EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ: Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για «εισβολή» στη Νέα Υόρκη και άλλες μεγαλουπόλεις

Μια έκθεση του αμερικανικού στρατού προειδοποιεί ότι τα στρατεύματα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για εισβολή στη Νέα Υόρκη και σε άλλες παγκόσμιες «μεγαλουπόλεις»,
προκειμένου να αποτρέψουν κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές εξεγέρσεις και να προστατέψουν τις κεντρικές υποδομές και τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Η έκθεση, με τίτλο «Μεγαλουπόλεις και Αμερικανικός Στρατός», δόθηκε στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.

Δεδομένου ότι η εξουσία των εθνικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από την αυξανόμενη αστικοποίηση και την ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων «μειώνεται», σημειώνει η έκθεση, «αναπόφευκτα κάποια στιγμή ο στρατός των ΗΠΑ θα κληθεί να δράσει σε μια μεγαλούπολη και σήμερα ο στρατός είναι απροετοίμαστoς για ένα τέτοιο σενάριο».

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το στρατιωτικό νόμο και τη στρατιωτικοποίηση των εγχώριων αρχών επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιοι θα ανησυχήσουν όταν μάθουν ότι μία από αυτές τις «μεγαλουπόλεις», όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ μπορεί να δράσουν, είναι η Νέα Υόρκη.

Πράγματι, η έκθεση αναφέρει ότι «είναι εύλογο πως ο στρατός θα μπορούσε να κληθεί να δράσει σε ένα από αυτά τα μέρη αύριο. Καθώς το μέγεθος και η σημασία τους αυξάνεται, είναι πολύ πιθανό».

Οι λόγοι που προβάλλονται για τους οποίους τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν σε μεγάλες πόλεις ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναστάτωση είναι οι «αναταραχές», οι «εισοδηματικές διαφορές», οι «φυσικές καταστροφές» και τα «εγκληματικά δίκτυα» που αμφισβητούν την κρατική εξουσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, όλα αυτά τα προβλήματα θα δημιουργήσουν «προστριβές, οι οποίες θα εξαναγκάσουν τη μελλοντική στρατιωτική επέμβαση, θα χρειαστούν «μπότες» στο έδαφος».

Το έγγραφο διευκρινίζει επίσης πως πολλές από αυτές τις μεγαλουπόλεις αποτελούν «κόμβους για την πρόσβαση σε κρίσιμους φυσικούς πόρους, όπως το πετρέλαιο, οι οποίοι αποτελούν στρατηγικά σημεία σε κάθε ενδεχόμενη κρίση που απαιτεί τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ».

«Τέτοιες συνθήκες πιθανότατα θα χρειαστούν εξωτερική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν. Αν απειλούνται τα εθνικά συμφέροντα, η στρατιωτική επέμβαση είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο», αναφέρεται στην έκθεση.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αναταραχών σε μεγαλουπόλεις, το έγγραφο επισημαίνει ότι ο έλεγχος των αστικών πληθυσμών φυσικά είναι σχεδόν αδύνατος, δεδομένης της εξάπλωσης των κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο και της παγκόσμιας διασύνδεση μέσω του ίντερνετ.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι ο «στρατός δεν είναι προετοιμασμένος για δράση σε τέτοια επιχειρησιακά περιβάλλοντα», διευκρινίζοντας ότι είναι «απροετοίμαστος να αντιδράσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα των ταχέως αναπτυσσόμενων μεγαλουπόλεων».

Το έγγραφο παραθέτει μια σειρά από συστάσεις για την προετοιμασία των αμερικανικών στρατευμάτων για μία ενδεχόμενη επέμβαση στις παγκόσμιες μεγαλουπόλεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία με στόχο τη διευκόλυνση της κατάρτισης, της εκπαίδευσης και του πειραματισμού σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, μέρος της προετοιμασίας του αμερικανικού στρατού για την κατάληψη μεγαλουπόλεων αποτελεί και η εξουδετέρωση των ομάδων, «οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή του πληθυσμού, υπονομεύοντας την εξουσία του κράτους». Πρόκειται για μία εξαιρετικά αόριστη περιγραφή που θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιφρονούντων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στρατιωτικά εγχειρίδια που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς την προετοιμασία για «μεγάλης κλίμακας ταραχές» στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα στρατεύματα μπορεί να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μια «θανατηφόρα αντίδραση» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πλήθη των διαδηλωτών, το γεγονός ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να καταλάβουν σημαντικές πόλεις στο εγγύς μέλλον είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι οι τρομοκράτες της ISIS ετοιμάζονται να περάσουν στη χώρα μέσω του Μεξικού και να διεξάγουν επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ, πολλοί θα διερωτώνται γιατί ο στρατός επικεντρώνεται στην εσωτερική κατοχή των πόλεων όταν τα πορώδη σύνορα της Αμερικής συνιστούν μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια.

PAUL JOSEPH WATSON

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID