EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Γράφει η Σοφία Τ.

Θεοφάνεια σήμερα, χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν και μακάρι να’ ρθει φώτιση και να αγιάσουν όχι μόνο τα νερά αλλά και τα μυαλά. Τα Φώτα λοιπόν είναι και η μέρα που φεύγουν οι καλικάντζαροι που εμφανίζονται κατά την λαϊκή μας παράδοση τα Χριστούγεννα. 

Τα Θεοφάνεια είναι η 1η γιορτή της νέας χρονιάς. Οι καλικάντζαροι έχουν καταγωγή, όπως και πολλά ελληνικά έθιμα, από την αρχαιότητα(ίσως τους Σατύρους και τον θεό Πάνα). Οι καλικάντζαροι(η ονομασία προέρχεται από το επίθετο «καλός» και από το «κάνθαρος») είναι άσχημοι, κοντοί, βρώμικοι και ενοχλητικοί. Φοράνε κουρέλια και κάποτε εμφανίζονται και τραγόμορφοι. Ζουν στον Κάτω Κόσμο(Άδης). 

Εκεί είναι μια κολώνα που τη στηρίζουν τέσσερις στύλοι. Όλο το χρόνο την ροκανίζουν με πριόνια, που τα φτιάχνουν από λεπτά σύρματα και τρίχες από τις ουρές των αλόγων. Χρησιμοποιούν και τσεκούρια. όταν κοντεύουν να τελειώσουν, μαθαίνουν ότι στον Πάνω Κόσμο γεννιέται ο Χριστός. Τότε παρατάνε τη δουλειά τους και ανεβαίνουν για να τον δουν. 12 μέρες στον Πάνω Κόσμο ενοχλούν και βρωμίζουν τον τόπο και τους ανθρώπους. Φοβούνται το φως. Όμως φεύγουν. 

Η Ελλάδα ουσιαστικά ΠΟΤΕ δεν κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας(από εκεί προέρχονται παθογένειες και συμπεριφορές πολλών νέο-καλικαντζάρων). Μαζί με τους Οθωμανούς Τούρκους φορτώθηκε, κατά την Επανάσταση, με δάνεια σε όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις και μια νέα τάξη ελληνόφωνων «αρχόντων» που έφτιαξαν ένα κρατίδιο στα μέτρα τους αντικαθιστώντας απλά τους Τούρκους και τους πασάδες τους. Η κρίση απλά υποχωρεί και οξύνεται και φέρνει και εθνικές τραγωδίες και μεταναστευτικά ρεύματα δυστυχώς των πιο ικανών Ελλήνων. Δεν είναι κάτι νέο η χρεοκοπία για τον τόπο. 

Απλά η βαναυσότητα των καλικαντζάρων της Μεταπολίτευσης είναι πολύ μεγαλύτερη και είμαστε, λόγω της τεράστιας δύναμης τα προηγούμενα χρόνια των ΜΜΕ, αποδυναμωμένοι, αφού στερηθήκαμε και σοβαρής παιδείας, πράγμα που μας απέκοψε από την ιστορία και την λαϊκή παράδοση και σοφία. Το ελληνικό κράτος, αυτό το πελατειακό, οικογενειοκρατικό το βουτηγμένο στα σκάνδαλα την διαπλοκή την ρεμούλα, δεν έκλεψε μόνο τα λεφτά και το μέλλον μας, αλλά την Ελλάδα. Ό,τι σημαίνει Ελλάδα για τον κόσμο: ιστορία, πολιτισμός, τέχνες, αθλητισμός, Ευρώπη… Διώχνει τους νέους ή τους καταδικάζει, όπως και την κοινωνία, σε αμάθεια, ανεργία, ανέχεια. Τολμάνε αυτοί οι καλικάντζαροι να λένε ότι φταίμε γιατί τους ψηφίσαμε και γιατί τους ψηφίσαμε και τώρα αντιδρούμε. Κοινώς «μαζί τα φάγαμε» πλήρωσε εσύ και βούλωσέ το! 

Όχι ρε! 

 Πότε ο ελληνικός λαός πήρε μίζες για υποβρύχια; Πόσοι ξέρουν τι είναι offshore ή λογαριασμός στην Ελβετία; Πότε ζητήσαμε κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ή ΤΕΤΟΙΟΥΣ Ολυμπιακούς Αγώνες; Καπηλευτήκατε όνειρα, επιθυμίες και προσδοκίες. Βρήκατε τους πιο άπληστους συμπολίτες μας και τους κάνατε πελάτες σας και ναι εδώ ισχύει το μαζί τα φάγατε(λίγο ή πολύ φαί αλλά ήσαστε μαζί). 

Αλλά δεν θα πάρει ΕΙΔΙΚΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ την ευθύνη ούτε για τα δάνεια ούτε για τα σκάνδαλα ούτε για τις μίζες ούτε για τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών καναλαρχών συνδικαλιστών κ.λπ. ούτε για την κρίση και τα μνημόνια. Ο Έλληνας να σταματήσει να’ χει πρότυπο τον βολεψάκια νεοέλληνα και να ενωθούμε μαζί μπας και έχει κάποιος, ειδικά νέος άφθαρτος, μια φώτιση και σταματήσει η κατρακύλα. Να πάρουμε την Ελλάδα πίσω και να τους αφήσουμε το νεοελληνικό ξενόδουλο εθελόδουλο κρατίδιό τους να το καμαρώνουν και να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για όλο τον κόσμο. Καλή φώτιση σε όλους.

 πηγη
 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID