EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πως αλλάζουν οι καιροί!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Πως αλλάζουν οι καιροί…Και λίγα λέμε… Οι Έλληνες μέσα στην θλίψη τους, στον πόνο τους, στην μιζέρια που ζουν, στις τεράστιες οικονομικές και όχι μόνο δοκιμασίες που περνούν, βλέπουν επιτέλους κάτι να αλλάζει σε αυτή την χώρα. Χαρά που θα κάνουν τώρα οι πολιτικοί διαβάζοντας τις γραμμές αυτές!  Θα πουν αμέσως κάποιοι από αυτούς ...success story!!!  Αλλά μην χαίρονται τόσο ή μάλλον καθόλου.  Γιατί δεν αναφερόμαστε στους πολιτικούς. Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε;  Οι Έλληνες πολιτικοί είναι απλά οι ολετήρες της χώρας και του λαού αυτού.  Γιατί οι «καιροί» αλλάζουν χάρις σε ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς… Οι Έλληνες βλέπουν ότι η δικαιοσύνη πια «ακουμπά» για τα καλά τους επώνυμους που παρανόμησαν, δηλαδή πολιτικούς, επιχειρηματίες, τα golden boys κλπ… Αυτούς που μας έφεραν στον όλεθρο και στην καταστροφή.  Μέχρι τώρα οι περισσότεροι συμπατριώτες μας έβλεπαν ότι όλοι αυτοί οι επώνυμοι βρίσκονται στο απυρόβλητο και ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν απλά ένα «θύμα», προς ικανοποίηση και κατευνασμό των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.  

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους δικαστικούς αυτούς λειτουργούς που κάνουν την διαφορά και τα όσα έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια.  Γιατί τώρα όλοι ενδιαφέρονται για αυτούς, όλοι αναφέρονται σε αυτούς ή καλύτερα σε αυτές, και γράφουν για τις επιτυχίες τους, για τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί… Μέχρι και για την ηλικία τους έγραψαν, αν και είναι γνωστό ότι κανείς δεν πρέπει να ασχολείται με την ηλικία μιας κυρίας… Ούτε όταν είναι για να γράψουμε το πόσο νέες είναι και πόσα έχουν πετύχει! Έτσι είναι το Savoir Vivre…  Σήμερα στην δημοσιότητα είναι δύο κυρίες της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.  Η κυρία Ε. Ράικου και η κυρία Π. Παπανδρέου.  Και όλοι (με εξαίρεση τους εμπλεκόμενους….) αναφέρονται σε αυτές με κολακευτικά λόγια γιατί ουσιαστικά κατάφεραν το ακατόρθωτο.  Κατάφεραν να αρχίζουν να ξεμπλέκουν το κουβάρι της διαφθοράς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για όλη την πολιτική ζωή της χώρας εξ αιτίας ορισμένων διασυνδέσεων όπως δείχνουν τα πράγματα κατηγορούμενων με πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Όμως έχουν πετύχει και άλλα πολλά, μα πάρα πολλά περισσότερα πέρα από την υπόθεση του ΤΤ, για τα οποία μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ απέφευγαν να μιλούν για αυτά.  Για να μην πούμε για την προσπάθεια ορισμένων εξ αυτών να βγάλουν λάδι κάποιους κατηγορούμενους…Για παράδειγμα, σας θυμίζει τίποτα το σκάνδαλο Energa-Hellas Power;  Και δεν εννοούμε για το πρόσφατο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της χλιδής του κυρίου Β. Μηλιώνη… Άλλοι κλαίνε τα 200.000.000 € που έκαναν φτερά, το δημόσιο δηλαδή και οι πολίτες που ήταν πελάτες σε αυτές τις εταιρείες, άλλοι τους προφυλάκισαν, άλλοι τους υπερασπίστηκαν από τα έντυπα τους, άλλοι τους αποφυλάκισαν και καλά να είμαστε όλοι!
Όμως ο εργασιακός βίος των δικαστικών λειτουργών σίγουρα δεν ήταν ανέφελος… Είχαν να αντιμετωπίσουν «δαίμονες» και εντός και εκτός δικαιοσύνης και φυσικά και τις αντιδράσεις και τα όποια μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, χρησιμοποίησαν εναντίον τους οι κατηγορούμενοι και όχι μόνον αυτοί.  Το μενού περιλάμβανε επιθέσεις κάθε είδους. Προσωπικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, άφθονη λάσπη και πάει λέγοντας.  Βέβαια από μία άποψη ήταν «τυχερές» (!!!) γιατί κάποιοι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί είδαν να ανατινάζονται τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα τους!!!  Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίθεση που δέχθηκε η κυρία Ράικου από τα ΜΜΕ ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών στην υπόθεση του χαστουκιού Κασιδιάρη προς την Βουλευτή Λιάνα Κανέλλη εξ αιτίας του «τηλεφωνήματος» του δημοσιογράφου κ. Δελατόλα προς εκείνη (;)… Έπεσαν να την φάνε για κάτι που δεν είχε σχέση… Μάλιστα είχαμε διαβάσει σε ένα μπλοκ την καταπληκτική άποψη ενός αναγνώστη που έγραφε για το θέμα αυτό:  «Απλώς δείχνει την ανατροφήν του εν λόγω δημοσιογράφου (αναφέρεται στον κ. Δελατόλα) ο οποίος, εάν συνέβη το γεγονός, δείχνει να αγνοεί ή να μην αντιλαμβάνεται σε ΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ομιλούσε στο τηλέφωνο… Το άτομο αυτό, ακόμη και αν μας έχει δώσει το δικαίωμα, η ανατροφή του καθενός μας, αλλά και ο σεβασμός προς την δικαστική αρχή, την Εισαγγελική αρχή, μας επιβάλλει εφ’ όσον θέλουμε να καταγγείλουμε κάποια έκνομη πράξη, να κρατήσουμε και τους τύπους και να ομιλήσουμε με τον δέοντα σεβασμό και να απευθυνθούμε στην εν λόγω κυρία, ή στον οποιοδήποτε κατέχει ένα αξίωμα στον πληθυντικό…  Είναι λυπηρόν ότι στην πατρίδα μας έχουν εξαφανιστεί οι αξίες, οι τρόποι, και οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ευρίσκονται εις το απυρόβλητον, ότι είναι κράτος εν κράτει.  Επομένως μπορούν να συμπεριφέρονται όπως επιθυμούν.  Να σας κάνω μια ερώτηση που δεν αφορά τον κύριο Δελατόλα και την κυρία Ράικου;  Φανταζόμαστε όλοι μας αν «τολμήσει» κάποιος Έλληνας αξιωματούχος να πει σε ένα δημοσιογράφο πχ «να μου μιλάτε στον πληθυντικό κύριε», τι έχει να γίνει από την επόμενη ημέρα;  Μήπως ξεχάσαμε τον «Αυριανισμό», τον κιτρινισμό που θάβεις όποιον δεν σου κάμει αυτά που του ζητάς; Δεν κάνεις το χατίρι σε δημοσιογράφο; «Πέθανες»…. Ή έχω λάθος;»!!!!
Μπορεί να πήρε ενάμιση χρόνο αλλά η δικαίωση ήρθε για την κυρία Ράικου.  Γιατί ο μεν κύριος Δελατόλας βρέθηκε να απολογείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος, αναγκάστηκε να επιστρέψει τα 500.000 €, προκειμένου να αποφύγει τα περαιτέρω, η δε κυρία Ε. Ράικου με την ομάδα της αφ’ ενός μεν να κάνει πολλούς διεφθαρμένους να χάνουν τον ύπνο τους αφ’ ετέρου δε να «δοξάζετε» για το έργο της… Αν δεν είναι δικαίωση αυτή ή Θεία δίκη τι είναι; 

Η δικαιοσύνη σήμερα, ευτυχώς για εμάς, δεν έχει μόνον τις δύο αυτές κυρίες.  Έχει πολλούς δικαστικούς λειτουργούς που έχουν «ειδικό βάρος», γνώσεις, εντιμότητα, ήθος και επιτέλους αρχίζει να αποδίδεται δικαιοσύνη… Και για αυτό οφείλουμε τα μέγιστα στους ανθρώπους αυτούς ως πολίτες, ως χώρα… Και η κυβέρνηση ας έχει κάνει ότι μπορεί για να τους «βοηθήσει»!!!  Τους μείωσε τις αποδοχές σε απίστευτο ποσοστό, άφησε πολλούς από αυτούς χωρίς καμία υλικοτεχνική και ανθρώπινη βοήθεια όπως πχ είχαν καταγγείλει οι προηγούμενοι Οικονομικοί Εισαγγελείς, έχει αφήσει σουρωτήρι από πλευράς ασφαλείας δικαστήρια της χώρας που φιλοξενούν ευαίσθητες υπηρεσίες της δικαιοσύνης όπως το κτίριο του Εφετείου, ή χωρίς αστυνομική προστασία δικαστικούς λειτουργούς… Λέτε η αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας που υπόσχεται τελευταίως η κυβέρνηση στους δικαστικούς να έχει να κάνει με ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να ….ιδρώνουν από τα όσα μπορεί να αποκαλυφθούν; Ή μήπως έρθει και η σειρά τους; Μπααααααα... κάνουν τέτοια οι … «σωτήρες» μας! 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID