EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Huffington Post: Σκλαβωμένη η Ελλάδα στην Τρόικα. Να σταματήσει να πληρώνει το χρέος της και να επιστρέψει στην δραχμή

Την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους στο ρου της ιστορίας αναλύει, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η The Huffington Post.Ταυτόχρονα επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και να αναζητήσει πιθανούς τρόπους στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η ελληνική κρίση, που ξέσπασε πριν από τρία και πλέον χρόνια, αύξησε κατακόρυφα την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους. Αλλά η εξάρτηση αυτή έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούσαν τον έλεγχο της Ελλάδας μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καταστροφικός πόλεμος άλλαξε άρδην τα δεδομένα και κατέστησε την Ελλάδα ξανά εξαρτημένη, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Οι ΗΠΑ στήριξαν τότε οικονομικά την Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, γεγονός που κατέστησε τη χώρα ένα μόνιμο αμερικανικό προτεκτοράτο.

"Σήμερα η Ελλάδα είναι ξανά εξαρτημένη... Αυτή τη φορά από την τρόικα. Η εξάρτηση αυτή όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναγκάζοντας τη χώρα να βιώνει συνθήκες που θυμίζουν σκλαβιά. Σήμερα η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους είναι συνδεδεμένη με όρους που θυμίζουν χώρα σκλαβωμένη", υποστηρίζει η The Huffington Post.

"Οι σημερινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ απέναντι στους Έλληνες είναι τόσο δόλιες που κανείς ποτέ δεν μιλά πραγματικά για τον αντίκτυπό τους: Επαναφέρουν σε καθεστώς σκλαβιάς την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο", σπεύδει να επισημάνει η εφημερίδα.

Πως μπορούν όμως οι αμερικανικές αρχές να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της; Απαιτώντας, σε πρώτη φάση, από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το οικονομικό πρόγραμμα που η χώρα εφαρμόζει. Σε δεύτερη φάση; Να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα!

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την The Huffington Post, δεν είναι μόνο οι ξένοι που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν επίσης δράση. Πως θα το κάνουν αυτό; Με το να σταματήσουν να είναι τα τοπικά... γραφεία των ξένων τραπεζιτών.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια η The Huffington Post, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς που γεννά το χρέος της. Και μια ισχυρή Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει από την εξής κίνηση: Να ξαναδώσει ζωή στην ύπαιθρο και στα χωριά της.

"Εάν τα ευρώ δεν αρκούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τότε ίσως θα πρέπει να τυπωθούν και δραχμές. Εάν η τρόικα συνεχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά τεκταινόμενα - κάτι που σίγουρα θα πράξει - τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος της και αν, χρειαστεί, ας αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ...", δεν διστάζει να επισημάνει η εφημερίδα.

πηγηΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ξημερώνει μια καινούρια μέρα . Απλώς σβήσε την τηλεόραση και άνοιξε τα μάτια.

Πού να φανεί η αισιοδοξία μέσα στην αιθαλομίχλη της βρώμικης πολιτικής; Πού να επιβιώσει το χαμόγελο μέσα στους μορφασμούς του πόνου; Ποιός θα το έλεγε πριν από μερικά χρόνια πως το 2013 θα ήταν μια χρονιά που θα ζεσταινόμασταν με τζάκια και μαγκάλια, που θα μιλούσαμε για απολύσεις ανθρώπων σαν να μιλάγαμε για τη σωτηρία του κόσμου, που θα μετράγαμε νεκρούς με την ευκολία στατιστικής αναισθησίας;

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και από τα ψέματα του Βενιζέλου,πιο εμφανή από τα αδιέξοδα του Σαμαρά,πιο απλά από τον πολιτικό τυχωδιοκτισμό του Μπίστη. Αφήστε τις δικαιολογίες που ακούτε για ό,τι συμβαίνει και δείτε απλώς αυτό που συμβαίνει. Η χώρα καταστρέφεται.Άδειασαν τις τσέπες και τώρα ετοιμάζονται να πάρουν και τη γη. Φτιάχνουν μια Ελλάδα φτωχών που δουλεύει για μια ομάδα πολύ πλούσιων. Κυβερνά μια ομάδα μαφιόζων, όχι πολιτικά μαφιόζων, αλλά μαφιόζων με την έννοια που το λένε στα ποινικά διαστήρια της Ιταλίας. Κάνουν νόμους για τη φάρα τους, για τους χρηματοδότες τους οι οποίοι πληρώνονται με ζεστό κρατικό χρήμα. Είτε αυτό είναι οι δουλειές που παίρνουν από το μισητό κατά τα άλλα Δημόσια, είτε είναι η Δημόσια περιουσία που θα αγοράσουν σε τιμές που εντυπωσιάζουν ακόμη και αυτή τη φτωχή μάνα του Στουρνάρα.

Κυβερνάνε ληστές που σε μερικά χρόνια θα αποκαλύψουν κάποιοι Κάντες, αλλά θα είναι αργά. Όχι δεν υπάρχει έλληνας που να ξεπουλάει έτσι τη χώρα, επειδή έχει μια πολιτική άποψη. Μόνο όποιος παίρνει προδοτικά ανταλλάγματα το κάνει.

Δεν καταστρέφεις έτσι Πανεπιστήμια,Νοσοκομεία,υποδομές της χώρας,φτιάχνονας νόμους νύχτα, αν δεν έχεις μεγάλο προσωπικό όφελος. Δεν φτάνεις στο σημείο να θεωρείς τον λαό σου εχθρό, φροντίζοντας να τον τρομοκρατείς κάθε μέρα μέσα από τα κανάλια που σε κρατάνε στην εξουσία, αν δεν πιστεύεις πως πραγματικά είναι εχθρός σου.

Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Αυτό δεν μπορούν να το αποφύγουν. Κάθε ποσοτική μεταβολή, δημιουργεί διαλεκτικά μια ποιοτική μεταβολή. Ο κόσμος τον οποίο πιέζουν, οι άνθρωποι τους οποίους εξαπατούν,οι πολίτες των οποίων βιάζουν τη λογική θα αναζητήσουν μια άλλη έκφραση. Προσπαθούν να το καθυστερήσουν ή ακόμη χειρότερα να το αποτρέψουν, πιστεύοντας και οι ίδιοι την αυταπάτη που καλλιεργούν για τους άλλους. Στον αντίποδα των υποσχέσεων που δίνουν με ευκολία, αναπαράγουν την απαισιοδοξία και τις θεωρίες αναποτελεσματικότητας. Αν δεν μπορούν να σε πείσουν να πας μαζί τους, προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις πως τίποτα δεν αλάζει έτσι κι αλλιώς. Το πρώτο που χτυπάνε είναι η αισιοδοξία. Θέλουν να σέρνεσαι στους δρόμους της Αθήνας με σκυμμένο κεφάλι, κάνοντας το σταυρό σου που εσύ δεν τρως απ τα σκουπίδια. Αν χρειαστεί βάζουν σε θέσεις υπουργών τις καρικατούρες που θα βρίζεις για να εκτονώνεσαι. Αναρωτηθήκατε ποιός σοβαρός άνθρωπος, θα αναλάμβανε να κάνει τη βρώμικη δουλειά του Άδωνη στο χώρο της Υγείας και πόσο θα άντεχε; Βάζουν λοιπόν τον Άδωνη για να εκτονώνεται η αντίδραση μέσα στην αποσβεστική λειτουργία ενός “καραγκιόζη” που θα έλεγε και ο ίδιος.

Θέλουν η αισιοδοξία σου να αρχίζει και να τελειώνει στις δηλώσεις Στουρνάρα πως το 2014 θα βγούμε στις αγορές. Θέλουν όταν αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, να υπάρχει πρόχειρη μια Παναγία δια στόματος Σαμαρά να εγγυηθεί το μέλλον που δεν μπορεί ο ίδιος. Προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις πως ο Βενιζέλος πρέπει να υπάρχει για πάντα, όσο και αν τον σιχαίνεσαι, όχι γιατί είναι απαραίτητος, αλλά γιατί απλώς υπάρχει από πάντα.

Ξημερώνει μια καινούρια μέρα όμως. Απλώς σβήσε την τηλεόραση και άνοιξε τα μάτια.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου