EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Άρον άρον ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλείνουν την προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ αρνούμενοι να καταθέσει εκ νέου ο Ευ. Βενιζέλος

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ απέρριψαν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκ νέου κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της
ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών και στο επίμαχο usb με τα ονόματα της λίστας που "δείχνει" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίγει τη λίστα Λαγκάρντ πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που ο ίδιος παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή.

Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της νέας κλήτευσης του κ. Βενιζέλου ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, με τους εκπροσώπους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.

Η αντίδραση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη καταγγέλλοντας μεθόδευση των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν για να κλείσει η υπόθεση. Η Προανακριτική θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, ενόψει της κατάθεσης του πορίσματος τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να άνοιξε τη λίστα πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που ο ίδιος παραδέχτηκε επίσημα κατά την κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή. Τα ψεύδη Βενιζέλου αποδεικνύονται από την επίσημη εργαστηριακή έκθεση της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο USB.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, το USB φέρεται να ανοίχτηκε από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες. Οι ονομασίες τους ήταν “Windows User”, “S0113601”, “userv” και “sofia”. O χρήστης “Windows User”, άνοιξε το USB σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η πρώτη, ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Πρόκειται για την ημέρα εκείνη που η λίστα φτάνει στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την οποία παρέλαβε αρχικά η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Χρύσα Χατζή.

Ο χρήστης άνοιξε 24 αρχεία από τις 00:28:53 έως και τις 00:54:10. Επομένως σύμφωνα με τη λογική απόρροια των στοιχείων ο χρήστης “Windows User” είναι κάποιος υπολογιστής του υπουργικού γραφείου στο υπουργείο Οικονομικών. Ο ίδιος χρήστης ανοίγει το USB, άλλες δύο φορές. Η πρώτη, στις 28 Φεβρουαρίου 2011, όταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών εξακολουθεί να βρίσκεται ο κ. Παπακωνσταντίνου και η δεύτερη την 1η Ιουλίου 2011. Όταν πλέον στη θέση του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος. Και εδώ ακριβώς είναι το στοιχείο που ανατρέπει όλα όσα έχει καταθέσει επίσημα ο κ. Βενιζέλος και που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Ο κ. Βενιζέλος έχει υποστηρίξει ότι παρέλαβε το USB από τον Ιωάννη Διώτη τον Άυγουστο του 2011.

Τα στοιχεία όμως από την εργαστηριακή εξέταση της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν ότι το αρχείο ανοίχτηκε από το χρήστη του υπουργικού γραφείου στο ΥΠΟΙΚ ένα μήνα νωρίτερα. Ο κ. Βενιζέλος όμως φέρεται να άνοιξε τη λίστα άλλες δύο φορές. Η πρώτη, την 1η Οκτωβρίου 2012, από το χρήστη “sofia”.

Πρόκειται για τη μέρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε τις περίφημες δηλώσεις στους Financial Times που έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και που σύμφωνα με τα όσα έχει παραδεχτεί επίσημα ο κ. Βενιζέλος η λίστα βρίσκεται ακόμη στα χέρια του.

Η δεύτερη, από τον ίδιο χρήστη μία μέρα μετά και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου 2012. Σημαντική λεπτομέρεια; Είναι η μέρα που ο κ. Βενιζέλος αναγκάζεται από το ντόρο που έχει δημιουργηθεί να παραδώσει τη λίστα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ

Καλπάζει η ανάπτυξη στην Ελλάδα του αντωνάκη ! Μία στις τρεις οικογένειες ζει με τα μισά χρήματα σε σχέση με το 2009

Με 50% λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2009 ζει μια στις τρεις οικογένειες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Recession Study» της Focus Bari που αφορά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Έλληνα καταναλωτή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα κατά την τελευταία τετραετία μία στις τέσσερις οικογένειες έχει «πληγεί» από την κρίση υπό τη μορφή απώλειας της θέσης εργασίας που κατείχε κάποιο μέλος της, ενώ μία στις δεκαπέντε οικογένειες έχει αναγκασθεί να αλλάξει τόπο κατοικίας, λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών.

Η κρίση, όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει επηρεάσει και την αποταμιευτική δυνατότητα των Ελλήνων καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει μειωθεί στο μισό ο αριθμός εκείνων που μπορούν να βάζουν χρήματα στην άκρη, με το συνολικό ποσοστό να μην ξεπερνά το 14%.

Όσον αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες, οι πολίτες στρέφονται πλέον στις οικονομικότερες λύσεις, αφού προτού αγοράσουν, προβαίνουν σε μία «έρευνα αγοράς», αλλά και εκμεταλλεύονται ευκαιρίες, όπως είναι οι εκπτώσεις και οι προσφορές. Άλλωστε, οποιαδήποτε αγορά, για την πλειονότητα των καταναλωτών, προσανατολίζεται στο μότο «μόνο τα απαραίτητα», αφού ο Έλληνας φαίνεται να έχει αναθεωρήσει, σε σημαντικό βαθμό, τις ανάγκες του.

Η εξοικονόμηση προέρχεται τόσο από τις καθημερινές δαπάνες, όσο και από τις μεγαλύτερες με τις μεγαλύτερες περικοπές να εντοπίζονται στους τομείς:

Ένδυση/Υπόδηση: 70,2%
Αγορές για το σπίτι: 70,4%
Ψυχαγωγία: 70,2%
Καθημερινά μικροέξοδα 69,5%
Ταξίδια και διακοπές: 65,9%
Έξοδα μετακίνησης: 61,6%

Αναφορικά, τέλος, με την ψυχολογία των πολιτών, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν «πολύ αγχωμένοι» έχει περιορισθεί στο 40%, με την πλειοψηφία να είναι άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 11.000 πολιτών ηλικίας 18-70 ετών.