EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.Τα γεγονότα στις Σκουριές δεν ήταν προβοκάτσια.

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΏΝ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΕΚΑΝΕ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

«Έχουμε φύγει από την θεωρία και έχουμε μπει στην πράξη, την δράση, την επανάσταση», ανέφερε η ηγετική μορφή του αγώνα κατά των Χρυσωρυχείων στην Ελλάδα Τόλης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου, που παραβρέθηκε στην Κομοτηνή για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ χαρακτήρισε τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής «έσχατες δράσεις των τοπικών κοινωνιών, όταν η νομιμότητα έχει εξαφανιστεί».
«Εμείς στην Χαλκιδική, πολύ απλά και ήρεμα, δηλώσαμε στην εταιρία και στην κυβέρνηση, η κοπή ενός δέντρου, το μπάζωμα των ρεμάτων που είναι η ζωή μας, η καταστροφή του τόπου μας είναι casus belli ... με ότι αυτό σημαίνει», κατέληξε.
Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Θρακιωτών και σημείωσε πως «όποτε κι αν μας χρειαστείτε εμείς θα είμαστε εδώ, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να πούμε ότι καθόμαστε σ' αυτόν τον αγώνα.
Σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι όρθιοι».

 

πηγη

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πως φυγάδευσαν και εγκατέλειψαν στο εξωτερικό τον ελληνικό χρυσό - Έγγραφο-σοκ στην Βουλή

Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με επίσημο έγγραφο η αποκάλυψη του defencenet.gr πέρσι τέτοια εποχή, ότι το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουααρίου 2012 που
επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει οι δανειστές, μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.

Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα τυ χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτα βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία!

Η επίσημη επιβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου Ελένης Ζαρούλια

Αξίζει να πούμε ότι δεν χρειάζεται να ... πτωχεύσουμε για να χαθεί ο χρυσός αυτός: Αρκεί να υπάρξουν ανέγκλιτες καταδικαστικές αποφάσεις στις εκατοντάδες αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικο΄πυ δημοσίου οι ιδιω΄τες των οποίων τα ομόλογα "κουρεύτηκαν" αναγκαστικά τον περασμένο Μάρτιο.

Να πούμε ακόμα, ότι ένα κράτος χωρίς χρυσό στα θησαυροφυλάκειά του σήμερα, ειδικά, απλά "δεν υπάρχει" σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη επί κυβερνήσεων Σημίτη και υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου καταληστεύθηκε ο ελληνικός χρυσός, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή πρόνοια από τα μεταλλεία στις Σκουριές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας να υπάρξει πρόνοια για να καταλήγει στο εθνικό ησαυροφυλάκιο ένα μέρος από τον χρυσό αξίας δεκάδων δισ. ευρώ που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.

Το ερώτημα είναι ποιος έβγαλε τον χρυσό της Ελλάδας εκτός Ελλάδας και το κυριότερο ποιος δεν φρόντισε να επιστρέψει ο χρυσός αυτός στην Ελλάδα πριν το κούρεμα; Η περσινή κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει τεράστιες εθνικές ευθύνες...

Η Ελλάδα είναι 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία!

Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:

• στην Τράπεζα της Αγγλίας

• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)

• Στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα UBS. Στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου!

Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμώνΗ MasterCard παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress το MasterPass ™, το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών. Το MasterPass επιτρέπει στον καταναλωτή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε κάρτα πληρωμών ή άλλη κατάλληλη συσκευή, ανακαλύπτοντας ένα νέο τρόπο πραγματοποίησης των αγορών, online ή σε κατάστημα, τόσο απλό όσο και ένα κλικ ή ένα άγγιγμα στην οθόνη ή το τερματικό.
«Κάθε συσκευή γίνεται συσκευή αγορών» ανέφερε ο κ. Ed Mc Laughlin, γενικός διευθυντής του τμήματος emerging payments στη MasterCard. «Το MasterPass συνδυάζει όλους τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για την πληρωμή των αγορών μας, από τις κλασικές πλαστικές κάρτες μέχρι το ψηφιακό πορτοφόλι, δίνοντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να κάνει τις πληρωμές του απ’ όπου κι αν βρίσκεται, με μια απλή διαδικασία».

Το MasterPass αποτελεί εξέλιξη της υπηρεσίας PayPass Wallet Services, η οποία είχε παρουσιαστεί την άνοιξη του 2012 και βρίσκεται πλέον σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, σε συνεργασία με επιλεγμένες τράπεζες και εμπορικά καταστήματα. Οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν πλέον να εγγράφονται στην υπηρεσία μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Μαρτίου η υπηρεσία θα αρχίσει να προσφέρεται στην Αυστραλία και τον Καναδά, και αργότερα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μ. Βρετανία την άνοιξη και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Επίσης, μέσα στο 2013 το MasterPass θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές, όπως το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία,, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και η Σουηδία.

Το πακέτο υπηρεσιών MasterPass περιλαμβάνει τα εξής:

• Υπηρεσία MasterPass checkout –προσφέρει στις εμπορικές επιχειρήσεις έναν συστηματικό τρόπο για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών, ανεξαρτήτως του σημείου στο οποίο μπορεί να βρίσκεται ο καταναλωτής. Για τις αγορές στο κατάστημα (in-store),όπου η πληρωμή μπορεί να γίνεται είτε στα ταμεία, είτε στο διάδρομο των προϊόντων, το MasterPass υποστηρίζει τη χρήση NFC, QR codes, ψηφιακών tags και κινητού τηλεφώνου . Για τις online αγορές, το MasterPass προσφέρει στον καταναλωτή μια απλή διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας ή της διεύθυνσης αποστολής των προϊόντων σε κάθε αγορά.

• Ψηφιακό πορτοφόλι MasterPass– δίνει τη δυνατότητα σε τράπεζες, εμπορικές ή άλλες επιχειρήσεις να προσφέρουν στον καταναλωτή το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι. Οι καταναλωτές μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια τις πληροφορίες των καρτών τους, το ευρετήριο των τηλεφώνων ή άλλες πληροφορίες σε ένα προστατευμένο cloud, το οποίο φιλοξενεί κάποιος οργανισμός της εμπιστοσύνης τους. Το πορτοφόλι είναι μια ανοικτή υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι, μαζί με τις κάρτες MasterCard, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλες πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες.

• Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας MasterPass –εμπλουτίζουν την εμπειρία αγοράς, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Μεταξύ των υπηρεσιών περιλαμβάνεται η παροχή πληροφοριών σχετικά με το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού, η αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο, τα προγράμματα ανταμοιβής, καθώς και πολλές Ανεκτίμητες εμπειρίες και προσφορές.«Το πιο επιτυχημένο προϊόν πληρωμών νέας γενιάς θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί ένα ευρύτερο φάσμα κοινών/εμπλεκόμενων φορέων, επιτρέποντάς τους να επηρεάσουν την εμπειρία του χρήστη, σύμφωνα με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες, αλλά και τις εξελισσόμενες δυναμικές του κλάδου τους. Το MasterPass αντανακλά τη σύγχρονη αυτή ευαισθησία αναφορικά με το Agnostic μοντέλο σχεδιασμού και ανάπτυξης, αλλά αξιοποιεί και το μοχλό εκείνο που μόνο ένα παγκόσμιο δίκτυο μπορεί να προσφέρει», δήλωσε η Patricia Hewitt, Διευθύντρια στο Συμβουλευτικό Τμήμα για Χρεωστικές κάρτες της Mercator Advisory Group.

Έμποροι και Τράπεζες αγκαλιάζουν το MasterPass

Από τον Μάιο του 2012, οπότε και παρουσιάστηκε η υπηρεσία PayPass Wallet Services, εμπορικές επιχειρήσεις και τραπεζικοί οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο στηρίζουν διαρκώς τη MasterCard και τη στρατηγική της στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών. Με τη σημερινή ανακοίνωση, η λίστα με τους εμπόρους, τις εκδότριες τράπεζες και του άλλους συνεργάτες που υποστηρίζουν τις ψηφιακές υπηρεσίες της MasterCard, εμπλουτίζεται με την προσθήκη νέων παικτών:

• Τραπεζικά Ιδρύματα: BBVA Bank, BMO, BNLPOSitivity, BNL Italy, BNP Paribas Fortis Belgium, Banco Sabadell, Banco Santander, Banca Sella, Citi, Commonwealth Bank, Deutsche Bank Italy, EnterCard, EURO 6000, European Merchant Services, Fifth Third Bank, Handelsbanken, International Card Services Netherlands, Intesa San paolo, Lake Trust Credit Union, ME Bank, NAB, SEB Kort, SIA, Swedbank, TMG Financial Services, UniCredit και Westpac.

• Εμπορικές Επιχειρήσεις: AHL, American Airlines, Argos, Boots, Grocery Gateway, Harvey Norman, Hikingboots.com, JB Hi-Fi, LogiTRAVEL, Mediamarket Spa Italy, MLB Advanced Media, Park Avenue Coffee, Roses Only Group, Runningshoes.com, Vodafone Italy και Wintercheck Factory. Εκτός από τις παραπάνω επιχειρήσεις, και χάρη στη συνεργασία της MasterCard με παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών (PSPs) και payment gateways από ολόκληρο τον κόσμο, το MasterPass θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 5.900 εμπορικές επιχειρήσεις.
• Τεχνολογικοί Συνεργάτες: Adyen, Buckaroo, CQR, Cardinal Commerce, Cart32, CO-OP Financial Services, DataCash, Demandware, ICBA Bancard inc., Merchant Warrior, mFoundry, Moneris, OPENTECH.com, Paycorp Holdings, PSCU, Reply, SagePay, SIA, The Members Group, Usablenet, και VeriFone Systems Inc.

Αντιβιοτικό από τον ιδρώταΈνα αντιβιοτικό από τον ίδιο τον ιδρώτα θα μπορούσε να εξοντώσει τα ανθεκτικά βακτήρια και τα θανατηφόρα στελέχη τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.
Τo πεπτίδιο δερμισίνη που παράγεται στο αλατούχο και σχετικά όξινο περιβάλλον του ιδρώτα έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις κυτταρικές μεμβράνες των επικίνδυνων μικροβίων καταστρέφοντάς τα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Τα αντιοβιοτικά δεν είναι διαθέσιμα μόνο στο φαρμακείο. Το ίδιο μας το σώμα παράγει αποτελεσματικές ουσίες που εξουδετερώνουν τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Ούλριχ Ζαχαρία από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τα αντιμικροβιακά πεπτίδια του ιδρώτα όπως η δερμισίνη θεωρούνται πιο αποτελεσματικά από τα καθιερωμένα αντιβιοτικά επειδή τα μικρόβια δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν γρήγορα αντίσταση σ’ αυτά.

Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η δερμισίνη είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης και του εξαιρετικά ανθεκτικού μικροβίου Staphylococcus aureus υπεύθυνου για σοβαρότατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αντιμικροβιακά πεπτίδια του οργανισμού όπως η δερμισίνη μπορούν να αποτελέσουν τη νέα γενιά αντιβιοτικών.

Τι αλλάζει από τις διορθώσεις στο χαράτσιΣύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 53 του ν.4021/2011, το ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. που καταβάλλεται για το έτος 2011 και υπολογίστηκε βάσει των στοιχείων (εμβαδού, τιμής ζώνης και παλαιότητας) του ακινήτου που ήταν γνωστά στη ΔΕΗ ή στους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος κατά την 17/9/2011, επανυπολογίζεται με βάση γεγονότα που αποδεικνύονται από στοιχεία που προσκομίζει ο υπόχρεος ότι συνέτρεχαν κατά την ως άνω ημερομηνία και με βάση τα οποία, αν ήταν γνωστά στη ΔΕΗ ή στους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος, θα λογιζόταν κατά την ως άνω ημερομηνία το τέλος ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993.
Αν το τέλος που προκύπτει με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι μικρότερο από το τέλος που λογίστηκε, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύπτει αρνητική διαφορά, το ποσό επιστρέφεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος με τον επόμενο λογαριασμό. Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. του υπόχρεου κατά την 31η Μαρτίου 2012.

Στην πράξη όμως παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην είναι δυνατός ο συμψηφισμός μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είτε γιατί το ποσό του οφειλόμενου τέλους έτους 2012 είναι μικρότερο του καταβληθέντος τέλους έτους 2011, είτε γιατί εν τω μεταξύ έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου ή αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Έτσι, ενώ το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2011 είχε καταβληθεί αχρεώστητα από τους φορολογουμένους δεν είναι δυνατή η επιστροφή του από τους προμηθευτές, οι οποίοι το είχαν ήδη αποδώσει στο Δημόσιο, ως έσοδο αυτού.
Για τους πιο πάνω λόγους κρίθηκε απαραίτητη η τροποποίηση της σχετικής διάταξης νόμου. Έτσι, με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται ότι, στις πιο πάνω περιπτώσεις, η επιστροφή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2011 θα διενεργείται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου Δ.Ο.Υ.

Παναγροτικό συλλαλητήριο την ΤρίτηKάλεσμα σε όλους τους αγρότες να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στις 13.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα, απευθύνει η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι δηλώσεις σε ΙΚΑ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ


Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από σήμερα Παρασκευή, 1η Μαρτίου, οι όροι αμοιβής και εργασίας στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πλέον, δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, προκειμένου  να υποβάλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως πχ. αναγγελίες πρόσληψης και πίνακες προσωπικού, αλλαγές σε μισθούς, ωράρια, συμβάσεις.

Η υποχρεωτική χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος εντάσσεται στα μέτρα περιορισμού της γραφειοκρατίας και έντασης των ελέγχων για τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας η οποία έχει φτάσει στο 36% !

Με το νέο σύστημα:

-Διασφαλίζεται ότι κανείς εργοδότης δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον εργαζόμενο μισθό ή ημερομίσθιο κατώτερο από τα επίπεδα του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου  μισθού, όπως αυτά προβλέφθηκαν και θεσπίστηκαν με τον Ν.4093/2012.

- Το Σύστημα δεν θα δέχεται χαμηλότερη αναλογία μισθού ή ωρομισθίου, σε σχέση με την αντίστοιχη των κατώτατων ορίων, στις περιπτώσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

- Οι εργοδότες υποχρεούνται να συνυποβάλουν ηλεκτρονικά νομιμοποιητικά έγγραφα για την απασχόληση αλλοδαπών και άδεια διαμονής για εργαζομένους - πολίτες τρίτων χωρών.

-Από την 1η Ιουλίου του  2013 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή ολόκληρων των επιχειρησιακών συμβάσεων και των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.

Ανάκληση ακόμη δύο προϊόντων με DNA αλόγου

Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια των δράσεων που έχουν αναληφθεί σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με βάση τα νεότερα αποτελέσματα των Εργαστηριακών Δοκιμών που έχουν δρομολογηθεί, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου δύο (2) επιπλέον δείγματα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα :

1) Κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία "ΑΡ-ΚΑΣ", σε συσκευασία του 1kg, παρασκευαστής – συσκευαστής «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Υποκατάστημα της Καβάλας».
2) Σαλάμι Βοδινό με εμπορική ονομασία "Destan", σε συσκευασία των 500g, που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, με αριθμό
έγκρισης NL 77 EG, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους έλληνες καταναλωτές ότι όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί ογδόντα τέσσερα (84) δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τριάντα τριών (33) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα (4) θετικά δείγματα.
Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6974500, Fax: 210 6971501
E-mail: info@efet.gr, Internet Site: www.efet.gr 2 διάφορα τρόφιμα. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

«Έφοδοι» ΣΔΟΕ στους δήμους λόγω ΠαπαγεωργόπουλουΗ διαφθορά στους δήμους μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά τις αποκαλύψεις στη Θεσσαλονίκη και την φυλάκιση Παπαγεωργόπουλου.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλες εστίες διαφθοράς και σε άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Ήδη, υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα 400 τραπεζικών λογαριασμών δημάρχων και υπαλλήλων σε ΟΤΑ.

Με εντολή εισαγγελέα, οι επιθεωρητές ψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία πολλών δήμων αλλά και Πειφερερειών. Ενδεικτικό είναι πως από τους 5.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ζητήσει να ανοιχθούν, οι 400 ανήκουν σε αιρετούς άρχοντες και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega, πρώην αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της χώρας, υπεύθυνος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελέγχεται επειδή επί των ημερών του, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου κόστισαν 2,5 εκ. ευρώ και υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν υπερκοστολογήσεις και σπατάλες.

Σε άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχος σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας, ελέγχεται γιατί ενώ χάριζε τον μισθό του στο δήμο και δούλευε αμισθί, είχε τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας έπαιρνε εργολαβίες από το δήμο. Σε νησιωτικό δήμο, δημοτικός σύμβουλος, που είχε την ευθύνη για τη διαφήμιση του δήμου, πλήρωσε 160.000 ευρώ για διαφημιστικές δαπάνες και αφίσες. Ελέγχεται για εικονικές συναλλαγές, μιας και το διαφημιστικό υλικό δεν παραλείφθηκε ποτέ και διαπιστώθηκε ότι ο διαφημιστής-προμηθευτής ήταν έγκλειστος σε φυλακές.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ελέγχει οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαχειριστικός έλεγχος σε δήμο της Μακεδονίας όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση ύψους 1.371.124 ευρώ. Σε νησιωτικό δήμο εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» 570.000 ευρώ αλλά και σε περιφερειακή ενότητα νησιού του Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι υπεξαίρεσαν 602.000 ευρώ χρησιμοποιώντας 458 πλαστές επιταγές.