EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική. - ΒΙΝΤΕΟ

Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.

Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.


(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ

Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 -καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.

Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ -και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)

Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.

Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".

Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει... "ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;" ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον...Απόλυτη παράνοια: Eνθάρρυναν τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τώρα σχεδιάζουν χαράτσι

Αφού η πολιτεία ενθάρρυνε τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και να τα εγκαταστήσουν ακόμη και στη στέγη τους για ενεργειακή οικονομία, έρχεται τώρα να τους επιβάλλει τσουχτερό χαράτσι.
Σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10%-15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30-35 εκατ. ευρώ ετησίως
Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.
Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.
Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.
Σημειώνεται ότι ήδη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας.
Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25%-35% στο εύρος του 37% -40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.
πηγή: iefimerida.gr

Φεύγουν 4.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους και προσλαμβάνεται ανάλογος αριθμός

Το πράσινο φως για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, πήρε ο Αντ. Μανιτάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Οι απομακρύνσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους με τους πρώτους 2.000 να φεύγουν άμεσα. «Υποχρέωση από τη συμφωνία είναι το εξής: λέει ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να γίνουν 4.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. Και ένα μέρος από αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτή την υποχρέωση θα την επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, ανοίγει άμεσα και η πόρτα της αντικατάστασής τους με ισάριθμους υπαλλήλους οι οποίοι θα προσληφθούν αφού επιλεγούν από τη μεγάλη δεξαμενή των 10.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
«Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να γίνουν 4.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. Και ένα μέρος από αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτή την υποχρέωση θα την επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Αντ. Μανιτάκης.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων στο επόμενο διάστημα, ο κ. Μανιτάκης απάντησε:

«Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και με τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών, συζητήσαμε φυσικά και τον τρόπο που θα γίνουν οι κατανομές, ο επιμερισμός και ο συντονισμός με τα διάφορα υπουργεία υπό την ευθύνη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και της ομάδας στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης τόσο σε σχέση με την κινητικότητα, τους 12.500 υπαλλήλους, που πρέπει να σχεδιάσουμε την μετακίνηση τους και την αναλογία που υπάρχει για κάθε υπουργείο – μέχρι τον Ιούνιο 12.500 – σχεδιασμός προγραμματισμός μετακινήσεων 12.500. Και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις υπόλοιπες 12.500 για τη μετακίνηση τους (…) για το 2014.

Ο κ. Μανιτάκης ρωτήθηκε επίμονα και για τον αριθμό στον οποίο θα φτάσει το πρώτο κύμα αποχωρήσεων. Απάντησε: «Κοιτάξτε, οι αριθμοί ακόμα σχεδιάζονται. Δεν μπορώ να δώσω αριθμούς καταλαβαίνετε, ακόμα στο επίπεδο του προγραμματισμού, του σχεδιασμού.
Παράλληλα, εγκρίθηκε και το ψαλίδι στις δομές υπουργείων που φτάνει το 50%. Πρόκειται για περίπου 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περί τους 13.000 υπαλλήλους και οι οποίοι θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν

Αποκάλυψη : Τα LIDL ήξεραν για το κούρεμα της Κύπρου, «φυγάδευσαν» 3.950.000€

Γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες τους θα πίεζαν προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» οι Γερμανοί της Lidl Κύπρου φρόντισαν να προστατεύσουν τις καταθέσεις τις οποίες σήκωσαν ελάχιστες ημέρες πριν το επίμαχο Eurogroup στις 15 Μαρτίου....


 Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα super market, η οποία εκτός των άλλων προωθούσε την κατεχόμενη Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, απέσυρε 4.300.000 ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες από τις 4 έως 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η “δημοκρατία”στις 4 Μαρτίου έγινε ανάληψη 1.350.000 ευρώ, στις 5 Μαρτίου «έφυγαν» 1.000.000 ευρώ και στις 12 Μαρτίου εκτός κυπριακών τραπεζών βρέθηκαν 1.950.000 ευρώ.

Και σαν μην έφθανε αυτό σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος! Στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία υπήρχε μία πληθώρα επιλογών και προσφορών του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο λογότυπο, για διακοπές στην "βόρεια Κύπρο", με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.

Στελέχη της γερμανικής εταιρείας έσπευσαν να δικαιολογηθούν αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε σε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στη μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας είτε ήταν πολύ παλιά έντυπα.

Ωστόσο η εικόνα της ιστοσελίδας της εταιρείας αποκλείει το ενδεχόμενο του μεμονωμένου συμβάντος.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών η Lidl Κύπρου εξέδωσε μία ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής πολυεθνικής:«Η ιστοσελίδα της Lidl Γερμανίας χρησιμοποιεί για τις ταξιδιωτικές προσφορές που προβάλλει ένα πόρταλ, το οποίο εμπεριέχει τουριστικά πακέτα σε διάφορους προορισμούς, εκ των οποίων και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Η Lidl Γερμανίας προχώρησε στην απόφαση να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τις προσφορές προς το συγκεκριμένο προορισμό και ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να μην παρουσιάζονται τα Κατεχόμενα ως τουριστικός προορισμός. Παρόλο που η τεχνική διαδικασία είναι χρονοβόρα, η Lidl ασκεί μεγάλη πίεση, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην προβάλλονται οι παραπάνω προσφορές στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον, έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία LIDL είναι ιδιωτική εταιρεία με βάση την Γερμανία (Neckarsulm, Baden-Württemberg) η οποία λειτουργεί άνω των 10.000 καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με την wikipedia θεωρείται "αλυσίδα προσφορών". Στην Κύπρο δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί 13 καταστήματα σε όλες τις πόλεις με μερίδιο αγοράς σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές το οποίο ξεπερνά το 15%.

εφημερίδα Δημοκρατία

Μια φορά και έναν καιρό............ ήταν μια χώρα.

Τρία χρόνια πριν, στις 23 Απριλίου, σε όλη την επικράτεια, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα. Επιτέλους είχε βρεθεί ο ηγέτης που θα έσωνε την χώρα.
Του Αη Γιώργη και ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής έκανε ένα δώρο στον εαυτό του. Μια σωτηρία της χώρας.
Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής είχε ένα όραμα. Να γκρεμίσει τον καπιταλισμό. Έκανε τα πάντα για να ξεσηκώσει τον λαό ενάντια στην πλουτοκρατία, τις πολυεθνικές και προπαντός τις τράπεζες.
Μείωσε μισθούς, έκοψε δώρα, έκοψε συντάξεις, διέλυσε τα εργατικά δικαιώματα, διέλυσε το ασφαλιστικό, έβαλε φόρους και ξανά φόρους…
Αλλά ο λαός τίποτα. Δυστυχώς αυτός ο ηγέτης δεν είχε τον λαό που του άξιζε.
Τουλάχιστον άφησε έναν άξιο συνεχιστή της προσπάθειας του. Τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη. Ο οποίος είναι αποστάτης της τάξης του. Προσπαθεί μέσα από το αστικό σύστημα να γκρεμίσει τον καπιταλισμό.
Αλλά ο λαός συνεχίζει να ζει στον κόσμο του. Η τελευταία ελπίδα για μια επανάσταση θα είναι ο Τσε Τσιπράκος.
Αν ούτε με τον Τσιπράκο δεν ξεσηκωθεί ο λαός τότε μπορώ να πω ότι πράγματι του αξίζει ένας πασοκοφώτης.
 
 
Τρία χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει να μας σώζουν. Κάθε τρεις μήνες και μια σωτηρία.  Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός λαός που σώθηκε τόσες πολλές φορές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Αν περάσει ένα τρίμηνο και δεν σωθώ αρχίζω και νιώθω μια δυσφορία.
Τα αποτελέσματα της σωτηρίας τα βλέπουμε συνεχώς δίπλα μας και τα βιώνουμε.
Με ρεκόρ ανεργίας, (Ισπανοί φάτε την σκόνη μας) οι ευτυχισμένοι πολίτες αυτής της χώρας έχουν απαλλαγεί από τα δεσμά της μισθωτής δουλείας και πλέον έχουν άπλετο χρόνο για να απολαύσουν την ζωή τους.
Χωρίς χρήματα πολλοί Έλληνες δίνουν ένα


διαφορετικό ενδιαφέρον στην ζωή τους καθώς συμμετέχουν στο πανελλήνιο παιχνίδι «Βρες τρόφιμα στα σκουπίδια».

Χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται τα βράδια σε παγκάκια δισεκατομμυρίων αστεριών. Επιτέλους αφήνουμε τα ψυχρά σπίτια που μας ψυχοπλακώνουν και ζούμε στην φύση.
 

Επίσης μετά από τις επίμονες προσπάθειες των κυβερνήσεων των τριών ετών σωτηρίας οι Έλληνες απαλλάσσονται από το  απάνθρωπο μικροαστικό θεσμό της ιδιοκτησίας.

Πλέον ο στόχος είναι να μην έχει κανείς πολίτης ιδιοκτησία καθώς αυτή προκαλεί δεινά στις ανθρώπινες σχέσεις. Και φυσικά έτσι θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στον αναρχισμό.

Μάλιστα οι προνοητικοί πολιτικοί μας μας προφύλαξαν και από τον κίνδυνο του ΚΚΕ. Για να μην μας πάρουν τα σπίτια οι κουκουέδες τα έδωσαν στις τράπεζες.

Για να καταλάβουμε τι θα παθαίναμε αν δεν μας έσωζαν οι πολιτικοί (που εμείς επιλέξαμε, ως σοφός λαός) αυξήθηκε ο φόρος του πετρελαίου αντιστρόφως ανάλογα με την μείωση των εισοδημάτων.

Έτσι κανείς δεν μπόρεσε να αγοράσει πετρέλαιο. Να λοιπόν πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς ευρώ.

 
Η χρεοκοπημένη Τρέμει


 
Είναι άδικο και κρίμα να μην αναγνωρίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει πριν από τον Απρίλη του 2010 την σωτηρία. Απλά οι πολίτες αδυνατούσαν να καταλάβουν τον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό.

Και πίστευαν ότι θα την πληρώσουν απλά κάτι κακομαθημένοι δημόσιοι. Και οι δημόσιοι πίστευαν ότι θα την βγάλουν καθαρή με μια μικρή μείωση…

Θα μου πεις, τρία χρόνια μετά και πολλοί πιστεύουν ότι ο κυρ Φώτης είναι αριστερός…

Ε, τι να πεις… έτσι είναι η σοφία του λαού!

Το ΠΑΣΟΚ έβαζε πάντα διλλήματα. Ή θα πάρουμε τώρα μέτρα ή θα έρθει το ΔΝΤ. Και  μέτρα πήρε και το ΔΝΤ ήρθε.

Ή θα μειώσουμε τους μισθούς ή θα καταργήσουμε τα δώρα. Ή θα αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης ή θα μειώσουμε τις συντάξεις. Ή θα μειώσουμε το αφορολόγητο ή θα μειώσουμε το εφάπαξ. Ή θα χρεοκοπήσουμε ή θα χρεοκοπήσουμε.

Όλα τα έκανε. Καταργώντας το ενοχλητικό διαζευκτικό «ή». Με συνέπεια εφάμιλλη ενός Σαμαρά. Ο οποίος συνεχίζει τα διλλήματα. Σαν Γιωργάκης χωρίς μουστάκι είναι.

Να θυμηθούμε κιόλας ότι αν κάποιος, τότε στο μακρινό 2010 ξεφούρνιζε την λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» ή αλλιώς «κούρεμα» περνούσε από την ιερή εξέταση του Πρετεντέρ, του κυρ Μπάμπη και το κράξιμο του Καψή του μεγαλοπρεπή.

Βέβαια λίγο αργότερα αυτή η επιλογή ήταν η σωτηρία Νο 7 της χώρας. Και την υπερασπιζόταν με πάθος η Τρέμει. Λεπτομέρειες.

Εκτός όμως από την σωτηρία μάθαμε και νέες λέξεις. Διαπραγμάτευση, επαναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, κόκκινες γραμμές. Οι παραπάνω λέξεις είναι συνώνυμες και σημαίνουν «ναι σε όλα» και προφέρονται με κατεβασμένα τα βρακιά. Ακολουθούν οι λέξεις κατάργηση, αναστολή, ντεμί σαιζόν κλπ. Συνώνυμες και αυτές.

Για να μην αδικήσουμε κανέναν πρέπει να ομολογήσουμε ότι χωρίς την έμπρακτη συμπαράσταση μέσω των ψηφοφοριών στην βουλή από τους βουλευτές των κομμάτων σωτηρίας η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει.

Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό, ε; Μην τα ξαναπούμε. Ανεργία πάνω από 30%, μισθοί πείνας, διαλυμένα ταμεία, ακριβό πετρέλαιο και φάρμακα, άστεγοι, θα είχαμε παραδώσει τον εθνικό πλούτο και την εθνική κυριαρχία, οι τράπεζες θα ήταν χρεοκοπημένες και δεν θα υπήρχε ρευστότητα στην αγορά… άστα! Ευτυχώς μας έχουν  σώσει. Και έχουμε και ευρώ.

 
Σωτηρία και ανάπτυξη

Τρία χρόνια σωτηρίας λοιπόν. Ας κάνουμε ένα χρονικό σχεδιάγραμμα:
2010 Αρχή σωτηρίας  η κυβέρνηση παίρνει μέτρα τα οποία θα είναι τα τελευταία.

Ιούλιος 2010. Η Ελλάδα σώθηκε αλλά χρειάστηκε να παρθούν και λίγα ακόμα μέτρα. Τα τελευταία. Γενικώς για να μην σας ζαλίζω, ανά τρίμηνο η χώρα βίωνε την σωτηρία της και ο λαός τα τελευταία μέτρα.

Δεκέμβριος 2011. Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Οι θυσίες του λαού όπως μας είχε υποσχεθεί ο Παπακωνσταντίνου έπιασαν τόπο. Αν και όλα βαίνουν καλώς ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει και ένα χαρατσάκι μέσω ΔΕΗ. Μέχρι το 2012. Τώρα έχει καταργηθεί.

Μάρτιος 2012. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και η Ελλάδα κουρεύει το χρέος της αυξάνοντας το κατά 30 δις. Είναι μια καταπληκτική και μαγική κίνηση του Μπένι του μισθοφάγου ο οποίος κατάφερε το αδύνατο. Να κουρεύει χρέος και αυτό να είναι μεγαλύτερο από ότι πριν το κούρεμα.

Φυσικά την πλήρωσαν τα ταμεία και κάτι μικροομολογιούχοι… που περιμένουν την δικαίωση. Αλλά πλέον μόνο οι νεκροί δικαιώνονται…

Μάρτιος 2012. Μην διαβάσετε την παραπάνω παράγραφο. Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα, όλα πάνε καλά και οι αγορές σχηματίζουν ουρά για να μας δανείσουν. Ψέματα θα μας έλεγε ο Μπένι;

Επειδή το κούρεμα έκανε βιώσιμο το χρέος μας λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε ένα ακόμη κούρεμα.

Κούρεμα σημαίνει χρεοκοπία… μην ξεχνιόμαστε!

 
Από τα μέσα του 2012 έχουμε θετικούς αριθμούς ανάπτυξης. Ο λαός χαρούμενος για την σωτηρία του ψηφίζει στις εκλογές τα κόμματα που τον έσωσαν για να συνεχίζουν να τον σώζουν… Μέχρι να μην μείνει κανένας.

Είμαστε  λέει υπό κατοχή. Υπερβολές. Απλά έχουμε κάτι υπαλλήλους που παριστάνουν την κυβέρνηση οι οποίοι εκτελούν τις εντολές της τρόικας.

Σε αυτά τα χρόνια οι επιθεωρησιογράφοι ξέμειναν από δουλειά… μέχρι και ο μπουμπούκος έγινε υπουργός, πόση φαντασία να έχεις πια; Είδαμε τον Μαυροτζαφέρη να παριστάνει και αυτός τον σωτήρα, τον κυρ Φώτη να παριστάνει τον υπεύθυνο, τον Τσε Τσιπράκο να μπερδεύει τα μπούτια του, τον τσεκουράτο Βορίδη να γίνεται πρωτοκλασάτος νεοδημοκράτης, τους χρυσαυγίτες να παριστάνουν τους κοινοβουλευτικούς και τους υπερασπιστές των εργατών…

Από θέατρο χορτάσαμε, είναι η αλήθεια. Από αλήθεια πάσχουμε. Και από μυαλό.

Και έζησαν οι τραπεζίτες καλά και εμείς χειρότερα…

Μικρός Φωκίων

Οι «ασκήσεις θάρρους» του Αντ. Σαμαρά, η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ…και ο «ιδεότυπος» του κ. Κουτσούμπα !!!

Το «διάγγελμα αισιοδοξίας» του Αντ. Σαμαρά είναι σίγουρα εμπνευσμένο από κάποιο επεισόδιο της σειράς των «μικρών Μήτσων» του Λ. Λαζόπουλου: Ο περιδεής και ψοφοδεής «δημόσιος υπάλληλος» επιδίδεται σε «ασκήσεις θάρρους», προκειμένου να δώσει κουράγιο στον εαυτό του και να πείσει τους γύρω του -έστω και προσχηματικά- ότι ασκεί εξουσία και ότι επιτελεί κάποιο ρόλο…

Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό της, η στάση -και η κατάσταση- αυτή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του αποτελεί μια…θλιβερή και τραγική πραγματικότητα. Η πορεία προς την καταστροφή -που έχει ήδη επέλθει σε ένα μεγάλο της τμήμα- δεν ανακόπτεται και δεν αντιμετωπίζεται με «ψεύτικους παραδείσους» τεχνητής αισιοδοξίας ούτε με επαγγελίες και μέτρα που, ακόμα κι αν εφαρμοσθούν, δεν πρόκειται να προσφέρουν καμιά ουσιαστική βοήθεια στους πληττόμενους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στις επαγγελματικές δραστηριότητες, που καταρρέουν οδηγώντας καθημερινά στον εφιάλτη της ανεργίας περίπου 3.000 νέους άνεργους.

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το «τσουνάμι» αισιοδοξίας; Στην πράξη, οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται τόσο για τη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, όσο και εκείνων προς τις τράπεζες, περιορίζουν ασφυκτικά στην πράξη τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να κάνουν χρήση τους. Το κυριότερο: Τα χρέη και οι οφειλές αντιστοιχούν σε εισοδήματα που σήμερα δεν υπάρχουν ή έχουν περιορισθεί στο όριο της επιβίωσης. Η αγορά έχει «στεγνώσει» και δεν κυκλοφορούν πια ελληνικά ευρώ, στο ποσοστό που τους αντιστοιχεί… Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στον ιδιωτικό κυρίως τομέα, παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες… Όσο για τα δήθεν «πρωτογενή πλεονάσματα», ακόμα δεν έχει καταβάλει το Δημόσιο τα άνω των 7 δισ. ευρώ που οφείλει στους ιδιώτες, παρόλο που έχει εισπράξει το ποσόν…

Ακόμα και η εξαγγελθείσα μείωση του «χαρατσιού» της ΔΕΗ κατά 15% υποκρύπτει το γεγονός ότι το «χαράτσι» θα αυξηθεί συνολικά για την ακίνητη περιουσία και με τον ΦΠΑ του 2013 και με τις αυξήσεις του ΕΣΤΗΔΕ στα εκτός σχεδίου…

Όμως η θεατρική παράσταση της μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν έχει πια «θεατές»… Η ταπείνωση και ο ευτελισμός στον οποίο υποβλήθηκε η κυβέρνηση -και οι ηγεσίες των κομμάτων που τη συνθέτουν- από την «τρόικα» κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» (οι λέξεις έχουν απολέσει το νόημά τους), με τη βίαιη επιβολή των βουλήσεων της -ιδιαίτερα στο θέμα της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων- αποδόμησαν και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας της συγκυβέρνησης. Για πρώτη φορά επίσημα η εκδηλωμένη βούληση του πρωθυπουργού απορρίφθηκε αυτόματα μετά τη συνάντησή του με την «τρόικα». Όσο για τον κ. Μανιτάκη, θα όφειλε να επιλέξει το δρόμο της παραίτησης… «Υπάρχει και φιλότιμο», όπως τιτλοφορείται η παλιά, κλασική ελληνική ταινία…

Επί της ουσίας: Ο κ. Αντ. Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να «πείσει», όποιον ρόλο κι αν υποδυθεί. Απλώς χρειάζεται μια «παραμυθία», μια ψευδαίσθηση, μέχρις ότου διενεργηθούν οι εκλογές στη Γερμανία… Μετά έχει ο Θεός… Θα αρχίσει η «αφήγηση» περί μειώσεως του χρέους και οριστικής εξόδου από την κρίση…

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα παραμένει τελματωμένο. Η συγκυβέρνηση έχει σταθεροποιηθεί ως προς τις εσωτερικές της ισορροπίες, τις οποίες ελέγχει, αφού οι όποιες «διαφωνίες» αποτελούν ένα παιγνίδι που καταλήγει στον συμβιβασμό. Έχει επίσης «ισορροπήσει» τις σχέσεις της με την «τρόικα», έχοντας πλήρως και συνειδητώς αποδειχθεί τον υπάλληλο ρόλο της και έχοντας παράλληλα παραιτηθεί από κάθε είδους διεκδίκηση.

Όταν φθάσει η στιγμή να αποχωρήσουν ο κ. Αντ. Σαμαράς και οι «συγκάτοικοί» του από την κυβέρνηση, τότε θα ακολουθήσουν το πολιτικό παράδειγμα του Γ. Παπανδρέου: Θα κατηγορήσουν τους τροϊκανούς, το ΔΝΤ, τη Ά. Μέρκελ για την εφαρμογή μιας λανθασμένης συνταγής στην οποία οι ίδιοι «αντιτάχθηκαν» στα όρια του εφικτού…

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στάσιμη, ανίκανη να πολιτικοποιήσει και να «κεφαλαιοποιήσει» την ευρύτατη κοινωνική διαμαρτυρία. Στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μια ιστορική αντινομία: Τόσο πολιτικοϊδεολογικά όσο και οργανωτικά εξακολουθεί να «σκέπτεται» και να δρα σύμφωνα με την ιστορική του «ταυτότητα». Δεν μπορεί να ενσωματώσει πολιτικοϊδεολογικά τα κοινωνικοπολιτικά ρεύματα και τις κοινωνικοεπαγγελματικές ομάδες που είτε ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο, είτε συρρέουν από όλο το εύρος του πολιτικοϊδεολογικού φάσματος. Αντί για ένα συνεκτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και μια δέσμη πολιτικοϊδεολογικών θέσεων που θα συγκροτούν μια ολοκληρωμένη αριστερή πρόταση ικανή να διαμορφώσει μια σύγχρονη εθνική-πατριωτική στρατηγική, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια εξωτερικού χαρακτήρα σύνδεση με τις κοινωνικές αυτές ομάδες και πολιτικοϊδεολογικά ρεύματα, τροποποιώντας φραστικά τις θέσεις του… Δημιουργεί με τον τρόπο αυτό μια σύγχυση και μια ασάφεια, την περίοδο ακριβώς που η κοινωνία χρειάζεται σαφείς στόχους και προοπτικές.

Σ’ αυτό το πολιτικό τοπίο, το ΚΚΕ «αποσύρεται» από κάθε είδους πολιτική συνεργασία και τονίζει την παραδοσιακή του «ταυτότητα», θεωρώντας ότι η αυτοαπομόνωση αυτή αποτελεί ιστορικό όρο της επιβίωσης και της αυτοαναπαρωγής του. Καπιταλισμός και Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστούν τους στρατηγικούς αντιπάλους του, ενώ ως τακτικώς αντίπαλος κηρύσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αποχωρήσαντες κατά καιρούς «συμβιβασμένοι και ρεφορμιστές» από το ΚΚΕ… Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουτσούμπας αποτελεί τον ιδεώδη τύπο, τον «ιδεότυπο» του γενικού γραμματέα που θα εκφράσει και θα υλοποιήσει τη στρατηγική αυτή.

Εκδικάζεται αύριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (Ο.ΣΥ.ΑΕ)

Αύριο Τετάρτη 24-4-2013 εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του πρώην πρόεδρου κ. Νικολακόπουλου και του ταμία της Ένωσης.

Ο λόγος της επίσπευσης προφανής, θέλουν όσο πιο γρήγορα να τελειώσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί και να μπορέσουν επιτέλους να ελέγξουν το ταμείο της Ένωσης, που αν και έχουν περάσει περίπου 6 μήνες από τις εκλογές δεν τους έχει ακόμη παραδοθεί.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Τώρα χτυπούν οι καμπάνες της ιστορίας !!!

“  Οι καμπάνες της Ιερισσού χτυπούν. Αλίμονο σε όποιον δεν τις ακούει. Αλίμονο σε όποιον λιποτακτεί και λιποψυχεί ”

Φαίνεται πως οι τόνοι έχουν αρχίσει να πέφτουν. Πλησιάζουν άλλωστε οι διακοπές του Πάσχα. Όλα οδηγούν εκεί και η συνήθης σιωπή για ένα «διάλειμμα», για μια απόδραση, γίνεται ανάγκη για απεμπλοκή από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Κοινό μυστικό ότι τούτος ο λαός ξεχνά ή για το ακριβέστερο της διατύπωσης θέλει να…ξεχνά. Στην πραγματικότητα βέβαια κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

 Του Κώστα Καπνίση

Αν και τα προηγούμενα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας και μάλιστα όχι για όλους λειτουργούσαν ως άριστος μηχανισμός τώρα αυτό μοιάζει αδύνατο να συμβεί. Τούτη η κοινωνία νοσεί βαριά και αιμορραγεί ακατάσχετα. Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί τόσα πράγματα, τέτοιος καταιγισμός εξελίξεων και γεγονότων και καταλήγουν να απασχολούν τη σκέψη των Ελλήνων για μια ημέρα ή έστω μια εβδομάδα.

Οι Έλληνες είναι ένας βαθιά συντηρητικός λαός. Δε θέλουν την αλλαγή στη ζωή τους όσο και αν αυτή η ζωή που βιώνουν είναι άσχημη και ανυπόφορη. Προτιμούν τη σιγουριά της καταστροφής από τη δυνατότητα αλλαγής των όρων του παιγνιδιού. Αν δε δουν μπροστά τους και δε βιώσουν την ολοκληρωτική καταστροφή δεν αλλάζουν ρότα. Όχι πολύ μακριά από το σήμερα όλοι οι πίνακες και οι αριθμοί έδειχναν ότι δύο περίπου εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονταν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πλέον ο αριθμός αυτός έχει φτάσει στα τέσσερα εκατομμύρια. Δεν είναι ικανός ούτε αυτός ο αριθμός για να σημάνουν οι καμπάνες. Όλα κινούνται σε ρυθμούς Μανωλάδας. Αυτή θέλουν να είναι προφανώς η Ελλάδα του σήμερα ή καλύτερα αυτή ήταν πάντοτε αλλά το έκρυβε επιμελώς. Η Ελλάδα των νεοελλήνων, η Ελλάδα των ραγιάδων, η Ελλάδα της ησυχίας, της «τάξης» και της «ασφάλειας». Αυτό χτίστηκε τουλάχιστον από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους και δώθε. Η Ελλάδα του Ξένιου Διός δεν απλώνει το χέρι στον συνάνθρωπό της. Το απλώνει τα καλοκαίρια στον τουρίστα για να του αρπάξει λίγα ευρώ προσφέροντας του κακές υπηρεσίες σε συσκευασία μιας «τουριστικής» χωριάτικης σαλάτας.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές «αποκαλύψεων» παρόμοιων φαινομένων, μερικά «χτυπητά» και εμπορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων με στόχο την αύξηση τηλεθέασης ή πώλησης πολλών φύλλων. Η χαρακτηριστική αντίδραση της «κοινής γνώμης» ήταν μια «έκπληξη» για το τι συμβαίνει μέσα στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Κανένα ξάφνιασμα όμως. Καμιά αντίδραση. Ίσως γιατί οι περισσότεροι από τους «έκπληκτους» έκαναν κάτι παρόμοιο. Απλώς δεν έτυχε να γίνουν αντιληπτοί. Από το μικρότερο πταίσμα μέχρι το μεγαλύτερο έγκλημα. Από την τροχαία παράβαση μέχρι τον «φόνο». Στη μεν τροχαία παράβαση ο νταής και «ατρόμητος» Νεοέλληνας στεκόταν σα μικρό και ανυπεράσπιστο σπουργιτάκι μπροστά στον τροχονόμο εκλιπαρώντας για έλεος. Στον δε «φόνο» λέγοντας ότι δε γνωρίζει τίποτα και δεν ευθύνεται για τίποτα. Πάντα κάποιος άλλος έφταιγε. Από τις ύβρεις και την «αγανάκτηση» αλλά και την εκδήλωση «απέχθειας» στις δημοσκοπήσεις προς τα μεγάλα κόμματα που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια εξουσία μέχρι την λήθη όλων αυτών μπροστά στην κάλπη. Μια συνουσία μυστική της διαφθοράς με λίγα λόγια. Ένα «ξάφνιασμα» η ζωή των περισσότερων. Για τους άλλους. Για τον ίδιο τους τον εαυτό ποτέ. Αυτή είναι η Ελλάδα που χτίστηκε. Η Ελλάδα της παθητικής μα και της ενεργητικής σιωπής, που δεν ένιωθε τίποτε, που δεν ανησυχούσε για τίποτε, που νόμιζε ότι αυτός ο φαύλος κύκλος δε θα οδηγούσε κάποια στιγμή στην καταστροφή.

Η πλειονότητα των ανθρώπων σε τούτη τη χώρα στάθηκε εμπόδιο σε μια μειοψηφία που πάντα ανησυχούσε, που πάντα έβλεπε την επικείμενη καταστροφή και έβγαζε μια κραυγή αγωνίας για το αύριο που ερχόταν. Η κοινωνία αυτή ποτέ δε σεβάστηκε αυτούς τους λίγους που ως κύκλος χορού του Ευρυπίδη εξέφραζε και εκφράζει την ελπίδα του και την επιθυμία του για στρίψιμο του τιμονιού. Για πραγματική στροφή 180 μοιρών. Οι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια στέκονταν εμπόδιο ακόμα και σήμερα κρατούν την εξουσία και τα πράγματα στα χέρια τους μαζί με τους υποστηρικτές τους. Όχι μόνο αυτό αλλά απειλούν κιόλας και σε ποσοστό 30% νοσταλγούν την Χούντα. Οι ίδιοι που συνετέλεσαν ώστε να φτάσει ο τόπος μέχρι εδώ προτιμούν το πισωγύρισμα σε μαύρες και σκοτεινές εποχές παρά την λύτρωση μιας αλλαγής. Δε μπορούν πια να κρύψουν τη διαφθορά τους από τα κάτω μέχρι επάνω και το αντίστροφο. Ρίχνουν τη μισή κοινωνία στον γκρεμό και απαιτούν να σβήσουν και τα φώτα για να μη βλέπουν τους δυστυχισμένους, τους εξαθλιωμένους για να μπορέσουν οι ίδιοι να ζήσουν. Τρέφονται από τη ζωή και το αίμα των άλλων. Μοιάζουν με βρικόλακες. Και είναι. Οτιδήποτε πια αποκαλύπτεται για την πρότερη ζωή τους με μορφή χιονοστιβάδας το αντιμετωπίζουν κυνικά και εκδικητικά για όσους τους ξεσκεπάζουν. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε η ασθένεια μάλλον βρήκε και την ονομασία της. «Μανωλαδισμός». Αυτή είναι η αλήθεια και στέκεται απόλυτα γυμνή μπροστά στα μάτια όλων.

Οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία δε βαραίνουν όμως μόνο τους μισούς που επιθυμούν και υλοποιούν ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα την εξόντωση των υπολοίπων. Αυτό άλλωστε θα ήταν μια καθαρά ηττοπαθής θεώρηση των πραγμάτων αλλά και η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έγκειται στο ότι οι υπόλοιποι που υφίστανται την απειλή αφανισμού τους εξακολουθούν να μη συσπειρώνονται για να δώσουν τη μάχη επιβίωσης. Τη μάχη του φωτός έναντι των δυνάμεων του σκότους. Οι δυνάμεις του σκότους είναι ενωμένες και «μπετοναρισμένες». Οι δυνάμεις του φωτός είναι κατακερματισμένες, διασπασμένες. Μια μεγάλη αχτίδα φωτός που έκανε την εμφάνισή της και διεκδικεί θέση στον ήλιο για όλους οφείλει να δώσει το σύνθημα ενότητας και αντεπίθεσης. Αποφασιστικότητας και βούλησης στο να δοθεί η μάχη. Πρέπει να δοθεί και θα δοθεί. Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Η προτεραιότητα και το βάρος πρέπει να δοθεί στο να επιστρέψει το φως στις ζωές των ανθρώπων. Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα ιεράρχησης και προτεραιοτήτων. Στην έρημο άλλωστε δεν έχει κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε εμφιαλωμένο νερό ή σε νερό μιας λίμνης. Το βασικό είναι το νερό. Η πηγή της ζωής. Αν συνεχίσει να υπάρχει ζωή και ο ταξιδιώτης βρει τις δυνάμεις του τότε όλα θα γίνουν καλύτερα.

Τότε θα μπορέσει να γίνει το ταξίδι. Στου δρόμου τα μισά δεν υπάρχουν περιθώρια για καυγάδες μεταξύ όσων επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ο τρόπος έχει βέβαια σημασία αλλά δεν είναι αυτό που θα πρέπει να εξετάζεται τώρα. Σημασία έχει να σταματήσει η καταστροφή και ο χωρίς τέλος κατήφορος. Οι πληγές της κοινωνίας πρέπει να ιαθούν εδώ και τώρα. Ο μεγάλος πολυτραυματίας δεν έχει περιθώρια για άνοιγμα και άλλων πληγών. Άλλη μια πληγή θα είναι και η χαριστική βολή σε μια κοινωνία που πεθαίνει. Απλά πράγματα. Η ομφαλοσκόπηση και η αναβλητικότητα οφείλουν να λάβουν τέλος. Όποιος νιώθει ως πολεμιστής της ζωής πρέπει να σηκωθεί από το έδαφος, να ανασκουμπωθεί, να σηκώσει το βλέμμα κοιτώντας στα μάτια τον αντίπαλο και να του δώσει να καταλάβει πως θα δοθεί η μάχη. Αυτή η ματιά και ο τρόπος είναι αυτά που θα δώσουν στον αντίπαλο να καταλάβει πως αν δεν κάνει πίσω θα συντριβεί ολοκληρωτικά. Κακά τα ψέματα.

Το έμψυχο υλικό των δυνάμεων του φωτός υπάρχει. Ο στρατηγός που θα δώσει την εντολή της επίθεσης υπάρχει. Η ώρα της συνάθροισης των δυνάμεων είναι τώρα. Οι καμπάνες της Ιερισσού χτυπούν. Αλίμονο σε όποιον δεν τις ακούει. Αλίμονο σε όποιον λιποτακτεί και λιποψυχεί. Ο Καζαντζάκης είναι σαφής και ξεκάθαρος: «Μια αστραπή η ζωή μας μα προλαβαίνουμε»…

πηγη

Καλοφάγωτος ο ΟΠΑΠ, κύριε Φαήλο…

Τι σου είναι, φίλε μου, η άτιμη η τύχη! Τα ‘φερε από δω, τα ΄φερε από εκεί, τον έριξε τον ΟΠΑΠ στα χέρια του πελάτη του Φαήλου. Και μου το έλεγε η μαμά μου, «παιδί μου στη ζωή να προσέχεις ποιον διαλέγεις για γιατρό, για παπά και για δικηγόρο». Μια που ομίλησα για παπά, να δείτε που δεν θα αργήσει η μέρα που ο ΟΠΑΠ θα ενσωματώσει και την ευγενή τάξη των παπατζήδων, όπως ενσωμάτωσε τα λαχεία, τα βινετοπαιχνίδια, τα ιντερνετικά καζίνα.

Και τα λαχεία και τα φρουτάκια και τα…καζίνα και το Προ-πο και το Στοίχημα και το Τζόκερ και το Λόττο και το Πρόττο και το Κίνο, όλα στον πελάτη του Φαήλου, στο άνθρωπο του Σαμαρά και της ΝΔ, στον πετρελαιά Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο οποίος εμφανίζεται στην προσφορά ως “Γιώργος”, εμφανίζεται επίσης και ως Τσέχος “Jiri Smejc”, τι να κάνουμε, μερικοί άνθρωποι αρέσκονται στα πολλά ονόματα, ιδίως όταν έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

 Όλα στον Μελισσανίδη και το 33% των μετοχών και η διοίκηση, για 622 εκατομμυριάκια, όταν το 2005 η τότε κρατική Cosmote είχε αγοράσει τον «Γερμανό», κάτι γωνιακά μαγαζάκια με κινητά και μπαταρίες, για 1 δισ. ευρώ. Αν μαζευόμασταν καμιά δεκαριά άτομα, μαζί με έναν Τσέχο, τον αγοράζαμε άνετα τον ΟΠΑΠ, αρκεί να μας δίνανε περιθώριο τρία χρόνια για να τους αποπληρώσουμε. Με 500 εκατομμύρια καθαρά κέρδη το χρόνο, στα οποία πρέπει να προστεθεί και η υπεραξία των λαχείων και των βίντεο γκέιμ, σε τρία χρόνια θα είχαμε ξεπληρώσει το χρέος μας απέναντι στη κυβέρνηση και την κοινωνία και από εκεί και πέρα, ό, τι βγάζαμε θα έμενε στην τσέπη μας. Θα δίναμε και ένα χαρτζιλίκι στον Τσέχο, να πιει μια Pilsner στην υγειά μας

‘Όταν ξέσπασε το 2008 η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος στον τζόγο. Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για κρατικοποίηση των καζίνων, φοβούμενοι ότι η φτώχεια θα οδηγήσει τον κόσμο στο τυφλό και ανεξέλεγκτο παιχνίδι. Στην Ελλάδα, την τελευταία σοβιετική δημοκρατία που λένε κάποιοι , το σύστημα κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Έριξε στην αγορά 50.000 κουλοχέρηδες, αύξησε τη διαφήμιση του τζόγου στα ΜΜΕ και στο τέλος πούλησε τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες. Τώρα είναι η ευκαιρία να τα αρπάξουμε από τους πεινασμένους, που αναζητούν τη σωτηρία τους στο θαύμα του τζόγου. Κι αν καταλήξουν μερικοί στη φυλακή, το ψυχιατρείο ή τον τάφο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, θα τους αντικαταστήσουμε με άλλους. Τα είχε πει ο Άμπροουζ Μπήρς, πριν από εκατόν πενήντα χρόνια: «Τα λαχεία είναι η μέθοδος που έχουν βρει οι πλούσιοι, για να φορολογούν τους φτωχούς, χωρίς οι φτωχοί να καταλαβαίνουν ότι φορολογούνται».

Εν μέσω κρίσης, φτώχειας και απελπισίας, ο Σαμαράς έδωσε στον άνθρωπό του τον έλεγχο του τζόγου. Και μαζί τον έλεγχο των χρεοκοπημένων ΜΜΕ που κάνουν αμάν για διαφήμιση, τον έλεγχο του ποδοσφαίρου, ακόμη και τον έλεγχο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που έχουν ως μαικήνα τον ΟΠΑΠ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Σαμαράς έδωσε τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, για να περάσει ο έλεγχος των ΜΜΕ, του ποδοσφαίρου, των Μεγάρων από τα χέρια του κράτους, στα χέρια του πρωθυπουργού. Δεν το λέμε όμως, γιατί θα στενοχωρηθεί ο κ. Φαήλος και θα ζητήσει την άμεση μετάβασή μας στα ξερονήσια.

πηγη

Οι χλιδάτες δεξιώσεις του Ακη στις Ενοπλες Δυνάμεις, oι αστακοί και οι σαμπάνιες με το όνομά του (ΕΙΚΟΝΑ)

Οι χλιδάτες δεξιώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου ακόμη και μέσα στο στρατό έγραψαν… ιστορία.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εθνικής Αμυνας και τις αγορές εξοπλιστικών, που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, δημιούργησε φήμη στο Πεντάγωνο για τις χλιδάτες δεξιώσεις που δίνονταν προς τιμή του με αστακούς και σαμπάνιες.
 Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το onalert. Σε άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λήμνο στις 26-5-1999 στα τραπέζια του φαγητού που στρώθηκαν προς τιμή του τότε ΥΕΘΑ το κυρίως πιάτο ήταν ο αστακός! Εξι μήνες αργότερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος ταξίδευε στην Ουκρανία και εκτός από το ντιλ για την αγορά δύο σκαφών ταχείας μεταφοράς, έφερε στην Ελλάδα και σαμπάνια με το όνομά του, “Τσοχατζόπουλος”.

Νέα δεδομένα για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Αίσιο τέλος είχε η συμφωνία που κυοφορούνταν κατά τους τελευταίους μήνες στον κατασκευαστικό κλάδο και είχε ως κύριο αντικείμενο το πολύπαθο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης.
Ο όμιλος της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε σήμερα πως αποκτά τον έλεγχο της ΑΕΓΕΚ, η οποία είναι επικεφαλής της αναδόχου κοινοπραξίας που κατασκευάζει το έργο του υπόγειου σιδηρόδρομου της πόλης. Ως γνωστόν, η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική αντιμετώπιζε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και είχε περιέλθει εδώ και καιρό υπό τον έλεγχο των πιστώτριων τραπεζών. Η επικύρωση της συμφωνίας εξαγοράς της θέτει πλέον νέα δεδομένα για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας και την πορεία εκτέλεσής του.
Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Ελλάκτωρ, μεταξύ της θυγατρικής εταιρίας της Ακτωρ ΑΤΕ και των τραπεζών Alpha και Πειραιώς υπογράφηκε μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τα εξής:
■ Την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές,
■ Την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΑΕ.
■ Την ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική για τα υπό εκτέλεση έργα της, με σκοπό την εύρυθμη,  έγκαιρη και απρόσκοπτη αποπεράτωσή τους.
Η ανακοινωθείσα συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων έως τις 31 Μαϊου.
Σημειώνεται ότι η Άκτωρ ΑΤΕ έχει ήδη επιλεγεί ως προσωρινός ανάδοχος για το έργο της επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, συνολικού  τιμήματος 518 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται στις αρχές του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα προκύψουν νομικές εμπλοκές από τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες / εταιρίες.

Ενδιαφέρον για δημιουργία hub υδροπλάνων στην Αθήνα


Θέση στη νέα αγορά που ανοίγει φιλοδοξεί να πάρει και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο οποίος ως το τέλος του μήνα θα προτείνει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες πιθανά σημεία για τον ελλιμενισμού υδροπλάνων, αλλά και διάθεση χερσαίων σταθμών επιβατών. Εφόσον οι χώροι αυτοί κριθούν ικανοποιητικοί από τους ενδιαφερόμενους, τότε πρόκειται να προχωρήσει η υπογραφή συμφωνιών παραχώρησης για τη δημιουργία υδατοδρομίου.


Έντονο το καναδικό ενδιαφέρον

Η παραχώρηση χώρων ελλιμενισμού υδροπλάνων στο λιμάνι του Πειραιά εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ με πρωτοβουλία του πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Καναδός πρέσβης έχει και στο παρελθόν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση των διαδικασιών, αφού η καναδικών συμφερόντων Marine Aviation Services ενδιαφέρεται να αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στη Ελλάδα.


Η περίπτωση της δημιουργίας του βασικού υδατοδρομίου της Αθήνας στους χώρους του ΟΛΠ στον Πειραιά θεωρείται από τους εμπλεκόμενους καλή λύση καθώς αυτοί φαίνεται πως είναι κατάλληλοι, όπως επισημαίνει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Yδατοδρόμια Αναστάσιος Γκόβας. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να διεξαχθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος από τεχνικό κλιμάκιο το οποίο θα αναλάβει να πιστοποιήσει την καταλληλότητά του.

Πάντως, προτιμητέα λύση για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για τη δημιουργία του υδατοδρομίου παραμένει η περιοχή από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως τον φαληρικό όρμο, η οποία θεωρείται ότι είναι καταλληλότερη, ιδίως από άποψη φυσικής προστασίας.


HUB υδατοδρόμιο στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον κ. Γκόβα, οι εταιρείες του χώρου ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός HUB υδατοδρομίου στην Αθήνα, το οποίο πέρα από την υποδοχή των πτήσεων των υδροπλάνων θα μπορεί επίσης να προσφέρει και υπηρεσίες συντήρησης για τα υδροπλάνα.

Εφόσον το χρονοδιάγραμμα εξελιχθεί χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, τότε ο κ. Γκόβας εκτιμά ότι στο τέλος Ιουνίου θα έρθουν στη χώρα μας τα πρώτα υδροπλάνα που θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τσάρτερ πτήσεις στα νησιά του Ιονίου. Επίσης, πτήσεις θα υπάρξουν και σε συνέργεια με τον χώρο της κρουαζιέρας.


Υψηλή ζήτηση από το Ιόνιο

Η Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει αναλάβει, μετά από ανάθεση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κέρκυρα και στους Παξούς καθώς και στα δύο διαπόντια νησιά, Οθωνοί και Ερεικούσα. Τα υδατοδρόμια αυτά θα ανήκουν στον ΟΛΚ. Eνδιαφέρον υπάρχει επίσης και από το νησί της Ιθάκης.

Να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο εγχείρημα για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στην Ελλάδα, πριν από λίγα χρόνια, η κύρια δραστηριότητά τους είχε συγκεντρωθεί στα νησιά του Ιονίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκόβας, στα περισσότερα από τα νησιά αυτά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη βιώσιμη εμπορική λειτουργία των υδροπλάνων όλο τον χρόνο. Για παράδειγμα, η σύνδεση της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου με την πόλη της Πάτρας εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αφού υπάρχει ζήτηση.


Χαλκίδα - Κρήτη - Κυκλάδες

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει όμως και σε άλλες περιοχές της χώρας με τον Οργανισμό Λιμένος Χαλκίδας να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία υδατοδρομίου, μέσω του οποίου υδροπλάνα θα συνδέουν την Εύβοια με τις Σποράδες αλλά και την Αθήνα.

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν επαφές των εταιρειών του χώρου με φορείς της Κρήτης όπου ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ηράκλειο. Εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξουν σημαντικές συνέργειες με την κρουαζιέρα καθώς υπάρχει έντονη κίνηση. Επίσης από την Κρήτη ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Χανιά.

Τέλος, το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει και φορείς των Κυκλάδων, οι οποίοι διερευνούν τη σύνδεση των μικρότερων νησιών, δηλαδή όσων δεν έχουν αεροπορική εξυπηρέτηση, με τη Σύρο αλλά και την Αθήνα.
Στο τέλος Ιουνίου ή, το αργότερο, στις αρχές Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα ξαναπετάξουν τα υδροπλάνα στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος και θα είναι έτοιμα τα πρώτα υδατοδρόμια.
 
Πηγή:euro2day.gr

Πως η γνωστή συμμορία των ΚΥΠατζήδων έστησε και το... παραμύθι με την (υποτιθέμενη) "δολοφονία" του Κώστα Καραμανλή!

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ακόμη μια "δραστηριότητα" της εν λόγω συμμορίας.
Αφού εκτός από εμπόριο πληροφοριών ο πράκτορας Κ.Α. ειδικευόταν και σε ..σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ένα απ’ αυτά έχει γίνει λαϊκό ανάγνωσμα και ενώ στην αρχή πέρασε μόνο σε κάποια περιφερειακά έντυπα και ένα υποτιθέμενο σοβαρό εβδομαδιαίο περιοδικό στη συνέχεια έγινε "ρουλεμάν" και απ’ τις σοβαρές εφημερίδες.

Πρόκειται για την περιβόητη απόπειρα "δολοφονίας" του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή η οποία δήθεν αποφεύχθηκε γιατί η ΕΥΠ ενημερώθηκε εγκαίρως από Ρώσους πράκτορες.

Η αλήθεια είναι ότι και αυτό το κόλπο το έστησε ο Κ.Α. όπως και πολλές άλλες ιστορίες για αγρίους οι οποίες βέβαια άρεσαν στους τότε πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΥΠ και σκόρπιζαν λεφτά με το τσουβάλι....

Πηγή: http://www.zoomblog.org

Ηλεκτρομαγνητική παγίδα τα σπίτια μας

Το ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον δεν παραμένει σταθερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερα κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου μπορεί να μεταβάλλεται μέχρι και 34% στη διάρκεια της ημέρας. Το ελάχιστο της ακτινοβολίας καταγράφηκε μεταξύ 4 με 6 τα ξημερώματα και το μέγιστο μεταξύ 10 το πρωί με 8 το βράδυ

Είναι αόρατη και ενδεχομένως επικίνδυνη. Εντοπίζεται κυρίως στο εξωτερικό περιβάλλον και καταγράφεται συστηματικά. Πλέον όμως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχει τρυπώσει απειλητικά και στα σπίτια μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία διενήργησε ο υποψήφιος διδάκτορας Ιωάννης-Ανέστης Μαρκάκης υπό την επίβλεψη του Θεόδωρου Σαμαρά, αναπληρωτή καθηγητή, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των ασύρματων συσκευών στην οποία εκτίθενται οι κάτοικοι των ελληνικών νοικοκυριών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες είναι ίση ή και μεγαλύτερη από εκείνη των κεραιών κινητής τηλεφωνίας!

Οι μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο εσωτερικό σπιτιών έγιναν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SEAWIND, υιοθετώντας τη μεθοδολογία που είχε χρησιμοποιηθεί ήδη στην Ελβετία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία.

Οι επιστήμονες, με τη βοήθεια του προσωπικού εκθεσιομέτρου (ΡΕΜ), το οποίο τοποθέτησαν στο σημείο με τη μέγιστη ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση του κάθε σπιτιού που ελέγχθηκε, κατέγραφαν για τουλάχιστον τρεις μέρες την ακτινοβολία από διάφορες ασύρματες εφαρμογές κάθε τριάντα δευτερόλεπτα.

Στοιχεία

Από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων σε 40 σπίτια διαπιστώθηκε ότι η διάμεση πυκνότητα ροής ισχύος ήταν στα 0,026 μW/m2, τιμή που είναι βέβαια μικρότερη της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που ενυπάρχει στους εξωτερικούς χώρους, έχει όμως αυξητική προοπτική. Στη δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη συνηγορούν η ραγδαία αύξηση των ασύρματων δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών (WiFi), η χρήση «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones), τα ασύρματα παιχνίδια κ.λπ.

Αντίστοιχες μετρήσεις έγιναν και σε γραφεία και κατέδειξαν ότι η διάμεση πυκνότητα ροής ισχύος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν μεγαλύτερη από εκείνη στα σπίτια και ανερχόταν σε 0,072 μW/m2, με καίρια τη συμβολή των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη που πραγματοποίησε το ίδιο εργαστήριο, η μέση τιμή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα ανέρχεται στα 3.210 μW/m2, όσον αφορά τις αστικές περιοχές, και στα 240 μW/m2, όσον αφορά τις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Το ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον δεν παραμένει σταθερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδιαίτερα κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου μπορεί να μεταβάλλεται μέχρι και 34% στη διάρκεια της ημέρας. Το ελάχιστο της ακτινοβολίας καταγράφηκε μεταξύ 4 με 6 τα ξημερώματα και το μέγιστο μεταξύ 10 το πρωί με 8 το βράδυ.

Μελέτες

Αντίστοιχη μελέτη στο εξωτερικό, την ίδια χρονική περίοδο, από τους Rowley και Joyner, με δεδομένα από 23 χώρες και ύστερα από 173.000 μετρήσεις, κατέδειξε ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο εξωτερικό περιβάλλον από σταθμούς κινητών επικοινωνιών είναι κατά μέση τιμή 730 μW/m2. Στην παραπάνω τιμή δεν συμπεριλήφθηκαν οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες επιβαρύνουν εξίσου ή και περισσότερο με τους σταθμούς βάσης των κινητών επικοινωνιών.

Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην Ελλάδα είναι υψηλότερη σε σχέση με άλλες χώρες, εντούτοις απέχει αρκετά από το όριο που έχει θεσπίσει η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία, το οποίο ορίζεται στα 2.000.000 μW/m2.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια του πληθυσμού, η Ελλάδα και άλλες οκτώ χώρες της Ε.Ε. έχουν θεσπίσει στην εθνική τους νομοθεσία χαμηλότερα όρια ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από εκείνα της Διεθνούς Επιτροπής, τα οποία -ειδικά για την Ελλάδα- ορίζονται στα 1.200.000 μW/m2.

enet.gr

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: "ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Τρία χρόνια πριν στο Καστελόριζο...

Ο εγκληματίας που τον αφήνουν ακόμα να κυκλοφορεί ελεύθερος βάζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην μέγγενη των τοκογλύφων...

Παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας με τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου...

Με το σύστημα Σόρος και τους φίλους του πόνταρε στην πτώχευση της χώρας που ο ίδιος δυσφήμησε, πούλησε τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων και έκανε δισεκατομμυριούχους τους ομοτράπεζους του οικονομικούς δολοφόνους...

Σήμερα έχει την πλήρη κάλυψη και ασυλία του συμφοιτητή του, Σαμαρά, που συγκυβερνούν και συνεχίζουν την ίδια πολιτική με παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με παράδοση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και λειτουργεί το «δόγμα του σοκ» για να μην αντιδρά.

Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί, το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί και διατάξεις του Συντάγματος έχουν ανασταλεί.

Είναι τώρα που οφείλουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την πορεία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενώνουμε τους πολίτες.

Καλούμε όλους ανεξάρτητα από την πολιτική τους θέση ως εχθές.

Να δημιουργήσουμε την ασπίδα του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, της Ελλάδας.

Μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ: Έτσι θα "καθαρίσετε" τον υπολογιστή σας από τον ιό που λέει σας μπλόκαρε τον υπολογιστή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ: Έτσι θα "καθαρίσετε" τον υπολογιστή σας από τον ιό που λέει σας μπλόκαρε τον υπολογιστή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 
Αυτή τη στιγμή πολλοί υπολογιστές έχουν προσβληθεί με μια εφαρμογή ransomware η οποία μπλοκάρει τον υπολογιστή του χρήστη και ζητά λύτρα για την απελευθέρωσή του. Αυτός ο ιός είναι γνωστός και ως η απάτη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (Metropolitan Police scam) για τον οποίο έχουμε αναφερθεί και παλιότερα.
Για την Ελλάδα εμφανίζεται ως ιός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος....

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του browser του χρήστη ισχυρίζονται πως είναι από την Ελληνική Αστυνομία και αναφέρουν ότι ο χρήστης έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες και θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.

Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και δεν προέρχεται σε καμία περίπτωση από την Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι μέρος της προσπάθειας εξαπάτησης χρηστών για την απόσπαση χρηματικών ποσών. Οι τεχνικοί μας έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλές παραλλαγές του ιού και ο τρόπος καθαρισμού διαφέρει σε μερικά σημεία ανάλογα το λειτουργικό και την έκδοση του ιού. Τις περισσότερες φορές πάντως ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση.


Αφαίρεση του Ιού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας σε Ασφαλή Λειτουργία με γραμμή εντολών 

Όσο ο υπολογιστή σας είναι σε διαδικασία εκκίνησης πατήστε το F8 παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί το μενού όπως φαίνεται παρακάτω. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να μετακινηθείτε στο Safe Mode with Command Prompt (Ασφαλής Λειτουργία με γραμμή Εντολών) και πατήστε Enter. Κάντε login με το ίδιο όνομα χρήστη με το οποίο μπήκατε πριν στο κανονικό περιβάλλον των Windows.Ιος Διωξης step 1

2. Όταν τα Windows φορτώσουν, η γραμμή εντολών των Windows θα εμφανιστεί όπως φαίνεται παρακάτω. Πληκτρολογήστε εκεί τη λέξη explorer και πατήστε Enter. Ο Windows Explorer θα ανοίξει. Μην τον κλείσετε.Iος Διωξης step 2

3. Εν συνεχεία ανοίξτε τον Registry editor (Επεξεργαστής Μητρώου) κάνοντας χρήση του Windows command prompt. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε Enter. Ο Registry Editor ανοίγει.

 


4. Εντοπίστε την ακόλουθη καταγραφή στη registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\

Στα δεξιά επιλέξτε το registry key (κλειδί μητρώου) ονόματι Shell. Κάντε δεξί click σε αυτό και πατήστε Modify (Τροποποίηση)

Η αρχική του τιμή είναι Explorer.exe

 
.Ιος Δίωξης step 4


Η "πειραγμένη" από τον ιό τιμή δείχνει στο εκτελέσιμο του ιού.

 
Ιος Διωξης step 5Αντιγράψτε την τοποθεσία του εκτελέσιμου σε ένα αρχείο κειμένου Notepad και αλλάξτε την τιμή value data σε Explorer.exe. Πατήστε OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές και βγείτε από τον Registry editor.

5. Αφαιρέστε το κακόβουλο αρχείο. Εντοπίστε βάσει της τοποθεσίας του εκτελέσιμου που σημειώσατε πριν το σημείο στο οποίο είναι αποθηκευμένο. Θα πρέπει να υπάρχει εκεί ένα αρχείο movie.exe.

Πλήρης τοποθεσία: C:\Documents and Settings\Michael\Desktop\movie.exe

 

Επανέλθετε σε Normal Mode των Windows (Κανονική Λειτουργία). Για να επανεκκινήσετε το σύστημά σας ενώ είστε σε σε command prompt, πληκτρολογήστε shutdown /r /t 0 και πατήστε Enter.

Θα πρέπει πλέον να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ο υπολογιστής σας είναι "καθαρός". Θα πρέπει να "τρέξετε" κάποιο anti-malware ή κάποιο trojan-killer πρόγραμμα για να εξαλείψετε όλες τις μολύνσεις.

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΕ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ(;) ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Πανδαιμόνιο επικρατεί αυτή την ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Makeleio.gr, στα γραφεία δυο εταιρειών που βρίσκονται στην λεωφόρο Λιοσίων 104.
Οι εταιρείες αυτές, έχουν δημοσιεύσει αγγελίες με τις οποίες καλούν ανθρώπους να εργαστούν με σταθερό μισθό και με 19μηνες συμβάσεις, σε προγράμματα - όπως ισχυρίζονται - του ΕΣΠΑ, στους τομείς της υγείας και της πράσινης ανάπτυξης.

Πριν από λίγο, περίπου 15 άτομα που φυσικά ενδιαφέρθηκαν για την πολύτιμη στις μέρες μας δουλειά, πήγαν στα γραφεία της εταιρείας. Όταν τους έδωσαν να συμπληρώσουν την αίτηση πρόσληψης, διαπίστωσαν πως το μόνο που δεν τους ζητούσαν να αναγράψουν, είναι τι νούμερο παπούτσια φοράνε!

Τους ζητούσαν, δηλαδή, ακόμη και τα πιο προσωπικά τους στοιχεία. Όταν οι ενδιαφερόμενοι θορυβημένοι άρχισαν να διαμαρτύρονται, οι υπεύθυνοι της εταιρείας άρχισαν να τους βρίζουν και στη συνέχεια τους πέταξαν έξω σχεδόν με τις κλωτσιές!

Το φοβερό, όμως, είναι άλλο. Όπως είπε στο Makeleio.gr μια από τις γυναίκες που πήγε εκεί να αναζητήσει δουλειά και υπέστη αυτόν τον εξευτελισμό, η κ. Μαρία Κουφογιάννη: "αφού μας πέταξαν έξω, άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους και κυριολεκτικά να σπάνε τα γραφεία! Τα έχουμε κυριολεκτικά χαμένα. Καλέσαμε την αστυνομία, αλλά δεν ήρθε"...

Makeleio.gr

Μεγάλος ιός – απάτη (με το αζημίωτο) στο διαδίκτυο

Μήνυμα «ενημερώνει» τον χρήστη ότι παραβίασε το νόμο περί παιδοφιλίας
Ιός ο οποίος «μπλοκάρει» τον υπολογιστή και
καταστρέφει τον σκληρό δίσκο κυκλοφορεί τον...
τελευταίο καιρό και στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος ιός «ανοίγει» την κάμερα του υπολογιστή, φωτογραφίζει τον χρήστη και στέλνει όλα τα δεδομένα (ip, isp, λειτουργικό σύστημα και όνομα) στον χρήστη ενημερώνοντάς τον, μαζί με την φωτογραφία του εκείνης της στιγμής, ότι γνωρίζει τα πάντα γι αυτόν και ότι έχει παραβιάσει του νόμους για τα πνευματικά δικαιώματα, έχει προβάλει ή διανείμει ιστοσελίδες με συγκεκριμένα απαγορευμένα περιεχόμενα (παιδοφιλία κλπ), ότι προβλέπεται πρόστιμο 100.000 ευρώ και φυλάκιση έως τέσσερα χρόνια γι αυτή του την πράξη και μετά από παράθεση νομικών όρων καταλήγει ότι το πρόστιμο που πρέπει να πληρωθεί είναι 100 ευρώ προκείμενου να ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής.

Πολλά «θύματα» του συγκεκριμένου ιού έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν πληρώσει προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» ο υπολογιστής τους ο οποίος όμως συνήθως αχριστεύεται. Το «Βήμα» επικοινώνησε με τη διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στελέχη της οποίας είπαν ότι «πρόκειται για διεθνή απάτη μέσω της οποίας έχουν ήδη εισπραχθεί, από ανυποψίαστους χρήστες, πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Economist - Η ανθρωπότητα χρωστάει στους Εβραίους τραπεζίτες 50 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 2 χρόνια!

Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα Eλληνικά και ξένα ΜΜΕ για
την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί απο εμάς ακούμε καθημερινά τον όρο "αγορές".

Σε αυτές τις αγορές σύμφωνα τους "κορυφαίους" οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα τα κράτη. Κανείς τους όμως δεν τολμάει να πεί δημόσια απο ποιούς αποτελούνται αυτές οι "αγορές".

Όλοι οι οικονομολόγοι σταματούν την ανάλυση τους σχετικά με το ποιοι μας δανείζουν στην λέξη "αγορές".Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι "μεγάλες" δυνάμεις(ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ) χρωστούν τρισεκατομμύρια

Κάποιοι λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή τα σχέδιά τους βρίσκονται σε τελικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει την απαξίωση στα μάτια των ανθρώπων, των απανταχού εθνικών κυβερνήσεων.

Οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων και έχουμε δημοσιεύσει τα ονόματα στο παρελθόν.

Δείτε τα ξανά:

Rothschilds of London

Lazar Brothers of Paris

Israel Moses Seif of Italy

Warburg Bros of Hamburg

Lehman Brothers of New York

Kuhn Loeb of New York

Chase Manhattan of New York(Morgan)

Goldman Sachs of New York

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή.

Για αυτό κανείς οικονομολόγος δεν τολμά να πει ποιοί αποτελούν στην πραγματικότητα τις αγορές.

Για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί εναντίον τους μόλις καταλάβουν το βρώμικο παιχνίδι που έχουν παίξει εις βάρος της ανθρωπότητας.

Δείτε και διαδώστε το ντοκιμαντέρ που τους ξεσκεπάζει! Το Money Masters μιλάει για το πως οι κεντρικοί τραπεζίτες μας οδηγούν στην παγκόσμια κυβέρνησή τους! Από το 1996 υπάρχει το ντοκιμαντέρ!πηγη


ΑΨΟΓΑ!! Πωλήθηκε και το νησάκι Σοφία στο Ιόνιο –το αγόρασε νοτιοαφρικανός για 2,8 εκατ. ευρώ

Η «Σοφία» (ή Σοφιά) είναι το το τρίτο ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο πέλαγος που αλλάζει χέρια το τελευταίο διάστημα.
Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων (όπως ο Σκορπιός) και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση, με 170 στρέμματα....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η οικογένεια Κωνσταντίνου στην οποία άνηκε το νησί, προέβη σε πώληση μέσω πλειστηριασμού στη Νότια Αφρική. Τελικά, το αγόρασε ένας Νοτιοαφρικανός υπήκοος (δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία) έναντι του ποσού των 2,8 εκατ. ευρώ. Ο Νοτιοαφρικανός κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά (αισθητά χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση), γεγονός που αποδεικνύει την κρίση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στις προθέσεις του αγοραστή είναι η αξιοποίηση του νησιού για λόγους παραθερισμού: η περιοχή επιτρέπει την κατασκευή έως έξι παραθεριστικών κατοικιών, έχει δυνατότητα παροχής νερού (υπάρχει γεώτρηση), όμως δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές ελληνικών νησιών δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο εμίρης του Κατάρ (που απέκτησε την Οξυά) ενδιαφέρεται για την αγορά ακόμα πέντε νησίδων στις Εχινάδες Νήσους.

Πηγή: http://www.zoomblog.org

Μετρό Αθήνας: το καλοκαίρι μαζί με την επέκταση προς Ελληνικό οι νέοι συρμοί


Oσον αφορά τους νέους συρμούς του Μετρό, πρόκειται για 17 συρμούς των έξι βαγονιών, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα από την κοινοπραξία Hyundai Rotem – Hanwha. Συνολικά, κόστισαν 155 εκατ. ευρώ και η προμήθειά τους έγινε για τις επεκτάσεις του Μετρό, όχι μόνο προς το Ελληνικό, το Χαϊδάρι και το Περιστέρι, αλλά κυρίως για την επέκταση προς τον Πειραιά, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2017.

Με μέγιστη ταχύτητα τα 80 χλμ/ώρα, διαθέτουν έξυπνο σύστημα ελέγχου εκκίνησης, διατήρησης σταθερής ταχύτητας και επιβράδυνσης από τον έναν σταθμό στον άλλον, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Κύριο χαρακτηριστικό των οικολογικών βαγονιών είναι ότι έχουν βαφτεί με υδατοδιαλυτά χρώματα. Ο κλιματισμός είναι ισχυρότερος και αναβαθμισμένος σε όλα τα βαγόνια, τα οποία θα κινούνται με λιγότερο θόρυβο στο δίκτυο και με κινητήρες κλειστού τύπου. Οι χειρολαβές θα είναι περισσότερες, ενώ τα καθίσματα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση. Ωστόσο, θα εξυπηρετούν 28 λιγότερους επιβάτες, σε σύγκριση με τα σημερινά βαγόνια.

Οι νέοι συρμοί δεν θα εκτελούν δρομολόγια από την “Δουκ. Πλακεντίας” έως το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα εάν θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας εντός των συρμών.
To δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου αναμένεται να τροχοδρομήσουν οι νέοι, κορεάτικης καταγωγής, συρμοί του Μετρό. Οι συρμοί θα εγκανιαστούν με τη λειτουργία των τεσσάρων νέων σταθμών στην επέκταση προς το Ελληνικό (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό).
 
Ωστόσο, η λειτουργία των νέων σταθμών θα είναι “συγκοινωνιακά” ημιτελής, καθώς λείπουν τα πάρκινγκ! Αν και στην περίπτωση του Ελληνικού και της Ηλιούπολης υπήρχε πρόβλεψη για πάρκινγκ, αυτή ακυρώθηκε, καθότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις εισφέρονται στην, προς πώληση, περιοχή του Ελληνικού.

Σύμφωνα με συγκοινωνιολόγους πρόκειται για “μεγάλη ολιγωρία”, καθώς οι τέσσερις νέοι σταθμοί υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν 80.000 επιβάτες ημερησίως. Ήδη, οι δήμοι Αργυρούπολης και Ελληνικού φωνάζουν για τα πάρκινγκ, ζητώντας παράλληλα επαρκείς τροφοδοτικές γραμμές λεωφορείων.
 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να έσωσαν για την ώρα το ευρώ, αλλά χάνουν ταχύτατα τους πολίτες της Ευρώπης», έγραψε το «Εκόνομιστ» 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
Τότε, σχεδόν μισόν αιώνα πριν, ήταν η τοπική χούντα των ακροδεξιών συνταγματαρχών. Σήμερα είναι η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών που καταλύει κάθε δημοκρατική εξουσία σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο.
Τότε, στις 21 Απριλίου 1967, η Δεξιά και το στρατιωτικό παρακράτος της συνωμοτούσαν για να αποτρέψουν την απλή εναλλαγή. Την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας σε έναν αποδεδειγμένα απολύτως πιστό υπηρέτη του συστήματος, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Σήμερα, εν έτει 2013, η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών αδιαφορεί παντελώς για το ποιος κυβερνά την κάθε χώρα της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Ξέρει ότι όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας είναι πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της.

Οι Αμερικανοί βρίσκονταν τότε πίσω από τη χούντα των συνταγματαρχών. «Οι ΗΠΑ, στον βωμό των στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων δεν δίστασαν να σφαγιάσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και να μεθοδεύσουν τη διχοτόμηση της Κύπρου» κατήγγελλε ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλώντας στο γήπεδο του Πανιωνίου, στις 8 Σεπτεμβρίου 1976.

Οι Γερμανοί βρίσκονται σήμερα πίσω από την «ευρωχούντα» των τραπεζιτών. Το γράφει τόσο ωραία ο διευθυντής της γαλλικής «Μοντ Ντιπλοματίκ» στο τεύχος αυτού του μήνα: «Κανένας πολίτης της ΕΕ δεν μπορεί να αγνοεί από εδώ και πέρα ότι είναι ο προνομιακός στόχος μιας οικονομικής πολιτικής που είναι αποφασισμένη να τον απογυμνώσει από τους καρπούς της εργασίας του... Στη Ρώμη, την Αθήνα ή τη Λευκωσία, ντόπιες μαριονέτες φαίνονται ήδη αποφασισμένες να μετουσιώσουν σε πράξη τις εντολές προς αυτή την κατεύθυνση που θα τους δώσουν οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη ή το Βερολίνο, έστω και αν κατόπιν αποκηρύξουν τις μαριονέτες οι λαοί τους». Δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών είναι ήδη πανέτοιμη να αρπάξει τις καταθέσεις των πολιτών πολλών ή και όλων των κρατών της Ευρώπης.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προειδοποιούσε τριάντα επτά και πλέον χρόνια πριν για τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΟΚ (όπως λεγόταν τότε η ΕΕ) στην Ελλάδα: «Είναι σε θέση να εξαναγκάσουν ή να εξαγοράσουν κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση των μακροπρόθεσμων στόχων τους... Τα ξένα κέντρα δύναμης τελικά καθορίζουν τη δομή της ανάπτυξης της χώρας μας» υπογράμμιζε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στα «Νέα», στις 3 Νοεμβρίου 1975.

«Τα σαρκοβόρα της Ευρώπης απειλούν τώρα να μας καταβροχθίσουν όλους» ήταν ο εντυπωσιακός τίτλος ενός ενδιαφέροντος άρθρου στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». «Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι λαοί κρατούνται όμηροι από τις τράπεζες, τους μετόχους και τις εταιρείες που απαιτούν λύτρα για να τους ελευθερώσουν, καθώς όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί το κόστος της κρίσης που δημιούργησαν» προσθέτει ο αρθρογράφος.

Υπάρχει τρίτος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Οχι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν ανάμεσα στην «ευρωχούντα» των τραπεζιτών ή στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι χούντες όμως δεν μετεξελίσσονται. Ανατρέπονται. Αυτή είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση απελευθέρωσης των εξελίξεων προς θετική κατεύθυνση.

Η δικτατορία των τραπεζών και η υπαγωγή της πολιτικής ηγεσίας στα συμφέροντά τους οδηγεί στην καταστροφή όλο και περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να έσωσαν το ευρώ (για την ώρα, τουλάχιστον), αλλά χάνουν ταχύτατα τους πολίτες της Ευρώπης» έγραψε εύστοχα το περιοδικό «Εκόνομιστ».

Πηγή

Πολυεθνικές ψάχνουν για ντόπιους μνηστήρες

Ένα νέο κύμα συγκέντρωσης -που αυτήν τη φορά ευνοεί τους εγχώριους ισχυρούς παίκτες- «σκάει» στην εγχώρια εμπορική αγορά. Εκφράζεται με μετακινήσεις σημάτων και αντιπροσωπειών αλλά και με την εκχώρηση θέσεων από πολυεθνικούς παίκτες, που ψάχνουν την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση με το... μικρότερο κόστος. Η τάση που μέχρι πρότινος ευνοούσε την αυτόνομη παρουσία πολυεθνικών στην Ελλάδα υποχωρεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές θυγατρικές διεθνών ομίλων επανεξετάζουν τη θέση τους, με βαρύνοντα παράγοντα τα υψηλά διαχειριστικά κόστη έναντι ενός κύκλου εργασιών που φθίνει.

Παράδειγμα αυτής της τάσης η απόφαση της Puma Hellas να τερματίσει την αυτόνομη παρουσία της και να αναθέσει στην οικογένεια Φάις την αντιπροσώπευση, χονδρική διανομή και λιανική ανάπτυξη των αθλητικών ειδών Puma στην Ελλάδα. Με βάση εκτιμήσεις, πέραν του κακού προηγουμένου λόγω του συνεταιρισμού με την οικογένεια Γλου και τη γνωστή διαμάχη, η μητρική πολυεθνική προέβη σε αυτήν την κίνηση αποσύροντας τις αυτόνομες οργανώσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο και τη Βουλγαρία, σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης και επικέντρωσης σε αναδυόμενες αγορές.

Αντίστοιχες κινήσεις εξετάζουν, χωρίς ωστόσο δεδομένη κατάληξη, αρκετές πολυεθνικές από τον χώρο των καλλυντικών, των ειδών οικιακής χρήσης, ακόμη και των φαρμάκων, βασισμένες στο σκεπτικό της μειωμένης πίτας. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πολυεθνικές αναζητούν αντιπροσώπους με σημαντική εμπορική διείσδυση αλλά και ρευστότητα, για να αναθέσουν τη συνέχιση διανομής για καθιερωμένες μάρκες, και να εξασφαλίσουν ανάλογη υποστήριξη. Παράδειγμα της τάσης αφορά και τη συνεργασία του ομίλου Σαράντη με τη βρετανική πολυεθνική Spotless, η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα (για συγκεκριμένα είδη καθαριστικών) και επεκτάθηκε φέτος σε ολόκληρη τη ΝΑ. Ευρώπη, όπου ο ελληνικός όμιλος διατηρεί δίκτυο θυγατρικών του εταιριών.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν έκπληξη καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρίσιμων ετών η αγορά παρακολούθησε διεθνή ισχυρά λιανικά σήματα να αποχωρούν, αφήνοντας χώρο σε εγχώριους παίκτες (όπως για παράδειγμα συνέβη με την αποχώρηση της Fnac που ευνόησε την ελληνικών συμφερόντων Public και την Πλαίσιο), είδε αντιπροσωπείες να αλλάζουν χέρια μετά την κατάρρευση ισχυρών εγχώριων ομίλων και να περνούν σε νέους διανομείς, ενώ ταυτόχρονα η κρίση συρρίκνωνε τον ανταγωνισμό με την απόσυρση των μικρών και των μεσαίων παικτών του εμπορίου.

Η νέα φάση συγκέντρωσης -αυτή που οι παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν κορύφωση της κρίσης- περιλαμβάνει και τους αδιαμφισβήτητα ισχυρούς πολυεθνικούς παίκτες. Μέσα στην τελευταία διετία, η κρίση ώθησε τους ομίλους Dixon’s και Μedia Markt να μειώσουν τη θέση τους στην Ελλάδα, κλείνοντας τις ομόσταβλες αλυσίδες Electroworld και Saturn αντίστοιχα, ενώ η ηχηρότερη αποχώρηση αφορά σαφώς τη φυγή της Carrefour αλλά και της Sephora και την εκχώρηση των θέσεών τους στον συνεργάτη τους όμιλο Μαρινόπουλο.

Σε αυτό το πνεύμα, παρατηρείται επίσης διαρκής μετακίνηση σημάτων και αντιπροσωπειών από μικρότερους σε μεγαλύτερους παίκτες της ελληνικής αγοράς, μετά από καταγγελία συμβάσεων εκ μέρους των πολυεθνικών. Έτσι, μετά τη μεγάλη μετακίνηση σημάτων του ομίλου Alapis (σε Σαράντη και όμιλο Folli Folli για φίρμες ακριβών καλλυντικών), αλλά και τη μεταβίβαση αντιπροσωπειών της Ridenco, του ομίλου Felous και του Lakis Gavalas, από τον χώρο της ένδυσης, οι σημαντικές μετακινήσεις συνεχίζονται χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από τις ηχηρές καταρρεύσεις των προηγούμενων αντιπροσώπων.

Για παράδειγμα, η έως πρότινος βιομηχανική Pharmathen εισέρχεται στον χώρο της εμπορίας παραφαρμακευτικών ειδών αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση των δερμοκαλλυντικών Bioderma και Nuxe και των προϊόντων στοματικής υγεινής Gum, διαδεχόμενη μικρότερες χονδρεμπορικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στην αγορά αυτοκινήτου, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την κρίση, η αρχή έγινε από την Peugeot όταν ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με την ελληνική αντιπροσωπεία Lion Hellas, μετά από 24 χρόνια.

Tην εισαγωγή στην Ελλάδα των αυτοκινήτων της Peugeot αναλαμβάνει ο όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος έχει και την αντιπροσωπεία της Citroen. Αντίστοιχη κίνηση ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η επίσης γαλλική Renault, η οποία ετοιμάζεται και πάλι να αλλάξει ιδιοκτήτη. Στην Ελλάδα τη γαλλική μάρκα αλλά και τη θυγατρική της Dacia εκπροσωπεί η εταιρία PGA Motors που είναι ξένων συμφερόντων. Η τελευταία δραστηριοποιείται σχεδόν 5 χρόνια, όταν και είχε πάρει την αντιπροσωπεία από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Μανιατόπουλο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr