EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Triumph Street Triple & Street Triple R 675


 

Oι κορυφαίες «streetfighters» Street Triple & Street Triple R ανανεώνονται σημαντικά για το 2013 με ολοκαίνουργιο πλαίσιο, νέα γεωμετρία και μειωμένο βάρος.
Η Street Triple αποτελεί για την Triumph μια από τις ιστορίες επιτυχίας των τελευταίων ετών, με αναρίθμητους επαίνους και τη διεθνή καταξίωση όσον αφορά στην κορυφαία οδική συμπεριφορά και οδηγική ευχαρίστηση.
Συνδυάζοντας το στυλ και το χαρακτήρα της Speed Triple 1050 με την ευελιξία της Daytona 675 σε ένα πακέτο με ελκυστική τιμή, κυριολεκτικά κατέπληξε το μοτοσικλετιστικό κοινό όταν παρουσιάστηκε το 2007. Για το 2013, η ολοκαίνουργια Street Triple έχει πλήρως επανασχεδιαστεί για ακόμη πιο συναρπαστικές βόλτες.
Προάγγελος αυτής της αλλαγής είναι το νέο πλαίσιο διπλής αλουμινένιας δοκού, που συνδυάζεται με ένα χυτό υποπλαίσιο. Σχεδιασμένο για βέλτιστη δυναμική, ευελιξία και διασκεδαστική οδήγηση, είναι ελαφρύτερο χάρη στη χρήση λιγότερων “κομματιών” και συγκολλήσεων.
Προεξέχουσα θέση στη νέα Triple έχει η χαμηλά τοποθετημένη ατσάλινη, ανοξείδωτη εξάτμιση. Όχι μόνο προσθέτει στη νέα αιχμηρή εμφάνιση αλλά συνεισφέρει σημαντικά στην αναδιανομή του κέντρου βάρους καθώς και στη μείωση του συνολικού βάρους. Ο έξυπνος σχεδιασμός επέτρεψε στους μηχανικούς να «πειράξουν» τη γεωμετρία, μειώνοντας τη γωνία κάστερ και αυξάνοντας το ίχνος.
Σα σύνολο, οι αλλαγές προσφέρουν αιχμηρή δυναμική συμπεριφορά σε ένα πακέτο που εμπνέει εμπιστοσύνη, ζυγίζοντας μόνο 183 κιλά (πλήρης υγρών), μια σημαντική απώλεια βάρους 6 κιλών σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.
Η ανάρτηση έχει την υπογραφή της KYB, με ανάποδο πιρούνι 41χιλ. Και μονοαμορτισέρ. Το φρενάρισμα έχουν αναλάβει διπλοί πλευστοί δίσκοι 310 χλστ. μπροστά, με διπίστονες δαγκάνες της Nissin. Ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη παρέχει το προαιρετικό ABS, το οποίο είναι πλήρως απενεργοποιούμενο ώστε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε οδηγικές ανάγκες και συνθήκες.
Στην καρδιά της Street Triple παραμένει ο υγρόψυκτος, 12βάλβιδος, τρικύλινδρος κινητήρας των 675 κ.εκ. και 106 ίππων. Σε συνδυασμό με το κοντά κλιμακωμένο εξατάχυτο κιβώτιο, η απόκρισή του στο άνοιγμα του γκαζιού είναι ακαριαία, συνεργαζόμενος αρμονικά με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό.
Το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού είναι υψηλού βαθμού, με την ύπαρξη immobiliser και ενός πίνακα οργάνων LCD με ψηφιακές ενδείξεις μέχρι και για χρονόμετρο γύρου!
Η «σπέσιαλ» έκδοση R με τη σειρά της, δίνει έμφαση στην ακόμα πιο ανάλαφρη αίσθηση και απαιτεί πλέον εξειδικευμένο αναβάτη στους χειρισμούς της. Το ανεστραμμένο πιρούνι έχει πλήρως ρυθμιζόμενη προφόρτιση, απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, ενώ το αντίστοιχα υψηλής ποιότητας αμορτισέρ διαθέτει ρυθμιζόμενη προφόρτιση και απόσβεση συμπίεσης. Διαθέσιμο προαιρετικά υπάρχει ABS τελευταίας γενιάς, με τις προδιαγραφές των φρένων να είναι αγωνιστικού επιπέδου (δίσκοι 310 χλστ. με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Nissin).
Οπτικά, το μοντέλο R διαθέτει κόκκινο υποπλαίσιο, κόκκινες λωρίδες στους τροχούς και κόκκινες λεπτομέρειες στα καπάκια ψυγείου με το λογότυπο R. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν έναν μεγάλο κατάλογο γνήσιων βελτιωτικών αξεσουάρ, που δίνει στους αναβάτες την ευκαιρία να «προσωποποιήσουν» τη μοτοσυκλέτα τους. Μασκάκια, καρίνες και κοκοβιοί δίνουν ακόμα πιο σπορ και επιθετική εμφάνιση ενώ η Arrow έχει εξελίξει ένα ελαφρύ τελικό για βελτιωμένη απόδοση και ακόμα χαμηλότερο βάρος.
Άλλα βασικά αξεσουάρ είναι τα καθρεφτάκια αντίβαρων, οι κατεργασμένες CNC μανέτες συμπλέκτη/φρένου, καθώς και quick shifter “plug and play”, που μπορεί να τοποθετηθεί στην Street Triple μέσα σε μερικά λεπτά. Πλήρεις λεπτομέρειες για τις τιμές θα επιβεβαιωθούν στο τέλος Οκτωβρίου 2012, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να είναι διαθέσιμες για test ride (!) στις εκθέσεις Triumph από το Νοέμβριο. 
 
 

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID