02/19/13
Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε…
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι… τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το 
αγοράσει;

ΛΑΘΟΣ… θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις…και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης… και σας λέω και τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...
πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.

Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο. Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…


πηγη osy bus drivers

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως «εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα επανεξετασθούν στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο».

«Η επανεξέταση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΠΗΓΗ.
πηγη osybus drivers
Στουρνάρας προς Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη
Προσπάθεια να ανασχέσουν το κύμα της ανεργίας που εξακολουθεί και φουσκώνει (απειλώντας να πνίξει και την κυβέρνηση) επιχειρούν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης που συναντήθηκαν για τρεις ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, με δεδομένα τα γλίσχρα οικονομικά αλλά και το γεγονός ότι οι πιθανοί πόροι χρηματοδότησης των δράσεων αφορούν είτε τη μετακίνηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο (κάτι που απαιτεί συμφωνία της Κομισιόν) είτε αφορούν εξοικονομήσεις από το πρόγραμμα Αριάδνη του Γ. Βρούτση (την αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβητεί ακόμη κι αυτό το υπουργείο Οικονομικών), οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι περιορισμένες.
Οι τρεις αρχηγοί, παρουσία και των κ. Γ. Στουρνάρα και Γ. Βρούτση, συζήτησαν επί μακρόν για την ανεργία, σε αναζήτηση μέτρων ανακούφισης των 1,3 εκατομμυρίων πολιτών χωρίς εργασία στη χώρα μας. Στο τραπέζι έπεσαν
- η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων, ιδίως για προστάτες ανηλίκων ή οικογένειες χωρίς το παραμικρό εισόδημα
- η ευνοϊκή φορολογική τους αντιμετώπιση, ακόμη και η παράταση της επιδότησης ανεργίας
- η εκπόνηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης
Η πλειοψηφία των προτάσεων περιλαμβάνονται είτε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που  και αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, (ήδη, πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δημοσιεύθηκε στη διαύγεια) είτε στο ήδη εξαγγελθέν πρόγραμμα τριών συναρμόδιων υπουργείων, με προγράμματα που ήδη “τρέχουν” ή αναμένεται να τεθούν εντός του χρόνου σε ισχύ, και αφορούν συνολικά 700.000 άνεργους.
Στο τραπέζι έπεσε και το προηγούμενο πρόγραμμα, επί ημερών ΠΑΣΟΚ, για «κοινωνική εργασία», ολιγόμηνη δηλαδή απασχόληση ανέργων στους τοπικούς δήμους που, αν είχε μαζικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να πυροδοτήσει την οικονομία. Ωστόσο, είναι σαφές – και σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr αυτό το επεσήμανε εντός του χώρου της σύσκεψης και ο κ. Στουρνάρας, ότι το ύψος των ποσών που απαιτούνται είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ενώ παραμένει αμφίβολη η βούληση των Βρυξελλών να αποδεχθούν μαζικές μεταφορές κοινοτικών κονδυλίων σε προγράμματα, άμεσης ή έμμεσης, επιδότησης ανέργων.
 
πηγη
 
 Προσωρινή διαταγή για να μην αλλάξει καθεστώς η εφημερίδα "Αυριανή" και για την καταβολή των μισών από τα χρωστούμενα εκδόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από αίτημα των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, θα κοινοποιηθεί η απόφαση στον εκδότη Γεώργιο Κουρή.

Η απόφαση αυτή, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική,ενόψει και των ασφαλιστικών μέτρων που πρόκειται να εκδικαστούν στις 12-3-2013.

 

Ρολά κατεβάζουν για άλλη μια φορά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργία παίρνουν μέρος, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενο στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, Ναυτεργάτες και Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Απεργία έχει κηρύξει για αύριο και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα λεωφορεία της Αθήνας (ΟΣΥ) από την έναρξη της βάρδιας έως της 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας. Επιπλέον από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο. Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού.

Τέλος, κανονικά θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης.

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας για σήμερα, Τρίτη 19/02/2013 και ώρες 11:00 έως 16:00 αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου τα μέλη της να παραστούν στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στη λέσχη στην Πλ. Αττικής. Θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σημειώνεται ότι, μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών» έχουν διεξαχθεί τρεις συναντήσεις.

Τα συνδικάτα στο πλαίσιο της κινητοποίησης οργανώνουν συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Νωρίτερα προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.
Στην εξώδικη προαναγγελία της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας, που απέστειλε η διοίκηση της ΓΣΕΕ προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τονίζεται η αντίθεση των συνδικάτων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ζητείται μεταξύ άλλων η ανάκληση του μέτρου της επίταξης και των ποινικών διατάξεων.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλώντας τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, να προσέλθουν σε ειλικρινή και επί της ουσίας διάλογο με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπραγματευθούν για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποχρεωτικής και γενικής εφαρμογής για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους της χώρας.

Ως τη μεγάλη ώρα της αναμέτρησης, για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, χαρακτηρίζει η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ την αυριανή γενική απεργία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών και αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Τη στήριξή τους στα αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκφράζουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις, όπως αποφάσισαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

πηγη
 Ανακοινώθηκαν 2.500 κενές θέσεις στο δημόσιο 
Μεταξύ των 2.423 κενών θέσεων θα πρέπει να επιλέξουν εντός των επομένων ημερών οι 1.891 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους.
Η ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτή, από τις κενές θέσεις οι πάνω από 2.200 αφορούν τέσσερα υπουργεία, το Δημόσιας Τάξης, το Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το Υγείας και το Δικαιοσύνης
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής, ενώ τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι:
- Εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
- Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων.
-Στη συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.) για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
-Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.

Οι θέσεις έχουν ως εξής:

-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1.891)
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, με την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Για παράδειγμα, σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία, σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπηρεσίες των δήμων, όπως τα ΚΕΠ, αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία κ.λπ.
Καμία πρόσληψη μέχρι τέλος του 2016
«Παγώνουν» οι προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες, καθώς και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ μέχρι το τέλος του 2016, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.
Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «η αναστολή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους. Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται».
Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι («ένα νησί ένας δήμος») και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.


 

Ο συνταξιούχος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2006 και το ΙΚΑ είχε, μάλιστα, καταθέσει, στον τραπεζικό όπου καταβαλλόταν και η σύνταξη, τα έξοδα της κηδείας. Έναν μήνα μετά – και για τα επόμενα τρία χρόνια – συνεχίστηκε κανονικά να κατατίθεται η σύνταξη, την οποία και εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος, που είχε πρόσβαση στον λογαριασμό.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για τα οποία έγινε ρύθμιση.
Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ο θάνατος του συνταξιούχου δηλώθηκε κανονικά και από τη στιγμή που το ΙΚΑ κατέβαλε τα χρήματα της κηδείας του, αυτόματα διαγράφηκε από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη.
Μάλιστα, η υπεράσπιση ανέφερε ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές, κι έτσι η οικογένεια του θανόντος δικαιολογούσε τα ποσά.

Εγνατία Οδός: Καμία αύξηση στα διόδια λέει ο Καλογιάννης 

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής «τσουχτερών» διοδίων στην Εγνατία Οδό εν όψει της αποκρατικοποίησης του εθνικού άξονα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τον προγραμματισμό των δημοσίων έργων για το 2013.

Ο κ. Καλογιάννης, ερωτηθείς από «Το Βήμα» για το ενδεχόμενο επιβολής ακριβών διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό από το ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα. Αυτό σας το λέω κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, έχει γίνει σχετική προεργασία από την Εγνατία Οδό και το ΤΑΙΠΕΔ και «θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις πολύ σύντομα». «Αλλά αυτό για τα διόδια θέλω να το επαναλάβω κατηγορηματικά, να μην αφήνουμε να αιωρούνται τέτοια πράγματα στον αέρα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα» σχολίασε.

Σημειωτέον ότι η δήλωση του κ. Καλογιάννη αποτελεί τη μοναδική επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση για το ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας, το ύψος των οποίων επεξεργάζεται εν όψει της παραχώρησης του οδικού άξονα σε ιδιώτη επενδυτή το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ζήτημα που ανέδειξε «Το Βήμα» στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Ο κ. Καλογιάννης απέφυγε να προσδιορίσει με ακρίβεια την έναρξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του εθνικού άξονα, μιλώντας για κάτι που ενδέχεται να γίνει «σύντομα, ίσως μέσα σ' ένα μήνα».

Παράλληλα, όπως τόνισε, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής διοδίων και στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, με τις σχετικές ενέργειες να υλοποιούνται από την Εγνατία Οδό, η οποία έχει αναθέσει εργολαβία για την κατασκευή των υποδομών. Ο κ. Καλογιάννης δεν ήταν σε θέση να πει ποιο θα είναι το κόστος των διοδίων στους Εύζωνους, αλλά τόνισε ότι «δεν θα είναι μεγάλο» και «θα είναι βεβαίως εύλογο».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προσφυγή του ΤΕΟ κατά της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων στο ΣτΕ για την παραχώρηση του οδικού άξονα Χαλάστρα - Εύζωνοι στο ΤΑΙΠΕΔ, με το επιχείρημα ότι η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση δεν στηρίζεται σε νόμο.

 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4, στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Με απόφαση του Δ.Σ. στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα τρόλεϊ αύριο Τετάρτη 20/02/2013 από έναρξης βάρδιας έως 08:00 και 21:00 έως λήξη βάρδιας. 
Προσυγκενρωση στα Χαυτεια ωρα 11:00.

 

Στάση εργασίας αποφάσισε  το Συνδικάτο ΟΑΣΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02/2013 από Έναρξη βάρδιας έως 09:00 και από 21:00 έως λήξη βάρδιας.
Μετρό Θεσσαλονίκης: άγνωστο το πότε θα τελειώσει η βασική γραμμή αν δε λυθούν τα προβλήματα 
Κακά μαντάτα... για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα από τα πιο πολύπαθα δημόσια έργα στην Ελλάδα, καθώς είναι τόσα τα προβλήματα (ρευστότητα, αρχαιότητες, απαλλοτριώσεις κλπ) που πλέον κανένα χρονοδιάγραμμα δεν είναι σίγουρο με τον ορίζοντα του 2016 για την ολοκλήρωση του έργου να απομακρύνεται.
Την αδυναμία τήρησης του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, όσο τα προβλήματά του παραμένουν ανοιχτά, ομολόγησε τη Δευτέρα (18/2) το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προγραμματισμό των δημοσίων έργων για το 2013.

Σε ερώτηση του «Βήματος» για το εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η αποπεράτωση του έργου πέραν του 2016, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «Αν δεν ξεπεράσουμε... το θέμα της ρευστότητος της κοινοπραξίας, το θέμα που προέκυψε στον σταθμό Βενιζέλος, στον σταθμό της Βούλγαρη όπου στις 5 Μαρτίου είναι το δικαστήριο για τον καθορισμό τιμής για την απαλλοτρίωση, πώς θα είμαστε σοβαροί; Απλώς θα λέμε ευχολόγια. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε χρονικά εντάξει ή η παράταση να είναι μικρή».
 
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, «ορίζοντα ολοκλήρωσης δεν μπορούμε να δώσουμε, αν δεν τελειώσουν τα θέματα τα οποία ήδη έχουν ανακύψει», διότι «η Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια, κάθε έξι μήνες άκουγε καινούργια ημερομηνία παράδοσης του έργου». «Θέλουμε όταν θα λύσουμε τα θέματα τα οποία σας προανέφερα, να σας δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα και να είναι αυτό» είπε.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση κατασκευής, το μετρό της Θεσσαλονίκης έπρεπε να είχε αποπερατωθεί το 2012, όμως έλαβε παράταση έως το 2016.

Ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι «το τελευταίο εξάμηνο για το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε δυο επίπεδα». «Το ένα είναι η παράδοση των σταθμών η οποία γίνεται η μία μετά την άλλη, πρόσφατα παραδώσαμε τον σταθμό της "Νέας Ελβετίας", έχουμε παραδώσει το "Παπάφη", παραδώσαμε τον σταθμό "Πατρικίου", παραδώσαμε το βόρειο τμήμα του σταθμού "Αγία Σοφία" στον εργολάβο γιατί τελείωσαν οι αρχαιολογικές εργασίες, ενώ παραδώσαμε και τον σταθμό του "Βαρδαρίου"» τόνισε.

Επίσης, σημείωσε τη θέσπιση της προκαταβολής του 10%, ενώ τόνισε ο θεσμός του φιλικού διακανονισμού μπορεί να επεκταθεί και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς θα καταστεί εφικτή η διερεύνηση των οικονομικών αξιώσεων της κοινοπραξίας, εκτός δικαστικών προσφυγών.

Αμετάκλητη η απόφαση για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό «Βενιζέλου»

«Πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε τις εργασίες. Επίσης επειδή είναι και επίκαιρο το θέμα του σταθμού στη Βενιζέλου με την εύρεση σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι η ευαισθησία και του υπουργείου και της Αττικό Μετρό είναι δεδομένη» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της παραμονής ή της μεταφοράς του ρωμαϊκού δρόμου, που αποκαλύφθηκε στον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Σιμόπουλος είπε: «Δεν μπορεί να παραμείνει εκεί ακριβώς όπως έχει βρεθεί ενιαίο. Είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει τρόπος να στηριχθεί από κάτω, να πάμε στα πιο κάτω επίπεδα. Να μην μπω σε τεχνικές λύσεις».

«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έθεσε ως όρο να αποσπασθεί όπως είναι αυτούσιο και αμέσως να μεταφερθεί σε χώρο όπου θα εκτεθεί, να μη μείνει σε κάποια κιβώτια όπως γίνεται συνήθως. Δεν έχουμε λοιπόν τρόπο να το αφήσουμε εκεί έτσι όπως είναι. Τώρα, αν μας πουν να το βγάλουμε και να μείνει ένα πολύ μικρό τμήμα, έτσι χάνει εντελώς την αξία του ως συνολικό εύρημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, έχουμε μια απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την οποία προχωρούμε να υλοποιήσουμε» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.
 
Ερωτηθείς για το εάν το υπουργείο Υποδομών γνώριζε τις αρχαιολογικές δυσκολίες του εγχειρήματος, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη χάραξη, ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα». «Θα μπορούσε να ήταν η διαδρομή σ' ένα άλλο σημείο και να έχουμε επίσης ευρήματα σημαντικά αλλά δεν προσφέρει στη συζήτηση που κάνουμε τώρα. Και το θέμα μας είναι πώς θα επιταχύνουμε τις εργασίες» συμπλήρωσε.

Παρεμβαίνοντας, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος σχολίασε ότι «το υπουργείο ήξερε ότι υπάρχουν αρχαία κάτω από την Εγνατία». «Σε όλα τα Μετρό του κόσμου ψάχνεις να περάσεις υπογείως τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στη Σουηδία, να συναντήσεις αρχαίο. Διότι αν πας να περάσεις σε περιοχές που δεν πυκνοκατοικήθηκαν είτε τώρα είτε ποτέ, δεν εξυπηρετείς. Άρα ήταν αναμενόμενο, θα βρεθεί μια λύση, είναι συνήθως συστηματικό σ' αυτού του είδους τα έργα» κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος.
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Αναλυτικά τι προβλέπει για το σχέδιο Αριάδνη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ανέργων, τη συνεργασία Επιθεώρησης Εργασίας με Οικονομική Αστυνομία, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και παράταση καταβολής της σύνταξης σε χιλιάδες ανάπηρους που περιμένουν στην ουρά για επανεξέταση. Τι θα ισχύει για τους επίορκους Δημοσίο
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους άνεργους, παράταση στην καταβολή της σύνταξης για χιλιάδες ανάπηρους που περιμένουν στην ουρά για επανεξέταση, ενεργοποίηση του συστήματος «Αριάδνη» και βαριές ποινές σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που εμπλέκονται σε παρανομίες των ασφαλιστικών οργανισμών, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάζει σήμερα το matrix24.gr.
Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012.
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν διατάξεις για την ποινική και αστική ευθύνη υπαλλήλων και διοικητικές κυρώσεις για παραβατικές και ζημιογόνες για το ασφαλιστικό σύστημα συμπεριφορές.
Παράλληλα, προβλέπεται η συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.
Διευρύνονται μάλιστα η αρμοδιότητες της  Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (ΥΠ.Ο.Α.) που πλέον, θα έχει ως αποστολή την πρόληψη, έρευνα και καταστολή οικονομικών εγκλημάτων και ιδίως αυτών που τελέστηκαν σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα, ή εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου  εγκλήματος, με την έρευνα, πρόληψη και καταστολή της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν συνιστούν αξιόποινες πράξεις.
Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπονται επίσης, κυρώσεις σε περιπτώσεις παράνομης απασχόλησης επιδοτούμενου ανέργου. Συγκεκριμένα, αν κατά τη διενέργεια  ελέγχου από τους Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ ή από οποιοδήποτε άλλο ελεγκτικό όργανο διαπιστώνεται, μετά από  αμελλητί διαβίβαση του δελτίου ελέγχου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ προς διασταύρωση, ότι κάποιος απασχολείται με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης σε εργοδότη, χωρίς ο τελευταίος να τον έχει δηλώσει νομίμως στις αρμόδιες αρχές, ενώ και από την ανωτέρω διασταύρωση προκύπτει ότι είναι επιδοτούμενος άνεργος επιβάλλονται στον εργοδότη, οι εξής διοικητικές κυρώσεις :
α. πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο,  ή
β. πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο, όταν έχει προηγηθεί καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.
Με ρύθμιση γίνεται πλέον επίσημα, θεσμικός εταίρος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο οποίος θα συμμετέχει με εκπρόσωπό του και στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.
Προβλέπονται επίσης, μέτρα για την αποτελεσματικότερη ένταξη – επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα:
1. Κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα ανωτέρω μητρώα, πλην όμως δεν υπολογίζεται κατά τη μέτρηση του χρόνου ανεργίας.
3. Στην περίπτωση εγγεγραμμένων ανέργων που έχουν τύχει τακτικής επιδότησης ανεργίας και που κατά τη διάρκεια αυτής της επιδότησης παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον η ημερήσια αποζημίωσή τους για την παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης υπερβαίνει το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας, οι ημέρες παρακολούθησης των ως άνω προγραμμάτων αφαιρούνται από το χρόνο της εγκριθείσας γιʼ αυτούς τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Μεταξύ των θεμάτων που ρυθμίζονται αναφορικά με τον ΟΑΕΔ, προβλέπεται ότι θα λειτουργεί πλέον, ενιαίος Λογαριασμός για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών.
Καταργούνται 12 θέσεις ειδικών συνεργατών του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ειδικά για το θέμα της λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας, προβλέπεται η συμμετοχή ιατρών του ΕΟΠΥΥ σε αυτές, ενώ παρατείνεται η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για ένα εξάμηνο, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
Εάν μετά την γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Η ισχύς της διάταξης αυτής λήγει την 31.10.2013.
Με άλλη διάταξη, ακριβαίνει το εργόσημο μέσω της αύξησης του ασφαλίστρου από 20% σήμερα σε 30%.
Τέλος, ενεργοποιείται και το σύστημα «Αριάδνη» σύμφωνα με το οποίο θα δηλώνεται στα κατά τόπους ληξιαρχεία των δήμων όλες οι οικογενειακές μεταβολές που επέρχονται στους ασφαλισμένους αλλά και τους συνταξιούχους. Η δήλωση καθίσταται υποχρεωτική. Ταυτοχρόνως η άδεια ταφής συνταξιούχου εκδίδεται αφού προηγηθεί η δήλωση θανάτου στο ληξιαρχείο, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθεί η ΗΔΙΚΑ και οι ασφαλιστικοί φορείς, ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε το κείμενο εδώ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ byπηγη 


Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Καλογιάννης ήταν η πορεία για την προώθηση του έργου της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υφυπουργός οι μελέτες για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ είναι σε τελικό στάδιο. Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω αφού έδωσε και τον προϋπολογισμό για το έργο που είναι περίπου 900εκ.ευρώ. Βέβαια το βασικό ζητούμενο που είναι η χρηματοδότηση δεν αναφέρθηκε.

9 ΣΤΑΘΜΟΙ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ
Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 έχει κερδισμένο τον Δήμο Αθηναίων. Από τους 9 σταθμούς που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρώτο τμήμα οι δύο ανήκουν στο Δήμο Γαλατσίου (ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ) και οι υπόλοιποι επτά στο Δήμο της Αθήνας (ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ).

Το έργο όταν ξεκινήσει να κατασκευάζεται θα έχει πολλά νέα στοιχεία αλλά το κυριότερο είναι πως θα μοιάζει με την βασική γραμμή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι σταθμοί θα διαθέτουν κεντρική αποβάθρα, πόρτες ασφαλείας που θα ανοίγουν μόνο με την έλευση του συρμού στον σταθμό.

Εξίσου σπουδαίο θα είναι και το γεγονός πως  οι συρμοί θα είναι «υπεραυτόματοι» και οι οδηγοί θα είναι περισσότερο «συνοδοί».

Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ;
Είναι το μεγάλο ερώτημα. Έχουν περάσει αρκετοί Υπουργοί τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, και το Υποδομών και όλοι έχουν αναφερθεί σε αυτή τη γραμμή χωρίς ποτέ να φτάσουμε στην δημοπράτηση. Σήμερα με την κρίση να είναι στο απόγειο της υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:

Α. Λόγω έλλειψης κονδυλίων η γραμμή να πάει για το μακρινό μέλλον
Β. Να χρηματοδοτηθεί από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Νέο ΕΣΠΑ και να το δούμε να δημοπρατείται σχετικά σύντομα

Όπως και να έχει μετά την εκκίνηση της κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά η Αττικό Μετρό έχει την γραμμή 4 ως τον επόμενο μεγάλο στόχο. Αυτό που απομένει είναι να δούμε ποιο σενάριο θα επικρατήσει..

Ypodomes.com
Back To Top