EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ιστοσελίδα The Daily Star δέχθηκε επίθεση από τους Anonymous


daily star hacked by anonymous Η ιστοσελίδα The Daily Star δέχθηκε επίθεση από τους Anonymous       

Οι Anonymous παραβίασαν την ιστοσελίδα The Daily Star και ανέβασαν άρθρα με τίτλο «Anonymous Continues Struggle For Justice» (Οι Anonymous συνεχίζουν να πολεμούν για δικαιοσύνη). Περίπου μία ώρα αφότου ο διαχειριστής της ιστοσελίδας αφαίρεσε το άρθρο, οι hackers επιτέθηκαν πάλι ανεβάζοντας το ίδιο άρθρο <…>
με διαφορετικό τίτλο αυτή την φορά «Anonymous Steps It Up» (Οι Anonymous προχωρούν).
Το πλήρες μήνυμά τους αναφέρει τα εξής:
«Οι Anonymous συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την αληθινή δημοκρατία και ελευθερία σήμερα, όταν ξεκίνησαν μια νέα πορεία για να φέρουν ένα τέλος στη διαφθορά και τα καταπιεστικά καθεστώτα των σημερινών κυβερνήσεων. Σε μια πρόσκληση για μια πραγματικά ανοικτή κοινωνία, οι Anonymous  προβάλουν το πρόσωπό τους σε όλο τον κόσμο. Οι Anonymous ζητούν διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα, ιδιαίτερα σε σχέση με παγκόσμια θέματα, όπως οι συμφωνίες όπλων μαζικής καταστροφής μεταξύ Ιράν/Ισραήλ και ΗΠΑ/Βρετανίας στη Μέση Ανατολή. Όπως συμβαίνει σε όλα τα θέματα, υπάρχουν δύο πλευρές, και η μονόπλευρη ενημέρωση πρέπει να σταματήσει. Οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους και στην περίπτωση της τρομοκρατίας που τροφοδοτείται από το ίδιο το κράτος, το κοινό πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων που διαπράττουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να πολεμηθεί η αδικία» δήλωσαν οι hackers στο μήνυμα που δημοσίευσαν.

PORTA και Seatoland για το λιμάνι του Πειραιά


 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Στήριξης δύο κοινοτικών προγραμμάτων τις οποίες διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

(α) των Ευρωπαϊκών Έργων «Seatoland – Οι συνδέσεις των Λιμένων προς την ενδοχώρα» και

(β) PORTA – «Οι Λιμένες ως Πύλες για την πρόσβαση στην ενδοχώρα» που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα MED.

Το έργο Seatoland στοχεύει στη δημιουργία στρατηγικών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των λιμένων και την ολοκλήρωσή τους με την ενδοχώρα, ως κύρια χαρακτηριστικά για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Στη Συνάντηση Εργασίας, ο ΟΛΠ παρουσίασε τα Μέτρα και τις Δράσεις που υλοποιεί στο έργο στην κατεύθυνση της διαχείρισης της κινητικότητας προς/από το Λιμένα και την ενδοχώρα του, με έμφαση στους Δήμους Πειραιά και Αθήνας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα παροχής χρήσιμων πληροφοριών στους επιβάτες της κρουαζιέρας, προς διευκόλυνση των επιβατών αλλά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επίσης εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας, που συνάδει με τις γενικότερες πρωτοβουλίες του έργου Seatoland αλλά και του ΟΛΠ γενικότερα. Η συμμετοχή φορέων από την Ισπανία (Ινστιτούτο FEPORTS), Ιταλία (Πανεπιστήμιο και Οργανισμός Λιμένος της Κατάνια), Γαλλία (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας), Σλοβενία (Οργανισμός Διαχείρισης Λιμένα Κόπερ) έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για το έργο PORTA, ο ΟΛΠ φιλοξένησε την 7η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Έργου. Ο εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών και ειδικά αναφορικά με τα Σχέδια Δράσης που διαμορφώνουν οι έξι Λιμένες που συμμετέχουν στο έργο (Πειραιάς, Αλικάντε, Κατάνια, Μασσαλία, Κόπερ, Βαλένθια). Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, παρουσίασε τη Βάση Δεδομένων που έχει αναπτύξει και περιλαμβάνει ενημερωμένες πληροφορίες αναφορικά με τα δρομολόγια, κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από τους τερματικούς σταθμούς του Λιμένα, περιβαλλοντικά στοιχεία κλπ. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους, καταλήγοντας ότι οι πρωτοβουλίες των Λιμένων σε θέματα Διαχείρισης Κινητικότητας είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλους αρμόδιους Φορείς ώστε να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει ενεργά και με επιτυχία σε 11 Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσα από τα οποία προωθούνται κοινές δράσεις προς όφελος όλων των λιμένων της χώρας και του μεταφορικού έργου στις χώρες της Ε.Ε. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα και διεθνής δράση ή πρωτοβουλία στην οποία ο ΟΛΠ και το ελληνικό λιμενικό σύστημα να μη δίνει τη δική του μάχη για κάθε νέα καινοτομία ή επενδυτική δραστηριότητα».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη


 

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει πανελλαδικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΝΟ, που ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης η οποία έχει επιβληθεί στους Ελληνες ναυτεργάτες, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ζητά την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο όπως υποστηρίζει επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών, εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, μηδενική φορολόγηση για τους Ελληνες ναυτικούς της ποντοπόρου και επαναφορά των ιατροφαρμακευτικών παροχών προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου.

Η ΠΝΟ έχει εξαγγείλλει δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας στη βουλή και καλεί όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες, να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να έχουν συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΠΝΟ έχει θέσει θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου, που είναι η ίδια από το 2011.

Πηγή: ΑΜΠΕ

7 αλλαγές στον Επενδυτικό Νόμο για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια


 

Με στόχο την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων στη χώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης εισάγει επτά αλλαγές, στον επενδυτικό νόμο.

Ο νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Το σχέδιο βρίσκεται στη φάση της συλλογής υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει αλλαγές που προέκυψαν από τη διαβούλευση που διενεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να καταστήσουν ευκολότερες τις επενδύσεις. Σύμφωνα με αυτές:

• Η χορήγηση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου θα είναι αόριστης διάρκειας και όχι για δέκα χρόνια, όπως αρχικά προβλεπόταν.

• Δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίου σε θαλάσσια περιοχή που εντάσσεται στο δίκτυο περιοχών «Natura 2000», καθώς θεωρείται ότι τα μετρήσιμα ποσοστά θορύβου και άλλων περιβαλλοντικών οχλήσεων είναι από τα πιο χαμηλά στις μεταφορές.

• Ανατίθεται στον πιλότο η ευθύνη της προσθαλάσσωσης στα υδάτινα πεδία, δηλαδή τις περιοχές που εξυπηρετούν έκτακτες πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Απαλείφεται ο όρος που προέβλεπε ότι τα υδάτινα πεδία θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από την ακτογραμμή.

• Μειώνονται τα μέλη της Επιτροπής Λειτουργίας Υδατοδρομίων από οκτώ σε τέσσερα (2 από την ΥΠΑ, 1 από το Λιμενικό και 1 από την Αστυνομία).

• Επανέρχονται σε ισχύ παλαιότερες διατάξεις για θέματα πυρόσβεσης που προέβλεπαν την ύπαρξη έξι κινητών στοιχείων πυρόσβεσης.

• Η διενέργεια ελέγχων ασφαλείας επιβατών και αποσκευών θα γίνεται από εξειδικευμένες εταιρείες ή από τον ίδιο τον φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου κατόπιν εκπαίδευσης και πιστοποίησης από την ΥΠΑ.

• Ανατίθεται στον φορέα λειτουργίας η ασφάλεια του υδατοδρομίου.

Αερομεταφορές και ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων στο επίκεντρο


 

Το κομμάτι των αερομεταφορών με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε τα εξής:

"Είχαμε, σε συνέχεια πρωινής συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού την κα Κεφαλογιάννη, την ευκαιρία να συναντηθούμε το Προεδρείο του ΣΕΤΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Χατζηδάκη και συζητήσαμε θέματα που αφορούν τρέχουσες εξελίξεις στον τουρισμό, την αναπτυξιακή δυναμική σε μια χρονιά και μια πολύ θετική προοπτική του τουρισμού, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μέσα από το ΕΣΠΑ το οποίο τώρα συζητείται για την επόμενη προγραμματική περίοδο σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Το κομμάτι των αερομεταφορών με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τη μείωση του κόστους του αεροδρομίου της Αθήνας, το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως την ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που κύριος πρωταγωνιστής στην απορροφητικότητα, θα είναι ο τουρισμός.

Είχαμε μια πλήρη κάλυψη και νομίζω ότι θα έχουμε πολύ θετικά νέα σύντομα".

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε τα εξής:

"Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς πήρε την απόφαση να ιδρυθεί χωριστό, αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού που ασχολείται με τα θέματα του τουριστικού κλάδου. Η Υπουργός, η κα Κεφαλογιάννη είναι σε συνεχή επαφή με τον ΣΕΤΕ.

Από την πλευρά μας υποστηρικτικά, όπως έχουμε την υποχρέωση, είμαστε σε επαφή με τον ΣΕΤΕ ο οποίος είναι πια και επίσημα κοινωνικός εταίρος, για τα θέματα αρμοδιότητας του δικού μας Υπουργείου.

Συζητήσαμε για τα ζητήματα του ΕΣΠΑ, κυρίως για το νέο ΕΣΠΑ και ζητήσαμε από τον ΣΕΤΕ με τις δικές του ιδέες, με τις δικές του ομάδες εργασίας να συμβάλλει στην προεργασία για την εκπόνηση των νέων προγραμμάτων, για να έχουν προστιθέμενη αξία και για τον τουριστικό κλάδο και για την ανάπτυξη στην Ελλάδα συνολικότερα.

Αλλά συζητήσαμε ειδικότερα και τα ζητήματα που αφορούν στις αερομεταφορές. Σε λίγες θέλω να πιστεύω μέρες, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις συμβάσεις παραχώρησης στα περιφερειακά αεροδρόμια από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.

Από τη δική μας μεριά γίνεται η προεργασία σε σχέση με το νόμο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτά, θα προχωρήσουν μαζί και στόχος της Κυβέρνησης είναι οι συμβάσεις παραχώρησης να προχωρήσουν, αλλά να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στον τουρισμό. Αντίθετα, τα περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα να είναι ανταγωνιστικά με τα αεροδρόμια των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα.

Συζητήσαμε επίσης και για το αεροδρόμιο των Αθηνών. Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών είναι ένα ακριβό αεροδρόμιο και αυτό δημιουργεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας στη χώρα. Βούλησή μας είναι
-πιστεύω και του ΤΑΙΠΕΔ- στις διαδικασίες για την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που προβλέπονται ήδη, να ληφθεί ειδική μέριμνα για το επίπεδο των χρεώσεων.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 20% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδας και επομένως θα πρέπει το βασικό αεροδρόμιο της χώρας να είναι ένα ανταγωνιστικό αεροδρόμιο. Αυτό είναι μια σαφής κατεύθυνση της Κυβέρνησης".


Πηγή:www.capital.gr

Έρχονται τα λευκά ταξί 5 - 9 θέσεων σε όλη την Ελλάδα


 

Έρχονται τα λευκά ταξί των πέντε έως εννέα θέσεων. Το λευκό χρώμα ορίστηκε ως ο ενιαίος χρωματισμός για τα ταξί ειδικής μίσθωσης που θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική επικράτεια. Τα νέα ταξί (μίνι βαν) των πέντε έως εννέα θέσεων θα λειτουργούν χωρίς ταξίμετρο και βάσει τιμοκαταλόγου.
Στην Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ (δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες 13 άδειες ΑμεΑ). Συνολικά, στην Αθήνα προβλέπονται 100 μίνι βαν, στην Θεσσαλονίκη 30 (9 για ΑμεΑ) και 10 σε Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα (3 έκαστος για ΑμεΑ).

Κάτοχοί τους, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντικατέστησαν την προηγούμενη άδεια, με την αντίστοιχη για μίνι βαν. Τα ταξί αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τουριστικές πιάτσες (λιμάνια, αεροδρόμια) και σε ξενοδοχεία.

Για τα εν λόγω ταξί, τα οποία έχουν ανώτερες προδιαγραφές ποιότητας (Εuro 5), αποφασίστηκε το λευκό χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν, διότι μόνο στην Τρίπολη τα ταξί είναι λευκά.


Στην αρχή συζητιόταν το μπλε σκούρο, αλλά απορρίφθηκε, διότι μπλε ταξί υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, την τελευταία πενταετία, έως και 60% έχει μειωθεί η ζήτηση για ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά των ταξί, αρκετοί ιδιοκτήτες «κάθονται» στο τιμόνι έως και 15 ώρες την ημέρα.

Ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται μεταξύ 60-80 ευρώ, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια κέρδους. Η μείωση της δουλειάς, μοιραία επιφέρει και κάθετη πτώση της άδειας. Στις «χρυσές εποχές» του κλάδου μια άδεια στην Αθήνα έφτανε τις 200.000 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη ακόμα περισσότερο. Τώρα, έχει πέσει στα επίπεδα των 50.000 ευρώ στην Αθήνα και περί τα 80.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη.

SOS «ΕΡΗΜΙΤΗΣ» ΚΕΡΚΥΡΑ SOS

Ο «ΕΡΗΜΙΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ
Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και χρόνια (από το 2002) μεθοδεύεται το ξεπούλημα του «Ερημίτη» μιας έκτασης φυσικού κάλλους και ιδιαίτερης γεωπολιτικής θέσης στην περιοχή Σινιές πρώην δήμου Κασσωπαίων στη Βόρεια Κέρκυρα.
Βρίσκεται σε παραμεθόριο περιοχή, στο πιο κοντινό σημείο της Κέρκυρας με την Αλβανία γι΄αυτό το λόγο από πολλά χρόνια υπάρχει και λειτουργεί εκεί Ναυτικό φυλάκιο.
Η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο από παραχώρηση ντόπιου κατοίκου, είναι ένας φυσικός παράδεισος με δύο λίμνες και παρθένες παραλίες. Οι κάτοικοι παλεύουμε να σώσουμε αυτό τον τόπο από το ίδιο το Ελληνικό κράτος και τους επικίνδυνους διαχειριστές του εδώ και χρόνια. Αλλά οι, κατ’ όνομα «Ελληνες», πολιτικοί είτε από ανικανότητα να παλέψουν με τη γραφειοκρατία που οι ίδιοι δημιούργησαν είτε από ενδοτικότητα σε ξένα συμφέροντα έδιναν μόνο παράταση ζωής σ’ αυτό το σπάνιο οικοσύστημα φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ, παρά το ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ το «νοίκιασε» για 99 χρόνια στην εβραϊκών συμφερόντων NCH Capital με απαράδεκτους όρους. Δηλαδή το ξεπούλησε για 23 εκ. τα 490 στρέμματα.
Επειδή δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, φαίνεται να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο συμφερόντων που λυμαίνεται όλο το νησί. Ένα χιλιόμετρο πιο πέρα βρίσκεται η βίλα του εβραίου μεγαλοτραπεζίτη Ροθτσάιλντ, σε 500 στρέματα. Είναι κοινό μυστικό εδώ στον τόπο ότι πίσω από την αγορά του Ερημίτη βρίσκεται ο ίδιος τραπεζίτης. Κυριολεκτικά στο νησί γίνεται απόβαση από εβραϊκά συμφέροντα. Τα ξενοδοχεία αγοράζονται το ένα μετά το άλλο. Δεν έχει μείνει παραλιακό οικόπεδο που να μην έχουν εξαγοραστεί και δηλώνουν πότε Γερμανοί πότε Αγγλοι. Δεν έχει σταματημό η διείσδυσή τους.
Δεκάδες επιχειρήσεις του λιανικού και του χονδρεμπορίου έχει περάσει στα χέρια τους και τους συγκαλύπτουν κάποια ντόπια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Το δυστύχημα είναι ότι έχουν βρει συνεργάτες και συγκαλύπτουν αυτή τη μαζική διείσδυση τα κόμματα της αριστεράς και όποιος τολμήσει να αποκαλύψει την ταυτότητα των αγοραστών, τον χαρακτηρίζουν φασίστα, εθνικιστή και ναζιστή. Ασφαλώς γνωρίζετε ποιοι κρύβονται πίσω από τις αγορές τραπεζών, ασφαλειών κ.λ.π.
Επιπλέον το ναυτικό φυλάκιο μεταφέρεται σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο για να διευκολυνθεί η ενοικίαση!!!!
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το Σάββατο 9/2 πήρε ομόφωνη απόφαση κατά της ενοικίασης. Αλλά αποφάσεις , επερωτήσεις στη Βουλή και άλλες τέτοιες διαδικασίες έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Απόδειξη ότι ήδη βρέθηκε και επισημοποιήθηκε ο ενοικιαστής .
Ζητάμε να δώσετε δημοσιότητα στο θέμα, πρόκειται για έγκλημα οικολογικό, οικονομικό και κυρίως εθνικό. Χρόνια τώρα παίρνονται αποφάσεις σε Δημοτικά, Νομαρχιακά, Περιφερειακά Συμβούλια και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Στυγνό ξεπούλημα! Οι επιλογές μέλλοντος των παιδιών μας είναι να εργάζονται σαν καμαριέρες και κηπουροί σε ξένους αποικιοκράτες με την ευλογία της «Ελληνικής» κυβέρνησης!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ομάδα μας στο facebook στην διεύθυνσηhttp://www.facebook.com/groups/282049685256322/

Βίλες, λαθρομετανάστες, γκαζάκια, οροθετικές, καλάσνικοφ


podia

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν υπάρχει χώρα που έχει περάσει το ΔΝΤ τα σύνορα της και δεν καταστρατηγήθηκε κάθε δημοκρατικό της στοιχείο. Η μέθοδος ήταν μονάχα αυτή που άλλαζε, για να προσαρμοστεί κάθε φορά στις ανάγκες της εκάστοτε “επέμβασης”.
Έχουν γραφτεί πολλές αράδες για τα πειράματα της Χιλής, της Αργεντινής, του Εκουαδόρ ή της Τουρκίας. Επεμβάσεις κρυμμένες πίσω από τανκς ή θεοκρατούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα, καθόλα “δημοκρατικά”.
Η ελληνική επέμβαση είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες. Έγινε σε Ευρωπαϊκό και δη ευρωζωνικό έδαφος κι όχι σε μια αυταρχική στρατοκρατούμενη χώρα της ζώνης του Ισημερινού ή του ισλαμικού κόσμου.
Το πείραμα περιείχε ένα τσόφλι διαφορετικών αναγκών. Μετρημένη, σε σχέση με τις εικόνες του βομβαρδισμένου κοινοβουλίου της Χιλής, καταστολή κι ένα δόγμα πεφωτισμένου τεχνοκράτη.
Το όνομα αυτού, Λουκάς Παπαδήμος. Ένα οικονομικό πείραμα πάνω σ’ ένα θεώρημα “δημοκρατικού τόξου” – αντίλογος σε κάθε φωνή περί “διορισμένου, μη εκλεγμένου δημοσιονομικού δικτάτορα”. Ένα εγχείρημα που άμεσα εφαρμόστηκε και στην Ιταλία, με τον Μάριο Μόντι.
Ο Μόντι κράτησε περισσότερο. Ο Παπαδήμος όχι. Δεν άντεξε, γιατί κάθε φορά που μιλάμε για ελληνική ελίτ θα πρέπει να ανοίγουμε κι από ένα καινούριο κεφάλαιο περί δημόσιου οικονομικού ελέγχου σε μια κοινωνία αχόρταγων κατσαπλιάδων. Ο Παπαδήμος δεν άντεξε, αλλά το πείραμα δεν επιτρεπόταν να παρεκκλίνει.
Επόμενο βήμα μια δημοκρατικοφανής ηγεσία. Ο Αντώνης Σαμαράς. Εκλεγμένος πρωθυπουργός στο τιμόνι, με την οικονομική ατζέντα παραδομένη στα χέρια ενός αντι- Παπαδήμου. Του αντικαταστάτη εκείνου του Βασίλη Ράπανου που ούτε να ορκιστεί ως υπουργός οικονομικών δεν πρόλαβε και αποσύρθηκε “για λόγους υγείας”. Του Γιάννη Στουρνάρα.
Με τις αρμοδιότητες Παπαδήμου στα χέρια του τεχνοκράτη Στουρνάρα και τις πλάτες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, το αποτυχημένο πείραμα του Νοέμβρη του ’11 πέρασε στο επόμενο βήμα. Καταστολή και δημοσιονομική ισσοροπία. Στα πλαίσια, πάντα, ενός “δημοκρατικού κυβερνητικού τόξου” φόβου. Ενός “δημοκρατικού τόξου” που δεν μπορούσε να ασκεί, πλέον, τους “δεξιούς ακτιβισμούς” του εξωκοινοβουλευτικά, αλλά μέσα στη βουλή. Με ποσοστό 7%.
Ατζέντα φόβου και υγειονομικών βομβών, προληπτικές συλλήψεις, επιχειρήσεις εκκαθάρισης συνοικιών, πολυδιαφημισμένες σκούπες μεταναστών, βασανισμοί κρατουμένων, ανεξέλεγκτες επιθέσεις φασιστών υπό την προστασία της αστυνομίας, στοχοποίηση αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τηλεοπτικός φόβος της τρομοκρατίας, ματωμένα και τουμπανιασμένα από το ξύλο πρόσωπα στα πρωτοσέλιδα, προβολή πρακτικών “από Έλληνες, για Έλληνες”. Με δυο λόγια, εξοικείωση με το πρόσωπο του τέρατος.
Οι “λαθρομετανάστες” και οι οροθετικές πόρνες γίνανε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, “βίλες ανομίας”. Οι “βίλες ανομίας”, “γκαζάκια” και “τυφλά χτυπήματα”. Τα “γκαζάκια” και τα “τυφλά χτυπήματα”, Καλάσνικοφ. Τα καλάσνικοφ…
Φόβος και εγκληματικότητα. Κι από την άλλη πλευρά η επιστράτευση απλήρωτων εργαζομένων, το φώτοσοπ, οι διακηρύξεις περιορισμού και στοχοποίησης της απεργίας και η, κατά Βαγγέλη Βενιζέλο, “πάταξη της εξουθενωτικής πολυφωνίας”.
Η Χιλή του Πινοσέτ ήταν πολύ απλή. Τανκς, τουφέκια κι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων. Άλλες εποχές, άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Σήμερα τα καθώς πρέπει πειράματα βάζουν νερό στο κρασί τους και βλέπουν μπροστά, σε μια κατάσταση ήπιας πολιορκίας με γνώμονα, πάντα, την προώθηση των δικών τους “δημοκρατικών τόξων”.
Όπως το οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας ή ακόμη και της Ρωσίας, για παράδειγμα. Αλματώδης ανάπτυξη, αλλά μισθοί πείνας. Εκλογές, αλλά πολιτικές διώξεις. Ελευθερία του λόγου, αλλά απειλές, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Δημοκρατία, αλλά ανελευθερία.
Ένα πείραμα άοπλων τανκς, με δημοκρατικές απώλειες του μεγέθους της Μεγάλης Πανώλης. Κι όλα αυτά πίσω από μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας, υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εθνικής ανεξαρτησίας. Ανοιχτά, ξεκάθαρα και, προπαντός, δημοσιονομικά.
polyfimos.blogspot.gr

ΟΑΣΘ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 20η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφασή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 20η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Στον επισυναπτόμενο πίνακα καταγράφονται οι γραμμές που θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας, ο αριθμός λεωφορείων ανά γραμμή και οι ώρες κυκλοφορίας των λεωφορείων κατά γραμμή (πρώτο – τελευταίο δρομολόγιο).

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της 24ωρης απεργίας θα παράσχει μερικώς, κατά την ημέρα της απεργίας, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης μας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Ο.Α.Σ.Θ. ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.2.2013ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ν78 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 4
ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΦΟΙΝΙΚΑ ΛΕΩΦ. 8 & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΛΕΩΦ. 14

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ: Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 20/2/2013


Μετά από τη συνεδρίαση του ΔΣ, που τελείωσε πριν από λίγο, αποφασίστηκε η συμμέτοχη των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις 20/2/2013 που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με στάσεις εργασίας πρωί-βράδυ και ώρες έναρξη βάρδιας με 9:00 και 21:00 με λήξη βάρδιας αντίστοιχα.


Δικτατορία. Φακελώνουν από παντού αλλά δεν αγγίζουν τους καρχαρίες…


dictatorship

Τα πάντα μπαίνουν στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών. Δαπάνες για φροντιστήρια, ασφαλιστήρια συμβόλαια, μετοχές και καταθέσεις στο μικροσκόπιο ενώ την Τετάρτη ιδιωτικά θεραπευτήρια, εκπαιδευτήρια, τράπεζες και ΔΕΚΟ πρέπει να έχουν αποστείλει όλα τα στοιχεία των πολιτών που έχουν συναλλαγές.
Αυτά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Newsit θα α συγκεντρωθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την επόμενη φάση των διασταυρώσεων αλλά και την εφαρμογή του  «πόθεν έσχες» ώστε να εντοπιστούν φορολογούμενοι που έχουν αποκρύψει εισοδήματα.
Συγκεκριμένα θα τεθούν σε έλεγχο:
- Μετοχές
- Τραπεζικές καταθέσεις
 - Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
- Δάνεια
- Συναλλαγές με τράπεζες
- Δαπάνες για ιδιωτικά, δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης
- Ιδιωτικές ασφάλειες
- Δαπάνες σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία
- Δαπάνες για ηλεκτρικό και νερό
Αλήθεια με εκείνη τη λίστα Λαγκάρντ τι θα γίνει; Με εκείνους τους μεγαλο-οφειλέτες που όλοι μαζί χρωστούν μερικές δεκάδες δις τι θα γίνει;


πηγη

Την πόρτα της εξόδου «βλέπουν» 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι


 

Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015.Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.
Κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.
Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.
Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.
Πηγή: Εθνος

Επιστροφή για 2.000 δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα


 

Σήμερα αναμένεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανακοινώσει τις κενές θέσεις στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι οι 2.000 στις οποίες θα επιστρέψουν οι υπάλληλοι προέκυψαν από τα αιτήματα που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που πέρασαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Μόλις ανακοινωθούν οι κενές θέσεις και σε διάστημα 20 ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν την προτίμησή τους για τους φορείς που κατά προτεραιότητα επιθυμούν να μεταφερθούν.

Μετρό Αθήνας: Στις 31 Μαρτίου η λειτουργία της επέκτασης προς Περιστέρι, Ανθούπολη


Μετρό Αθήνας: Στις 31 Μαρτίου η λειτουργία της επέκτασης προς Περιστέρι, Ανθούπολη 

Το χρονοδιάγραμμα φαίνεται ότι κλείδωσε τελικά και η μεγάλη μέρα για την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης της γραμμής 2 από τον Άγιο Αντώνιο στην Ανθούπολη θα είναι στις 31 Μαρτίου. Το χρονικό όριο είναι λιγότερο από ενάμιση μήνα και στην Αττικό Μετρό γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την λειτουργία της πρώτης επέκτασης γραμμής εδώ και αρκετά χρόνια.

6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια για φτάσουμε στο σημείο να δούμε το Μετρό της Αθήνας έτοιμο να επεκταθεί και πάλι. Η επέκταση προς Ανθούπολη έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε:

Είναι η πρώτη επέκταση για το δίκτυο της Αθήνας από το 2007 όταν είχε επεκταθεί η γραμμή 3 από το Μοναστηράκι στο Αιγάλεω.

Είναι η πρώτη επέκταση της γραμμής 2 εδώ και 9 χρόνια. Ήταν το 2004 όταν η «κόκκινη» γραμμή είχε επεκταθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από τη Δάφνη στον Άγιο Δημήτριο και από τα Σεπόλια στον Άγιο Αντώνιο. Ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος Σουφλιάς την είχε χαρακτηρίσει «η γραμμή των Αγίων» λόγων της ονομασίας των τερματικών σταθμών.

Το Περιστέρι θα γίνει ο δεύτερος Δήμος της πόλης μετά την Αθήνα με περισσότερους από 1 σταθμό μετρό στα διοικητικά του όρια. Συγκεκριμένα θα έχει τρεις: ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 75.000 επιβάτες καθημερινά και με τους 3 σταθμούς.

7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
Αν και το αντικείμενο του έργου δεν απαιτούσε περισσότερα από 3 χρόνια, τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε σχεδόν 7 χρόνια κατασκευών. Το τεχνικό τμήμα του έργου είναι ολοκληρωμένο από το 2010 αλλά η καθυστέρηση λόγω του πολιτικού προβλήματος που είχε προκύψει με την Siemens τελικά κράτησε άλλα 3 χρόνια το έργο ανολοκλήρωτο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται είχε οριστεί σε 98 εκατ. ευρώ και ανάδοχος ήταν  η κοινοπραξία F.C.C.Construction - J&P AVAX. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου 2006.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ & ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
Η Εργολαβία περιλάμβανε τη μελέτη και κατασκευή των Σταθμών ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Αναλυτικότερα :
 • Σταθμός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ο οποίος κατασκευάστηκε κυρίως με τη μέθοδο του ανοικτού ορύγματος στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος του Δημαρχείου Περιστερίου. Ποσοστό περίπου 30% του Σταθμού κατασκευάστηκε με την μέθοδο της υπόγειας διάνοιξης.
 • Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει διασταύρωση 6 δρόμων. Ο Σταθμός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  αποτελείται από 3 επίπεδα με ίδιο περίπου περίγραμμα συνολικής επιφάνειας 11.166 τμ.
 • Σταθμός ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ο οποίος κατασκευάστηκε με την μέθοδο του ανοικτού ορύγματος υπογείως της οδού Αναπαύσεως ανάμεσα στις οδούς Δωδεκανήσου και Θηβών.
Στο παρελθόν είχε κατασκευαστεί σήραγγα 1.200 μέτρων. Στην εργολαβία επέκτασης του 2006 το αντικείμενο του έργου περιλάμβανε:
 • Σήραγγα διατομής διπλής τροχιάς μήκους 303 μ, από το φρέαρ ΦΛΕΜΙΝΓΚ στον Σταθμό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, η οποία δεν διανοίχτηκε κατά το παρελθόν με το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (OFS) για λόγους ασφαλείας.
 • Τμήμα σήραγγας 28 μέτρων διατομής διπλής τροχιάς που κατασκευάστηκεμε την μέθοδο του ανοικτού ορύγματος στον Σταθμό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
 • Συνολικά 3 φρεάτια αερισμού (ανατολικό και δυτικό φρέαρ του Σταθμού Περιστέρι, και το τερματικό φρέαρ στον 'Aγιο Ιερόθεο.

Ypodomes.com

Μεθυσμένοι αλβανοί "έσπασαν" στο ξύλο γιατρό του ΕΛΠΙΣ


 

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίσθηκε χθες βράδυ στις 11 ώρα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Την ώρα της εφημερίας του νοσοκομείου, ασθενής Αλβανικής καταγωγής έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τη συνοδεία τριών προσώπων. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τον τοποθέτησαν σε φορείο προκειμένου να τον εξετάσουν ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πάσχει από λιμώδες νόσημα (Ηπατίτιδα).
Και ενώ ο ειδικευόμενος παθολόγος επιχείρησε να τον εξετάσει, ο ασθενής με τους συνοδούς του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν όλοι μεθυσμένοι, ξαφνικά άρχισαν να τον γρονθοκοπούν επί ώρα χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει.

Τον χτυπούσαν ασταμάτητα τόσο τον ίδιο όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, περιγράφουν στο iatropedia αυτόπτες μάρτυρες. Ο άτυχος γιατρός μην αντέχοντας τα ισχυρά χτυπήματα έπεσε λιπόθυμος, με το υπόλοιπο προσωπικό να ουρλιάζει αβοήθητο.

Οι τέσσερις άνδρες σε κατάσταση μέθης σηκώθηκαν να φύγουν σπέρνοντας όμως τον τρόμο στους διαδρόμους και χτυπώντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους στους χώρους του νοσοκομείου. «Περνούσαν από τους διαδρόμους και έριχναν μπουνιές σε όλους» λέει στο iatropedia.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Γιάνναρος.

Ο ειδικευόμενος γιατρός πλημμυρισμένος από αίμα, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους συναδέλφους του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ίδιο το νοσοκομείο που εργάζεται. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ένα φέρει κατάγματα ή άλλα τραύματα σε καίρια σημεία του σώματός του.

Ο διοικητής του ΕΛΠΙΣ ζήτησε άμεσα τη συμβολή της αστυνομίας, δεδομένου ότι οι δράστες διέφυγαν, και εκτός της βιαιοπραγίας προκάλεσαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και διέκοψαν την περίθαλψη των υπολοίπων ασθενών.
Να σημειωθεί ότι το ΕΛΠΙΣ δε διαθέτει σεκιούριτι όπως τα υπόλοιπα νοσοκομεία.
iatropedia.gr

Κόντρα αρχαιολόγων - Αττικό Μετρό


 

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αττικό Μετρό Α.Ε. και Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το θέμα των αρχαιοτήτων που εντοπίσθηκαν στο σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τρόπο που διχάζει του Θεσσαλονικείς.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή που η τύχη των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτέλεσε θέμα της δημόσιας συζήτησης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει επιδοθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, σε μία προσπάθεια προβολής των απόψεών της.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκάστοτε εκπρόσωποί της δήλωναν αρχικά ότι δεν είναι δυνατή τεχνικά η συνύπαρξη των αρχαιοτήτων και του σταθμού του μετρό. Κατά συνέπεια, η διατήρηση των αρχαιοτήτων κατά χώραν θα σήμαινε την κατάργηση του σταθμού με όλες τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επέφερε το γεγονός αυτό. Στη συνέχεια, όταν στη συζήτηση άρχισαν να παρεμβαίνουν και άλλοι ειδικοί περί τα τεχνικά, οι δηλώσεις τους διαφοροποιήθηκαν και η διατήρηση των αρχαιοτήτων μέσα στο σταθμό δεν θεωρείται πλέον αδύνατη, αλλά μία οικονομικά ασύμφορη λύση. Στην κατεύθυνση αυτή επικαλούνται τον οικονομικό μαρασμό που θα προκαλέσει η καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα, σε όσους δραστηριοποιούνται οικονομικά στο κέντρο της πόλης.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε όλη τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης έχει επιδείξει αλαζονεία απέναντι σε ειδικούς επιστήμονες και φορείς, όσο και προς τον ελληνικό λαό και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Δεν απαντά στην έκκληση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων να δημοσιοποιήσει τα οικονομοτεχνικά στοιχεία που διαθέτει και αποδεικνύουν ότι η ένταξη των αρχαιοτήτων στο σταθμό του μετρό θα ήταν καταστροφική για την οικονομία της πόλης. Αντί να επιστρατεύει επιχειρήματα, αντιμετωπίζει με επιθετική ρητορική τις αντίθετες απόψεις.

Ως Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ως Έλληνες πολίτες εξακολουθούμε να ζητούμε μία διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχει σοβαρή και μάλιστα εξαγώγιμη τεχνογνωσία, την οποία απέκτησε κατά την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα, αλλά -κατά δήλωση συνεργάτη της- δεν έχει χρησιμοποιήσει στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την τεχνογνωσία της πρέπει να την θέσει στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας. Αντί να επιμένει σε μονομερείς και μη αποδείξιμες προσεγγίσεις, αντί να επικαλείται αυθεντίες σε κάθε είδους επιστημονικά και τεχνικά ζητήματα, θα μπορούσε να συνδιαλέγεται με θεσμικούς φορείς, ώστε να συνδυαστούν απόψεις και να προταθούν διαφορετικές λύσεις. Αντί να προκαλεί τεχνητές αντιθέσεις ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς, θα μπορούσε η ίδια να προωθήσει δράσεις και ενέργειες για να ανακουφιστεί οικονομικά η πόλη, ακόμα και στη διάρκεια της κατασκευής του μετρό.

Στον αντίποδα της πρότασης για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου, προτείνουμε την αξιοποίησή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ένταξή τους στο σταθμό, προφανώς και με όρους οικονομίας. Η μοναδική αποκάλυψη ενός από τα κεντρικότερα σημεία της παλαιοχριστιανικής και βυζαντινής Θεσσαλονίκης, και μάλιστα σε τέτοια έκταση, είναι μια είδηση που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και έχει προκαλέσει την περιέργεια του μη ειδικού κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των τεχνικών εργασιών θα ήταν δυνατό να δοθεί η δυνατότητα, σε όσους ενδιαφέρονται, να επισκέπτονται το χώρο. Η περιοχή του σταθμού της Βενιζέλου είναι ήδη και θα παραμείνει αποκλεισμένη από την εμπορική δραστηριότητα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από τις αρχαιολογικές εργασίες στη συγκεκριμένη ή σε άλλες περιοχές. Είναι προφανές ότι η αύξηση των επισκεπτών θα αυξήσει και την εν γένει οικονομική δραστηριότητα της πόλης, ενώ θα διαφοροποιήσει τον ίδιο το χαρακτήρα των οικονομικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του σταθμού Βενιζέλου, περιορίζοντας τελικά την υποβάθμιση την οποία έχει υποστεί και υφίσταται.

Ως Έλληνες πολίτες, ως κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και ως επιστήμονες διεκδικούμε να μην ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της πόλης με μόνο κριτήριο τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρα μας, την οποία όλοι αντιμετωπίζουμε. Ζητούμε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και όσους ασπάζονται, ή και άκριτα υπερασπίζονται τις απόψεις της, να μην θέτουν προσχηματικά, ακόμη και ψευδή διλήμματα στους συμπολίτες μας, αλλά να επιδείξουν σύνεση και δημιουργική φαντασία, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα να γίνουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη της πόλης. Από το ιστορικό κεντρικό σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης περνάει ο δρόμος για το μέλλον της».

Θεσσαλονίκη : 30% μείωση στις μετακινήσεις με ΙΧ


 

Μόλις 650.000 μετακινήσεις γίνονται καθημερινά με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη του 2013, αριθμός ο οποίος είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το 2010. Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις οδηγούς εξακολουθούν να μετακινούνται χωρίς συνεπιβάτη.
Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση έφερε... στραπάτσο στους ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είδαν το μόνιμο επιβατικό κοινό τους να εξανεμίζεται! Ετσι, σε σχέση με το 2010, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν ταξί σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις τους μειώθηκαν σε ποσοστό το οποίο αγγίζει το 50%!
Τα παραπάνω επισημαίνει ο συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας. Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, την εικόνα των μετακινήσεων συμπληρώνουν 65.000 άτομα τα οποία κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση... οικονομικότερα και γρηγορότερα, δηλαδή με δίκυκλα. Ομως, παρά τη σημαντική μείωση στις μετακινήσεις, οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να... αναστενάζουν στους δρόμους. Ετσι, κάθε οδηγός χάνει ετησίως από μία έως μιάμιση εβδομάδα εργάσιμου χρόνου στη συμφόρηση και αναζητώντας στάθμευση στους δρόμους.

Ο ΟΑΣΘ
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, προκειμένου οι μαζικές μετακινήσεις να καταστούν ελκυστικές και φιλικές, χρειάζονται τολμηρές και επιχειρησιακές τομές. «Πρέπει να μειώσουμε με κάθε τρόπο την εξάρτηση από τα ΙΧ. Στόχος μας πρέπει να είναι το 80% των μετακινήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να γίνεται με άλλα μέσα, πλην του ΙΧ. Γι' αυτό απαιτούνται ήπιες παρεμβάσεις και αναπλάσεις», υπογραμμίζει ο κ. Τόσκας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από αναγωγή προκύπτει ότι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ακυρώνονται καθημερινά περί τις 500.000 εισιτήρια. «Κατά την άποψή μου, η επιβατική κίνηση του ΟΑΣΘ αυξήθηκε, σε σχέση με το 2008, πάνω από 10%. Την ίδια ώρα, όμως, αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των επιβατών που δεν ακυρώνουν εισιτήριο. Ετσι, ενώ το 2007 μόλις το 7% των επιβατών του ΟΑΣΘ δεν ακύρωνε εισιτήριο, το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, τριπλασιάστηκε και σήμερα κινείται γύρω στο 20%!», αναφέρει ο συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.
Προσθέτει ότι οι... λαθρεπιβάτες αποτελούν το σοβαρότερο λόγο ώστε η εμφανής αύξηση του αριθμού των επιβατών στον ΟΑΣΘ τα τελευταία δύο τρία χρόνια, να μην αποτυπώνεται στα ακυρωθέντα εισιτήρια.

Τα ταξί
Αναφερόμενος στα ταξί και στα γνωστά σε όλους προβλήματα που προκαλούν στην κυκλοφορία (κυρίως λόγω της στάθμευσής τους στις λεωφορειολωρίδες όπου σχηματίζουν αυτοσχέδιες πιάτσες), ο κ. Τόσκας λέει ότι πρέπει οι εμπλεκόμενοι να σταματήσουν τα λόγια και να περάσουν στα έργα. «Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για πολιτική. Πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται όλα τα μέτρα (πρόστιμα, δαγκάνες, γερανοί), ώστε να απελευθερωθούν οι λεωφορειολωρίδες, που σήμερα έχουν ακυρωθεί. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για νέες λεωφορειολωρίδες, όταν οι υπάρχουσες δε λειτουργούν. Δεν είναι δυνατό να γίνονται επ' αόριστον συζητήσεις επί συζητήσεων και το πρόβλημα όχι μόνο να μη λύνεται, αλλά να παραμένει και να γιγαντώνεται», υπογραμμίζει ο κ. Τόσκας.
Τι πρέπει να γίνει; Οπως λέει, τα ταξί πρέπει να πάνε σε δρόμους και χώρους όπου δε θα ενοχλούν, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. «Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δε βλέπεις ουρές ταξί να εμποδίζουν την κυκλοφορία, κυρίως μάλιστα των λεωφορείων. Το αυτονόητο λοιπόν πρέπει να γίνει και στη Θεσσαλονίκη», καταλήγει ο συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.