EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Aυτοί είναι οι επιχειρηματίες που έβγαλαν λεφτά μέσα στην κρίση

Παρά τα χιλιάδες λουκέτα στις βιομηχανίες, στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, υπάρχουν ελληνικές εταιρίες οι οποίες όχι μόνο επιβιώνουν αλλά καταφέρνουν να γενίζουν τα ταμεία τους παρά την κρίση.

Η ανάπτυξη των περισσότερων εξ αυτών είναι ότι την κατάλληλη στιγμή ενίσχυσαν τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό και έθεσαν γερές βάσεις για το μέλλον, όπως διαβάζουμε στο fpress.

Σύμφωνα με μελέτη της Infobank Hellastat, πρόκειται για 15 ελληνικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς οι οποίοι έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση και κατέγραψαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο 2009-2012παρουσιάζει σε μελέτη της η Infobank Hellastat ΑΕ.

Από τη διεξαγωγή της μελέτης, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας των 15 εταιρειών βασίστηκε σε: α) ανάπτυξη εξαγωγικής (ή/και παραγωγικής) δραστηριότητας στο εξωτερικό, β) διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και γ) διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες (αναφέρονται αλφαβητικά):

FLEXOPACK ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

INTERCOMM FOODS ΑΕ

PHARMATHEN ΑΒΕΕ

RAYCAP AE

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ

ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ

ΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ AE

ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΕ

ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΕΕ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ

ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ

Παρατηρείται ότι από τις 15 αυτές εταιρείες, οι επτά δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων- ποτών- εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που δεικνύει την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου τομέα στις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας. Επίσης, περιλαμβάνονται δύο επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικών προϊόντων και από μια εταιρεία από τους κλάδους των ηλεκτρονικών/ ηλεκτρολογικών συστημάτων, μεταλλοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής τσιγάρων, χαρτοβιομηχανιών και χημικών πρώτων υλών.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Κάτση, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «φέρει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δείχνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και κερδοφορίας μέσα στην κρίση και υπογραμμίζει την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για αξιοποίηση της εγχώριας παραγωγής και την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Από την παρουσίαση των 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας τους βασίστηκε σε ένα πλέγμα παραγόντων που τους επέτρεψε να εμφανίζουν αναπτυξιακή πορεία, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες από την ύφεση που διέπει την ελληνική οικονομία. Συνοπτικά, αυτοί οι πυλώνες δράσης μπορούν να συνοψιστούν στα σημεία Εξωστρέφεια, Έρευνα & Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

Προκειμένου να εντοπίσει τις εν λόγω εταιρείες, η Infobank Hellastat έλαβε υπόψη επιχειρήσεις που το 2012 εμφάνισαν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, επιλέχτηκαν εταιρείες που κατά την τετραετία 2009-2012 εμφάνισαν θετικά προ φόρων αποτελέσματα, ενώ εξαιρέθηκαν όσες είχαν εμφανίζει ζημιές σε μια ή περισσότερες χρήσεις της εν λόγω περιόδου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να επιλεχθούν και καταταχθούν οι εταιρείες, ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα: α) Αρχική κατάταξη βάσει του μέσου ετήσιου ρυθμού μεταβολής (ΜΕΡΜ) πωλήσεων κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, β) Δεύτερη κατάταξη βάσει του ΜΕΡΜ των ΚΠΦ για το ίδιο χρονικό διάστημα, γ) Συνδυασμός των δύο αυτών κατατάξεων, ώστε να προκύψουν οι 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στην μελέτη δεν λήφθηκαν υπόψη θυγατρικές επιχειρήσεις ή μέλη πολυεθνικών ομίλων, καθώς στόχο της μελέτης αποτελεί η προβολή της αμιγώς ελληνικής επιχειρηματικής προσπάθειας, καθώς και εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών (πχ ασφαλιστικές).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID