EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Washington Post: Η ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας για να μην ρεζιλευτεί.

Για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ γράφει η Washington Post, η οποία αναφέρεται στα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση μετατρέποντας σε «φρούριο» το κέντρο της πρωτεύουσας.

«Οι ηγέτες της ΕΕ επαίνεσαν τις προσπάθειες της Ελλάδας να διορθώσει την χτυπημένη από την κρίση οικονομία της την Τετάρτη, καθώς η χώρα ανέλαβε και επισήμως την προεδρία μέσα σε αυστηρά αστυνομικά μέτρα τα οποία παρέλυσαν την πρωτεύουσα λόγω κίνησης για αρκετές ώρες», αναφέρει η Washington Post σε δημοσίευμα της.

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως «έχοντας γονατίσει κάτω από έναν κενό στον προϋπολογισμό και ένα γιγάντιο χρέος, η Ελλάδα είναι εξαρτημένη σε δάνεια διάσωσης από άλλες χώρες της ΕΕ και το ΔΝΤ και σε αντάλλαγμα για τα δισ. ευρώ που παίρνει η χώρα, οι κυβερνήσεις έπρεπε να επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν την οικονομία της. Οι περικοπές και η μεγάλη φορολόγηση, έχουν οδηγήσει στην αγανάκτηση των Ελλήνων με αποτέλεσμα να γίνονται γενικές απεργίες και βίαιες διαδηλώσεις».

Στη συνέχεια, η Washington Post αναφέρεται και στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας την Τετάρτη, λέγοντας πως «για να αποφύγει τον εξευτελισμό στις τελετές της Τετάρτης, η αστυνομία απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις για 18 ώρες στο ευρύτατο φάσμα του κέντρου. Οι Αρχές επίσης έκλεισαν τους δρόμους και τους σταθμούς του μετρό, καθώς πάνω από 2.000 αστυνομικοί ενίσχυσαν ένα ”γιγάντιο κορδόνι” προκαλώντας ασφυξία στην κίνηση στην πόλη για την περισσότερη ημέρα».

Τέλος, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως η Αθήνα ελπίζει να βγει από την σκληρή λιτότητα και να διαπραγματευτεί μια άλλη συμφωνία που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους.

iefimerida.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τρομοκρατική σχιζοφρένεια: Η αρχή του ΤΕΛΟΥΣ τους…

 Όταν συντηρείς και τρέφεις το μύθο της τρομοκρατίας επιτρέπεις στο καθεστώς να παίζει τα ποικίλα πολιτικά του παιχνίδια και στα αφεντικά του θεάματος να παράγουν πολιτικό - αστυνομικά σήριαλ.
Αυτό που γίνεται σήμερα με την εξαφάνιση του Ξηρού είναι το αυτιστικό θέαμα της παραληρηματικής σχιζοφρένειας. Μοιάζει με το βασιλιά Οιδίποδα που δεν θέλει να δει την πραγματικότητα και την αλήθεια:

Το καθεστώς με τις μυστικές του υπηρεσίες (τις πολλές και συχνά ανταγωνιστικές) που κατασκευάζουν και σκηνοθετούν την τρομοκρατία, καθώς και τα αφεντικά του θεάματος που παίζουν σε συνέχειες τα σενάρια των μυστικών υπηρεσιών.

Ο πολιτικός κόσμος παίζει και αυτός σ’ αυτό το προκατασκευασμένο τρομοκρατικό θέαμα. Και αυτός σαν το βασιλιά Οιδίποδα αρνείται να δει την πραγματικότητα και αναπαράγει ό,τι σερβίρουν οι σκηνοθέτες και το τελετουργικό θέαμα.

Έτσι δημιουργείται το χάος της σχιζοφρένειας, η ψυχοπαθολογία της σχιζοφρένειας του θεάματος. Όλοι κοιτούν το θέαμα, το παρακολουθούν, υποτάσσονται σ’ αυτό και δέχονται ό,τι δηλώνει πως είναι.

Φυσικά όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε τον κόσμο του καθεστώτος, τα κόμματα του καθεστώτος, τους απολογητές του, τους πρωταγωνιστές του και τους κομπάρσους του.

Ο ελληνικός λαός διακρίνει καθαρά την αλήθεια, όπως και τα παιχνίδια αυτού του σάπιου καθεστωτικού κόσμου. Διακρίνει πίσω από όλο αυτό το τρόμο-θέαμα την αγωνία και τον πανικό των «νταβάδων» και των υπηρετών τους. Διακρίνει και την ηλιθιότητα αυτού το πανικού. Μια ηλιθιότητα που καθιστά αυτές τις θεατρικές τρομοκρατικές παραστάσεις κακότεχνες και διάτρητες από παντού.

Διακρίνει πρώτα απ’ όλα τον τρόμο της καταρρέουσας κυβέρνησης η οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να ξαναζεστάνει τη σούπα της «αριστερής τρομοκρατίας» (της νεκρανάστασης της «17Ν») και να κερδοσκοπήσει πάνω σ’ αυτήν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντήρηση της τρομοκρατικής μυθολογίας και από την «αριστερά» λύνει τα χέρια στα ανδρείκελα της δωσίλογης κακουργίας, ΟΧΙ μόνο να σφυρηλατούν νέες αλυσίδες ενάντια στην ελληνική κοινωνία και να επιχειρούν να φιμώσουν τη λαϊκή ΟΡΓΗ, αλλά και να εμπορεύονται εκλογικά την τρομοκρατική μυθολογία ενάντια στους αντιπάλους κυβερνητικούς διαχειριστές.

ΟΛΑ τα κοράκια, λοιπόν, του κυβερνητικού δωσιλογισμού, αυτοί οι υπάλληλοι του 4ου Ράιχ, ενορχηστρωμένα βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσιάζουν σαν εκκολαπτήριο της τρομοκρατίας.

Την τεχνητή τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών και τις προβοκάτσιες του κράτους και παρακράτους τα «χρεώνουν» σε μεγάλο βαθμό στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σ’ αυτό έχει βοηθήσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλο το φάσμα» της «αριστεράς» με την αποδοχή και τη συντήρηση του μύθου της τρομοκρατίας, με τη συστηματική άρνησή τους να ξεσκεπάσουν τους στρατηγούς και σκηνοθέτες της πλαστής τρομοκρατίας: Τις μυστικές υπηρεσίες και το κράτος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ΠΟΤΕ δεν θέλησε, σαν το Οιδίποδα, να δει την αλήθεια, τις μυστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την τρομοκρατία, σαν προνομιακό πολιτικό όπλο, αλλά συχνότατα κάλυψε και έδωσε άλλοθι σ’ αυτή την τρομοκρατία.

Γι αυτό πέφτει σήμερα θύμα των δικών του μυθολογιών και θύμα προβοκατσιών εναντίον του, από τον δικό του βουλευτή: Τον Τατσόπουλο.

Η πράξη του Τατσόπουλου είναι πραγματικά προβοκατόρικη. Τέτοιες πράξεις, στη σημερινή συγκυρία που η ΝΔ έχει στήσει στον τοίχο το ΣΥΡΙΖΑ για υπόθαλψη της τρομοκρατίας, δεν εξηγούνται με τη βλακεία του Τατσόπουλου ή με τη μανία της αυτοπροβολής. Η ναρκισσιστική νόσος να βρίσκεσαι στην επικαιρότητα του τηλεοπτικού θεάματος δεν αναιρεί τον χαρακτήρα της προβοκάτσιας.
Το αντίθετο: Για να είσαι προβοκάτορας είσαι και νοσηρός χαρακτήρας, έχεις όλα τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του τυχοδιώκτη, του παρηκμασμένου ατομικιστή, κ.λπ…

Βεβαίως ούτε με αυτά τα παιχνίδια μπορεί να σωθεί η ΝΔ, ούτε να αναχαιτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το αντίθετο: Η ΝΔ σκάβει, μέσα στον πανικό της, η ίδια το λάκκο της. Είναι τέτοια η σύγχυση και η ανοησία αυτού του πανικού που ξεστραβώνει και τους τυφλούς, σχετικά με τα μυθολογικά παιχνίδια της τρομοκρατίας.

ΟΛΟΙ, σήμερα αντιλαμβάνονται ότι και αυτό το σήριαλ με την «απόδραση» του Ξηρού είναι μια κακότεχνη και βλακώδη παράσταση των μηχανισμών της καθεστωτικής προβοκάτσιας.

Η σύγχυση και ο πανικός της καταρρέουσας κυβέρνησης, αλλά και συνολικά του καθεστώτος, οδηγούν σε χοντροκομμένες γκάφες τη κυβέρνηση, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες (τις ανταγωνιζόμενες), σε ένα αυτιστικό θέαμα που αποτυπώνει όλη την ψευτιά και όλα τα «υλικά» της κατασκευασμένης τρομοκρατίας.


Η τρομοκρατία τους θα θάψει τους ίδιους. Γιατί όταν η τρομοκρατία του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών παίρνει τέτοιες σχιζοφρενείς διαστάσεις, αυτό αποτελεί καθαρό σύμπτωμα της σύγχυσης, της αμηχανίας και του πανικού της καθεστωτικής κατάρρευσης. Σηματοδοτεί την ταχεία κατάρρευση της κυβερνητικής κακουργίας και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποκάλυψη της τρομοκρατικής μυθολογίας…

Οι μέρες σας κύριοι είναι μετρημένες…
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτός είναι ο κατηγορούμενος που οδηγεί την δικαιοσύνη στην Ελβετική εταιρεία του Παπανδρέου!

ΕΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!

Πρόεδρος στην αμαρτωλή εταιρεία “μπροστινός” των οφσορ Γριβέα και συνεργάτης του Κοντομηνά και έδρα την “βιτρίνα” της εταιρείας του Ανδρίκου Παπανδρέου!

Το όνομα “Ιωάννης Ρόρρης” δεν ήταν από τα τρανταχτά της δικογραφίας για την ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αποδεικνύεται όμως το πρόσωπο κλειδί για την αποκάλυψη της διαδρομής του μαύρου χρήματος που διακίνησε η εγκληματική οργάνωση μέσω υπεράκτιων εταιρειών με κατάληξη την Ελβετία! Οι κινήσεις της Πόπης Παπανδρέου αποδεικνύονται μεθοδικές αφού πίσω από το πόρισμα, ο Ρόρρης είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Κοντομηνά, Γριβέα και του Ελβετικού γραφείου “βιτρίνα” όπου εδρεύει και η εταιρεία του Ανδρίκου Παπανδρέου!

Ο Ιωάννης Ρόρρης λοιπόν είναι το κεντρικό πρόσωπο που συνδέει τους βασικούς κατηγορουμένους αφού έχει συνεργαστεί με όλους στο παρελθόν, δημιουργώντας έτσι της προϋποθέσεις συνένωσης των κακουργημάτων αφού όλα δείχνουν πως τα εγκλήματα δεν ήταν αποσπασματικά αλλά καλά οργανωμένα. Εξ ου και η “ομοφωνία” φαινομενικά άσχετων προσώπων στην επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Είναι ο τ. πρόεδρος της “αμαρτωλής” Post Credit από όπου άνοιξε η κερκόπορτα στις επίμαχες χρηματοδοτήσεις για τις οποίες κατηγορείται αυτή την στιγμή.

Εϊναι στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Intertech όπου προΐσταται ο γνωστός επιχειρηματίας, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στο Κανάλι 9 που ανήκει στον Δ. Κοντομηνά!

Είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Γριβέα (!!) στις αμαρτωλές “οφσορ” που αποδεικνύει ότι η πορεία των πραγμάτων μόνο τυχαία δεν ήταν! Κάποιες από αυτές τις εταιρείες φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν σαν όχημα για να ξεπλυθεί το κλεμμένο χρημα που σήμερα αναζητά η δικαιοσύνη! Αν είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του ιδρύματος να είναι συγχρόνως στενός συνεργάτης των δύο κατηγορουμένων και ουδείς να έχει μιλήσει μέχρι σήμερα…

Εδώ όμως έρχεται και η πραγματική βόμβα: Εκτός από την σειρά εταιρειών βιτρίνων που συμμετέχει ο κύριος Ρόρρης μαζί με την Βάτσικα, συζύγου Γριβέα στο Ηνωμένο Βασίλειο…

…ο κύριος Ρόρρης είναι συνέταιρος στο γνωστό πλέον από τις αποκαλύψεις του Ολυμπία “Παιδιατρικό Ινστιτούτο” συμφερόντων Γριβέα στην Morges! Οι περιβόητες εταιρείες – φαντάσματα, μαζί με το “ινστιτούτο” του Ανδρίκου Παπανδρέου, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο δικηγόρος που τις φιλοξενούσε!

Έτσι, στοιχειοθετείται όχι μόνον η σύσταση συμμορίας για την υπεξαίρεση, αλλά και ο σκοτεινός δίαυλος από την Αθήνα στην Ελβετία που πλέον η δικαιοσύνη επιχειρεί να σπάσει. Με αυτή την αποκάλυψη, οι Ελβετοί πλέον δεν έχουν δικαιολογία να μην ανοίξουν τους λογαριασμους των εν λόγω εταιρειών ώστε να φανεί η αλήθεια.

olympia
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΣκάνδαλα και απατεωνιές ...προσώπων

Καταντάει πραγματικά γελοίο όταν οι διεφθαρμένοι προσποιούνται ότι κάνουν πόλεμο εναντίον της διαφθοράς!
Είναι ας πούμε σαν να κάνει η Μαφία εκστρατεία εναντίον του εγκλήματος ή κάτι τέτοιο.
Φυσικά δεν εννοούμε κάποια πρόσωπα που σήμερα ή αύριο θα εμφανιστούν σαν αρχάγγελοι της κάθαρσης με τα γνωστά και χιλιοειπωμένα "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" κλπ.


Εννοούμε συνολικά το σύστημα, αλλά και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, που είναι κατ'εικόνα και ομοίωσή του, που από όπου και να το πιάσεις βρωμάει κυριολεκτικά.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε έναν κόσμο που αποθέωσε με όλους τους τρόπους το κέρδος αλλά και την κερδοσκοπία. Ποιος δε θυμάται διάφορους οικονομολόγους, αναλυτές τύπου Στούπα ή Κώνστα, δημοσιογράφους αλλά και πολιτικούς του κόλπου να γελάνε με κείνο το περίφημο: «Και τι θέλατε να είναι οι κερδοσκόποι, χασοκόποι; Κέρδος επιδιώκουν, δεν κάνουν τίποτα κακό...».

Άντε να εξηγήσεις εσύ μετά πως το κυνήγι του κέρδους δεν είναι παρά ένα κυνήγι για νέους τρόπους εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν και εδώ, αλλά και παντού πάνω στον άγιο κόσμο του καπιταλισμού, νομιμοποιήθηκε κάθε μορφή κερδοσκοπίας, που άλλοτε σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης και άλλων αναγκών του συστήματος, μπορεί να 'ήταν από απαράδεκτη έως και παράνομη.

Οι λεγόμενες "αγορές", το αποτέλεσμα της σύμφυσης βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου, έγιναν το άρμα για τη νέα έφοδο των υπερπλουσίων καπιταλιστών πρός νέα κέρδη.

Άλλοι το έκαναν εντελώς νόμιμα, άλλωστε οι ίδιοι "παραγγέλνουν" τους νόμους, μέσω "καθαρών" χρηματιστηριακών συναλλαγών, που όμως είχαν φροντίσει από πριν να ελέγχουν.

Άλλοι πάλι με "νόμιμες" αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων εισηγμένων εταιρειών, όπου γινότανε το "έλα να δείς" κυριολεκτικά. Άλλοι με χρήση πληροφοριών κρίσιμων ειδήσεων, όπως π.χ. συγχωνεύσεων εταιρειών που ανακοινώθηκαν και μετά ...ξε-ανακοινώθηκαν.

Άλλοι επέλεξαν πιο μπερδεμένους τρόπους που θα ήθελαν ανάλυση για να τους πούμε και να γίνουν κατανοητοί. Σημασία έχει ότι ο μπαξές των νόμων των αγορών είχε από όλα για όλους τους πονηρούς κερδοσκόπους που δεν ήθελαν να είναι χασοκόποι.

Από κοντά βέβαια οι διάφοροι πολιτικοί εκπρόσωποι, το πολιτικό προσωπικό του συστήματος δηλαδή(που δεν είναι όλοι οι 300), έπαιρναν κι αυτοί στα κρυφά το κάτι τις τους.Έτσι τελευταία μέσα στη φοβερή αυτή κρίση,
για διάφορους λόγους (όπως είναι η αναζήτηση "εξιλαστήριων θυμάτων" που θα φορτωνόντουσαν όσα γινόταν ή η προσπάθεια να κατευναστεί ο κόσμος που τσακίζεται καθημερινά χωρίς να καταλαβαίνει τι τρέχει), άρχισαν να σκάνε μικρές ή μεγαλύτερες βόμβες. Από τις Λίστες Λαγκάρντ που έγινε "υπόθεση Παπακωνσταντίνου", την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, την υπόθεση PROTON-Λαυρεντιάδη, τους διάφορους που ομολόγησαν ότι τα πήραν χοντρά(Καντας κλπ), μέχρι την τελευταία υπόθεση ΤΤ που στοίχισε λένε περίπου 500 εκ. ευρώ.

Βέβαια σε σχέση με τα λεφτά που έχουν νόμιμα δοθεί και εξαφανιστεί από επιχειρήσεις κολοσσούς και επιχειρηματίες, αυτά δεν είναι ούτε καν ψίχουλα.

Γι αυτό άλλωστε τα ΜΜΕ αρχίζουν και πάλι τις φωνές λέγοντας πως επιτέλους σπάει ή "πρέπει να σπάσει το απόστημα", εννοώντας ότι αυτό είναι όλο το κακό, δηλ. μερικοί λίγο άπληστοι επιχειρηματίες, που αν τους βάλουμε στη θέση τους καθαρίσαμε. Τότε δε θα μας κλέβουν πια τα ψίχουλα, μόνο τα καρβέλια κι ό,τι άλλο έχουμε.

Μόνο που όλο αυτό που συμβαίνει δείχνει απλά τις άπειρες δυνατότητες που έχει δώσει αυτό το σύστημα σε αυτούς που έχουν την εξουσία να ρημάζουν κατά βούληση ό,τι θέλουν. Κι 'όταν κάποτε φτάνει ο κόμπος στο χτένι να επιτίθενται ο ένας στον άλλο κι έτσι να βγαίνουν και μερικά άπλυτα στη φόρα.

Όσο όμως κι αν 500 εκ.ευρώ δεν είναι και κανένα τρομερό ποσό σε μια χώρα με χρέος 300δις δεν παύει να είναι προκλητικό, τη στιγμή που κάνουν ντου σε τσέπες ανήμπορων που αρρωσταίνουν και τους ζητάνε εισιτήρια στα νοσοκομεία για περίθαλψη που έχουν ήδη πληρώσει ως ασφαλισμένοι χρόνια, για να εξοικονομήσουν 20, 30 ή 40 εκ. ευρώ, μια παρέα επιχειρηματιών να ρημάζει με ευκολία 500εκ.! όπως ακριβώς λίγο πρίν μια άλλη παρέα είχε ρημάξει ένα δις και πάει λέγοντας.

Κάτσε λοιπόν εσύ φουκαρά μου και θυσίασε τη ζωή σου, την υγεία σου, τη μόρφωση των παιδιών σου και το μέλλον τους "για το καλό της πατρίδας" για να μπορούν αυτοί νομότυπα να αρπάζουν 10 και 100 φορές περισσότερα από όσα σου ζητάνε να εξοικονομηθούν με τις θυσίες σου. Κι ύστερα πιες ένα ποτήρι και τραγούδα "το μερτικό μου απ' τη χαρά μου το 'χουν πάρει άλλοι.." κι εκτονώσου βρίζοντας μπροστά στο γυαλί.

Μόνο πρόσεξε μη διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και προκαλέσεις καμιά ..."επικίνδυνη πολιτική αστάθεια". Στο κάτω κάτω μια χαρά θα τη βγάλεις εσύ ο ολιγαρκής και μ'ένα ξεροκόμματο. Αυτοί όμως ...έχουν μάθει "αλλιώς".

Βέβαια και αυτή τη φορά όλες οι ευθύνες θα είναι εντελώς προσωπικές όπως πάντα άλλωστε. Κι όπως ακριβώς όλοι οι καλοί αναλυτές των καναλιών ξέχασαν να σκεφτούν πως όλοι οι "λαδωμένοι" με εκατομμύρια ήταν παιδιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πως όλες οι απατεωνιές που βγαίνουν στη φόρα είναι από παιδιά των τωρινών μας σωτήρων, έτσι και τώρα "θα ξεχάσουν".

Θα ξεχάσουν πως ο κ.Φιλιππίδης διορίστηκε όχι από τον Κ. Καραμανλή αλλά από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και άλλοι όμοιοί του παλιότερα από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, από κυβερνήσεις δηλαδή που υλοποιούσαν τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της Ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης.

Και βέβαια οι επιλογές των προσώπων που αναλαμβάνουν τη διοίκηση τραπεζών-κλειδιών όπως ήταν το ΤΤ δεν είναι δυνατόν να είναι προσωπικές...


Θα ξεχάσουν ακόμη ότι όλοι αυτοί για τους οποίους μιλάνε τώρα όπως και να το κάνουμε είναι από τα πιο λαμπρά παιδιά του Ελληνικού καπιταλισμού.

Όποιος έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στις εταιρείες τους ή ας κάνει ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο σε φωτογραφίες των πρωταγωνιστών του νέου μεγάλου σκανδάλου. Θα βρει τους πάντες να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μαζί τους. Από προέδρους της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς και μεγαλο-υπουργούς, μέχρι επιχειρηματίες, καναλάρχες, μητροπολίτες και πατριάρχες.

Θα 'έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση ...προσώπων.

Κι αυτό που τελικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι να δει και να καταλάβει ο λαός ότι όλη αυτή η μπόχα που βγαίνει από κάθε πέτρα που σηκώνεται δεν είναι παρά μια μπόχα φυσιολογική ενός συστήματος που σάπισε και πρέπει να ανατραπεί.

Κι όπως είναι γνωστό ό,τι σαπίζει δεν ξε-σαπίζει.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Κίνα πέρασε πρώτη παγκοσμίως στο εμπόριο αγαθών

Η Κίνα είναι πλέον η χώρα στον κόσμο με το μεγαλύτερο εμπόριο προϊόντων, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στη διεθνή κατάταξη καθώς έκλεισε το 2013 με νέα στοιχεία ρεκόρ για το εμπορικό της ισοζύγιο
 
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία τονίζοντας επίσης ότι η Κίνα είναι πλέον η χώρα και με τις μεγαλύτερες εισαγωγές πετρελαίου. Η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων του Πεκίνου με τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες αλλά και τη Μέση Ανατολή σηματοδοτεί μία ακόμη αλλαγή από τον μέχρι τώρα προσανατολισμό της Κίνας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 
Συνολικά για το 2013 οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 7,9% και οι εισαγωγές κατά 7,3%. Το ετήσιο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε κατά 12,4% στα 259,8 δισ. δολ. Η συνολική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Κίνας αυξήθηκε κατά 7,6% το 2013 αγγίζοντας τα 4,16 τρισ. δολ.. 
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα ετήσια στοιχεία το Φεβρουάριο αλλά τα στοιχεία 11μήνου (μέχρι και το Νοέμβριο) φέρουν τη συνολική αξία εξαγωγών και εισαγωγών της αμερικανικής οικονομίας στα 3,57 τρισ. δολ.
 
«Αυτό είναι σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου του έθνους μας» αναφέρει ο Zheng Yueshengμ επικεφαλής στατιστικής των κινεζικών τελωνιακών αρχών.
«Η ανάδειξη της Κίνας στην κυριαρχία του παγκόσμιου εμπορίου έγινε σε πολύ σύντομη περίοδο, με την αξία του κινεζικού εμπορίου σχεδόν να διπλασιάζεται κάθε τέσσερα χρόνια κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες» σχολιάζουν οι Financial Times.
 
Τα στοιχεία Δεκεμβρίου δείχνουν επιβράδυνση, αλλά ο κ. Zheng εκτιμά πως θα υπάρξει ανάκαμψη από το 2014, καθώς θα βελτιώνονται και οι συνθήκες στη διεθνή οικονομία.
 
Το Δεκέμβριο οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση, από 12,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 4,9%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,3%, από 5,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός αύξησης θα έμενε αμετάβλητος.
 
Το εμπορικό πλεόνασμα Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά 24,3% σε ετήσια βάση στα 25,6 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων στα 31,2 δισ. δολ. Ειδικότερα οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση και προς την ΕΕ κατά 3,9%.

(με πληροφορίες από Finacial Times) και εδω
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Στη Βουλή οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ και ρυθμίζει την κινητικότητα περίπου 8000 εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
Μετατροπή του ΕΟΠΥΥ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα με τη διαδικασία του κατεπέιγοντος, ρυθμίζει τις διαδικασίες της μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Το σχέδιο προβλέπει πως τα πολυϊατρεία που διαθέτει τώρα ο ΕΟΠΥΥ και τα οποία παρέχουν υπηρεσίες, θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).
Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ θα παρέχει πλέον στους πολίτες υπηρεσίες, τις οποίες θα «αγοράζει» από ελεύθερους επαγγελματίες παρόχους, όπως γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Τα συμβόλαια του ΕΟΠΥΥ, ως αγοραστής πλέον, θα πρέπει να αναφέρονται μόνο σε ιατρικές παρεμβάσεις τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας, ενώ η σύναψη συμβάσεων θα υπακούει στα κριτήρια της αποδοτικότητας.

Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχτεί το νέο «οικοδόμημα» του ΕΟΠΥΥ είναι οι ακόλουθες:
  • Λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως μια ισχυρή οικονομική και διοικητική οντότητα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του.
  • Ενίσχυση της οικονομικής του αποτελεσματικότητας, αντιμετωπίζοντας άμεσα την προκλητή ζήτηση και την υπερκοστολόγηση, κυρίως τους τομείς του φαρμάκου και των διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Λειτουργία Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία θα διαπραγματεύεται με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας συμφωνίες τιμής – όγκου και εκπτώσεις.
  • Διενέργηση οικονομικού και ειδικού κλινικού ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υγείας.
  • Αναμόρφωση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).
Κινητικότητα

Παράλληλα, το νομοσχέδιο καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και της μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα τεθούν άμεσα σε καθεστώς κινητικότητας, με τον Α. Γεωργιάδη να σημειώνει πως δεν είναι ακόμα δυνατό να δώσει ακριβή αριθμό.

Οι γιατροί αντιδρούν στη νέα ρύθμιση, δεδομένου πως όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα χάσουν το δικαίωμα να λειτουργούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

Υπολογίζεται πως περίπου 3.000 γιατροί θα αποχωρήσουν, προτιμώντας τα ιατρεία τους.
Η ρύθμιση προβλέπει διαδικασίες - εξπρές, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Υγεία να ενταχθούν στους νέους φορείς σε λιγότερο από 20 ημέρες.
Οι γιατροί που θα επιλέξουν να μεταφερθούν στις ΥΠΕ, θα απασχοληθούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ ο εισαγωγικός τους βαθμός θα είναι «γιατροί ΕΣΥ - ΠΕ» και στη συνέχεια θα αξιολογούνται από συμβούλια κρίσης, προκειμένου να προάγονται.

Απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, απειλώντας ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της κινητικότητας.

Νέα συνεδρίασή τους είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Τροπολογία για την κατάργηση των 25 ευρώ

Παράλληλα, το μεσημέρι κατατίθεται και η τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ από ασθενείς (για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ) και ταυτόχρονα την αύξηση κατά 5 λεπτά της τιμής τσιγάρων και καπνού.

Η τροπολογία, με τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ενταχθεί στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη. Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται η ψήφισή του.

Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «από τον συνδυασμό των ρυθμίσεων εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει απώλεια εσόδων σε επίπεδο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, καθόσον η απώλεια περίπου 45 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ, από την κατάργηση του ποσού των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναμένεται να υπερκαλυφθεί από την αύξηση του ΕΦΚ των βιομηχανοποιημένων καπνών κατά περίπου 48 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2013».

Πληροφορίες:  iatronet.gr, capital.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Ελληνικός Χρυσός δηλητηριάζει το νερό;

Ρεπορτάζ που φιλοξενεί η Αυγή κάνει λόγο για ρυάκια με χάλκινο χρώμα, φυσαλίδες και αφρούς, που αντίκρισαν κάτοικοι της Ιερισσού, στο ρέμα του Καρατζά, βασικό τροφοδότη για την περιοχή πόσιμου και αρδευτικού νερού Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Κώστα Παπαντωνίου για την Αυγή, το ρέμα του Καρατζά βρίσκεται εν μέσω δασικής περιοχής και μάλιστα δίπλα σε τμήμα των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός.

Μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού έχουν συλλέξει και πρόκειται να αποστείλουν δείγματα του νερού που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες για εργαστηριακό έλεγχο.πηγηΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΣτέλεχος του ΤΧΣ στο σκάνδαλο του Τ.Τ.

Μείζον ζήτημα για την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκύπτει απ΄ το πόρισμα της επίκουρης Εισαγγελέως Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου για τα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ.
Σύμφωνα με αυτό στην υπόθεση των δανείων εμπλέκεται και η Δ/νουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελαρίου, που σήμερα κανονίζει την τύχη των ελληνικών τραπεζών και συντάσσει το πόρισμα για τα warrants. Το όνομα της είναι μεταξύ των 23 στελεχών - νυν και πρώην - του ΤΤ εις βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία για το ΤΤ υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Είναι γνωστό ότι η CEO του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, έχοντας διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στο Τ.Τ στην “επίμαχη” περίοδο με τις δανειοδοτήσεις επιχειρηματιών που περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα, έστω και αν δεν ευθύνεται, καθώς μια σύμβουλος διοίκησης δεν εγκρίνει δάνεια, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προσώπων που “εμπλέκονται” στην υπόθεση αυτή.
Με αυτό το δεδομένο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ίδια, προβληματίζονται σοβαρά, κατά πόσον μπορεί να παραμείνει στο πόστο της στο ΤΧΣ, έχοντας αυτή τη δικαστική εκκρεμότητα.
Στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Δ.Καρύδης και των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, ζήτησαν την απομάκρυνσή της.

Η Σακελλαρίου διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έως το 2010 και στη συνέχεια Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.
Η επιλογή της για τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγινε από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών αφού πρώτα όμως αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι γνωστοί τραπεζίτες, με απολαβές 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας.

Η κ. Σακελλαρίου έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι από χθες το βράδυ έχει θέσει την παραίτηση της από το ΤΧΣ στη διάθεση της κυβέρνησης.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Αν μιλήσει ο Γριβέας θα κάψει κορυφαία πολιτική οικογένεια

Η υπόθεση του Τ.Τ. δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.
Στην περίπτωση που μιλήσει ένας από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αλλά εγκατέλειψε έγκαιρα την Ελλάδα θα γίνει σεισμός.

Ο Κυριάκος Γριβέας γνωρίζει πολύ καλά τα παρασκήνια της διαχείρισης του Τ.Τ. από τον Κλέωνα Παπαδόπουλο και μπορεί να κάψει στην κυριολεξία μια μεγάλη πολιτική οικογένεια.

Γιατί όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του Τ.Τ. την επίμαχη περίοδο τις ελάμβανε η διοίκηση Παπαδόπουλου αφού προηγουμένως είχε την έγκριση του οικογενειακού συμβουλίου…
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αττικό Μετρό: Αισιοδοξία για δημοπράτηση νέων έργων φέτος

Η δημοπράτηση τότε μπλοκάρισε και επαναδημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2008. Έκτοτε κανένα άλλο έργο Μετρό δεν κατάφερε μπει σε τροχιά υλοποίησης. Τώρα τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Η σειρά των έργων της προηγούμενης δεκαετίας ολοκληρώθηκε, το 2013 είδαμε το δίκτυο να προσθέτει στις γραμμές 2 και 3, επτά νέους σταθμούς και 8,5 χιλιόμετρα γραμμών.

Η επέκταση για Πειραιά φτάνει τα 2 χρόνια κατασκευών και όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι. Το 2017 αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα έχουμε την ολοκλήρωση και λειτουργία των νέων σταθμών που ξεκινώντας από τον σημερινό τερματικό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ θα είναι οι ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ 4
Μιλάμε για την γραμμή που ξεκινά από τον Περισσό φτάνει στο κέντρο της Αθήνας, περνά τα Ανατολικά Προάστια, διασχίζει την Λ.Κηφισίας και τελικά καταλήγει στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Το ώριμο μελετητικά τμήμα είναι από το ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Περιλαμβάνει 8χλμ και 9 σταθμούς. Η κατασκευή του απαιτεί περίπου 1 δις ευρώ και ακόμα δεν έχει κλειδώσει η χρηματοδότηση που θα έρθει από την ΕΤΕπ και το νέο ΕΣΠΑ. Η κατασκευή εκτιμάται ότι θα χρειαστεί 80 μήνες (σχεδόν 8 χρόνια) για να ολοκληρωθεί.

Για το 2014 προγραμματίζεται η Α` φάση του διαγωνισμού που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την τελική επιλογή των υποψηφίων για την Β` φάση (2015) που αφορά τις οικονομικές προσφορές και την τελική ανάδειξη του αναδόχου κατασκευαστή. Το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2023.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΙΛΙΟΝ
 
Μεγάλα είναι τα σχέδια της Αττικό Μετρό για το μέλλον του Αθηναϊκού Μετρό. Τα χρόνια της κρίσης έφεραν πίσω τα έργα για την διεύρυνση του δικτύου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ο τελευταίος διαγωνισμός για έργο Μετρό στην πόλη διεξήχθη στα τέλη του 2006 (δηλαδή 8 χρόνια πριν) και αφορούσε την επέκταση προς Πειραιά.
Στην γραμμή 2 θα δούμε να δημοπρατείται μία βόρειο-δυτική επέκταση που θα φέρει το Μετρό στο Ίλιον και μέχρι τα σύνορα του Καματερού. Αφορά την επέκταση κατά 4χλμ και την κατασκευή 3 νέων σταθμών. Το κόστος υπολογίζεται σε 300εκ.ευρώ. Είναι άγνωστο αν φέτος η Αττικό Μετρό καταφέρει να την δημοπρατήσει καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν πόροι από το νέο ΕΣΠΑ και ενδεχομένως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τα πλάνα των επεκτάσεων δεν σταματούν εδώ όμως τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα και οι λιγότεροι πόροι του νέου ΕΣΠΑ δεν δίνουν μεγάλες ελπίδες για την προώθηση άλλων έργων τουλάχιστον για φέτος.

Όπως και να έχει οι πολύ αργές διαγωνιστικές διαδικασίες των έργων Μετρό δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για νέα εργοτάξια  μέσα στο 2014 και ενδεχομένως το 2015.

ypodomes

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Έρευνα του ΣΔΟΕ σε εταιρεία των Αγγελου Φιλιππίδη – Νίκου Πατέρα

Μεγάλη έρευνα έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Τ.Τ., για να διαπιστωθεί αν κάποιες από αυτές λειτούργησαν ως πλυντήριο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως πληροφορούμαστε από έγκυρη πηγή ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ελέγχει το ΣΔΟΕ περιλαμβάνεται και μια εταιρεία με τεράστιο μετοχικό κεφάλαιο που στήθηκε και στη συνέχεια αποχώρησε ο ένας μέτοχος.

Η εταιρεία αυτή ανήκει στους Άγγελο Φιλιππίδη και τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΟΑΣΑ: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πειραιά και Νίκαια - Άγιο Ιωάννη Ρέντη λόγω έργων μετρό


Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοσθούν από τις 8/01/2014 στους δήμους Πειραιά και Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ «Μανιάτικα», θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στις διαδρομές των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:
 
ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 800
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Αιτωλικού, αριστερά Χορμοβίτου, δεξιά Δερβενακίων, Ηροδότου, δεξιά Ίριδος, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Ταρσού και συνέχεια κανονικά.
 
ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 814
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Χορμοβίτου, συνέχεια Χορμοβίτου, δεξιά Δερβενακίων, Ηροδότου, δεξιά Ίριδος, δεξιά Τζαβέλα και συνέχεια κανονικά.
 
ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 909
Διαδρομή από Αφετηρία
Από Χορμοβίτου, συνέχεια Χορμοβίτου, δεξιά Δερβενακίων, Ηροδότου, δεξιά Ίριδος, δεξιά Τζαβέλα και συνέχεια κανονικά.
 
ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 824
Διαδρομή από Τέρμα
Από Ακτή Κονδύλη, δεξιά Αγ. Δημητρίου, αριστ. Βαλτετσίου, αριστερά Π. Ράλλη και συνέχεια κανονικά.
 
ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 871 
Διαδρομή από Αφετηρία
Από Ακτή Κονδύλη, δεξιά Αγ. Δημητρίου, αριστ. Βαλτετσίου, αριστερά Π. Ράλλη και συνέχεια κανονικά.
 
Καταργούνται προσωρινά οι στάσεις:
 
«ΑΓΧΙΑΛΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Έβρου και Ραιδεστού.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 800, 814 (προς αφετηρία), 824 (από τέρμα), 871, 909 (από αφετηρία).
 
«ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Γυθείου και Μαυρομιχάλη.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 800, 814 (προς αφετηρία), 824 (από τέρμα), 871, 909 (από αφετηρία).
 
«ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Καπετάν Γέρμα και Καλλικράτιδα. 
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 800, 814 (προς αφετηρία), 824 (από τέρμα), 871, 909 (από αφετηρία).
 
«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Μελετοπούλου και Πέντε Πηγαδιών.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 800, 814 (προς αφετηρία), 824 (από τέρμα), 871, 909 (από αφετηρία).
 
 
Καταργούνται προσωρινά οι στάσεις 
ΜΟΝΟ για τις λεωφ. γραμμές 824 (από τέρμα), 871 (από αφετηρία):
 
«ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Πολυδεύκους και Δραγατσανίου.
 
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Παπαστράτου και Σφακτηρίας.
 
«ΣΙΔΕΡΑ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Σαλαμίνος και Μήλου. 
 
«ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ», που βρίσκεται επί της οδού Αιτωλικού μεταξύ των οδών Αγ. Σοφίας και Μακεδονίας.
 
«ΚΑΜΠΟΥΡΗ», που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα μεταξύ των Ιωνίας και Καισάρειας.
 
«25ης ΜΑΡΤΙΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Π. Ράλλη μεταξύ των οδών Δημοκρίτου και Νικηταρά.
 
Ιδρύονται προσωρινά οι στάσεις 
για τις λεωφ. γραμμές 800,814 (προς αφετηρία) και 909 (από αφετηρία):
 
«ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ», επί της οδού Δερβενακίων, στη μεσοτοιχία των αρ. 82Α - 84, μεταξύ των οδών Έβρου και Ραιδεστού. 
 
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΔΑ», επί της οδού Δερβενακίων, στη μεσοτοιχία των αρ. 116-118, μεταξύ των οδών Καπετάν Γέρμα και Καλλικράτιδα. 
 
«ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ», επί της οδού Δερβενακίων,  στη μεσοτοιχία των αρ. 130-132, μεταξύ των οδών Νικηταρά και Κατσαντώνη. 
 
«ΗΡΟΔΟΤΟΥ», επί της οδού Ηροδότου, στη μεσοτοιχία των αρ. 17-19, μεταξύ των οδών Χατζηκυριακού και Ίριδος.
 
Προσωρινές στάσεις λεωφ. γραμμών σε ήδη υπάρχουσες στάσεις
Στις παρακάτω στάσεις θα κάνουν στάση και οι λεωφ. γραμμές 824 (από τέρμα), 871 (από αφετηρία):
 
«ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», επί της οδού Ακτής Κονδύλη, μεταξύ των οδών Αιτωλικού και Αιγάλεω.
 
«ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ», επί της οδού Ακτής Κονδύλη, μεταξύ των οδών Θερμοπυλών και Αγ. Διονυσίου.
 
«ΓΕΦΥΡΑ», επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  έναντι Μπότσαρη και έναντι Αναπαύσεως. 
 
«ΚΟΣΤΑΛ», επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  Μεσολογγίου και Μεθώνης.
 
«ΠΑΡΘΕΝΗ», επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  Ροδόπης και Ολύνθου.
 
«ΑΓΧΙΑΛΟΥ», επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  Δράμας και Αγχιάλου.
 
«ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ», επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  Κουμουνδούρου και Γυθείου.
 
«ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ των οδών  Καπετάν Γέρμα και Καλλικράτιδα.
 
«ΑΛΣΟΣ» επί της οδού Βαλτετσίου μεταξύ των οδών  έναντι Μυστρά και Άλσους.
 
 
Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 11185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ένα μπλε και πράσινο κουβάρι βρόμας !!!

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι φίλος του Καραμανλή και των Βαρδινογιάννηδων. Έτσι έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μετά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ως πρόεδρος του τελευταίου, κατηγορείται ότι…έδωσε επισφαλή δάνεια σε φίλους και γνωστούς. Ο ίδιος αρνείται ότι τα δάνεια είναι επισφαλή. Οι ιδιοκτήτες πάντως κάποιων συγκεκριμένων εταιριών από αυτές που πήραν τα δάνεια, έγιναν “Χριστοφοράκοι”.
by…swell-swell

Μια εταιρία από αυτές ήταν η C&C και οι θυγατρικές τους που ανήκουν στο ζευγάρι Γριβέα και Βάτσικα. Και οι δύο καταζητούνται από χθες. Είναι στενοί φίλοι του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου. Η ενασχόληση του Νίκου με την “πράσινη” ανάπτυξη, άνοιξε νέα πεδία επιχειρηματικής ενασχόλησης στο ζευγάρι. Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις ενεπλάκη μετοχικά και το ΤΤ. Η εταιρία είχε πολύ καλές διασυνδέσεις με όλο τον ιατρικό και φαρμακευτικό χώρο και ανελάμβανε δεκάδες ιατρικά συνέδρια και ταξίδια κινήτρων για φαρμακευτικές εταιρίες. Λαδώνοντας συνήθως τον πρόεδρο του συνεδρίου. Το 2004 ανέλαβε τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου κατά του διαβήτη. Οι δαπάνες που έκανε τότε η C&C για το συνέδριο, τιμολογήθηκαν με τη διπλάσια αξία στη θυγατρική της στην Κύπρο. Το 2006 η C&C κέρδισε με έναν περίεργο τρόπο όλο το πακέτο, εισιτήρια και φιλοξενία, για τη EUROVISION που έγινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι φίλοι και γνωστοί πήραν δάνεια 200 εκατομμυρίων. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, τη SIEMENS και τα εξοπλιστικά, είναι προφανές ότι αυτό το μπλε και πράσινο κουβάρι βρώμας έχει καλύψει τα πάντα. Απορώ πως  αναπνέουμε ακόμα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: 200 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ.

200 δισεκατομμύρια δραχμές εδωσε ο φαύλος της “χρυσής πενταετίας” στον γνωστό Λάμπρου! Με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου! Σήμερα, ο “χρυσός Στουρνάρας” καθαρίζει την υπόθεση.

Δείτε τα ντοκουμέντα. Κύριοι εισαγγελείς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνεστε συνένοχοι των Στουρνάρα – Βενιζέλου και των “Bad Banks” της ληστείας του δημοσιου χρήματος.

φωτογραφία 2

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ. 2013!

φωτογραφία 3

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΦΕΚ!

φωτογραφία 4

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΓΣΕΕ: Στο 33% η πραγματική ανεργία!

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

«Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να μιλά κάθε φορά για “απαισιόδοξους προφήτες” σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της συνομοσπονδίας, το ποσοστό όμως του 27,8% των ανέργων αποδεικνύει ποιοι αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους και ποιοι με τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η πραγματική ανεργία αγγίζει το 33%, ενώ προβλέπεται ότι το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους.

Κλείνοντας, η συνομοσπονδία ζητεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και εγκατάλειψη των πολιτικών της «ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου