EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Αυτοί είναι οι 9 πολιτικοί που “βούλιαξαν” την Ελλάδα!

Eννέα πολιτικοί, από τους οποίους 6 του ΠΑΣΟΚ και τρεις της Νέας Δημοκρατίας, «βούλιαξαν» την Ελλάδα.
Τουλάχιστον αυτή την κατανομή κάνει  η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus.
Ανάμεσά τους κατατάσσει δύο πρώην πρωθυπουργούς, πέντε υπουργούς κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ καθώς και δύο στελέχη της Ν.Δ. που άσκησαν διοίκηση σε τοπικό επίπεδο,  όταν άφησαν τα βουλευτικά έδρανα.
Από τα 9 αυτά πολιτικά πρόσωπα, δύο βρίσκονται στη φυλακή ενώ για ορισμένα κινούνται ποινικές διαδικασίες εναντίον τους.

Οι εννέα πολιτικοί είναι: ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Λούκα Κατσέλη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το δημοσίευμα κάνει λόγο για τον πρώην προστατευόμενο του Γιώργου Παπανδρέου που αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει ειρωνεία το γεγονός ότι τώρα δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αναφέρει ότι το κάποτε νο2 του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή υπενθυμίζοντας την καταδίκη του σε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus.

Οι τρεις πρώην υπουργοί, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη, αντιμετωπίζονται σε μια παράγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι ενώ κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης, τώρα ο καθένας τους έχει το δικό του κόμμα.
Ο συντάκτης του κειμένου σημειώνει ότι επί Κώστα Καραμανλή τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός οχιάς υπογραμμίζοντας ότι από όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή.

Τέλος, για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, επισημαίνει: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση.
Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο

589d1688bc773abec0632e31114f0327_XL

ΠΗΓΗ

"Υπηρεσιακό απόρρητο" τα δάνεια των κομμάτων ενώ κατάσχονται σπίτια Ελλήνων για λίγα ευρώ

«Υπηρεσιακό απόρρητο» επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδας για τα δάνεια που έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα και αρνείται να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών για μερικές δεκάδες ευρώ, έχουν στείλει τους
λογαριασμούς των Ελλήνων στην εφορία για να μπορεί και εκείνη να προχωρά σε κατασχέσεις και μας έχουν όλους «φακελώσει».

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Είναι αυτός που προώθησε για ψήφιση τη σκανδαλώδη τροπολογία με την οποία δόθηκε άσυλο στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή του Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου, όπως τα πολιτικά κόμματα.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πώς τα δάνεια που πήραν τα κόμματα από το 1996 και μετά ήταν δανεικά και αγύριστα. Ουδέποτε αποπληρώθηκαν. Τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων υπάρχουν ευθύνες, αλλά πολιτικοί και τραπεζίτες μεθοδεύουν το κουκούλωμα τους. Γιατί άραγε;

Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν μερικούς μήνες, η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται σήμερα να δώσει τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα, είχε συντάξει μία διαβαθμισμένη έκθεση χαρακτηρίζοντας αδύνατη την αποπληρωμή των υπέρογκων ποσών από τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον δύο πιστωτικά ιδρύματα (ΑΤΕ και ΕΤΕ) βρίσκονται στο «κόκκινο όριο».

Τι ισχυρίστηκε λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδας με έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ. Σοτυρνάρα; «Τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με τον Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου».

Προς ενίσχυση του προκλητικού επιχειρήματος της Τράπεζας της Ελλάδας ο υπουργός κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».

Τι μας λέτε κ. Στουρνάρα. Οι εκατοντάδες μέτοχοι των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν πρέπει να γνωρίζουν αν οι διοικήσεις των τραπεζών κάνουν χριστή διοίκηση; Οι πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους και οι ίδιοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα σπασμένα με δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Όλα πρέπει να βγουν στο φώς. Διαφορετικά γεννιούνται υποψίες για ένα σκάνδαλο το οποίο πολιτικοί και τραπεζίτες θέλουν να κρύψουν τη στιγμή που οι Έλληνες υποφέρουν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με την κατάσχεση των περιουσιών τους για λίγα ευρώ.
ΠΗΓΗ

O άνθρωπος που κάνει το γύρο του κόσμου με χρήματα του ελληνικού λαού

Συνεχίζει ανενόχλητος τις διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου στην υγεία των κορόιδων

Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όσους φωνάζουν πως δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει συνεχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε νέα άδεια προκειμένου να λείψει στο εξωτερικό.

Για τους λάτρεις των αριθμών, πρόκειται για τη 14η άδεια του πρώην πρωθυπουργού σε λιγότερο από ένα χρόνο, γεγονός που δοκιμάζει τα όρια ακόμα και των πλέον υπομονετικών μελών του κοινοβουλίου, τους οποίους ο Παπανδρέου δε σέβεται στο παραμικρό.

Αυτή τη φορά, προορισμός του είναι η Γαλλία και ο Καναδάς, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για την καταστροφή της Ελλάδας.

Φυσικά, οι περισσότερες από αυτές τις ομιλίες γίνονται επί πληρωμή ενώ την ίδια ώρα, παρά την παντελή απουσία του από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, ο Παπανδρέου αμείβεται κανονικά, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια της βουλευτικής του έδρας.

Το στοίχημα πάντως που έβαζαν στο εντευκτήριο της Βουλής όσοι άκουσαν το νέο αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν εάν θα επιστρέψει μετά την "άδεια" του, καθώς ο Ιούνιος μπαίνει και τα μπάνια του λαού ξεκινούν...

http://www.newsbomb.gr/

Αφυπνιστείτε εσείς οι ίδιοι... αφυπνίστε και όλους του άλλους γύρω σας.. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Τη στιγμή που ο κάθε άνθρωπος αφυπνίζεται και γνωρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ την ίδια στιγμή εμφανίζεται και ο τρόπος για την αντιμετώπιση κάθε "μη επιθυμητής" κατάστασης.


Αφυπνιστείτε εσείς οι ίδιοι... αφυπνίστε και όλους του άλλους γύρω σας.. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μιλήστε π.χ. για αυτά που γνωρίζετε) και τότε κάτι μαγικό θα συμβεί.. σε ατομικό καθώς και στο συλλογικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ... 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?

Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες? Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ενα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν?

Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι κάτοικοι αυτού του τόπου μπορεί να έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κοινές αντιλήψεις. Ένα μέρος των κατοίκων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς που έχασε κι όλα καλά. Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζνες μέσα στα συντρίμμια. Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα. Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου. Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, θρησκευτικές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στις μικρές φωλίτσες ο καθένας.

Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρό που θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων. Να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται. Για να αγαπάει ένας λαός τη πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά και “συγγένειες” που τις έχει διαφυλάξει σαν “εθνική του ταυτότητα”.

Όμως υπάρχει κάτι τέτοιο? Η Ελλάδα που αναφέρουμε συνέχεια, και που έχει γίνει τόσο της μόδας τώρα τελευταία να την βάζουμε μπροστά στη προσωπική μιζέρια μας, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο? Όχι. Είναι ένα κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν λέμε Ελλάδα αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας. Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών. Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά το τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια. Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό για να εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα “αγαθά” που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του. Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές καρμπόν με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.

Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια σκατά, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες “εμείς είμαστε Έλληνες ρε” καταντάει γραφικό. Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη, όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων, όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για το κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύειες την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις?

Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια ο καθένας, τη φωλίτσα του για ένα μεγάλο ιδανικό. Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα. Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα. Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα. Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και γι΄αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους. Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Γι΄αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο τα σύνορα. Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν. Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση. Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν. Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιος διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ελληνικότητα. Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένους. Είμαστε όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας. Γι΄αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, γι΄αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι. Γι΄αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωούλα τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται. Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους. Και γι΄αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σ΄αυτό. Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες. Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα το ντουνιά όπως έλεγε κι ο ποιητής. Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόννους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, γι΄αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς. Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν.

Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλη την ανθρωπότητα εκτός συνόρων, μπορούν και κάνουν θαύματα? Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο? Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας. Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός στην Ελλάδα ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού. Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης. Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι. Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ΄αυτά.

Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν΄αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια αιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία! Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ. Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ΄ενα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν΄ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα να τον δουν από κοντά. Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει ντε και καλά να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών …. Τυχαίο? Δε νομίζω.

Μη τυχόν και θυμηθούν τα μυστικά της συγγένειας… Μη πάρουμε χαμπάρι πως έχουμε βαπτιστεί με δικό μας όνομα, μήπως αναγνωρίσουμε εμπόρους της δυστυχίας μας. Βήμα βήμα και με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις ο νότος της Ευρώπης αλώθηκε. Με βοήθεια από κάθε πιθανή πηγή της δύσης και της ανατολής. Κι οι λαοί μας πρέπει να νοιώσουν ένοχοι, τιποτένιοι, ανάξιοι να διεκδικήσουν πίσω την ιστορία τους. Οπως οι λαοί της άλλης ανατολής, εκείνοι που πατάνε στα χώματα που άλλαξαν με τη σειρά τους την ιστορία της ανθρωπότητας σε πανάρχαιους χρόνους, και πάνω στα βομβαρδισμένα ερείπια των εκατομμυρίων χρόνων ιστορίας χτίζουν τους ουρανοξύστες του μίσους και του σκοταδισμού για να κρατήσουν τους ανθρώπους μαριονέτες. Ολοι αυτοί οι λαοί αναφέρονται στα σημειωματάρια της κούφιας τάξης πραγμάτων σαν τιποτένιοι ,ανάξιοι που έχουν ανάγκη από συμόρωση και βούρδουλα… τι μεταλύτερο θράσος να περιγράψει κανείς.. Όλα μελετημένα στη παραμικρή λεπτομέρεια. Με ποιο τρόπο έγινε αυτή η άλωση? Με ποιους μηχανισμούς συμβαίνει τώρα και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή? Όποιος έχει την ικανότητα ακόμα ας κοιτάξει.

Με χαρά όμως πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό τοπίο βλέπω, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει. Ξεπετάγωνται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα. Βλέπουμε ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους πολίτες να ξεπετάγονται νέοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι. Δεν έχει σημασία ο αριθμός. Το ότι συμβαίνει έχει σημασία.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

Χιλιάδες περνούν το Βόσπορο για την Ταξίμ.Το χρονικό της κοινωνικής έκρηξης στην Τουρκία

Xιλιάδες περνούν το Βόσπορο από το ξημέρωμα του Σαββάτου για να ενωθούν με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Μία 34χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χτυπήθηκε από ρουκέτα δακρυγόνου την Παρασκευή. Πάνω από 1.000 τραυματίες, ενώ διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε Άγκυρα και Σμύρνη.

Η 34χρονη τραυματίας έχει τουρκική υπηκοότητα και είναι παλαιστινιακής καταγωγής, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Αρχικά οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι επρόκειτο για τουρίστρια από την Αίγυπτο. Η ενωση γιατρών κάνει λόγο για πάνω από 1.000 τραυματίες, μεταξύ των οποίων βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και ένας φωτογράφος του Reuters ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και έχουν χάσει την ορασή τους από τα δακρυγόνα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις όταν ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αποκλεισμένη, από τις δυνάμεις ασφαλείας, πλατεία Ταξίμ, αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

φωτ:Reuters 
 
Αστυνομικοί των μονάδων καταστολής, με ασπίδες στα χέρια και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες νερού, συνεχίζουν να επιτίθενται το Σάββατο σε διαδηλωτές που προσπαθούν να προσεγγίσουν την πλατεία Ταξίμ στους γύρους δρόμους, με έντονη την οσμή από τα δακρυγόνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με προστατευτικές μάσκες και μαντήλια για τη βροχή δακρυγόνων, φωνάζουν συνθήματα “ενωμένοι ενάντια στο φασισμό” και “κυβέρνηση παραιτήσου”, καθώς βαδίζουν στους δρόμους γύρω από την Ταξίμ.

φωτ:Algan Sezgintüredi @AlganSez 

φωτ: Sefa Özkaya @sefaozkayasefa 

 

Η αστυνομία έχει λάβει καίριες θέσεις για να αποκλείσει την προσέγγιση στο κέντρο της πλατείας που την Παρασκευή εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας, οι οποίες θύμιζαν Αθήνα το 2011.
Διαδηλωτές, επίσης, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στις γειτονιές της Μπεσίκτας στις άκρες του Βόσπορου, καθώς περνούσαν τη γέφυρα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ.

φωτ: Emek Bizim ‏@EmekBizim Επεισόδια στην Ταξίμ -φωτ: @EzgiKoksal 


Στην Αθήνα οργανώνεται συγκέντρωση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 5:30 μ.μ. στην τουρκική πρεσβεία Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.
Από νωρίς την Παρασκευή, ύστερα από εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ακτιβιστές πήγαν στην πλατεία για συμπαράσταση και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης, ενώ στη διάρκεια της ημέρας πολλοί ακόμη διαδηλωτές συγκεντρώνονταν με σκοπό να καταγγείλουν την πολιτική του κυβερνώντος από το 2002 κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις. Η Διεθνής Αμνηστία μιλούσε χθες για τουλάχιστον εκατό τραυματίες.
Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακριβή αριθμό. Χθες ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού περιορίστηκε να πει ότι 12 άνθρωποι νοσηλεύονταν, εκ των οποίων μια γυναίκα που υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ότι τουλάχιστον 63 άτομα συνελήφθησαν.Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο με την ασυνομία στα χαρακώματα. Η βίαιη καταστολή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το περιβάλλον, μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.
Σε αρκετές συνοικίες του κέντρου, πολλές ομάδες διαδηλωτών περιφέρονταν μέχρι να ξημερώσει χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι διαδηλωτές ενθαρρύνονταν συχνά από κατοίκους που είχαν βγει στα μπαλκόνια και στα παράθυρα για να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαδηλωτές έπεσαν αναίσθητοι για αρκετή ώρα καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε μεγάλες ποσότητες από σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων για να απομακρύνει τους περίπου 1.000 πολίτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι επί τέσσερις ημέρες στην πλατεία Ταξίμ, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο καταστροφής του πάρκου της πλατείας με σκοπό την ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου.(Φωτογραφία @eceismen)


Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.
Φωτογράφος του πρακτορείου ανέφερε ότι δύο άτομα νοσηλεύονται με κατάγματα-πρόκειται για διαδηλωτές που τραυματίστηκαν όταν -στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την αστυνομία- κατέρρευσε σκαλωσιά πάνω στην οποία είχαν ανέβει.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ποσότητες των χημικών ήταν τόσο μεγάλες που έφτασαν μέχρι και τον υπόγειο και διαπερνούσαν τα κλειστά παράθυρα των οχημάτων. “‘Εριχναν δακρυγόνα αδιακρίτως σε παιδιά, ηλικιωμένους και τουρίστες” ανέφεραν μέσω Twitter. Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την “εκτεταμμένη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σημερινή του επίδοση, δικαιούται τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’ σχολίασε η αντιπολίτευση για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που είχαν στήσει σκηνές.

φωτ: Sefa Özkaya @sefaozkayasefa  


Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Ιλχάν Τζιχάνερ είπε σχετικά ότι «οι πολίτες υπερασπίζονται το δίκιο τους και η αστυνομία κάνει χρήση βίας». Μήνυση εναντίον του Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν.Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι ειλημμένη απόφαση η κατεδάφιση του πάρκου.Ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκουλέρ δεσμεύτηκε να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί υπερβολικής χρήσης βίας.

Χιλιάδες περνούν το Βόσπορο Σάββατο πρωί 

Χιλιάδες περνούν το Βόσπορο Σάββατο πρωί Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι τα σχέδια για τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου θα αλλοιώσει το χαρακτήρα της πλατείας Ταξίμ, θα την μετατρέψει σε μια αμιγώς εμπορική περιοχή και θα υποχρεώσει τους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν ενώ επί σειρά ετών έχει καταστεί στη συνείδηση των πολιτών ως σημείο συνάντησης, διαδηλώσεων και φυσικά αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες.
Τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη πυροδότησαν ταραχές και στην πρωτεύουσα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα.
Οι διαδηλωτές, κυρίως νεαροί υποστηρικτές του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης, είχαν προγραμματίσει διαδηλώσεις ενάντια στη νέα νομοθεσία που περιορίζει την πώληση αλκοόλ και τραγουδούσαν «Παντού αντίσταση, Παντού Ταξίμ» σε αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στη Σμύρνη.

(Πηγή: AFP, ΑΜΠΕ, Reuters)

Από τα δύο στα τέσσερα και από τα τέσσερα στα δύο !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

«[…] Τώρα που έλιωσαν τα γόνατά μας από το σκύψιμο και το σύρσιμο, άρχισε να βολεύει η στάση, και το να σταθούμε όρθιοι φαίνεται κουραστικό.»

Το διάβασα και με πόνεσε. Δεν έχω χάσει κείμενο του ανθρώπου που τόγραψε, και ξέρω ότι νοιάζεται, αλλά κι αυτή ακόμα η προσωπική μου μαρτυρία ως κύρωση περιττεύει. Δεν γράφει, ρε σεις, κάποιος αυτά τα λόγια, άμα δεν νοιάζεται –άμα δεν έχει συναίσθηση και δεν νοιάζεται. Κι όποιος έχει συναίσθηση και νοιάζεται πονάει. Και με πόνεσε.

Με πόνεσε, διότι…οι γονατισμένοι, οι σκυφτοί και συρμένοι, αυτοί που καταδικάστηκαν στα τέσσερα δεν μπορούν να σηκωθούν από μόνοι τους. Μια φορά το έκανε ένας από μας, ένας αυτός μόνος του, κι ακόμα τον γυρεύουν όλα τα ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου. Ρωτάνε: «πώς σηκώθηκε, πού, γιατί, πώς του ‘ρθε», αλλά δεν βγάζουν άκρη. Μόνο για να μη στερήσουν ένα νήμα από τους κατοπινούς και πάει στράφι η προεργασία, του έδωσαν αυτουνού του άγνωστου και μυστήριου τύπου ένα όνομα· αφηρημένο και αόριστο: Τον είπανε «Homo Erectus». Είναι ο προδομένος Πατριάρχης ημών των υπολοίπων, των γονατισμένων, των σκυφτών και συρμένων. Είμαστε ανάξιοι κληρονόμοι αγνώστου πατρός.

Τώρα, τον ντρεπόμαστε επειδή είμαστε ανάξιοι, τον φοβόμαστε επειδή ήταν σε πολύ άγρια κατάσταση, θα σας γελάσω… Πάντως για να σηκωθεί δικός μας όπως το έκανε εκείνος, αυτό θέλει απόκρυφα, που όλα δείχνουν ότι μάλλον μας λείπουν και μάλλον του περισσεύανε…

Εμείς, για να σηκωθούμε, θέλουμε συμπαράσταση. Άλλοι το λένε ηγεσία, άλλοι το λένε συντονιστικό κέντρο, άλλοι αλλιώς. Εν πάση περιπτώσει, θέλει να σου πούνε μέρα, ώρα, τόπο· θέλει ενθάρρυνση, και να σου παράσχουν και κάποιες εξασφαλίσεις. Όχι νερό, σάντουιτς, το πού θ’ αφήσεις το άρρωστο μωρό και τέτοια –πες ότι τα βρίσκει τούτα η υπηρεσία… Όχι. Θέλει να μετράει αυτός που θα σηκωθεί και θα φάει την πρώτη. Να μετράει, που να πονέσει ο επικεφαλής του επικεφαλής του επικεφαλής του επικεφαλής.

Το έκανε ο Μανώλης Γλέζος κι έφαγε τα χημικά κατάμουτρα· ξερά και στα ίσα! Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Σκυλιά μαύρα και αγαρηνά. Δάκρυσαν μαζί του και οι κροκόδειλοι.

Και τα υπόλοιπα ζώα του κήπου και θηρία κι ερπετά της ζούγκλας;

Άλλος τράβηξε για το Μαυσωλείο που λέγεται Ακαδημία Αθηνών, αναζητώντας και αυτός τις… κατάλληλες προϋποθέσεις –για το Μαυσωλείο στην ώρα του, είναι η αλήθεια… Τι έχεις να φοβηθείς μωρέ;

Άλλος έγραψε γράμμα στον κοινό τους, λέει, φίλο με τον Ελύτη –κρίμα που ένας μεγάλος ποιητής μας τον Νάνο τον είχε αποκαλέσει Αποσπερίτη… Τι έχεις να φοβηθείς μωρέ;

Άλλος ψάχνει να βρει άδειο παγκάκι στην Κυψέλη… Τι έχεις να φοβηθείς, μωρέ;

Άλλος κάνει «αμυντική συναυλία»… Τι έχεις να φοβηθείς, μωρέ;

Η Ο.Λ.Μ.Ε. το παίζει στην πεθερά πικαρισμένη νύφη, που καυτηριάζει τις ατέλειες (των εξετάσεων)… Σταυροκοπιέμαι. Τι έχεις να φοβηθείς, μωρέ;

Άλλος το βιολί του, άλλος την πασαβιόλα του, όλοι τους διακεκριμμένοι Homo Sapiens –Sapiens Sapiens· διπλό, παρακαλώ, το επιστημονικό προσωνύμιο, τρομάρα μας!

Ναι, Homo Sapiens Sapiens… Όταν εμείς οι υπόλοιποι –του Είδους κι εμείς δεν λέω, όμως γονατιστοί, σκυφτοί, συρμένοι, και κατατρομαγμένοι, φυλαγμένοι μη τυχόν μας φάει κανένα μεγάλο ερπετό, δηλαδή τίποτε πεινασμένοι Τυραννόσαυροι από εκείνους τους αχόρταγους που ενδημούν και λυμαίνονται την περιοχή για να γεμίσουν το άπατο στομάχι τους– προσβλέπουμε οι έρημοι στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, μήπως και σηκωθεί μετά κάποιαν αυγή στα δυό του πόδια ο Homo Erectus.

Όλο αυτό, αυτό το πέρα-δώθε στο κόμικ της καταγωγής των ειδών, με διάφορες περίεργες φάτσες εδώ κι εκεί, πονάει πιο πολύ…

Αναπτυχθήκαμε…διάολε, μέχρι την Κίνα έφτασε η σκούφια τού ασύγκριτου !!!

Ήταν να μη βγει στο σεργιάνι ο Αντώνης. Άπαξ και βγήκε…ώπα! Άπαξ κι ο Ανοιξιάτικος πήρε σβάρνα τσι ρούγες…κάτσε καλά, λέμε!

Άλλωστε, ο τεράστιος τό ‘λεγε από χρόνια πως χρειαζόμαστε “άλλο μείγμα πολιτικής”. Τώρα που έχει την κουτάλα στα χέρια του, είναι δυνατόν να μη φτάξει το χαρμάνι σαν τα μούτρα του;

[Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η ύφεση στον τόπο μας αναμένεται να φτάσει εφέτος το 4,8% ενώ θα συνεχιστεί και το 2014 (για έβδομο συνεχόμενο χρόνο), φτάνοντας το 1,8%.]

Ανα…πτυχθήκαμε!

Διάολε, μέχρι την Κίνα έφτασε η σκούφια τού ασύγκριτου, κυνηγώντας την ανάπτυξη! Ήταν δυνατόν να του ξεφύγει η πουτάνα; Και στο Έβερεστ να κρυβόταν (που λέει ο λόγος), θα την ξετρύπωνε. Τελικά, την στρίμωξε σε κάτι στενά, κάπου εκεί, ανάμεσα Αζερμπαϊτζάν και Γέφυρας του Αδάμ στην Νότιο Κίνα, την άρπαξε από τον σβέρκο και μας την έφερε.


[Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η επίσημη ανεργία στην χώρα μας θα διαμορφωθεί εφέτος στο 27,8% και του χρόνου θα σκαρφαλώσει στο 28,4%. Η επίσημη, έτσι; Παναπεί, δεν λογαριάζονται όσοι δουλεύουνε δίωρα ή τρίωρα κι όσοι κάνουνε 1-2 μεροκάματα την εβδομάδα.]

Αναπτυχθήκαμε!

Το επιβεβαίωσε κι ο Βρούτσης, έτσι; Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά ο γίγαντας δεν παίζεται. Δεν υπάρχει, λέμε! Τετραγώνισε τον κύκλο, ο τρισμέγιστος! Κατάφερε να μειωθούν οι άνεργοι κι ας αβγαταίνει η ανεργία!! Μάρτυράς του η ΕλΣτατ.


[Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το δημόσιο χρέος μας θα διαμορφωθεί εφέτος στο 183,7% του ΑΕΠ και του χρόνου θα εκτιναχτεί στο 189,2%. Όταν, πριν κανά τριάρι χρόνια, ο Γιωρίκας πήγε στο Καστελλόριζο για να μας πει πως φώναξε την τρόικα, το χρέος ήταν στο 150% του ΑΕΠ. Και για να μη ξεχνιόμαστε: η συνθήκη τής Λισαβόνας ορίζει όριο το 60%.]

Αναπτυχθήκαμε!

Σιγά που δεν θα τα κατάφερνε η τρικομματική! Με Αντώνη καπετάνιο, Φωτάκια για πυξίδα και Βαγγέλα για έρμα (δηλαδή, σαβούρα), η πετυχεσιά ήταν εξασφαλισμένη από χέρι. Τρίο άχαστο, λέμε! Αυτοί κι ο Αστραχάν! Και το καταλαβαίνει κι ο κόσμος, έτσι; Μια χαρά τα πάνε στις δημοσκοπήσεις κι ο φραντζάτος κι ο αριστερός (ο χοντρός και που εξακολουθεί να υπάρχει, επιτυχία είναι).

[Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι εξαγωγές μας άρχισαν να αυξάνονται, όπερ σημαίνει ότι η εθνική μας ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται, αλλά ακόμη είμαστε μακρυά από τον στόχο. Παναπεί, οι μισθοί βρίσκονται ακόμη ψηλά και πρέπει να μειωθούν κι άλλο.]

Αναπτυχθήκαμε!

Και πού είσαστε ακόμη! Μόλις ξεπουληθούν κι όσα έχουν μείνει απούλητα, εκεί να δείτε ανάπτυξη! Μια αναπτυξάρα ΝΑ, με το συμπάθειο! Να τρώει η σύζυγος και στην γκόμενα να μη δίνει! Το μόνο που μένει είναι να φύγει κι η παραγγελία για τα χρυσά κουτάλια. Αλλά πού θα πάει; Θα γίνει κι αυτό. Και μετά…θα καθόοοοοοοομαστε!

[Σύμφωνα με τον Προβόπουλο, οι εργαζόμενοι δεν στρέφονται προς την επαγγελματική ή την ιδιωτική ασφάλιση λόγω της γαλαντομίας των δημόσιων ασφαλιστικών φορέων. Δηλαδή, οι έλληνες βολεύονται με τις παχυλές συντάξεις που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν λόγο να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση. Παναπεί, πρέπει να περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις ώστε να αλλάξει νοοτροπία ο έλληνας.]

Αναπτυχθήκαμε!


teddygr

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΔΟΕΑΠ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και μετά από την περυσινή έρευνα και παραγγελία του οικονομικού ειαγγελέα, κλιμάκιο ελεγκτών του υπουργείου οικονομικών εγκαταστάθηκε στο λογιστήριο του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ.
Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος των πεπραγμένων για το 2012 και το πρώτο 3μηνο του 2013, όπως προκύπτει από το έγγραφο που εστάλη στον ΕΔΟΕΑΠ, θα διαρκέσει 20 μέρες και το πόρισμα του θα σταλεί στον εισαγγελέα.
Ο έλεγχος ζητήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2012, όλοι θυμόμαστε το χαμό που είχε γίνει στη γενική συνέλευση (φωτογραφία) του ΕΔΟΕΑΠ η οποία και τελικά οδήγησε σε..
εκλογές.
Την απόφαση για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου έλαβε η γενική διεύθυνση δημοσιονομικών ελέγχων τον Νοέμβριο του 2012. Έξι μήνες μετά 2μελές κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών μπήκε στον οργανισμό.

Τέλος Ιουνίου ξεκινά το «χαράτσι» του 2013

Στα τέλη Ιουνίου ξεκινά η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ με το «χαράτσι» του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Και οι πολλοί που δεν κατάφεραν ακόμα να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος του 2012, θα δουν τις οφειλές τους να μεταφέρονται στην εφορία.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι η χρέωση για το ΕΕΤΑ 2013 είναι 15% χαμηλότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ έχουν θεσπιστεί μειώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το 2012 η ΔΕΗ ενημερώνει:
-Αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά τις 22 Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά τις 22 Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην εφορία.
-Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους πελάτες επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό.

Για τη διευκόλυνσή τους οι συγκεκριμένοι πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770. Η ΔΕΗ ζητά, μάλιστα, την κατανόηση του κοινού «για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος».

Τι χούντα είναι αυτή; Καταργείται η Ελευθερία του Λόγου!!!!

Γράφει ο Θάνος

Εχει παντελώς εξεφτελιστεί το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια αλλά με κάθε νέα νομοθετική πράξη απλά η ξεφτίλα επιβεβαιώνεται και αναπαράγεται...

Εχουν κατατεθεί 3, 4, 5 κανένας δεν ξέρει πόσα, αντιρατσιστικά νομοσχέδια....
Τα κόμματα τρέχουν να προλάβουν την εντολή της Νέας Τάξης, που μας έρχεται, όπως όλες τελευταία, μέσω Ε.Ε. για αυστηρότερη νομοθεσία απέναντι σε ρατσιστικά εγκλήματα...

Φυσικά το υπάρχον νομικό πλαίσιο υπερκαλύπτει και είναι απολύτως επαρκές για το θέμα του ρατσισμού αλλά και το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα ο ανώτερος νόμος του κράτους προστατεύει πλήρως τα δικαιώματα των αλλοδαπών κατοίκων της Ελλάδας στο άρθρο 5....

'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.


Ως εκ τούτου, είναι εκ του πονηρού ξεκάθαρα η προσπάθεια να επιβληθεί ένας νέος αντιρατσιστικός νόμος.
Προφανέστατα έχει σαν στόχο την Χρυσή Αυγή αλλά επειδή με έναν "σμπάρο 2 τριγώνια" λέει ο λαός μας, με αφορμή το χτύπημα κατά της Χ.Α επιδιώκεται μια χουντικού τύπου δίωξη κατά της ελευθερίας του λόγου...

Ας δούμε την είδηση για την πρόταση περί των προσθηκών της Ν. Δημοκρατίας  (μιας και είναι το κυρίαρχο κυβερνητικό κόμμα) στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...

Προσθήκες στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.927/1979) σχετικά με την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, περιλαμβάνει η πρόταση νόμου της ΝΔ, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή. Βασικότερη προσθήκη είναι αυτή που σχετίζεται με την επιδοκιμασία ή την υποτίμηση της σοβαρότητας των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από διεθνή ή ελληνική δικαστήρια με αμετάκλητες αποφάσεις.

Προβλέπονται δε ποινικές κυρώσεις κατά των δραστών που με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου, μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζουν ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των γενοκτονιών, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού. Η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση 3 μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο ατομικό δικαίωμα πάει περίπατο...
Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να διαφωνήσει δημοσίως με την επίσημη θέση του εκάστοτε καθεστώτος...

Μου αρέσει που όλα αυτά τα "προοδευτικά" (στην πραγματικότητα χουντικά) ρεμάλια έχουν σαν σημαία τους τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό του Βολταίρου που έλεγε:

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικάιωμά σου να το λες".

Δηλαδή κύριοι παγκοσμιοποιημένοι νεοφασίστες που κατηγορείτε την Χρυσή Αυγή για ναζισμό, τι διαφορά έχετε από τους Ναζί του Χίτλερ που έκαιγαν τα βιβλία;

Δηλαδή αν κάποιος διαφωνεί με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί (γιατί αυτό σας καίει κι όχι οι γενοκτονίες των Ελλήνων από τους Τούρκους) και προσπαθεί να το αποδείξει με ιστορικά ντοκουμέντα και στοιχεία, που ο διεθνής επιστημονικός χώρος των ιστορικών θα αποφασίσει αν ευσταθούν ή όχι, θα διώκεται για την έκφραση της άποψής του ΚΑΙ ΜΟΝΟ;

Τι λέτε ρε;

Θα σας το πω πολύ απλούστερα για να το καταλάβετε...

Εγώ προσωπικά πιστεύω και ενστερνίζομαι απόλυτα την ιστορικά άποψη που λέει, ότι οι Τούρκοι του Μουσταφά Κεμάλ ενήργησαν οργανωμένη Γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος αμφισβητεί αυτήν την ιστορική αλήθεια βαδίζει στα χνάρια της προδοσίας.... π.χ. η Ρεπούση....
Ταυτόχρονα όμως ποτέ δεν θα ήθελα να δω την Ρεπούση να πηγαίνει φυλακή ή να καταδικάζεται μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ, ή με κάτι που υποστηρίζει η επίσημη ιστορία της πατρίδας μας.

Είναι άλλο πράγμα να ενεργώ προδοτικά κατά της πατρίδας μου και φυσικά να πρέπει να τιμωρούμαι για εσχάτη προδοσία, κι άλλο να  τιμωρούμαι για την αντίθετη ιστορική άποψη μου  έστω κι αν αφήνει ίχνη προδοσίας....

Δεν είναι ποτέ δυνατόν σε μια δημοκρατική (όπως θέλουν να λέγεται η Ελλάδα μιας κι αυτοαποκαλούνται κόμματα του δημοκρατικού τόξου - εδώ γελάστε ελεύθερα) χώρα να επιδιώκεται η φυλάκιση ανθρώπων μόνο και μόνο για την αντίθετη άποψή τους, όποια κι αν είναι αυτή ....

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα φτάνει να την εκφράζει με ευπρέπεια και χωρίς να προσβάλλει τον άλλο.

Αν δεν ισχύει αυτή η δημοκρατική αρχή τότε πολύ απλά έχουμε ΧΟΥΝΤΑ.....

Κι επειδή στην απλή κρατική ΧΟΥΝΤΑ δεν ενδιαφέρονται για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, εδώ έχουμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ....

Είναι αυτό που έλεγε και ξανάλεγε το "βδέλυγμα της Ερημώσεως" του Εθνους μας ο γνωστός και ως Τζέφρυ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"....

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα...

Εντάξει να παραδεχθώ ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν ξεπουλημένοι βουλευτές στην Νέα Τάξη και στις διάφορες μυστικές Στοές και λέσχες, αλλά δεν είναι δυνατόν π.χ. οι 129 βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας να είναι ΟΛΟΙ ξεπουλημένοι... Είναι δυνατόν;

Είναι δυνατόν κανένας απο όλους αυτούς να μην βλέπει το πασιφανές αντισυνταγματικό και κόντρα στο παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στοιχείο που περιλαμβάνει η επίσημη κομματική πρόταση της Ν.Δ. για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο;

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και να μην αρχίσουμε να οδηγούμαστε ένας ένας όλοι οι διαφωνούντες στα κρατητήρια...

Γιατί να το ξέρετε πολύ καλά και βάλτε το στο μυαλό σας...
Οτι φασιστικό κι αν ψηφίσετε δεν πρόκειται να το βουλώσουμε....

Θα μιλάμε ελεύθερα γιατί πολύ απλά είναι το τελευταίο που μας έχει μείνει...
Ξεπουλήσατε την εθνική μας ανεξαρτησία.
Καταρρακώσατε την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Διώκετε την ελληνική οικογένεια.
Καταστρέψατε το δικαίωμα στην εργασία.
Διαλύετε παιδεία, ένοπλες δυνάμεις, υγεία κλπ.

Δεν θα δεχθούμε να μας κάνετε να σωπάσουμε...

Φτάνει πια.
ΘΑΝΟΣ
πηγη

Ιδού οι αμοραλιστές της ΕΥΔΑΠ που λαμβάνουν επίδομα αγγλικών για τα παιδιά τους. Κατέσχεσαν σπίτι ανέργου για 800 ευρώ!

Για ένα χρέος στην ΕΥΔΑΠ ύψους 831 ευρώ ένας άνεργος πατέρας δύο παιδιών κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και να βρεθεί στο δρόμο αυτός και η οικογένειά του.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ριζοσπάστης η ΕΥΔΑΠ βγάζει στο σφυρί το σπίτι ενός
άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης επειδή χρωστάει 831 ευρώ για τους λογαριασμούς του νερού.

Ο πατέρας δύο παιδιών είναι θύμα της ανεργίας εδώ και τρία χρόνια...όλες οι πόρτες για δουλειά είναι κλειστές. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο κλάδος του που ανθούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια με τζίρο διεσεκατομμυρίων σήμερα έχει σχεδόν καταρρεύσει.

Ο άνδρας ανήμπορος να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας κινδυνεύει τώρα να βρεθεί στο δρόμο να χάσει τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ζωής για 831 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν έχει εξοφλήσει τους λογαριασμούς από το 2012. Έτσι η εταιρία αφού του έκοψε την παροχή του νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε την ακίνητη περιουσία του στα υποθηκοφυλακεία και εντόπισε ότι διαθέτει ένα σπίτι. Στις 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης.

Χθες όπως αναφέρει η εφημερίδα έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία με τη διευθύντρια της ΕΥΔΑΠ να δηλώνει «αδυναμία» αντιμετώπισης του θέματος.

kourdistoportocali

Στουρνάρας: Επιστροφή στις αγορές το 2014 - IIF έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020 ... Στουρνάρι έχεις πολύ πλάκα ....

Στουρνάρας: Επιστροφή στις αγορές το 2014 με μικρή ομολογιακή έκδοση
Η Ελλάδα θα βάλει τέλος στον 4χρονο αποκλεισμό της από τις αγορές το 2014 μέσω μιας μικρής έκδοσης ομολόγου, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο
πρακτορείο Reuters.

«Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.
Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Φρένο από το IIF στη συζήτηση για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν πρέπει να βιάζεται να βγει στις αγορές, τουλάχιστον όχι πριν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που να επιβεβαιώνουν την έξοδο από τη κρίση, έστειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), ενώ και ο Γίαννης Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του στο REUTERS για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου το 2014.

«Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Από τη πλευρά του το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους αγοραστές ομολόγων, σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς όπως αναφέρει σε ειδική μακροσκελή Έκθεση για την Ελλάδα, «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020».

Πηγές:  iefimerida.gr

Σήμερα έβρεξε 9 δις… Μην είστε χαζοί. Ούτε σεντ δεν θα δούμε

Μόνο που τα 7,2 δις θα πάνε για τις τράπεζες, τα οποία εκταμίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σήμερα το ΔΝΤ αποφάσισε την εκταμίευση της συμμετοχής του προς την Ελλάδα, ύψους 1,8 δις ευρώ. Μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσουμε σχεδόν 4,4 δις ευρώ σε ομόλογα της ΕΚΤ και τίτλους ιδιωτών εκτός PSI.

Τον Ιούνιο ανέρχονται συνολικά στα 902 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν σε ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, ενώ τα υπόλοιπα 853 εκατ. ευρώ είναι ομόλογα που οι ιδιώτες κάτοχοί τους αποφάσισαν να μην τα εντάξουν στις διαδικασίες του PSI. Τα τελευταία ομόλογα λήγουν στις 25 Ιουνίου.

Τον Ιούλιο οι λήξεις αγγίζουν τα 623 εκατ. ευρώ. Στις 3 Ιουλίου λήγουν ομόλογα αξίας 84 εκατ. ευρώ που έχει η ΕΚΤ, ενώ στις 5 του μήνα θα πρέπει να αποπληρωθούν 538 εκατ. ευρώ προς ιδιώτες που δεν δέχτηκαν το PSI.

Τον Αύγουστο είναι η επόμενη μεγάλη λήξη ομολόγου. Στις 20 Αυγούστου, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της 2,17 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει στην ΕΚΤ τις λήξεις των ελληνικών τίτλων. Επίσης, μέσα στον μήνα θα πρέπει να καταβάλει και περίπου 700 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η χώρα από το Ταμείο.

Όταν όλοι διαψεύδουν τους Μερκελιστές

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΟΣΑ διαψεύδει το καταστροφικό για τη χώρα δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον περασμένο Νοέμβριο, τότε που ο πρωθυπουργός Αντώνης
Σαμαράς και ενώ αναμενόταν η εκταμίευση της δόσης, υποσχόταν ότι η υπέρβαση εκείνης της δυσκολίας θα οδηγούσε σε ανάπτυξη. Είναι η περίοδος που ο ίδιος δήλωνε «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης». Σήμερα κάθε ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται ότι "ανάπτυξη ακούμε κι ανάπτυξη δεν βλέπουμε".

Εκείνη την περίοδο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «προέβλεπαν» ανάπτυξη μέσα στο 2013. Μόνο που ακριβώς εκείνη την περίοδο, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2012, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) προέβλεπε, σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, ότι «Επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμό ανάπτυξης δεν προβλέπεται πριν από το τέλος του 2014, όταν αναμένεται βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο παγκόσμιο εμπόριο, επιστροφή της εμπιστοσύνης και της ανταγωνιστικότητας» και συνιστούσε στην ελληνική κυβέρνηση να μην περικόψει κι άλλο τις κοινωνικές δαπάνες. Με λίγα λόγια ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνεται, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Εκτός αυτών στα τέλη του φθινοπώρου του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε ότι «Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί». Μόνο που τελικά το «φως στο τούνελ» δεν το είδε κανένας. Πριν από λίγο καιρό σε ένα από τα διαγγέλματά του υποστήριζε ότι «Τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, για ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για μείωση της ανεργίας».

Μετά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες ήρθε το διαβόητο «success story», το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη μπαρούφα (μία από τις πολλές δηλαδή) την οποία έχει εκστομίσει ο πρωθυπουργός μιας χώρας. Και πάλι, όπως και τότε τον Νοέμβριο του 2012, ο ΟΟΣΑ, ήρθε να ανατρέψει το επικοινωνιακό show της πιο λαομίσητης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αντίθεση με τα συνειδητά ψέμματα της κυβέρνησης, ο Οργανισμός αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, αλλά η ύφεση θα βαθύνει περισσότερο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για φέτος, και θα είναι παρούσα και το 2014. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα δανεικά, ενδεχόμενο που συνεπάγεται την επιβολή και τέταρτου μνημονίου, δηλαδή και νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον ελληνικό λαό. Φυσικά, η ανεργία το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκτοξευθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο ΟΟΣΑ είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας επιχειρεί (προκαλώντας άφθονο γέλιο είναι η αλήθεια) να πείσει τον ελληνικό λαό για το αντίθετο. Όμως, είναι μόνο ο ΟΟΣΑ που προειδοποιεί;

Και ο Moody's αποκαλύπτει τα ψέμματα Σαμαρά-Στουρνάρα

Εκτός από τον ΟΟΣΑ και ο οίκος αξιολόγησης Moody's διαψεύδει το καταστροφικό δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα: Ο Moody’s υποστηρίζει ότι θα διατηρηθεί η ύφεση και το 2014, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι πιστεύει 100% πως η Ελλάδα θα είναι εκτός του τούνελ της ύφεσης το 2014 και με τον ίδιο συμφωνεί και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε στις 28 Ιανουαρίου σημείωνε μεταξύ πολλών άλλων: "Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του EFSF βελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά το απόθεμα χρέους παραμένει ευάλωτο σε σημαντικούς κινδύνους". Επίσης εκτιμούσε ότι η ύφεση θα διατηρηθεί και το 2014 κρατώντας τις αποστάσεις του τόσο από τις εκτιμήσεις της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και της τρόικας. Φυσικά ο Moody's, αλλά και ο ΟΟΣΑ διαψεύδουν και τον ερασιτεχνικό μηχανισμό προπαγάνδας και τις "πεινασμένες" ορδές των άτακτων κονδυλοφόρων που "σώζουν" και εκείνοι τη χώρα όσο αρπάζουν καμία διαφήμιση ... και όχι μόνο.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο κάθε ένας ότι το "success story" του Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με την εξής πραγματικότητα: η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση, ο ελληνικός λαός φτωχοποείται περισσότερο και η ελληνική κοινωνία βιώνει όλο μεγαλύτερη ανασφάλεια, σε ένα περιβάλλον ρευστό. Το «success story», του Αντώνη Σαμαρά έσβησε πολύ γρήγορα. Το ζήτημα είναι να μην σβήσει και η χώρα όσο παραμένει στο τιμόνι της διακυβέρνησης το τρικομματική κυβερνητικό σχήμα των Μερκελιστών.

Ψέμματα επί μήνες

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αν και η σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει τους ισχυρισμούς τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο Γιάννης Στουρνάρας, δηλαδή ο εκπρόσωπος του «συστήματος Σημίτη», το οποίο διατηρεί στην πρωθυπουργία τον Αντώνη Σαμαρά, αμφισβητεί τις προβλέψεις του Οργανισμού. Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως είναι σε όλους γνωστό δεν έχει πέσει μέσα σε καμία πρόβλεψη μέχρι σήμερα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επίπεδο της οικονομικής σκέψης το οποίο διαθέτει και προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ας δούμε, όμως, τι έχει υποστηρίξει ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 δήλωνε ότι «Από το β΄εξάμηνο του 2013 θα καταγράφεται μήνα – μήνα θετικός ρυθμός ανάπτυξης. Το κλίμα ωστόσο, θα αλλάξει νωρίτερα».

Ωστόσο, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο BBC αναιρούσε και διέψευδε τον ίδιο του τον εαυτό υποστηρίζοντας, δύο μήνες μόλις μετά το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, ότι η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα το 2014. Κι, όμως, ήταν ο ίδιος που τον περασμένο Νοέμβριο εκτιμούσε ότι η καταγραφή της ανάπτυξης θα ξεκινούσε από το β΄εξάμηνο του 2013.

Ομοίως ο κύριος Στουρνάρας αυτοδιαψεύστηκε και τον περασμένο Φεβρουάριο μιλώντας στο Bloomberg, αλλά δεν στάθηκε εκεί αφού στη συνέχεια με δηλώσεις του κατέστησε επίσημα γνωστό ότι «βλέπει» ανάπτυξη το 2014, ενώ μήνες πριν υποστήριζε ότι η ανάπτυξη θα ξεκινούσε το 2013. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι μαζί του είχε συμφωνήσει και η τρόικα.

Όμως, εκτός αυτών, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο κύριος Στουρνάρας είναι εκείνος, που πολύ πριν γίνει υπουργός Οικονομικών, ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ και ως θιασώτης της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2011 υποστήριξε, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι η χώρα ακολουθώντας την καταστροφική συνταγή της τρόικας θα εισερχόταν σε τροχιά ανάπτυξης το 2012. Και σε αυτή την περίπτωση διαψεύστηκε πανηγυρικά, ενώ είναι βέβαιο, όσο ακολουθείται η σημερινή πολιτική, ότι η ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει.

Τα παραπάνω παραδείγματα αποδεικνύουν τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για την συστηματική ψευδολογία της επικίνδυνης για τον τόπο κυβέρνησης Σαμαρά. Η ίδια η πραγματικότητα ανά έξι μήνες διαψεύδει τις κυβερνητικές προβλέψεις, τις εκτιμήσεις για την δήθεν έλευση της ανάπτυξης και τα συστηματικά ψεύδη που εκστομίζονται έπειτα από κάθε δήθεν διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και στην τρικομματική κυβέρνηση.

Τον κύριο Στουρνάρα, ο οποίος δήλωνε ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης, διέψευσε ακόμη και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το οποίο προέβλεψε, στην πιο αισιόδοξη εκτίμησή του, ύφεση της τάξης του 4,6% για το 2013, δηλαδή επιδείνωση.

Το ΙΟΒΕ σημείωνε πριν από λίγο καιρό ότι μία σειρά παραγόντων όπως η ύφεση, αλλά και η αδυναμία είσπραξης φόρων, δηλαδή η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ακόμη και το καταστροφικό πρόγραμμα που επιβάλλει η τρόικα εμποδίζουν την αλλαγή του κλίματος. Ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι «Η ύφεση το 2013 βαθαίνει, η προοπτική ανάκαμψης το 2014 απομακρύνεται».

Με λίγα λόγια, ενώ όλες οι αναλύσεις και εκτιμήσεις δείχνουν να βαθαίνει η ύφεση και να απομακρύνεται η εκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, ενώ όλοι βλέπουν το αδιέξοδο που προδιαγράφεται, αντίθετα το δίδυμο Σαμαρά – Στουρνάρα, κόντρα στην κοινή λογική, "εκτιμά" ότι θα υπάρξει «επιστροφή στην ανάπτυξη». Μήπως, όμως, γνωρίζουν την πραγματικότητα και το πόσο επιβλαβής είναι η πολιτική τους και εξυπηρετούν τα σχέδια όσων θέλουν να λεηλατήσουν τη χώρα, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό;

Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εμπαίζουν συστηματικά τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει λόγο να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις εκτιμήσεις τους.

Οι ερωτήσεις έγιναν, οι απαντήσεις δόθηκαν και ήρθε η ώρα για τις δικές μας… αποφάσεις

Όλα όσα σήμερα ζούμε, δεν είναι τίποτε άλλο από μία καρναβαλική παράσταση, ένα γαϊτανάκι που τυλίγεται και ξετυλίγεται με σκοπό να μας κρύψει μέσα από την δαιδαλώδη χορογραφία τους καρνάβαλους πρωταγωνιστές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαναληπτική παρουσία της
γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Ρεπούση, η οποία εμφανίστηκε για να μας υπενθυμίσει την "ποιότητα" των πολιτικών και της πιθανότατης επερχόμενης πολιτικής και εθνικής καταιγίδας.
Είναι αλήθεια πως ξοδέψαμε πολύ καιρό τώρα, να υποβάλουμε ερωτήσεις. Για άγνωστο λόγο, ίσως πιστεύαμε ή θέλαμε να πιστεύουμε πως κάποιοι θα έσπαζαν την ομερτά, κάποιοι θα αισθανόντουσαν πως δεν μπορούν να συγκαταριθμούνται με τους ενόχους (με όλους όσους εργάστηκαν, συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα) για την καταστροφή της Ελλάδας.

Όμως, φαίνεται πως αθώοι δεν υπάρχουν, αφού η ομερτά της πολιτικής μαφίας έχει επιβληθεί απολύτως και πέρα από κάποιες δηλώσεις «κρότου-λάμψης» (που έγιναν για να αποπροσανατολίσουν βραχυπρόθεσμα όλους εμάς), η ηχηρότατη σιωπή σύσσωμου του πολιτικού κόσμου δίνει όλες τις απαντήσεις που απέφυγαν επιμελώς οι συναυτουργοί στην καταστροφή της χώρας.

Οι ερωτήσεις, λοιπόν, τελείωσαν. Πέρα από κάποια διαδικαστικά θέματα, όλοι πλέον γνωρίζουμε τι συνέβη. Γνωρίζουμε την ουσία του πράγματος, δηλαδή την πραγματική στόχευση της "οικονομικής κρίσης" και ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε την πολιτική παθογένεια και την επί δεκαετίες υπάρχουσα με απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα "πολιτική κρίση".
Και αφού οι ερωτήσεις τελείωσαν, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλοι εμείς τις απαντήσεις. Κι αυτό επειδή δεν έχει καμία λογική να πιστεύουμε πως ο δολοφόνος (το παρόν πολιτικό σύστημα σχεδόν στο σύνολό του) θα φροντίσει το θύμα του, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει –αφού κυκλοφορεί ελεύθερος- είναι να συνεχίσει να δολοφονεί και μάλιστα, νόμιμα, αφού ο ίδιος ο δολοφόνος μπορεί να νομοθετεί υπέρ του εαυτού του και εις βάρος των θυμάτων του…! Είναι θέμα λογικής, είναι θέμα ενστίκτου επιβίωσης για τον θύτη, επειδή γνωρίζει πως εάν βοηθήσει στο να αποκαλυφθούν τα εγκλήματά του, τότε… το μόνο που θα ελπίζει θα είναι στο να μπορέσει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να δικαστεί!

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί εκ μέρους μας, είναι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση. Οι μεν πολιτικοί έχουν δικαιώματα και μόνο δικαιώματα, που αυξάνονται γεωμετρικά και οι δε, πολίτες, έχουν υποχρεώσεις και μόνο υποχρεώσεις που αυξάνονται αναλόγως των… ορέξεων ή των εντολών που εκτελούν οι πολιτικοί.
Είναι κοινό μυστικό πως η παρελθούσα και η παρούσα πολιτική σκηνή, στο σύνολό της δεν λειτούργησε υπέρ της χώρας και των πολιτών, δεν προστάτευσε το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν εργάστηκε για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.
Μάλιστα, παρατηρώντας τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων με την πολιτική (πρώην και νυν) πολιτικών, διαπιστώνουμε πως όσο μεγάλα και αν γίνουν τα προβλήματα της χώρας, αυτοί θα ζήσουν πλουσιοπάροχα μέχρι να πεθάνουν. Πλουσιοπάροχα θα ζήσουν και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους, αφού έχουν δημιουργηθεί περιουσίες που εξασφαλίζουν πολλές γενιές απογόνων τους. Και, φυσικά, όλα έγιναν νόμιμα, με νόμιμες προμήθειες από «έργα» ή από προμήθειες του δημοσίου. Οι δε περιπτώσεις «παρανομιών» έχουν παραγραφεί σχεδόν στο σύνολό τους, λόγω ειδικής νομοθεσίας που ψήφισαν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας διασώστες. Ουδείς ψόγος, λοιπόν, αφού όλα αυτά ήταν business as usual…!

Σήμερα, όμως, οι business αυτές είναι ακόμη μεγαλύτερες, αφού ξαφνικά (και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης) «βρέθηκαν» τα ενεργειακά κοιτάσματα που δεν «γνώριζαν», παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έρευνες και μελέτες προ αρκετών δεκαετιών… Σήμερα οι business είναι μεγάλες, οι προμήθειες που παίζουν στο παρασκήνιο μεγαλύτερες από ποτέ. Σε αυτές τις business θέλουν να συμμετέχουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Κι ενώ η χώρα κλυδωνίζεται, οι επί της σκηνής πολιτικοί, αλλά και αυτοί που είχαν αποχωρήσει (για λόγους εκτόνωσης των πολιτών μέσω της λήθης), νέα κόμματα γίνονται από νέους σωτήρες και διασώστες, που μέχρι χθες είχαν αναλάβει τον ρόλο του ολετήρα και συμμετείχαν με όλο τους το είναι στην ολική καταστροφή. Έτσι, ακόμη και τώρα που η Ελλάδα κομματιάζεται από πολυεθνικές, από τράπεζες και άλλους αφανείς, τρέχουν οι πρόθυμοι νενέκοι να συμμετέχουν στο τραπέζι της μοιρασιάς, ευελπιστώντας πως θα εισπράξουν το «κάτι τις» τους, μέσω των πρόθυμων υπηρεσιών τους στο ξεπούλημα των πάντων.

Αφού, λοιπόν, οι σημερινοί πολιτικοί άρχοντες δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση για να μας διασώσουν, για να επαναφέρουν την χώρα, για να ξαναέρθει η ελπίδα και το χαμόγελο σε όλους μας, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε αντιστρόφως ανάλογα προς τις δικές τους στοχεύσεις, προς τον δικό τους προσανατολισμό.
Αν δεν το κάνουμε, τότε θα πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά πως δεν θα υπάρχει δικαιοσύνη να μας υπερασπιστεί και θα ζήσουμε όπως άλλοι επέλεξαν για εμάς, σαν δούλοι και όντα κατώτερης αξίας…
Για σκεφτείτε το… και πράξτε αναλόγως ρωτώντας τους εαυτούς σας.

Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα τα λεφτά που «εξαφανίστηκαν», αλλά κανείς δεν ψάχνει να βρει που πήγαν και ποιοι τα πήραν;
Ποιος είναι υπεύθυνος για την διεθνή κατασυκοφάντηση και την ηθική κατάπτωση της χώρας;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος που είστε άνεργοι;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος που καθημερινά γίνεστε φτωχότεροι;
Ποιος είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους εν καιρώ ειρήνης;
Ποιος είναι υπεύθυνος για τα παιδιά που λιποθυμάνε και τους νέους χωρίς μέλλον;
Ποιος είναι υπεύθυνος για την ανασφάλεια που ζείτε καθημερινά, φοβούμενοι μήπως πέσετε θύματα κάποιου εισαγόμενου εγκληματία;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος που η τσέπη σας έγινε τόπος διέλευσης για υποκείμενα τύπου Στουρνάρα;
Ποιος είναι υπεύθυνος που κινδυνεύει η περιουσία σας και το ίδιο σας το σπίτι από τις τράπεζες;
Ποιος είναι υπεύθυνος που υπάρχουν ορατοί φόβοι για μια «αραβική – μουσουλμανική άνοιξη» μέσα στην Ελληνική επικράτεια;
Ποιος είναι υπεύθυνος για τους κινδύνους γεωγραφικής μείωσης της χώρας;

Αν ξέρουμε τον/ τους υπεύθυνους για όλα αυτά (αλλά και για ακόμη περισσότερα που δεν καταγράφηκαν για λόγους οικονομίας χώρου), τότε θα πρέπει να απαντήσουμε και σε ένα τελευταίο ερώτημα:

Ποιος και γιατί επέτρεψε να γίνουν όλα αυτά;

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να απαντήσουμε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και απευθυνόμενοι ο καθένας στον εαυτό του να πούμε «τι θα κάνω για να τα σταματήσω όλα αυτά;»
Αν εστιάσουμε στο πάρα πολύ σημαντικό «τι πρέπει να κάνω» και τότε θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τις λυτρωτικές απαντήσεις. Ειδάλλως, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στο να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια των παιδιών μας…

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Τελείωσαν τα λεφτά των σωτήρων μας ; Άφησαν απλήρωτους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους

Το ΙΚΑ ανακάλυψε ότι του έλειπαν 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ και αποφάσισε να πληρώσει μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έμειναν χθες απλήρωτοι καθώς το ΙΚΑ ανακάλυψε κυριολεκτικά την
τελευταία στιγμή ότι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του!

Έτσι όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα αποφάσισε να πληρώσει όσους μπορούσε, σε κάποιους να δώσει λιγότερα και σε άλλους ακόμη και τίποτα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας κάποιοι συνταξιούχοι κατήγγειλαν ότι από 670 ευρώ που ήταν η σύνταξή τους τον προηγούμενο μήνα μαζί με το ΕΚΑΣ, ξαφνικά χθες πήραν 70 ευρώ λιγότερα! Στελέχη του υπουργείου Εργασίας απέδωσαν αυτές τις διακυμάνσεις στο γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι, μετά τον επανέλεγχο των εισοδημάτων τους, δικαιούνται μικρότερο ΕΚΑΣ (π.χ. αντί για 230 ευρώ, παίρνουν 170 ευρώ ή 50 ευρώ).

Η «μαύρη τρύπα»

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ΙΚΑ υπολόγισε στις αρχές Μαΐου ότι θα χρειαστεί 40 εκατ. για το ΕΚΑΣ, αλλά επειδή αποφασίστηκε να γίνει αυτό το μήνα η πληρωμή των αναδρομικών, βρέθηκε στις 30 Μαΐου να χρειάζεται άλλα 21 εκατ. ευρώ που δεν τα είχε εξασφαλίσει!

Έτσι, πλήρωσε με ό,τι είχε στο Ταμείο. Έδωσε δηλαδή 780 εκατ. ευρώ για κύριες συντάξεις και άλλα 140 εκατ. ευρώ για επικουρικές.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι συνταξιούχοι να πάρουν μικρότερο ΕΚΑΣ από αυτό που πληρώνονται συνήθως.

Οι περίπου 14.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ να μην πληρωθούν καθόλου για "τεχνικούς λόγους", όπως ανέφερε το ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνοντας ότι θα πληρωθούν σήμερα.

Συνταξιούχοι των Νομικών Προσώπων που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας και συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ, επίσης, δεν πληρώθηκαν, αλλά η διοίκηση του ΙΚΑ το απέκρυψε και επέλεξε μόνο να εμφανίσει ως απλήρωτους τους δικαιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Συνταξιούχοι που δεν παίρνουν ΕΚΑΣ είδαν ψαλιδισμένες τις αποδοχές τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποδίδεται από την ΗΔΙΚΑ στον ηλεκτρονικό έλεγχο που γίνεται διαρκώς για να διαπιστωθεί αν γίνονται σωστά οι περικοπές!

Πάνω από 45.000 δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν επειδή είχαν λάθη σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Χιλιάδες έτρεξαν στα καταστήματα του ΙΚΑ για να πάρουν από εκεί τα χρήματά τους. Αγνωστο πόσοι το κατάφεραν, αν λάβει κανείς υπόψη ότι για να τους εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι άφησαν πίσω τους όλες τις άλλες υποθέσεις! Μάλιστα, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι έχουν διορία μέχρι τις 6 Ιουνίου για να διορθώσουν τα λάθη τους πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλιώς θα μείνουν απλήρωτοι και τον άλλο μήνα!