EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ολη η Αλήθεια για την ΕΡΤ !

Η Αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ....

Γιά ποιό λόγο μπήκε στο στόχαστρο της Τρόικα και του εντολοδόχου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας...
Γράφει η Μαίρη Λαγανά
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ !!!!!

Αφενός οι ραδιοσυχνότητες τις οποίες θέλουν να μοσχοπουλήσουν σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και .......digea ,αφετέρου η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.
Ο εξοπλισμός κοστολογείται σε εκατομμύρια ευρώ ο οποίος έχει αγορασθεί μέ τά χρήματα τα οποία καταβάλλαμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους όλοι εμείς..
Ο εξοπλισμός ανήκει στον Ελληνικό λαό είτε το θέλουν είτε όχι.


Το ραδιομέγαρο επίσης το οποίο σχεδιάζουν να εκποιήσουν εντός 6μήνου μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΡΤ στήν Αυλίδα,στο Μπογίατι,οι κτιριακές εγκαταστάσεις 19 περιφερειακών σταθμών όλα αυτά στο στόχαστρο της Τρόϊκα ....Η περιουσία του Ελληνικού λαού η οποία συντόμως θα εκποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες δίχως να το γνωρίζει κανείς.

Το αποθεματικό της ΕΡΤ το οποίο είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκε σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος κατ εντολη του υπουργού οικονομικών...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Τι δέν καταλαβαίνετε λοιπόν δέν τους αφορά η ΕΡΤ αλλά η περιουσία της ΕΡΤ η περιουσία του ελληνικού λαού.
Γιά αυτό το λόγο συντασσόμεθα υπέρ του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ υπέρ της διεκδίκησης της περιουσίας του
Ελληνα φορολογούμενου ,υπέρ της δικής μας περιουσίας και του ιδρώτα μας .....

Το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ μπορεί να μας ενημερώσουν τι θα απογίνει?
Μήπως θα το πλιατσικολογήσουν τα ιδιωτικά κανάλια και αυτό?


Οριστική ταφόπλακα στην ενημέρωση:
Επαληθεύτηκα δυστυχώς οι ραδιοσυχνότητες ξεπουλήθηκαν στην digea 

“η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”!!!
Μιχαλίτσης: με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea. Ανέτοιμη η ΝΕΡΙΤ.
Στη Digea και οι 2 δημόσιες συχνότητες λόγω ανυπαρξίας της ΝΕΡΙΤ
«Ως προς τη δημόσια τώρα ραδιοτηλεόραση: στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αποδοθεί με νόμο δύο πολυπλεξίες. Πρέπει λοιπόν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea πλέον) όσο και η ΝΕΡΙΤ, (που αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι αποτελεί τη δημόσια τηλεόραση) να στήσουν σε 156 κέντρα εκπομπής από έναν πομπό για κάθε πολυπλεξία που διαθέτουν. Δηλαδή η ΝΕΡΙΤ πρέπει να στήσει 300 πομπούς: πρέπει να τους αγοράσει και να βρει κόσμο να τους στήσει, πράγμα αδύνατον διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -άρα δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμό.»


«Ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος να γίνει πριν κλείσει η ΕΡΤ: δεν έγινε ποτέ με ευθύνη του [τότε Διευθύνοντα Συμβούλου και νυν ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ] κυρίου Μάναλη, ο οποίος δεν τον έβαζε στο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα λοιπόν δεν μπορούν να αγοράσουν τους πομπούς και δεν έχουν κόσμο να τους στήσουν, διότι προβλέπονται μόνο 5 θέσεις τεχνικών δικτύου στη ΝΕΡΙΤ, ανάμεσα στους 615 συνολικά υπαλλήλους. Κι αν αποφασίσουν να το στήσουν θα τελειώσουν μετά από μια 5ετία.»


«Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επειδή στην 1η Οκτωβρίου θα κλείσει η αναλογική τηλεόραση θα πρέπει να έχουν στηθεί αυτοί οι πομποί, θα βρουν ευκαιρία να δώσουν και τις δύο αυτές συχνότητες (την διαχείριση, την αγορά και το στήσιμο των πομπών) στη Digea, η οποία θα τους υπερκοστολογήσει -τόσο την αγορά των πομπών όσο και την ετήσια συντήρησή τους. Το δημόσιο θα πληρώνει στη Digea, αντί να έχει ένα δικό του δίκτυο να διαχειρίζεται. Θα πληρώσει δηλαδή στη Digea και ποσά τα οποία θα τα χρειαστούν για να στήσει τους δικούς της πομπούς. Είναι να πληρώσουν τα 18 εκατομμύρια σε 15 χρόνια, ενώ θα εισπράττουν πολύ περισσότερα. Θα χρηματοδοτεί λοιπόν τη Digea το δημόσιο, ενώ της δίνει το μονοπώλιο για τα πάντα.»

H Digea θα μπορεί να ελέγχει και το περιεχόμενο των καναλιών

«Πρόκειται για πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου: όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, όπως το έχουν μέχρι τώρα με τα ιδιωτικά κανάλια και με την κυβερνητική ΔΤ, αλλά και από άποψη ψηφιακής εκπομπής. Θα μπορεί δηλαδή ο πάροχος να ελέγχει το περιεχόμενο οποιουδήποτε καναλιού και αν δεν του αρέσει θα το κόβει. Όπως αν θυμάστε είχε κάνει με τον 902 ο οποίος προσπαθούσε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.»
«Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι εδώ υπάρχουν ευθύνες για το πώς κατέληξε ένας τέτοιος διαγωνισμός, από τον οποίο θα μπορούσε να εισπράξει πολλά χρήματα το κράτος, ήρθε μόνο ένας και τον παίρνει με τη χαμηλότερη τιμή -η οποία είναι αστεία για αυτήν την υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει. Τις αυτές ευθύνες δεν μπορεί πλέον να χρεωθεί ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, βάσει νομοθετικής ρύθμισης.»
πληροφορίες από radiofono.gr

Φωτογραφίες Μαίρη Λαγανά
Copyright © 2013


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID