EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

«Ψήνεται» αλλαγή πρωθυπουργού το φθινόπωρο;

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια περί πιθανότητας αλλαγής πρωθυπουργού το Φθινόπωρο σε περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να προχωρήσει στην λήψη νέων μέτρων.

Είναι γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές στις μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν ότι δεν είναι
διατεθειμένοι να συναινέσουν στην ψήφιση νέων οριζόντιων μέτρων, ούτε καν στην παράταση της έκτακτης εισφοράς και επαναφέρουν το σενάριο που «έπαιξε» πολύ τις ημέρες της κυβερνητικής κρίσης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και έκανε λόγο για αλλαγή πρωθυπουργού χωρίς η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως για τη συνταγματική δυνατότητα αλλαγής πρωθυπουργού μίλησε προ ημερών ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας εμφατικά ότι δεν είναι αναγκαίο το βάρος να πηγαίνει μονίμως στους βουλευτές από τους οποίους ζητείται να ψηφίζουν επαχθή μέτρα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός συμπλήρωσε ότι εάν ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αναθεωρήσει το πρόγραμμα που είναι αποτυχημένο τότε θα πρέπει να το πει για να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Τώρα τι είδους εξελίξεις μπορούν να είναι αυτές, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα καθώς πρόκειται για σχεδιασμούς επί χάρτου. Επιπλέον το προηγούμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου να αποδέχεται να αποσυρθεί και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία μετά το φιάσκο με το δημοψήφισμα, πολύ δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Το περιβάλλον του διαβεβαιώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καν στο μυαλό του μία τέτοια προοπτική…

 
 

Πότε θα είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα;

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει επόμενη “ημέρα” για την Ελλάδα παρά μόνο αιώνια νύχτα. Ας δούμε το γιατί.

1> Δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης. Ανάπτυξη με δρόμους, κοινωφελή έργα, διορισμούς στο
δημόσιο και τουριστικά δεν γίνεται. Το μοντέλο αύξησης της ανταγωνιστικότητας στο οποίο βασίζονται τα μνημόνια και οι αντισυνταγματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν ήταν λάθος. Ένα λάθος που διαρκεί χρόνια όμως έχει άλλο σκοπό. Ανάπτυξη επίσης δεν σημαίνει ύπαρξη φτηνών ημερομισθίων σημαίνει και ποιότητα ζωής.

2> Σκοπός των μνημονίων ήταν και είναι η αέναη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (θα διαρκεί όσο υπάρχουν κόκκινα δάνεια) και η παραμονή του ελέγχου τους – παρότι με δάνεια της χώρας – σε ιδιώτες. Στη χώρα έχει ήδη δημιουργηθεί καρτέλ που σκοπό ένει το κέρδος απο το Real Estate, δηλαδή την πτώση της τιμής της γής. Άρα ξεχάστε την ανάπτυξη. Το κεφαλοκλείδωμα πρέπει και θα παραμείνει διαρκές. Κούρεμα δεν βλέπω εκτός απο κάτι ψιλοεπενδυτικές τρίχες που θα γίνουν success story. H ουσία είναι – με νόμο τηε πολιτείας - να υποχρεούνται οι επενδυτές να επανεπενδύουν στην Ελλάδα αλλιώς η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα μειώνεται.

3> Είναι κωμικοτραγικό να κυνηγάει η Ελληνική δικαιοσύνη έναν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε το αυτονόητο και στο οποίο λεκτικά δεν βρίσκω κανένα λάθος και να αφήνει στο απυρόβλητο το τραπεζικό σύστημα που δεν είχε στα ταμεία του δεκάρα. Είναι πρόκληση στη δημοκρατία και στη κοινή νοημοσύνη.

4> Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) στην Ελλάδα υπάρχουν, η πιο φανερή είναι στο λιμάνι του Πειραιά (Cosco). Στις ΕΟΖ τα εργατικά δικαιώματα και η φορολογία είναι διαφορετικά από ότι σε όλη την επικράτεια. Η Cosco αλλά και ο ΤΑΠ περνάνε trannsit (χωρίς φορολογία εισαγωγής) τα προϊόντα που μεταφέρουν. Διαφαίνεται ένα βάπτισμα εισαγομένων Κινεζικών προϊόντων σαν Ελληνικά για να εμφανισθεί τεχνητά του χρόνου μια αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών. To άλλο που δεν σας είπαν είναι ότι εγκαινιάσθηκε σιδηροδρομική γραμμή απο τη Κίνα στη Γερμανία, που θα μεταφέρει Κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη σε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πώς το success story της Cosco θα πάει μαζί με τα άπλυτα…

5> Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει στη χώρα ένα μεταναστευτικό νόμο σαν αυτό που έχει το Ισραήλ, τον οποίο ευρίσκω πολύ επιτυχημένο. Ο νόμος αυτός ανάμεσα στα άλλα επιβάλλει οι παράνομοι αλλοδαποί να φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη να μπορεί να φυλακιστούν έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες που εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι. Ο πρώην κ.Τούρκογλου, το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ των μεγαλοεπενδυτών του Real Estate και της Αιγυπτιοποίησης τη χώρας, όπως και το Κατάρ και η Τουρκία θα συμφωνούσαν με αυτό;


6> Αγροτική και τουριστική πολιτική της χώρας δεν υφίσταται (τίποτα δεν υφίσταται αλλά τέλος πάντων). Αποτέλεσμα μιας τρελής πρόβλεψης της κυβέρνησης Σαμαρά για 17 εκ. τουρίστες ήταν μια αυξημένη παραγωγή των αγροτών, που παραμένει αδιάθετη γιατί όλοι οι τουρίστες μένουν μέσα στα ξενοδοχεία. Μόνοι κερδισμένοι και όχι απόλυτα γιατί και απο αυτούς τα τρώνε τα γραφεία ταξιδίων του εξωτερικού οι ξενοδόχοι. Η κυβέρνηση πρέπει στα πλαίσια μιας σωστής αγροτικής πολιτικής να προτείνει ποσοστά αύξησης της αγροτικής παραγωγής ανα περιοχή μετά απο μελέτη και να προτείνει πέραν του θαψίματος εναλλακτικές λύσεις εκμετάλλευσης της περίσσειας της παραγωγής. Είναι ντροπή στη Κρήτη π.χ. να μη παράγουν μπελτέ ή να μη υπάρχει μια σωστά οργανωμένη και παραγωγική βιομηχανία λαδιού.

7> Ακούω τους φερετζέδες του ΥΠΕΚΑ να μιλούν για άνοιγμα οπών με το γεωτρύπανό τους σε κάθε κόλπο της Ελλάδας, τους ακούω να μιλάνε με σεξουαλικά υπονοούμενα χωρίς σοβαρότητα για μια Ελλάδα - ενεργειακό κέντρο οπως τη “φαντάζονται”, τους ακούω να μιλάνε για αξιοκρατία εξαιρώντας τους εαυτούς τους… Στην Ελλάδα το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Αφήνοντας τα αστεία, θα σας επιστήσω τη προσοχή στα εξής δύο πράγματα: α) μετά απο δέκα χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο, το οποίο είναι φτηνό αλλά ΟΧΙ οικολογικό, για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και β) η δημιουργία εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ορισμένες μόνο απο τις πολλές περιοχές που είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες πιθανόν να δημιουργήσουν αποσχιστικά προβλήματα. Το άν η Τουρκία διαθέτει ή όχι πυρηνική βόμβα είναι με ερωτηματικό, όπως και πόσα ακόμη πυρηνικά εργοστάσια θα κτίσει στο μέλλον. Άν η Ελλάδα έχει πολιτική στην ενέργεια, να μου τη πείτε…

8> H πλύση εγκεφάλου και η εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας απο τους Έλληνες πολίτες μέσα απο τα Τουρκικά σήριαλ, που εισάγουν “πολιτισμό” στην Ελλάδα συνεχίζεται. Ευτυχισμένοι αυτοί που εισήγαγαν τον πολυπολιτισμό στην Ελλάδα για να αποκτήσουν άλλοι τον έλεγχο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής και τη πολιτικής σταθερότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της συνοχής της χώρας, αναστέλλοντας διαδοχικά κάθε κανόνα συνοχής που υπάρχει. Δυστυχισμένοι οι υπόλοιποι, που θα ζήσουν στο μέλλον σαν μετανάστες στον τόπο τους.

9> H Eλλάδα δεν θέλει άλλους διορισμένους στο δημόσιο. Το δημόσιο δεν παράγει. Οι γιατροί, οι στρατιωτικοί και οι δικηγόροι δεν παράγουν, προσφέρουν έργο. Για να προσφερθεί έργο χρειάζεται παραγωγή. Η Ελλάδα δεν παράγει παρά μόνο δανείζεται και πετάει τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε μη παραγωγικές επενδύσεις.

10> H Ελλάδα θέλει νέες βιομηχανίες και όχι καλοπληρωμένους προπαγανδιστές - δημοσιογράφους. H Αθήνα έχει περισσότερα ΜΜΕ απο ότι έχει το Τόκυο! Δεν είδα στις νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ να απαγορεύεται η διπλή ενασχόληση των νεοπροσλαμβανομένων. Πού ακούστηκε να απολυθούν 2,600 υπάλληλοι και να επαναπροσληφθούν 2,100! Το όλο εγχείρημα στην ΕΡΤ ταιριάζει περισσότερο με σιωπηρή πριμοδότηση δημοσιογράφων μέσω των αποζημιώσεων που θα δοθούν. Η σιωπή για το θέμα συνεχίζεται απο όλα τα κόμματα, των οποίων τα οικονομικά είναι σαν των τραπεζών… Ανεξιχνίαστα.

11> Όσο η κυβέρνηση δεν ενισχύει την παραγωγή, όσο δεν δημιουργεί εξαγωγές (όχι με Κινέζικα που θα βαπτίζονται Ελληνικά και όχι καλά δήθεν αποτελέσματα – φαντάσματα που δείχνουν αύξηση εξαγωγών με στατιστικές που δεν μπορούν να ελεγχθούν), όσο έχει τους Σόιδες και τους Βόιδηδες στα υπουργεία η ύφεση θα αυξάνει πρός νέα ρεκόρ.

12> Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Ο προσεκτικός επαναπροσδιορισμός του απο ανεξάρτητη επιτροπή είναι αναγκαίος, ώστε να αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες για όσους προκύψουν. Το ίδιο ισχύει και για το φάκελο της Κύπρου, του οποίου τα στοιχεία πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα πρίν χαθούν σε κάποιο ατύχημα, φωτιά, σεισμό ή κλοπή.

Δεν νομίζω μετά από όσα προανέφερα, να περιμένει κανείς με σώας τα φρένας ότι η χώρα με το παρόν πολιτικό σύστημα και με τις παρούσες πολιτικές επιλογές μπορεί να πάει προς το καλύτερο. Η χώρα φουντάρει κυρίες και κύριοι. Πίσω από το σωστό υπάρχει η καλύτερη προσέγγιση στην αλήθεια. Δεν υπάρχουν σημαίες, θεωρίες και οτιδήποτε άλλο. Μη χάνετε το χρόνο σας με αυτά. Δεν θα βγάλετε άκρη. Η χώρα χρειάζεται δράσεις, σχέδιο και οργάνωση όχι λόγια.

Να γίνετε θιασώτες του σωστού, του γρήγορου και του αποτελεσματικού. Αλλιώς φουντάρετε μόνοι σας…
 
 

Κάλεσμα προς όσους δεν είναι μόνο ένας Αριθμός Φορολογικού Μητρώου

Πήρα μια απόφαση:

Μου έχουν πάρει τη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη και τόσα άλλα.

Δεν θα μου πάρουν και το σπίτι. Δεν θα μου πάρουν τη γη μου. Δεν θα μου πάρουν τη ζωή. Δεν θα
αποφασίζουν για το πώς θα ζήσω, παραβιάζοντας όλα τα βασικά δικαιώματα του πολίτη, όπως ορίζονται, από διεθνείς διατάξεις, το Σύνταγμα, την Ηθική, τις Αξίες και τις Αρχές μας.

Η Ύπατη Αρμοστεία της Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών που παριστάνει την κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους προανήγγειλε, ανάμεσα σε άλλα "νέα" μέτρα, και την έναρξη των κατασχέσεων της περιουσίας.

Όλο και συχνότερα ακούς συμπολίτες να λένε "θα τους περιμένω με το δίκανο".

Τα λόγια τέλειωσαν. Είναι η ώρα της πράξης και της αντίστασης.

Επικαλούμενοι το μόνο χρέος που έχουμε στην ιστορία μας, στους πατεράδες μας, στον διπλανό μας και στα παιδιά μας, το μόνο που μας μένει είναι να οργανωθούμε και να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα στην αντίσταση, όπως το ορίζει το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος:

«η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.»

Σε πρώτη φάση, απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής σε όσους μετατράπηκαν σε "οφειλέτες", σε κάθε είδους πληγέντες από τη συστηματική παραβίαση σωρείας άρθρων του Συντάγματος, τη λεηλασία των δικαιωμάτων και την καταστρατήγηση της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

Άρθρο 4 παρ. 1: Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Άρθρο 4 παρ. : Οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Άρθρο 17 παρ. 1: Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους

Άρθρο 17 παρ. 2: Κανείς δεν στερείται της ιδιοκτησίας του παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια

Άρθρο 22 παρ. 1: Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος.

Την ώρα, που η πλειονότητα του ελληνικού λαού πλήττεται ποικιλοτρόπως από τις αποφάσεις και την άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας , οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι της κρίσης, οι τραπεζίτες διασώζονται, με την εγγύση του δημοσίου και με χρήματα που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης.

Όσοι επιθυμούν να υπερασπιστούν αυτό που απειλείται ή να ανακτήσουν αυτό που μας πήραν, με τη βία και κατόπιν απαίτησης ξένων, ας το δηλώσουν:

ithacanet.gr@gmail.com (προσωρινός τρόπος επικοινωνίας)

Σύντομα, θα οριστεί συνάντηση για να καθοριστούν τα περαιτέρω.

Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνος του τη συντονισμένη δράση μιας εξουσίας που υπηρετεί συμφέροντα κάποιων λίγων ντόπιων και ξένων ιδιοκτητών του χρήματος και του χρέους.

Πριν οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις. Πριν έρθει το τέλος που μας ετοιμάζουν, να ενωθούμε για να επιβάλουμε αυτό που θέλει ο λαός και όχι κάποιοι λίγοι.

Να ορθώσουμε τη Δύναμη της Ενότητας των πολλών απέναντι στη Βία των λίγων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ:

- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΩΝ.

- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΧΩΡΗΘΕΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ.

Η περίοδος της "αγανάκτησης" τέλειωσε. Είναι η ώρα της απόφασης και της πράξης. Ας γίνουμε οι:

Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά

(Σε αντίστοιχη πράξη μπορεί και πρέπει να προβεί ο καθένας σε κάθε γωνιά της Ελλά