EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Επιπλέον δάνειο και έξτρα μέτρα (!) χωρίς δεύτερη κουβέντα

Νέο δάνειο και νέο μνημόνιο εν όψει για την Ελλάδα, όπως άφησαν να διαφανεί στις προχθεσινές δηλώσεις τους στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ.

Οι προαναφερόμενοι δήλωσαν ότι η επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ως βασική προϋπόθεση τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ενώ έθεσαν ως απαιτούμενο για τη βιωσιμότητα του χρέους την καταγραφή μεσοπρόθεσμα πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα, εκτίμησαν ότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί «μερικώς» στις αγορές από το 2015 κι έπειτα.

Τα δύο στελέχη ανέφεραν ακόμα ότι το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από το 2014 και μετά θα καλυφθεί από νέο δάνειο, το οποίο θα σημάνει και νέα μέτρα για τη χώρα.

Υπηρεσιακά στελέχη της Κομισιόν που εμπλέκονται στον χειρισμό του ελληνικού προγράμματος υπενθύμιζαν ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2016, «είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλο τρόπο παρά με ένα συμπληρωματικό δάνειο, στο οποίο δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει το ΔΝΤ, αλλά θα συνοδεύεται με επιπλέον υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους».

Το δάνειο θεωρείται από τα στελέχη της τρόικας ότι θα διευκολύνει τη σταδιακή επιστροφή των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει και νωρίτερα επιστροφή στις αγορές με μικρές εκδόσεις ομολόγων με διαφορετικές διάρκειες και επιτόκια.

Για τις αστοχίες του προγράμματος που επέβαλε η τρόικα (όπως η κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις προβλέψεις ανεργία) έριξαν τις ευθύνες στην Ελλάδα, όπως αναμενόταν.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ υπερασπίστηκαν την πολιτική τους και τα Μνημόνια, ρίχνοντας τις ευθύνες για τα λάθη στα στατιστικά στοιχεία που τους δόθηκαν για την ελληνική οικονομία, στις καθυστερήσεις για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στις πολιτικές κρίσεις.

Ερωτηθείς ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σ. Ντερούζ γιατί καθυστερεί η ευρωζώνη να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα, είπε ότι η τρόικα αναμένει την επικύρωση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων για το 2013 από τη Eurostat τον Απρίλιο.
Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι υπογράμμισε την τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει από το 2009 και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει, εν μέρει, στις αγορές από το 2015 και μετά.

Από την πλευρά της ΕΚΤ, ο Κλάους Μαζούχ υποστήριξε ότι το υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος στις χώρες οι οποίες έχουν συνάψει μνημόνια ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων μακροοικονομικών ανισορροπιών. Ειδικότερα για την Ελλάδα, επανέλαβε ότι οι σημαντικές αυξήσεις στις κρατικές δαπάνες (κυρίως σε μισθούς και συντάξεις) την τελευταία δεκαετία οδήγησαν σε πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και σε μη βιώσιμη συσσώρευση χρέους.

 

Ο... μποναμάς του Μητσοτάκη

Μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης, πάνε σπίτια τους 4.000 υπάλληλοι

Οι 4.000 απολύσεις που, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης, πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της τρόικας που, ύστερα από πολλές παλινωδίες, φτάνει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τις 4.000 απολύσεις, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, έχουν βρεθεί οι 2.730. Δηλαδή, 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι). Λείπουν δηλαδή 1.270 και μέχρι στιγμής η τρόικα δεν δέχεται να προέλθουν από τη «δεξαμενή» των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ, που θα μπουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης (σ.σ.: είναι ένα από τα «αγκάθια» στην επικείμενη διαπραγμάτευση), ούτε από τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και θα βρεθούν σύντομα στην έξοδο με βάση ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα σε εκκρεμότητα μένει η συμπλήρωση της λίστας των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας αναμένεται να τεθεί το θέμα των 12.500 υπαλλήλων, οι οποίοι, καθώς η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα για παράταση, πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και των 11.000 απολύσεων του 2014, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάσσονται στη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα, παρά το ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014, η τρόικα ζητά να απολυθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο, ώστε να μειωθεί άμεσα το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο.

Άλλωστε, εκτός από το Δημόσιο στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων από τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους αλλά και το θέμα των τελευταίων ημερών: δηλαδή, αξιόπιστο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων που θα βεβαιώνει έσοδα τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ και θα φέρει ετήσια έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.

 
 

Ιρανός μαχαίρωσε τη γραμματέα της ανακρίτριας στην Ευελπίδων - ΒΙΝΤΕΟ

Παραλίγο τραγωδία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν αλλοδαπός ιρανικής καταγωγής, επιτέθηκε στην 36χρονη γραμματέα της 28ης ανακρίτριας, στο κτίριο 10, με μαχαίρι τραυματίζοντάς τη στην πλάτη και στο σβέρκο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη με γιατρό στην Ευελπίδων, για να παραλάβει την άτυχη γραμματέα, η οποία ευτυχώς έχει τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο δράστης, ο οποίος είναι μάλλον Ιρανός, συνελήφθη.enikos.gr

ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ" ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Πραξικόπημα Ε.Μεϊμαράκη: Καταργεί τις ψηφοφορίες στην Βουλή!

Το υπαρκτό θέμα της ακυρότητας της συζητησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του της απουσίας των τριών προφυλακισμένων βουλευτών του Λαίκού Συνδέσμου στους οποίους δεν δίνουν την άδεια να παραστούν στην ψηφοφορία έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι άκυρο.

Το θέμα το έθεσε χθες πρώτο το defencenet.gr:

Υπάρχουν 297 βουλευτές, αντί των 300, αφού απαγορεύεται στους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές να παραστούν στις συνεδριάσεις του Σώματος του "κολοβού" Κοινοβουλίου.

Ο "όλος αριθμός" είναι 300 βουλευτές. Δεν αναφέρεται στους "παρόντες βουλευτές" ο Κανισμός. Πριν λίγο ο Μεϊμαράκης επανήλθε με δικές του θεωρίες ότι αρκούν οι 151 αρνητικές ψήφοι για να απορριφθεί η πρόταση μομφής και δεν απαιτούνται οι 300, αρκούν οι 297 βουλευτές.

Τότε γιατί χρειάζονται 151; Δέχεται κατά το ήμιση την διάταξη περί των 300 και απορρίπτει το "όλον"; Τότε χρειάζονται 149 αρνητικές ψήφοι (ή θετικές για να δίνει δεκτή) και όχι 151.

Απλά εκ του νόμου, δηλαδή του Κανονισμού της Βουλής που είναι νόμος, πρέπει να είναι ψηφίσει "ο όλος αριθμός" που είναι 300. Τέλος. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο.

Ας δούμε τι λέει σχετικά το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής για τις προτάσεις δυσπιστίας:
1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.

3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

Και "ο όλος αριθμός των Βουλευτών" είναι 300 και όχι 297!

Από την στιγμή λοιπόν που η πρόταση δεν κρίνεται από τον "όλο αριθμό των Βουλευτών", η πρόταση δυσπιστίας απλά είναι άκυρη η συζήτηση.

Και ο Α.Μαιτθαιόπουλος έθεσε πολύ "μαλακά" - κατά την εκτίμησή μας - το θέμα

«Σήμερα, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για μία πρόταση μομφής στην οποία δεν θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο βουλευτής του Πειραιά», ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ε,Μεϊμαράκης απάντησε με θράσος χιλίων πιθήκων ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν αλλάξει ο κανονισμός, ενώ όσον αφορά την ψηφοφορία είπε πως "δεν υπάρχει θέμα καθώς το αποτέλεσμα της τεκμαίρεται με βάση τις δηλώσεις των κομμάτων"!

Κι ακόμα δεν τον έχουν συλλάβει για πραξικόπημα!

Απίστευτη ερμηνεία από όλες τις απόψεις! Και η ψηφοφορία τι χρειάζεται;

Τότε να καταργήσουμε τις ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής και οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει των δηλώσεων των κομμάτων!

Και ο Κανονσμός της Βουλής που αναφέρεται σε πλειοψηφία του όλου αριθμού (δηλαδή και των 300) βουλευτών, τι είναι; Πατσαβουρόχαρτο;

Δεν ντρέπονται καθόλου να υποστηρίζουν αυτές τις αλητείες οι κυβερνητικοί;

Όλοι οι Συνταγματολόγοι λένε ότι η συζήτηση είναι άκυρη.

Και εκτιμούμε ότι είναι σφάλμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που παρίσταται στην συζήτηση. Έστω ότι έπρεπε να παρευρεθούν γιατί μπορούν από ένα δημόσιο βήμα να μιλήσουν και να μιλήσουν με τους ψηφοφόρους τους αφού τους έχουν αποκλείσει από παντού.

Τουλάχιστον να μην συμμετάσχει το κόμμα σε μια άκυρη ψηφοφορία...ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ…


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΥΠΟΔΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ).

ΠΑΧΤΑΣ;


 
 


 

ΞΟΑΝΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ......... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ‏ ! Αξίζει

Οι κινησεις, οι σιωπες οι φωτισμοι,αυτα τα κερινα προσωπα που κουβαλα το νυχτερινο τραμ, τα φωτισμενα παραθυρα που πισω τους κρυβουν αρρωστημενες ζωες, αυτοι οι παραξενοι ηχοι του δρομου αραγε τι να σημαινουν για εμας.

Και εμεις; Αυριο μεθαυριο,θα ειμαστε ακομη εδω η θα βρισκομαστε αραγε καπου μακρυα; Ολοι στεκουν μεσα σ' αυτην την συγχιση των ημερων.Χαροποιοι στεκουν διπλα μας, μονο οι λεοντες και οι υαινες των καιρων.

Οσμιζονται ζεστη σαρκα αυτες αυτες οι συγγενικες αγελες του κοσμου που ενωθηκαν για να μας γονατισουν ξανα, μεσα σ' αυτα τα ρημαγμενα χρονια.

Ο Εφιαλτης δουλευει υπομονετικα εδω και γυριζει παντα πισω πρωτος.Και τουτη την ωρα ο καθενας απο εμας νιωθει πως ειναι ο ιδιος και μια αντιφαση ζωης.

Μιλησαν τοσο πολυ οι ανθρωποι τα τελευταια χρονια.Πατηθηκαν.Μισηθηκαν.Δολοφονηθηκαν.Τιποτε πια εδω δεν απεμεινε Και τωρα οι επιτηδειοι καταφεραν και ερριξαν την ελληνικη αμηχανια, οχι μονο μεσα στην εποχη αλλα και μεσα στις συνειδησεις που...τρεμουν.Μεσα σε μια κοινωνια που αλληλοσφαζετε εν πεποιθησει.

Δυναμεις παρα φυση προσπαθοιυν εδω να βεβηλωσουν την ζωη.
Αν ειναι ποτε δυνατον αυτο Θεε μου.

Αυτοι οι Αυνανες της ζωης προσπαθουν να ξεριζωσουν απ' εδω την σπορα του τοπου.
Να καταργησουν τον Ερωτα.Να χωρισουν τον Δαμωνα απο τον Φειδια.Να αφαιρεσουν απο τον ανθρωπινο εγκεφαλο τον...χυμο του. Την ομορφη φαντασια.

Αυτα τα τερατα της πλασης μετεβαλαν τον ανθρωπο σε αναπηρο της πραγματικοτητας.
Ο απολυτος ορισμος του τραγικου επανηλθε στην χωρα που γεννησε την Τραγωδια
Η χωρα...εαλω.Και γυρω επικρατει μια εικονικη πραγματικοτητα.Πονος και θανατος μυριζει μονο εδω.

Ματωμενοι ημιθεοι εμεις, κυνηγημενοι μες την χωρα μας με τα κορμια μας πληγωμενα...γονατισαμε και πεσαμε στο χωμα.Κραταμε ακομη στα χερια μας τα πατρωα πιστοποιητικα που μας τα βεβηλωσαν κι αυτα και φτασαμε τωρα να ζητιανευουμε δανεια απο τα διεθνη παζαρια αυτων που θελουν την εξοντωση μας.

Και η Υφηλιος ολη αναρωτιεται.[Αυτη ειναι η ρατσα που αποδεικνυει πως αγαπαει παραφορα τη ζωη;]

Κι αυτοι οι πολιτικοι που στεκουν αναμεσα μας και χασκολογουν;Αυτοι οι εμποροι των ψυχων δεν ειναι μονο πως μας ληστεψαν.Δεν ειναι που μας προδωσαν στα ξενα συμφεροντα.
Αυτο που μας ποναει περισσοτερο απ' ολα ειναι που μας εκλεψαν...τα ονειρα που καναμε για το μελλον.
Αυτα που ανηκαν μονο στα παιδια μας.

Πολιτικοι εμποροι των ψυχων κερδισατε την υστεροφημια σας.Μπραβο.
Με την Ιερη αγανακτηση που με κατεχει σας ορκιζομαι στον Θεο μου οτι γρηγορα θα σας εξοντωσουμε με τον τροπο αυτο που σας αξιζει΄
Ανοητοι.Εδω το Απολλωνειο φως ποτε δεν πεθαινει.
Κι ευτυχως που η αγνοια του θυτη δεν γνωριζει οτι στα μερη τα δικλα μας ,ναι εδω ο καιρος γυριζει και αλλαζει παντα πορεια.Απο το σημειο παντα του Βορρια ερχεται η κοσμοχαλασσια.Κι απο τα ακρογιαλια αυτα του Ομηρου.

Εδω εσας μονο ο θανατος σας καρτερα.

Γιατι αυριο που θα ξημερωσει εδω θα δειτε πως εμεις για λιγο μονο γονατισαμε και πεσαμε στο χωμα.

Γιατι ευτυχως παντα στις δικες μας παραξενες σελιδες της Ιστοριας, οι πεισματαρικες ψυχες μας γνωριζουν στη ζωη να κανουν νυχθημερον περιπολια.

Εσεις κολλεγιοπαιδα του Χαρβαντ δεν γνωριζετε πως καθε φορα που μνας ματωνουν εμας στην Ιστορια, μας τραυματιζουν και μας ριχνουν στο χωμα μονο ...για λιγο.Εμεις εκει ξεκουραζομαστε κι απο εκει μεσα ακουμε ακομα να μας μιλουν οι φωνες των προγονων.
Μυριζουμε το χωμα και το αρωμα της μνημης αναβει τα κυτταρα μας.

Και στον τοπο αυτο μεχρι το τελος του κοσμου μαθαμε να σηκωνουμε μονοι μας τον Σταυρο της Αναγκης μας και της Αληθειας μας.

Αυτην ειναι η αληθεια που θα στραγγαλιζει καθε φορα την προδοσια που θα στηνετε.
Καθε φορα εδω κι ενας εθελοντης του Ναζωραιου και του Πλατωνα θα σηκωνεται αργα απο το χωμα.

Κι υστερα απ' αυτον θα ακολουθει και ο επομενος.Μεχρι να γινουμε ολοι μυριαδες.
Ειμαστε ο ιδιος λαος που δεν τουρκεψε.Δεν Φραγεψε.Και στην Ιστορια του αντιμετωπισε συνολικα 250 βαρβαρους.

Μεσα σ' ενα Ζαλλογγο χορεψε για να..πεθανει.

Μεσα απο ενα Κουγκι αυτοπυρποληθηκε και απεδειξε στους αλλους λαους οτι ειμαστε οι μονοι που γνωριζουμε και αξιωνομαστε να πεθαινουμε ορθιοι ακομα και μεσα απο ενα τετοιον θανατο που μας σκορπισατε.

Με υψωμενη γροθια θα περασουμε μακρυα και περα απο τον εφιαλτη μεσα στον οποιο εσεις μας κλεισατε.

Γιατι Ελληνας σημαινει να αισθανεσαι και να αντιδρας κατ' ορισμενο τροπο.Τιποτε αλλο.

ΞΟΑΝΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ.Σας ορκιζομαι στον Θεο μου πως για εσας θα ερθουν νυχτες που θα βελαζετε ετσι ασκοπα και θα πινετε μονο αμετρητο σκοταδι.

Ομοιο με την καταρα του λαου μου θ'αναι

Να μας καρτερατε...........

Xara Koutra

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΑΤ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ

Το αν γνώριζαν ή δε γνώριζαν ότι τα πράγματα θα φτάσουν εδώ, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι δεν ασχολούνται για τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. Όσο σκατά κι αν τα κάνει η κυβέρνηση, δεν τη νοιάζει. Θα δώσει εντολή στα ΜΑΤ να καθαρίσουν. Στην καλύτερη περίπτωση, θα δώσει πρώτα εντολή στη Δικαιοσύνη να καθαρίσει.

Η χρήση των ΜΑΤ είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή. Ολόκληρο το σκεπτικό της χωράει στην πρόταση «Ε και; Θα στείλουμε τα ΜΑΤ». Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα δευτερόλεπτο διαλόγου ή πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών. Επίσης, η κυβέρνηση Σαμαρά ύστερα από τόσο μεγάλη χρήση των ΜΑΤ δεν έχει να επιδείξει ούτε μία μεταρρύθμιση. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Σαμαρά μόνο δέρνει.

Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση, εκτός κι αν εννοούν ως μεταρρύθμιση την Cosco. Ακόμη κι αυτή όμως είναι «επιτυχία» των προηγούμενων. Η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη του όποιου ΠΑΣΟΚ και την υπηρετική μέριμνα της όποιας ΔΗΜΑΡ, τα μόνα που κάνει είναι να δέρνει, να απειλεί, να εκβιάζει και να ρημάζει. Ειλικρινά, δε θέλω να σκέφτομαι τον εφιάλτη του διαδόχου της. Η κατάσταση πλέον δε σώζεται.

Δε μ’ ενδιαφέρει καν αν υπάρχει «σοβαρή» ή όχι «Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της η Ν.Δ.

Δε με τρομάζει αυτή η πιθανότητα. Ακόμη κι αν κάτι μπορεί να γίνει χειρότερο, η Ν.Δ. απέδειξε σήμερα ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί να το κάνει μόνη της. Η Ν.Δ. είναι  η «Χρυσή Αυγή». Όχι μόνο στο θέμα των ΜΑΤ. Είναι «Χρυσή Αυγή» και στον ιδεολογικό τομέα και στην πρακτική αντιμετώπιση κάθε θέματος που προκύπτει.

Η Ν.Δ. ζει και αναπνέει για να παράγει προπαγάνδα. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα άσχημα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Σκεπάζει με άνεση τα σκάνδαλά της, καλύπτει με άνεση τα σκάνδαλα των συνενόχων της, εξυπηρετεί συμφέροντα τραπεζιτών, εφοπλιστών και καναλαρχών, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί επιδεικτικά και με κυνισμό το κοινωνικό και οικονομικό χάος που προκαλεί καθημερινά.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα. Δυστυχώς, η αφασία του συνόλου δίνει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα. Δε με ενδιαφέρει αν είναι εκλεγμένο ή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Με ενδιαφέρει ότι λειτουργεί πραξικοπηματικά κι ότι στον ορίζοντα δε φαίνεται κάποιος από το πολιτικό σύστημα που να θέλει με ριζοσπαστικό τρόπο να σταματήσει τη δράση αυτής της οργάνωσης.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα τελειώσει σύντομα και για έναν ακόμη λόγο.  Επειδή ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν απολυμένοι, μακροχρόνια άνεργοι και αντί να διεκδικούν μια λύση χαίρονται όταν ακούν ότι απολύονται κι άλλοι χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «όταν απολύθηκα εγώ δε νοιάστηκε κανείς».

Όσο υπάρχει αυτή η νοσηρή απόλαυση της δυστυχίας των άλλων, τίποτε δε μπορεί ν’ αλλάξει. Τα πολιτικά τοπία αλλάζουν από κάτω προς τα πάνω. Ο μεσσιανισμός έλαβε τέλος εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν, λοιπόν, οι από κάτω όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά δίνουν δίκιο στην πολιτική των ΜΑΤ, των απολύσεων και της εξαθλίωσης, τότε οι από πάνω δεν είναι χαζοί να ξεβολευτούν από το θρόνο των πτωμάτων.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ