EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

500 ευρώ.Το κόστος της εξαθλίωσής σου.

 “Θα γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία, μια νέα Ελλάδα. Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με ελπίδα γιατί τα αποτελέσματα γίνονται χειροπιαστά για τον πολίτη”. Αντώνης Σαμαράς επαγγελματίας πολιτικός μπουρδολόγος και πρωθυπουργός.

500 ευρώ. Τόσο κοστολόγησε το κράτος την εξαθλίωσή μας ύστερα απο 4 χρόνια “κρίσης” και ύστερα απο 40 χρόνια διακυβέρνησης κλεφτών και μαφιόζων. Μας λένε για την επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος,αλλά για την διάλυση του κοινωνικού ιστού,την διάλυση της υγείας και της παιδείας δέν βγάζουνε μιλιά.Μπουρδολογούν ασύστολα όπως κάνανε πάντα στα στημένα  τηλεοπτικά παράθυρα και όταν τους λές για την ανεργία του 30% ή για τους μισθούς των 300 και των 400 ευρώ,σου πιπιλάνε την καραμέλα του πατριωτισμού και της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Δηλαδή,για 4 χρόνια θα σου παίρνουν με το έτσι θέλω τα λεφτά που δούλεψες και που μάτωσες,θα σε στέλνουν στο σπίτι σου να κόψεις το λαιμό σου,θα σου ζητάνε χαράτσι γιατί δυστυχώς έχεις σπίτι,θα σε βαράνε στο ψαχνό άν πάς να διεκδικήσεις το δίκιο σου,θα σου κατασχέτουν τα πάντα γιατί χρωστάς κάποια φράγκα στις τράπεζες και στο τέλος,κάθε 4 χρόνια θα σου γυρνάνε ρέστα 500 ευρώ,ανάλογα με το ποσοστό εξαθλίωσής σου το οποίο θα βγαίνει με κάθε επιείκια απο την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση των μαφιόζων που μοιράζουν στα ίσα τον πλούτο του λαού.

Υπάρχει μεγαλύτερο ανέκδοτο απο αυτό άραγε;Κι όμως υπάρχει!Ταυτόχρονα σε κάθε 4 χρόνια γίνονται κι εκλογές.Εκεί ο “ελεύθερος” πολίτης μπορεί να ψηφίσει δημοκρατικά και να επιβραβεύσει ανάλογα με την κυβερνητική ή με την αντιπολιτευτική μπούρδα της αρεσκείας του τον επόμενο υποψήφιο απατεώνα που είτε πουλά πατριωτισμό είτε πουλά ευγενικό καπιταλισμό με ευρωπαϊκή σαντιγύ.

Το κόλπο είναι γνωστό:αφουγκραζόμαστε την κοινωνία,και της προσφέρουμε αυτό που επιθυμεί.Άν η κοινωνία επιθυμεί να εκδικηθούμε τους κακούς Γερμανούς,ανοίγουμε το θέμα των αποζημιώσεων.Περιττό να σας πώ πως θα πάρετε ένα αρχίδι,δηλαδή αυτό που παίρνετε πάντα καί ώς έλληνες καί ώς άνθρωποι.Άν η κοινωνία δέν έχει δουλειά ρίχνουμε το μπαλάκι στους κακούς μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές.Ενίοτε θυμόμαστε και την ένδοξη ιστορία των προγόνων για να νοιώσει κάποια στιγμή κι αυτό το έθνος περήφανο,γιατί λίγο ώς πολύ σ’αυτή τη χώρα οι μαλάκες και τα λαμόγια παραγίνανε…

Έπειτα,υπάρχει και ο ψευδοσοσιαλισμός.Δέν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση,αφού πλέον  καμία έννοια και καμία ιδεολογία δέν κατάφερε να μείνει αλώβητη στην προμελετημένη και εσκεμμένη  επανανοηματοδότηση των παραπάνω με συνέπεια ο φτωχός πλήν τίμιος νοικοκυραίος να χάνει το μπούσουλα και στο τέλος της γραμμής να εμφανίζεται ο σωτήρας που θα μοιράσει τα κόλυβα.

Γιατί τα 500 ευρώ είναι το μνημόσυνο της κοινωνίας που αφού πρώτα αποκτηνώθηκε,έπειτα βιάστηκε ασύστολα και τελικά πέθανε.Πεθαίνοντας αναζήτησε με θάρρος μπορώ να πώ έστω και για δυό τρείς στιγμές τον λυτρωτή της.Αφού αυτός δέν εμφανίσθηκε και αφού έφαγε το ξύλο και τα χημικά που τρώνε ακόμη κάποιοι τολμηροί αρνητές της εξαθλιωμένης πραγματικότητας,πήγε σπίτι κι έπεσε για ύπνο βλέποντας ντάνσιγκ γουιθ δε στάρς κι αναφώνησε:

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΑ….

Kαι ύστερα το επόμενο πρωί συνέχισε να ζεί υπομένοντας το βάρος της ευρωπαϊκής καταξίωσης,δουλεύοντας η μή δουλεύοντας κάτω απο τις αλυσίδες αυτών που δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα των 500 ευρώ,αυτών που πρίν σου δώσουνε τα ψηφοθηρικά ψίχουλα σου έχουνε κλέψει κάτι πολύ περισσότερο απο 500 ευρώ.Σου έχουνε κλέψει τα όνειρα,την αξιοπρέπεια,την ζωή σου την ίδια κλέψανε και την χαρίσανε στους τραπεζίτες και στα ντόπια και ξένα χρηματοπιστωτικά λαμόγια του κερατά.

Άνθρωπε!Σήκω να δείς που είσαι πεθαμένος.Και αυτοί που σε σκοτώσανε γελάνε με την αφέλεια και την ανοησία σου.Σου φάγανε το βιός σου, ρημάξανε την χώρα τρώγωντας δισεκατομμύρια και σου πετάνε 500 ευρώ για να μήν πεθάνεις.Πώς να μήν πεθάνεις,αφού είσαι ήδη πεθαμένος.

Όταν το κράτος σβήνει τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών,όταν κάνει συνεχώς εκπτώσεις στους βιομήχανους,όταν βγάζει λάδι τους φοροφυγάδες των εκατομμυρίων,όταν κάνει το μαλάκα στα αφεντικά και στους εφοπλιστές, αλλά ταυτόχρονα κόβει μισθούς και συντάξεις,κόβει τα κονδύλια για την υγεία και την παιδεία,κάνει σκόντο στους εργοδότες για να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο το πλεονάζον φτηνό εργατικό δυναμικό,τότε δέν μιλάμε για ανάπτυξη,αλλά για μιά κυριαρχία των ολιγαρχών και των πλουσίων εις βάρος των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος.Να δημιουργήσουν μιά χώρα φτωχών και εξαθλιωμένων ανθρώπων όπου το κάθε λαμόγιο και το κάθε αφεντικό θα μπορεί ελεύθερα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους εξαθλιωμένους πολίτες που θα αναζητούν απεγνωσμένα σωτηρία απο την κόλαση της “ανάπτυξης”.

Κι όσο οι μάζες θα παραμένουν απαίδευτες ή καθοδηγούμενες τηλεοπτικά ή μή απο τους επιστήμονες της παραπληροφόρησης και της μαύρης προπαγάνδας,όσο θα ελπίζουν ακόμη στα διεφθαρμένα κόμματα ή στα απόνερά τους τότε αυτή η κοινωνία θα διολισθίσει ακόμη περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση,στον φασισμό,στην σκλαβιά που υπόσχονται αυτοί που ξέρουν μόνο να εκμεταλλεύονται και να ψεύδονται.

Και θα σου σερβίρουν ένα σωρό μπούρδες για να πιστέψεις πως τα πράγματα αλλάζουν.Ναί τα πράγματα αλλάζουν,αλλά προς το χειρότερο.Και είτε είναι σκατοναζιστές,είτε είναι κεκαλυμμένοι πατριώτες,είτε είναι αριστεροί με δεξιές τσέπες που τιμούνε τα βουλευτικά έδρανα της ανομίας και της διαφθοράς εσύ θα είσαι απο κάτω και θα περιμένεις να σου πετάξουν τα ψίχουλα για να πιστέψεις πως είσαι και πάλι ζωντανός.

Διάλεξε σάν ελεύθερος πολίτης.Τί θα πληρώσεις με τα 500 ευρώ.Νοίκι ή χρέη;Ρεύμα ή νερό;Φαί για σένα ή για τα παιδιά σου;Στην δημοκρατία και δή στην ελληνική δέν υπάρχουν αδιέξοδα…
Θα τους αφήσουμε να μας εξαθλιώνουν;Για πόσο ακόμα;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID