EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Ο ΟΟΣΑ προτείνει: Οσοι έχετε σπίτι πουλήστε το για να ζήσετε

Μειώσεις συντάξεων με εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια

Την περικοπή συντάξεων όχι σε οριζόντιο επίπεδο αλλά με τη θέση σε ισχύ εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να αποφύγει η κυβέρνηση τον σκόπελο των οριζόντιων περικοπών. Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει κάνει η ομάδα Ράιχενμπαχ μέσω των τεχνικών κλιμακίων στα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγκεντρώνει, όπως φαίνεται, την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Με βάση λοιπόν αυτό το εναλλακτικό σχέδιο και εφόσον αυτό περάσει, οι όποιες περικοπές γίνουν εντός του 2014 στις συντάξεις θα γίνονται με βάση τα έτερα (πέραν της σύνταξης) εισοδήματα ενός συνταξιούχου. Ετσι, αν κάποιος έχει εισοδήματα από άλλες πηγές (για παράδειγμα, ενοίκια ή χωράφια που παράγουν προϊόντα) τότε θα περικόπτεται η σύνταξή του ώστε να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα!!! Σύμφωνα δε με την πρόταση Ράιχενμπαχ, θα λαμβάνει υπόψη και η ακίνητη περιουσία του συνταξιούχου, ακόμη και αν αυτή δεν παράγει εισοδήματα…

Η οικονομική κρίση και τα προγράμματα λιτότητας χτυπούν πλέον και τους συνταξιούχους του αναπτυγμένου κόσμου, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ και προτείνει μεταξύ άλλων ως λύση για τη μελλοντική τους επιβίωση την πώληση του… σπιτιού τους. Στην έκθεσή του Pensions at a Glance 2013 -που έδωσε χθες στη δημοσιότητα- ο διεθνής οργανισμός υποστηρίζει ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι προστατεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες χώρες-μέλη του και θα λάβουν περίπου το 70% όσων κέρδισαν στην καριέρα τους. Οι μεσαίου εισοδήματος συνταξιούχοι όμως, όπως σημειώνει, θα λάβουν μόνο το 54% αυτών που δικαιούνται και θα βρεθούν πιθανότατα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας μεγάλης υποβάθμισης των συνθηκών διαβίωσής τους.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι δαπάνες για τα συνταξιοδοτικά συστήματα -που κατά μέσο όρο απορροφούν σήμερα περίπου το 20% των δημόσιων δαπανών στις 34 χώρες-μέλη του- περιορίστηκαν κάπως από τη λήψη σειράς μέτρων, όπως η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, το πάγωμα ή η μείωση των συντάξεων. Τα μέτρα αυτά όμως -που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για την εξοικονόμηση πόρων και τη διατηρησιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων- δεν θα σταθούν αρκετά για την κάλυψη του αυξημένου μελλοντικού κόστους, καθώς το προσδόκιμο ζωής και οι υπερήλικοι πληθυσμοί αυξάνονται ραγδαία.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ώς το 2050 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στις περισσότερες χώρες-μέλη του θα έχει φτάσει τα 67 χρόνια. Κάτι που σημαίνει 3,5 χρόνια κατά μέσο όρο περισσότερη εργασία για τους άντρες και 4,5 χρόνια για τις γυναίκες. Σε αυτή την περίοδο το προσδόκιμο ζωής θα έχει εκτοξευθεί, και αυτό σημαίνει ότι παρά τον μεγαλύτερο εργασιακό βίο οι συντάξεις θα πρέπει να καταβάλλονται για περισσότερο χρόνο σε σχέση με σήμερα. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ, όσες γυναίκες είναι ηλικίας 65 ετών μεταξύ 2010 και 2015 προβλέπεται ότι θα ζήσουν ακόμη 20,8 χρόνια. Μεταξύ 2060 και 2065, οι ανάλογης ηλικίας γυναίκες αναμένεται ότι θα ζήσουν πέντε χρόνια περισσότερο από τις πρώτες. Ομοίως οι άνδρες ηλικίας 65 ετών -μεταξύ 2010-2015- αναμένεται να ζήσουν ακόμη 17,4 χρόνια. Το 2060-65 προβλέπεται ότι θα ζουν 21,9 χρόνια περισσότερο. Με βάση αυτά τα σενάρια (αύξησης του προσδόκιμου ζωής) εκτιμάται ότι η καταβολή σύνταξης σε έναν 65χρονο έπειτα από 50 χρόνια θα είναι κατά 20% πιο ακριβή.

Ετσι ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν περαιτέρω πολιτικές προκειμένου να καλυφθεί το αυξανόμενο κόστος των συνταξιοδοτικών συστημάτων στο μέλλον. Στην έκθεσή του ο οργανισμός δεν εξετάζει φυσικά το ενδεχόμενο καταβολής μεγαλύτερων εισφορών από τα κέρδη των εργοδοτών για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Αντίθετα αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο στον πλούτο των συνταξιούχων και ειδικά αυτόν που προκύπτει από τα ιδιόκτητα σπίτια τους, τη νέα λεία των «αρπακτικών της κρίσης». Εντελώς διαστροφικά η έκθεση εξετάζει το ενδεχόμενο η λύση στη χρηματοδότηση των μελλοντικών συνταξιοδοτικών συστημάτων να προέλθει από την αξία των σπιτιών των συνταξιούχων. Με μεγάλη μαεστρία διαχωρίζει τους συνταξιούχους σε δύο κατηγορίες: α. αυτούς που έχουν σπίτι και β. αυτούς που δεν έχουν. Διαπιστώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ηλικίας άνω των 55 ετών στις αναπτυγμένες χώρες έχουν το δικό τους σπίτι (77%) και άρα μικρότερη ανάγκη σύνταξης σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν. Προτείνει έτσι μια σειρά μέτρων εκμετάλλευσης του πλούτου που ενέχουν τα σπίτια. Οπως για παράδειγμα η πώληση μεριδίου ή και ολόκληρου του σπιτιού στο οποίο μένουν οι συνταξιούχοι προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δεν θα εξυπηρετούνται από τη μειωμένη σύνταξη που θα τους καταβάλλεται… Τι κι αν οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν για μια ζωή εισφορές.


Του Μπάμπη Μιχάλη πηγη

Οι προσκυνημένοι του μνημονίου διαλύουν το σύστημα υγείας

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με τον υπουργό Υγείας να απευθύνει προειδοποίηση για λήψη νέων μέτρων εάν συνεχιστεί η απεργία. Παράταση της απεργίας τους έως τις 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Κινητοποιήσεις σήμερα και από τους νοσοκομειακούς.
Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο κ.Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς».
Ανέφερε ακόμη πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (...) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν τη δέσμευση του υπουργείου ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα.
«Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

«Είμαι πρόθυμος για διάλογο»
Πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές απεύθυνε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της νομοθεσίας.
«Τέτοια συμφωνία δεν μπορούμε να κάνουμε με κανένα. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Για όποιον έχει διάθεση να έρθει να κάνει διάλογο ή αντίλογο είμαι πρόθυμος, η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.
«Έτσι όπως πάμε θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή. Αυτή είναι για εμάς η ανηθικότητα», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Μας κάνετε κρατήσεις, εμείς τα θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν παιδεία, υγεία. Μπορεί να λέτε ότι θα ξανακτίσετε από την αρχή την πρωτοβάθμια υγεία αλλά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική σας για αυτό θα κάνουμε αντίλογο που θα περιέχει θέσεις. Το λέω για να έχουμε καθαρά χαρτιά».

Κλείνουν τα ιδιωτικά ιατρεία γιατρών που απεργούν
Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε χθες τους γιατρούς να αναστείλουν τις κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και είχαν ορίζοντα έως την ερχόμενη Τρίτη.
Τους προειδοποίησε δε ότι σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο («plan B»), το οποίο δεν θα τους αρέσει καθόλου.
Η απάντηση των γιατρών και των οδοντιάτρων ήταν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως τις 9 Δεκεμβρίου! Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) Γιάννης Χρονόπουλος δήλωσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν εκβιάζονται και έχουν το δικό τους εναλλακτικό σχέδιο (το αποκάλεσε «plan C»).
Τη σκυτάλη πήρε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ανακοίνωσε το απόγευμα στη Βουλή ότι οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν από σήμερα δικαίωμα να εξετάζουν ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο.
Το μέτρο αφορά περισσότερους από 1.000 γιατρούς, οι οποίοι το πρωί εργάζονται στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα εξετάζουν ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν σύμβαση -πέραν του πρωινού ωραρίου- να εξετάζουν μηνιαία έως 150 ασφαλισμένους του Οργανισμού.
«Δεν μπορεί να είναι το πρωί απεργοί και το απόγευμα να εξετάζουν τους ασφαλισμένους επί πληρωμή», σχολίασε ο κ. Μπέζας. Το φαινόμενο, είπε, είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η σύμβασή τους με τον Οργανισμό διακόπτεται.
Ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει, ενώ άφησε ανοικτές γέφυρες επικοινωνίας: «Εχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής».

Απεργούν σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώση παράταση των κινητοποιήσεων τους έως τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Μπέζας: Δεν μπορεί να παίζει κανείς με το σύστημα Υγείας
«Με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς», διεμήνυσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, απευθύνοντας έκκληση για τερματισμό της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υφυπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Διευκρίνισε, δε, ότι πρόκειται για περίπου 700 γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η εν λόγω διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.
Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κατηγορώντας τη ότι «κατευθύνει τους γιατρούς σε λάθος δρόμους».

Άρση μονιμότητας ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές
- Ψωμί με το ζύγι και αλλαγές στις ημερομηνίες η για το γάλα

- Φάρμακα και φαρμακεία στα super market

- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων για μείωση τιμών Πράξη το 80% των προτάσεων – διαταγών του ΟΟΣΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει η ΚυβέρνησηΜια... άλλη χώρα προβλέπουν οι 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Οι προτάσεις σύμφωνα με τον υπουργό κατά το 80% θα γίνουν πράξη και έτσι όλα δείχνουν ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές παντού. Σε προϊόντα υπηρεσίες, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία του κράτους.

Μια από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ προβλέπει αλλαγή στη συνταγματική διάταξη γιε τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικά προβλέπει απελευθέρωση των απολύσεων και επιστροφή στην... περίοδο της πλατείας Κλαυθμώνος όπου συγκεντρώνονταν για να κλάψουν τη μοίρα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στις προτάσεις επίσης περιλαμβάνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα, αλλά και η θεσμοθέτηση διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Οι προτάσεις όμως δεν σταματούν εδώ.

Προτείνεται πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και ως προς τις Κυριακές. Μάλιστα, χωρίς κανέναν περιορισμό, όπως υπάρχει σήμερα, με άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, ακόμη και εκείνων που είναι άνω των 250 τετραγωνικών.

Παράλληλα θα δίδεται το δικαίωμα σε καταστήματα outlet να κάνουν προσφορές και εκπρώσεις όλο το χρόνο.

Μια βασική αλλαγή που αφορά στην αγορά είναι και ο τρόπος πώλησης του ψωμιού που προτείνεται να πωλείται με το ζύγι. Οι καταναλωτές σήμερα στην πλειοψηφία τους πληρώνουν ως μισόκιλο ένα καρβέλι των περίπου 350 γραμμαρίων και τόσο από τον ΟΟΣΑ όσο και από το υπουργείο υποστηρίζεται πως θα υπάρξει σημαντικό όφελός για τον καταναλωτή.

Προβλέπονται αλλαγές στην πώληση του γάλακτος με αλλαγές στις ημερομηνίες που αφορούν στον χαρακτηρισμό του ως φρέσκου. Προτείνεται δηλαδή να πωλείται ως φρέσκο και γάλα με ημερομηνία λήξης άνω των 5 ημερών όπως προβλέπεται σήμερα.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στην πώληση των φαρμάκων. Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία φαρμακείων και σε super market, αλλά και για τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σκευασμάτων εκτός φαρμακείων.

Βασική για τη μείωση των τιμών θεωρείται η κατάργηση των φόρων υπερ τρίτων σε υλικά και υπηρεσίες για τη χρηματοδότηση κυρίως ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικοί είναι οι φόροι υπέρ των ταμείων των δημοσιογράφων και των αρτοποιών που επιβαρύνουν προϊόντα που διαφημίζονται και το αλεύρι.

Οι προτάσεις συνήθως μένουν προτάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο ήδη δρομολογούνται μια σειρά αλλαγών που θα τις κάνουν πράξη στο άμεσο μέλλον.


πηγη

Φορο – σοκ! Επιπλέον φόροι 1,3 δισ. το 2014 – Τέλος οι φοροαπαλλαγές και τεκμήρια για όλους

- Κατάργηση του αφορολόγητου και των εκπτώσεων για στεγαστικό και ενοίκια
- Προκαταβολή φόρου, αύξηση του συντελεστή και τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Αυξάνονται οι φόροι από τα 11,57 στα 12,9 δισ. ευρώ με βάση τον προϋπολογισμό
Κατά τα άλλα... δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Το λεκτικό τρικ της κυβέρνησης ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα από τη στιγμή που από την αρχή του χρόνου αρχίζουν να ισχύουν όλες οι αλλαγές στη φορολογία που θα αφαιρέσουν από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ.

Με βάση τον προϋπολογισμό, πριν αναθεωρηθεί μάλιστα όπως αναμένεται, από τα 11,57 δισ. ευρώ οι φόροι εκτινάσσονται στα 12,9 δισ. ευρώ.

Πως θα γίνει αυτό; Με επτά βασικές αλλαγές στη φορολόγηση περίπου 5,5 εκατομμυρίων Ελλήνων που καλούνται και πάλι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Επιπλέον φόρους 1,3 δισ. προβλέπει για το 2014 ο προϋπολογισμός Έτσι από το επόμενο έτος καταργείται και το αφορολόγητο των 5.000 αλλά και τα επιπλέον αφορολόγητα όρια για τα τέκνα για όλους και για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες κλπ

Παράλληλα καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν όλους εκείνους που δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Καταργείται δηλαδή η μείωση φόρου 10% επί της αξίας δαπανών όπως ενοίκια, ασφάλιστρα τόκοι στεγαστικών δανείων κλπ

Καταργείται επίσης το μέτρο των αποδείξεων για όλους του μη μισθωτούς ή συνταξιούχους φορολογούμενους.

Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλους Καταργούνται οι περισσότερες εκπτώσεις φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν αφαιρείται το 10% από δαπάνες για ενοίκια, φροντιστήρια, δάνειο πρώτης κατοικίας κλπ. Θα αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες για διατροφή ή δωρεές στο Δημόσιο.

Ακόμη και στις ιατρικές δαπάνες ή τη νοσοκομειακή περίθαλψη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν έξοδα τουλάχιστον ίσα με το 5% του εισοδήματός τους σε διαφορετική περίπτωση δεν έχουν επιστροφή φόρου.

Μεγάλη θα είναι η αύξηση στον φόρο 750.000 ελεύθερων επαγγελματιών με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ εάν το εισόδημα είναι άνω των 50% η φορολόγηση θα φτάνει στο 35%. Μαζί μάλιστα με την προκαταβολή φόρου οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να φορολογηθούν ακόμη και με το 40% !

Με όλα τα παραπάνω έρχεται και η αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις με συντελεστές 22%, 32 %και 42% , ενώ έρχεται και η αυτοτελής φορολόγηση στα έσοδα από τα ακίνητα με συντελεστές από 10% ως και 33%, ανάλογα με το ποσό.
 
newsit.gr
 

ΔΡΑΧΜΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

Η Ελλάδα μόνον ως ελεύθερη οικονομικά και πολιτικά χώρα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Ο στόχος των Ελλήνων είναι η πλήρης αυτάρκεια σε προϊόντα γεωργικά, κτηνοτροφικά, αλιευτικά, υφαντουργίας αλλά και σε προϊόντα μερικής και ολικής μεταποίησης όλων των παραπάνω.
Τα προϊόντα εξηλεκτρισμού και αυτοκίνησης σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα μπορούν να περάσουν από την ξένη στην εγχώρια βιομηχανία.

Όσο για τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και αυτοματισμού θεωρώ ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που μπορούν να πρωτοπορήσουν στην κατασκευή τους.

Στο θέμα της παραγωγής φαρμάκων πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν στην Ελλάδα φαρμακευτικές βιομηχανίες που θα τις ζήλευαν και οι μεγάλες πολυεθνικές. Όχι μόνο μπορούν να καλύψουν την ντόπια αγορά αλλά με δραχμή μπορούν να κάνουν εξαγωγές σε όλον τον κόσμο.

Εκεί όμως που πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πάρα πολλά είναι η εναλλακτική παραγωγή ενέργειας με πρωτοποριακές μεθόδους. Άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές ελληνικές εφευρέσεις στα αζήτητα λόγω της εχθρικής νομοθεσίας και των αγκυλώσεων της Ε.Ε..

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που ίσως να αντιμετωπίσουμε θα είναι η ολιγοπωλιακή κατάσταση στα δίκτυα λιανικής πώλησης στην αγορά. Καθώς και η κατά ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό κατάληψη της αγοράς αυτής από αλυσίδες πολυεθνικών εταιρειών. Βέβαια όλα αυτά θα αλλάξουν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα εφόσον η χώρα θα νομοθετήσει φιλοελληνικά και θα έχει το δικό της νόμισμα και την ικανότητα να το εκδίδει.

Η μεγάλη αμαρτία όμως υπάρχει στη γάγγραινα που ονομάζεται τραπεζικό σύστημα. Εκεί θα συναντήσει ο λαός σθεναρή αντίσταση διότι όλα τα τελευταία χρόνια αυτό (το τραπεζικό σύστημα) απομυζούσε τον κόπο και τον μόχθο όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων. Εδώ πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με ανθρώπους του παλιού πολιτικού αλλά και οικονομικού κατεστημένου που θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Και μην ξεχνάτε ότι θα είναι σύμμαχοί τους οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που τόσα χρόνια τους τάιζαν. Όμως τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι ακατόρθωτο για έναν αποφασισμένο λαό να αλλάξει το μέλλον του.

Σταματάμε την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και των ελληνικών επιχειρήσεων, κηρύττουμε σεισάχθεια εντός της ελληνικής επικράτειας και ξαναρχίζουμε από την αρχή.

Όταν έχουν εργασία όλοι οι συμπολίτες μας τότε θα μπορεί να λειτουργήσει και η οικονομία και η κοινωνία. Όσο για το θέμα των μεταναστών που πολλοί συμπολίτες μας έχουν θέμα μαζί τους, αυτοί λόγω του ότι δεν θα έχουν σκληρό νόμισμα στην τσέπη τους με διεθνή αξία πολύ σύντομα θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα προς άλλους παραδείσους.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν την απόφαση των Ελλήνων να αποβάλλουν τις ιδεοληψίες που τεχνηέντως εδώ και πολλά χρόνια τους φύτεψε στα μυαλά το πολιτικό σύστημα.
ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!

Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν οι απεργοί της Coca-cola στη Θεσσαλονίκη!

Οι απεργοί της Κοκα Κολα Θεσσαλονίκης ετοίμασαν αυτό το βιντεάκι με σκοπό να προωθήσουν τον αγώνα τους.  

Στίχοι, μουσική, τραγούδι, μοντάζ όλα μόνοι τους.


Συγκεντρώσεις ναι, πορείες όχι για Χρυσή Αυγή και αντιεξουσιαστές

Απαγορεύεται να μετατραπούν σε πορείες οι αυριανές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας.Ειδικότερα, στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 4 το απόγευμα, αντεξουσιαστές και αντιφασίστες θα συγκεντρωθούν στο Μοναστηράκι και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας: «Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Έφοδος της αστυνομίας σε συρμούς του Μετρό

Εχτές το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία σταμάτησε τους συρμούς στο σταθμό Νομισματοκοπείο και μπήκε μέσα αναζητώντας κάτι ή κάποιον. Όπως αναφέρουν επιβάτες, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του μετρό εισήλθαν στα βαγόνια και άρχιζαν να κοιτάζουν εξονυχιστικά τους επιβαίνοντες και έλεγαν στα γουόκι τόκι τους «δεν εντόπισα κάποιον ακόμα».

Τα φώτα μέσα στους συρμούς είχαν χαμηλώσει και μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας, ακούστηκε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα που έλεγε «σε ένα λεπτό θα ανοίξει η τρίτη ράβδος».

Όλι Ρεν: Ντήλερ τραπεζιτών και διαπλεκομένων η Τρόικα! Τι δεν κατάλαβες;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα έπεσε στα χέρια μίας άθλιας συμμορίας με ηθικό αυτουργό τον Παπανδρέου; Το άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε την κολοσσιαία ληστεία – μοναδική στα παγκόσμια χρονικά – μιας χώρας που γονάτισε από οικονομικά και πολιτικά καθάρματα;

Πόσο πιο λιανά πρέπει να το κάνει ο άνθρωπος; Λήστεψαν δημόσιες τράπεζες, έκρυψαν θαλασσοδάνεια διεφθαρμένων πίσω από τις “Bad Banks”, κρατικοποίησαν ιδιωτικές τράπεζες που τις είχαν παρατήσει και οι μέτοχοι τους και έδωσαν κρατικές στους μετόχους που κατέστρεψαν τις δικές τους! Έθαψαν τα μεγάλα σκάνδαλα συγχωνεύοντας τράπεζες σε μεταλλαγμένες εταιρικές οντότητες με έξοδα του δημοσίου και τώρα ο έλεγχος που υποτίθεται έπρεπε να κάνει το δημόσιο, είναι στα χέρια του διεφθαρμένου Στουρνάρα!

Αλήθεια, ποιός γνωρίζει σήμερα πόσα και που δάνεισε η Omega Bank του Μπακατσέλου και του Νίκου Παπανδρέου; ΟΥΔΕΙΣ! Γιατί απλούστατα η Ομέγα συγχωνεύθηκε με την Proton, η οποία έσπασε σε “καλή και κακή” με πρωτοφανή απόφαση Βενιζέλου και Παπανδρέου (ω τι σύμπτωση!) και έπειτα απορροφήθηκε από την διεφθαρμένη – κρατικοποιημένη Eurobank! “Φουντάρεις” και τον Λαυρεντιάδη που είχε μείνει με τον “μουτζούρη” και την γλιτώνουν ΟΛΟΙ! Τραπεζίτες, πολιτικοί, διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και εσύ μένεις με την εντύπωση ότι “αποδόθηκε δικαιοσύνη” όταν είναι προφανές πως η υπόθεση δεν θα φτάσει ούτε στο ακροατήριο!

Και η Τρόικα κύριε; ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ! Ούτε καν για την ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την πράσινη συμμορία, ούτε για τα δις που κατευθύνθηκαν στις διεφθαρμένες τράπεζες! Αντίθετα, μετρούν πόσα εκατομμυριάκια θα “εξοικονομήσουν” από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, χαράτσια, απολύσεις, φορολόγηση της τυρόπιτας…
Και εδώ οι συνεργοί του εγκλήματος να σου λένε “Μα τι θα πει η Τρόικα”!
Εάν δεν αντισταθούμε τώρα, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ''ΦΩΤΙΑ'' Ποια διόδια αυξάνονται ως και κατά 60%!

Αλμυρή γεύση θα έχουν οι τιμές των διοδίων και θα πληρώσουμε ακριβά τις αναθεωρημένες συμβάσεις έργων που θα κυρωθούν από την Βουλή.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, που θα τεθούν σε ισχύ οι αναθεωρημένες συμβάσεις, τα διόδια Αφιδνών θα κοστίζουν ακριβότερα κατά 59,52%, του Καπανδριτίου κατά 58,33%, της Μαλακάσας κατά 61,17%, των Οινοφύτων κατά 62,5% και των Θηβών κατά 55%, ενώ θα προστεθούν στην Αττική και νέοι σταθμοί διοδίων, σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, καθώς και ένας ακόμα στο Βαθύ, λίγο πριν από τη Θήβα.

Όμως οι αυξήσεις δεν περιορίζονται εντός Αττικής. Στα διόδια Ελευσίνας η αύξηση θα φτάσει το 31,25% και στον Ισθμό της Κορίνθου το 12,5%, ενώ για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προβλέπονται αυξήσεις 33,3% στα διόδια Μοσχοχωρίου και 29,6% στα διόδια της Πελασγίας.
defencenet.gr

Άδωνης ο φαρμακοκόφτης…

Αξιότιμοι αναξιόπιστοι πολιτικοί μας συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους για τη Σωτηρία της πατρίδας μας… Αυτή τη φορά σκέφτηκαν ότι πρέπει να μας υγιάνουν και μάλιστα φθηνά!!!

Έτσι λοιπόν έβγαλαν παγανιά σε όλα τα κανάλια τον Γεωργιάδη…και με την γνωστή τσιρίδα του φώναζε ότι έχει βάλει στόχο να φθηνύνει τα φάρμακα και δεν τον αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Το τι είπε το στόμα του δεν λέγεται…Φαίνεται ότι είχε πάρει μια γερή δόση από τα νέα φθηνά φάρμακα που μας πάσαρε, τα οποία φαίνεται όμως δεν το έπιαναν με τίποτα...

Και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε της Αδωνίαδος το κάγκελο!!!

Τη γνωστή δηλαδή τακτική που εφαρμόζει για κάθε κίνηση που θέλει να κάνει... Πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε είναι και το γεγονός ότι τη μια έσκιζε τα ρούχα του ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας γιατρός και την άλλη δεν ήθελε να του πάρει η τρόικα την δόξα των απολύσεων!!!

Και σιγά σιγά αλλά σταθερά από τότε που έγινε Υπουργός Υγείας κατέστρεψε όλο το σύστημα της Δημόσιας Περίθαλψης!!! Έφερε κανονικά την υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα κλείνοντας τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία ενώ όσα απέμειναν, λειτουργούν με πρωτοφανείς δυσκολίες κι ελλείψεις στοιχειώδους υλικού και προσωπικού οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Για ποια φάρμακα και ποια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ταλαίπωρους ανθρώπους μας λες κύριε Υπουργέ; Εκτός και αν έχεις βάλει σκοπό να κάνεις την Ελλάδα μια μεγάλη φαρμακαποθήκη γεμάτη ληγμένα φάρμακα

Εταίροι αλλά προπάντων δυνάστες.

Παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται στην Αθήνα σε κάθε επιθεώρηση, αναρωτήθηκα πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος την ταπείνωση.

Και αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ενώ λαμβάνει διαβεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των επικεφαλής της τρόικας ότι η αξιολόγηση «θα κυλήσει ομαλά», βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για τις καθυστερήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων και να μη δύναται να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον λαό, που εκφράστηκαν δημόσια.

Εάν μελετήσει κανείς τις αρχές του μνημονίου, θα αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, και ο σημερινός και όποιος τον αντικαταστήσει, είναι σιδηροδέσμιος -και χρησιμοποιώ επί τούτου τη λέξη. Προς τι η έκπληξη; Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν το πάνω χέρι σ' αυτήν την ερμαφρόδιτη σχέση που άρχισε το 2010 μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Εχουν τον τελευταίο λόγο.

Το μέγα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει και ο κ. Τσίπρας, εάν ο λαός τον επιλέξει, είναι ότι δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί, όσο και αν το επιθυμεί, όσο και αν η ψήφος του λαού στην ουσία θα σημαίνει εντολή για εκδίωξη της τρόικας. Οι υπογραφές του Μαΐου του 2010 δεσμεύουν και όλους τους επόμενους. Το ΔΝΤ είναι αυτό που είναι, αποτελεί τον ναό του καπιταλισμού και δεν περιμένει κανείς ότι θα συναντήσει έστω και έναν ευαίσθητο γραφειοκράτη. Τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα φέρθηκε σκληρά -όπως επιτάσσει το καταστατικό του- αλλά σε μερικές περιπτώσεις προσπάθησε το ίδιο να κατεβάσει τον πήχη που σήκωναν επιδεικτικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αποδεικνύονται χειρότεροι των εχθρών μας.

Από την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό, δεν είδαμε ούτε μισή πράξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους, αντίθετα αυτοί ήταν η αιτία για να επιβληθούν τα σκληρότατα μέτρα και να οδηγηθεί ο λαός στη φτώχεια. Η πολιτική τους είναι καταστροφική από την αρχή, και από τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός δεν έδωσε τη μάχη για να κερδίσει τα αυτονόητα, το παιχνίδι χάθηκε και για όσους επεδίωξαν να κυβερνήσουν στη μνημονιακή Ελλάδα.

Ο σοφός λαός έχει ψωμοτύρι τη φράση «εάν αυτοί είναι οι φίλοι μας, πώς θα είναι οι εχθροί μας». Αυτό ακριβώς συμβαίνει από το 2010. Οι εταίροι μας είναι αυτοί που έχουν γονατίσει στα τέσσερα την πατρίδα μας.

πηγη

Στο... 1 τρις ευρώ θα φτάσει σύντομα το ελληνικό χρέος!

Τώρα πια οι περισσότεροι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι όλα αυτά (ΕΟΚ, ευρώ, Μνημόνια κτλ.) ήταν μία παγίδα θανάτου για τον ελληνισμό!

Η «Ευρώπη» όχι μόνο δεν έφερε ευτυχία και πρόοδο στην Ελλάδα, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά αντίθετα επέτεινε τη δυστυχία τους, φτωχοποιώντας και καθιστώντας τους λαούς τους αθύρματα στα χέρια άδηλων και σκοτεινών πλανητικών δυνάμεων... Είναι ενδεικτικό της αρνητικής αυτής κατάστασης ότι σήμερα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η νεώτερη γενιά θα ζήσει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της. Πού είναι λοιπόν η «πρόοδος» και η «ανάπτυξη» της ΕΕ;

Χαρακτηριστικό αυτής της καταστροφής της ελληνικής εθνικής οικονομίας είναι το ύψος του χρέους της χώρας. Το σχήμα που παραθέτουμε είναι επίσημο και δείχνει το μέγεθος αυτής της διάλυσης. Βλέπουμε ότι σταδιακά ήδη από το 1974 και μετά (ύστερα από την πτώση της «επάρατης» χούντας) το ελληνικό χρέος αρχίζει και ανεβαίνει προς τα ύψη. Αλλά ειδικά από το 1981 και μετά... απογειώνεται! Γιατί; Διότι το έτος εκείνο, δηλ. το 1981, η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΟΚ και ταυτόχρονα στην κυβέρνηση της χώρας ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτά τα δύο γεγονότα συσσώρευσαν το κακό στον τόπο αυτό...

Στο σχήμα βλέπουμε ότι το ελληνικό χρέος, με την πάροδο των ετών, όχι μόνο δεν μειωνόταν ή έστω εσταθεροποιείτο, αλλά αντιθέτως διογκωνόταν σε βαθμό απίστευτο. Η πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ (1981-1989) ήταν σίγουρα καταστρεπτική. Ακόμα χειρότερα πήγαν τα πράγματα στην τριετία της ΝΔ (1990-1993). Ακολούθησε η πλήρης διάλυση της ελληνικής οικονομίας, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να παραδίδει το ελληνικό χρέος στα 100 δις ευρώ στις αρχές του 1996 και τον Ααρών Αβούρι (Ψευτοσημίτη) να το φτάνει στα... 200 δις ευρώ μέσα σε οκτώ μόλις χρόνια!!! Τέλος, η «επανίδρυση του κράτους» του Κώστα Καραμανλή αύξησε ακόμα περισσότερο το ελληνικό χρέος, φτάνοντάς το στο δυσθεώρητο ύψος των 300 δις ευρώ, το φθινόπωρο του 2009!...

Ομιλούμε λοιπόν περί πλήρους διάλυσης της οικονομίας της χώρας. Που θα δεσμεύει τις επόμενες γενιές. Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Διότι υπάρχουν δυστυχώς ΚΑΙ τα κρυφά στατιστικά (Greek Statistics), με τις διάφορες «αλχημείες» του τύπου Goldman Sachs, που πιθανόν φτάνουν το ελληνικό χρέος ακόμα και στα... 700 δις ευρώ! Άλλωστε πριν από τρία χρόνια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωσε δημόσια ότι το χρέος της Ελλάδας αγγίζει τα 700 δις ευρώ... Και τώρα; Πού πάει η χώρα; Γνωρίζουν άραγε οι Έλληνες ότι με τα μνημονιακά δάνεια το χρέος της πατρίδας μας φτάνει σήμερα το 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ; (!) Ποιος θα πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό; Με ποια ανάπτυξη; Με ποια οικονομία; Γύρω μας υπάρχουν μόνο συντρίμμια. Ας δουν όλοι το σχήμα αυτό που παραθέτουμε. Είναι το σχήμα του θανάτου, στον οποίο οδήγησε την Ελλάδα η καταραμένη Μεταπολίτευση...

Ησαΐας Κωνσταντινίδης 

Μοντέρνος… μεσαίωνας (Εξαιρετικό)

Στο τρίγωνο Σύνταγμα-Σταδίου-Βασ. Σοφίας, όπου κατοικοεδρεύουν οι Στουρνάρας-Βρούτσης-Μητσοτάκης, πηγαινοέρχονται οι τροϊκανοί και επιδίδονται, μαζί με τους υπουργούς, σε ασκήσεις υψηλής κοπτοραπτικής, για να καταλήξουν στα τελικά μέτρα του κοστουμιού της χειμερινής κολεξιόν με το όνομα «δημοσιονομικό κενό».
Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι από λάστιχο.

 
Γι’ αυτό και μπορεί ο Στουρνάρας από τα 500 εκατ. ευρώ, στα οποία «υπολόγιζε» το «κενό» μέχρι πριν από μερικές μέρες, να πηδάει με άνεση στο 1,3 δισ. ευρώ. Κι αντίστοιχα οι τροϊκανοί να ανεβοκατεβαίνουν από τα 2,9 δισ. σε κάτω από 2 δισ. κι αμέσως μετά στα 2,5 δισ.

Κάπου θα καθίσει η μπίλια, βέβαια. Και κάποιοι θα την πληρώσουν: τα συνήθη υποζύγια, εργάτες, εργαζόμενοι, μικροαστοί, φτωχοί αγρότες. Χωρίς «οριζόντια μέτρα», αλλά με «διαρθρωτικές αλλαγές». Και μην πει κανείς ότι είναι το ίδιο. Για τη συγκυβέρνηση και τη μνημονιακή προπαγάνδα σημασία έχει το όνομα, όχι η ουσία.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν αφελείς που θεωρούν ότι «φάγαμε το γάιδαρο, η ουρά μας απέμεινε».
Οτι βρισκόμαστε… καμιά κατοστή μέτρα από την κορφή του Κιλιμάντζαρο, όπως λέει τώρα ο Στουρνάρας, έχοντας βαρεθεί το παιχνίδι με τα κλάσματα και τα ποσοστά (τα 2/3, τα 4/5, το 75%).

Αν υπάρχουν ακόμα αφελείς ή ευκολόπιστοι,
καλά θα κάνουν να συνειδητοποιήσουν πως το «δημοσιονομικό κενό», έτσι όπως παρουσιάζεται, δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την προώθηση της κινεζοποίησης. Το πραγματικό δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μεγαλύτερο και οφείλεται εξ ολοκλήρου στη θηλιά του δανεισμού από τους τοκογλύφους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Πρώτα συμφωνούν στο πακέτο των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που θα πάρουν, μετά κάνουν τη σούμα και βαφτίζουν το αποτέλεσμα «δημοσιονομικό κενό».

Γι’ αυτό και η βαρβαρότητα όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά εξακολουθεί να βαθαίνει. Γιατί το δημόσιο χρέος είναι σαν τη Λερναία Υδρα και κάθε κεφάλι της ονομάζεται «δημοσιονομικό κενό».

Παρά ταύτα, την επικαιρότητα την απασχολούν άλλα, πιο σοβαρά πράγματα. Υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι ν’ ακολουθήσουν τα χνάρια που άφησαν οι Λουμπουτέν γόβες της Τζάκρη; Οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασία. Θα καταφέρει ο πανικόβλητος Βενιζέλος να συμμαζέψει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Πόσοι δεξιοί του Καμμένου παζαρεύουν με τον Σαμαρά; Θα τη βγάλει η συγκυβέρνηση μέχρι την άνοιξη ή θα ‘χουμε τριπλές κάλπες το Μάη;

Αυτά συμβαίνουν όταν η άσκηση πολιτικής επαφίεται στο πολύχρωμο μωσαϊκό των αστικών κομμάτων κι ο λαός περιορίζεται σε ρόλο παθητικού θεατή των θιάσων του αστικού πολιτικού συστήματος. Πληρώνει το τίμημα της ανυπαρξίας ταξικής πολιτικής οργάνωσης και ανατρεπτικής ταξικής δράσης.

ΠΗΓΗ


 

Έρχονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν έως 10.000 ευρώ

Για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να επεκτείνει και σε οφειλές έως 10.000 ευρώ το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων που ισχύει στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για οφειλές έως 5.000 ευρώ, ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Στην απόφαση οδηγείται το υπουργείο με δεδομένο το γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων με οφειλές έως 10.000 ευρώ, μικρών κυρίως επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπήρξε πολύ μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα, το οποίο εμποδίζει πολλές μικρές επιχειρήσεις με οφειλές από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ να μπουν στη ρύθμιση (τούς ζητείται πλήθος εγγράφων μεταξύ των οποίων και φορολογική ενημερότητα).

Όπως λοιπόν έκανε γνωστό σήμερα ο Β. Κεγκέρογλου, αποτελεί πολιτική απόφαση να παύσει η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας για οφειλές έως 10.000 ευρώ και οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις οφειλές έως 5.000 ευρώ να επεκταθούν και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ.

Ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους.

Όπως είπε, εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών. Ειδικότερα, εξετάζεται η αντιμετώπιση, με προτεραιότητα για ανθρώπους που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους, για ανίατες ασθένειες ή ακόμη και η εγκυμοσύνη. «Αλλά δεν δικαιούμαστε να προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση που ουσιαστικά θα λέει "δεν πληρώνεις, αλλά έχεις κάλυψη". Η κάλυψη θα είναι με προϋποθέσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία επισήμανε στην κυβέρνηση ότι ο ΟΑΕΕ δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες του εμπορικού κόσμου και των ασφαλισμένων για να αποπληρώσουν τις εισφορές τους, με δεδομένη την πραγματική οικονομική κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ