EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Μαλάκες story...

 
Μιά χαρά τους βγαίνει το story.
Οχι το success, αλλά το άλλο...με τους Μαλάκες!
Αυτό με τις "επενδύσεις", τις κινέζικες,
τις ρώσικες, τις καταργιανές...δεν είναι story...
Είναι φούμο, είναι σανός, ψιλό γαζί!
Σιγά μη κόψει φλέβες για "ανάπτυξη" ο Σαμαράς.
Και ο Βενιζέλος. Και η ΕΕ. Και οι τραπεζίτες!
Τόσα "προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής"
υπέγραψαν οι συνεταίροι...
Το success στο κυβερνητικό story αφορά μ ό ν ο
στην επιτυχία της ισόβιας Λιτότητας...
Στις ιδιωτικοποιήσεις...στο Ξεπούλημα.
Στις Απολύσεις...την Ανεργία...τη Φτώχεια.
Στη κατεδάφιση του Κοινωνικού κράτους.
Της Δημοκρατίας.
Το μόνο success που πετυχαίνει το κυβερνητικό story,
είμαστε ΕΜΕΙΣ!!
Ναι!! είμαστε ΕΜΕΙΣ!!
΄Απραγοι, άβουλοι, άχρηστοι, αποδεχόμαστε
το  success story του Θανάτου μας...
Πνιγμένοι στις διαπιστώσεις και τα ροχαλητά,
θριαμβολογούμε με τη δυστυχία του διπλανού.
Αμέριμνοι παρακολουθούμε τις κυβερνητικές εξαγγελίες
για το κλείσιμο νοσοκομείων.
 ΕΜΕΙΣ δεν αρρωσταίνουμε! 
Πρωταγωνιστές, λοιπόν, είμαστε στο μοναδικό
success story των τελευταίων χρόνων. 
Στο Malakes story.

Αντε ρε...να τα εκατοστήσουμε!!  
 
 

Όταν ο Άδωνις καταργεί... την Υγεία

Με το μνημόνιο ανακαλύψαμε νέες λέξεις, πιο εύηχες και πιο γλυκές στο άκουσμά τους, λέξεις που προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική αγριάδα που ελλοχεύει από πίσω τους. Έχω πολύ καιρό ν’ακούσω για «απολύσεις», «μειώσεις», «χαράτσι» κτλ από στόμα πολιτικού. Βασικά, δεν ακούστηκαν ποτέ από αυτούς.

Αντ’αυτών, ακούμε συνέχεια για «διαθεσιμότητα», «εθελούσια έξοδο», «εισφορά»… Ο Άδωνις μπήκε κι αυτός στο κόλπο, αλλάζοντας το «κατάργηση νοσοκομείων» σε… «αλλαγή χαρακτήρα». Κρίμα που δεν είναι υπουργός υγείας ο Βενιζέλος, αυτός σίγουρα θα έβρισκε πιο εκνευριστικό χαρακτηρισμό χάραξης πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα.


Είτε μιλάμε λοιπόν για κατάργηση/συγχώνευση νοσοκομείων, είτε για νοσοκομεία που αλλάζουν χαρακτήρα, το σίγουρο είναι πως οι ανακατατάξεις στην Υγεία θα πονέσουν κι αυτές, με τις αντιδράσεις να είναι άμεσες. Ο Άδωνις πάντως μια φορά θα είναι έτοιμος να τις αντιμετωπίσει:
Πηγή: Mediasoup

Ο Γ. Στουρνάρας μπορεί και να ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς "καταλύτες", της νίκης Σημίτη στις εκλογές του 2000 !

Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Καθηγητής ....μπορούσε να ασκεί κομματική επιρροή ....σε διάφορα
"περιβάλλοντα".

Φαίνεται υπερβολική αυτή η άποψη, αλλά αν κρίνουμε από την οριακή διαφορά με την οποία έχασε η Ν.Δ., μπορεί να έχει βάση.

ΠΑΣΟΚ 3.007.596 43,79
Ν.Δ 2.935.196 42,74

Διαφορά ψήφοι 72.400 ή 1,05 %

Στην φωτογραφία της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ", της 2-2-2000, κρατάει "προεκλογικό σεκόντο" στο πλευρό του Κουμπάρου του, τσάρου του Σημίτη, κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

Αυτόν τον κύριο διάλεξε ο κ. Α. Σαμαράς ....για την πιο καίρια θέση υπουργού, στην κυβέρνησή του.

Να τον χαίρεστε οι νεοδημοκράτες !

Έλλειμμα 4,9 δις στον προϋπολογισμό το πρώτο 6μηνο

 Έλλειμμα ύψους 4,9 δις ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 7,1 δις ευρώ, παρουσίασε το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το εξάμηνο  Ιανουαρίου – Ιουνίου. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2012 το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί σε 12,4 δις ευρώ. Περιορισμένες οι δαπάνες. Υστέρηση παρουσιάζουν τα καθαρά έσοδα. Τη Δευτέρα η Eurostat δηομσίευσε τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος στις χώρες της ΕΕ με την Ελλάδα να κατέχει τα σκήπτρα καθώς το χρέος το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στο 160,5% του ΑΕΠ.
Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές έλλειμμα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μειώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ, έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 3,316 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,877 δισ. ευρώ.


Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές έλλειμμα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μειώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ, έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 3,316 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,877 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, παρουσίασαν υστέρηση κατά 851 εκατ. ευρώ ή 3,6% έναντι του στόχου του πρώτου εξαμήνου 2013 (23,423 δισ. ευρώ), αφού ανήλθαν στα 22,5 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,8 δισ. ευρώ, 901 εκατ. ευρώ ή 4,1%, χαμηλότερα έναντι του στόχου (21,7 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το μεγαλύτερο μέρος της παραπάνω αρνητικής απόκλισης έναντι των στόχων, κατεγράφη τον Ιούνιο στις ακόλουθες κατηγορίες:
 
  • Στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 204 εκατ. ευρώ ή 39,1%, λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων,
  • Στους άμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 82 εκατ. ευρώ ή 39,2%, λόγω της καθυστέρησης αποστολής των ειδοποιητηρίων για τους φόρους περιουσίας (ΦΑΠ 2011),
  • Στους φόρους κατανάλωσης κατά 145 εκατ. ευρώ ή 18,9%. Μέρος της υστέρησης των φορολογικών εσόδων, ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου οφείλεται στην απεργία των εφοριακών υπαλλήλων τις δύο τελευταίες εργάσιμες μέρες του Ιουνίου (27 & 28/6) που είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη του ποσού αυτού τις 2 πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2013.
  • Στα μη-τακτικά έσοδα κατά 703 εκατ. ευρώ ή 64,7% που οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση είσπραξης από τα πιστωτικά ιδρύματα της απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου από το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και στη μετάθεση είσπραξης των αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στα χαρτοφυλάκια των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs). Η υστέρηση αυτή δεν επηρεάζει το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση.
  • Στο Φ.Π.Α όλων των κατηγοριών κατά 29 εκατ.  ευρώ ή 3%.

Αντίθετα το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει πως τον Ιούνιο συνεχίστηκε η υπερκάλυψη του στόχου της είσπραξης των εσόδων από τους φόρους περιουσίας κατά 38 εκατ. ευρώ ή 17,5%, Όπως αναφέρεται η συνολική απόκλιση εσόδων του εξαμήνου, που οφείλεται κυρίως σε συγκυριακούς παράγοντες (π.χ. παρατάσεις, απεργία), θα καλυφθεί τους επόμενους μήνες.

Για τις δαπάνες το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως αυτές ανήλθαν στα 27,5 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (30,617 δισ. ευρώ). Ειδικότερα:

  • Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 25,792 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 1,975 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1,915 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.
  • Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 κατά 7,844 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 23,3%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 2,795 δισ. ευρώ ή ποσοστό 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καθώς και στη μείωση των τόκων κατά 5.680 δισ. ευρώ ή ποσοστό 62% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 .
ΠΗΓΗ                                                                                                                                                                     

Άρχισαν τα όργανα! Υπογραφές κατά της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου!

Κάθε μεγάλο έργο έχει μεγάλους υποστηρικτές, αλλά και πολέμιους. Έτσι και το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο έχει εξαγγελθεί ότι θα ολοκληρωθεί το 2015, συναντά αντιδράσεις.

Πρωτοβουλία κατά της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου ανέλαβαν η γνωστή αρχιτέκτων - πολεοδόμος κυρία Ράνια Κλουτσινιώτη και ο πολιτικός μηχανικός κ. Σπύρος Καβουνίδης.

«Επειδή πιστεύουμε ότι προωθείται "στην τούρλα του Σαββάτου" το πιο δραστικό έργο για τη ζωή και τελικά την ύπαρξη της Αθήνας, χωρίς να εξεταστούν διεξοδικά οι επιπτώσεις του, θεωρούμε ότι το έργο δεν πρέπει να προωθηθεί, πρέπει να προηγηθεί έγκυρη και λεπτομερής μελέτη και σε βάθος διαβούλευση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απεστάλη στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αναγγέλθηκε η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που θα βασίζεται σε μελέτη που χρηματοδοτεί το ίδρυμα Ωνάση. Η κατασκευή προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί (προϋπολογισμός μέχρι σήμερα περί τα 92 εκ. Ευρώ) από το κράτος μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

»Είναι οπωσδήποτε πρωτότυπο η πρωτοβουλία να λαμβάνεται και οι μελέτες για ένα δημόσιο έργο να εκπονούνται από ιδιωτικό φορέα, βάσει μάλιστα, επίσης πρωτότυπου -και πάντως παράτυπου- ιδιωτικού διαγωνισμού.

»Όμως η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου -και τα όποια συνοδά έργα- δεν είναι απλώς ένα δημόσιο έργο. Είναι έργο κλίμακας, για το οποίο δεν έχει καν εξεταστεί εάν η πραγματοποίησή του θα διευκολύνει την επανακατοίκηση του ιστορικού κέντρου ή θα οδηγήσει στην περαιτέρω ερήμωση του. Δεν έχει εξ' άλλου αποφασιστεί νομίμως η προτεραιότητα της υλοποίησής του υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών λειτουργίας της Αθήνας, της πραγματικής υποβάθμισης του ιστορικού πυρήνα της, αλλά και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.
»Πρόκειται για μείζον έργο που θα επηρεάσει τη μορφή και τη ζωή της πρωτεύουσας για τις επόμενες δεκαετίες και δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενες πεζοδρομήσεις (π.χ. Δ. Αρεοπαγίτου, Βουκουρεστίου, Ερμού κλπ., τις οποίες υποστηρίξαμε και έχουν ομορφύνει την πόλη).

»Τέτοια έργα που απαιτούν μείζονες αποφάσεις οφείλουν να ακολουθούν τα θεσμοθετημένα στάδια των μελετών και της διαβούλευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση ελήφθη ιδιωτικώς και στο παρά πέντε εκπονούνται κάποιες κουτσουρεμένες μελέτες -χρήσεων γης, κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικών επιπτώσεων- με απ' ευθείας αναθέσεις για να υποστηρίξουν εκ των υστέρων την ειλημμένη απόφαση.

»Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, όπως το εάν έχουν εκπονηθεί:

- μελέτη σκοπιμότητας,

- ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές μελέτες -και βάσει ποίων στοιχείων- που να προβλέπουν τι θα γίνει με το σημερινό φόρτο των μετακινήσεων και ποια τα συμπεράσματά τους,

- μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της πεζοδρόμησης (συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας) και της συνεπακόλουθης διοχέτευσης, έστω μέρους, της κυκλοφορίας σε άλλες οδούς και ποιες,

- μελέτες για τις κοινωνικές επιπτώσεις από την πεζοδρόμηση και

- μελέτη επιπτώσεων στις άμεσα γειτονικές και στις γενικότερα επηρεαζόμενες περιοχές της Αθήνας.

»Είναι σαφές ότι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου απαιτεί την εκπόνηση όλων των παραπάνω μελετών, καθώς και την πραγματοποίηση διάφορων προηγούμενων έργων και δράσεων που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις και που αποτελούν προαπαιτούμενα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ποια είναι αυτά; Θα χρηματοδοτηθούν και αυτά από το ΕΣΠΑ; Έχει προγραμματιστεί η υλοποίησή τους; Πότε θα γίνουν και αν γίνουν θα είναι πριν από τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στην Πανεπιστημίου;


»Επειδή πιστεύουμε ότι προωθείται "στην τούρλα του Σαββάτου" το πιο δραστικό έργο για τη ζωή και τελικά την ύπαρξη της Αθήνας χωρίς να εξεταστούν διεξοδικά οι επιπτώσεις του, χωρίς να υπάρχει η βεβαιότητα της συντονισμένης και συνεχούς συνεργασίας όλων των φορέων που τυχόν εμπλέκονται (Υπουργεία, Δήμοι, Αστυνομία κλπ) θεωρούμε ότι το έργο δεν πρέπει να προωθηθεί, πρέπει να προηγηθεί έγκυρη και λεπτομερής μελέτη και σε βάθος διαβούλευση και μόνον τότε, αν τα αποτελέσματα είναι θετικά να προχωρήσει η υλοποίησή του.

»Σήμερα, με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι ορατός ο κίνδυνος, αν όχι η βεβαιότητα, ότι η υλοποίηση του έργου θα σημάνει την οριστική καταστροφή της Αθήνας. Και εμείς που υπογράφουμε, την Αθήνα την αγαπάμε, την πονάμε και θέλουμε να γίνει η πόλη που θα αντιστοιχεί στην αγάπη μας. Για λόγους βιωματικούς και όχι δημοσίων σχέσεων».

Την επιστολή υπογράφουν οι:

1. Αρβανίτη Κρόκου Λέτη, Αρχιτέκτων

2. Βαίου Ντίνα, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Καθηγήτρια ΕΜΠ

3. Γαλανάκη Ρέα,Λογοτέχνης, π. Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων

4. Γουσέτης Διονύσης,Πολιτικός Μηχανικός -Συγγραφέας

5. Γρηγοριάδης Βασίλης,Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος

6. Δημητριάδης Νίκος,Αρχιτέκτων Μηχανικός

7. Ευθυμιόπουλος Ηλίας, Περιβαλλοντολόγος, πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ

8. Ιωαννίδης Γιάννης,Καθηγητής Οικονομικών, Tufts University

9. Καβουνίδης Σπύρος,Δρ. πολιτικός μηχανικός - Εδαφομηχανικός

10. Καβουριάρης Μάκης, Πανεπιστημιακός

11. Καραμανής Μιχάλης,Καθηγητής Πανεπιστημίου Βοστώνης

12. Καραβία Μαρία, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

13. Κλουτσινιώτη Ράνια,Αρχιτέκτων Πολεοδόμος - Χωροτάκτης

14. Κύρτσης Αλέξανδρος, Κοινωνιολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

15. Κωστίκας Μάκης, Αρχιτέκτων

16. Λεμπέση Κάτια,Εκδότρια

17. Λουκόπουλος Δημήτρης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Διδάσκων ΕΑΠ

18. Μαδεμοχωρίτης Γιώργος,Αρχιτέκτων, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων - Τμήμα Αττικής

19. Μάνος Στέφανος, πρώην Υπουργός Χωροταξίας

20. Μομφεράτος Γιώργος,Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

21. Μπαμπούσης Μανώλης, Καθηγητής ΑΣΚΤ, π. Αντιπρύτανης

22. Ντουνιάς Γιώργος,Δρ. Πολιτικός Μηχανικός - Εδαφομηχανικός

23. Οικονόμου Δημήτρης,Αρχιτέκτων Πολεοδόμος - Χωροτάκτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

24. Παπαζώη Ελισάβετ,Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ

25. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος Επιτροπής Κατοίκων Πλάκας

26. Ρογκάν Άδέλκης,π. Καθηγητής ΕΜΠ/ΑΣΠΜ

27. Ρωμανός Αριστείδης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος - Χωροτάκτης

28. Σαμουήλ Ζακ,Δημοσιογράφος - Μουσικός Παραγωγός

29. Φαράκλας Νικόλας,Αρχαιολόγος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

30. Φιλίνη Άννα,Αρχιτέκτων, Ζωγράφος, Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων

31. Φιλιππίδης Δημήτρης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ

32. Χατζημιχάλης Κωστής,Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Καθηγητής Χωροταξίας

33. Ψυχογιός Δημήτρης,Δημοσιογράφος

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου. Το έργο, εκτός από την ανάπλαση, περιέχει και την κατασκευή γραμμής Τραμ από το Σύνταγμα έως την πλατεία Αιγύπτου.

Στο σφυρί της δικαιοσύνης!!

«Νομιμότητα»: Η βία του καθεστώτος ανυψωμένη σε επιτακτικό κανόνα…
Η βία που στηρίζεται πάνω στο Δίκαιο, το οποίο θεμελιώνεται πάνω στην έννοια του κράτους και της κυριαρχίας.

 Προσφεύγουν στο ΣτΕ για δικαίωση οι εκπαιδευτικοί, μπας και πετύχουν μια ευνοϊκή απόφαση, μήπως και γνωμοδοτήσουν οι σοφοί δικαστές, πως κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα.
Πραγματικά σωθήκατε, όπως και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξ άλλου.


Ήδη εκπέμπει η ΔΤ(δημόσια τηλεόραση παρακαλώ), ακολουθώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επιβεβαίωσης των κυβερνητικών αντισυνταγματικών αποφάσεων.

Αλήθεια με τους 2650 εργαζόμενους της ΕΡΤ τι γίνεται, κάποιοι από αυτούς δεν έχουν λάβει ούτε τα δεδουλευμένα τους, οι σοφοί δικαστικοί προέβλεψαν πώς θα ζήσουν;

Αδιάφορο το γεγονός αφού οι ίδιοι ζουν και μάλιστα καλά! Βλέπετε οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο οργανισμών, η ανεργία δεν έχει χτυπήσει τον κλάδο των σοφών δικαστών, καθίστε να χτυπηθούν και θα γνωμοδοτήσουν.

Υπάρχει μία αγαστή συνεργασία, αδιατάρακτη και συνεχής της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα.


Αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις εναντίων ανέργων και υπέρ της εφορίας ή των τραπεζών. Βγάζουν στο σφυρί σπίτια για ελάχιστα χρέη αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία την ανέχεια. Το γεγονός ότι το 30% σχεδόν του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας, τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Υπάρχουν τα συσσίτια και οι φιλάνθρωποι για όλους αυτούς, οπότε μπορούν οι αδέκαστοι να κοιμούνται ήσυχοι! Ίσως να προσφέρουν και εθελοντική εργασία που είναι και της μόδας, για τον "όβολόν" τους ούτε λόγος να γίνεται!
Και για να μην γινόμαστε άδικοι υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα!

Το νομικό τμήμα της Βουλής έκρινε αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο, οι εθνοπατριοί όμως το υπερψήφισαν και αναρωτιέμαι, αν το Σύνταγμα καταπατάτε τόσο ωμά και αβασάνιστα από τους βουλευτάδες, η δικαστική εξουσία τι κάνει;

Κοιμάται τον ύπνο του αδίκου, γνωμοδοτεί υπέρ της άλλης εξουσίας και όλα βαίνουν καλώς στην άτυχη Πατρίδα!

Κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, οργανισμοί αλλά ανοίγουν φυλακές, έξτρα δουλειά για τους αδέκαστους καλοπληρωμένους καλοβολεμένους ορκισμένους υπηρέτες της δικαιοσύνης, να δείτε που θα επικυρώσουν αυξήσεις για τον πολύπαθο κλάδο τους! 


ΠΗΓΗ

Στάση Ρουφ και ξυλοδαρμού γωνία - Ένα μεγάλο παραμύθι

Ένα μεγάλο παραμύθι σκέφτηκε ο καταγγέλλων και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1) Ο καταγγέλλων είχε εισιτήριο;  Μήπως ήταν ο επιβάτης άνευ κομίστρου και δημιούργησε όλο το παραμύθι. 

2) Πως είναι δυνατών ο οδηγός να καλεί το 100 και συγχρόνως να δέρνει  τον καταγγέλλων και κανένας δεν επεμβαίνει για να τους χωρίσει.

3) Το συμβάν ξεκίνησε στη στάση Ρουφ και ολοκληρώθηκε στη στάση Π. Ράλλη επί της Πειραιώς προς Ομόνοια, μήπως εκεί είναι το Πολυϊατρείο της ΕΛΑΣ , υπαρχή Ειδικός φρουρός και κάμερες αυτά δεν κατέγραψαν τίποτα ο φρουρός δεν είδε τίποτα.

4) Γιατί δεν κάλεσε την Αστυνομία και προτίμησε να εξαφανιστεί, το 100 θα ερχόταν και θα είχε την δυνατότητα να κατάθεση και της σχετικές μήνυσης για ξυλοδαρμό κ.τ.λ.

Το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με την καταγγελία που πρωτοκολλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, γύρω στις 3.00 μ.μ. με 3.20 μ.μ. στο τρόλεϊ 21 με κατεύθυνση από Νίκαια προς Αθήνα. Στη στάση Ρουφ, επί της Πέτρου Ράλλη, μπήκαν δύο ελεγκτές, έλεγξαν δύο αλλοδαπούς και τους ζήτησαν να πληρώσουν πρόστιμο, χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Ο καταγγέλλων παρενέβη και, όταν του είπαν να «κάνει τη δουλειά του» μπήκε ανάμεσα στην αλλοδαπή επιβάτισσα και στον ελεγκτή και του ζήτησε να τους αφήσει να αποβιβαστούν.

Τότε «ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα κλείνοντας και τη δική του πόρτα από έξω (οι άλλες ήταν ήδη κλειστές) και άρχισε να τηλεφωνεί στην αστυνομία [...]. Στην προσπάθειά μου να απεγκλωβιστώ εγώ αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες, άνοιξα την πίσω πόρτα κάνοντας χρήση του κουμπιού έκτακτης ανάγκης. Αυτό μάλλον δεν άρεσε στον οδηγό και όταν κατέβηκα από το όχημα με χτύπησε και με έριξε στο πεζοδρόμιο. Επειτα μαζί με τους ελεγκτές που κατέβηκαν και αυτοί από το τρόλεϊ άρχισαν να με χτυπούν πεσμένο στο έδαφος με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα. Ακόμα άρχισαν να φωνάζουν ότι είμαι κλέφτης και πορτοφολάς, πιάστε τον κτλ. Προφανώς το έκαναν για να δικαιολογήσουν την πράξη τους μπροστά σε θαμώνες παρακείμενης καφετέριας που έβλεπαν το γεγονός».

Για εθελοντές ελεγκτές–κεφαλοκηνυγούς, που δεν καλύπτονται από κανένα νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους ενέργειες, κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Μανίκας, οδηγός στα μπλε λεωφορεία και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. «Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που δίνει στον οδηγό το δικαίωμα να κλείνει την πόρτα του οχήματος, παρεμποδίζοντας την έξοδο επιβατών, ή στον ελεγκτή το δικαίωμα να κρατά κάποιον με τη βία προκειμένου να έρθει αστυνομία« λέει.

Επικαλούμενη λόγους αξιοπιστίας, η εταιρεία δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι διερευνά μόνο επώνυμες καταγγελίες και απαντά μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο στον καταγγέλλοντα. Αν αποδειχτεί παράτυπη συμπεριφορά, αφαιρείται η ταυτότητα του ελεγκτή και οι οδηγοί τιμωρούνται με μία μέρα διαθεσιμότητα ή, σε σοβαρά περιστατικά, ακόμα και με απόλυση.

Οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στην υπηρεσία (τηλ.: 210-4916965, φαξ: 210-4922075, email: grammateia@ethel.gr) αναφέροντας την ώρα, τη γραμμή, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον διψήφιο ή τριψήφιο αριθμό στο παρμπρίζ του οχήματος, καθώς και το ονοματεπώνυμό τους.

πηγη

Να φορολογήσουν τους εφοπλιστές, όπως στην Αμερική - Ρίχνεται στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού

Μόνο ως θέατρο του παραλόγου μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Πολλοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού, αφού από χθες γίνεται ένας μαζικός εξωραϊσμός της «περίφημης» εθελοντικής
εισφοράς των εφοπλιστών, η οποία παρουσιάστηκε μετα διθυράμβων.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, λοιπόν, φορολογούνται, αν τα πλοία τους είναι υπό ελληνική σημαία. Μα το ζήτημα -κύριοι της κυβέρνησης- είναι να φορολογηθούν τα πλοία που φέρουν ξένη σημαία, αυτά που η πλειοψηφία τους ανήκει στις offshore.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μισές offshore ανήκουν σε εφοπλιστές στις οποίες οι Έλληνες- κατά δήλωση των περισσοτέρων- πατριώτες εφοπλιστές «κρύβουν» τα πλοία τους, προκειμένου να γλυτώνουν φόρους. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η λύση είναι μία! Αν θέλει η Ελληνική κυβέρνηση να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να αποδειχθούν και εν τοις πράγμασι πατριώτες, ας το κάνει βάσει των αμερικανικών δεδομένων.
Ας τους φορολογήσει, δηλαδή, ανεξαρτήτως σημαίας, για να καταβάλλουν και αυτοί στο ελληνικό κράτος τους πραγματικούς φόρους που τους αναλογούν και όχι …πενταροδεκάρες σχεδόν μηδαμινής σημασίας. Σε σχέση με τα υπερκέρδη τους!

Μάλλον θέλουν να μας πείσουν κάποιοι τόσο ότι οι Αμερικανοί είναι υπανάπτυκτοι όσο και ότι στερούνται φορολογικής συνείδησης και πατριωτισμού.


Ο τρόμος του Γιώργου για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα «άφαντα» 110.000.000€

Οι ασταθείς ισορροπίες στη σημερινή κυβέρνηση δεν επηρεάζονται μόνο από τις αντιδράσεις στα νομοσχέδια και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται
αντιμέτωπος με δύο πολύ σοβαρούς κινδύνους. Ο πρώτος ακούει στο όνομα Γ. Παπακωνσταντίνου και ο δεύτερος έχει σχέση με το πόρισμα για τη «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει στα χέρια του ο Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μάλιστα, το προ ημερών ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στη Σέριφο είχε, μόνο φαινομενικά, τουριστικό περιεχόμενο. Ο πραγματικός λόγος που πήγε ήταν για να συναντήσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Η συνάντησή τους ήταν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολύωρη και δεν έγινε «τυχαία σε μια ταβέρνα», όπως έλεγε αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο πολυτελέστατο σπίτι όπου φιλοξενούνταν ο πρώην πρωθυπουργός στην απομονωμένη παραλία πριν από τον Αγιο Σώστη, στα ανατολικά του νησιού.

Ο κ. Παπανδρέου, αγωνιώντας για τις δικαστικές πλέον εξελίξεις στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», φέρεται ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις από τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του (έναντι όμως ποιων ανταλλαγμάτων;) ότι δεν θα εμπλέξει και το δικό του όνομα στην υπόθεση. Το γεγονός και μόνο, πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη ο ίδιος στη Σέριφο (όπου έχει το εξοχικό του ο κ. Παπακωνσταντίνου) μαρτυρά το μέγεθος της αγωνίας του.

Για να «προλάβει» τον δεύτερο -αλλά ενδεχομένως μεγαλύτερο- εφιάλτη του, ο κ. Παπανδρέου διήνυσε μικρότερη απόσταση. Επισκέφτηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προσχηματικά, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του νυν υπουργού με τους προκατόχους του. Στην πραγματικότητα, συζητήθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο τρόπος χειρισμού του πορίσματος-βόμβα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος έχει κρατήσει «σφραγισμένο» το πόρισμα από τις αρχές του μήνα, με τη δικαιολογία ότι δεν πρέπει να υπάρξουν διαρροές, όπως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό.

Αν και τυπικά το ζήτημα είναι πώς θα «δικαιολογηθούν» οι δαπάνες των περίπου 110 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τη «μαύρη τρύπα», η διαχείριση του προβλήματος θα επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις πρώην και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι επιζητεί την κάλυψή του και ο κ. Βενιζέλος ότι επιδιώκει τα αντίστοιχα εσωκομματικά ανταλλάγματα, Ομως ακόμη κι αν επέλθει κάποιος συμβιβασμός -την ώρα που η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή είναι οριακή-, μπορεί να τιναχτεί εκ των πραγμάτων στον αέρα εφόσον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκδηλωθεί εισαγγελική παρέμβαση και διαταχθεί έρευνα με αφορμή το εν λόγω πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ...

Σαμαράς…ο ταβερνιάρης ! - του Γιώργου Δελαστίκ

Σούργελο είναι ο Σαµαράς. Έκανε …διάγγελµα προς τον ελληνικό λαό µέρα µεσηµέρι ότι µειώθηκε για έξι µήνες δοκιµαστικά ο ΦΠΑ στις ταβέρνες! «Βάλε µας, κάπελα, κρασί»! Αυτό θα είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης Σαµαρά – Βενιζέλου. Ο Σαµαράς θα σερβίρει και ο Βενιζέλος θα είναι
πελάτης στο καπηλειό της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ! «Είναι µήνες τώρα που πήρα πάνω µου αυτή τη µεγάλη µείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην τρόικα…» ανέφερε µεταξύ άλλων στο διάγγελµά του ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός – ταβερνιάρης, προκαλώντας τον καγχασµό όλων των Ελλήνων πλην των συναδέλφων του, των υπόλοιπων ταβερνιάρηδων, οι οποίοι θα κερδίζουν 10% παραπάνω!

Τελικά, την καλύτερη απάντηση στο διάγγελµα – παρωδία την έδωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαµαράς στον εαυτό του: «Γ@µώ το κεφάλι µου, µ@λάκα!». Έτσι είπε κατά λέξη ο πρωθυπουργός όταν έκανε κάποιο σαρδάµ και επανέλαβε τη μαγνητοσκόπηση του διαγγέλµατός του, αλλά το ιδιωτικό συνεργείο που είχε προσλάβει για να το µαγνητοσκοπήσει δεν έσβησε την αυτογελοιοποιητική για τον πρωθυπουργό σκηνή και την µετέδωσε στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία δεν την έπαιξαν µεν τα ίδια, αλλά τη διοχέτευσαν στο διαδίκτυο κι ακόµα κρατάει όλη η Ελλάδα την κοιλιά της από τα γέλια! Καλά που ήταν πάντως ιδιωτικό το τηλεοπτικό συνεργείο και όχι της …«κοµµουνιστικής» κατά Πάγκαλο ΕΡΤ που θα το είχε κόψει! Μιλάµε για απίθανους καραγκιόζηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν αυτή τη χώρα. Γιατί πρέπει να προσθέσουµε ότι τον ταβερνιάρη προσπάθησε να παραστήσει και ο Βενιζέλος. Ζοχαδιάστηκε µε τον Σαµαρά που είπε «πήρα πάνω µου αυτή την πρώτη µεγάλη µείωση φόρων στην Ελλάδα» και αισθάνθηκε ότι του κλέβει τη δόξα και κάποιους από τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του έχουν αποµείνει, οπότε έκανε δήλωση για να βάλει τα πράγµατα στη θέση τους: «Οι συντονισµένες προσπάθειές µας(!) απέδωσαν καρπούς. Έτσι πρέπει να γίνεται η διαπραγµάτευση», διακήρυξε.

Είναι θρασύτατοι πολιτικοί απατεώνες. Καλά τους τα είπε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, όταν διαπληκτίστηκε µε το βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τζαµτζή: «Θα σας κρεµάσουµε όλους»! Ακάθεκτη η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, δεν πτοήθηκε από τις βρισιές των νεοδηµοκρατών. «Τιµή µου να µε βρίζουν προδότες!» τους απάντησε. Πολύ πιο πολιτικά τα «έσουρε» στη συγκυβέρνηση των αχρείων η Σοφία Σακοράφα, η πρώτη σε ψήφους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει το ρόλο των χαφιέδων» τους αποκάλεσε, «κυβέρνηση – συµµορία» τους είπε, «συνεχιστές της χούντας» τους χαρακτήρισε και πάει λέγοντας. Ωραία τους στόλισε και ο Στάθης Παναγούλης: «Ο Σόιµπλε κατέφθασε για να επιθεωρήσει τη νέα κατοχική κυβέρνηση Σαµαρά – Βενιζέλου. Σύντοµα, µε την ψήφο του ελληνικού λαού αυτή η κυβέρνηση θα φύγει και οι υπηρέτες του Μνηµονίου θα οδηγηθούν στα ίδια κελιά που ήταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και η παρέα του», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Εκτός από τους νεοδηµοκράτες και τους πασόκους βουλευτές, θίχτηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόµµατος, που διαγκωνίζεται από τώρα µε τον οµοϊδεάτη του Γιάννη Δραγασάκη για το ποιος από τους δύο θα γίνει υπουργός Οικονοµικών σε υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο µέλλον, µε τον Δραγασάκη να έχει την πλήρη εµπιστοσύνη της ολιγαρχίας και τον Σταθάκη να παλεύει να την αποκτήσει. «Δεν θα έλεγα τίποτα από τέτοιες εκφράσεις. Διαφωνώ να ανεβαίνουν οι τόνοι. Δεν νοµίζω ότι το εµφυλιοπολεµικό κλίµα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγµή», δήλωσε ο Σταθάκης στο ραδιόφωνο του Άλφα.

Οι «Τσολάκογλου» της κυβέρνησης Σαµαρά – Βενιζέλου έδωσαν τα ρέστα τους κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης στην Αθήνα του «γκαουλάιτερ» Σόιµπλε, του κατοχικού διοικητή της χώρας µας. Ενεργώντας βάσει των εντολών της «Κοµαντατούρας», όπως αποκαλούσαν οι υπόδουλοι Έλληνες τη γερµανική στρατιωτική διοίκηση κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, έκλεισαν όλο το κέντρο της Αθήνας ως την …Αττική Οδό και πέντε σταθµούς µετρό(!) απαγορεύοντας ταυτόχρονα τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόµων όπως κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγµαταρχών, για να «προστατευθεί» ο Σόιµπλε από διαδηλώσεις που θα του έδειχναν πόσο λαοµίσητος είναι από τον ελληνικό πληθυσµό. Κανένας αφέντης όµως δεν χαρίζεται στους δούλους του και αυτό ο Σόιµπλε το έδειξε ξεκάθαρα στον Σαµαρά και στον Βενιζέλο, οι οποίοι διαδίδουν ότι το «κούρεµα» του ελληνικού δηµόσιου χρέους είναι «σίγουρο» µετά τις γερµανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεµβρίου. Τους …«ξέρανε» εντελώς ο Σόιµπλε: «Δεν µπορεί να συζητηθεί νέο “κούρεµα’’ του ιδιωτικού τοµέα, αλλά ούτε και των δανείων από τον ευρωπαϊκό µηχανισµό στήριξης» δήλωσε ορθά – κοφτά ο Γερµανός, απαντώντας σε ερώτηση που του υπέβαλε ο δεξιός πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια οµιλίας του Σόιµπλε στο Ελληνογερµανικό Επιµελητήριο. «Δεν µπορείτε να ζητάτε εγγυήσεις και στη συνέχεια “κούρεµα” γιατί τότε θα είσαστε ψεύτες!» πρόσθεσε ο Γερµανός και πάγωσε όλο το γερµανόδουλο, επιλεγµένο ακροατήριο. «Δωράκι» περίµεναν οι κυβερνητικοί πολιτικοί δοσίλογοι από τον Σόιµπλε κι αντί γι’ αυτό τους είπε και «ψεύτες» από πάνω ο Γερµαναράς! Όχι ότι έχει άδικο ότι ο Σαµαράς, ο Βενιζέλος κι όλος ο κυβερνητικός συρφετός είναι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες, αλλά τους βρίζει ο Σόιµπλε για λάθος λόγο: Επειδή λένε ψέµατα για να υπηρετήσουν το Τέταρτο Ράιχ! Τα έχει αυτά η «µοίρα» των εθελόδουλων…

prin Μέσω Γρέκι

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες.


Προς αίσιο τέλος για τους εργαζομένους της ΟΣΥ οδεύει το σήριαλ του καλοκαιριού, με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως στις 18.00, υπάρχει ραντεβού με τον κ. Οικονόμου και αν ο Διευθύνοντας συμφωνήσει με τα αιτήματα των σωματείων, ίσως μπουν και οι υπογραφές.

Το ραντεβού ήταν για το πρωί αλλά αναβλήθηκε για το απόγευμα.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων...


FORBES : Ο μεγαλος φοβος των Ευρωπαιων.οι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα διεθνή χρέη τους και ανταμείβονται γι 'αυτό

Don't Mention Argentina and Greece In the Same Breath!
James K. Glassman, Contributor
7/25/2012

Ένας Υφυπουργος της Κυβερνησης Μπους,μετα από ένα ταξιδι στην Ευρωπη, μεταφερει αυτολεξει,τον μεγαλυτερο φοβο των Ευρωπαιων.

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι οι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα διεθνή χρέη τους και ανταμείβονται γι 'αυτό.

Αφου συνεχίζει με τις ίδιες κούφιες απειλές προς την Αργεντινή, που εξαπέλυε ο Μπούς κάποια χρόνια πρίν, σημειώνει οτι η Αργεντινη το 2001 παρουσίασε στους πιστωτές " μια προσφορα από 35 σεντς στο δολάριο, για περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια”.

Τα υπόλοιπα τα διεγραψε μονομερώς και έχει πλήρως αγνοησει περισσότερες από 100 δικαστικές αποφάσεις, σε όλο τον κόσμο.

Συμφωνα με τον Συντηρητικό αρθρογράφο η Αργεντινή έχει τιμηθεί πραγματικά. Είναι σήμερα ένα από τα πλέον διαπρεπή μελη της ομάδας G20 και αυτό που προβληματίζει τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ότι η Ελλάδα θα εξετάσει την εμπειρία της Αργεντινής και θα πει, "Αυτή είναι μια καλή λύση για εμάς!

Να μην αναφέρω την Αργεντινή και την Ελλάδα στην ίδια πρόταση!

Κρίνοντας από τις συζητήσεις που είχα στην Ευρώπη πριν από λίγες εβδομάδες με δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και φορείς χάραξης πολιτικής (συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός υπουργού Εξωτερικών), θα έλεγα ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία όταν οι δύο χώρες χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση: Αργεντινή και Ελλάδα.

Αυτοί οι Ευρωπαίοι είναι βαθιά ανησυχοι ότι η Ελλάδα - για να μην αναφέρουμε την Ισπανία και την Ιταλία - θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής, θα αποκήρυξει τα χρεη, χωρίς να τηρησει τους διεθνείς κανόνες και στο τελος θα ανταμείφθει για την ανευθυνότητα της.

Η Αργεντινή κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία.Το 2001, η χώρα παρουσίασε στους πιστωτές " μια προσφορα από 35 σεντς στο δολάριο, “take-it-or-leave-it”, όπως το περιοδικό Economist το έθεσε, για περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια. Οι πιστωτές είχαν καταβάλει συνήθως 50-60 λεπτά."

Έτσι, οι δανειστές της Αργεντινής δεν είχαν άλλη επιλογή και πολλοί ξένοι αποδεχτηκαν. Άλλοι, ωστόσο, αρνήθηκαν. Σύμφωνα με τον Graham Mather, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Χρηματοπιστωτικα στο Λονδίνο, η Αργεντινή εξακολουθεί να χρωστά $ 15 δισ. σε ιδιώτες - συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων χιλιάδων Ιταλών συνταξιούχων και αρκετων θεσμικων επενδυτων

Ακόμη χειρότερα, η Αργεντινή έχει αγνοησει περισσότερες από 100 δικαστικές αποφάσεις, σε όλο τον κόσμο.Ο Thomas Griesa,ενας δικαστης σε ένα Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ που χειρίστηκε πολλές από τις περιπτώσεις, αποκαλεσε την τακτικη της Αργεντινής προς τους πιστωτές της "ανήθικη".

Τώρα γυρίζουμε στην Ελλάδα. Είναι μία από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν μια οικονομική κρίση που θα μπορούσε να είναι τόσο τρομερή, όπως της Αργεντινής - ή και χειρότερη. Όταν η Αργεντινή είχε αδυναμία πληρωμής, το έλλειμμα ήταν μόνο 3,2 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αλλά το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι 7,8% του ΑΕΠ. Οι New York Times αναφερουν: “Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος στην Ελλάδα του 150% είναι πολύ χειρότερο από αυτό που ειχε η Αργεντινή όταν πτώχευσε."

Αυτό που προβληματίζει τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ότι η Ελλάδα - ή, αν πρόκειται για αυτό, η Ισπανία και ποιος ξέρει ποιες άλλες χώρες - θα εξετάσει την εμπειρία της Αργεντινής και θα πει, "Αυτή είναι μια καλή λύση για εμάς!”

Ο λόγος είναι ότι η Αργεντινή δεν έχει τιμωρηθεί από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την ανεύθυνη συμπεριφορά της. Το αντίθετο. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δανειοδοτήσει την Αργεντινή περίπου 8 δισ. δολάρια και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (IADB) αρκετά δισεκατομμύρια περισσότερα, συμπεριλαμβανομένου, κατά ειρωνεία της τύχης, 36 εκατομμύρια δολάρια στις 6 Ιουλίου για την "παραγωγική θεσμική ενίσχυση και τη δημοσιονομική διαχείριση."

Πέρα από τα δάνεια, η Αργεντινή έχει τιμηθεί πραγματικά. Είναι σήμερα ένα από τα πλέον διαπρεπή μελη της ομάδας G20 και η οργάνωση των μεγάλων οικονομιών χρεώθηκαν με “την αποκατάσταση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την ενίσχυση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, και τη μεταρρύθμιση των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων" στον απόηχο της παγκόσμιας κρίσης 2008-09.

Και αυτό ακριβώς είναι που ανησυχεί τους Ευρωπαίους που συνομίλησα.
Οτι η Ελλάδα μπορεί νομίμως να δεί την Αργεντινή ως μια χώρα που έχει δει την ανευθυνότητα και την έλλειψη διεθνούς συνεργασίας να αποδίδουν καρπούς. Ο Λάρι Έλιοτ, οικονομικός συντάκτης της Guardian στην Βρετανία, συνόψισε την υπόθεση σε ένα άρθρο με τον τίτλο, “Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής”. και σε υπότιτλο,κατέληξε στο συμπέρασμα, "όταν μια οικονομική κρίση σε χτυπησει, είναι συχνά καλύτερο να προχωρησεις μόνος. "

Μερικά κρατη, ωστόσο, ανελαβαν δράση εναντίον της Αργεντινής. Τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσημα ότι “οι ΗΠΑ θα αντιταχθούν σε δανεισμο στην Αργεντινή” από την Παγκόσμια Τράπεζα και το IADB. Οι ΗΠΑ έκαναν το πρώτο βήμα ψηφίζοντας κατά του δανεισμο 232 εκατομ. δολάριων σε δάνεια της IADB στις 14 Σεπτεμβρίου.

O εκπρόσωπος Υπουργείου Οικονομικών είπε, “η Αργεντινή απέτυχε να τιμήσει τις δεσμεύσεις της ως μέλος της Ομάδας των 20 και των υποχρεώσεων της προς το ΔΝΤ, την Λέσχη του Παρισιού και το ICSID. Έχουμε πει επανειλημμένα στις αρχές της Αργεντινής ότι θα πρέπει να διορθώσουν αυτές τις πολιτικές.”.

Η ιδιαίτερη εντύπωση που πήρα από τους Ευρωπαίους - κανένας από τους οποίους δεν ήθελε να μιλήσει επισημα για την ωρα - ήταν ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις χώρες τους, θα ακολουθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποιες αντιτίθενται σε περαιτέρω δάνεια.
Το ζήτημα των G20 μπορεί να είναι ακόμη πιο επιτακτικό. Ο Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Λούγκαρ, Ρεπουμπλικανος, ο οποίος προήδρευσε της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, εισήγαγε ένα ψήφισμα το Μάιο, ζητώντας την αναστολή της παρουσίας της Αργεντινής από το G20.

"Σε αντίθεση με τις χώρες που αντιμετωπίζουν πραγματικές προκλήσεις’, δήλωσε ο Λούγκαρ, “η Αργεντινή έχει μια παραγωγική οικονομία και πάνω από $ 45 δισεκατομμύρια αποθεματικά. Θα μπορούσε εύκολα να ζήσει τηρωντας τους κανόνες και να πληρώσει τους λογαριασμούς της, αλλά η σημερινή κυβέρνηση επιλέγει το αντίθετο”.

Σε ένα σκληρο Editorial τον Απρίλιο, η Wall Street Journal ζήτησε την αποβολή της Αργεντινής από τους G20, επικαλούμενη την απόφαση της Προέδρου Κριστίνα Κίρσνερ να εθνικοποιήσει την πετρελαϊκή εταιρεία YPF με την κατάσχεση μετοχών που κατέχονται από μια ισπανική εταιρεία. Η Washington Post δημοσίευσε ομοίως ένα editorial,λέγοντας ότι "ένας τρόπος για να στείλετε ένα ξυπνητήρι θα ήταν να βγάλετε την Αργεντινή από την Ομάδα των 20, την δήθεν ελίτ των κρατών που συγκεντρώνετε για να αναλύσει τα οικονομικά προβλήματα του κοσμου."

Η υπόθεση εναντίον της Αργεντινής είναι ισχυρή. Τον περασμένο μήνα, ο Alex Brill, ένας ερευνητής στο American Enterprise Institute, ανακοίνωσε μια μελέτη, που χρηματοδοτείται από την Εθνική Ένωση Φορολογουμένων, υποστήριζοντας ότι τα αντικειμενικά κριτήρια για την εισαγωγή στους G20, κινδυνεύουν να χάσουν την νομιμότητά τους λόγω του αυθαίρετου χαρακτήρα των αποφάσεων των μελών του.

Έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα βαθμολόγησης που βασίζεται σε επτά μετρήσεις που αναπτύχθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη συνέχεια εφαρμόζοντας τα πρότυπα αυτά - στα οποία περιλαμβάνονται το ΑΕΠ, ο όγκος του εμπορίου, οι παγκόσμιες συνδέσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του κράτους δικαίου - στα τρέχοντα μέλη και σε περίπου δύο ντουζίνες άλλες χώρες.

Βρήκαμε ετσι ότι δύο μέλη σαφώς δεν ανήκουν στην G20: Η Αργεντινή και η Ινδονησία. Η Αργεντινή ήταν μακράν η χειρότερη. Σκόραρε 18,1 στην κλίμακα μας - κάτω από χώρες όπως η Αίγυπτος (23,6), Ταϊλάνδη (32,1), και, ναι, η Ελλάδα (37,3). Η Αργεντινή εχει σημερα το μικρότερο ΑΕΠ των G20 Κατατάσσεται επίσης χαμηλότερα κατά πολύ για την οικονομική διασυνδεσιμότητα και είναι προτελευταια (λίγο καλύτερα από τη Ρωσία) για το κράτος δικαίου και τον έλεγχο της διαφθοράς.

Επιπλέον, η Αργεντινή κατατάσσεται τελευταία σε συμμόρφωση προς τις κατά προτεραιότητα δεσμεύσεις που τα μέλη του G20 εβαλαν κατά την σύνοδο κορυφής στη Σεούλ το 2010. Η Αργεντινή πετυχε μόνο 46% των δεσμεύσεων, σε σύγκριση με ένα μέσο μέλος που πετυχε 76% . Με λίγα λόγια, με κάθε αντικειμενικό κριτήριο, η χώρα δεν είχε ποτέ δουλεια να είναι στην G20. Η εφημερίδα Washington Post πρότεινε να αντικατασταθεί η Αργεντινή από τη Χιλή. Ίσως, αλλά η Χιλή είναι μία από τα είκοσι μη-μέλη του G20 που κατατάσσονται ψηλότερα από την Αργεντινή.

Η Αργεντινή έχει παγώσει από τις πιστωτικές αγορές εδώ και μια δεκαετία, και, παρά τους ισχυρισμούς του Larry Elliott και άλλων, υπήρξαν πράγματι σοβαρές συνέπειες. Οι New York Times, επικαλούμενη μια σύμβουλο επιχειρήσεων στο Ροζάριο, μια πόλη βόρεια του Μπουένος Άιρες, λέει οτι “η Αργεντινή δεν θεωρείται πλέον μια σοβαρή χώρα”.

Οι Αργεντινοι αξιωματούχοι σήμερα κωλυσιεργούν έχοντας λανθασμένες αξιώσεις, όπως ότι η Αργεντινή "αναγνώρισε το χρέος της και κατέβαλε τα δεοντα." Αλλά η Αργεντινή έχει μια επιλογή. Η Κυβέρνηση της μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της, σύμφωνα με τα δικαστήρια και στο ICSID,να επανέλθει στη διεθνή κοινότητα και, μέσω αυτών των δράσεων, να διατηρησει μάλλον την έδρα της στην G20. Ή μπορεί να παραμείνει ένα παγκόσμιος αποστάτης και αναπόφευκτα να χάσει και τα δύο δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας και το καθεστώς της G20.

Η μεγάλη ανησυχία δεν είναι ότι αυτοκαταστρέφεται η Αργεντινή, αλλά ότι η τρέχουσα θέση της ως μέλος του G20 παρέχει ένα παράδειγμα για άλλα έθνη που αγνοούν και υποτιμούν τα διεθνή χρηματοοικονομικα πρότυπα. Αυτό είναι που ανησυχεί τους υπεύθυνους Ευρωπαίους, οι οποίοι φοβούνται ότι η Ελλάδα και άλλες οφειλέτες που βρίσκονται σε κίνδυνο, θα ακολουθήσουν το μοντέλο της Αργεντινής. Ελπίζουμε να μην το κάνουν.


Ο James Κ. Glassman ήταν πρώην Υφυπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Δημοσίων Υποθέσεων στην Κυβερνηση του G.W.Bush

forbes

Κατατέθηκαν οι προσφορές για το “Ηλεκτρονικό Εισιτήριο”

Σημαντική επενδυτική συμμετοχή με την κατάθεση τριών τελικών δεσμευτικών προσφορών για το έργο ΣΔΙΤ του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών Αθηνών

Υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, και το έργο εισέρχεται στην τελική φάση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι εταιρείες που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές είναι οι:

1. INTRASOFT INTERNATIONAL - ΙΝΤRΑΚΑΤ

2. ΑΤΕΣΕ – ΜΕΤΚΑ

3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - LG CNS

Στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ελληνικό δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να είναι σημαντικά, τόσο για τον ΟΑΣΑ, όσο και για το επιβατικό κοινό. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος για τον ΟΑΣΑ θα προκύψουν από το δραστικό περιορισμό της λαθρεπιβίβασης, καθώς θα τοποθετηθούν μπάρες στο μετρό. Επίσης, οφέλη θα προκύψουν από τον καλύτερο σχεδιασμό του μεταφορικού έργου, το βελτιωμένο έλεγχο των χρηματοοικονομικών του μεγεθών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευέλικτων και ελκυστικών τιμολογιακών πολιτικών, καθώς και την ορθολογικότερη κατανομή των εσόδων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ανάλογα με το μεταφορικό έργο που έχουν προσφέρει. Οι επιβάτες θα ωφεληθούν με τις δικαιότερες χρεώσεις ανάλογα με τις αποστάσεις που θα διανύουν, την εξασφάλισή τους σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των καρτών, την ευκολία στην αγορά εισιτηρίων και φόρτιση καρτών σε πολλά σημεία πώλησης καθώς και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς.

Το έργο προβλέπεται να παραδίδεται σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις μεταφορές, καθώς ολοκληρώθηκε και η επιλογή αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Τα δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου. Παράλληλα, εγκαινιάζουν μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ΤΠΕ στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιούνται πλέον και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια.

ΠΗΓΗ

Αλαλούμ και λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

Λάθος ποσά και ΑΦΜ έστειλαν οι τράπεζες
Αντιμέτωποι με νέα ταλαιπωρία βρίσκονται οι φορολογούμενοι λόγω των εκτεταμένων λαθών που έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη
εβδομάδα στο Taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Κάποιες τράπεζες δεν ακολούθησαν εξαρχής τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων με αποτέλεσμα να εισαχθούν στο σύστημα λάθος δεδομένα, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν για την ακρίβειά τους. Τα λάθος στοιχεία των τόκων εγκυμονούν μάλιστα τον κίνδυνο πρόσθετων επιβαρύνσεων για όσους φορολογουμένους εμπιστευθούν τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό E1 και δεν τα επαληθεύσουν με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα στο διάστημα 21 Ιουνίου - 19 Ιουλίου μεταφορτώθηκαν στο Taxisnet περίπου 25.000.000 εγγραφές με στοιχεία τόκων καταθέσεων από 40 περίπου τράπεζες. Από την αρχή διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία, καθώς οι τράπεζες κοινοποιούσαν στο υπουργείο Οικονομικών στοιχεία διαφορετικής μορφής και περιεχομένου από αυτά που είχε ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Επιπλέον, είναι ενδεικτικό ότι 10% των στοιχείων που απέστειλαν οι τράπεζες στη ΓΓΠΣ, δηλαδή 2.500.000 εγγραφές, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα καθώς πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί δεν συνοδεύονται από το ΑΦΜ του καταθέτη.


70.000 Δημόσιοι υπάλληλοι στη διαθεσιμότητα - Ο Μητσοτάκης στον Παπούλια

Ακόμη και εάν μπήκαν με διαγωνισμό οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα.  Εάν δεν βρεθεί νέα θέση στο δημόσιο κινδυνεύουν με απόλυση. Στο στόχαστρο υπάλληλοι δήμων, πανεπιστημίων, εταιρειών του δημοσίου.

Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.

Είναι όμως άλλο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και άλλο η έγκριση ενός διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Έτσι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν με μια θέση στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό, όμως όχι μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μέσω διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από κάποιον φορέα.

Με λίγα λόγια μπαίνουν στο στόχαστρο περίπου 70.000 υπάλληλοι ΟΤΑ, πανεπιστημίων και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Για να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα ένας υπάλληλος θα πρέπει:
Να έχει προσληφθεί στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
Να έχει προσληφθεί με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Καθώς είναι χιλιάδες οι... υποψήφιοι για διαθεσιμότητα υπάλληλοι αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες εξόδου ενός υπαλλήλου από το δημόσιο με απόλυση καθώς προβλέπεται ότι για να εξευρεθεί μια νέα θέση θα ακολουθηθεί νέα αξιολόγηση, πιθανότατα θα ληφθούν υπόψη και κάποια κριτήρια και έτσι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που δεν θα εξασφαλίσουν μια νέα θέση εντός του 8μηνου που προβλέπει ο νόμος.

Το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε ενημέρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Σήμερα οι προσλήψεις στη νέα Δημόσια Τηλεόραση - Που γίνονται αιτήσεις

Το πρώτο κύμα προσλήψεων, 589 ατόμων, στη Δημόσια Τηλεόραση ξεκινάει σε λίγες ώρες αφού οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις σχετικές αιτήσεις μέσω του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνουν συνολικά 2.000 προσλήψεις.
Προσέξτε τώρα το τρυκ που γίνεται ώστε να τερματισθεί η κατάληψη στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής από τους εργαζόμενους στην πρωην ΕΡΤ.
Αντί να γίνουν τώρα οι 2.000 προσλήψεις, τις σπάνε σε κομμάτια.
Πρώτα θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και όταν θα τερματιστεί η κατάληψη και γίνει εφικτή η εκπομπή προγραμμάτων από την Αγία Παρασκευή τότε θα γίνουν και οι υπόλοιπες προσλήψεις.


Ήδη έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού ωστόσο παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη σελίδα, προφανώς λόγω υπερφόρτωσης... Δείτε σχετικά στη διεύθυνση www.minfin.gr.

Κράτος τοκογλύφος ! Τόκος 8,75% για όσους καθυστερούν να πληρώσουν

Νέα κεραμίδα για τους φορολογούμενους -Ερχονται πρόστιμα φωτιά από την Εφορία

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους έρχεται με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στις φορολογικές παραβάσεις, αφού οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα
περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή θα προβλέπονται μεταξύ άλλων εξπρές δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το Εθνος βάσει του νομοσχεδίου τα αυτοτελή πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης και μη παρακράτηση του προβλεπόμενου φόρου θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων. Παράλληλα καθιερώνεται τόκος υπερημερίας 8,75% ετησίως για καθυστέρηση στην πληρωμή των φόρων, μηνιαία προσαύξηση 1% με ανώτατο όριο το 100% επί του οφειλόμενου φόρου για εκπρόθεσμες δηλώσεις και 10%-100% για ανακρίβειες.

Παράλληλα η Εφορία θα προχωρά σε δεμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων σε οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους αποκρύπτουν εισοδήματα.

Τα νέα πρόστιμα – φωτιά που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

300 ευρώ όταν ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων
1.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα
2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα
Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης

10% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 5% αλλά χαμηλότερο του 20% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
50% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 20% αλλά χαμηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
100% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή ψηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάση της φορολογικής δήλωσης.
iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει για τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η ΟΛΜΕ για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. 

Από σήμερα Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που αφορά στη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Τι θέλει να πεί ο ποιητής;

Τί λέγαμε πριν λίγες μέρες; Όταν δεν είναι στο προσκήνιο βυσσοδομεί!
Και είπε προχθές: ''Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία'' !

Έτσι. Απλά. Όπως μόνον ένα δωσιλογικό σκουλήκι του μεγέθους του, και του όγκου του μπορεί να το πεί.
Και δηλαδή;

Μπορεί ένας, κάποιος, να μας εξηγήσει τί εννοεί; Πού το πάει; Τί τριγυρίζει στο βοθρόλυμα του χυδαίου μυαλού του;

Πώς θ' αλλάξουν τα γεωγραφικά δεδομένα;
Θα μας επιστρέψουν την Ίμβρο και την Τένεδο; Δεν νομίζω.
Θα μας παραχωρήσουν την Ανατολική Θράκη; Δεν μπορεί!
Θα αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα της Κύπρου; Αστεία πράγματα!
Μήπως πρόκειται να αναγνωρίσουν πλήρως την υφαλοκρηπίδα των νησιών μας στο Αιγαίο; Μάλλον ούτε κι αυτό.

Τότε; Αφού δεν θα είναι υπέρ μας, οποιαδήποτε αλλαγή των ''γεωγραφικών δεδομένων'', θα είναι εις βάρος μας!

Και δεν βρέθηκε δυό μέρες τώρα ΕΝΑΣ κυβερνητικός να αξιωθεί να μας εξηγήσει τί εννοούσε ο ''αντιπρόεδρος'' !!

Τέτοια ευαισθησία για την ενημέρωση του ελληνικού λαού για ένα μείζον θέμα που αγγίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!

(Από την άλλη, όμως, όλο το σαββατοκύριακο, η πλύση εγκεφάλου πήγαινε κι ερχόταν για δυό-τρείς σφαλιάρες που έφαγε, άν έφαγε, το πιό γελοίο υποκείμενο της κυβέρνησης)

Αυτό που ειπώθηκε λοιπόν προχθές, έτσι απλά, δεν είναι τυχαίο. Είναι μία τροχιοδεικτική βολή για να ''μαζέψουν'' αντιδράσεις. Να δούν τα αντανακλαστικά του πολιτικού κόσμου και του λαού.

Γιατί τώρα σύντομα, που η οικονομική καταστροφή θα ολοκληρωθεί, θα μπεί σε ενέργεια το βασικό σχέδιο:
Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!


Η ''προδοσία τώρα δικαιώνεται'' για τα μνημονιακά ανδρείκελα..

Ο λαός πρέπει να κινηθεί ΤΩΡΑ, ή να περιμένει μετά από τριακόσια χρόνια μιάν άλλη εθνική επανάσταση για την απελευθέρωση από τα δεσμά του νέου τουρκο-ευρωπαϊκού ζυγού.

Νυν υπέρ πάντων, αγών.. ΠΗΓΗ

Η εθνοκτονία συνεχίζεται η δικαιοσύνη κοιτά αλλού ! Νέα αυτοκτονία απελπισμένου Έλληνα

Τέλος στην ζωή του έβαλε το βράδυ της Κυριακής, λόγω οικονομικών προβλημάτων, άλλος ένας Έλληνας συμπολίτης μας. Όπως αναφέρουν στην Aftonomi.gr αυτόπτες μάρτυρες τα χρέη και η απελπισία για το αύριο φαίνεται πως έσπρωξαν τον 60χρονο αυτόχειρα σε αυτή την πράξη.

Το περιστατικό έλαβε χωρά περίπου στις 21:00 στην οδό Λιοσίων κοντά στην πλατεία Βάθης, στην καρδιά της Αθήνας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο απελπισμένος αυτόχειρας, πρώην ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου στην περιοχή, όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αγόρασε μερικά γκαζάκια και στην συνέχεια μπήκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο της περιοχής όπου και αυτοπυρπολήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του και να καεί μέρος του κτηρίου.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική χωρίς ωστόσο να προλάβουν να αποτρέψουν το μοιραίο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;‏

Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει βασιμότητα αλλά το σημειώνουμε...

Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει κάνει παρέμβαση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα στο Ε. Βενιζέλο,
να ασκήσει πίεση στον Α. Σαμαρά για να μην βρεθεί κατηγορούμενος σε ειδικό δικαστήριο για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ. Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος...

Απειλείται να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να δικαστεί για δυο κακουργήματα (νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία) και για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).
Σύμφωνα πάντα με αναγραφόμενα στο τύπο ο Γ. Παπακωνσταντίνου απειλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι σε διαφορετική περίπτωση θα «κελαηδήσει» για το που κατέληξαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν «φτερά» από το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, και υποθέτουμε ότι θα εννοεί ότι εμπλέκονται στενοί συνεργάτες του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

tsak-giorgis

Ελληνικές επιχειρήσεις με «κόκκινα» δάνεια στα νύχια ξένων funds

Η θηλιά των «κόκκινων» δανείων σφίγγει ασφυκτικά γύρω από τον λαιμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Υπερχρεωμένες στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, κινούνται σπασμωδικά σε μια αγορά που τρώει τις σάρκες της, με τις προσδοκίες για ανάπτυξη να μετατίθενται από χρονιά σε χρονιά.

Οι ελληνικές τράπεζες γνωρίζουν την κατάσταση στην αγορά και πιέζουν «διακριτικά» τις επιχειρήσεις να δίνουν κάτι ώστε να μην περνάνε τα δάνεια στη ζώνη του υψηλού κινδύνου. Και στη γωνία παραμονεύουν τα ξένα funds για να αγοράσουν τα δάνεια και ενδεχομένως να γίνουν αύριο και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, τράπεζες και επιχειρήσεις κινδυνεύουν από την έλλειψη ρευστότητας και την απαξίωση της πραγματικής οικονομίας, που συνοδεύει την εφαρμογή των μνημονίων. Η εσωτερική υποτίμηση, που τσάκισε τα εισοδήματα των Ελλήνων, αποδεικνύεται θανατηφόρα για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Το τραγικό είναι ότι υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης, που συνθλίβει τη χώρα και την οικονομία, τάχθηκαν στο παρελθόν και στελέχη της ιδιωτικής οικονομίας, των οποίων σήμερα καταρρέουν οι επιχειρήσεις. Σήμερα, υπό το φως των νέων εξελίξεων και των απειλών που διαμορφώνονται, αλλάζουν πορεία, καθώς βλέπουν ότι είναι στριμωγμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Την ίδια στιγμή η τρόικα αντιμετωπίζει με απίστευτη κυνικότητα το ζήτημα των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, τις οποίες καλεί να προχωρήσουν σε ρύθμιση εντός του προσεχούς διαστήματος, «ειδάλλως να πτωχεύσουν». Οι εγχώριες τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πρόσφατα, αντιμετωπίζουν με δυσπιστία κάθε προσπάθεια ρύθμισης δανείων ή νέας χρηματοδότησης υγιών επιχειρήσεων, παρά τα όσα λένε δημόσια.

Το σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει η επικείμενη νέα κάθοδος της BlackRock που θα αξιολογήσει για δεύτερη φορά τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, με τις τελευταίες να προσπαθούν να αποτρέψουν την περαιτέρω διόγκωση των «κόκκινων» δανείων. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσονται και τα προσωπικά τηλεφωνήματα αγωνίας στους επιχειρηματίες με τα «κόκκινα» δάνεια για να δώσουν κάτι, προκειμένου να εμφανισθεί το δάνειο ότι εξυπηρετείται. Οι καταστάσεις είναι τραγικές καθώς όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, που δεν είναι άλλη από την υποτιθέμενη ανάπτυξη η οποία όλο έρχεται και ποτέ δεν φθάνει.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τους ζήτησε να αρχίσουν να δίνουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα αν η έκκληση έγινε με καλή πρόθεση, η εμπειρία έχει δείξει ότι όλα αυτά πέφτουν στο κενό. Οι τράπεζες φοβούνται να δώσουν νέα δάνεια και οι καλές προθέσεις μένουν προθέσεις, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι «λύσεις» που προκρίνονται για τους επιχειρηματίες που ασφυκτιούν είναι είτε το απευθείας «λουκέτο» είτε η μεταβίβαση των δανείων στα χέρια των αρπακτικών funds που καταφθάνουν. Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, οι οφειλές των επιχειρήσεων στις τράπεζες πρέπει να διευθετηθούν στο προσεχές διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι τράπεζες τρέμουν την προοπτική να «κοκκινίσουν» περαιτέρω τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ σε σχέση με το παρελθόν αναμένονται πολύ αυστηρότερα κριτήρια για τα επισφαλή δάνεια.

Η δυσπιστία των τραπεζών απέναντι στις ρυθμίσεις των επιχειρηματικών δανείων ενισχύεται και από τη νέα κάθοδο των «ανδρών με τα μαύρα» της BlackRock, που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών προκειμένου να εντοπίσουν τα προβληματικά δάνεια.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και η λύση βρίσκεται εν μέρει στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο διαθέτει στα ταμεία του περίπου 9-10 δισ. ευρώ, που περίσσεψαν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αρκετοί φοβούνται ότι το «ξεκαθάρισμα» των «κόκκινων» δανείων θα σημάνει για τις τράπεζες την άμεση ανάγκη να διατεθούν πόροι που θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο από μηχανής θεός στην προκειμένη περίπτωση μοιάζουν να είναι τα distress funds που καταφθάνουν στη χώρα μας προκειμένου να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα δάνεια από τις επιχειρήσεις και να αναλάβουν από εκεί και πέρα αυτοί την είσπραξή τους και ενδεχομένως την ιδιοκτησία των υπερχρεωμένων εταιριών. Ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρουμε ότι ήδη βρίσκονται στην Αθήνα και πραγματοποιούν συναντήσεις με τραπεζικά στελέχη εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών funds που προτίθενται να αγοράσουν τα ενυπόθηκα δάνεια των επιχειρήσεων σε τιμές που θα ξεκινούν από το 30% της αξίας τους. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι τα συγκεκριμένα funds αγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων σε σχετικά καλές τιμές (π.χ. στο μισό της αξίας του δανείου), το υπόλοιπο κομμάτι πρέπει να «αναζητηθεί» από την τράπεζα, ώστε να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαια του πιστωτικού ιδρύματος.

Και εκεί ακριβώς παρεμβαίνει το ΤΧΣ, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει τις τρύπες που θα δημιουργηθούν. Βασική προϋπόθεση είναι όταν έρθει εκείνη η ώρα το ΤΧΣ να έχει χρήματα για να μπορέσει να κλείσει τις πληγές των τραπεζών.


Ο Κυπριακός εφιάλτης

Πάντως σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αποφασιστεί ότι σε τράπεζες με πρόβλημα (εξαιτίας τέτοιου είδους δανείων) θα συνεισφέρουν και οι καταθέτες. Το σχέδιο δοκιμάστηκε στην Κύπρο και μάλιστα πανηγυρίστηκε ως σώφρονα λύση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές τράπεζες έχουν εκτοξευθεί στο 28% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου, με προοπτική να ξεπεράσουν ακόμη και το 30%. Ετσι κρίνεται πλέον απαραίτητη η διενέργεια νέας διαγνωστικής μελέτης, με τα δεδομένα από την προηγούμενη, η οποία δημοσιοποιήθηκε μόλις στο τέλος της περασμένης χρονιάς, να είναι ήδη παρωχημένα. Η νέα μελέτη των στελεχών της BlackRock, που αναμένεται να συνταχθεί τον Σεπτέμβριο, θα αποτελέσει και τον προπομπό των νέων τεστ κοπώσεως (stress tests), που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Από την πίσω πόρτα 15 νέα χαράτσια...

Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα επιφέρει επιπλέον επιβαρύνσεις ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, δυσάρεστες εκπλήξεις φουσκώνουν κι άλλο τον λογαριασμό για τους φορολογούμενους.

Πρόκειται για 15 σημαντικές επιβαρύνσεις, οι οποίες προκύπτουν από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για δαπάνες ενοικίων (και παιδιών που σπουδάζουν), ασφάλιστρα, δίδακτρα και τόκους στεγαστικών δανείων.

Παράλληλα, καταργείται το αφορολόγητο προστατευόμενων τέκνων, επιβάλλονται φόροι 26% (και από το πρώτο ευρώ) σε επαγγελματίες και εμπόρους, 20% στην υπεραξία από πώληση ακινήτων και 10% στα μερίσματα.

πηγη enet.gr

Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Δημοσίου 70.000 υπάλληλοι παρά τον... ΑΣΕΠ

Τουλάχιστον 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται άμεσα με διαθεσιμότητα. Κυρίως πρόκειται για διοριστέους την τελευταία 20ετία μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους, πανεπιστήμια και ΝΠΙΔ.
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία διάταξη που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο
πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη θα φέρει τα πάνω κάτω για δεκάδες χιλιάδες διοριστέους, που προσλήφθηκαν με προκηρύξεις που εξέδωσαν οι ίδιοι οι φορείς τους και όχι το ίδιο το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, από το μέτρο της διαθεσιμότητας εξαιρούνται μόνον όσοι υπάλληλοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω γραπτών διαγωνισμών που διενήργησε από συστάσεώς του το ΑΣΕΠ, καθώς επίσης και όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων και μόνον εφ' όσον οι διαδικασίες αυτές πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Αντιθέτως όσοι πέτυχαν στους διαγωνισμούς που έκαναν απευθείας οι φορείς του Δημοσίου όπου και διορίστηκαν κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με όσους προσελήφθησαν από το παράθυρο.

Σε σύνολο 200.000 υπαλλήλων που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ τα τελευταία 18 χρόνια, οι 70.000 δεν θα μοριοδοτούνται επιπρόσθετα, όπως οι υπόλοιποι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μην υπαχθούν στη διαθεσιμότητα.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι άδικο, γιατί η Προκήρυξη που εξέδωσε ο φορέας ελέγχθηκε ως προς την εγκυρότητά της από το ΑΣΕΠ, το οποίο έλεγξε όλους τους διοριστέους για να διαμορφώσει το σχετικό πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλιαστο:Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Δημοσίου 70.000 υπάλληλοι παρά τον... ΑΣΕΠ

ΠΕΡΙ «ΜΑΙΜΟΥ» ΑΝΑΠΗΡΩΝ. Ας τολμήσουν να πανε τα λαμόγια στο δικαστήριο. Γιατί δεν το κάνουν;

Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε για «σκανδαλα» που έχουν να κάνουν με πλήθος υποτιθέμενων αναπήρων σε διάφορα μέρη της χώρας οι οποίοι εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και επιδόματα από ασφαλιστικούς φορείς, άτομα τα οποία δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης αυτής ήταν ποικίλες.

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν
κάποιο «βάρος» στο γεγονός, αφού όλο αυτό το «παιχνίδι» ζημίωνε οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία, και κάποιοι άλλοι, προσπάθησαν όλο αυτό να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, αλλά και μικροκομματικά.

Η κοροϊδία και η υποκρισία με λίγα λόγια σε όλο της το μεγαλείο.

Να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, γιατί έχει παραγίνει το κακό.

Να ξεκινήσουμε πρώτα από τις τοπικές κοινωνίες;

ΟΛΟΙ γνώριζαν για τους υποτιθέμενους π.χ τυφλούς, για τους υποτιθέμενους αναπήρους.

ΟΛΟΙ….

Αλλά τι παράξενο!

ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλαγε, ΚΑΝΕΙΣ δεν πήγε σε έναν εισαγγελέα να κάνει καταγγελία.

Γιατί αραγες;

Να αφήσω τις τοπικές κοινωνίες, και να πάω στις «επιτροπές» που αποφάσισαν ότι οι ψευτοανάπηροι πρέπει να ζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ είναι μια χαρά.

ΜΗΠΩΣ οι επιτροπές αυτές, έπαιρναν γραμμή από βουλευτικά γραφεία να γνωμοδοτήσουν θετικά υπέρ κάποιων;

ΠΟΣΟΙ αλλοδαποί στ’ αλήθεια εισπράττουν αναπηρικές συντάξεις χωρίς να έχουν τίποτα;

ΤΩΡΑ ανακάλυψαν τις «λάσπες»;

ΤΩΡΑ βρήκαν ότι η άπατη έδινε και έπαιρνε, και ότι στα πλαίσια της εξόφλησης των «προεκλογικών γραμματίων» κάποιοι πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές για να περνούν ζωή και κότα κάποιοι άλλοι που στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν κάποια κομματόσκυλα που δεν δούλεψαν στη ζωή τους;

Πόσο γελοίοι μπορεί να είστε «κύριοι» διοικητές οργανισμών, υπουργοί, και οι λοιποί;

Μήπως αυτή η πρόσφατη «ανακάλυψη» έγινε για να τραβήξει σε μάκρος (πόσο ακόμα) η ταλαιπωρία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αναπήρων που είναι εγκλωβισμένοι στην εφιαλτική αναμονή των ΚΕ.Π.Α;

ΜΗΠΩΣ αυτή η «ανακάλυψη», είναι μια καλή δικαιολογία για να κάνετε περισσότερες περικοπές, δηλαδή τι περικοπές, αυτό είναι κανονικό σφαγείο στις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα;

ΑΝ θέλατε κύριοι, θα ξεσκεπάζατε εδώ και πολλά χρόνια τόσο τους απατεώνες ανάπηρους, όσο και όλο το σίτεμα, από τον μεμονωμένο γιατρό μέχρι τις όποιες επιτροπές, και όσους βρισκόταν από πίσω.

Η ουσία, ΔΕΝ είναι οι «μαϊμού» ανάπηροι, αλλά οι μαϊμούδες που είναι πίσω απ αυτούς, γιατροί, επιτροπές, υπουργείο, διευθυντές πολιτικών γραφείων, και άλλοι.

Βλέπετε, έτσι όπως τα κάνατε, η υγεία είναι στα χεριά του κάθε λωποδύτη, ο οποίος θησαυρίζει απ’ αυτήν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, σε βάρος όλων των ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών.

Αφήστε λοιπόν τα καραγκιοζλίκια σας γιατί τα έχουμε μάθει τόσα χρόνια.

Θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά;

Κλείστε φυλακή ΟΛΟΥΣ εκείνους που ευθύνονται και ξέρετε ποιοι είναι.

Υπάρχουν οι σφραγίδες και οι υπόγραφες τους στα χαρτιά.

Αλλά τολμάτε να το κάνετε;

Που να τολμήσετε αφού ξέρετε ότι έτσι και απειληθούν, θα ανοίξουν το στόμα τους και θα τα ξεράσουν ΟΛΑ.

Και τότε….

Θα ακουστούν ονόματα τέτοια, που πολλοί θα λιποθυμήσουν.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com
πηγη