EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Προφυλακιστέος ο Σπανος της ΕΤΕΚΑ. Πλατινί σπήκινγκ;

Απόφαση που κάποιοι δεν ανέμεναν, αλλά κάνει και κάποιους άλλους να ιδρώνουν.
Ναυμαχία, αν καταλαβαίνουμε καλά.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Φημολογείται απομάκρυνση Θεοχάρη με εντολή Πρωθυπουργού.

Κέρδος από τους εκβιασμούς και τις κατασχέσεις δεν έχουν μόνο οι κακοποιοί έχουν και οι δήθεν νομίζοντας νομιμοποιημένοι εκβιαστές του κράτους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον μισθό του Θεοχάρη γενικού γραμματέα εσόδων ξέρουμε όλοι ποιος είναι; Αυτός που εάν δει έστω και 0,50 λεπτά του € στον λογαριασμό σου στην τράπεζα δίνει εντολή να στο κατασχέσουν καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους και σύντομα πιστεύω θα είναι υπόλογος στην δικαιοσύνη μαζί με τους υπόλοιπους.

Ο μισθός λοιπόν του Θεοχάρη σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στην βουλή για τις αποδοχές των γενικών γραμματέων υπουργείων είναι 4.750€!!! Το ακούς άνεργε;;; Το ακούς συνταξιούχε;;; Το ακούς θύμα κατάσχεσης λογαριασμού τραπέζης και ακινήτου επειδή δεν είχε να πληρώσεις τους παράλογους φόρους που το κράτος θέλει να μαζέψει εκβιάζοντας εσένα και την οικογένεια σου για να καλύψει τα κλεμμένα;;;

Αυτός λοιπόν ο Θεοχάρης που δίνει εντολή μετά από εντολή του Στουρνάρα και χωρίς τον Υπουργό να σε καταστρέψουν παίρνει για τον κόπο του 4.750€!!!!!!! Δηλαδή οι ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένου και του Θεοχάρη παίρνει 4.750€ ο καθένας Χριστίνα Παπακώστα γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής 4.750€!! Χάρης Θεοχάρης γενικός γραμματέας εσόδων 4.750€!! Χαράλαμπος Τσαβδάρης γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων 4.750€!! Αβραάμ Γούναρης γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας 4.750€!! Τα έργα και ημέρες του απίστευτου και ανεκδιήγητου Θεοχάρη των 4.750€ φυσικά έχουν αφήσει εποχή και οι οικογένειες ζουν καθημερινά το κυνηγητό των απειλών των κατασχέσεων και των εκβιασμών.

Ο Θεοχάρης επιτέλους όπως μαθαίνω σύμφωνα με δημοσιεύματα έγινε το κόκκινο πανί για τον Πρωθυπουργό τον οποίο οι βλακείες του Γ.Γ.Ε. τον έχουν φτάσει στα όρια του. Μόλις πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός για την καινούργια ηλιθιότητα του Θεοχάρη που ζητούσε, με εγκύκλιό του, να υπάρχει διαφορετικός (από τους γονείς) κλειδάριθμος στο Ε9 για τα ανήλικα τέκνα που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία.

Επικοινώνησε αμέσως όχι φυσικά μαζί του αλλά με σοβαρά στελέχη του υπουργείου οικονομικών και ζήτησε να αποσυρθεί και να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη διάταξη του απίστευτου Θεοχάρη. Το μόνο αποτέλεσμα που θα είχε αυτή η απόφαση του Θεοχάρη των 4.750€ (που ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα βασανίσει τους έλληνες και θα κάνει κατασχέσεις σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις ακόμα και σε υπόλοιπα λογαριασμών των 0,50€) ήταν να ταλαιπωρήσει τους έλληνες όπως κάνει με τις απαράδεκτες ενέργειες του πάντα.

Μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής και μετά το κράξιμο, πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων. Δεν είναι δυνατόν ένα σοβαρό και μετρημένο μυαλό να κάνει τέτοια λάθη και μετά να τα μαζεύει ο Πρωθυπουργός!! Που σημαίνει ότι ο Θεοχάρης έχει ξεφύγει και ενεργεί όπως αυτός θεωρεί καλό και όχι προς όφελος του κράτους και των ελλήνων. Κάθε μέρα όλο και μία γκάφα κάνει ο Θεοχάρης και μετά πάει να το μαζέψει το Μαξίμου και ο Στουρνάρας!!!

Το χειρότερο είναι όπως διαβάζω ότι ο Θεοχάρης για τις ενέργειες του δεν ενημερώνει ούτε τον Στουρνάρα, φυσικά λένε ότι με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, γιατί όπως έχει παραδεχθεί και ο Στουρνάρας σε μερικές περιπτώσεις δεν έχει ενημερώσει και ο ίδιος των Πρωθυπουργό έτσι ο Θεοχάρης είχε κακό δάσκαλο και καβάλησε και αυτός το καλάμι.

Το καλύτερο που ακούγεται είναι ότι έχει δρομολογηθεί σύντομα η απομάκρυνση του Θεοχάρη από το υπουργείο γιατί οι γκάφες, η τρομοκρατία των ελλήνων, οι κατασχέσεις και οι ηλίθιες ιδέες που προσπαθεί να περάσει για να βασανίσει τον κόσμο μόνο σοβαρό άνθρωπο δεν δείχνουν και 4.750€ είναι πολλά για να μας ταλαιπωρεί. Κύριε Πρωθυπουργέ σωστή η απόφαση σας αν και με καθυστέρηση, μήπως να πάει και ο Στουρνάρας με όλο του το team σπίτι του για σοβαρευτεί το υπουργείο και σταματήσει να μας ξεσκίζει;;; Δεν έχουμε και άλλα να δώσουμε σας προσθέτω κύριε Σαμαρά!!!

Του Κώστα Βουκελάτου
ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Ιατρική των Ελλήνων: Αυθεντική διαχρονική επιστήμη

«Αν δεν υπάρχει υγεία, όλα τα υπόλοιπα αγαθά σε τίποτα δεν ωφελούν» Ιπποκράτης.

Αυτό ήταν το «μότο» των αρχαίων Ελλήνων γι αυτό και έδιναν βαρύνουσα σημασία στην υγεία αλλά και στον καλύτερο δυνατό τρόπο θεραπείας σε περίπτωση ασθενείας.

Οι Έλληνες γιατροί έχουν μείνει στην ιστορία χάριν της ακεραιότητας, του καινοτομικού χαρακτήρα του έργου τους και του σεβασμού τους προς τον άνθρωπο.

Εκμεταλλεύονταν αυτά που η φύση προσέφερε και έτσι θεράπευαν ανιδιοτελώς πάσης φύσης ασθένεια. Παραπλήσια σε αυτό το είδος επιστήμης είναι η σύγχρονη μέθοδος της ομοιοπαθητικής , της οποίας το όνομα απαντά για πρώτη φορά στον Ιπποκράτη, και η οποία εντοπίζει και καταπολεμά με φυσικό τρόπο την ρίζα της εκάστοτε ασθένειας, φέροντας τα συμπτώματά της σε έξαρση, προκειμένου να εξαλειφθούν τελείως. Το αντίθετό της είναι η αλλοπαθητική ιατρική, η κυριαρχούσα, δηλαδή, μέθοδος των ημερών, η οποία πολλάκις περιορίζεται στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων και όχι της αιτίας.

Ήδη από την πανάρχαια εποχή του Ερμή του Τρισμέγιστου η ιατρική επιστήμη βρισκόταν σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίπεδο, καθώς και ο ίδιος ασχολήθηκε, μεταξύ των άλλων, και με τον εν λόγω κλάδο, αντλώντας υλικά από την φύση και μετατρέποντάς τα σε φάρμακα.

Αλλά και από τις περιγραφές του Ομήρου συμπεραίνουμε πως οι άνθρωποι τότε γνώριζαν πώς να περιποιούνται μόνοι τους και αποτελεσματικά τραύματα, πληγές και ελαφριές ασθένειες. Ο Όμηρος, ακόμη, αναφέρει τα γνωστά σε όλους μας αγχολυτικά!

Μερικοί από τις σημαντικότερους Έλληνες ιατρούς, οι οποίοι με τις μεθόδους επέφεραν ριζική τομή όχι μόνο στην εγχώρια αλλά στην παγκόσμια ιατρική είναι οι ακόλουθοι:


Αυτό που κρατά ο Ασκληπιός παραπέμπει στο σημερινό σύμβολο της Ιατρικής

- Ασκληπιός: Τιμούνταν ως «θεός» της ιατρικής και της υγείας γενικότερα και ιερά προς τιμήν του, στα οποία κατέφευγαν ασθενείς από όλα τα μέρη του κόσμου, υπήρχαν διάσπαρτα παντού. (π.χ. Ασκληπιείο δίπλα στο θέατρο της Επιδαύρου).

- Μελάμπους: Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Δ. Κουρέτη, θεωρείται ο πρώτος Ψυχοσωματιστής Ιατρός, καθώς κατά την παράδοση θεράπευσε την μανία (τρέλλα) των Προιτίδων, κορών του αρχαίου βασιλιά της Τίρυνθας, Προίτου.

- Κωκυτός: Ιατρός, μαθητής του Κενταύρου Χείρωνος που επισκέφθηκε τον τραυματία Άδωνη.

- Εύμηλος ο Θηβαίος: συνέγραψε το έργο «Ιππιατρικόν».

- Γόργασος: Προς τιμήν του υπήρχε ιερό στην Μεσσηνία, στο οποίο προσέτρεχαν ασθενείς, προκειμένου να βρουν ίαση στις ασθένειές τους.

- Αισχρίων: Ιατρός από την Πέργαμο. Ήταν αυτός που δίδαξε στον Γαληνό Φαρμακολογία και ο τελευταίος, με την σειρά του, τον χαρακτήρισε «φαρμάκων εμπειρικότατον». Χαρακτηριστική ήταν η θεραπεία του για δάγκωμα λυσσασμένου ζώου, την οποία αναφέρει ο Γαληνός. Έβαζε στάχτη από καβούρια, τους ποτάμιους καρκίνους, όπως τους αποκαλεί.

- Απολλώνιος ο Κιτιεύς: Ο σημαντικότερος Κύπριος Ιατρός, που συνέγραψε τα «περί Επιληψίας» και «Περί Άρθρων Πραγματεία», όπου περιγράφει την ανάταξη εξαρθρωμένων μελών του ανθρωπίνου σώματος με τεράστια ακρίβεια (τον αναφέρει και ο Ιπποκράτης).

- Δάρδανος: Έφερε το παρανόμι Ασκληπιάδης και θεωρούνταν πρόγονος του Ιπποκράτη.

- Αρεταίος: Από αυτόν έλαβε το όνομά του ο «Διαβήτης».

- Ηρόφιλος: Πρώτος διατύπωσε την θεωρία ότι τα συναισθήματα πηγάζουν από τον εγκέφαλο και όχι από την καρδιά.

- Ηρακλείδης ο Ταραντίνος: Στρατιωτικός ιατρός, ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως με την χειρουργική αλλά και με την παθολογία, την οφθαλμολογία και την φαρμακολογία.

- Φίλιππος ο Ακαρνάν: Προσωπικός ιατρός του Μ. Αλεξάνδρου, όπως και οι Αλέξιππος, Ανδροκίδης, Παυσανίας, κ.α.

- Ευήνωρ: Περίφημος γυναικολόγος.

- Δημήτριος Απαμεύς: Εισήγαγε τους όρους: «μανία, πριαπισμός, φρενίτις, ληθαργία».

- Ξενοφών ο Αλεξανδρινός: Ασχολήθηκε με την θεραπεία του καρκίνου.

- Σωρανός: διάσημος γυναικολόγος, γνωστός και ως «πρίγκηψ των ιατρών», όπως τον αποκαλούσαν.

- Ασκληπιάδης: Ψυχίατρος που θεράπευε τους ψυχασθενείς με διάφορα είδη λουτρών και κατάλληλη μουσική.

- Ερασίστρατος: Αυτός έκανε την διάκριση των νεύρων σε κινητικά και αισθητικά. Την ανακάλυψη αυτή, βέβαια, την έχουν αποδώσει στους Μπελ και Μαγκέντι.

- Αγαθίας ο Σχολαστικός: Μιλά για την αύρα του σώματος «Σώμα φέρων σκιοειδές αδερκέι σύμπνοον αύρη». Τέτοιες θεωρίες σφετερίστηκαν πολύ αργότερα διάφορες θρησκείες της Ανατολής, με αποτέλεσμα σήμερα να χαρακτηρίζονται ως Παραϊατρική!


Φυσικά οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί και φαραμακολόγοι (πατέρας της Φαρμακολογίας θεωρείται ο Διοσκορίδης, ο οποίος επισκέφθηκε πολλά μέρη στον κόσμο προς αναζήτηση βοτάνων)είναι τόσοι πολλοί που ένα άρθρο δεν δύναται να περικλύσει τον αριθμό και το έργο τους. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφερθούμε σε δύο μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής ιατρικής, οι μέθοδοι των οποίων χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα σε όλον τον κόσμο, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ιπποκράτη και Γαληνό. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι γιατροί, στους οποίους δεν αναφερθήκαμε διεξοδικά, είναι ήσσονος σημασίας.

Εξίσου σημαντικοί είναι και οι Έλληνες Φαρμακολόγοι ή Φαρμακοποιοί, οι οποίοι, όπως λέει και το όνομά τους, ποιούσαν, έφτιαχναν φαρμακα, στηριζόμενοι στην φύση, σε αντίθεση με την σύγχρονη εποχή που περιορίζονται σε απλή μεταπώλησή τους από τις Φαρμακοβιομηχανίες. Τέτοι ήταν ο Διοσκορίδης, όπως προαναφέραμε, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, που γνώριζε πολλά από ριζοτομία και βοτανολογία και ο μαθητής του Θεόφραστος αλλά και πολλοί άλλοι…

Ο Ιπποκράτης, «ο πατέρας της Ορθολογικής Ιατρικής», όπως τον αποκαλούν παγκοσμίως, μιλά ξεκάθαρα και κατονομάζει την Ομοιοπαθητική Ιατρική: «Τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα».
Ο όρκος του απαγγέλλεται μέχρι σήμερα στις Ιατρικές Σχολές, στον οποίον συνοψίζει για κάθε μελλοντικό γιατρό τα εξής:
«Να τιμά σαν τους γονείς του αυτόν που του δίδαξε την ιατρική
Να διδάσκει αφιλοκερδώς την τέχνη του σε όποιον θέλει να την ακολουθήσει, με την προϋπόθεση να τηρήσει και αυτός με την σειρά του τον όρκο.
Να προσφέρει ΜΟΝΟ ζωή και όχι θάνατο, ακόμα και αν του το ζητήσει ο ίδιος ο ασθενής (αυτό ισχύει και στην περίπτωση της έκτρωσης – «άμβλωσης», όπως ρητά αναφέρει)
Να τηρεί το ιατρικό απόρρητο και να μην μεταφέρει ό,τι συναντά στο κάθε σπίτι
Να είναι εγκρατής».

Το περιοδικό «Ιέραξ» της Ελληνικής Ακαδημίας της Βασκωνίας-Μπιλμπάο αναφέρει: Ο Ιπποκράτης είναι ο πατέρας του όρκου, τον οποίον, όποιος έμελλε να αφιερωθεί στην Ιατρική, έπρεπε να απαγγείλει».

Αλλά και η Γαλλίδα ελληνίστρια Jacqueline de Romilly περιγράφοντας το έργο του Ιπποκράτη, καταγράφει (Emile Baulieu, Collège de France, Pour l’ Amour du Grec): «Τι κείμενο! Τι πολιτισμός!»

Ο Γ. Κρύκας στο περιοδικό «Ιστορία (τ. 52)» αναφέρει: «Ο Ιπποκράτης επιχειρούσε επεμβάσεις που και σήμερα είναι δυσκολότατες (π.χ. διάνοιξη κρανίου με τρυπάνι). Επανέφερε στην θέση τους εξαρθρωμένα μέλη , έκοβε τα σεσηπότα, πραγματοποιούσε πλευρεκτομές, παρακεντήσεις στον θώρακα και στην κοιλιά, άνοιγε περινεφρικά αποστήματα, χειρουργούσε αιμορροΐδες και συρίγγια, χρησιμοποιούσε καθετήρα για να αφαιρέσει λίθους από την κύστη, πραγματοποιούσε δύσκολες επεμβάσεις στο κρανίο με χαλύβδινα εργαλεία και χρησιμοποιούσε στο χειρουργείο του φλεβοτόμους, οστεολαβίδες, μηχανήματα, πριόνια, μαχαίρια, βελόνες, τρυπάνια, μητροσκόπια και τόσα άλλα».

Αναπαράσταση της μεθόδου, με την οποία ο Γαληνός προέβαινε σε κρανιοανατρήσεις.

Συνεχιστής της Ιπποκρατικής Ιατρικής θεωρείται ο Γαληνός, ο οποίος αναγνωρίζεται και ως ο Ιδρυτής της Πειραματικής Φυσιολογίας και της Ανατομικής.

Το περιοδικό Halcon αναφέρει: «Είναι ο συνεχιστής του Ιπποκράτη. Υπήρξε κατά την διάρκεια ολόκληρου του Μεσαίωνα ο κατ’ εξοχήν γιατρός της Οικουμένης, με τρόπο ώστε και το όνομά του να χαρακτηρίζει κάποιον ως γιατρό(…) Για τον Γαληνό η φύση διαθέτει δύναμη δημιουργική. Τον χαρακτηρίζει, όπως και τον Ιπποκράτη, βαθύτατη ηθική. Εκτιμούσε ότι αυτό που ο γιατρός εξετάζει είναι πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος και όχι μία ακόμη κλινική περίπτωση. Για να θεραπεύσεις την ασθένεια πρέπει να εκτιμήσεις τον ασθενή ως ανθρώπινη αξία».

Επιτελούσε και αυτός με την σειρά του δυσχερείς επεμβάσεις, όπως η εκτομή στέρνου για να θεραπεύσει παθήσεις της καρδιάς, και περιέγραψε την θεραπεία των νευρικών παθήσεων εξαιτίας πυρετού, για την οποία βραβεύτηκε αργότερα με νόμπελ ο Αυστριακός Wagner.

Η ιατρική των Ελλήνων, σεβόμενη πάνω και πέρα απ’ όλα τον άνθρωπο, έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο εξέλιξης όσο και αποτελεσματικότητας και έδωσε τα «φώτα» της σε όλη την οικουμένη! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρικών όρων σε ολον τον κόσμο έχει ρίζες ελληνικές, κάτι που θα αναλύσουμε στο επόμενο άρθρο μας.

ΠΗΓΗΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τροποποιήσεις γραμμών της ΟΣΥ ΑΕ στο Δήμο Πειραιά λόγω επέκτασης του Τραμ από την ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2014

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω των μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις) που θα εφαρμοσθούν στο κέντρο του Δήμου Πειραιά από την ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2014 στο πλαίσιο των έργων κατασκευής της «επέκτασης ΤΡΑΜ στον Πειραιά», θα εφαρμοσθούν τροποποιήσεις στις διαδρομές των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ  που διέρχονται από το κέντρο του Πειραιά:

Κωδικός Γραμμής
ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

17
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ (προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δικτύου στην 2ας Μεραρχίας)
20
Ν.ΦΑΛΗΡΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ (προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δικτύου στην 2ας Μεραρχίας)
040
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ Διαδρομή προς Τέρμα
049
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ Διαδρομή προς Τέρμα και Διαδρομή προς Αφετηρία
130
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗ Τμήμα διαδρομής προς Ν. Σμύρνη
217
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ Διαδρομή προς Τέρμα
218
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Διαδρομή προς Τέρμα
229
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ Διαδρομή προς Τέρμα
232
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ Διαδρομή προς Τέρμα
300
ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΤΖΑΝΕΙΟ
500
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ (νυχτερινή) Διαδρομή προς Τέρμα
904
ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΣΤ.ΠΕΙΡΑΙΑ-ΦΡΕΑΤΥΔΑ Τμήμα διαδρομής προς Πειραϊκή
906
ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
909
ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΓ.ΣΟΦΙΑ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Διαδρομή προς Αφετηρία και Διαδρομή προς Τέρμα
915
ΛΟΦΟΣ ΒΩΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
A1
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΟΥΛΑ Διαδρομή προς Τέρμα
B1
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Διαδρομή προς Τέρμα
E90
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΝΕΠ/ΠΟΛΗ (ΕΙΔΙΚΗ EXPRESS) Διαδρομή προς Τέρμα
X96
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) Διαδρομή προς Τέρμα


Οι λοιπές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ (παρακάτω πίνακας) που διέρχονται από τον Πειραιά δεν επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στις 23/02/2014.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Κωδικός Γραμμής
Ονομασία Γραμμής
16
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
   420 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
703
ΠΕΙΡ.-ΑΓ.ΑΝΑΡΓ.-ΑΓ.ΕΛ/ΡΙΟΣ (μέσω ΘΗΒΩΝ)
800
ΝΙΚΑΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛ.ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ)
801 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΛΑΣΚΑ
803
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΑΣΟΣ Β (μέσω Ι.ΟΔΟΥ)
809
ΣΧΙΣΤΟ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α
810
ΣΧΙΣΤΟ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β
814
ΣΧΙΣΤΟ-ΚΑΡΑΒΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
824
ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α
825
ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β
826
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΜΗΝΑΣ
827
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Γ\' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ-ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ
828
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ-Γ\' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
830
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
831
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ
832
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ
833
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΕΥΓΕΝΕΙΑ
843
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΕΡΑΜΑ
845
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ (μέσω ΘΗΒΩΝ)
846
ΝΕΑΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α
847
ΝΕΑΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Β
859
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
871
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ (μέσω Λ.ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ)
875
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΕΟΣ ΜΩΛΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Παρακάτω αναφέρονται οι στάσεις στην κεντρική περιοχή του Πειραιά που επηρεάζονται από τις αλλαγές των διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Ονομασία στάσης
Οδός
Διερχόμενες γραμμές
ΓΟΥΝΑΡΗ
Καραολή και Δημητρίου
300
ΟΤΕ
Καραολή και Δημητρίου
300
ΠΙΚΠΑ
Καραολή και Δημητρίου
300
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Γρ.Λαμπράκη
049,915
ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Καραολή και Δημητρίου
300
ΜΕΤΑΞΑ
Γρ.Λαμπράκη
040,049,218,232,915
ΜΕΤΑΞΑ
Γρ.Λαμπράκη
049,915
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Βασ.Γεωργίου Α\'
130,217,229,Α1,Β1
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Βασ.Γεωργίου Α\'
20,040,049,218,232,915,Ε90,Χ96
ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ
Βασ.Γεωργίου Α\'
17,20,049,217,218,229,232,300,904,906,909,915
ΜΕΤΑΞΑ
Γρ.Λαμπράκη
20
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ (*)
Ακτή Μουτσοπούλου
300,904
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (*)
Βασ.Γεωργίου Α\'
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 049,915
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Ακτή Μιαούλη
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 049,217,229
ΤΕΡΨΙΘΕΑ
Ηρ. Πολυτεχνείου
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 040,Α1,909,906
ΠΛ. ΚΟΡΑΗ
Ηρ. Πολυτεχνείου
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 040,Α1,909,906
ΑΦΕΤΗΡΙΑ (ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ) (**)
Ακτή Μιαούλη
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (**)
Ηρ. Πολυτεχνείου
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 17
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (**)
Σκουζέ
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 17
2ας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) (**)
Ακτή Μιαούλη
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  17
ΑΓΟΡΑ (**)
Ακτή Ποσειδώνος
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 17,20
(*) μεταφέρονται σε άλλη θέση
(**) μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δικτύου τρόλει

ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Ονομασία στάσης
Οδός
Διερχόμενες γραμμές
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
Ελ.Βενιζέλου
300
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Ελ.Βενιζέλου
300
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ελ.Βενιζέλου
049,300,915
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ
Τσαμαδού
130,217,218,229,232,500,915,Β1
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τσαμαδού
130,217,218,229,232,500,915,Β1
ΤΣΑΜΑΔΟΥ
Τσαμαδού
218,232,300,500,904,906,909,915
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (**)
Γρ.Λαμπράκη
040,049,300,Α1,Ε90,Χ96
ΠΛ. ΚΑΝΑΡΗ
Γρ.Λαμπράκη
20Κ,904,909,906
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ (*)
Ακτή Μουτσοπούλου
300,904
ΠΛ. ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
2ας Μεραρχίας
20Κ,040,049,Α1,Ε90,Χ96,909,906
2ΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
2ας Μεραρχίας
049,217,229
(*) υφιστάμενη που έχει μεταφερθεί
(**) υφιστάμενη με νέες διερχόμενες γραμμές

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ονομασία στάσης
Οδός
Διερχόμενες γραμμές
ΤΕΡΨΙΘΕΑ
Ηρ. Πολυτεχνείου
130,217,229,Β1
ΠΛ. ΚΟΡΑΗ
Ηρ. Πολυτεχνείου
130,217,229,Β1
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Ακτή Μιαούλη
826,827,828,831,832,833,843,
859,875,Χ96
ΓΟΥΝΑΡΗ
Γούναρη
16,420,703,800,809,810,827,
828,830,831,846,847,300,17(*),
20Δ(*)
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
Εθν. Αντιστάσεως
800,814,846,847,17(*),20Δ(*)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (*)
Λεωφ.Βασ.Γεωργίου Α\'
20Κ,904,909,906
(*) υφιστάμενη που έχει μεταφερθεί

Την Κυριακή 23/02/2014 μέχρι τις 7:00 π.μ. θα γίνουν τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ που επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις λόγω των εκτελούμενων έργων. Ειδικά οι λεωφ. γραμμές 904,906,909,915 μέχρι τις 7:00 π.μ. δεν θα εκτελούν δρομολόγια. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Όλη η Ελλάδα μια ΜΚΟ για βολεμένους, λαμόγια και ξεπουλημένους

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές χώρες. Υποτίθεται ότι δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

Είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ενέργειες και προσπαθούν να βοηθήσουν σε μια σειρά από θέματα ευαίσθητα και στα οποία δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει το κράτος.

Υπάρχουν πολλές, καλές και άξιες ΜΚΟ οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο. Χρησιμοποιούν τα κονδύλια που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αυξάνουν με χορηγίες από ιδιώτες και συμβάλλουν στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων.

Μια περίοδο, όμως, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δεκάδες ΜΚΟ οι οποίες δεν είχαν σκοπό την φιλανθρωπία, αλλά τη ρεμούλα. Ήταν κλασικά παραδείγματα του μεταπολιτευτικού μοντέλου της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Από τον κρατικό αξιωματούχο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Αν και σε καμιά περίπτωση οι κακές ΜΚΟ δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύνολο των Οργανώσεων, αν δει κανείς τη λίστα με όσες δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει τι συνέβαινε.

Απίθανες Οργανώσεις με απίθανα ονόματα για ένα απίθανο έργο που αφορούσαν από την αποναρκοθέτηση περιοχών μέχρι την προστασία σπάνιων ειδών του ζωϊκού βασιλείου.

Πιο κάτω παραθέτουμε μια λίστα με περισσότερες από 500 ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνταν από τα δικά μας χρήματα. Η λίστα αυτή περιείχε τις Οργανώσεις που ήταν καταγεγραμμένες και καταχωρισμένες το 2011 στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια υπηρεσία που επικεφαλής ήταν ο Αλεξ Ρόντος την περίοδο 2000-2004.

Όποιος έχει το κουράγιο να δει τα ονόματα των ΜΚΟ θα διαπιστώσει πως πολλές από αυτές δεν εκπλήρωσαν ποτέ το έργο τους. Είναι τόσο απίθανες που προκαλούν ακόμη και την κοινή λογική.
Οι ΜΚΟ της ρεμούλας είναι ίσως λιγότερες από τις σοβαρές ΜΚΟ για τις οποίες δεν μπορούμε να προσάψουμε τίποτε. Όμως, στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης όπου ο καθένας έστηνε κι από μια οργάνωση για να παίρνει χρήματα, η μπάλα παίρνει και τους καλούς και τους κακούς.

Δεν έχει σημασία αν ο Γ. Παπανδρέου και οι εντιμότατοι φίλοι του έκαναν τα στραβά μάτια στο πάρτι που γινόταν. Σημασία έχει ότι στη χώρα μας η φιλανθρωπία έγινε μπίζνα. Οι ΜΚΟ έγιναν πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος. Έγιναν πεδίο πλουτισμού αλλά και προβολής και κοινωνικής ανέλιξης. Αντί για αθόρυβη και τίμια δουλειά μετατράπηκαν σε όργανα συγκεκριμένων συμφερόντων που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.

Κι όταν ο απλός και τίμιος κόσμος διαβάζει όλα αυτά θα αναρωτιέται: Γιατί δεν έκανα κι εγώ μια ΜΚΟ για την προστασία της αθηναϊκής αρκούδας, έστω κι αν δεν υπάρχει τέτοια; Ή για τον βάτραχο της Τασμανίας ή την… αποναρκοθέτηση της Ελβετίας που δεν έχει δει ποτέ πόλεμο;

Όλη η Ελλάδα μια ΜΚΟ για τους βολεμένους, τα λαμόγια και τους ξεπουλημένους.

Δείτε τη λίστα με τις διαπλεκόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Κοινωνική Αλληλεγγύη ΜΚΟ Ανθρωπ. Βοήθειας
Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη
Κύκλος της Πάτμου
Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα - Ελληνικό
Τμήμα
Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου / Ευρωπαϊκός
Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου
Κέντρο Ανάπτυξης & Εκπαίδ. Ευρ. Προοπτική
Ελληνικός Σύνδεσμος για τη Διεθνή Ανάπτυξη
Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλ. Ερευνών
Βιωσιμότητα, Ένωση για το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό
Φαρμακοποιοί του Κόσμου
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κέντρο Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού
Βαλκανική Ένωση Φιλίας
Οικολογική Ένωση Έβρου
Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης
Διεθνής Ανθρωπ. Οργαν. Ορθόδοξων Χριστιανών
Αλληλεγγύη των Λαών
Κέντρο Έρευνας & Δράσης για την Ειρήνη
Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης
Άμεση Επέμβαση για την Προστασία Αγριάς Φύσης
Εταιρεία Συλλογικής Υποστήριξης κατά του AIDS
Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Ελληνικό Τμήμα
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης
Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου
Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας
Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων
Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής
Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων
Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημ. Αλληλεγγύης
Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Μαγνησίας
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ενημέρωσης Υποστήριξης Ανάπτυξης του Τρίτου Κόσμου και των Αναπτυσσόμενων χωρών «Μέγας Αλέξανδρος»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ένωση για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη - Πολίτες του Κόσμου
ΑΡΤ Ελλάς
Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη
Χερσόνησος του Αίμου
Νέα Οικολογία
Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία - Αλληλεγγύη
Έλληνες Εθελοντές
Ελληνική Δράση Αφρικής
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων Υγρότοπων
Οι φίλοι της Αφρικής
Κέντρο Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Μεσογείου για το Περιβάλλον
Αρχιπέλαγος - Περιβάλλον και Ανάπτυξη
Γέφυρες Φιλίας - Ινστ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής
Διαβαλκανική Επιτροπή για Συνεργασία στην Παιδεία και στον Πολιτισμό
Γεωτεχνικοί Ελλάδας Χωρίς Σύνορα
Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων
Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση
Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας
Ινστιτούτο Στρατηγικών & Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου
Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας
Εύδηλος - Εταιρεία Περιβαλλοντικών Εφαρμογών
Οικολογική Κίνηση Δράμας
Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία
Ανθρωπιστική Άμυνα
Ελληνική Επιτροπή ΜΚΟ για την Ανάπτυξη
Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής Επιχ. Συνεργασίας
Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος»
Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη
Εταιρεία Προστασίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Αγριας Ζωής
Αναπτυξιακή Συνεργασία & Αλληλεγγύη
Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
Κέντρο Ερευνών για τη Μεσογειακή Συνεργασία
Ίδρυμα Ελληνορωσικής Συνεργασίας
Ανοιχτοί Ορίζοντες
Forum των Δελφών
Οικολογική Κίνηση Ν. Θεσσαλονίκης
Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδια»
Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια
Σώστε τα Παιδιά
Ινστιτούτο Ελληνική Αλιευτική Εταιρεία
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Actionaid Ελλάς
Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας»
Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο
Σύλλογος Υποστήριξης Ερευνών κατά της Λευχαιμίας και άλλων Παθήσεων
Εταιρία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών
Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες
Σύνδεσμος Εταιρ. Διαβαλκανικής Συνεργ. Γυναικών
Κέντρο Επιμόρφωσης και Πληροφόρησης Γυναικών «Παναθηναϊκή»
Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης & Συνεργασίας
Σύνδεσμος Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας
Ιατρικό Κέντρο Αποκατ. Θυμάτων Βασανιστηρίων
«Χριστιανική Ελπίς» Ορθόδοξη Αδελφότητα
Οικολογική Ομάδα Σητείας
Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης
Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών
Κλίμακα - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνική Κεφαλαίου
Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς
Ελληνικό Κέντρο Ευρωπ. Μελετών και Ερευνών
Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικών Τεχνολόγων
Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Ερευνών «Ο Ιερός Χρυσόστομος»
Κέντρο Ερευνών Ρίζες
Κίνηση για την Ειρήνη τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Ανεξαρτησία
Οργανισμός Πολιτιστικοί Ορίζοντες
Ελληνοπαναμαϊκή Πολιτιστική Ένωση της Ελλάδας
Όμιλος UNESCO νομού Πειραιώς & Νήσων
Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη
Το Σπίτι του Παιδιού «Ο Άγιος Βασίλειος»
Κέντρο Ενημέρωσης και Προώθησης Κοινοτικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
Διαβαλκανική Συνεργασία
Αντιγόνη - Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία
Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και άλλων Μορφών Κακομεταχείρισης
Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική
Εταιρία
Working for Europe Through Cultural and Anthropological Research and Education
Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη
Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Ν.Α. Ευρώπη (ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ)
Μεσόγειος - Ομοσπονδία
Ελληνική Εταιρία Στρατηγικών Μελετών
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Δημοσιογράφοι Κοντά στα Σύνορα
Η Χάρτα του Ρήγα
Ομάδες Κοινωνικού Αποκλεισμού - Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης
Γιατροί Καρδιάς
Αστική Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Έκθεσης - Πληροφορικής και Κοινωνικής Έρευνας
Εταιρία Περιφ. Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Οικουμενική Δελφική Ένωση
Διορθόδοξος Σύνδ. Αργολίδας «Οι Αγ. Ανάργυροι»
Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων - Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια
Κέντρο Διατήρησης Διεθνούς Πολιτ. Παράδοσης
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού
Δημοσιογραφική Πρωτοβουλία για τη Διαβαλκανική και Παρευξείνια Συνεργασία
Οδυσσέας
Αειφορία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον
Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών
Κέντρο για την Ανάπτυξη στη Μεσόγειο
Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας
Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες της Μεσογείου
Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης»
Ευρωκινεζικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης
Σύλλογος Προστασίας Περιβ. Αττικής «Η Προστασία»
Σόλων για τη Σύνθεση & τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα
Διεθνές Σωματείο Α' Βοηθειών
Στρατηγικός Σχεδιασμός Χώρου και Προώθηση Δράσεων Πολιτισμού και Επικοινωνίας
Γολγοθάς
Νόμος + Φύση
Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια
Αλληλεγγύη
Γυναίκα - Τέχνη Μεσόγειος
Ελληνική Εταιρεία Έρευνας, Συνεργασίας & Ανάπτυξης για τις Αναπτυσσόμενες Χώρες
Μεσογαία
Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού «anthropos.gr»
Μητροπολιτικό Δίκτυο Γυναικών Νομού Αττικής
Διεθνής Συνεργασία Για Την Ανάπτυξη
Βήμα Αναπτυξιακής Πρωτοβ. και Συνεργασίας
Όμιλος Ιννεργουήλ Γλυφάδας(247 Περιφέρεια του Διεθνούς Ιννεργουήλ)
Ίδρυμα Ορμυλία
Ευρωπαϊκό Ινστιτ. Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας
Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία
Αναστασία-Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας
Σύνδεσμος Εταιρειών και Ε.Π.Ε.
Κέντρο Στήριξης Της Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας Των Γυναικών
Φόρουμ για την Υγεία και τις Πολιτικές Υγείας
Διεθνής Ανθρωπιστική Εκπαιδευτική και Αναπτυξιακή Μέριμνα
Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών ΝΑ Ευρώπης
Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία-Αλληλεγγύη
Διεθνής Ανθρωπιστική Εκπαιδευτική και Αναπτυξιακή Συνεργασία
Μία Γη
Όμιλος Φίλων του Δάσους
Παγκόσμια Βοήθεια και Συνεργασία
Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών, Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης
Κέντρο Μεσογειακού και Νησιωτικού Πολιτισμού
Πυθαγόρας - Κέντρο Ενίσχυσης Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών
Πάροδος Αστική Εταιρεία
Asia Forum, Ευρω-Ασιατικό Κέντρο Οικονομικής και Κοινωνικής Συνεργασίας
Όμιλος UNESCO Αττικής-Αθήνα
Πατριαρχικόν Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής
Διεθνές Κέντρο για Συνεργασία και Επιμόρφωση
Οικολογικός Σύλλογος Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου «Οικόσυλκο»
Ελληνική Αναπτ. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Μεσόγειος 2002: Κέντρο για τον Πολιτισμό και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Συνεργασία
Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία & Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπόμπολα-Δημητρίου-Παπαγεωργίου»
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Παντείου Παν/μίου
Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών
Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής
European Association of People with Disabilities
Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών
Εταιρία Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων
Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας
Ελληνική Εταιρία Μελέτης των Αναγκών και Προαγωγής των Ικανοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία
Σύμβουλοι Υγείας Γυναικών
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Πάντειου Πανεπιστημίου
Ιάσων - Εθελ. Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος
Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος
Κόσμος & Πολιτισμός
Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα
Ακαδημία Πολιτών
Φάρος Ελπίδας
Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση - Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας
Ενεργή Ανθρωπιστική Συμμετοχή
Εταιρία Προώθησης Πολιτιστικών Ανταλλαγών, Εργων και Ανασυγκρότησης
Ελληνικό Κέντρο για τα Παιδικά Media
Διάλογος, Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό
Βαλκανική Κοινωνία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικής Ανάπτυξης
Εταιρεία για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Γη
Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας
Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης
Αναγέννηση Βαλκάν
Συνέδρια - Πολιτιστικά - Εκθέσεις
Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία & Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δήμου Ανατ. Μάνης
Επιστημονική Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού
Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία & Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δήμου Κροκέων
Ανθρωπιστική & Ευρωπολιτ. Ανάπτυξη & Συνεργασία
Επιστημονική Πρωτοβουλία Ερευνα Διαπεριφερειακής Ανάπτυξης Νομαρχίας Λακωνίας & Συνεργασίας με τους Λαούς των Αναπτυσσόμενων Χωρών
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Επιτροπή Ερευνών
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη
Ινστιτούτο Διεθνούς Ανάπτυξης εν Ηπείρω
Εύξεινη Πόλη - Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοίκησεων για την Κοινωνική, Πολιτιστική, Τουριστική, Περιβαλλοντική και Αγροτική Ανάπτυξη
Πανελλήνια Ένωση Νέων και Ασκούμ. Δικηγόρων
Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής
Ομηρικός Κόσμος - Μελέτη - Ανάπτυξη
Balkan and Eastern European Forum για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, τον Εκσυγχρονισμό, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
«Euronem» Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Δίκτυο
Ένωση για την Βοήθεια και την Ανάπτυξη της Αφρικής και της Ασίας
Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών
Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο
Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης
Καθαρή Δύναμη Ανάπτυξης Μ.Κ.Ο
Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμεν. Πατριαρχείου
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Εταιρία Διάσωσης Αρχείων Τύπου ΝΑ Ευρώπης
Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»
«Πορευθέντες» Διορθόδοξο Κέντρο
Όμιλος Unesco Σερρών
Προμηθέας
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Περιφερειακής και Διεθνούς Συνεργασίας
Act Up
Εταιρία Πολιτιστ. και Επιστημονικής Παρέμβασης
Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ΝΑ Ευρώπης
Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (ΔΕΑ)
Διαβαλκανικό Ινστ. Κοινων. Αρωγής Αστική Εταιρία
Ζωή-Ανάπτυξη-Δημιουργία ΜΚΕ
Μεσογειακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης
Θεωμαι Κέντρο Έκφρασης (Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών)
Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκτυο Ανάπτυξης (ΔΑΔΑ)
Ορίζοντες - Ανθρωπιστικές & Πολιτιστ. Δράσεις
Γυναίκες Ενάντια στην Εκμετάλλευση και Ανισότητα
Βιόσφαιρα
Πολιτιστική-Καλλιτεχνική Εταιρεία: Κρίκος
Culture Act
Ωγυγός Αναπτυξιακή μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Σύλλογος Κοινωνικής, Ανθρωπιστικής και Πολιτιστικής Προσφοράς - Διακονία
Σαμαρεία
Ινστιτούτο Μελετών Περιβάλλοντος
Ελληνικός Ανθρωπιστικός Οργανισμός
Διεθνής Οργάνωση εναντίον των Ναρκωτικών & της Διακίνησής τους και υπέρ της Αειφόρου Ανάπτυξης
Σύνδεσμος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Αφρικής
Ένωση Συνοριακής Περιοχής «Εβρος»
Θεάτρου Ανάβασις
Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
Ελληνική Ανθρωπιστική Αντίληψη
Θέσις
Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης
Νερό για τον Άνθρωπο και την Ειρήνη
Μπαχάι Κοινότητα Ελλάδος
Ευρωβαλκανικός Οργανισμός Γεωργίας και Αειφόρου Ανάπτυξης
Σύνδεσμος Ελλήνων Εθελοντών Συμβούλων
Συνεργάτες για Διεθνή Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη Βοήθειας ΑΜΚΕ
Ακμή Αναπτυξιακή
Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής
Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων
Λευκό Χωριό - Πρότυπος Σύλλογος Πρόνοιας & Προστασίας Παιδιού
Παρατηρητήριο Μετα-νεωτερικών Τάσεων
Ελληνική Νομική Βοήθεια
Κέντρο Πολιτισμικού Διαλόγου «Κωστής Μοσκώφ»
Κεφαλληνιακή Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας
Vox Humana - Ανθρώπινη Φωνή
Ακαδημία Δημητριάδος
Πράξις
Δίκτυο - Κοινωνικής Ενταξης- Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης με Προστασία για το Περιβάλλον
Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας
Κέντρο Εκπαιδευτικής & Κοιν. Υποστήριξης Αφρικής
Αναπτυξιακό Κέντρο Νεολαίας
Μηχανικοί του Κόσμου
Ηχώ Καρδιάς
Το Αλλο Πρόσωπο της Αιθιοπίας
Σύνδεσμος Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας
Βαλκανική Δράση για τη Διεθνή Ανάπτυξη
Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου
Filia
Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο Πολιτικής και Δικαίου
Διεθνές Ινστιτούτο Αλληλεγγύης - Αστική Εταιρία
Μακεδονία - Αναπτυξιακή Οργάνωση
Δάσκαλοι του Κόσμου
Κοινωνική Ανάπτυξη
Αναπτυξιακή Προώθηση
Ευρωπαϊκό Κέντρο Καινοτόμων Ανάπτυξης Ερευνών και Μελετών
Ανοικτή Ευρώπη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Αναπτυξιακοί Ορίζοντες
Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας
Παγκόσμια Δράση
Θέμα 117Α Λεσχών Λαιον Νοτίου Ελλάδος
Ελληνική Ένωση Συγκριτικού Δημόσιου Δικαίου
Μονοπάτια της Ανατολής
Ελληνική Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Διεθνές Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων «Ε-Conet»
Τ.Α.S.C. Στοχευμένη Δράση για την Υποστήριξη και τη Συνεργασία
Ιατρική Παρέμβαση
Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας
Το Σπίτι της Αλληλεγγύης
Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής
Πολίτες για το Μέλλον
«ΘΟΑΣ» Εταιρεία για την Προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού
Άνθρωποι Αγάπης
«Αργώ» Διεθνής Αρωγή και Στρατηγική Ανάπτυξη
Σωματείο Ανθρώπινης Συμπαράστασης & Βοήθειας
Καρίτας Αθήνας
Magna Europa
Βαλκανική Αμφικτυονία - Σύνδεσμος Νέων Βαλκανικών Χωρών
Όμιλος Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνωνν και Φίλων Α Με Α «Το Εργαστήρι»
Πνοή
Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης
Περιβαλλονντικός Οργανισμός Αθηνών
Δίκτυο Δράσης
Βήμα Αναπτυξιακής Βοήθειας
Εταιρεία Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης
Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος
Μάνα Γη - Ινστιτούτο για την Προώθηση Νέων Πολιτικών για την Υπαιθρο
Επιστημονικός Σύνδεσμος Ελλήνων Ρομ
Euronet - Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων και Τεχνομεσιτείας
Ελληνικό Διασωστικό Σώμα
Νέα Πορεία Φροντίδας Ανηλίκων και Νεαρών Παραβατών Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Τηλεδασμός Αστική Εταιρία
Διεθνής Εταιρία Στήριξης Οικογένειας
Ινστιτούτο Ερευνών, Εφαρμογών και Αλληλεγγύης
Κέντρο Μελετών των Οικονομικών Κρίσεων και της Διεθνούς Ασφάλειας
Οικουμενικότης
Η Εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρία (Κοινωφελές Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου)
Πρωτοβουλία Υγεία και Γυναίκα
Μεσογειακή Εταιρία για την Ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού
Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης
Πολύτροπο
Ινστιτούτο Μελέτης Θεσμών
Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Σρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση
Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Λίντερσιπ
Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης
Κίων
Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Eurorelief Hellas»
Ελλάδα για τον Κόσμο
Πολιτεία Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
Όμιλος UNESCO Δωδεκανήσου
Ανθρώπινη Διάσταση
Ελληνική Παιδιατρική και Κοινωνική Βοήθεια
Εταιρία Παιδαγωγικών Επιστημόνων Κομοτηνής
Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού
Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση του Παιδιού
Ίδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης
Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας - Πορεία
Ίδρυμα Τζένη Καρέζη
Πολιτιστική και Φιλανθρωπική Εταιρεία Κέντρο Βοήθειας των Αρμενίων «Ρούπεν και Νέβαρτ Καλφαγιάν»
Δίκτυο Αλληλ. για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη
Διαβούλευση - Ινστιτούτο Μελέτης και Ερευνας για την Πολιτική, την Οικονομία, και τον Πολιτισμό
Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών και Μελετών
Εταιρεία για την Ανεξιθρησκεία, την Ευημερία και την Ανάπτυξη των Λαών
Αρωγή
Ινστιτούτο Διαπολιτισμικής Συνεργασίας
Εταιρία Μελέτης & Καταγραφής Απόδ. Ελληνισμού
Διεθνές Δίκτυο Κωνσταντινουπολιτών
Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Σύλλογος Φίλων Ορθοδόξου Ιεραποστολής Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Activas Humanitas
Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας
Praksis Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας
Fair Trade Hellas
Ελληνικό Κέντρο Ερευνας, Εκπαίδευσης, Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Προώθησης της Απασχόλησης και Ανάπτυξης
Έγνοια
Ινστιτούτο Αστυνομικών Μελετών Επιμόρφωσης και Τεκμηρίωσης
Artopos
«Καλλιστώ» Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Αγρια Ζωή και τη Φύση
Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για τη Διάσωση και την Προαγωγή της Νομικής Επιστήμης
Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχέσεων και Συνεργασίας
Ήλιος - Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γιουροτέινινγκ
Ινστιτούτο Ομαδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+
Ψυχασπίς
Εταιρεία Πολιτιστικών και Παραγωγικών Έργων Ανταλλαγών και Τεχνογνωσίας
Υγεία και Ανάπτυξη
Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελενστινλής»
Οικουμενική
Ινστιτούτο Έρευνας, Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων Άγιος Μάξιμος ο Γραικός
Κέντρο Έρευνας και Φροντίδας για την Ίμβρο
Ελληνική Ακαδημία Διεθνούς και Ελληνικής Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης
Κλαμπ 21 (Εγρήγορση) ΜΚΟ
Τουριστικός και Αναπτυξιακός Όμιλος Χαλκιδικής
Αειφόρος Ανθρωπιστική Δράση
Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών
Global Action Now International
Δράσεις Αλληλεγγύης στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια για Ανάπτυξη και Συνεργασία
Ευρωπαϊκό Φόρουμ Εθελοντικών Οργανώσεων
Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου
Δράση για τον Ανθρωπο
Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Π.Ε. Μελέτης - Προστασίας - Ανάδειξης Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Καβάλας
Ελληνικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας
Πρωτοβουλία Γονέων Παιδιών με Εξωσωματική Γονιμοποίηση
Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου
Ινστιτούτο Μοχάμεντ Αλι για την Ερευνα της Ανατολικής Παράδοσης
Αρκαδία
Θεατρικά Δρώμενα Ιασμος
Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων
Διεθνές Ινστιτούτο Τουρισμού, Πολιτισμού και Αειφόρου Ανάπτυξης
Όμιλος UNESCO Δ. Αμαρουσίου Περιφ. Αττικής
Αστική Εταιρία Βιοτεχνολογίας, Βιοεπιστημών και Πολιτισμού
Ευρωπαϊκός Ομιλος Παρέμβασης Πολιτών
Ελληνο-ορθόδοξη Οργάνωση για την Ανάπτυξη και την Αρωγή
Ίδρυμα Δράσης κατά του καρκίνου του μαστού
Εμμανουήλ Δυναμική Ζωής
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-παράρτημα Ν. Ροδόπης
Αποκάλυψη
Πυξίδα
Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ»
Ευρωπαϊκή Ένωση Φίλων Robert Schuman
Κέντρο Πολιτιστικών Ερευνών και Ανάπτυξης
«Ισότης» Κοινωνία της Πληροφορίας Ανοιχτή στις Ειδικές Ανάγκες
Βήμα Διπλωματών
Σύλλογος Φιλίας και Αλληλεγγύης και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλήνων και άλλων λαών
Βοτανικός Κήπος Δυτικής Μακεδονίας
Βαλκανική Προοπτική
Κέντρο Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας
Ελληνική Εταιρεία Μελέτης των Αναγκών, προαγωγής των ικανοτήτων και αύξησης των δεξιοτήτων των ατόμων με προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών (χρήστες ουσιών, άτομα υπό απεξάρτηση, απεξαρτημένα, οροθετικοί, φυλακισμένοι)
Αναδραση
«Κοχλίας»: Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Διαφορετικότητας
Ερύμανθος
Εταιρεία Ψυχοκοιν. Ανάπτυξης & Ψυχοθεραπείας
Πεταλούδα Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
Ενιαίος Φορέας Ποιότητος
Κιβωτός του Κόσμου
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
Ροταριανός Όμιλος Αθήναι - Λυκαβηττός
Faire Planet
Έλληνες Ιατροί
Πολιτιστική Ακαδημία
Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία
Ινστιτούτο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας
Πολιτισμικός δίαυλος
Έλληνες Διασώστες
Ιντιστούτο Φιλοσοφικών Ερευνών
Οργανισμός για την Αυτοδιοίκηση, την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Κοινωνική Αλληλεγγύη
Γυναίκες Χωρίς Σύνορα
Βαλκανικοί Τόποι
Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου
Κοινωνία της Αλληλεγγύης
Δεσμός Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας
Νεολαία Ηπείρου
Six Billions Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
Ρωμυωσύνη, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Ανθρώπινη Υποστήριξη, Human Sustainability
Ελληνικός Σύνδεσμος Οικογεν. Προγραμματισμού
Ιεραποστολικό Κέντρο - Διακονία Αγάπης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
Διαπολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας
Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς»
Ιερό Ησυχαστήριον Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκοπής Ελλάδος Διασποράς
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Ελληνική Εταιρεία Προγεννετικής Αγωγής
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Σύλλογος Ορθόδοξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλειτος»
Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης
Πράσινος Πλανήτης
Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
Παγκόσμιος Ερευνητικός και Υλοποιητικός Οργανισμός Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας
Γένεσις - Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Πνευματικό Κέντρο Πανηπειρωτικός Μουσικός Σύλλογος «Τσακάλωφ»
Φως της Αφρικής
Ελληνική Ομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων
Εταιρεία για το Παιδί και το Περιβάλλον
Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος ο Αεροπός
Άμεση Ελληνική Βοήθεια
Έλληνες Ναρκαλιευτές
Ταμείον Θράκης
Εκοσίτυ Αστ. Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων
Αλκμήνη
Euroscience Ελληνικό Παράρτημα
Αστική Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος»
Αιγαίου Πολιτεία
Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Αποκατάστασης και Κοινωνικής Μέριμνας
Α21 - Καταργώντας την αδικία στον 21ο αιώνα
Ευρωπαϊκή Κοινωνία, Πολιτική, Έκφραση, Θεσμοί
Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
Ιστορικό Ντοκιμαντέρ - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας
Διεθνές Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης
Εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ηλις»
Διεθνής Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής - Η Επόμενη Μέρα
Ιλισός

ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θα χτυπιώμαστε στα βράχια μέχρι να διαλυθεί το καράβι

Το κυριότερο, το αναπόδραστο μέλημα της παγκόσμιας κοινωνίας, έχει καταστεί η "νομοτέλεια", ανεμπόδιστα οι πάμπλουτοι να πλουτίζουν περισσότερο. Κάθε άλλος σχεδιασμός, κάθε άλλη αναγκαιότητα, κάθε άλλη προτεραιότητα, που υπερσκελίζει αυτήν του ανεμπόδιστου πλουτισμού των βαθύπλουτων, άρα και την αδιαμφισβήτητη οικονομική ηγεμονία εκατό οικογενειών αυτού του πλανήτη, εξοβελίζεται στα "αζήτητα" υπόλοιπα του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών κατακτήσεων, που ευθύνονται γιά την χειραγώγηση μιάς οικονομίας που δεν ήταν ελεύθερη, όπως πρόσταζε ο πατερούλης των απανταχού νεοφιλελέ Μίλτον Φρίντμαν. 

Άρα κάθε κοινωνικό έργο, κάθε παροχή υγείας π.χ. που δεν εξαργυρώνονταν με την καταβολή ζεστού χρήματος προς έναν επιχειρηματία στον τομέα της υγείας, αντιστρατεύεται τον βασικό κανόνα του θατσερομιλτονφριντμανισμού: την πλήρη και απόλυτη ελευθερία της οικονομίας.

Σε αυτήν την διατύπωση της θεωρίας του, περί πλήρους και απόλυτης ελευθερίας της οικονομίας ο Μίλτον Φρίντμαν είχε βάλει έναν αστερίσκο και είχε κάνει μία υποσημείωση (κατά προσφιλή έκφραση των νεοφιλελέ): Η αυτορύθμιση της ελεύθερης οικονομίας, προϋποθέτει την ανεμπόδιστη λειτουργία του πανάρχαιου νόμου της προσφοράς και της ζήτησης.

Ερώτηση κρίσεως: στον πλανήτη Γη, που η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής έγινε, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να εξασκούν εναρμονισμένες πρακτικές, άρα να συνθέτουν καρτέλ, είναι δυνατόν να λειτουργήσει η φέρελπις, αυτορυθμιζόμενη οικονομία του Φρίντμαν;

Στον πλανήτη Γη, που η ζήτηση βασικών ειδών διατροφής υποσκελίζεται από την ζήτηση ειδών lifestyle, "κατόρθωμα" της δαιμονιζόμενης διαφημιστικής βιομηχανίας, μέσω μιας δαιμονιζόμενης τηλεόρασης, είναι δυνατόν να μην ευνοήσει την Monsanto, που καραδοκεί να πουλήσει στους πεινασμένους τα "πολύ παραγωγικά" προϊόντα της, που όμως εγκλωβίζουν τους πεινασμένους στην εξάρτησή τους από αυτήν;

Στον πλανήτη Γη, ποια άλλη εταιρεία θα σταθεί ανταγωνιστικά προς την Monsanto, ειδικά αν επιδεικνύει μια πιο ηθική στάση ως προς τα μεταλλαγμένα προϊόντα σποράς, χωρίς η δεύτερη να καταπιεί αμάσητη την πρώτη;

Στον πλανήτη Γη, είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια ελεύθερη, πλην όμως χειραγωγούμενη από τους κερδοσκόπους οικονομία, που να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη της, να υποκαταστήσει τις παροχές του πάλαι ποτέ κοινωνικού κράτους, είτε μιλάμε για την Σουηδία, είτε μιλάμε για το ΙΚΑ, εξαργυρώνοντας τις πενιχρές αποδοχές τού εργασιακού του βίου, σε διαβίωση, υγεία και συντάξιμες αποδοχές;

Στον πλανήτη Γή, θεωρήθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας ήταν η χειραγώγηση της από το κράτος, η οποία και δαιμονοποιήθηκε υπέρ της χειραγώγησης της από τους επιδέξιους σφετεριστές της. 

Στον πλανήτη Γή, η νομή των του οίκου, η οικονομία, ήταν πάντα αποτέλεσμα του ανθρώπινου μόχθου. Αν διαστρεβλωθεί ο αρχέγονος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, αλλοιώνεται και η αρχέγονη έννοια της ανταμοιβής του μόχθου, δηλαδή της εργασίας. Κατά συνέπεια τι νόημα θα έχει η εργασία που δεν ανταμοίβεται;

Αν ακολουθούσαμε τους φυσικούς κανόνες που ακολουθούν τα υπόλοιπα θηλαστικά, να μην επιδεικνύουν δραστηριότητα αν δεν ανταμοιφθούν, θα είχαμε φθάσει στην λύση του "γόρδιου δεσμού" των λαών με τους σφετεριστές του μόχθου τους.
Προς το παρόν το καράβι, που αυτοί το έριξαν στα βράχια, οι ίδιοι προσπαθούν να το σώσουν, αφήνοντάς το να χτυπιέται μέχρι να διαλυθεί.

Οι εγκληματίες που διαχειρίζονται το πειραματόζωον Ελλάς, στοχεύουν στην σταδιακή άλωση όλων των επίγειων, υπόγειων, θαλάσσιων και υποθαλάσσιων θησαυρών του.

Εκτός των υλικών κερδών που θα αποκομίσουν, στοχεύουν και σε κάτι άλλο, σε έναν άϋλο θησαυρό. Την διαχείρηση των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού ως πλουτοπαραγωγικής πηγής, υπογράφοντας μνημόνια "πολιτιστικής συνεργασίας" με τους Αμερικανούς, σαν πρώτο βήμα γιά την παράδοση των αρχαιολογικών χώρων, βορά στα αδηφάγα συμφέροντα, που θα αφελληνίσουν τους θησαυρούς και τα μνημεία με τον ίδιο τρόπο που το τουρκικό κράτος πλασσάρει τις ελληνικές αρχαιότητες και τα μνημεία ως "αρχαιότητες της Ανατολίας".

Σε τι άλλο αποσκοπεί η πρεμούρα του Μητσοτάκη γιά μαζικές διαθεσιμότητες-απολύσεις των υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού και αντικατάστασή τους με άλλους, αμφιλεγόμενων προσόντων, πειθήνιους, απαξιωτικά αμοιβόμενους με μισθούς ΜΚΟ;


Ο Μπαγασάκος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ποια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;

 Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ.


Άρθρο των Χριστίνα Λασκαρίδη και Γιώργου Παπαλεξίου (Μέλη της Πρωτοβουλίας για την Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου)

Οι δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους (συγκυβέρνηση) επιβάλλουν ένα σκηνικό εξαθλίωσης και λιτότητας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους ενώ το χρέος συνεχίζει να αφαιρεί τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Πολύς λόγος γίνεται για την λεγόμενη «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ένα μέγεθος που αξιολογείται με βάση τον αυθαίρετο δείκτη, χρέος προς ΑΕΠ. Η πορεία της βιωσιμότητάς του παρακολουθείται μέσω διαφόρων ευφάνταστων οικονομικών σεναρίων, τα οποία προσδιορίζουν το ακριβές ποσοστό που το καθιστά βιώσιμο ή μη.

Πριν τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος το χρέος το 2009 ήταν 110% του ΑΕΠ – ένα ποσοστό το οποίο χρησιμοποίησαν για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και την «φανερή» μη-βιωσιμότητά του. Στο ποσοστό του 110%, που έπειτα έγινε 129%, στηρίχτηκε η «αναγκαιότητα» για τα μνημόνια. Δέκα χρόνια αργότερα (2020), και αφού το ελληνικό κράτος έχει χρεωθεί για τη «διάσωσή» του 247 δις, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σενάριο για χρέος 124% επί του ΑΕΠ, αφού πρώτα φτάσει στο προβλεπόμενο 175% το 2016, θα είναι βιώσιμο.

Ως ΕΛΕ εναντιωνόμαστε στην δικτατορία του χρέους και την υποτιθέμενη «βιωσιμότητά» του για τους εξής λόγους:

1.Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ, απέδειξαν την ανικανότητα και την πλήρη αποτυχία τους να προβλέψουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του χρέους. Αντιπαραθέτοντας τις τρίμηνες προβλέψεις της Τρόικα με την αμείλικτη πραγματικότητα βλέπουμε ότι δεν κατάφεραν να προβλέψουν έστω και τρεις μήνες με ακρίβεια, πόσο μάλλον να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος 2, 3 ή 10 χρόνων. Με βάση αυτές τις λάθος εκτιμήσεις, όμως, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δανειστές κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, χιλιάδες επιχειρήσεις – όλα στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους, που απλώς δεν είχαν υπολογίσει σωστά.

2.Το ελληνικό χρέος μετά το τσουβάλιασμα των ΔΕΚΟ (18 δις) και του swap της Goldman Sachs (5.4 δις), ανήλθε το 2010 στα 329 δις. Μετά από τρεισήμισι χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής και κοινωνικής καταστροφής, το χρέος για το 2013 έφτασε τα 322 δις (ή αλλιώς το 175% του ΑΕΠ). Πως είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο όταν έχουμε ήδη πληρώσει για τόκους και χρεολύσια πάνω από 563 δις για την περίοδο 1992-2013;

3.Χρησιμοποιώντας διαφορετικά την έννοια του μη-νομιμοποιημένου και απεχθούς χρέους φτάνουμε σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα για τα αποδεκτά επίπεδα του χρέους. Η έννοια της μη- νομιμοποίησης του χρέους θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί ή πρέπει να δεσμεύονται τα έσοδα ενός κράτους για την αποπληρωμή του χρέους, και να θυσιάζονται, την ίδια ώρα, στοιχειώδη κοινωνικά και εργασιακά συμφέροντα και ανάγκες. Αυτή ήταν εξ άλλου και η θέση του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην χώρα για τις επιπτώσεις του χρέους και της συνεπαγόμενης λιτότητας.

4.Χρησιμοποιώντας άλλους δείκτες για να αξιολογήσουμε το χρέος, όπως για παράδειγμα τα χρήματα που ξοδεύει το κράτος στην υγεία, στην εκπαίδευση θα λέγαμε ευθαρσώς ότι το χρέος από πολύ πριν δεν ήταν βιώσιμο. Για παράδειγμα, από τον προϋπολογισμό του 2012 βλέπουμε ότι μονάχα οι τόκοι απορρόφησαν 2.5 φόρες περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις συντάξεις και 3.5 φορές παραπάνω σε σχέση με την υγεία.

5.Όταν ένα κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές και ταυτόχρονα τις ανάγκες του πληθυσμού, τότε μπορεί να επικαλεστεί την «κατάσταση ανάγκης» για να αμυνθεί από την αιμορραγία της αποπληρωμής του χρέους. Αντί λοιπόν, να χρησιμοποιείται η έννοια της «εκτάκτου ανάγκης» για να καταστέλλουν και να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και να δικαιολογούν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, θα μπορούσε το κράτος να επικαλεστεί νομικές πρακτικές για να σταματήσει να πληρώνει το χρέος.

6.Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις υπογράφηκαν και επιβλήθηκαν με τρόπο απεχθή στον κόσμο, παραβιάζοντας τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς κανόνες και το Σύνταγμα.
Ως εκ τούτου:

α) Είναι αναγκαίο να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Τα μνημόνια και η συνεχής λιτότητα επιβλήθηκαν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τραπεζών, και όχι επειδή οι μισθοί ήταν υψηλοί ή γιατί η μη- ανταγωνιστική ελληνική οικονομία έθετε σε κίνδυνο την ευρωζώνη.

β) Δεν αμφισβητούμε το χρέος από νομική σκοπιά, αλλά, κυρίως, από πολιτική και κοινωνική. Από την στιγμή που το χρέος λειτούργησε σε βάρος των πολιτών είναι έτσι κι αλλιώς απεχθές. Δεν ξεχνάμε τα θαλασσοδάνεια των ξένων τραπεζών προς τους δήμους που τελικά μετατράπηκαν σε κρατικό χρέος, τις υπέρ-κοστολογήσεις των δημοσίων έργων αλλά και το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών αγώνων. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

γ) Μετά το PSI και την εκτενή επιβολή διμερών και πολυμερών δανείων έχει αλλάξει εντελώς το προφίλ του χρέους. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στα χέρια των κρατών- μελών της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ, και του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης EFSF. Μόνο το 23,7% είναι ομολογιακό χρέος, το οποίο βρίσκεται στα χέρια κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων. Άρα η Τρόικα τώρα μας δανείζει και μας «παίρνει» τα μέτρα όχι μόνο για να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες δε θα καταρρεύσουν, αλλά για να ξεπληρώσουμε τα χρέη των μνημονίων.

δ) Το πρώτο μνημόνιο όριζε τα διακρατικά δάνεια βάσει του ποσοστού που η κάθε χώρα συνεισφέρει στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, δηλαδή: Γερμανία 22.3 δις, Γαλλία 16.7 δις κ.ο.κ. Από τα προβλεπόμενα 80 δις δόθηκαν τα 73, και η Γερμανία δάνεισε 15.7 δις, με επιτόκια πολύ υψηλά. Τα επιτόκια μπορεί να μειώθηκαν αλλά η αυστηρή επιτήρηση παρέμεινε καθιστώντας αυτά τα δάνεια μια καλή επένδυση για τα κράτη- μέλη, αφού από το αίμα του κόσμου, δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα που τόσο επιχαίρει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, θα καρποφορήσουν οι επενδύσεις τους.

ε) Επειδή οποιαδήποτε συμφωνία που ορίζεται από και υπέρ των πιστωτών θα αντιπροσωπεύει απλώς την συνέχεια της αποδεδειγμένης αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης του χρέους, εμείς προτείνουμε στάση πληρωμών, λογιστικό έλεγχο και διαγραφή.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ροντόσαυροι στο νησί των χαμένων χρημάτων.

Ένας εξαιρετικός δείχτης για το ποια θα ήταν η «διακυβέρνηση» Παπανδρέου, ήταν το Μη Κυβερνητικό Περιβάλλον που είχε συγκεντρωθεί γύρω του.

Γράψαμε για αυτό ξανά και ξανά. Τέτοιου είδους οντότητες φτάσανε μέχρι του σημείου να κάνουν γενιτσαρισμό στη Σερβία υπέρ των αμερικάνων.

Το δίκτυο των ΜΚΟ (δεν τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι) υποδεικνύουν ένα διεθνές πλέγμα όπου ντόπιες σπείρες συνδέονται με διεθνείς παράγοντες (ακόμη και με μπράβους του Κάραζιτς) και υφαρπάζοντας χρήματα από το δημόσιο μέσω τοποθετήσεων «πρακτόρων» τους, παροχετεύουν μέσω του χρηματοπιστωτικού πόρους στα διεθνή δίκτυα, στις σκιώδεις μη κυβερνητικές κυβερνήσεις.
Η ΜΚΟ του Κώστα Τσεβελέκου ο οποίος φέρεται δημοσίως να διατυμπάνιζε τις σχέσεις του με τον Παπανδρέου αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τη δράση των ΜΚΟ.

Ένας άνθρωπος με πολλά πρόσωπα: μοναχός από το 1983-1990 στη συνέχεια επανεφεύρει τον εαυτό του ως δημοσιογράφο στην «εφημερίδα» Εξόρμηση για να μπει επί εποχής του εκσυγχρονισμού του αρχιαλχημιστή Σημίτη στο μαγικό κόσμο των ΜΚΟ. Το 2000 ιδρύει το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που υποτιθέμενα μεριμνά για την εξουδετέρωση ναρκών σε πρώην θέρετρα πολέμου όταν ουσιαστικά απομυζεί μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων δημόσιους πόρους ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, ναρκοθετώντας την οικονομική ζωή του τόπου.
Η δράση του σταματά το 2004 με την έλευση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Θα ξαναεπιχειρήσει να αντλήσει πόρους το 2009, όταν ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου αναλαμβάνει την πρωθυπουργία αλλά οι «υπηρεσίες» του δεν κρίνονται πλέον χρήσιμες και θα καταλήξει να πουλάει «βιολογικές» ντομάτες σε λαϊκές.
Προφανώς, τα 9 μύρια δεν πήγαν όλα στην τσέπη του αλλά μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι τους επέστρεψε στο δίκτυο που του έδωσε την τεχνογνωσία της απάτης. Όπως ο ίδιος δήλωσε «άμα βρείτε τα χρήματα, να μου γράψετε»…

Ο άνθρωπος που υπέγραφε τις εγκρίσεις ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ο μυστηριώδης, στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, του Σαακασβίλι αλλά και προσωπικός φίλος του διεθνούς κερδοσκόπου George Soros Άλεξ Ρόντος, ένας ακόμη άνθρωπος με πολλά πρόσωπα. Πότε με τους καθολικούς πότε με τους ορθόδοξους, ο «Νεκροθάφτης του μακεδονικού», ο τύπος που επεδίωκε να επαναφέρει τις σχέσεις Ρωσίας δύσης σε ψυχροπολεμικά επίπεδα με αφορμή τη Γεωργία, ο υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν (το οποίο αναστήθηκε για να σκοτώσει την κυπριακή δημοκρατία αλλά λίγοι ασχολούνται με τη θέση του ελληνισμού στην κοιτίδα του τη Μεσόγειο) ήταν λογικό να τοποθετηθεί από νωρίς σε μια υπηρεσία που ενέκρινε κονδύλια τα οποία πήγαιναν στις βιτρίνες ενός διεθνούς συστήματος που ονομάζονται ΜΚΟ παρότι πολλοί (β)ροντοφωνάζαν για τη δράση του. Οι ενστάσεις πήγανε όλες στον (β)Ρόντο.

Αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ολοκλήρωσε την αποστολή της, ο Ρόντος βρέθηκε το 2012 προστατευμένος ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στο κέρας της Αφρικής. Φανταζόμαστε ότι σύντομα θα δούμε νάρκες και εκεί.

Όταν ο Soros επισκέφτηκε τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στη Βουλή φωνάζαμε. Τι δουλειά είχε η αλεπού στο παζάρι;
Από το Soros, την αγάπη του για τη δημοκρατία και την φιλανθρωπία του έχει ευεργετηθεί και ΜΚΟ του πρώην συνοδού ανδρών, πρώην συμβούλου του Παπανδρέου και νυν υποψηφίου δημάρχου Αθηνών Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Και αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο πικάντικη είναι ότι όταν ο Ρόντος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία», υποτιθέμενο σχέδιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή, δικηγόρος του ήταν ο σύμβουλος του συμφοιτητή και συγκατοίκου του Γιώργου Παπανδρέου Αντώνη Σαμαρά και λάτρης της ισραηλινής στρατοκρατίας, Φαύλος Κραν-ιδιώτης, δικηγόρος επίσης της εκλεκτής επιχειρηματικά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οικογένειας Μελλισανίδη. Η αδερφότητα των Ροντό-σταυρων…

Για να κλείσουμε το παζλ, να θυμηθούμε μια ακόμη «συνέργεια» της οικογένειας Παπανδρέου. Στο τελευταίο ΔΣ της Ωμέγα Bank που εξαγοράστηκε από την τράπεζα των σκανδάλων του «εκλεκτού» του ομίλου Carlyle (βλ. οικογένεια Bush) Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Proton Bank, συμμετείχε ο αδερφός του Γεώργιου Παπανδρέου και πρώην της World Bank, Νίκος Παπανδρέου.

Πηγές ανέφεραν στο αρχικό ΔΣ της Ωμέγα και τον Ν. Μπακατσέλο, της οικογένειας του πεθερού του Βενιζέλου.
Σαν να μην έφτανε η οδυνηρή (για τους Έλληνες) ιστορία μιας βραχύβιας τράπεζας, το Φεβρουάριο του 2014 ο Νικόλαος Μπακατσέλος θα βρεθεί στο ΔΣ της τράπεζας Αττικής, της «τράπεζας των μηχανικών». Ο Νίκος, εκτός από εξ αγχιστείας συγγενής του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι επίσης του ΔΣ του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου και συνεταίρος των Λαμπράκη-Ψυχάρη σε εκδοτική. Πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου υπήρξε και ένας ακόμη από τη νέα διοίκηση: Ο Γιάννης Γραμματίδης.

Το ΔΣ της τράπεζας Αττικής δεν είναι καθόλου ανοίκειο με το περιβάλλον Βενιζέλου: Στο απελθών ΔΣ της Τράπεζας Αττικής βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Γουβάλας, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ. Η περιστρεφόμενη πόρτα δουλεύει μια χαρά.

Τη dream team του νέου ΔΣ της τράπεζας Αττικής συμπληρώνει ο Γκίκας Μανάλης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και ειδικός διαχειριστής του χουντικού κλεισίματος της ΕΡΤ καθώς και πρώην οικονομικός διευθυντής της αμαρτωλής First Business Bank του Βίκτωρα Ρέστη τον οποίo βάρυναν κατηγορίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος και υπεξαίρεσης, λες και δεν αρκούσε η εμπλοκή της τράπεζας Αττικής στα real estate θαλασσοδάνεια του Καρούζου.

MKO, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πράσινη ανάπτυξη, το επιστήθιο ζεύγος του Παπανδρέου Γριβέα, τα CDS, Ρόντος, Soros, Κρανιδιώτης, Μελισσανίδης, Μπακατσέλος-Βενιζέλος, Λαυρεντιάδης, εκδότες και κανάλια.

Δεν υπάρχει κανένα κανονικό κράτος όπως ισχυρίζεται το πολιτικό πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ, η μεταλλαγμένη ακροδεξιά της σαμαρικής ΝΔ. Συνεχίζει να υπάρχει το κανονικό παρακράτος που έχει ναρκοθετήσει τη ζωή των Ελλήνων. Σε κάθε βήμα του ο Έλληνας πολίτης πατάει τις νάρκες και η ζωή του ακρωτηριάζεται.

Από την τεχνητή χειμερία νάρκη της μεταπολίτευσης στο ναρκοπέδιο της τεχνητής κρίσης.

Οι βρώμικες υποθέσεις ανοίγουν 3-4-5-6-10 χρόνια μετά, όταν η ζημία έχει ήδη γίνει, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί. Η πλήρης υπονόμευση της Ελλάδας και του λαού της. Σαμποτάζ.

Και βγαίνει τώρα ο Παπανδρέου να πει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι έργο της δικιάς του κυβέρνησης. Φυσικά. Δεν ξεχνάμε τη συμβολή του στην κοινωνική καταστροφή. Ήταν πρωτεργάτης.

Έχει το μερίδιο του λέοντος στους θανάτους, στον πόνο, στην αρρώστια, στη μιζέρια, στην απελπισία, στα θολά μάτια, στα δάκρυα και τη θλίψη. Και είχε άξιους συνεχιστές της κοινωνικής διάλυσης.

Η τραπεζοκρατία (εφευμισμός της κλεπτοκρατίας), αφού διέφθειρε την Ελλάδα, κάνει εδώ και καιρό σε αυτήν ότι έκανε και με τις τράπεζες τις: Τη χωρίζει σε Good και Bad Greece, δίνει τα φιλέτα στην ολιγαρχία και τις ζημιές, το χρέος και τον πόνο στην κοινωνία.
No pain, no gain. Υπάρχει μόνο μια πρόταση: Αντί να τους αφήνουμε να τρώνε παστίλιες για τον πόνο που μας προκαλούν, να τους τον κάνουμε κλύσμα να τον νοιώσουν καλύτερα τα παχύδερμα.

Είναι προφανές ότι η ομερτά σπάει και ότι υπάρχει πλέον μικρής κλίμακας πόλεμος στα σπλάχνα της κλεπτοκρατίας. Θα πέσουν και είναι αποφασισμένοι να μας πάρουν μαζί τους. Όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια στο αρρωστημένο τους μυαλό φαντάζονται πως τους ανοίγουμε κι άλλο τα πόδια.

Πέτρος Αργυρίου
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου