EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κοινωνικό μέρισμα: Νέα απάτη και κοροϊδία σε βάρος πλήθους οικονομικά αδύναμων! – Ποιά η μεγάλη …παγίδα σε όσα αποφασίστηκαν.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την παροχή του κοινωνικού μερίσματος καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Οπως προκύπτει από τη σύσκεψη όμως και τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το ποσό του βοηθήματος θα ανέρχεται στα 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Αλλά ήδη εμφανίστηκε
η μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ που αποκλείει ΠΛΗΘΟΣ οικονομικά αδύναμων, εφόσον δεν αλλάξει!!!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το «μέρισμα» είναι να πληροί εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με όσα λοιπόν αποφασίσθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη για τη διανομή του εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος (σε ότι αφορά αδύναμες οικονομικά οικογένειες, άνεργους, κ.τ.λ.:

Α) Το εισόδημα ορίζεται ως ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ των συνολικών εισοδημάτων ΟΛΩΝ των μελών ενός νοικοκυριού (που χρησιμοποιείται στη Δήλωση Α21) και συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ πραγματικά αλλά ΚΑΙ τεκμαρτά εισοδήματα (για το όριο των 6.000 ευρώ – φορολογικής δήλωσης 2013)…

Β) Το βοήθημα θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στον ΟΑΕΔ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα από εργασία (μισθό ή ημερομίσθιο – φορολογικής δήλωσης 2013).
Οπότε π.χ. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ πραγματικό εισόδημα, αλλά με 6.001 ευρώ τεκμαρτό εισόδημα (που μπορεί να βγαίνει από μια γκαρσονιέρα 30τμ2 περίπου και ένα μικρό αυτοκίνητο 1000cc, 10ετίας), δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ…
Ή ακόμα, ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ άνεργος με ΕΛΑΧΙΣΤΟ εισόδημα μέσα στο 2013, πάλι δεν παίρνει ΤΙΠΟΤΑ!!!

Γ). Το εισοδηματικό κριτήριο θα ακολουθήσει τον κανόνα που εφαρμόζεται σήμερα για τα οικογενειακά επιδόματα και θα έχει ως βάση ατομικό οικογενειακό εισόδημα τις 6.000 ευρώ (φορολογική δήλωση 2013).
Για παράδειγμα, οικογένεια χωρίς παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 8.000 ευρώ για να δικαιούται το επίδομα. Επίσης, οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και με δύο παιδιά τις 10.000 ευρώ.

Δ). Εκτός από τα εισοδηματικά, τίθενται και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία καθορίζονται ως εξής:
• Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 125.000 ευρώ για ένα άτομο.
• Ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Ε). Το ποσό του βοηθήματος ορίζεται σε 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.
Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916, 6 ευρώ.

ΣΤ). Το βοήθημα παρέχεται έπειτα από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερομένου (θα γίνει μέσω του Taxisnet και οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν προσεχώς, π.χ. από πότε μέχρι πότε, κ.τ.λ.) και τα στοιχεία θα διασταυρωθούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

* * * Πάντως, ειπώθηκε κι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και αναμένονται νέες συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων. Με στόχο, ως τα τέλη Απριλίου να κατατεθούν οι σχετικές διατάξεις στη Βουλή προς ψήφιση, προκειμένου να χορηγηθεί στις 9 Μαΐου στους δικαιούχους, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Αυτά αποφασίστηκαν χθες. Τώρα, αν αλλάξουν ή όχι (και σε ποιό βαθμό…) αυτό είναι άλλο θέμα… Μακάρι να βελτιωθούν, αλλά… Άλλωστε πολλοί ήταν ήδη που φοβούνταν δυστυχώς από πριν, ότι οι αρμόδιοι θα κάνουν τις αλχημείες τους για να πετάξουν έξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμου, κυριολεκτικά αδύναμων…

Και στην προκειμένη περίπτωση, βρήκαν ως τρόπο αποκλεισμού τη …μαγική λέξη τεκμαρτό!
Το πρόσφατο (επίσης θλιβερό) παράδειγμα

* * * Υπάρχει, επίσης δυστυχώς και το πρόσφατο άλλο τρανταχτό παράδειγμα παραπλάνησης και κοροϊδίας (της μεγαλύτερης εδω και πολλά χρόνια ως τώρα), που εξελίχθηκε η …πολυδιαφημισμένη αύξηση του αριθμού όσων θα μπορούσαν από τον Ιανουάριο να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ και ως μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 20 έως 66 ετών πλέον (αντί του μέχρι τώρα 45-65 ετών), να λάβουν το ειδικό μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ με τα νέα κριτήρια.

Έπαιζε η …διαφήμιση για μήνες, κι όταν τελικά εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ σε εφαρμογή του νόμου 4093/12 και της απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση φάνηκε ως δια …μαγείας ότι το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν -μόνο-!!! όσοι είχαν λάβει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες συνεχόμενα και έχει λήξει το ταμείο ανεργίας τους τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2013.

Και οι οποίοι ήταν ελάχιστοι!!! Κανείς άλλος!!!
Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, γιατι με αυτές τις προϋποθέσεις εκτός των άλλων, η κυβέρνηση και ο διοικητής του ΟΑΕΔ παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και των ανέργων!!!
Πάμε τώρα για τα …καινούρια, με το μέρισμα;;;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID