EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η τιμωρία της συγκυβέρνησης επιβάλλεται να ξεκινήσει από τις Ευρωεκλογές

Καθώς αύριο διεξάγονται οι Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ,με την κοινωνία να χειμάζεται καθημερινά ,είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες πολίτες τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι οι Έλληνες ξεχνάμε ευκολά! Καταρχήν, το πρώτο σκάνδαλο στη θητεία της νυν συγκυβέρνησης ήταν η συγκάλυψη του κ. Σαμαρά στον κ. Βενιζέλο για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ,όπου παρότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ δεν προέβηκε στις ενδεδειγμένες κινήσεις αξιοποίησής της!

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή,με τη στήριξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τροπολογία, με την οποία απαλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις των τραπεζών που παραχώρησαν δάνεια, με αμφίβολες εγγυήσεις, ύψους περίπου 272 εκατομμυρίων ευρώ στα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) και τώρα δεν μπορούν να αποπληρωθούν! Πρόκειται για το απόλυτο πολιτικό σκάνδαλο!

Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να θυμηθούμε συμβάντα που αποδεικνύουν την κυβερνητική ασυδοσία! Έτσι, τον Οκτώμβριο του 2012 ,πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, το Ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις με τις οποίες επέρχονταν νέες μειώσεις στις συντάξεις από 5 έως 10%,αυξάνονταν το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη(στα 67) και καταργούνταν τα δώρα.Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αγνόησε την απόφαση και ψηφίστηκε το μνημόνιο επικαλούμενη ότι η γνώμη του Eλεγκτικού Συνεδρίου έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα. Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση που το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την αναδρομική μείωση συντάξεων από τον Αύγουστο του 2012 οι κυβερνώντες βασιζόμενοι πάνω στο ίδιο σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε η προηγούμενη απόφαση δεν την έλαβαν υπόψη.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κυβερνητική ελίτ εφάρμοσε κατά το δοκούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και υποβάθμισε με τον τρόπο αυτό το ρόλο της δικαιοσύνης ,που αποτελεί θεμέλιο λίθο του πολιτεύματός μας!

Επίσης, εύλογη απορία στους Έλληνες πολίτες ,προκάλεσε η μη αντικατάσταση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου ,από τη συγκυβέρνηση, παρότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009,που επιβάρυνε περαιτέρω την εικόνα της Ελληνικής οικονομίας! Ίσως ήταν ένα γεγονός, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που καταλύει την έννοια της ευνομούμενης πολιτείας!Επιπρόσθετα ,μάθαμε έκπληκτοι ,ότι η ΝΔ χρωστάει στην ΔΕΗ 566.000 ευρώ,αλλά η ΔΕΗ δεν προβαίνει στη διακοπή της παροχής ρεύματος στα γραφεία της!

Απεναντίας, σε πολλούς συμπατριώτες μας(350.000 νοικοκυριά) η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ρεύματος ,επειδή λόγω της οικονομικής τους ανέχειας δεν κατέστη δυνατό να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους!!Έτσι, επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι στη χώρα μας ισχύει η πρακτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών,που φρόντισε να συνεχίσει ο νυν πρωθυπουργός!Επιπλέον, είχαμε την μη παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή του Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ,καθώς ο πρωθυπουργός με τους πρόθυμους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φρόντισε να προσφέρει κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο παραβλέποντας ότι πριν κάποια χρόνια σημαίνοντα στελέχη (όπως ο νυν υπουργός εσωτερικών κ. Μιχελάκης) ομιλούσαν για σκάνδαλο!

Επομένως, αποδείχθηκε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά περί υπάρξεως διαφάνειας στην πολιτική ζωή του τόπου αποδεικνύονται κενό γράμμα! Ακόμη,αξίζει να θυμηθούμε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε προβεί σε προεκλογικές εξαγγελίες, που όχι μόνο δεν τήρησε στο ελάχιστο ,αλλά έπραξε τα άκρως αντίθετα χωρίς ίχνος ευθιξίας! Καθημερινά λοιπόν προεκλογικά ενώ υπόσχονταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα,παρότι ήταν φανερό ότι θα απαιτούνταν καθώς ο ίδιος και το κόμμα του λίγους μήνες πριν τα αποδέχτηκαν με την ψήφιση του μνημονίου τον Μάρτιο του 2012 στην Βουλή, όταν ανήλθε στην εξουσία επέβαλλε και συνεχίζει να επιβάλλει νέα δυσβάστακτα μέτρα!

Με άλλα λόγια,προσπάθησε και κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με δόλια μέσα!Ειδικότερα,σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες(στελέχη ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας,πολύτεκνοι)που παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος από αυτές είναι ψηφοφόροι της ΝΔ έδωσε υποσχέσεις,για να εξασφαλίσει την απόλυτη στήριξή τους καθώς στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 παρατηρήθηκε αρκετά μεγάλη διαρροή ψήφων από αυτές τις ομάδες!Αυτές λοιπόν οι υποσχέσεις μετεκλογικά όχι μόνον δεν τηρήθηκαν,αλλά ο πολιτικός ανήρ Αντώνης Σαμαράς προέβηκε στην επιβολή δυσβάστακτων μέτρων εναντίον αυτών των κοινωνικών ομάδων!

Ακόμη,αυτό που ,προκάλεσε μεγάλη αρνητική εντύπωση είναι ότι ενώ σε προεκλογικούς λόγους ο πρωθυπουργός δήλωνε με σθεναρή φωνή ότι δεσμευόταν ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στο ύψος των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων μετεκλογικά τα κατήργησε τελείως!!Πρόκειται ,ίσως,για τον απόλυτο εμπαιγμό του λαού από έναν πολιτικό αρχηγό μεταπολιτευτικά!!

Τώρα πάλι υποστηρίζει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα παρότι γνωρίζει ότι θα απαιτηθούν νέα καθότι σύμφωνα και με το ΔΝΤ το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε περίπου 5 δις.ευρώ.Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πρέοέβηκε σε παράνομες διώξεις ,συλλήψεις και φυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γεγονός πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της Ελλάδας!!!

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο .Σαμαράς κατά τη διάρκεια της σχεδόν δίχρονης διακυβέρνησής του όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές εξαγγελίες του, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του προέκυψαν σκάνδαλα μείζονος σημασίας που υποβάθμισαν περαιτέρω την πολιτική ζωή του τόπου και απαξίωσαν και άλλο την πολιτική στα όμματα του κόσμου.Γι’αυτό ο Ελληνικός λαός επιβάλλεται στις Ευρωεκλογές να τιμωρήσει με την ψήφο του τα κόμματα της συγκυβέρνησης που ευθύνονται για τις 6.000 περίπου αυτοχειρίες και για την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ,καθώς και να στραφεί σε πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις!!

Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος
ethnikosagwn.blogspot.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID