EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε μαγαζιά της Αττικής -Βρήκαν «λαβράκια» και παραβάσεις

Σε σαφάρι αποδύθηκε το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε μαγαζιά της Αθήνας και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενδεικτικά του τι ακριβώς συμβαίνει με την ανασφάλιστη εργασία και τις φορολογικές παραβάσεις

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ Πραγματοποιήθηκε, την τελευταία εβδομάδα, ένας μεγάλος αριθμός από ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία
Σε είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία, ενώ εντοπίστηκαν και πέντε (5) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Επιπλέον, σε κέντρο διασκέδασης στο Μπουρνάζι, συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα – προσωρινά υπεύθυνοι, γιατί όπως προέκυψε το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια
Από τον φορολογικό & ασφαλιστικό έλεγχο του κέντρου διασκέδασης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σαράντα (40) αποδείξεις πώλησης αγαθών, ενώ απασχολούνταν και δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες οι στοχευμένοι έλεγχοι, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε ιατρεία, κέντρα διασκέδασης και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ένα μεγάλο αριθμό από φορολογικούς και συναφείς ελέγχους, το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας, σε περιοχές όπως η Κηφισιά, ο Γέρακας, η Ν. Ερυθραία, το Ν. Ηράκλειο, η Π. Πεντέλη, η Ν. Φιλαδέλφεια, οι Αμπελόκηποι, τα Εξάρχεια, τα Σεπόλια, το Περιστέρι, η Παιανία, η Αθήνα, η Καισαριανή, τα Ιλίσια, το Χαϊδάρι και το Γκάζι.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, σε οχτώ από το σύνολο των καταστημάτων που ελέγχθησαν.

Πιο αναλυτικά, σε είκοσι τρεις (23) συνολικά περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα καταστήματα αυτά, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για την πώληση αγαθών, καθώς επίσης εντοπίστηκαν και πέντε (5) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, ενώ σε μία επιχείρηση δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Επιπλέον, νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κέντρο διασκέδασης (club) που βρίσκεται στην περιοχή του Μπουρναζίου στο Περιστέρι, στο πλαίσιο του οποίου συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 54, 58, 33 και 45 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι, γιατί όπως προέκυψε το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου (37χρονος ημεδαπός) απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Επιπρόσθετα, από τον φορολογικό & ασφαλιστικό έλεγχο στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σαράντα (40) φορολογικά στοιχεία, συνολικού ύψους άνω των (2.151) ευρώ, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών, καθώς επίσης στο κατάστημα απασχολούνταν και δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα με τους ελέγχους, ενημερώνονται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων χρηματικών προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID