EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Όταν έκλαψε η Μέρκελ

Μετά το σοκ, ξεκίνησε η παραγωγή και αναπαραγωγή επιχειρημάτων. «Άλλα μεγέθη στην Κύπρο», «αυτοί έχουν πλάτη τους Ρώσους», «η Κύπρος ψάχνει τώρα πλάνο Β».

Από το πρωί της Τρίτης η Αγία Κυβερνητική Τριάδα γνώριζε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Κύπρο, αλλά δεν φανταζόταν ότι θα προκύψει μέσα από το κυπριακό ΟΧΙ, τόσο μεγάλη σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα. Οι Ελλαδίτες έγιναν «όλοι Κύπριοι», μέσα από μια διαδικασία που ξεκίνησε ως πολιτική για να καταλήξει ψυχολογική. Πήραν το αίμα τους πίσω από τις συμπεριφορές υποτέλειες και φόβου. Ανακάλυψαν πως υπάρχουν και άλλες φάτσες πολιτικών, που ανεβαίνουν στο βήμα της (Κυπριακής) Βουλής, λένε ό,τι έχουν να πουν, περιγράφουν το εθνικό συμφέρον και καταψηφίζουν. Έφτανε να παρακολουθήσεις 10 λεπτά την συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή για να καταλάβεις τι σημαίνει Βενιζέλος, Σαμαράς, Στουρνάρας.

Η ελληνική κυβέρνηση ζει δραματικές στιγμές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της στάσης της. Υπερασπίστηκε στο Eurogroup μαζί με τους Γερμανούς τους δασμούς στις κυπριακές καταθέσεις, αλλά από το πρωί της Τρίτης ξαφνικά υποστηρίζει το κυπριακό «Όχι». Δεν πρόκειται για πολιτικό διπολισμό, αλλά για την καταστροφή μιας ολόκληρης στρατηγικής στην οποία στηρίζει τις επιλογές της. Επί μήνες Σαμαράς και Βενιζέλος συμπορεύονται με τους εκβιασμούς της Γερμανίας, τους εμφανίζουν ως αναγκαία και μοναδική πολιτική λύση, τους επιβάλουν με τον χειρότερο τρόπο (αλήθεια γιατί δεν είχε ΜΑΤ και δακρυγόνα στην Κύπρο;) και στη συνέχεια αυτοχαρακτηρίζονται σωτήρες δείχνοντας όποιον διαφωνεί μαζί τους ως «προδότη» του Έθνους.

Η ανατροπή αυτής της «φυσικής» ροής της πολιτικής τους δια του παραδείγματος της Κύπρου, είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους κυβερνητικούς εταίρους. Ακόμη και αυτή η κυβέρνηση Αναστασιάδη, έκανε στην άκρη και άφησε τα κυπριακά κόμματα και τον κόσμο να πιέσουν τους ευρωπαίους παράγοντες. Εδώ όσες φορές ο κόσμος βγήκε στο δρόμο, αντί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στους δανειστές, ξυλοκοπήθηκε, ξεφτιλίστηκε, κατηγορήθηκε σε μια προσπάθεια να δειχθεί στη Μέρκελ πως κάνουν τα πάντα για να περάσουν τα μέτρα. Και ας πάμε στην ουσία. Η Μέρκελ αναζητά εναγωνίως πλάνο Β. Όσο και να προσπαθήσει να τιμωρήσει την Κύπρο, δεν μπορεί να λειτουργήσει πολιτικά όπως πριν. Ξέρει αυτό που οι οπαδοί της στην Ελλάδα κρύβουν.

Η κρίση είναι συστημική. Οι αναταραχές σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμη και στη μικρή Κύπρο, δημιουργούν κλειδωνισμούς. Αλλά οι αντιδράσεις, απειλούν κυρίως την εικόνα παντοδυναμίας της και επιβολής της. Μέρκελ και Σόιμπλε έκαναν ένα τραγικό λάθος. Λειτούργησαν με τον εκβιαστικό τρόπο που συνήθιζαν στην Ελλάδα, θεωρώντας πως η επιχειρηματολογία τους θα έβρισκε έναν Κύπριο Βενιζέλο προπαγανδιστή. Έτσι δημιούργησαν οι ίδιοι ένα κακό προηγούμενο και παράδειγμα για όλη την Ευρωζώνη. Πρέπει να «μαζέψουν» τώρα την κυπριακή ευφορία που μεταδίδεται ραγδαία σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Το χειρότερο όμως είναι πως άνοιξαν εναλλακτικούς δρόμους για την Κύπρο και ίσως το δρόμο της πρώτης αποχώρησης από την ΕΕ και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

Ποιά «ενότητα» και «κοινή συμπόρευση» θα επικαλείται τώρα η Μέρκελ, την ώρα που τα θύματά της θα επικαλεστούν την πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την Ευρώπη των πολιτών; Την ώρα που ο εκβιασμός δεν θα είναι πια ο “μοναδικός δρόμος” αλλά ένας φανερός εκβιασμός που δεν θα μπορούν να στηρίξουν Βενιζέλοι και Σαμαράδες; Το χειρότερο είναι πως η Μέρκελ άνοιξε την πόρτα στους Ρώσους και έκλεισε την πόρτα στους Αμερικανούς οι οποίοι δεν θέλουν να δουν μια συμφωνία Ρωσίας -Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες υπό την μορφή βοήθειας για την κυπριακή κρίση. Εν ολίγοις η Μέρκελ καλείται να διαχειριστεί σε λίγο ως τσατσά μια Ευρώπη που την έκανε μπορντέλο. Ναι, ο γερμανικός παράγοντας μπορεί να τιμωρήσει την Κύπρο αλλά διαλύει το προφίλ που έχουν ανάγκη οι υποτακτικοί του για να κυβερνούν την Ευρώπη.

Πώς αλήθεια θα κυβερνήσει ο Σαμαράς μια Ελλάδα φωτογραφιζόμενος με τον Αττίλα 3 της Κύπρου; Η Μέρκελ λοιπόν, ψάχνει ένα πλάνο Β, για να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε η συμπεριφορά της και οι διαβεβαιώσεις του Αναστασιάδη στο πρόσωπό της, πως όλα θα πάνε καλά. Η Κύπρος αποδεικνύει πως σε ένα περιβάλλον κρίσης, η οποία δημιουργείται από την ίδια τη δομή της ΕΕ, άσχετα αν ενισχύεται από παρασιτικές λειτουργίες σε κάθε χώρα, πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι μια άλλη λειτουργία της Ευρώπης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η διαπραγμάτευση.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν το έκαναν. Έλεγαν ψέματα στους Έλληνες, μετέφεραν τους εκβιασμούς στους οποίους οι ίδιες υπέκυπταν ως αναγκαίες πολιτικές. Και ξαφνικά βρέθηκε η μικρή Κύπρος για να βάλει το θέμα της διαπραγμάτευσης λέγοντας “Οχι” στους εκβιασμούς. Πραγματικά είναι μικρά τα οικονομικά μεγέθη της Κύπρου, όπως είναι μικρή και η Κύπρος. Αλλά το μέγεθος δεν μετράει. Αφού όπως λένε οι εγχώριοι μερκελιστές “τα 5,8 δις της Κύπρου δεν είναι τίποτα”, γιατί τόσος ντόρος; Και ο Σαμαράς γιατί τόση βουβαμάρα;

Υ.Γ. Ο Χρυσόστομος Κύπρου δήλωσε πως η Εκκλησία δίνει την περιουσία της για να βγει η Κύπρος απ την κρίση. Στην Ελλάδα ο Άνθιμος ακόμη ράβει άμφια για να στολίσει τη ματαιόδοξη και μισαλλόδοξη φύση του.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Το βίντεο με την ανατίναξη της Βουλής των Ελλήνων

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα το βίντεο στο youtube, όπου η Βουλή ανατινάζεται  φυσικά πρόκειται για προϊόν μοντάζ και αποτελεί σκηνή από την ταινία μικρού μήκους "Η ημέρα της κρίσης" του σκηνοθέτη Ζουάν Κουρτις. Αλλά με αφορμή το εν λόγω βίντεο τα σχόλια των χρηστών "δίνουν και παίρνουν".
Δείτε το βίντεο:


Τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΠΥΥ

Καρπούς αποδίδουν οι έλεγχοι, που συνεχίζει να διενεργεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων από παραβατικές συμπεριφορές μερίδας παρόχων υγείας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το Μάρτιο του 2013 έχουν επιβληθεί κυρώσεις για διαπιστωθείσες παραβάσεις και οριστικό αποκλεισμό σε παρόχους υγείας ύψους 500.000 ευρώ. Επίσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων η αναζήτηση και ο καταλογισμός των πάσης φύσεως αστικών και ποινικών ευθυνών.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός αναφέρει:
«1. Από πρόσφατους ελέγχους σε δύο φαρμακεία της Καλλιθέας και στο ιατρείο ενός ιατρού, διαπιστώθηκε παράνομη πώληση φαρμάκων από τα φαρμακεία προς δύο φαρμακεμπορικές επιχειρήσεις και παράνομη συνταγογράφηση. Στα συγκεκριμένα φάρμακα περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, και φάρμακα που περιλαμβάνονταν σε αποφάσεις ΕΟΦ απαγόρευσης εξαγωγών. Επιπλέον, προέκυψε συνεργασία τού ενός φαρμακοποιού με τον συνταγογράφο ιατρό. Με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ, βρέθηκαν συνταγές που είχαν εκδοθεί και εκτελεστεί από το ίδιο φαρμακείο. Επίσης, από τον έλεγχο παρατηρήθηκε συνταγογράφηση σε μεγάλη έκταση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, οι συνταγές των οποίων, στην πλειονότητά τους, ακυρώνονταν αρκετές ημέρες αργότερα. Οι ασφαλισμένοι δεν έπασχαν από τις αναφερόμενες στις συνταγές παθήσεις και δεν είχαν επισκεφθεί τον ιατρό κατά τις ημερομηνίες συνταγογράφησης και ακύρωσης των συνταγών. Επομένως, χρησιμοποιήθηκε παράτυπα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προς όφελος του ιατρού και του φαρμακοποιού, αφού ο ιατρός διαπιστώθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τη μία από τις δύο φαρμακοεμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ήταν διαχειριστής αυτής και εξήγαγε φάρμακα στο εξωτερικό. Επισημαίνεται ότι ο ιατρός συνταγογραφούσε παράτυπα στον ΕΟΠΥΥ με την ιδιότητα του γενικού ιατρού, ενώ κατείχε την ειδικότητα Μαιευτικής-Γυναικολογίας, την οποία και ασκεί παράλληλα με την ιδιότητα του γενικού ιατρού, ενώ η άσκηση δύο ιατρικών ειδικοτήτων δεν επιτρέπεται από τον νόμο. Επιπρόσθετα, παρατηρήθηκε υπερσυνταγογράφηση και εικονική συνταγογράφηση, από τον εν λόγω ιατρό.
2. Από στοιχεία της ΚΜΕΣ σχετικά με μία ασφαλισμένη διαπιστώθηκε συνταγογράφηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου ίδιων φαρμάκων από επτά ιατρούς. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι το βιβλιάριο είχε κλαπεί και ο κατέχων αυτό επισκεπτόταν ιατρούς και πιεστικά ζητούσε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων επιδεικνύοντας τις σχετικές ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, τις οποίες κατείχε. Οι επτά ιατροί συνταγογραφούσαν ό,τι τους ζητούσε, χωρίς να ελέγξουν την προηγούμενη συνταγογράφηση. Ο εν λόγω κύριος ακολούθως προσκομίζοντας τις συνταγές και τις ταινίες γνησιότητας απαιτούσε από φαρμακοποιούς την επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε αυτές και εκείνοι τελικά ενέδιδαν, χρεώνοντας παράνομα τον ΕΟΠΥΥ
3. Επίσης, από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ιατρός πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ είχε ανοίξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου ζητούσε από ασφαλισμένους, πελάτες του ή μη, από όλη την Ελλάδα, την αποστολή των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του, ώστε ο ίδιος να τους διαβιβάζει αφού συνταγογραφούσε, με courier τη συνταγή, χωρίς εξέταση του ασφαλισμένου με φυσική του παρουσία, με αντικαταβολή αμοιβής δέκα ευρώ. Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε φαρμακείο, το οποίο μέσω διαδικτύου θα μεριμνούσε για την ηλεκτρονική έκδοση συνταγών».
Πηγή: ΑΠΕ

4.240 προσλήψεις σε 78 μουσεία - εφορείες

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει μονοετείς συμβάσεις

Στην άμεση πρόσληψη 4.240 εποχικών υπαλλήλων για χρονικό διάστημα ενός έτους θα προχωρήσουν 78 εφορείες αρχαιοτήτων και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.
Οι θέσεις αφορούν κυρίως τις ειδικότητες Αρχαιολόγων, Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Εργατοτεχνιτών και Ειδικευμένων Εργατών
Οι θέσεις αφορούν κυρίως τις ειδικότητες Αρχαιολόγων, Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Εργατοτεχνιτών και Ειδικευμένων Εργατών, που θα εργαστούν για την αποπεράτωση νέων μουσειακών υποδομών, στην αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων, στη διενέργεια σωστικών ανασκαφών, καθώς και στην ανάδειξη των σημαντικών βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων.
Οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στα πρότυπα των Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) του ΑΣΕΠ (βλ. πίνακα).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εργασίας», η όλη διαδικασία προκηρύξεων θα πραγματοποιηθεί εκτός ΑΣΕΠ, με βάση το άρθρο 14, παράγραφος 2, περίπτωση Η του Ν.2190/94 που εξαιρεί των διαδικασιών ΑΣΕΠ την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης για έργα αποκατάστασης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
Ηδη η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής επιλογής προσωπικού (από υπαλλήλους της Γ.Γ. που υπηρετούν στη Διεύθυνση Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) με σκοπό τον έλεγχο και την αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων, με τη σύνταξη πρακτικού και πινάκων κατάταξης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αιτιολογημένα για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από τον ίδιο το φορέα, η επιλογή των επιτυχόντων θα γίνεται κεντρικά (από τις υπηρεσίες της Γ.Γ. Πολιτισμού), ενώ όλοι οι διαγωνισμοί θα πρέπει να έχουν εκδοθεί έως το προσεχές φθινόπωρο.

Αγγελική Μαρίνου
amarinou@pegasus.gr


Υπουργείο Πολιτισμού: Η κατανομή των θέσεων
Α΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
Β΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 9
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΤΕ Μηχανικών 2
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 65
Γ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 6
Δ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 6
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 31
Ε΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 17
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 4
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 7
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 98
ΣΤ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 8
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 9
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 26
Ζ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 15
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 18
Η΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 5
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 12
Θ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 5
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 26
Ι΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 6
ΙΑ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 5
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 16
ΙΒ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 14
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 12
ΙΓ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 11
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 6
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 50
ΙΔ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 12
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 35
ΙΕ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 52
ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 89
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 9
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΠΕ Αρχαιοβοτανολόγων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 38
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 182
ΙΖ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 21
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 4
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 8
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 38
ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών 4
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 10
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 165
ΙΗ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 8
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 8
ΤΕ Μηχανικών 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 24
ΙΘ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 5
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων TΕΧΝΗΣ 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 30
Κ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 14
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΤΕ Μηχανικών 2
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 42
ΚΑ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 7
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 5
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 6
ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 8
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 8
ΚΒ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 12
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 10
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 3
ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 14
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 50
ΚΓ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 54
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 13
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 57
ΚΔ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 13
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 6
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 48
ΚΕ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 14
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 4
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 2
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 18
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 57
ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 23
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 11
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 8
ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών 3
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 61
ΚΖ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 12
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 1
ΠΕ Μουσειολόγων 1
ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 1
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων Εργων Τέχνης 10
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 73
ΚΗ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 2
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 3
ΚΘ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 8
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 21
Λ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 60
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 10
ΤΕ Μηχανικών 5
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 420
ΛΑ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΛΒ΄ ΕΠΚΑ
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 2
ΛΓ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 17
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 4
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 9
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 64
ΛΔ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 11
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 7
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 113
ΛΕ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 7
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 3
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 3
ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1
ΠΕ Γεωτεχνικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 7
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 20
ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 22
ΛΖ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 12
ΛΗ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 6
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 6
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 8
ΛΘ΄ ΕΠΚΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 21
2η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 2
3η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 6
4η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 6
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 13
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 2
5η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 7
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 19
6η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 3
ΤΕ Μηχανικών 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 23
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 23
7η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 9
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 4
8η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 6
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 9
9η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 3
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 5
10η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 18
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 12
ΤΕ Μηχανικών 2
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 5
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 33
11η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 6
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 12
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 10
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 43
12η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 6
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 5
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 23
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 34
13η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 25
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 10
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 8
ΤΕ Μηχανικών 3
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 28
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 45
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 40
14η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 5
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 37
15η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 3
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 16
16η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 10
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 14
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 38
17η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 15
18η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 7
19η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 15
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 14
20η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 14
21η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 9
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 4
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 4
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 35
22η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 10
23η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 5
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Αρχαιολόγων - Μουσειολόγων 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4
ΤΕ Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 23
24η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 9
ΠΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 21
25η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 9
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 3
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 9
ΤΕ Μηχανικών 2
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 25
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 30
26η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 6
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 23
28η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 8
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 12
ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1
ΠΕ Γεωλόγων 1
ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 12
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 12
ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 2
ΑΡΧΑΙΟΛ. ΙΝΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 1
ΑΡΧΑΙΟΛ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΓΑΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 16
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 3
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 3
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Γεωπόνων 1
Δ/ΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΠΕ Αρχαιολόγων - Ιστορικών Τέχνης 2
ΠΕ Εθνολόγων Λαογρά φων 1
Δ/ΝΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΠΕ Αρχαιολόγων 85
Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ & ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΠΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 2
ΠΕ Ζωγράφων 1
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 62
ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 15
ΔΕ Μαρμαροτεχνιτών 1
ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών 3
Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ & ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 2
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ Τέχνης
ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Εργων Τέχνης 4


πηγη

Επεκτείνεται το εργόσημο σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας

Τρεις ακόμη ομάδες εργαζομένων εντάσσει στο εργόσημο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τροποποίηση που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, στο καθεστώς του εργοσήμου εντάσσονται εφεξής οι διανομείς διαφημιστικών εντύπων με το σύστημα της διανομής χωρίς διεύθυνση αποδέκτη, οι απασχολούμενοι στην προώθηση προϊόντων προσώπων και σώματος για λογαριασμό μίας ή περισσοτέρων επιχειρήσεων κατ΄οίκον ή σε άλλο χώρο και οι απασχολούμενοι στην προώθηση καταναλωτικών προϊόντων σε πολυκαταστήματα, καταστήματα τροφίμων και υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).

Ραγδαία πτώση εισφορών λόγω εργοσήμου 
Τη συγκεκριμένη τροποποίηση επέφερε ο κ. Βρούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο νομοσχέδιο έχουν ήδη περιληφθεί ρυθμίσεις για την εφαρμογή του εργοσήμου, ανάμεσα στις οποίες και διατάξεις για την αυστηροποίηση εφαρμογής του. Σε ευθεία γραμμή με τη διαπίστωση που διατυπώνεται και στην αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νομοσχεδίου ότι «το νομοθετικό πλαίσιο του εργοσήμου ήταν προβληματικό και προκάλεσε απώλεια εσόδων καθώς οι αμειβόμενοι με εργόσημο κατέβαλαν χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές αν και είχαν πλήρεις παροχές», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξήγησε ότι «υποστηρίζει ένθερμα το εργόσημο αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανέκυψαν στην εφαρμογή του». Όπως εξήγησε ο υπουργός με την εισαγωγή του εργοσήμου «δυστυχώς τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές για την κατ’ οίκον απασχόληση από 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως έπεσαν στα 2 εκατομμύρια ευρώ».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάσσονται τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά την αντίθεσή τους με πολλές διατάξεις διατυπώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κάλεσαν τον υπουργό να προχωρήσει σε βελτιώσεις ιδίως για τα άρθρα με τα οποία γίνεται αυστηρότερη η αντιμετώπιση (αστική και ποινική) των υπαλλήλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για τους οποίους θα μπορούσε να ισχύσει το πειθαρχικό δίκαιο για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Μητρώο Ελέγχου Παραβατικότητας Εμφατικά ο υπουργός αναφέρθηκε στις διατάξεις για το σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ και την ΗΔΙΚΑ, από την πλήρη λειτουργία των οποίων το υπουργείο αναμένει εξοικονόμηση πόρων 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αυτό που ονομάζουμε καταχρηστικές συντάξεις δεν θα υπάρχει» είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι προωθείται ένα ουσιαστικό πλαίσιο δράσης που λύνει το πρόβλημα.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τρομακτικό το νούμερο των 53.695 μη απογραφόμενων συνταξιούχων και εξήγησε ότι προχωρά η ηλεκτρονική διασταύρωση συντάξεων θανάτου ώστε να ακολουθήσουν στοχευμένοι έλεγχοι για να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο χρήματα αχρεωστήτως καταβληθέντα. Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στην ΗΔΙΚΑ ειδικός λογαριασμός, το «Μητρώο Ελέγχου Παραβατικότητας» και με εγκύκλιο θα ζητείται από τους Διοικητές των ταμείων να αποστείλουν τους αναπόγραφους συνταξιούχους.
Καμία απόκλιση στον ΟΑΕΕ Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στα χέρια ο υπουργός, η Ελλάδα καταβάλλει σήμερα 4.390.378 συντάξεις. Αυτό το νούμερο που εξελίσσεται συνεχώς (θάνατοι ή νέες συντάξεις) έχει απόκλιση μόλις 3,81% ως προς τους ΑΜΚΑ και 3,46% ως προς τους ΑΦΜ. Υπάρχουν ταμεία με απόκλιση «μηδέν», ένα από αυτά είναι ο ΟΑΕΕ στον οποίο είναι πλήρης η ταυτοποίηση συντάξεων και συνταξιούχων. Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι αποκλίσεις αφορούν κυρίως το ΑΦΜ και στο Δημόσιο οι αποκλίσεις αφορούν κυρίως τον ΑΜΚΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός. «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουμε υρίσει σελίδα. Το 2013 θα είναι έτος νοικοκυρέματος», είπε ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας τον στρατηγικό ρόλο που αναλαμβάνει η ΗΔΙΚΑ.
Τα κόμματα Την ανάγκη να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων, επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος εκτίμησε ότι η εφαρμογή των προωθούμενων διατάξεων θα δικαιώσει τον τίτλο του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σε αντίθετη κατεύθυνση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης προειδοποίησε ότι στην πραγματικότητα αποδυναμώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ιδίως για την εμπλοκή της Οικονομικής Αστυνομίας στο έργο του ΣΕΠΕ, ο κ. Στρατούλης προειδοποίησε ότι μπορεί να αποδειχθεί με επικίνδυνες παραμέτρους. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του προτίθεται να καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας στις διατάξεις για την αστική και ποινική αντιμετώπιση των υπαλλήλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης διότι εισάγονται διαδικασίες τρομοκράτησης των υπαλλήλ ων.
Ευέλικτο αποτελεσματικότερο σύστημα στην εφαρμογή του εργοσήμου ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Κουτσούκος σημειώνοντας ότι η λύση δεν μπορεί να είναι η προωθούμενη αύξηση των εισφορών. Τάχθηκε επίσης κατά διατάξεων που μπορεί να εξοντώσουν τους υπαλλήλους έως την τελεσιδικία υποθέσεων που θα τους αφορούν και προειδοποίησε ότι η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, θα κάνει πολλούς υπαλλήλους να πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους σε καθεστώς τρομοκρατίας. Αντισυνταγματικά χαρακτήρισε τα μέτρα για τα πειθαρχικά ζητήματα των υπαλλ ήλων του υπουργείου Εργασίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης και αναρωτήθηκε αν με κλίμα τρομοκρατίας κατά των υπαλλήλων θα απονέμονται νωρίτερα οι συντάξεις. Ο βουλευτής επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ατέλειες του συστήματος ΑΡΙΑΔΝΗ και ΗΔΙΚΑ.
Την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί ο εργασιακός μεσαίωνας και η ανασφάλιστη εργασία εξέφρασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης και αυτό διότι όπως κατήγγειλε, «ενώ ο Έλληνας σήμερα αναζητεί εναγωνίως μεροκάματο, έρχονται καραβιές λαθρομεταναστών που εργάζονται για δέκα ευρώ και τους προτιμούν οι εργοδότες διότι γνωρίζουν ότι δεν θα διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα». Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης εκτίμησε ότι το σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ θα βάλει πλάτη για απολύσεις υπαλλήλων και επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία και στήριξη των ανέργων. Πρότεινε δηλαδή, επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επίδομα και για εκείνον που αναζητεί εργασία μέσω του ΟΑΕΔ και δεν βρίσκει, οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Όσο διαρκεί η ανεργία να αναστέλλεται κάθε υποχρέωση (δάνεια, ανατοκισμός δανείων κλπ), να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου, να αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος τους.
«Δεν βλέπω να ενισχύεται το ΣΕΠΕ. Αντιθέτως, ενισχύεται η Οικονομική Αστυνομία για την οποία είναι αμφίβολο ότι έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία», επισήμανε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου. Η βουλευτής εξέφρασε επιφυλάξεις και για τις διατάξεις που αφορούν το εργόσημο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σε ιδιώτες ακόμα και οι δασικοί χάρτες!»

Από τη νεοφιλελεύθερη λογική που θέλει την ιδιωτικοποίηση των πάντων διέπεται και η τροποποιημένη εκδοχή του σχεδίου νόμου για το κτηματολόγιο, αναφέρει σε δήλωσή της η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα περιβάλλοντος, Ηρώ Διώτη.
«Με το άρθρο 6 του σχεδίου νόμου, ό,τι αφορά στους δασικούς χάρτες περνάει στον ιδιωτικό τομέα μέσω της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Οι προθεσμίες που θέτει το νομοσχέδιο για διόρθωση, συμπλήρωση και θεώρηση των χαρτών από την Διεύθυνση Δασών είναι εντελώς προσχηματικές και σχεδιασμένες ακριβώς για να μην μπορούν να τηρηθούν και να περνάει η διαδικασία απευθείας στον ιδιωτικό τομέα. Έξω από κάθε πνεύμα του Συντάγματος της χώρας που επιβάλλει η προστασία του περιβάλλοντος να είναι υπόθεση της πολιτείας, έρχεται η κυβέρνηση να το κάνει κουρελόχαρτο άλλη μια φορά », τονίζει.
«Η σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή, με πρόσχημα το χρέος, που λέει ότι δημόσιο θα παραμείνει ό,τι δεν μπορεί να δώσει κέρδη στον ιδιωτικό τομέα, υλοποιείται και σε αυτό το νομοσχέδιο και στον επενδυτικό νόμο και στους φαστ τρακ νόμους και στο ΤΑΙΠΕΔ και σε κάθε απόφαση μιας κυβέρνησης που λέει πάντα «ναι» στους δανειστές», επισημαίνει ακόμα η κ. Διώτη.
Και καταλήγει τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη, – η οποία έχει πολλές ακόμα απαράδεκτες πτυχές, όπως την πλήρη κατάργηση του τεκμηρίου υπέρ του Δημοσίου -, την οποία θεωρούμε και οικονομικά μείζον σκάνδαλο, διότι στην περίοδο της κρίσης μοιράζονται χρήματα δεξιά κι αριστερά την στιγμή που θα μπορούσαν οι υπηρεσίες του δημοσίου απλώς να στηριχτούν για να κάνουν την δουλειά τους και το χρέος τους απέναντι στους πολίτες, τη δημόσια περιουσία και τον φυσικό πλούτο της χώρας».

πηγη

Θεσσαλονίκη-Ωραιόκαστρο: Οι «αμαρτίες» ενός δρόμου


Ένας δρόμος, 28 κατηγορούμενοι και η συνέχιση της διερεύνησης μιας υπόθεσης, που μπορεί να φέρει στο εδώλιο ακόμη περισσότερους
Του Δημήτρη Κούρου
Ένας δρόμος, 28 κατηγορούμενοι και η συνέχιση της διερεύνησης μιας υπόθεσης, που μπορεί να φέρει στο εδώλιο ακόμη περισσότερους. Η κατασκευή του δρόμου που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ωραιόκαστρο μπορεί να καθυστέρησε επί πολλά χρόνια. Όμως η καθυστέρηση στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η σημαντική.
Έτσι κι αλλιώς στη Θεσσαλονίκη έχουμε συνηθίσει από έργα-γεφύρια της Άρτας, που καθυστερούν ακόμη και δεκαετίες. Στο συγκεκριμένο έργο, από την έναρξη κατασκευής του υπήρχαν αντιρρήσεις, στη διάρκεια κατασκευής του υπήρχαν υποψίες και η «ολοκλήρωσή» του οδήγησε δεκάδες στελέχη στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Έπειτα από πολυετή δικαστική έρευνα, το Συμβούλιο Εφετών διαπίστωσε υπερβάσεις, μόνο για την περίοδο 1997 – 2007 (το έργο συνεχίστηκε και μετά το 2007…) και στέλνει ως κατηγορούμενους 28 στελέχη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντινομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης και ο πρώην αντινομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, πρώην νομάρχες, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι και νυν περιφερειακοί κτλ. Η έρευνα όμως συνεχίζεται και για την περίοδο μετά το 2007 και μέχρι το 2012 και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν και επιπλέον κατηγορούμενοι…
Η Voria.gr ανοίγει σήμερα το φάκελο του «αμαρτωλού» δρόμου. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει εάν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις και ποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτές. Ωστόσο, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους λόγους που οδηγούνται στο εδώλιο 28 άτομα για έναν δρόμο και μάλιστα παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την κατηγορία της απιστίας, η οποία για ορισμένους από αυτούς αποδίδεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται (σε περίπτωση καταδίκης) α όμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης!
Σύμφωνα με το βούλευμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, εκτός του τότε αντινομάρχη, στελέχη της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ακόμη και ο υπάλληλος, μετά τις καταγγελίες του οποίου άρχισε ο έλεγχος της υπόθεσης από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίχθηκε το κατηγορητήριο. Η δικογραφία αριθμεί περίπου 900 σελίδες! Σε επίπεδο πολιτικών προσώπων, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο τότε νομάρχης, Κώστας Παπα όπουλος, αλλά και νομαρχιακοί σύμβουλοι, όπως ο Λευτέρης Τζιόλας, ο Χρήστος Κοσκινάς και ο Γιάννης Λεμπετλής.
Η βασικότερη κατηγορία αφορά στο κόστος κατασκευής του δρόμου, όπου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν υπερβάσεις για την περίοδο ελέγχου (1997 – 2007). Η υπέρβαση που διαπιστώνουν οι δικαστικές αρχές είναι 515.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον ζημία από τη συνολική διαχείριση 300.000 ευρώ. Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι επισημαίνουν ότι βάσισαν τις αποφάσεις τους να εγκρίνουν τη συνέχιση κατασκευής του δρόμου, στις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ για την επίμαχη περίοδο (ως το 2007) ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν στελέχη της τότε αντιπολίτευση , που κατηγορούνται παρότι απλώς ψήφισαν να γίνει το –κατά τα άλλα αναγκαίο- έργο στην αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή (όπως για παράδειγμα ο κ. Τσαμασλής και ο κ. Ψωμιάδης). Όπως και να έχει όμως τις αποφάσεις για την αθωότητα ή την ενοχή θα τις λάβει η Δικαιοσύνη.
Οι παρατυπίες
Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις μελέτες, αλλά και για το ίδιο το έργο είναι αποκαλυπτική των παρατυπιών που έγιναν:
-Οι αποφάσεις ανάθεσης εκπόνησης μελετών της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής είναι παράνομες, διότι έπρεπε να λαμβάνονται από το νομαρχιακό συμβούλιο.
-Έγιναν παρεμβάσεις στην επίβλεψη του έργου.
-Στη διάρκεια εκτέλεσης του έργου όλες οι διορθώσεις, τροποποιήσεις και συντάξεις μελετών έγιναν κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων, με παράνομες εισηγήσεις, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας, το Νομικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και τη νομαρχιακή επιτροπή.
-Διαπιστώθηκαν παρατυπίες, όπως μη άσκηση πειθα ρχικής δίωξης, μη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης κτλ., αφού καταγγελίες είχαν αρχίσει να γίνονται για το έργο.
-Υπήρξε παράβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας, που δημιούργησε οικονομικές απαιτήσεις ιδιώτη μελετητή από τη νομαρχία ύψους περίπου 400.000 ευρώ (υπάρχει σχετική αγωγή).
-Δεν ελήφθη μέριμνα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, με αποτέλεσμα σήμερα το έργο να είναι ανοιχτό σε οικονομικές διεκδικήσεις από παρόδιους ιδιοκτήτες.
-Υπήρξαν δυο φορές υπερβάσεις στην αποκλειστική προθεσμία περαίωσης του έργ υ και μάλιστα χωρίς να επιβληθούν – παρακρατηθούν από τους λογαριασμούς οι προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες από τον ανάδοχο.
-Διαπιστώθηκε παράνομη σύνταξη ανακεφαλαιωτικού πίνακα (υπάρχει η υποψία ότι έχει συνταχθεί με αυθαίρετα ποσά).
-Δεν υπάρχει νομιμότητα στην πληρωμή του έργου με τέσσερις λογαριασμούς.
Μετά το 2007
Ο αριθμός των κατηγορουμένων όμως κινδυνεύει να αυξηθεί δραματικά, καθώς αναφορές στις δικαστικές αρχές υπάρχουν και για σειρά άλλων εμπλεκομένων για την περίοδο που ακολούθησε το πόρισμα των Επιθεωρητών, δηλαδή μετά το Δεκέμβριο του 2007. Για παράδειγμα, δεν έχουν καταλογιστεί τυχόν ευθύνες σε ιδιώτες, υπάρχει η εκκρεμούσα έρευνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπάρχει υπόμνημα κατατεθειμένο το Φεβρουάριο του 2012 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κτλ.
Επίσης, στο διάστημα που ακολούθησε υπήρξε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κάτοικοι Γαλήνης), με απόφαση που ουσιαστικά ακυρώνει το όλο έργο(!), διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες, συντάχθηκαν αρνητικοί λογαριασμοί, κατατέθηκαν μηνύσεις και αγωγές.
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν η Δικαιοσύνη ασχολείται με την περίοδο μετά το 2007. «Όμως υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που ‘καρφώνει’ τους υπεύθυνους διότι επί επτά χρόνια (2005 – 2012) αμέλησαν να προβούν στην τροποποίηση του διατάγματος ρυμοτομίας στον οικισμό Γαλήνη, με αποτέλεσμα να επιβληθεί η εκτέλεση συμπληρωματικών έργων στους τρεις ισόπεδους κόμβους και στη γέφυρα με την περιφερειακή οδό. Υπάρχουν κατηγορίες για πιστοποίηση εργασιών κατεδαφίσεων επικειμένων στις απαλλοτριωθείσες παρόδιες ιδιοκτησίες, οι οποίες κοστολογήθηκαν με 23.000 ευρώ και π ληρώθηκαν στον τελικό λογαριασμό με 162.000 ευρώ», αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που κατέθεσε και το συμπληρωματικό υπόμνημα στη Δικαιοσύνη για τα χρόνια μετά το 2007.
Ο κ. Τρεμόπουλος άλλωστε είναι εκείνος, που μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Γιαννόπουλο, κατέθεσαν την πρώτη αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το συγκεκριμένο έργο, το 2008 (μαζί με άλλα έργα), που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου…, δρομολογώντας τη δικαστική έρευνα. Κι ενώ το θέμα είχε «βουλιάξει» κάπου στη γραφειοκρατία των δικαστηρίων, ο κ. Τρεμόπουλος ως ευρωβουλευτής το 2009, επέμεινε στην ανακαίνισή του, με αποτέλεσμα τα τελευταία περίπου δυο χρόνια να προχωρήσει η διερεύνηση και να φτάσουμε στα σημερινά αποτελέσματα…
Πηγή: voria.gr

Καυστική και δριμεία κριτική απο γιατρούς-εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε επιστολή υπο τον τίτλο «Περιμένοντας τους μετεωρίτες» γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ασκούν με καυστικό τρόπο δριμεία κριτική στον διοικητή του Νοσοκομείο και στα τεκταινόμενα στον τομέα της δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή :

«Ενθουσιασμός στο ακροατήριο. Ο εντός νοσοκομείου υπάλληλος της τρόικας , φανατικός θαυμαστής της πολιτικής του μνημονίου για την υγεία, αγαπά τον ανοιχτό και καθαρό δημόσιο διάλογο με τους »πελάτες», νυν και επόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Αυτού του νοσοκομείου, πού πυρετωδώς προετοιμάζει για μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία, δηλαδή μαγαζί για τουρίστες.
Εγκαλείται από και απαντά σε δημοσιεύματα της μεγαλύτερης ένωσης χρόνιων πασχόντων (10.000 ασθενείς μόνο σε αιμοκάθαρση), δημοσιεύματα πού πλήττουν την εικόνα όλης της χώρας σε επίπεδο προμήθειας υγειονομικού υλικού, διαβεβαιώνοντας για την καθαρότητα διαδικασιών εκτελεσμένων κάτω από οδηγίες της τρόικας, με την ίδια θέρμη πού μας βεβαιώνουν οι κυβερνώντες ένα χρόνο τώρα, ότι δεν θα παρθούν άλλα καταστροφικά μέτρα.
Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει ανάγκη διοικητών για να επιδεικνύει την λειτουργία του και το βαθμό ασφάλειας πού παρέχει στον ασθενή.
Η απλήρωτη, εξαντλημένη, απογοητευμένη, καταχρεωμένη, συνεχής όμως παρουσία του προσωπικού σε 24ωρη βάση, είναι αυτό πού διασφαλίζει τους ασθενείς. Ο ασθενής εξάλλου είναι ο μόνος λόγος πού υπάρχουμε μέσα στο νοσοκομείο.
Οι ασθενείς επίσης είναι καθημερινά και αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των ζητημάτων πού προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία του, πρό και μετά μνημονίου και ο λόγος τους είναι ο μόνος καθαρός δημόσιος διάλογος.
Ο λόγος της γιαγιάς πού έρχεται στις 7 το πρωί, περιμένει σε μια ουρά για να πληρώσει το 5ευρο, σε άλλη ουρά για σφραγίσει το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις της, στην τρίτη για να μπεί στο τμήμα επειγόντων μετά από 2-3 ώρες αναμονή, στην τέταρτη για να γίνει αιμοληψία, στην πέμπτη για να υποβληθεί σε ακτινογραφία, στην έβδομη για το υπερηχογράφημα, στην όγδοη για να γράψει φάρμακα, στην τελευταία για να ξαναμπεί στο τμήμα επειγόντων και φτάνει το απόγευμα και το λεωφορείο για το χωριό έχει φύγει.
Και όλα αυτά γιατί το νοσοκομείο δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχο των αναγκών του, το ακτινολογικό μηχάνημα είναι ένα, το προσωπικό είναι λιγοστό και το κράτος ανάλγητο.
Ο λόγος του αιμοκαθαιρόμενου πού αγοράζει την βελόνα της αιμοκάθαρσης, για να σιγουρέψει την περιουσία του και τη ζωή του, τη φίστουλα του. Πού αγωνιά για τα οδοιπορικά πού δεν έρχονται, πού μένει ανασφάλιστος και χωρίς σύνταξη μέχρι να περάσει από το ΚΕΠΑ, πού γνωρίζει τα υπουργικά παιχνίδια και την αισχροκέρδεια με τα υλικά αιμοκάθαρσης πού παίζονται χρόνια τώρα στην δική του πλάτη, με την αρωγή και την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Μαζικό ατύχημα κ. Διοικητά, είναι το κοινωνικό και υγειονομικό σήμερα. Είναι τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι, το 1,5 εκατ άνεργοι, είναι οι 5000 πού αυτοκτόνησαν, οι χιλιάδες νέοι πού μεταναστεύουν καθημερινά. Χαιρόμεθα πού το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι έτοιμο και ικανό να απαντήσει στα σημερινά μαζικά ατυχήματα. Το διαβεβαιώνει ο διοικητής του με σαφήνεια.

Θα καλυφθούν λοιπόν δωρεάν οι εξετάσεις, τα φάρμακα και η νοσηλεία των ανασφάλιστων του νομού για να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αληθινά κοινωνική και πολιτισμική ντροπή στο τόπο;

Για να μην προσβάλλεται ο κοινωνικός πολιτισμός μας, με την απαίτηση χρημάτων από ένα άρρωστο μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας;
Ρωτάμε εμείς, πού όλοι μαζί καταχραστήκαμε δημόσιο χρήμα, εξαπατήσαμε τους ασφαλισμένους κουρεύοντας τα αποθεματικά των ταμείων, κλέψαμε την σύνταξη και το εφάπαξ από τους συνταξιούχους, μιζαριστήκαμε από προμήθειες, Siemens και Βατοπέδια, εμείς πού καμιά φορά παρκάρουμε παράνομα στην πίσω αυλή γιατί δεν έχουμε τα 7 ευρώ ( απλήρωτοι γαρ επί 4 μήνες )για το parking και γιατί το πίσω parking του νοσοκομείου είναι αφύλακτο και δεν έχει θέση.
Κ. Διοικητά,
υπηρέτες των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, θιασώτες μνημονιακών αξιών, τυχοδιώκτες πού βρίσκουν ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν πολιτικά στοχοποιώντας εργαζόμενους, είναι αυστηρώς ακατάλληλο θέαμα για την κοινωνική, πολιτισμική και υγειονομική εξέλιξη του τόπου.
Προτεραιότητα αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η εγγυημένη, επιστημονικά πιστοποιημένη ασφάλεια των ασθενών μας, των φαρμάκων τους και των υλικών. Αυτή την ασφάλεια την προσφέρουν οι άνθρωποι με την στάση και τις αξίες τους, όχι οι ισολογισμοί και οι καταγραφές.
Αν κάποια όρια εξακολουθούν να είναι δυσδιάκριτα, παρά την σημερινή κοινωνική συγκυρία, είναι γιατί η ομίχλη του φασισμού του κεφαλαίου έχει σ επάσει τις ανθρώπινες αξίες και το μέσο μετατράπηκε σε αυτοσκοπό.
Λοιπόν Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες, πράγματι δεν μάς φταίνε μόνον τα μνημόνια, μας φταίνε και όλοι αυτοί πού τα υπηρετούν εγκληματώντας καθημερινά κατά των ανθρώπων αυτής της χώρας.
Μένει να φυσήξουμε όλοι μαζί για να καθαρίσει το τοπίο.

ΥΥ. Η Ένωση γιατρών, το σωματείο εργαζομένων και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δηλώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με club αιμοδοτών για καθαρόαιμους φασίστες.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Σύλλογος Ειδικευομένων γιατρών
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου»

Πηγή: flashnews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Λ.Μ.Α.

  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι, κανένας προϊστάμενος δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να εργαστείτε σε ρεπό σας (με  δεδουλευμένο ρεπό ) βάση νόμου.

Μην σας τρομοκρατούν και πέφτετε στην παγίδα των δεδουλευμένων ρεπό, είναι τυράκι.

Επίσης τονίζουμε ότι, οι σταθμάρχες του Μετρό έχουν Σωματείο που τους εκπροσωπεί επάξια και είναι το επιχειρησιακό σωματείο Σ.Ε.Λ.Μ.Α. που θα υπογράψει την Σ.Σ.Ε βάση νόμου και δε θα κοιτάξει να εξυπηρετήσει συμφέροντα ενός μόνο κλάδου, (όπως μερικοί μερικοί ),το ΣΕΛΜΑ είναι για όλους και θα φροντίσει να υπάρχει δικαιοσύνη για όλες τις ειδικότητες .

Είναι τυχαίο που εν’ όψη Σ.Σ.Ε. – ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ προσπαθούν να κάνουν πάλη τα παιχνίδια τους ώστε να διασπάσουν τη συνοχή του Σ.Ε.Λ.Μ.Α ;;;; (αναφερόμαστε στην συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΗΕΚ σήμερα στην Αθηνάς) με σκοπό φυσικά να σας εκμεταλλευτούν, όπως πάντα για δικά τους προσωπικά οφέλη (πιστεύουμε όμως ότι δε συμμετέχουν όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΗΕΚ στο βρώμικο πόλεμο και πρέπει να βγουν ανοιχτά να καταδικάσουν το διαίρει και βασίλευε) .

Παρατηρούμε ότι, το Σ.Η.Ε.Κ. συνεχίζει το βρόμικο πόλεμο απέναντι στο Σ.Ε.Λ.Μ.Α, και δε ξέρουμε τι σκοπούς εξυπηρετούν προσπαθώντας να κάνουν ζημιά στο μόνο σωματείο που αντιστέκεται.

Υπογραμμίζουμε ότι άλλη μια φορά θα φάει τα μούτρα του, όπως και οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, γιατί ο κόσμος βλέπει, κρίνει και  γιατί ήρθε η ώρα να βγουν όλα στον αέρα, για να σταματήσουν ο πόλεμος και οι αδικίες ενάντια στο Μετρό. Για τελευταία φορά ζητάμε, σε όσους θεωρούν ότι μπορεί να τους αντιπροσωπεύσει το ΣΗΕΚ που  είχε προτείνει για  τους σταθμάρχες της ΑΜΕΛ να είναι υπεύθυνοι σταθμού και για τους αντίστοιχους του ΗΣΑΠ να είναι σταθμάρχες (προϊστάμενοι) και μετά από παρέμβαση  του Σ.Ε.Λ.Μ.Α. καταχωρήσαμε ίδια θέση με τον σταθμάρχη του ΗΣΑΠ  για όλους μας, όποιος λοιπόν θεωρεί ότι το ΣΗΕΚ με τα μέλη που το απαρτίζουν τον αντιπροσωπεύει δεν έχει παρά να διαγραφεί από το ΣΕΛΜΑ, δε μπορεί να έχεις το ένα πόδι στην μια βάρκα και το άλλο στην άλλη. 

Θέλουμε να σας θυμίσουμε συνάδελφοι πως όταν λέγαμε στον πρόεδρο του ΣΗΕΚ που τώρα δήθεν σας πόνεσε, ότι τρώνε ξύλο οι σταθμάρχες στην εκκένωση σταθμών σε ενδεχόμενη στάση εργασίας, εκείνος απαντούσε ( στα Α…….α μου για τους σταθμάρχες).

Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους του ΣΗΑΜ που κράτησαν το σωματείο τους αγωνίζονται τίμια  και εμπόδισαν το ΣΗΕΚ να τους διαλύσει.

Δεν ξεχνάμε ότι: το ΣΕΛΜΑ χτυπήθηκε επειδή αγωνίζεται για ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους.

                                                              Για το ΔΣ

Γιατί επιχειρήθηκε το κούρεμα των καταθετών σην Κύπρο;


 

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Αυτό που έγινε στην Κύπρο με κατευθείαν «κούρεμα» των καταθέσεων δεν είναι ολίσθημα, ούτε λάθος, ούτε κάποιο αναγκαίο κακό.

Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που αποφασίστηκε από το Eurogroup στις 15/3 και εκτελέστηκε από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, γνωστό οικονομικό δολοφόνο και διαπλεκόμενο με πολύ σκοτεινά συμφέροντα.

Το βασικό πρόβλημα δεν βρίσκεται απλά στο «κούρεμα» των καταθέσεων, αλλά στο ανεπανόρθωτο πλήγμα που δέχτηκε το τραπεζικό σύστημα του νησιού. Είτε περάσει το «κούρεμα», είτε όχι. Είτε γίνει στα 9,90 % για πάνω από 100 χιλιάδες ή όχι, είναι παντελώς αδιάφορο. Κανείς δεν μπορεί

να έχει εμπιστοσύνη σ” ένα τραπεζικό σύστημα όπου κάποιος αποφασίζει αυθαίρετα το «κούρεμα» των καταθέσεων. Ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί. Ακόμη κι αν ανακληθεί το «κούρεμα», ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί; Επομένως το σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες της Κύπρου, είτε «κουρευτούν» οι καταθέσεις, είτε όχι, θα έχουν να αντιμετωπίσουν – μόλις, όποτε, ή αν ανοίξουν ποτέ – ένα γενικευμένο πανικό καταθετών που θα επιδιώκουν την ανάληψη των χρημάτων τους από τις τράπεζες. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

Τι τράβηξε την προσοχή στην Κύπρο των αρπακτικών της Ευρωζώνης; Μα το ύψος των καταθέσεων που βρίσκονται στις τράπεζές της. Οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται στο 382% του ΑΕΠ της Κύπρου. Ίσως ο υψηλότερος δείκτης καταθέσεων στην ευρωζώνη. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιρλανδία είναι 152%, ο μέσος όρος της ευρωζώνης κυμαίνεται περίπου στο ΑΕΠ της, ενώ στην Ελλάδα οι καταθέσεις και ρέπος στις εγχώριες τράπεζες ανέρχονταν στα 221 δις ευρώ (Ιανουάριος ’13) δηλαδή στο 115% περίπου του ΑΕΠ της χώρας. Με άλλα λόγια οι κυπριακές τράπεζες έχουν πο λλές καταθέσεις.

Περίπου το 62,5% των καταθέσεων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι από κατοίκους της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα ο ιδιωτικός τομέας της Κύπρου διαθέτει (13/2/’13) καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες ύψους 42,3 δις ευρώ, ή 237% του ΑΕΠ της Κύπρου. Από αυτά τα 26,3 δις ευρώ, ή 147% του ΑΕΠ της Κύπρου ανήκουν στα εγχώρια νοικοκυριά, ενώ τα 9,3 δις ευρώ, ή 52% του ΑΕΠ ανήκουν σε επιχειρήσεις. Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά, ας αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013, οι κάτοικοι εσωτερικού διέθεταν καταθέσεις 176,6 δις ευρώ, ή 91% του ΑΕΠ της χώρας. Από αυτά τ α 161 δις ευρώ, ή 83% του ΑΕΠ αφορούν σε καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ενώ τα νοικοκυριά διαθέτουν σε καταθέσεις 135,8 δις ευρώ ή 70% του ΑΕΠ της χώρας.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο της καταθετικής βάσης των τραπεζών της Κύπρου είναι το ιδιαίτερο μεγάλο μέγεθος καταθέσεων και ρέπος από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στην Κύπρο που προέρχονται εκτός ευρωζώνης ανέρχονται σε 20,8 δις ευρώ, ή 116% του ΑΕΠ του νησιού. Από αυτά τα νοικοκυριά από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,9 δις ευρώ ή 27%, οι επιχειρήσεις από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 11,4 δις ευρώ καταθέσεις ή 64% του ΑΕΠ, ενώ πιστωτικά ιδρύματα εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,5 δις ευρώ ή 25% του Α Π της Κύπρου. Στην Ελλάδα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι καταθέσεις και ρέπος μη κατοίκων της ζώνης του ευρώ ανέρχονται στα 43 δις ευρώ, ή στο 22% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο πληθυσμός της Κύπρου είναι περίπου 875.000, ώστε οι καταθέσεις από τον τομέα των νοικοκυριών συνεπάγονται κατά κεφαλήν ποσό 30.000 ευρώ περίπου. Σε αντίθεση με τα 4,6 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ιρλανδίας που συνεπάγεται κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών της τάξης των 20.000 ευρώ. Και της Ελλάδας της οποία οι κατά κεφαλή καταθέσεις των νοικοκυριών ανέρχονται στα 12.500 ευρώ. Η Ελλάδα έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ 17.900 ευρώ περίπου, η Ιρλανδία έχει 35.000 ευρώ, ενώ η Κύπρος 20.000 ευρώ.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών στην Κύπρο είναι 150% υψηλότερες του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της. Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι οι Κύπριοι έχουν πολλά χρήματα στην τράπεζα. Ενώ το εγχώριο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αποτελεί πόλο προσέλκυσης πολύ σημαντικών καταθέσεων από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Ολόκληρη τη οικονομία της Κύπρου στηρίζεται κατά πρώτο και κύριο λόγο στην μετατροπή των τραπεζών της σε διαμετακομιστικό κέντρο κεφαλαίων, ειδικά με την μορφή δανείων και καταθέσεων. Για παράδειγμα το 2011, με βάση τα τε ευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου εξήγαγαν 43,5 δις ευρώ σε Δάνεια/Νόμισμα και καταθέσεις και εισήγαγαν 62,6 δις ευρώ. Την ίδια χρονιά το ΑΕΠ της Κύπρου ανήλθε σχεδόν σε 18 δις ευρώ τρέχουσες τιμές. Το χρήμα που διακίνησαν οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου προς το εξωτερικό ήταν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ και από το εξωτερικό σχεδόν 3,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ του νησιού.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης και κυρίως την Γερμανία. Το θέμα ήταν πώς θα έβαζαν στο χέρι την Κύπρο με δεδομένο ότι χάρις στη συμμετοχή στην ευρωζώνη το συνολικό εξωτερικό χρέος του νησιού ανήλθε από 200% του ΑΕΠ το 2004 στα 447,4% του ΑΕΠ το 2008, στα 465,6% του ΑΕΠ το 2011. Η ιδιαίτερα μεγάλη καταθετική βάση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και το εμπόριο χρήματος με το εξωτερικό και κυρίως με χώρες εκτός ευρωζώνης, έδινε στο νησί την δυνατότητα να αντιμετωπίσει με σχετική ευκολία τις όποιες ζημιές λό ω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Η επίθεση που δέχθηκε η Κύπρος από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης άρχισε να προετοιμάζεται από το 2011, έστω κι αν έλλειπαν στα στοιχεία εκείνα που έκαναν περισσότερο ανησυχητική την οικονομική πορεία της Κύπρου από εκείνη των άλλων χωρών της ευρωζώνης ακόμη και της Γερμανίας. Παρ” όλα αυτά η ευρωζώνη ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία για την θυματοποίηση της Κύπρου. Σ” αυτήν την εκστρατεία συμμετείχε και ο προηγούμενος πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την επίθεση αυτή εναντίον του νησιού. Το παραμύθι είναι γνωστό: οι τράπεζες εμφ άνισαν λογιστικές ζημιές και επομένως το κράτος έπρεπε να τις διασώσει. Βέβαια οι λογιστικές ζημιές των τραπεζών ήταν εν πολλοίς εικονικές λόγω της αλλαγής των τοποθετήσεών τους σε ελληνικά και άλλα ομόλογα, αλλά λόγω της συγκριτικά τεράστιας καταθετικής βάσης που υποτίθεται ότι διαθέτουν, οι ζημιές δεν συνιστούσαν κίνδυνο γι” αυτές.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήξεραν πολύ καλά τι είχαν κάνει την καταθετική τους βάση οι τράπεζες και πώς την έχουν εξανεμίσει, γι” αυτό και τις έπεισαν να δεχθούν το «δώρο» της διάσωσης. Κι έτσι όλοι μαζί άρχισαν να ψάλουν το Αλληλούια του γνωστού μονόδρομου της τρόικας. Με πριμαντόνα τον Χριστόφια προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους Κύπριους ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Και κλάμα η κυρία του προεδρικού μεγάρου!

Κι όλα αυτά βέβαια με την γνωστή δικαιολογία. Οι τράπεζες έπρεπε να διασωθούν και μάλιστα ατόφιες, χωρίς να ψάξει κανένας τα ενεργητικά τους για το που πήγε και πάει τόσο χρήμα, μόνο και μόνο για να εγγυηθούν άπαντες τις καταθέσεις του κοσμάκη. Με την άνοδο του Νίκου Αναστασιάδη και με δεδομένη την γενική αποχαύνωση που ακολουθεί κάθε εκλογική αναμέτρηση όπου ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, ξεκίνησε η επίθεση.

Το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει τα εξής:

Πρώτο: Σε τι άθλια κατάσταση βρίσκεται η ίδια η ευρωζώνη και κυρίως οι μεγάλες οικονομίες της με πρώτη την Γερμανία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε να παίξουν το παιχνίδι της κλιμάκωσης των μνημονίων, όπως έκαναν με την Ελλάδα, όπως επίσης με την Ιρλανδία και Πορτογαλία. Η διάλυση της οικονομίας της Κύπρου με αυτόν τον άμεσο τρόπο υποδηλώνει ότι η ύφεση που αγκαλιάζει ακόμη και την Γερμανία δεν αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων τα αρπαχτικά της ευρωζώνης.

Δεύτερο: Πώς σκέφτονται να λειτουργήσουν τον αποκαλούμενο «ενιαίο τραπεζικό χώρο» της ευρωζώνης, όπως τον έχουν αποφασίσει. Οι τράπεζες και κυρίως οι καταθέσεις των πολιτών της ευρωζώνης θα μετατραπούν σε εύκολη λεία των αρπαχτικών της. Άλλωστε εγγύηση καταθέσεων στην ευρωζώνη δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα μόνο τα κράτη μπορούσαν να παράσχουν τέτοια εγγύηση, αλλά μόνο εικονικά μιας και σε περίπτωση γενικής κατάρρευσης των τραπεζών δεν μπορούν να αντλήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να αποκαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις.

Τρίτο: Η Κύπρος δεν πρόκειται να συνέλθει ξανά μετά από αυτό το χτύπημα. Ότι κι αν αποφασιστεί για το «κούρεμα» οι εγχώριες τράπεζες θα αδειάσουν από καταθέσεις και κεφάλαια, ενώ κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τις ξαναεμπιστευτεί. Κι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για να εξαρτηθεί πλήρως η Κύπρος και η οικονομία της από τον μηχανισμό στήριξης που θα της επιβάλει το Eurogroup, ενώ θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει τα πάντα μετατρέποντας του Κυπρίους σε ραγιάδες, σε δουλοπάροικους των αγορών με την προσδοκία ενός ξεροκόμματου.

Η Κύπρος κι ο λαός της έχει δυο μόνο επιλογές: Ή να επιζήσει σαν αποικία υπό καθεστώς πλήρους εξάρτησης από τις χρηματοδοτήσεις από το ευρωσύστημα που θα δώσει σε Γερμανούς και άλλους την δυνατότητα να την λεηλατήσουν όσο κανένας άλλος κατακτητής στην πολύχρονη ιστορία του νησιού. Ή να φύγει αμέσως εδώ και τώρα από το ευρώ, να εισάγει ξανά την κυπριακή λίρα, να θέσει υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις τράπεζες – για να ξεκαθαριστεί το που πήγε όλο αυτό το χρήμα – έτσι ώστε να ανοικοδομήσει το τραπεζικό σύστημά της υπό κρατική ιδιοκτησία και να ανοι κοδομήσει την οικονομία της επενδύοντας στην ζωντανή εργασία και στην κυριαρχία του νησιού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα δούμε αν οι μηχανισμοί της ευρωζώνης θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν την επιδρομή στις τράπεζες από καταθέτες σ” ολόκληρο το ευρωσύστημα. Αν τα καταφέρουν θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την ραγδαία πτώση του ευρώ, αλλά και των αγορών κεφαλαίου. Διαφορετικά θα δούμε έναν γενικευμένο πανικό με εξαργυρώσεις σε όλες τις αγορές κεφαλαίου που θα συμπαρασύρει τα πάντα και θα προκαλέσει ένα μεγάλο κραχ στην ίδια την καρδιά της ευρωζώνης.

Όπως και να έχουν οι εξελίξεις, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε. Αν έκαναν κάτι τέτοιο σε μια εύρωστη γενικά οικονομία σαν της Κύπρου, σκεφτείτε τι σχεδιάζουν για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Πρέπει εδώ και τώρα να αποσύρουν όσοι διαθέτουν ακόμη καταθέσεις, ακόμη και το τελευταίο τους ευρώ από τις τράπεζες πριν να είναι πολύ αργά γι” αυτούς. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γενικευτεί η παύση πληρωμών όλων μας προς το κράτος, έτσι ώστε να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Αν το κάνουμε με συνέπεια και συνέχεια για το επόμενο δίμηνο, τότε αποκτούμε την πρωτοβουλία ως λαός κ ι επιβάλουμε τετελεσμένα. Αντί να μας τα επιβάλουν αυτοί, ας τους τα επιβάλουμε εμείς.Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Πυροβόλησαν λεωφορείο με μαθητές

Λεωφορείο (αστικό) όπου επέβαιναν μαθητές δέχθηκε επίθεση με αεροβόλο την ώρα που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως στο ύψος της Βαρβάσαινας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο τμήμα πάνω από το παρμπρίζ, στην πινακίδα όπου αναγράφεται το δρομολόγιο.

Η Ασφάλεια ήδη ερευνά την υπόθεση, καθώς παρόμοια κρούσματα έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν στην ίδια περιοχή.

«Να σου πω που γράφω την Καγκελάριο»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου μίλησε στην Ελληνοφρένεια, για τα ΟΧΙ των Κυπρίων, για τα τα ΝΑΙ του Σαμαράς και για την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 


ΑΝ.ΕΛ.: Πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα

Πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να καταθέσουν οι ΑΝΕΛ, την ώρα που κορυφώνεται στη Βουλή η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Πρόταση μομφής κατά του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρναρα, δήλωσαν ότι θα καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δια του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου Νότη Μαριά, για τη στάση του στο Eurogroup που αφορούσε την Κύπρο.

Τόνισε πως χρειάζονται 50 υπογραφές και έκανε έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση να συνυπογράψει την πρόταση. Σφοδρή αντιπαράθεση καταγράφηκε στη Βουλή και μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Μιλώντας στην Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε προκλητική και αστεία τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων, τη στιγμή - όπως ανέφερε - που επιφανή στελέχη του προεκλογικά είχαν κάνει λόγο για αναγκαστική αξιοποίηση όλων των καταθέσεων.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο αφήνουν πολλαπλά έκθετη την κυβέρνηση, η οποία στήριξε τις γερμανικές αποφάσεις, αποδεικνύοντας ότι «είναι προσδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού», που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα

Την έναρξη διαδικασίας συγχωνεύσεως με την Eurobank ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική Τράπεζα με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των ανωτέρω δύο τραπεζών.
Ημερομηνία μετασχηματισμού θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Ως Ισολογισμοί μετασχηματισμού των δύο τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν οι Ισολογισμοί τους της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Έρευνα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι

Έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές σχετικά με την υπόθεση του γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

ΠΗΓΗ: Reuters

Παραιτηθείτε κύριοι

“ Στο τελευταίο Eurogroup το καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες το θλιβερό δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα διάλεξαν στρατόπεδο: Το στρατόπεδο της Γερμανίας και όχι εκείνο της Κύπρου ”

Η Κύπρος είπε το περήφανο ΟΧΙ στα αρπακτικά της Γερμανίας και της ληστρικής συμμορίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και των δανειστών και τελικά δεν καταστράφηκε, ακόμη τουλάχιστον, μετά την καταψήφιση της αισχρής απόφασης του Eurogroup για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Οι απειλές περί άτακτης χρεοκοπίας δεν πτόησαν τη μικρή Κύπρο και έτσι το μικρό κυπριακό κοινοβούλιο απέρριψε την εξωφρενική και καταστροφική πρόταση του Eurogroup.  Μάλιστα μετά την απόρριψη του σχετικού νομοσχεδίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε, ότι εντός των καθορισμένων ορίων, θα συνεχίσει την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών.

Ας πάμε λίγους μήνες πριν, στις δύο εκλογικές μάχες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα. Τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης των Μερκελιστών και οι υποτελείς στο Βερολίνο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όπως επίσης οι ντόπιοι τραπεζοκράτες, η διαπλοκή, η μιντιοκρατία, οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού λόμπι και οι εγχώριοι Γερμανοτσολιάδες  υλοποιούσαν το απόλυτο σχέδιο κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου του εκλογικού σώματος.

Κραύγαζαν ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί, ότι θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, ότι θα χρεοκοπήσει αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά για να συγκροτήσουν και να σχηματίσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό παρωδία και διευκολύνουν την ολοκληρωτική εφόρμηση του γερμανικού παράγοντα στην χώρα μας, την μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και εργασιακό κάτεργο, την μετατροπή των Ελλήνων σε σκλάβους, αλλά και για να ολοκληρώσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Δ΄ Ράιχ. Τελικά είναι εκείνοι, οι οποίοι κατέστρεψαν τους ομολογιούχους, που εξαθλιώνουν τους Έλληνες, που ξεπουλάν τον εθνικό πλούτο και τη δημόσια περιουσία, που παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τους φτωχοποιούν και όχι ... οι κομμουνιστές. 

Στο τελευταίο Eurogroup το θλιβερό και καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα, σε συνεργασία βέβαια με τον δεξιό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τελικά εσύρθη στο ΟΧΙ κατόπιν της σκληρής αντιπολίτευσης που δέχθηκε, διάλεξαν στρατόπεδο: Το στρατόπεδο της Γερμανίας και όχι εκείνο της Κύπρου. Πρόδωσαν την Κύπρο και το λαό της, αλλά και για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι αναξιόπιστοι και ότι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τον οποίο η ελληνική ιστορία επιφυλάσσει μια θέση στις πιο μαύρες σελίδες της, ένας εκ των αρχιτεκτόνων της καταστροφικής, όπως εξελίσσεται, ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση, ο άνθρωπος των τραπεζών και του γερμανικού οικονομικού κατεστημένου, χωρίς ντροπή και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας, δήλωσε ότι η απόφαση του Eurogroup ήταν η λιγότερο κακή για τον κυπριακό λαό.

Από κοντά και ο γερμανόφιλος και μερκελιστής πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνεργάτες του οποίου διαρρέουν τώρα τη δυσφορία του για τους χειρισμούς του Κυπρίου Προέδρου, αφουγκραζόμενοι την γενική κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας.

Η Κύπρος έστειλε ένα ακόμη μήνυμα: Κύριε Σαμαρά και Στουρνάρα, κύριοι Μερκελιστές της κυβέρνησης: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση, η οποία θα λειτουργεί και θα δρα υπέρ των συμφερόντων του λαού της και υπέρ των εθνικών συμφερόντων. 

Ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα ...