EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Παλιοκοριόλες!!!

Του Πέτρου Αργυρίου
Τροπαιοφόρα γύρισε η κυβέρνηση. Για μια ακόμη φορά πήρε τα αρ@ι@ια της. Τα χαμε πει.

Η μπλόφα της «τήρησης» των υποχρεώσεων και της ανακούφισης της ελληνικής οικονομίας έφυγε άκλαφτη καθώς ούτως ή άλλως προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση και δεν είχε καμιά τύχη απέναντι στους σκληροπυρηνικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών συμφερόντων κυρίως αφότου οι «ελληνικές» κυβερνήσεις φρόντισαν από το 2010 μέχρι το 2012 να κάψουν επιμελώς κάθε διαπραγματευτικό χαρτί που είχαν.

Το μόνο που μπορεί πλέον να κερδίσει η κυβερνώσα σαπίλα είναι χρόνο. Και αυτό είναι και το μόνο που επιδιώκει να κερδίσει επιδεινώνοντας όλα τα μεγέθη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση που διαπραγματεύεται με τον εαυτό της το πόσο χαμένη είναι.

Για κάποιο λόγο οι Έλληνες, αρέσκονται να νομίζουν ότι είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη Γη, όταν στην ουσία πολιτικά ανήκει στις μη-χώρες, στις δυστοπίες.

Έτσι λοπόν, σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αποκαλύψεις, αυτή του Edward Snowden για το παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA, δεν ίδρωσε καν το αυτί της ελληνικής κοινής γνώμης, επιδεικνύοντας ομφαλοσκοπικές ποιότητες ακροβατικού επιπέδου.
Και κατά κάποιο τρόπο, η κοινή γνώμη είχε δίκιο: η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου παρακολουθήσεων. Όπως αποκάλυψε η Spiegel η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποτελεί κέντρο παρακολουθήσεων.  Μια ακόμη πρωτιά. Μια ακόμη συνομωσία.

Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη για όσους από εμάς ασχολούνται με τη γεωπολιτική.
Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών για μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν σε τόσο στενή σύνδεση με τις αμερικανικές που κάποιος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ως «παρακλάδι» τους ενώ δεν γνωρίζουμε αν, πότε και σε ποιο βαθμό αυτονομήθηκαν.

Μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, το κράτος μεγάλο αδερφό που δημιουργήθηκε πλέον χωρίς προκαλύμματα στο όνομα της «Εθνικής Ασφάλειας»  και το όργιο παρακολουθήσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ήταν αναμενόμενο η NSA να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το όργιο των παρακολουθήσεων και εκτός ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, η κλιμάκωση έγινε με την κατάρα των ολυμπιακών του 2004, όπου στο όνομα της ασφάλειας τους, οι μυστικές υπηρεσίες, κυρίως των ΗΠΑ, αλώνιζαν στην Αθήνα.
Άμεση συνέπεια αυτής της «άδειας για ασυδοσία» ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών που έγινε με την παράνομη τοποθέτηση λογισμικού στο δίκτυο της Vodafone, σκάνδαλο που αντιμετωπίστηκε με απίστευτη κωλυσιεργία και τσαπατσουλιά και «έκλεισε» για την επίμαχη εκείνη τουλάχιστον περίοδο με την «αυτοκτονία» το Μάρτιο του 2005 του 39χρονου διευθυντή σχεδιασμού δικτύου της VodafoneΚώστα Τσαλικίδη ο οποίος λίγο πριν κρεμαστεί είχε δηλώσει στην αρραβωνιαστικιά του  πως το να φύγει από τη Vodafone «ήταν θέμα ζωής και θανάτου».

Οι υποκλοπές στο δίκτυο της Vodafone είναι μονάχα μια από τις πολλές πτυχές του δικτύου παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που υποκλέπτουν δίκτυα σταθερής, κινητής και διαδικτύου και παρακολουθεί όχι μόνο πρωθυπουργούς όπως ο Κ. Καραμανλής και η Angela Merkel και το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης αλλά και  εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών.

Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ, εδώ καιρό.

Με τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, ο γίγαντας με τα πήλινα πλέον πόδια, βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε δυσμενή θέση: Μετά τη διπλωματική ήττα στο θέμα της Συρίας και το προσωρινό κλείσιμο του δημοσίου σε σχέση με την ενδοαμερικανική κόντρα για την ανύψωση της οροφής χρέους, τώρα οι αμερικάνοι βρίσκονται πάλι με την πλάτη στον τοίχο καθώς βλέπουν τα πρώην τσιράκια τους τους Γερμανούς να υποχρεώνονται να τους πιέσουν με την υπόθεση του μεγάλου αδερφού: Ακόμη μια χρυσή ευκαιρία για την Ε.Ε να απεξαρτηθεί από την αμερικανική ηγεμονία και τις απαράδεκτες πρακτικές της.

Και ποιος έρχεται να βγάλει τους Αμερικάνους από τη δύσκολη θέση; Πείτε μου, μα το θεό, ποιος;
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο εγγονός του δικτάτορα. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών που έκανε τεράστια εκδούλευση στους Τούρκους με την υπόθεση Οτσαλάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που εκτόνωσε μέσω της ελληνικής κρίσης την αμερικανική κρίση και πήρε στο λαιμό της όχι μόνο εκατομμύρια Έλληνες αλλά και εκατομμύρια άλλων Ευρωπαίων, ο τύπος που το 1989 απειλούσε ότι θα κάνει τη Βουλή Πεκίνο και που καταδίκασε το Σύριζα για τους νεκρούς της Marfin, o τύπος που μας προέτρεπε να αυτοκτονήσουμε όλοι παρά να ψηφίσουμε Σύριζα, ο άνθρωπος που μας είπε ότι είμαστε όλοι κλέφτες με το «μαζί τα φάγαμε», ο άνθρωπος που είπε τα εκατομμύρια των αγανακτισμένων ΜΑΛΑΚΕΣ στη γαλλική τηλεόραση, ο αιώνιος προβοκάτορας, ο ζωντανός αντιπερισπασμός, έρχεται τώρα να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στους Αμερικάνους, να τους δώσει αντεπιχειρήματα, να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή πίεση  και να δώσει ερείσματα για διπλωματικά επεισόδια στους Τούρκους.

Ο άνθρωπος που έχει προσβάλει ζωντανούς και νεκρούς μας έδωσε ένα ακόμη καλό παράδειγμα για την τάξη εκείνη των πολιτικών που δεν έχουν ξεπεράσει το πρωκτικό στάδιο και επιδεικνύουν σαδομαζοχιστικές τάσεις δηλώνοντας πως:

««Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)… Δεν ξέρω ποιος ήταν ο Λάλας και μην προσπαθείτε να το γελοιοποιήσετε, διότι αυτός ήταν ένα γελοίο πρόσωπο. Η ΕΥΠ ήταν, προς τιμήν της. Έγραψε μια ένδοξη σελίδα. Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας. Πλάκα μου κάνετε; (σ.σ. αν το έκανε νομίμως)… 
 
Δεν ήταν συνηθισμένο να τα βάζεις με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, για το καλό όλων μας… 
 
Να είστε εθνικά υπερήφανοι, διότι για βρωμοδουλειές είμαστε πρώτοι. Πότε ήμουν υπουργός Εξωτερικών; Κράτησε πολύ λίγο. Και δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα. Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “what is this motherfucker Pangalos doing?”. Και ο άλλοςνα απαντά “this motherfucker called me today” κοκ. Φιλικά οι άνθρωποι…» (εδώ)

Φιλικά Motherfucker Pangale. Φιλικά και με ασυγχώρητη σαδιστική διάθεση χιούμορ, ο Πάγκαλος δίνει αντεπιχειρήματα στους στριμωγμένους Αμερικανούς και πατήματα στο να κατηγορήσουν οι Τούρκοι τους Έλληνες για κατασκοπεία και να προβούν σε αντίποινα και σε συλλήψεις… 
Motherfucker Pangale που λεν και οι αμερικάνοι. Fat Bastard που λέει και ο Greg Palast…
  
Πόσο ακόμη κακοραμμένες δερματόδετες διογκωμένες πορδές θα διαρρέουν βρωμίζοντας τον τόπο; 
Ο Πάγκαλος δεν είναι πλέον μόνο δημόσιος κίνδυνος. Είναι εθνικός κίνδυνος. Είναι πανευρωπαϊκός κίνδυνος. 
 
 Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για παρακολούθησή του, ο Πάγκαλος χωρατεύει με ένα από τα σοβαρότερα, κρίσιμα και καυτά θέματα παγκοσμίως. 
 
Ο άνθρωπος ο οποίος έπρεπε κάθε μέρα έπρεπε να μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια για μηνύσεις για μαζικές συκοφαντικές δυσφημίσεις, για μαζικές ηθικές βλάβες, για μαζικές προσβολές προσωπικοτήτων και αντί αυτού έκανε αυτός μήνυση σε 26χρονο blogger ζητώντας του ένα εκατομμύριο ευρώ για «ψυχική ταλαιπωρία», «άγχος» και «στεναχώρια», ο κύριος «δεν πληρώνω τα χαράτσια» για τα 22 του ακίνητα (και 13 της γυναίκας του), ο άνθρωπος που μήνυσε πολίτη επειδή τον αποκάλεσε γαϊδούρι προσβάλλοντας βάναυσα τα γαϊδούρια, σήμερα επιτέλους μηνύεται!
Επιτέλους κάποιος δικηγόρος (έστω και δυστυχώς πρώην Πασόκος) αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του, να υπηρετήσει δηλαδή τη δικαιοσύνη αντί για τα στενά του συμφέροντα.

Ο δικηγόρος Άγις Τάτσης ανέφερε απολύτως βάσιμα για τις δηλώσεις Πάγκαλουπως «είτε ως αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών της Πολιτείας, εκθέτουν σε κίνδυνο την χώρα και τους υπαλλήλους της (στρατιωτικούς διπλωμάτες κλπ) σε κίνδυνο αντιποίνων, είτε ως ψευδείς συνιστούν έκθεση της Πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξης των ειρηνικών σχέσεων της με τουλάχιστον τα αναφερόμενα κράτη (ΗΠΑ, Τουρκία)» και ζήτησε δικαίως την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αφού μαζί τα φάγαμε, καιρός είναι να έχει ο κος Πάγκαλος και οι όμοιοι του την τύχη χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν κατασκευασμένες καταχρηστικές υποχρεώσεις απέναντι στο δημόσιο ακόμη και μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Είθε η δικαιοσύνη επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους υπαιτίους της εθνικής καταστροφής και του εξανδραποδισμού των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ

Είμαστε ανώριμος λαός ή μας έχουν πείσει περί αυτού;

Η πολιτική αποτελείται από δύο παραμέτρους. Η μια είναι η διαχείριση, η άλλη όμως είναι ο φορέας αυτής της διαχείρισης. Δηλαδή ο φορέας άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Εμείς οι Έλληνες, επί δύο αιώνες τώρα, ενώ ασχολούμαστε μόνο με το είδος της διαχείρισης, κατά ένα περίεργο τρόπο ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τον ίδιο το φορέα της διαχείρισης. Ούτε και σήμερα ασχολούμαστε με αυτόν!!!

Φορείς άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, είναι εδώ και δύο αιώνες τα κόμματα. Είναι αυτά τα κόμματα που γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε εδώ και να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Το πολίτευμά μας είναι αυστηρά κομματοκρατικό. Εμείς είμαστε απλά ψηφοφόροι – καταναλωτές κομματικών προτάσεων (σε προγράμματα και πρόσωπα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε πολίτες – παραγωγοί πολιτικής.

Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει, τότε δεν πρόκειται επί της ουσίας να αλλάξει τίποτα. Όμως γι’ αυτό δεν μιλάει κανένα κόμμα, γιατί απλά δεν θέλει να απεμπολήσει το μερίδιο εξουσίας που απολαμβάνει. Ένα απλό παράδειγμα είναι αρκετό. Ποτέ επί δύο αιώνες, κανένα κόμμα δεν έδωσε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει επί ενός θέματος με δημοψήφισμα, εκτός από λίγα δημοψηφίσματα που είχαν μοναδικό αντικείμενο το θέμα της Βασιλείας. Η επίσημη κομματική αιτιολογία είναι ότι ο λαός είναι ανώριμος. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το αποδεχόμαστε κι εμείς οι πολίτες και δεν μιλάμε. Ακόμα και σήμερα που η χώρα και ο λαός μας βγήκαν στη διεθνή «σέντρα» του εξευτελισμού και παρουσιάζονται ως παράδειγμα προς αποφυγή, ακόμα και τώρα που καταστρεφόμαστε, κατά ένα μυστήριο τρόπο δεν μιλάμε για το θέμα ταμπού που αφορά τον φορέα που εξουσιάζει τις ζωές μας.

Περιμένουμε μοιρολατρικά να μας σώσει ο κάθε Σαμαράς, Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Καμμένος, Κουβέλης κ.λ.π. μαζί με όλες τις κληρονομικές πολιτικές φαμίλιες που σέρνουν πίσω τους, αλλά το ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι κι εμείς οι πολίτες, ούτε που το διανοούμαστε.
Και να σκεφτεί κάποιος ότι εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία!!!!!

Πηγή

Πώς θα ήμασταν σήμερα αν πτωχεύαμε το 2010 και βγαίναμε από το ευρώ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Τώρα πια μπορούμε να δούμε τα γεγονότα από μια χρονική απόσταση και χωρίς την καταστροφολογία με την οποία μας βομβάρδιζαν στις αρχές του 2010 τα μνημονιακά ΜΜΕ, τρομοκρατώντας μας ότι δήθεν θα χάσουμε τη βολή μας. Ας δούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν η ελληνική κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών την Άνοιξη του 2010 και γυρίζαμε τότε στη δραχμή και ας δούμε που φτάσαμε σήμερα.

Πρώτον, θα κατέρρεαν μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα. Αυτό θα οδηγούσε σε εξέγερση των ευρωπαϊκών λαών που θα έχαναν τις καταθέσεις τους και σε κατάρρευση κυβερνήσεων, κομμάτων και πολιτικών συστημάτων. Θα ακολουθούσε γενικότερος αναβρασμός και πιθανότατα κατάρρευση της ευρωζώνης.
 
Δεύτερον, θα ήταν υποχρεωμένες οι ξένες τράπεζες και άλλοι ιδιώτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, να έλθουν στα ελληνικά δικαστήρια και να κριθούν με το ελληνικό δίκαιο, κάτω όμως από τις έκτακτες συνθήκες διάσωσης του ελληνικού κράτους. Αντί γι’ αυτό μετατράπηκαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, υπήχθησαν κάτω από το αγγλικό δίκαιο και θα κριθούν, αν δεν πληρώσουμε τώρα, από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αργότερα κουρεύτηκαν μόνο τα ομόλογα που είχαν οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, οι μικροομολογιούχοι κ.λ.π. ενώ προηγουμένως δόθηκε χρόνος στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία φορτωθήκαμε εμείς και κάποια αρπακτικά funds.

Τρίτον, θα είχαμε επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα από την Άνοιξη του 2010. Θα υποφέραμε μεν στην αρχή από έλλειψη εισαγόμενων αγαθών, αλλά σήμερα θα ήταν ορατά πλέον τα σημεία της εγχώριας ανάκαμψης, αφού θα αναγκαζόμασταν να στύψουμε ακόμα και τις πέτρες για να επιβιώσουμε.

Τέταρτον, θα γινόταν οπωσδήποτε έλεγχος του επαχθούς και απεχθούς χρέους και θα ανακαλύπτονταν όλες οι κλοπές του ελληνικού χρήματος από Έλληνες και ξένους.

Πέμπτον, θα είχε καταρρεύσει ολόκληρο το παλιό κομματικό σύστημα και κυρίως οι εγχώριοι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που ελέγχουν αυτό το σύστημα, ενώ θα άρχιζαν να αναπτύσσονται νέες πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία.

Αντί για τα πιο πάνω τι έχουμε σήμερα;

Διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, τα χρήματα των Ευρωπαίων καταθετών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και κυρίως διασώθηκε η ευρωζώνη και το ευρώ. Διασώθηκε επίσης το απόλυτα υπεύθυνο ελληνικό πολιτικό σύστημα, η ντόπια παρασιτική ολιγαρχία και αντί για οποιαδήποτε παραγωγή και ανάπτυξη, έχουμε αποχώρηση από τη χώρα των παραγωγικών επιχειρήσεων και των Ελλήνων επιστημόνων. Φυσικά καμία ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, η χώρα μας οδηγείται στο ξεπούλημα, ο λαός στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό και έχουμε από πάνω μας και τους Ευρωπαίους να μας λένε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2064 και βλέπουμε.
Τι λέτε λοιπόν; Κάναμε καλά που υπογράψαμε μνημόνια το 2010; Μπορούμε έστω να φύγουμε σήμερα από το ευρώ;

Μπορούμε. Ακόμα και σήμερα είμαστε στην ίδια περίπου περιουσιακή θέση που ήμασταν το 2010, αν εξαιρέσουμε τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση του δημοσίου χρέους. Ακόμα δεν έχουμε χάσει σημαντικές δημόσιες αλλά και ιδιωτικές περιουσίες. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο δημιουργεί το κοινό νόμισμα. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το πρόβλημα ρευστότητας θα μετατραπεί σε περιουσιακό πρόβλημα. Θα οδηγηθούμε σε απώλεια δημόσιων περιουσιών μέσω του ξεπουλήματος και σε απώλεια ιδιωτικών περιουσιών μέσω της βαρύτατης φορολογίας, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και “κούρεμα” των καταθέσεων. Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και εξαφάνιση.

Τώρα ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε στάση πληρωμών και να φύγουμε από το ευρώ. Προς Θεού, είναι η μόνη λύση. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δύναμη να ελέγξουμε το νόμισμα είμαστε εξαρτημένοι και χαμένοι. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε με τα διάφορα “τούνελ” από τα οποία δήθεν βγαίνουμε. Αυτά θα μας λένε και έπειτα από 50 χρόνια!!! Δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από την κρίση μιας οικονομίας που δεν παράγει τίποτα, αν δεν διαγράψει τα χρέη της και δεν αναγκαστεί να παράξει.

Μπορεί φυσικά σήμερα αυτά τα χρέη να είναι διακρατικά και αυτό να επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, αλλά τώρα πλέον η Ευρωζώνη θα το αντέξει γιατί δεν θα κινδυνεύσουν να καταρρεύσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να χαθούν περιουσίες. Τουλάχιστον έτσι αφήνουν να εννοηθεί. Ναι μεν θα στραφεί εναντίον μας η μήνη των ευρωπαϊκών λαών, αλλά αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα. Προέχει να επιβιώσουμε και να μην εξαφανιστούμε εμείς ως Έθνος. Μπορεί να στεναχωρήσουμε τους Ευρωπαίους, όμως αν και τους σώσαμε με δική μας εξαθλίωση, εκείνοι, όχι μόνο δεν θέλουν να μας βοηθήσουν, αλλά θέλουν να κερδοσκοπήσουν κι από πάνω από τις περιουσίες μας. Έτσι όμως, χωρίς αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, δυστυχώς δεν μπορεί να σταθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ναι θα καταρρεύσει το κομματικό σύστημα και η παρασιτική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Αυτό όμως περισσότερο με καλό μοιάζει παρά με κακό.

Ναι θα υπάρξει πληθωρισμός. Όμως σήμερα καταρρέουν οι αξίες των περιουσιακών μας στοιχείων και μειώνονται δραματικά τα εισοδήματά μας. Αυτό αλήθεια τι είναι; Δεν είναι μια δραματική εσωτερική υποτίμηση χωρίς κανένα ορατό όφελος;

Ναι θα αναγκαστούμε να εργαστούμε, να στύψουμε την πέτρα για να ζήσουμε, αλλά θα είναι η δική μας πέτρα και θα την στύψουμε εμείς. Δεν θα μας κλέβουν και θα μας στύβουν οι ξένοι. Μόνο έτσι θα βάλουμε τις πραγματικές βάσεις για αυτοδύναμη ανάπτυξη. Θα πάψουμε να περιμένουμε τα διεθνή κοράκια να έρθουν να επενδύσουν και να κλέψουν τον πλούτο μας.

Ναι υπάρχει ενδεχόμενο να βάλουν την Τουρκία να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, αλλά αφενός θα είναι αυτοί οι υπεύθυνοι (εμείς κάναμε το χρέος μας, όσο μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας), αφετέρου είναι προτιμότερο να αγωνιστούμε, παρά να εξαφανιστούμε σιγά σιγά με τα χέρια κάτω. Κανένας λαός δεν χάθηκε γιατί έχασε σε έναν πόλεμο (αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο). Χάθηκε όταν παρήκμασε οικονομικά. Θέλουμε άραγε να χαθούμε;

ΠΗΓΗ

Απλή αναλογική: Το νέο σήριαλ

Τα πολιτικά κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα, ανίκανα να παράγουν Πολιτική, αφού είναι «κλειδωμένα» στα κατοχικά πλαίσια του 4ου Ράιχ, επιδίδονται σε «ναυμαχίες σε μια σκάφη νερό»: Στην παραγωγή και κυκλοφορία ποικίλων και κακόγουστων σήριαλ…
Μετά από όλο αυτό το υποκριτικό θέατρο γύρω από τις υποκλοπές, τώρα άνοιξε η αυλαία μιας καινούργιας, «αριστερής» παράστασης με την «απλή αναλογική».


 


Ο «αριστερός-λαγός» του καθεστώτος, η ΔΗΜΑΡ, άνοιξε την παράσταση και ακολούθησαν και τα άλλα επεισόδια με το ΣΥΡΙΖΑ και τις ποικίλες κόντρες…

Το αλατοπίπερο:
Οι προκλητικές χυδαιότητες του αλαφούζειου «ιστορικού» και «αριστερού επιβήτορα»: Του Πέτρου Τατσόπουλου…

Καταρχήν να σημειώσουμε το εξής: Όλο αυτό το θέατρο περί απλής αναλογικής αποτελεί μία επιπρόσθετη και τελεσίδικη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ «δημοκρατίας»: Του φασισμού του 4ου Ράιχ.

Κάθε συζήτηση περί εκλογικού νόμου μέσα στα αποικιοκρατικά δεσμά της ΕΕ, του ευρώ και του ΔΝΤ, δηλαδή μέσα στο «λάκκο των λεόντων» της διεθνούς χρηματιστηριακής μαφίας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΤΗ και ταυτόχρονα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ περαιτέρω τη νέα αποικιοκρατία.

Όταν έχουν καταλυθεί
η εθνική ανεξαρτησία, το Ελληνικό Σύνταγμα και τα βάθρα της ίδιας της αστικής δημοκρατίας, ΚΑΜΙΑ δημοκρατική διαδικασία και γνήσια εκλογική λειτουργία ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει.

Όποιος σπέρνει τέτοιες θανάσιμες αυταπάτες, όπως η «αριστερά», το μόνο που επιδιώκει είναι τούτο: Τη διαιώνιση και τη διαρκή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του κατοχικού καθεστώτος.

Και το μόνο που αποδεικνύει είναι: Την ολοκληρωτική ένταξή του στο καθεστώς της πλανητικής χούντας, δηλαδή ότι δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Και το μόνο που στοχεύει είναι:
Να διαχειριστεί το κατοχικό καθεστώς, την αποικία των διεθνών ληστών και δημίων, δηλαδή να αποτελέσει τον «αριστερό» δωσίλογο…

Βεβαίως το θέατρο για την απλή αναλογική έχει και άλλες συνιστώσες. Η κυριότερη: Να αναπαλαιώσει το σάπιο καπιταλιστικό καθεστώς.

Αυτή η «αριστερά» είναι πρωτοπόρα και στην παραγωγή των αυταπατών περί αναπαλαιώσεων του πολιτικού σκηνικού, που τις βαπτίσει «ανανεώσεις». Είναι ένα δοκιμασμένο τέχνασμα απάτης πολύ φορεμένο από αυτήν την «αριστερά: Πάντα «ανανεώνεται» (αναπαλαιώνεται) για να «αφομοιώσει» τις παλιές καπιταλιστικές ιδέες και να ενσωματωθεί πιο βαθιά στο σύστημα…

Πάρτε για παράδειγμα την πορεία των «ανανεώσεων» της «ανανεωτικής αριστεράς». Οι «ανανεώσεις» αυτές έβγαλαν: Ανδρουλάκηδες, δαμανάκηδες, μπίστηδες, Κουναλάκηδες, ΔΗΜΑΡ και το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, κακέκτυπο του παλιού πασόκ…

ΟΛΟ, συνεπώς, αυτό το θέατρο που παίζεται με την απλή αναλογική έχει, ως βασική συνιστώσα, την αναπαλαίωση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού…

Ως ειδική συνιστώσα αποσκοπεί και σε τούτο: Στη σωτηρία των «αριστερών» δωσίλογων τύπου ΔΗΜΑΡ, καθώς και στο ξέπλυμα ποικίλων κυβερνητικών δωσίλογων της «κεντροαριστεράς»…

Γι αυτό και η ΔΗΜΑΡ άνοιξε το θέμα: αγωνίζεται για να σωθεί…

Ο καυγάς, λοιπόν, για το πάπλωμα…

Υ.Γ. Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης: Μιλάνε για απλή αναλογική την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει

και εντατικοποιεί την πραξικοπηματική της αυθάδεια και τρομοκρατία…
Που σημαίνει ότι πληθαίνουν οι πιθανότητες να «μετατοπιστούν» οι εκλογές, λόγω ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, στο αόριστο μέλλον…


ΠΗΓΗ

 

Δημοκρατία, το άλλο άκρο του ΝΑΤΟ

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ στις χώρες του ΝΑΤΟ μετατρέπονται σε άντρα κατασκοπίας της Ουάσιγκτον. Η Google αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων, στις οποίες έχουν πρόσβαση οι διεθνείς πράκτορες. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ηγέτες που παρακολουθούνται, αλλά το σύνολο των πολιτών στα κράτη-μέλη. 

Πραγματικός εχθρός είναι ο λαός Λεπτομέρειες για το όργιο κατασκοπίας που αναπτύσσεται, στο περιθώριο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, κατακλύζουν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Και επιβεβαιώνουν κάτι που στον κόσμο της Αριστεράς είναι γνωστό προ πολλού: ο υπερδωδεκαετής πόλεμος των ΗΠΑ δεν έχει στόχο τους τρομοκράτες αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Η όξυνση των ανταγωνισμών, εξαιτίας της κρίσης, φέρνει στο φως το πλούσιο παρασκήνιο σκοτεινών πρακτικών που υιοθετούν οι κυβερνήσεις με σκοπό τη διατήρηση της ηγεμονίας τους, πλέον, όχι μόνο στον Αραβικό κόσμο, αλλά και στη Δύση. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προήλθαν από τις ηγεμονικές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.
Ακολούθησαν δηλώσεις με τις οποίες οι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών, για παράδειγμα των γαλλικών και των ισπανικών, διέψευσαν, σύμφωνα με τις εφημερίδες Monde και Mundo, αντίστοιχα, τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, κάνοντας λόγο για αμοιβαίες παρακολουθήσεις και συνεργατική κατασκοπία.
Αποικία των υπηρεσιών
Σε άλλες περιπτώσεις, η πολιτική ηγεσία δεν ένιωσε την παραμικρή ανάγκη να υπερασπιστεί την «εθνική κυριαρχία» και την ανεξαρτησία της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα Σίμος Κεδίκογλου απλά επιβεβαίωσε τη συνεργασία της ΕΥΠ με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Αντίστοιχα, σε εθνικό επίπεδο, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις για το εγχώριο όργιο των υποκλοπών προήλθαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας δίνει απαντήσεις στη Βουλή για τις καταγγελίες σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σχετικά με το άρθρο του Spiegel που αφορά την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ακόμα, απαντά στις αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου περί ελληνικών κοριών στις συνομιλίες των αμερικάνων διπλωματών.
Η απόφαση για την ακρόαση του Θ. Δραβίλλα συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, παρόλο που είχε ληφθεί σε χρόνο παρελθόντα, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σούπερ Μέρκελ και κοινοί θνητοί
Σχεδόν ταυτόχρονα, προσέρχεται γερμανική αντιπροσωπία στην Ουάσιγκτον για την υπόθεση των υποκλοπών των τηλεπικοινωνιών της Α. Μέρκελ. Αν στο βάρος του σκανδάλου παρακολούθησης της πανίσχυρης γερμανίδας καγκελαρίου «λυγίσουν» οι αντίστοιχες καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τι ελπίδες έχει η καταγγελία ενός πολίτη-θύματος υποκλοπής;

Ανεξάρτητα από το μέλλον των καταγγελιών για το όργιο κατασκοπίας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, η δημόσια παραδοχή ότι οι «σύμμαχοι του ΝΑΤΟ» ανταλλάσσουν πληροφορίες για τους ηγέτες και για όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει το ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αποτελεί το πρόσχημα για τη διεξαγωγή του πολέμου κατά του πραγματικού άλλου άκρου του ΝΑΤΟ: της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Ειρήνη Κοσμά ΠΗΓΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί με δυο νεκρούς στο Ν. Ηράκλειο

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη αυτη την ώρα, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο Αττικάρχης.
 
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μηχανή πέρασε από τη λεωφόρο Ηρακλείου και πυροβόλησε τους δυο που τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ ενας ακόμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αγια Όλγα.

 

Βόμβα: Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα…

 Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις

Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες
είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!

Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο πολλοί κάνουν λόγο για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων». Την ίδια θέση είχε πάρει στο παρελθόν και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, όπως διαβάζουμε στο tromaktiko.

Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!

Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο πολλοί κάνουν λόγο για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων». Την ίδια θέση είχε πάρει στο παρελθόν και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, όπως διαβάζουμε στο tromaktiko.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Χάθηκε η αξιοπιστία στις ελληνικές εφημερίδες και κανάλια

Με δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στην αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ , στην πτώση κυκλοφορίας των εφημερίδων, αλλά και στις επαναλήψεις των καναλιών, δίνοντας έμφαση στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.
Υποστηρίζει μάλιστα πως οι εφημερίδες είναι περισσότερο διαπλεκόμενες, ενώ αναφορά γίνεται και στα κανάλια που η οικονομική κρίση τα έχει οδηγήσει σε επαναλήψεις προγραμμάτων.

«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ”πνίγονται” οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».

«Δημοσκοπήσεις, πριν την οικονομική κρίση, έδειχναν πως οι Έλληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος «συντροφικού»’ καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

«Τώρα, μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Έλληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο «πεινασμένοι» για πληροφόρηση από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», γράφουν οι NewYorkTimes.

«Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών. Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό επιδιώκοντας την «δημοσιογραφία των πολιτών»’ και προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν «ταμπού» για τα συστημικά ΜΜΕ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα των NewYorkTimes, το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε αρκετές εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κλείνει επισημαίνοντας:
«Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ”πνίγονται” οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».

Prismanews.gr

΄΄ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ !! ΄΄ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ......( ΕΠΑΡΧΙΑ 2013 )‏

"Αποκεντρωθείτε!", μας έλεγαν και μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια.
Παρατήστε το ζεστό καναπεδάκι σας στην Αθήνα και ξεχυθείτε στα χωριά και τις κωμοπόλεις της επαρχίας!

Να ξεφρακάρει το κλεινόν άστυ, βρε αδερφέ, και να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα μας. Κι εμείς, το καλό σας κράτος, θα σας δώσουμε κάποια κίνητρα για να πάτε να ξαναγεμίσετε την επαρχία μας!
Και πράγματι έτσι είναι, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε.
Όσοι μένουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν ΤΕΒΕ (καλά ντε, ΟΑΕΕ) και υπάγονται αυτομάτως στον ΟΓΑ.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι σου λέει η λογική "αν πας εσύ να ανοίξεις ένα κατάστημα ρούχων σ' ένα χωριό, τότε δεν μπορείς να προσδοκάς σε έσοδα ανάλογα ενός αντίστοιχου μαγαζιού στην πόλη".
Αν στην πόλη έχεις μια εν δυνάμει πελατεία 5-10-30 χιλιάδων ατόμων, στο χωριό ο αντίστοιχος αριθμός πέφτει στα 500 με 800 άτομα. Επομένως, είναι λογικό να μην μπορεις να πληρώσεις την εισφορά του ΟΑΕΕ.

Απ' την άλλη μεριά, ο στόχος της αποκέντρωσης έχει εδώ και δεκαετίες τεθεί και γι' αυτό το μέτρο της απαλλαγής από το δυσβάσταχτο βάρος της εισφοράς του ΟΑΕΕ λειτουργεί σαν κίνητρο να φύγει κάποιος απ' την πόλη και να πάει να ξαναζωντανέψει την επαρχία και δη τις μικρότερες περιοχές. Αυτά ισχύουν έως τώρα.
Η αγαπητή μας κυβέρνηση των ελεεινών αποβρασμάτων της πολιτικής μας ζωής, όμως, διαπίστωσε... οικονομικό κενό στα ταμεία!
Και τι αποφάσισε μεταξύ άλλων;
Μα την κατάργηση του προλεχθέντος μέτρου και την υπαγωγή όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς της επικράτειας (πλην αγροτοκτηνοτρόφων) στον ΟΑΕΕ.
Όπερ σημαίνει πως από κει που η ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ, με τις πρόσφατες προσαυξήσεις, αγγίζει στο κατώτατο επίπεδο τα 400 περίπου ευρώ το εξάμηνο, τώρα με την αλλαγή που επαγγέλλεται η κυβέρνησή μας, η αντίστοιχη κατώτατη εισφορά στον ΟΑΕΕ θα αγγίζει τα 1300 ευρώ το εξάμηνο!
Δηλαδή μιλάμε για σχεδόν 1000 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο!

Ή, αν το πάρουμε κατά μήνα, από τα 70 περίπου ευρώ που πληρώνει ένας επαγγελματίας σ' ένα χωριό, θα κληθεί τώρα να πληρώνει κάτι παραπάνω από 200!
Και όλα αυτά βέβαια στο κατώτατο επίπεδο, καθώς και στον ΟΓΑ και στον ΟΑΕΕ με τα χρόνια αυξάνεται η εισφορά.

Από τα 70 στα 200 ευρώ!
Υποθέτει λοιπόν η κυβέρνησή μας πως ένας εργαζόμενος μιας μικρής επαρχίας είναι σε θέση να πληρώνει το 2014 πάνω από 100 ευρώ παραπάνω το μήνα σε σχέση με το 2013!Και, αν κάποιος κακοπροαίρετος ρωτήσει "μα γιατί να υπάρχει τέτοια ανισορροπία μεταξύ πόλεων και υπαίθρου;", η απάντησή μου, πέραν των παραπάνω, είναι ότι στην επαρχία δεν υπάρχει καμία απολύτως υγειονομική κάλυψη, για να υπάρχει ισότητα στην εισφορά.
Τα περισσότερα μέρη της υπαίθρου εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται φυσικά στην πρωτεύουσα του νομού.
Τα κατά τόπους κέντρα υγείας δεν μπορούν να αναλάβουν σοβαρά περιστατικά, λόγω έλλειψης μηχανημάτων, γιατρών και λοιπών εγκαταστάσεων και επομένως, αν σου συμβεί κάτι σοβαρό, πρέπει να κάνεις 30, 40 ή και 50 χιλιόμετρα κακοτράχαλων δρόμων, για να φτάσεις στο νοσοκομείο να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Φασκελοκουκούλωσ'τα δηλαδή... κι αν έχεις τύχη διάβαινε!

Τα ασθενοφόρα, δε, που καλύπτουν αυτές τις περιοχές είναι ένα ανά νομό και φυσικά μέχρι να ξεκινήσουν από την πρωτεύουσα, να πάνε να παραλάβουν τον ασθενή και να επιστρέψουν στο νοσοκομείο, χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα.
Παραπάνω από μία ώρα -στην καλύτερη περίπτωση- για να φτάσεις στο νοσοκομείο!
Να φτάσεις απλά!Αν θα φτάσεις ζωντανός; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα...

Άρα, ακόμη και στον κακοπροαίρετο, που δεν τον αγγίζουν τα περί αποκέντρωσης και τα περί μικρής αγοράς, η απάντηση είναι πως, εκτός των άλλων, δεν υπάρχει ίση υγειονομική κάλυψη ανάμεσα στον κάτοικο της πόλης και στον κάτοικο της υπαίθρου.

Αλλά, είπαμε, ή κυβέρνησή μας αναλαμβάνει πάντα το ρόλο του κακοπροαίρετου και κάνει πως δεν ξέρει, πως δεν καταλαβαίνει.
Το ότι με αυτό το μέτρο θα συντριβεί ολοκληρωτικά η επαρχία, η κυβέρνηση το ξέρει.
Αλλά μάλλον δεν την ενδιαφέρει πια. Δεν την ενδιαφέρει ούτε η ψήφος αυτών των ανθρώπων.
Πλέον έχει αποφασίσει πως αν πάρει, ό,τι πάρει, θα το πάρει όχι με παροχές, αλλά με τρομοκρατία.


Και οι επικλήσεις στην αποκέντρωση αποδείχθηκαν μούφες.
"Αποκεντρωθείτε!" μας έλεγαν, μα δεν είχαν υπολογίσει το κόστος.
Μάλλον θα κοστίζουμε λιγότερο αν γυρίσουμε στην Αθήνα και τρώμε απ' τα σκουπίδια και κοιμόμαστε στα παγκάκια.
Ώσπου να διαπιστώσουν πως γεμίσαν και τα παγκάκια και να μας διώξουν κι από κει.
Κι αν οι ίδιοι σιχαίνονται να μας ακουμπήσουν, έτσι λερωμένοι που θα 'μαστε, ξέρουν αυτοί τι θα κάνουν.
Θα στείλουν τη Χρυσή Αυγή να κάνει, ως είθισται, τη βρώμικη δουλειά αντ΄αυτών.
Μπορεί να 'χουμε μαυρίσει απ'την πείνα -κι απ'το κακό μας- και να μοιάζουμε με "πάκηδες", εξάλλου...

Έριξαν το "τυράκι" με τη φορολόγηση της στάνης και του κοτετσιού -που ήταν προαποφασισμένο να την πάρουν πίσω- για να επικεντρωθεί εκεί η αντιπολιτευτική κριτική, αφού είναι και πιασάρικο τηλε-λαϊκιστικά το θέμα, κι έτσι δεν είδαν οι πολλοί τη φάκα, δηλαδή την εξόντωση 60.000 επαγγελματιών που δραστηροποιούνται σε μικρούς οικισμούς της επαρχίας και πλέον με το επιπλέον βάρος της δυσβάσταχτης εισφοράς του ΟΑΕΕ οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Και φυσικά η επαρχία οδηγείται στην ερήμωσή της.
Δε μιλάμε για εναν και δυο. Μιλάμε για 60.000 ανθρώπους!
Άνθρωποι που δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να εισπράξουν πάνω από 500-600 ευρώ το μήνα ως τζίρο, θα κληθούν με τα νέα μέτρα, πέραν όλων των άλλων εξόδων, φόρων και εισφορών, να πληρώνουν και το 1/3 του ανύπαρκτου τζίρου τους στον ΟΑΕΕ!
Καφετζήδες, κρεοπώλες, εσωρουχάδες, κομμώτριες, σιδεράδες, μηχανικοί, γιατροί, ανθοπώλες, μπακάληδες, περιπτεράδες, γεωπόνοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί... όλοι στην ανεργία!
Λουκέτα παντού!

"Αποκεντρωθείτε!" μας έλεγαν, μα τώρα, αντί να μας αποκεντρώσουν, μας αποτελειώνουν.
 

Πρωτογενές έλλειμμα 12 δις!

Δυστυχώς ισχύει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο δύσκολα πιστεύει κανείς την αλήθεια. Το εγκληματικό ψέμα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα προκαλεί δυσκολίες για να πιστέψουμε το μέγεθος του ελλείμματος, όπως διαπιστώνεται από την ΕΚΤ, την υπεύθυνη για τον δανεισμό καθώς και για την νομισματική και χρηματική πολιτική της χώρας.

Το έλλειμμα για την Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αντιστοιχεί σε 12,086 δις ευρώ. Αυτό το έλλειμμα είναι υπερδιπλάσιο του ελλείμματος του 2009 που αποτέλεσε την αφορμή για την μεγαλύτερη αρπαγή του πλούτου υπέρ των λίγων.

Στα γραφήματα του κειμένου μπορείτε να τα παρατηρήσετε όλα αυτά.

Να υπενθυμιστεί ότι η ΕΚΤ είναι μέλος της τρόικας και συγκεντρώνει τα δικά της στοιχεία για την υπό επιτήρηση χώρα μας με βάση τα οποία καθορίζονται τα νέα μέτρα. Μάλλον δεν έχει πειστεί από τα στοιχεία της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα.

Η εικονική πραγματικότητα για τη δήθεν διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει. Tα δημοσιονομικά έχουν εκτροχιαστεί.

Υπόλογοι για τις ψευδείς ανακοινώσεις και τις αλχημείες αυτή την φορά είναι μαζί με την κυβέρνηση η ΤτΕ και ο Προβόπουλος.

Εδώ τα στοιχεία από την ΕΚΤ

Απίστευτη καταγγελία για ρεμούλα στην ΕΛΣΤΑΤ! Την “χρυση πενταετία” κατα Στουρνάρα…

Η Υπηρεσία είναι η πρώην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, η σημερινή ΕΛΣΤΑΤ.

Ο χρόνος είναι πριν από το 2004.

Γενικός Γραμματέας της ΕΣΥΕ είναι ο Νίκος Καραβίτης, ο κύριος που γράφει σήμερα τα φορολογικά νομοσχέδια .

Κάποιοι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ (ανάμεσα τους και ένας από τους δύο σημερινούς Γενικούς Διευθυντές της ΕΛΣΤΑΤ) ανακαλύπτουν στο μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα κάποια ποσά που δεν έχουν εισπράξει. Αρχίζουν να το ψάχνουν και φτάνουν σε κάποιες βεβαιώσεις είσπραξης κάποιων ποσών για μια στατιστική έρευνα που δεν έχουν ξανακούσει, αλλά που φαίνεται να έχει γίνει και να έχει πληρωθεί και οι υπάλληλοι να έχουν φορολογηθεί για κάτι που δεν πληρώθηκαν. Η έρευνα φαίνεται να είναι επιχορηγούμενη από τη Eurostat.

Οι υπογραφές στις βεβαιώσεις αποδοχών είναι φανερά πλαστογραφημένες. Το συνολικό ποσό είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γίνεται σούσουρο, το κουτσομπολιό αρχίζει να ξεχειλίζει και τελικά ξεκινάει μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι υπάλληλοι που φαίνεταιι να έχουν εισπράξει δίνουν καταθέσεις. Και το θέμα σταματάει εκεί.

Μήνες μετά ακούστηκε ότι έχουν στείλει τις βεβαιώσεις στην Αστυνομία για γραφολογική εξέταση και περιμένουν τα αποτελέσματα. Μια δεκαετία μετά, ακόμα τα περιμένουν!

Ερωτήσεις: Πως μπορεί να στηθεί μια τέτοια κομπίνα χωρίς συνεργασία του Λογιστηρίου της ΕΣΥΕ; Πως μπορεί αυτά τα ποσά να ενσωματωθούν στους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΣΥΕ χωρίς να το ξέρει το Λογιστήριο; Πως μπορεί να γίνει στατιστική έρευνα (ακόμα και ψεύτικη έρευνα) χωρίς υπογραφές Γενικών Διευθυντών και Γενικού Γραμματέα; Πως και όλα αυτά θάφτηκαν; Ποιος υπάλληλος έκανε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση;
Ψάξτετο λίγο. Η υπόθεση έχει ψωμί. Πολύ ψωμί, φτάνει για ένα εισαγγελέα!
 

Αναγνωστης

ΠΗΓΗ

Αυτοί περνούν στη β’ φάση του διαγωνισμού για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Rosco

Στη δεύτερη φάση μπαίνουν οι διαγωνισμοί για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO).

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, οι ενδιαφερόμενοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι τρεις, ενώ άλλα τρία επενδυτικά σχήματα εισέρχονται τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ΕΕΣΣΤΥ.

Ειδικότερα, τα σχήματα που μπαίνουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι:

Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi – RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)

S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας

Επίσης, εγκρίθηκαν τα τρία επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):

Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA

Κατά τη δεύτερη φάση του καθενός από τους δύο διαγωνισμούς, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το κάθε περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της κάθε μιας από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προώθησε τρεις διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων στην τελική τους φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Νοεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, το ΔΣ ενέκρινε τα τελικά σχέδια των συμβάσεων πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση:

του ακινήτου στην Αστέρα Βουλιαγμένης

του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας Χαλκιδικής

των Ξενία Άνδρου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας

ΠΗΓΗ

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας πρόεδρος της εταιρίας που θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια μας

Προχθές αποκαλύψαμε στον Λόγιο Ερμή, τον νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργώντας το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε ποσά άνω των 5000€. (Βλέπε εδώ)

Πρόεδρος αυτής της εταιρίας λοιπόν είναι ο πρώην εργατοπατέρας και μέγα-σύντροφος του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος θα βγάζει στο σφυρί την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού.

 
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και από το 1978 ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά χρόνια ως σήμερα, με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο διάστημα 1993-1996. Εξελέγη Βουλευτής Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διατέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο διάστημα 1996-2001 και Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο διάστημα 2001-2004. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγωνβγάζοντας λάδι τον Μειμαράκη και τον Αλογοσκούφη

Εμείς δε θα πούμε '' Να κι άλλος ένας εκπρόσωπος των συντεχνιακών συμφερόντων ο οποίος χρησιμοποίησε τον συνδικαλισμό για να μεταπηδήσει στην πολιτική''. Δε θα αναρωτηθούμε ''σαν πρόεδρος της ΓΣΕΕ προάσπιζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ή έπαιζε διπλό παιχνίδι''. Ούτε θα πούμε ότι ''ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών οι οποίοι καταλαβαίνεις ότι σε κοροϊδεύουν μέχρι και από το ύφος με το οποίο μιλάνε'' καθώς ο Ελληνικός λαός αποφάσισε και τον έκρινε στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 όπου και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.Μήπως πρέπει κάποιος να προτείνει να πάει ο Χρήστος στην Παγκόσμια Τράπεζα (έχει και προϋπηρεσία στις τράπεζες) και όχι ο αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Παπουτσής;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Έκλειψη Ηλίου ορατή και στην Ελλάδα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2013 θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και από την Ελλάδα μια έκλειψη ηλίου.
Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Συγκεκριμένα, ανάλογα και με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει έως και 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα (το ποσοστό αναφέρεται στην ηλιακή διάμετρο).
Στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό θα είναι σταδιακά μικρότερο. Αντίστοιχα και η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη για τη νότιο Ελλάδα (πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη για τη Βόρεια Ελλάδα (μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).
Παρακάτω θα βρείτε έναν προσεγγιστικό πίνακα με τις τοπικές ώρες που θα διαρκέσει η έκλειψη για τέσσερεις πόλεις της Ελλάδας. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. θα πρέπει όλοι παρατηρητές στην Ελλάδα να είναι έτοιμοι.
Ακριβείς ώρες για συγκεκριμένο τόπο μπορείτε να βρείτε με οποιοδήποτε πρόγραμμα εξομοίωσης του ουρανού. Το μέγιστο της έκλειψης βρίσκεται περίπου στο μέσο του κάθε διαστήματος.
Αθήνα
15:08 έως 16:05
Θεσσαλονίκη
15:16 έως 15:47
Πάτρα
15:06 έως 16:00
Χανιά
15:04 έως 16:17
Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα
Μπορεί στην Ελλάδα να δούμε την έκλειψη ως μερική ωστόσο σε άλλα μέρη του κόσμου θα είναι ορατή ως ολική.
Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στη σχετικά σπάνια κατηγορία των υβριδικών εκλείψεων. Οι υβριδικές εκλείψεις είναι ορατές ως ολικές σε κάποιες περιοχές του μονοπατιού της έκλειψης και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες περιοχές. Το μονοπάτι της ολικότητας θα διασχίσει τον ατλαντικό ωκεανό και την κεντρική Αφρική.
Ως μερική έκλειψη θα είναι ορατή σε όλη την Αφρική, τη μεσογειακή Ευρώπη και τμήματα της νοτίου Αμερικής.
Μπορεί η έκλειψη να είναι μικρής κάλυψης αλλά δεν παύει να είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο που δε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Ελλάδα για άλλον ενάμιση χρόνο. Η επόμενη έκλειψη ηλίου ορατή από τη χώρα μας θα γίνει το Μάρτιο του 2015.
Καλή επιτυχία και στις ελληνικές αποστολές που έχουν ταξιδέψει στην Αφρική για να δουν την έκλειψη ως ολική. Αναμένουμε ωραίες φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες καταγραφές!

apocalypsejohn.com

Ξεκινά την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Στις ΗΠΑ, προετοιμάζονται για μεγάλες κοινωνικές ταραχές.....................Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση;;;

Η Εσωτερική Ασφάλεια έχει δαπανήσει εκατομμύρια για να εξασφαλίσει, και άλλα ομοσπονδιακά γραφεία, από τις ταραχές. Γιατί; Επειδή οι παροχές σφραγίδα των τροφίμων είναι ελαφρώς μειωμένες την 1η Νοεμβρίου 2013.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Εάν αυτή η περικοπή δεν φέρει αρκετή βία , θα κάνουν ακόμη πιο μεγάλες περικοπές.

Όλα θα πρέπει να κατηγορήσουν τους Δημοκρατικούς και το Κόμμα του Τσαγιού οι οποίοι, θα πουν, ξεκίνηστε την κατάσχεση που προκάλεσαν αυτές οι περικοπές. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πιστά θα αναφέρουν ό, τι
ο Πρόεδρος και τα τσιράκια του θα πουν.

Το Μεγάλο Παλιό Κόμμα που ήταν μεγάλο, δεν είναι πλέον.
Για εκείνους από εσάς που ζουν σε μια πόλη παρακαλώ να είστε προσεκτικοί.

Neil Fox News »ο Cavuto σκέφτεται το τμήμα των 80.000.000 δολαρίων για την δαπάνη της Εσωτερικής Ασφάλειας για ένοπλους φρουρούς, για την προστασία των κυβερνητικών κτιρίων,που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις περικοπές στην σφραγίδα των τροφίμων που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία όλη η κόλαση θα ξεσπάσει.

Το DHS ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσλάβει μια σειρά νέων ένοπλων φρουρών για να προετοιμαστούν για τις «δημόσιες διαδηλώσεις" και "ταραχές" στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους φρουρούς θα εγκατασταθούν έξω από τις εγκαταστάσεις της IRS.

Καλύπτοντας την ιστορία στο Fox News show, του Cavuto που είπε, "Η 1η Νοέμβρη θα μπορούσε να είναι μια πολύ πολύ αμφίβολη ημέρα .... αυτό θα μπορούσε να είναι όλα τα διαλείμματα στην κόλαση ,χαλαρά την ημέρα», σημειώνοντας ότι οι ένοπλοι φρουροί δεν θα προστατεύσουν τα κυβερνητικά κτίρια από τρομοκρατικές απειλές, αλλά «από τους Αμερικανούς πολίτες, διότι την 1η Νοεμβρίου το πρόγραμμα σφραγίδα των τροφίμων, έχει οριστεί να αρχίσει να μειώνεται το ποσό που διατίθεται για τους δικαιούχους τροφίμων σφραγίδας .... και ανησυχούν ότι η βία θα προκύψει."

Η ανησυχία του Cavuto ότι η μείωση των παροχών στην σφραγίδα των τροφίμων θα μπορούσε να προκαλέσει τη βία, είναι δικαιολογημένη δεδομένου ,του τι συνέβη όταν το σύστημα της κάρτας ΚΠΦ-- μετά το ατύχημα για λίγες ώρες νωρίτερα αυτό το μήνα--σταμάτησε με αποτέλεσμα τις μίνι-ταραχές και λεηλασίες σε πολλά καταστήματα Walmart.

Μια προγραμματισμένη μείωση των παροχών στην σφραγίδα των τροφίμων που οι περισσότεροι Αμερικανοί φαινομενικά αγνοούν απειλεί να προκαλέσει αναταραχή τον επόμενο μήνα, όταν οι οικογένειες θα πληγούν με $ 36 δολάρια ανά μήνα, μείωση των πιστώσεων. "


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE REAL REVO:Corfiatiko.blogspot.com.

Κλειστά και πάλι τα φαρμακεία της Αθήνας μεσημέρια και Σάββατο

Στο παλιό ωράριο επιστρέφουν τα φαρμακεία της Αθήνας που θα παραμένουν κλειστά το μεσημέρι και τα Σάββατα, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Η νέα απόφαση που ανατρέπει παλαιότερη απόφαση του Δήμου Αθηναίων, ήρθε μετά από τις αντιδράσεις και προσφυγές του κλάδου στα αρμόδια όργανα.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούσαν στην απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για ωράριο 65 ωρών την εβδομάδα που δεν μπορούσε να καλυφθεί κυρίως από τα μικρά φαρμακεία που δεν έχουν υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην Αθήνα το ωράριο αυτό έχει υιοθετηθεί από 370 φαρμακεία.

ΠΗΓΗ


Φώτο,Βίντεο-Ρώμη: Συγκρούσεις διαδηλωτών με καραμπινιέριους

Συγκρούσεις με την αστυνομία ακολούθησαν την συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων στο κέντρο της Ρώμης, το πρωί της Πέμπτης. Οι διαδηλωτές ζητούσαν φθηνότερα ενοίκια και αναστολή των εξώσεων
Μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι καραμπινιέροι, η κατάσταση παρεκτράπη. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν σκηνές απείρου κάλους.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν την οργή των συγκεντρωμένων. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα. Πραγματοποιήθηκε μέχρι και ρίψη χημικών.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους στέγασης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, τον δήμο και λοιπές αρμόδιες αρχές.

Πολλές οικογένειες στην Ιταλία αντιμετωπίζουν κίνδυνο να μείνουν χωρίς σπίτι επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.


Ελληνική πρωτιά και στην ανεργία!

“ Με δύο λόγια: «success story»  ”

Νέα αρνητική «πρωτιά» πετυχαίνει η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όπως καταγράφει η τελευταία έκθεση της Eurostat.

Η Ελλάδα προηγείται στην ανεργία, με ποσοστό 27.6% (Ιούλιος), ενώ δεύτερη στην κατάταξη και σε απόσταση αναπνοής έρχεται η Ισπανία, με το 26.6% του δυναμικού της πληθυσμού να βρίσκεται εκτός εργασίας.

Τις προβλέψεις ξεπλερασαν τα ποσοστά ανεργίας συνολικά στην Ευρωζώνη, αφού μέσα σε ένα μήνα, αυξήθηκε κατά 0,2%. Ειδικότερα, τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας ανέρχετο στο 12%, ενώ τον Σεπτέμβριο έφτασε το 12.2%. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φτάνει το 11%.

Η Αυστρία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο πετυχαίνουν θετική πρωτιά έχοντας τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, δηλαδή 4,9%, 5,2% και 5,9%, αντίστοιχα.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη, ο αριθμός των ατόμων χωρίς δουλειά τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθε σε 19,447 εκατομμύρια, από 19,387 εκατομμύρια που ήταν τον Αύγουστο. Παράλληλα, η ανεργία στις 28 χώρες-μέλη αγγίζει 26,872 εκατομμύρια πολίτες.

 

Κοίτα ποιος μιλάει...

Ήταν τέτοιες μέρες του 1939, όταν ο Όρσον Ουέλς έστησε τη μεγαλύτερη ραδιοφωνική φάρσα όλων των εποχών κάνοντας τους Αμερικανούς να βγουν τρομαγμένοι στον δρόμο. Διαβάζοντας μαζί με άλλους ηθοποιούς στην εκπομπή του στο CBS αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Πόλεμος των κόσμων» κατάφερε να παραπλανήσει τους ακροατές που τον άκουγαν εκείνη την ώρα, πείθοντάς τους ότι η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς.  

Τον Οκτώβριο του 2013 τα μέλη ενός πολιτικού θιάσου κάνουν καθημερινά μια αντίστοιχη φάρσα σε εκατομμύρια ακροατές και τηλεθεατές. Στημένοι μπροστά σε μικρόφωνα και κάμερες διαβάζουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Η θεωρία των δύο άκρων» τρομοκρατώντας νυχθημερόν την κοινωνία και στοχοποιώντας όποιον διαφωνεί μαζί τους. Επιδίωξή τους, όμως, όχι να βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους, αλλά να κλείσουν έναν ολόκληρο λαό στο καβούκι της ατομικότητας και την παθητικότητας. Οτιδήποτε συλλογικό αποτελεί κίνδυνο, οτιδήποτε διεκδικητικό είναι και επικίνδυνο, οτιδήποτε συγκρουσιακό είναι και τρομοκρατικό. Και η ανάγνωση να συνεχίζεται συστηματικά και μονότονα. Και το κοινό να παρακολουθεί τους «υπεύθυνους» να δικάζουν και να καταδικάζουν τους «ανεύθυνους». Ανεκδιήγητες φιγούρες, που μέχρι πρότινος κινούνταν στα όρια της τηλεοπτικής γραφικότητας, ενδεδυμένοι την υπουργική φορεσιά πρωταγωνιστούν σε μια άνευ προηγουμένου φάρσα εις βάρος της κοινωνίας, την οποία καλούν να «δουλέψει» για να «πάει η πατρίδα μπροστά».

Πολιτικά «κουτσαβάκια» σε διατεταγμένη υπηρεσία συμφερόντων και με μόνιμο στασίδι στην επικοινωνιακή φάρσα προσπαθούν να μας πείσουν πως η χώρα δέχεται επίθεση από κομμουνιστές. «Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος είναι κομμουνιστής» είπε ο υπουργός του telemarketing στον συνομιλητή του γιατρό την ώρα που περιέγραφε τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων.  

Είσαι κομμουνιστής και τα λόγια σου δεν έχουν καμία αξία, είπε ο πολυτάλαντος πλασιέ στον εκπρόσωπο των γιατρών του Ευαγγελισμού με «ένσημα» 26 χρόνων στα επείγοντα του νοσοκομείου. Και όχι μόνο έχει το θράσος να τα λέει όλα αυτά, αλλά έχει και την απαίτηση να τον πιστέψουμε ωσάν να είμαστε πελάτες του την ώρα που ένα ακόμη παιδί «χάθηκε» στο διαλυμένο παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του "Αγία Σοφία".

ΠΗΓΗ: left.gr