EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Ολη η Αλήθεια για την ΕΡΤ !

Η Αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ....

Γιά ποιό λόγο μπήκε στο στόχαστρο της Τρόικα και του εντολοδόχου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας...
Γράφει η Μαίρη Λαγανά
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ !!!!!

Αφενός οι ραδιοσυχνότητες τις οποίες θέλουν να μοσχοπουλήσουν σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και .......digea ,αφετέρου η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.
Ο εξοπλισμός κοστολογείται σε εκατομμύρια ευρώ ο οποίος έχει αγορασθεί μέ τά χρήματα τα οποία καταβάλλαμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους όλοι εμείς..
Ο εξοπλισμός ανήκει στον Ελληνικό λαό είτε το θέλουν είτε όχι.


Το ραδιομέγαρο επίσης το οποίο σχεδιάζουν να εκποιήσουν εντός 6μήνου μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΡΤ στήν Αυλίδα,στο Μπογίατι,οι κτιριακές εγκαταστάσεις 19 περιφερειακών σταθμών όλα αυτά στο στόχαστρο της Τρόϊκα ....Η περιουσία του Ελληνικού λαού η οποία συντόμως θα εκποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες δίχως να το γνωρίζει κανείς.

Το αποθεματικό της ΕΡΤ το οποίο είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκε σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος κατ εντολη του υπουργού οικονομικών...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Τι δέν καταλαβαίνετε λοιπόν δέν τους αφορά η ΕΡΤ αλλά η περιουσία της ΕΡΤ η περιουσία του ελληνικού λαού.
Γιά αυτό το λόγο συντασσόμεθα υπέρ του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ υπέρ της διεκδίκησης της περιουσίας του
Ελληνα φορολογούμενου ,υπέρ της δικής μας περιουσίας και του ιδρώτα μας .....

Το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ μπορεί να μας ενημερώσουν τι θα απογίνει?
Μήπως θα το πλιατσικολογήσουν τα ιδιωτικά κανάλια και αυτό?


Οριστική ταφόπλακα στην ενημέρωση:
Επαληθεύτηκα δυστυχώς οι ραδιοσυχνότητες ξεπουλήθηκαν στην digea 

“η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”!!!
Μιχαλίτσης: με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea. Ανέτοιμη η ΝΕΡΙΤ.
Στη Digea και οι 2 δημόσιες συχνότητες λόγω ανυπαρξίας της ΝΕΡΙΤ
«Ως προς τη δημόσια τώρα ραδιοτηλεόραση: στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αποδοθεί με νόμο δύο πολυπλεξίες. Πρέπει λοιπόν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea πλέον) όσο και η ΝΕΡΙΤ, (που αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι αποτελεί τη δημόσια τηλεόραση) να στήσουν σε 156 κέντρα εκπομπής από έναν πομπό για κάθε πολυπλεξία που διαθέτουν. Δηλαδή η ΝΕΡΙΤ πρέπει να στήσει 300 πομπούς: πρέπει να τους αγοράσει και να βρει κόσμο να τους στήσει, πράγμα αδύνατον διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -άρα δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμό.»


«Ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος να γίνει πριν κλείσει η ΕΡΤ: δεν έγινε ποτέ με ευθύνη του [τότε Διευθύνοντα Συμβούλου και νυν ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ] κυρίου Μάναλη, ο οποίος δεν τον έβαζε στο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα λοιπόν δεν μπορούν να αγοράσουν τους πομπούς και δεν έχουν κόσμο να τους στήσουν, διότι προβλέπονται μόνο 5 θέσεις τεχνικών δικτύου στη ΝΕΡΙΤ, ανάμεσα στους 615 συνολικά υπαλλήλους. Κι αν αποφασίσουν να το στήσουν θα τελειώσουν μετά από μια 5ετία.»


«Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επειδή στην 1η Οκτωβρίου θα κλείσει η αναλογική τηλεόραση θα πρέπει να έχουν στηθεί αυτοί οι πομποί, θα βρουν ευκαιρία να δώσουν και τις δύο αυτές συχνότητες (την διαχείριση, την αγορά και το στήσιμο των πομπών) στη Digea, η οποία θα τους υπερκοστολογήσει -τόσο την αγορά των πομπών όσο και την ετήσια συντήρησή τους. Το δημόσιο θα πληρώνει στη Digea, αντί να έχει ένα δικό του δίκτυο να διαχειρίζεται. Θα πληρώσει δηλαδή στη Digea και ποσά τα οποία θα τα χρειαστούν για να στήσει τους δικούς της πομπούς. Είναι να πληρώσουν τα 18 εκατομμύρια σε 15 χρόνια, ενώ θα εισπράττουν πολύ περισσότερα. Θα χρηματοδοτεί λοιπόν τη Digea το δημόσιο, ενώ της δίνει το μονοπώλιο για τα πάντα.»

H Digea θα μπορεί να ελέγχει και το περιεχόμενο των καναλιών

«Πρόκειται για πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου: όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, όπως το έχουν μέχρι τώρα με τα ιδιωτικά κανάλια και με την κυβερνητική ΔΤ, αλλά και από άποψη ψηφιακής εκπομπής. Θα μπορεί δηλαδή ο πάροχος να ελέγχει το περιεχόμενο οποιουδήποτε καναλιού και αν δεν του αρέσει θα το κόβει. Όπως αν θυμάστε είχε κάνει με τον 902 ο οποίος προσπαθούσε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.»
«Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι εδώ υπάρχουν ευθύνες για το πώς κατέληξε ένας τέτοιος διαγωνισμός, από τον οποίο θα μπορούσε να εισπράξει πολλά χρήματα το κράτος, ήρθε μόνο ένας και τον παίρνει με τη χαμηλότερη τιμή -η οποία είναι αστεία για αυτήν την υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει. Τις αυτές ευθύνες δεν μπορεί πλέον να χρεωθεί ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, βάσει νομοθετικής ρύθμισης.»
πληροφορίες από radiofono.gr

Φωτογραφίες Μαίρη Λαγανά
Copyright © 2013


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απελευθέρωση Απολύσεων για να ξεφορτώσουν 25.000 Τραπεζουπαλλήλους

Γιατί η Τροικα θέλει απελευθερωση απολύσεων; Για να"ξεφορτώσουν"25.000 Τραπεζουπαλλήλους ;

Ακούω σε πολλά ΜΜΕ να "απορούν" γιατί η Τροικα επιμένει στην απελευθέρωση των Απολύσεων, σε μια χώρα με 30% ανεργία, με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου δεν τις επηρεάζει, ενώ αυτούς που θεωρητικά"ωφελεί"πχ Βιομηχανίες ήδη βάζουν λουκέτο λόγω χαρατσίων κι ενέργειας κι όχι λόγο απολύσεων.

Μα φυσικά ξεχάσαμε την απαίτηση της Τροικας, και των Τραπεζιτών, αυτής της ευγενούς τάξης, εδώ και δυο χρόνια να "ξεφορτωθούν"20.000-25.000 Τραπεζουπαλλήλων και κλείσιμο περίπου 1.400 υποκαταστημάτων.

Η περίεργη γιγάντωση του Σάλλα, για παράδειγμα, έχει "δημιουργήσει" υποκαταστήματα της Πειραιώς διπλά-διπλά, ενώ και τα 60δις που ψευδώς που θα πήγαιναν στην Ρευστότητα πήγαν "άκλαυτα" για να κλείσει, προσωρινά η Τρύπα του PSI.

Ετσι η Κυβέρνηση προσωρινά προσπαθεί να ρίξει στα Ταμεία, και πάλι, το βάρος των Τραπεζών αλλά κι άλλων οργανισμών όπως ο ΟΤΕ, με χιλιάδες εθελούσιες που αδειάζουν, συνταξιούχους των 45 ετών ! Οταν κυριάρχο επιχείρημα του Μνημονίου ήταν ότι υπήρχαν συνταξιούχοι μικρής ηλικίας, τώρα για τους Τραπεζίτες και την Deutsche Telekom (OTE) κάνουν τα στραβά μάτια...

Αυτό που ζητάει από την Τροικα ο Σαμαράς είναι παράταση μέχρι τις εκλογές, οπότε προσέξτε τι θα ψηφίσετε.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρωεισαγγελέας για το πάρτι με έργα δισ. του ΕΣΠΑ που δεν έγιναν


Θα ελεγχθούν -λένε- ένα προς ένα όλα τα μεγάλα έργα του παρελθόντος και θα ανοίξουν λογαριασμοί... Εχουμε συντονιστή της κυβέρνησης, έχουμε συντονιστή κατά της διαφθοράς, θα αποκτήσουμε σύντομα και συντονιστή κατά της... απάτης!
Στόχος να βρεθούν οι απατεώνες με το λευκό κολάρο που εξαφάνισαν ένα τεράστιο ποσό δισεκατομμυρίων, από ένα συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο ύψους 120 δισ. ευρώ, το οποίο διατέθηκε στα λεγόμενα συγχρηματοδοτούμενα έργα και κυρίως στα ΕΣΠΑ.

Αυτά ως προς το παρελθόν, καθώς ο συντονιστής κατά της απάτης θα είναι -λένε- ο φύλακας των δισεκατομμυρίων ευρώ που μέσω ΕΣΠΑ θα δοθούν στην Ελλάδα για το διάστημα από το 2014 ώς το 2020.

Τη δημιουργία της θέσης απαίτησε ο κ. Τζιοβάνι Κέσλερ, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, υπήρξαν και υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις για τη δημιουργία της υπηρεσίας και μάλιστα με ραχοκοκαλιά το ΣΔΟΕ, προφανώς γιατί φοβούνται κάποιοι ότι δεν θα έχουν τον έλεγχο στις έρευνες για το ποιοι πήραν μερίδια από το φαγοπότι των 120 δισ. των περασμένων ετών στα «συγχρηματοδοτούμενα» έργα.

Μια ματιά μόνο στα θηριώδη ονόματα που πήραν μέρος στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα δείχνει και το ποιους αφορούν οι έρευνες.


Τη δημιουργία της θέσης του εισαγγελέα απαίτησε ο Τζιοβάνι Κέσλερ, γενικός διευθυντής της OLAF «Φέρτε πίσω τα λεφτά»

Φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι μετείχαν σε τέτοια έργα μετείχαν και σε διασπάθιση των χρημάτων, αλλά ο Τζιοβάνι Κέσλερ κατέστησε σαφές ότι η δική του ευρωπαϊκή υπηρεσία θα παρακολουθεί τις έρευνες, που θα κάνει έργο με το έργο η υπηρεσία του Εθνικού Συντονιστή κατά της Απάτης και ζήτησε να λαμβάνει γνώση όλων των σταδίων της έρευνας.

Σε σύσκεψη και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και υπηρεσιακά στελέχη, ο Τζ. Κέσλερ είπε ότι «κεντρικός άξονας της προσπάθειας θα είναι το "φέρτε πίσω τα λεφτά "» και, όπως είπε, υπολογίζει ότι είναι δισεκατομμύρια τα χρήματα που εξαφανίστηκαν και δεν πήγαν στα έργα για τα οποία προορίζονταν.

«Οταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, θα πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια πού πήγε και το τελευταίο ευρώ από τα 120 δισ. και ήδη έχουμε στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς που γέμισαν από έργα τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν», είπε σε κλειστή σύσκεψη ο κ. Κέσλερ και άφησε εμβρόντητους τους κυβερνητικούς συνομιλητές του όταν έδειξε φωτογραφίες από «κεντρικά έργα» στην Πελοπόννησο, στην Αττική και στη Θεσσαλία. Οι φωτογραφίες έδειχναν θεμέλια σε μεγάλες γέφυρες, δρόμους μισοχαραγμένους, αλλά σε πλήρη εγκατάλειψη.

Για τα έργα αυτά πληρώθηκαν όμως τεράστια ποσά...

Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιον θα ορίσει Εθνικό Συντονιστή κατά της Απάτης και φαίνεται ότι κυβερνητικά στελέχη που έχουν ισχυρό λόγο εισηγούνται να οριστεί και για τη θέση αυτή ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο οποίος τώρα είναι και Συντονιστής κατά της Διαφθοράς.

Ο κ. Κέσλερ είχε πολύωρη τετ-α-τετ συνάντηση, με ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, με τον γενικό διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο, καθώς η υπηρεσία έχει προχωρήσει μυστικά σε εκτατεμένες έρευνες για τις υποθέσεις αυτές και επίσης θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη νέα υπηρεσία, όπως είπαν στις επίσημες τοποθετήσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν συνεργασία με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Κεντρικό επιχείρημα του κ. Κέσλερ για το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» ήταν ότι «τα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. ταυτίζονται με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών και υπάρχει κοινή ευθύνη μεταξύ ευρωπαϊκών και εθνικών αρχών στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς, χρειάζεται κοινή προσπάθεια, στην οποία πρέπει να συμμετάσχει και όλη η κοινωνία και όλες οι πλευρές του πολιτικού συστήματος».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν υπουργοί μαζί με τον κ. Κέσλερ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι «να υπάρξουν επιστροφές χρημάτων από όσους εξαπάτησαν το Δημόσιο».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του ΣΔΟΕ στον Εθνικό Συντονιστή κατά της Απάτης λέγοντας ότι «το ΣΔΟΕ θα δώσει παραπέρα ώθηση σε αυτή τη δραστηριότητα και η μετάβαση στην "ηλεκτρονική εποχή" παρέχει στην κυβέρνηση σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Νέα εποχή ελέγχων

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, είπε ότι στα επόμενα 6 χρόνια οι επιχορηγήσεις στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά ταμεία θα είναι 36 δισ. και «ο κ. Κέσλερ ήρθε στην Αθήνα για να βεβαιωθεί ότι τα χρήματα αυτά θα φτάσουν στον προορισμό τους και γι' αυτό θα γίνονται διπλοί έλεγχοι και από τις ελληνικές και από τις ευρωπαϊκές αρχές».

Ο κ. Καρβούνης ζήτησε σε αυτή την κοινή προσπάθεια τη συμμετοχή και του Ελληνα πολίτη, λέγοντας ότι «πρέπει τόσο με τη συνείδησή του όσο και με τις πράξεις του να πιέζει για να παταχθεί η απάτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», καθώς «παρ' ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση της απάτης, χρειάζονται και νέοι μηχανισμοί που να προσαρμόζονται στα νέα τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα, προληπτικά, αλλά και στη συνεχή διαχείριση του χρήματος ώς τον τελικό αποδέκτη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε ότι μπαίνουμε σε νέα εποχή ελέγχων για το πού πήγαν τα χρήματα και πώς θα γίνει η διαχείριση των νέων πακέτων και είπε ότι «επειδή δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ του υπουργείου μας έχει ήδη διαμορφώσει την Εθνική Στρατηγική κατά της Απάτης στα Διαρθρωτικά Ταμεία και στο Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα επίσης τόσο με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις όσο και με τους σχετικούς Κανονισμούς για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020...»
 
Πηγή: enet.gr .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίσημη «πρώτη» της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα! Με τη συνταγή της το νομοσχέδιο για τα logistics

Με τη συνταγή της Παγκόσμιας Τράπεζας ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζουν σήμερα το νομοσχέδιο για την εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics).
 
Η προετοιμασία του νομοσχεδίου ξεκίνησε στις αρχές του 2013 και ολοκληρώθηκε το 2014, καθώς καθυστέρησε ιδιαίτερα η προεργασία για τη συλλογή των στοιχείων που αφορούν στο σύνολο του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συμβουλευτικό επίπεδο, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τους τελευταίους μήνες έχουν βρεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο 55 στελέχη της τράπεζας.
 
olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλο το «success story» των Μνημονίων σε μια έκθεση...

  
Έκθεση - κόλαφος για τα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου είναι η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την καταστροφή, η οποία έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστος μάρτυρας της ζοφερής πραγματικότητας που ζει η χώρα, υπό τον ζυγό των τροϊκανών, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τα πεπραγμένα τους

Έκθεση - κόλαφος για τα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου είναι η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την καταστροφή, η οποία έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία.

Τα στοιχεία είναι αδιάσειστος μάρτυρας της ζοφερής πραγματικότητας που ζει η χώρα, υπό τον ζυγό των τροϊκανών, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τα πεπραγμένα τους. Αν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θέλησε να περάσει μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη και θα μειωθεί η ανεργία, χωρίς βέβαια να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αριθμούς, το γεγονός ότι οι πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας φτάνουν σχεδόν τα 3.800.000 αποτελεί από μόνο του στοιχείο σοκαριστικό.

Σα να μην έφταναν όλα τα δεινά του Μνημονίου μέχρι τώρα, η ΤτΕ εκτιμά πως οι μέσες αποδοχές αναμένεται να μειωθούν και φέτος κατά 1,5%. Ας δούμε όμως τα στοιχεία...

Τα βασικά μεγέθη

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η έκθεση:

Την τετραετία 2010-2013 η ύφεση ήταν συνολικά 20,4%.

Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι πάνω από 30%. Αξίζει να σημειωθεί πως η συρρίκνωση αυτή η μεγαλύτερη μεταπολεμικά στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Η ιδιωτική κατανάλωση σε σταθερές τιμές μειώθηκε περίπου 23% και οφείλεται:
Α. Στη μείωση μισθών Δημόσιο και την αύξηση φόρων.

Β. Στη μείωση αριθμού απασχολούμενων.

Γ. Στην υποχώρηση αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

Δ. Στον περιορισμό εισοδήματος από περιουσία.

Υποχώρησαν οι δαπάνες για επενδύσεις την τετραετία 2010-2013 κατά 51% . Οι επιχειρήσεις αποδίδουν την μείωση των επενδύσεων στην υψηλή φορολογία, τη διάχυτη αβεβαιότητα και την ανεπάρκεια κεφαλαίων.

Ανεργία και "λουκέτα" σε επιχειρήσεις


Την ίδια ώρα, το κόστος της ύφεσης σε όρους θέσεων απασχόλησης είναι τεράστιο. Μεταξύ 2009-2013 χάθηκαν 904.200 θέσεις εργασίας (-19,9%). Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, περίπου 75.600 επιχειρήσεις (30% των επιχειρήσεων) διέκοψαν τη δραστηριότητά τους. Τα επαγγέλματα που επλήγησαν περισσότερο είναι: ανειδίκευτοι εργάτες, πωλητές, χειριστές μηχανημάτων και υπάλληλοι γραφείου.

Σε κάθετη πτώση οι μισθοί


Σωρευτικά μεταξύ 2010-2013 οι πραγματικές μέσες ακαθάριστες αποδοχές (πραγματικές) μειώθηκαν κατά τα 25,2%, ενώ οι κατώτατες αποδοχές κατά 19,9%. Η πρόβλεψη της ΤτΕ είναι ότι το 2013 οι μέσες αποδοχές θα μειωθούν κατά 7,4% και για το 2014 κατά 1,5%

Φτώχεια χωρίς όρια


Το ποσοστό πληθυσμού της Ελλάδος που βρίσκεται είτε σε κίνδυνο φτώχειας είτε σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού (ζει με υλικές στερήσεις ή πρόκειται για νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας) ήταν το 2012 34,6% (3.795.100 άτομα) και είναι υψηλότερο από την Ε.Ε.-28 (25,1%).

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, όλοι οι δείκτες του κινδύνου σχετικής φτώχειας αυξήθηκαν σημαντικά για την Ελλάδα κατά τα τρία πρώτα έτη της τρέχουσας κρίσης. Πράγματι, το ποσοστό της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε κατά 17,3% , το χάσμα της φτώχειας αυξήθηκε κατά 24,1%, ενώ ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε κατά 25,4% (συγκρίσεις 2008-2011).

"Αιμορραγία" καταθέσεων

Από τους 33 μήνες που παρήλθαν από την εκδήλωση της δημοσιονομικής κρίσης (τέλη Οκτωβρίου 2009) μέχρι τον Ιούνιο του 2012, σωρευτικά, η καθαρή εκροή από το σύνολο των καταθέσεων ανήλθε σε 111 δισ. ευρώ Το 2013 καταγράφηκαν και πάλι εκροές καταθέσεων, οι οποίες όμως είχαν πολύ μικρότερο μέγεθος κατά μέσο όρο (600 εκατ. ευρώ μηνιαίως) από ό,τι οι εκροές κατά την περίοδο από την εκδήλωση της κρίσης μέχρι τα μέσα του 2012 (4 δισ. ευρώ), ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο στα 117 δισ. ευρώ.

Εκτοξεύονται τα "κόκκινα" δάνεια

"Συναγερμός" έχει σημάνει στην κυβέρνηση, καθώς τα "κόκκινα" δάνεια αυξάνονται με τάχιστους ρυθμούς, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν φτάσει τα 80 δισ. ευρώ! Όπως προκύπτει από την έκθεση τα προβληματικά δάνεια εξαπλασιάστηκαν μέσα στην τελευταία πενταετία. Τον Σεπτέμβριο του 2013, σχεδόν ένα στα τρία δάνεια (31,2%, ήτοι 70 δισ. ευρώ) δεν εξυπηρετείται, από 5,1% τον Δεκέμβριο του 2008.ΠΗΓΗ
Του Γιάννη Αγουρίδη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; (Εξαιρετικό)

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αγκαλιάσει την επανάσταση (στην Ουκρανία) σαν μια άλλη άνθηση της δημοκρατίας, ένα χτύπημα στον αυταρχισμό και στη διαφθορά στον πρώην Σοβιετικό χώρο». ( NYTimes, 1 Μάρτίου 2014)

«Ανθισμένη Δημοκρατία» ή άλλο ένα πραξικόπημα με την ευγενική χορηγία ΗΠΑ-ΕΕ - ΝΑΤΟ;
Μια χορηγία που επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Υφυπουργό Victoria Nuland:

«Έχουμε επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε στην Ουκρανία την επίτευξη αυτών και άλλων στόχων. ... Εμείς θα συνεχίσουμε να προωθούμε στην Ουκρανία το μέλλον που της αξίζει .»


Ή από τη γνωστό πλέον «f * ck την ΕΕ» τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Nuland και Pyatt, αποκαλυπτική για   τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη στήριξη της άκρας δεξιάς αντιπολίτευσης της Ουκρανίας αλλά και της «εκτίμησης» που έτρεφαν για τον  "Yats [Yatsenyuk].

Ή από την συνέντευξη της Σύμβουλου Εθνικής  Ασφάλειας Susan Rice στο "Meet the Press" όπου διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση  Ομπάμα θα πρέπει να συνεργαστεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή «οικονομικής βοήθειας» προς την Ουκρανία.


ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ;


Πρόσφατα διέρρευσαν  στοιχεία για τη «χρηματοδότηση» του πρώην Συνταγματάρχη  και νυν δικηγόρου και ακτιβιστή Omar Afifi Soliman , ιδρυτή της οργάνωσης Hukuk Elnas(Ανθρώπινα δικαιώματα) . Ο Soliman , ο οποίος ο οποίος παλιότερα υπηρετούσε  στην  κορυφαία μονάδα έρευνας της αστυνομίας της Αιγύπτου , λάμβανε  χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , μέσω του National  Endowment  for Democracy ( NED ) . Τα έγγραφα του IRS  (Investigative Reporting Program) αποκαλύπτουν ότι το NED κατέβαλε στον Soliman  υποτροφίες: 50.000 δολάρια το 2009, 60.000 το 2010 και  10.000 το 2011

 .
Μέσα από ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ονομάζεται «Ενίσχυση της δημοκρατίας», το NED χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δεκάδες αντίστοιχους  «ακτιβιστές » και οργανώσεις στην Αίγυπτο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια  διοχετεύονται μέσω του Γραφείου για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία ( DRL ), την Πρωτοβουλία συνεργασίας της Μέσης Ανατολής ( MEPI ) , την USAID.

Με τη σειρά τους, αυτές οι ομάδες αλλάζουν τη ροή των χρημάτων σε άλλους οργανισμούς, όπως το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο, το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο ( NDI ) και το Freedom House.

 .
Η «Πρωτοβουλία Μέση Ανατολή», που ιδρύθηκε  από την κυβέρνηση του George W Bush, το 2002, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την πολιτική στη Μέση Ανατολή - στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου- έχει ξοδέψει κοντά στα 900 εκατ. δολάρια σε «έργα δημοκρατίας» σε ολόκληρη την περιοχή.

Η USAID διαχειρίζεται περίπου 1,4 δισ.  δολάρια σε ετήσια βάση στη Μέση Ανατολή, με σχεδόν  390 εκατομμύρια να προορίζονται για «την προώθηση της δημοκρατίας», σύμφωνα με το Σχέδιο για δημοκρατία στη Μέση Ανατολή ( POMED )

 .
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εκδίδει στοιχεία για τις δαπάνες, αλλά ο Stephen McInerney , εκτελεστικός διευθυντής της POMED, εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον δαπάνησε  κάπου 65 εκατομμύρια δολάρια το 2011 και 25 εκατ. δολάρια το 2012 .

Ένας άλλος «δικαιούχος»  του National Endowment for Democracy είναι η 34χρονη ακτιβίστρια  Esraa Abdel – Fatah.  Η ΜΚΟ που είχε ιδρύσει, η Αιγυπτιακή Λαϊκή Ακαδημία, έλαβε υποστήριξη από τη NED, το MEPI και το NDI. Η NED έδωσε στην οργάνωση 75.000 δολάρια επιχορήγηση το 2011. Η Οργάνωση  είχε παίξει βασικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το νέο Σύνταγμα, το Δεκέμβριο του 2012.


ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;


Στις 12 Φεβρουαρίου 2012, η ​​ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε τους μουσουλμάνους από άλλες χώρες να υποστηρίξουν τους αντάρτες στη Συρία με στόχο την ανατροπή του Άσαντ.

Μία ημέρα μετά η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορήγησε 10 εκατομμύρια δολάρια σαν  βοήθεια προς την αντιπολίτευση και την αμέσως επόμενη  εβδομάδα, η κυβέρνηση Ομπάμα υποσχέθηκε μια βοήθεια  123.000.000 δολαρίων στους «αντάρτες».

Ξαναγυρνώντας στον τόπο του εγκλήματος.

Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ με στόχο την  πραξικοπηματική ανατροπή ενός ξένου καθεστώτος  ξεκίνησαν  το 1917,  όταν χρηματοδοτήθηκαν  ρωσικές αντικαθεστωτικές δυνάμεις εναντίον των Μπολσεβίκων.

Το 1949 στη Συρία η –νεοϊδρυμένη- CIA «στηρίζει» το πραξικόπημα του επιτελάρχη Χούσνι αλ Ζαίμ και  αυτός «ανταποδίδει»  κατασκευάζοντας τον πολυπόθητο, για τις ΗΠΑ, αγωγό TAPLINE που μετέφερε πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία στις ακτές της Μεσογείου. Μια ολόκληρη εποχή εγκαινιάζεται.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι επεμβάσεις είναι δεκάδες σε όλο τον κόσμο.  Και τόσο τυποποιημένες  ώστε ιδρύεται η SOA  (Σχολή της Αμερικής -School of the Americas – SOA), ουσιαστικά ένα «πανεπιστήμιο δικτατόρων» στο οποίο θα φοιτούν  επιλεγμένα στελέχη από τις ένοπλες δυνάμεις των, υποψηφίων για βοήθεια, χωρών.


ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η OTPOR.


Μετά το 1990 όμως υπάρχει μια σαφέστατη αλλαγή προσανατολισμού και σχεδιασμού. Ο «παλιός τρόπος»  έχει κάνει τον κύκλο του. Ήταν η εποχή της  νέας μορφής   πραξικοπημάτων, που δοκιμάστηκε  με τις  «πολύχρωμες επαναστάσεις» στην κεντρική Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης, ΜΚΟ, οργανώσεις ακτιβιστών, τεχνοκράτες της πληροφορίας και γενναίες χρηματοδοτήσεις προσώπων και δομών αντικαθιστούν τους brutal συνταγματάρχες και τις démodé μεθόδους τους.

Η «Πορτοκαλί επανάσταση» ήταν κρίκος σε αυτή την αλυσίδα. Μια Επανάσταση της οποίας η τεχνική υποστήριξη είχε εξασφαλιστεί από τις φιλο-δυτικές οργανώσεις Pora και Znayu που συνδέονταν με το κίνημα Otpor.

Το τελευταίο είχε ήδη παίξει ουσιαστικό  ρόλο στην πτώση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον Ιούλιο 2000, στην γεωργιανή «Επανάσταση των Ρόδων»  το Δεκέμβριο 2002 και σε απόπειρες  κατά του προέδρου της Λευκορωσίας το 2001 και το 2004 .

Η Οργάνωση  ήταν αποδέκτης σημαντικών κονδυλίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω  οργανώσεων, όπως το National Endowment for Democracy (NED), -κάπου το ξαναείδαμε αυτό-  του Διεθνούς Ινστιτούτου Ρεπουμπλικάνων (IRI) και του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

Σε ένα άρθρο του Νοέμβρη του 2000 στο  New York Times Magazine , ο δημοσιογράφος Roger Cohen ανέφερε τη συνομιλία του με διάφορους υπαλλήλους «οργανώσεων» σχετικά με την έκταση της αμερικανικής βοήθειας που έλαβε η OTPOR.  Ο Paul B. McCarthy από το NED δήλωσε ότι η Οργάνωση έλαβε 3.000.000 δολάρια, τα οποία  δαπανήθηκαν από τη NED στη Σερβία από τον Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι τον Οκτώβριο του 2000. Ο ίδιος McCarthy  πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες του κινήματος  στην Ποντγκόριτσα και τη Βουδαπέστης .

Ακριβώς πόσοι  πόροι  από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχαν πιστωθεί κατά το έτος 2000 μέσω  της USAID, για τη «δημοκρατία» και την υποστήριξη σε ομάδες που εργάστηκαν για να φέρουν  ένα τέλος «στην εποχή  Μιλόσεβιτς» δεν είναι σαφές. Ο Donald L. Pressley,  βοηθός διαχειριστή στην  USAID ανέφερε ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια δόθηκαν στην  Otpor  για  «υλικό υποστήριξης»

Ο Daniel Calingaert, υπάλληλος του IRI, δήλωσε ότι η Otpor  έλαβε «μερικά από τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια» που το  ινστιτούτο του «χορήγησε»  στη χώρα καθόλη τη διάρκεια του 2000, αλλά δεν προσδιόρισε  συγκεκριμένα νούμερα. Είπε επίσης ότι συνάντησε ηγέτες του κινήματος «επτά έως δέκα φορές»  στο Μαυροβούνιο (τότε ανήκε στη Γιουγκοσλαβία ), και  την Ουγγαρία.

Η Otpor είναι μία από τις ο οργανώσεις που χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα από δυτικούς οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Konrad Adenauer, ( CDU), το Open Society Institute, το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο ή το Freedom House, (ΗΠΑ). Είναι εντυπωσιακό  πόσα ιδρύματα ή «ιδρύματα» εμπλέκονται σε αυτή την τεράστια επιχείρηση εξαγοράς και διαμόρφωσης συνειδήσεων.  Και είναι μάλλον απίθανο να μαθευτεί η έκταση των χρηματοδοτήσεων.


Η ΠOΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΜΗ.


Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας στις 21 Νοέμβριου 2004.

Οργανωμένη από τον ηττηθέντα υποψήφιο, Βίκτορ Γιούσενκο, χρηματοδοτούμενη από Ουκρανούς δισεκατομμυριούχους (αλλά και με 65 εκατομμύρια δολάρια από τη κυβέρνηση Μπους), η Πορτοκαλί Επανάσταση αναγκάζει την κυβέρνηση να διεξάγει νέες εκλογές ένα μήνα αργότερα.

Η αξιοποίηση και  χρηματοδότηση  νεοναζιστικών συμμοριών αποτελεί όμως μια νέα τομή.

Στα  Δυτικά ΜΜΕ  η λέξη « Νεοναζί» είναι συχνά ένα ταμπού, με το περιοδικό Time να σημειώνει ότι: «Πουθενά στην εξέγερση στην Ουκρανία δεν εμπλέκονται νεο- ναζιστικές ομάδες.»

Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι ο αναπληρωτής του Tyahnybok ( του Svoboda), Yuriy Mykhalchyshyn και βασικός σύνδεσμος με τον «Δεξιό Τομέα», είναι και ο ιδρυτής του «Joseph Goebbels -Πολιτικό Κέντρο Ερευνών».


Στην Ουκρανία δεν έχουμε να κάνουμε με μια μεταβατική κυβέρνηση, στην οποία τα  Νεοναζί στοιχεία έχουν κάποιο περιθωριακό ρόλο.

 
Ο Αndrei   Parubiy, συν - ιδρυτής του  Νεοναζιστικού   Εθνικοσοσιαλιστικού  Κόμματος  της Ουκρανίας (που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Svoboda ) διορίστηκε Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και  Εθνικής Άμυνας (RNBOU) -(Рада національної безпеки і оборони України ), μια  θέση που ελέγχει: το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις  Ένοπλες Δυνάμεις, τον Οργανισμό  Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών. (Ο Parubiy ήταν ένας από τους κύριους ηγέτες πίσω από την Πορτοκαλί Επανάσταση το 2004. Η οργάνωσή του επίσης χρηματοδοτήθηκε από τη Δύση).

Με τη σειρά του ο  Α.Parubiy έχει διορίσει τον Dmytro Yarosh, ηγέτη του Δεξιού Τομέα,  αναπληρωτή Γραμματέα της  RNBOU.

Το  νέο-ναζιστικό Svoboda ελέγχει επίσης τη δικαστική εξουσία  με τον διορισμό του Oleh Makhnitsky στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας .

Και άλλες βασικές θέσεις διανεμήθηκαν επίσης σε  πρώην μέλη της νεο- ναζιστικής οργάνωσης Ουκρανική Εθνική Αυτοάμυνα ( UNA - UNSO ) :

Ο Tetyana Chernovol , που απεικονίζεται στον δυτικό Τύπο ως «σταυροφόρος  ερευνητής- δημοσιογράφος» χωρίς βέβαια καμία αναφορά στην  προηγούμενη συμμετοχή του  στην  UNA - UNSO, ονομάστηκε πρόεδρος της κυβερνητικής Επιτροπής κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης.


Ο Yegor Sobolev διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Κάθαρσης . Οι στόχοι της εκστρατείας Κάθαρσης μπορεί να είναι  όσοι συνδέονται με την προηγούμενη κυβέρνηση (στις δημόσιες υπηρεσίες, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, την εκπαίδευση, την έρευνα ) αλλά μπορεί να λάβει και φυλετική χροιά .

Η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης  δεν ευνοεί  το διάλογο με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν μιλάμε απλά για μία κυβέρνηση διεφθαρμένων, φιλο-δυτικών πολιτικών, που επικράτησαν μετά από μια «λαϊκή εξέγερση»,  αλλα Πορτοκαλί επανάσταση.  Μιλάμε για μια κυβέρνηση με νέο-ναζί σε θέσεις κλειδιά, που προέκυψε από ένα πραξικόπημα με ισχυρή στρατιωτική εμπλοκή ναζιστικών ομάδων.

  Όταν η  RNBOU  ελέγχεται από Νεο-ναζί και κρίσιμες αποφάσεις   λαμβάνονται από την RNBOU, με επικεφαλής τους  Νεοναζί Parubiy  και Yarosh -σε συνεννόηση με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες- καταλαβαίνει κανείς το ναρκοθετημένο τοπίο αλλά και το ποιός και γιατί προώθησε την ναρκοθέτηση αυτή.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Τρίτη 4 Μαρτίου 2014
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο εικόνες χίλιες λίγδες


Ο "ακομμάτιστος" και "αυτοδημιούργητος" αγκαλίτσα με την Αγία Οικογένεια!!

 


 

Με τη σύζυγο του δωσίλογου υπουργού Παπακωνσταντίνου 

Πράγματι, τέτοιο "ακομμάτιστο" κι "αυτοδημιούργητο" λακεδισμό που να κολυμπάει στο νεοπλουτσιμό χάρη σε ένα επί 25 χρόνια παράνομο εργολαβικό κανάλι, δύσκολα συναντά κανείς...

Η σιχασιά κι η αηδία πολλαπλασιαζόμενα από την φρίκη της αυθάδους ξετσιπωσιάς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με «τροπολογία-δολοφόνο» απελευθερώνουν τις απολύσεις ... κατά την προεκλογική περίοδο...

Δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία καταργεί τη διάταξη που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).

Για «τροπολογία-δολοφόνο» κάνει λόγο ο Αλ. Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι «απολύονται όλοι οι διαθέσιμοι στις 22-3-2014». Ολόκληρη η δήλωση:

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).

Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.

Επίσης οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία.

Καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν.

Ο ελληνικός λαός απορρίπτει τον ακρωτηριασμό του κράτους και την κατάργηση των κοινωνικών υποδομών.

Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις.

Η χώρα δεν αντέχει άλλους φτωχούς και άνεργους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την τρόικα και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι αγρότες μας, οι νέοι μας, όλος ο λαός, θα στείλει μήνυμα ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

Ο λαός τελικά θα νικήσει...
left.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουκρανία: Οι γκάφες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ελλάδας συνεχίζονται

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν τη ροή της ενέργειας προς την ΕΕ και ιδιαίτερα πρός τη Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της ΕΕ. Αυτό είναι αναγκαίο, αφού η ανάπτυξη μιας χώρας
εξαρτάται απο το κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιεί και το ποσό στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση. Η Γερμανία λοιπόν δεν επιθυμεί να χάσει κανένα αγωγό φυσικού αερίου είτε αυτός προέρχεται απο την Ρωσία είτε αυτός προέρχεται απο τη Τουρκία.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να ελέγχουν τα πάντα και αυτό το προωθούν με ταχύτητα, καθότι η Ρωσία αυξάνει καθημερινά τις δυνατότητες της ενώ έχει και ένα τεράστιο αριθμό Αμερικανικών ομολόγων, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να διαθέσει όπως θέλει και να ρίξει το Αμερικανικό Χρηματιστήριο, όπως και η Κίνα.

Η Ουκρανία ήταν ένα καλό σημείο σύγκρουσης για να βγεί η Ρωσία εκτός “νόμου” και να περιοριστεί η δυναμική της στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να επιθυμεί ακόμη και η Γερμανία αλλά όχι τελείως. Για το λόγο αυτό, οι Δυτικοί οργάνωσαν την πτώση της νόμιμης κυβέρνησης της Ουκρανίας του Γιανουκόβιτς. Το έκαναν όμως πολύ βιαστικά και την πάτησαν. Το κόλπο φάνηκε!

Δυστυχώς, η Ρωσία μετά τα γεγονότα της Συρίας στα οποία πολλά πράγματα μπήκαν σε μια “τάξη”, είχε καταλάβει τη στρατηγική των ΗΠΑ και αυτή τη φορά ήταν περισσότερο έτοιμη. Έτσι, μετά τη αντισυνταγματική εκδίωξη Γιανουκόβιτς απο τη Πρωθυπουργία της Ουκρανίας η Ρωσία σε χρόνο μηδέν (άρα ήξερε) ανέλαβε υπο τον έλεγχό της όλη τη Ανατολική Ουκρανία. Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους εξανάγκασαν τη Ρωσία να αποχωρήσει απο τους G8 και να πάει πρός τη μεριά της Κίνας! Αυτό και αν είναι γκάφα.

Οι ΗΠΑ σε χρόνο μηδέν κατέστρεψαν σχέδια που χρειάστηκαν χρόνια για να πραγματοποιηθούν. Μπορεί μεν η Ρωσία να μην ήταν συνοδοιπόρος των ΗΠΑ αλλά τουλάχιστον ήταν ένας παίχτης που στο μέλλον θα μπορούσε να εξισορροπήσει το παιγνίδι των ΗΠΑ και της ΕΕ με τον γίγαντα της Ασίας. Πραγματικά αξίζει το βραβείο βλακείας στους συμβούλους του Ομπάμα.

Oι ΗΠΑ είναι στη μαύρη πλευρά της Ιστορίας. Το σωστό είναι με τη πλευρά της Ρωσίας.
Το χρηματιστηριακό παιγνίδι δεν βλάπτει τη Μόσχα αφού το χρηματιστήριο δεν αποτελούσε ποτέ σημείο αναφοράς της παραγωγής μιας χώρας αλλά πάντα αποτελούσε ένα σφαγείο των επενδυτών απο τους τραπεζίτες.

Η Ρωσία πρέπει να προχωρήσει στην κατάληψη όλης της Ανατολικής Ουκρανίας και να επιδιώξει τη δημιουργία δύο κρατών, το ένα με βάση τη Κριμαία και να έχει λόγο και στο άλλο δηλαδή τη Δυτική Ουκρανία. Κάθε τι άλλο δεν τη συμφέρει.

Οι ΗΠΑ το εξυπνότερο που έχουν να κάνουν είναι να δεχθούν τη παραπάνω κατάσταση. Πολλές φορές αν επιμείνει κάποιος σε κάτι μπορεί να χάσει σε βάθος χρόνου πολύ περισσότερα πράγματα. ¨Ενας άξονας Ρωσίας και Κίνας σε πλήρη αρμονία θά έκανε στο τέλος την Κίνα τη μοναδική υπερδύναμη. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθεαυτό αλλά η διαφορά των πολιτσμών που θα δημιουργήσει τεράστιες συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελλάδα σε αυτή την ιστορία έπρεπε να διέθετε άλλους πολιτικούς, διότι αυτοί που έχει δεν την εκπροσωπούν σε τίποτα. Ελπίζω η Ρωσία να μην επιβάλλει αύξηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα (δεν θα ήταν έξυπνο για αυτή) και ελπίζω η Ελλάδα να προβάλλει βέτο στην επιβολή κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία στο κομμάτι που αφορά το εμπόριο όπλων και γεωργοκτηνοτροφικών προιόντων και να το κρατήσει για πάντα.

Αν δεν το κάνει, η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ άσχημη θέση στο μέλλον και θα διαμελισθεί με πολύ ευκολότερο και αμεσότερο τρόπο από ότι η Ουκρανία.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν πολλά Ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως και η Κύπρος. Αν υπάρξει απαγόρευση πώλησης Ρωσικών όπλων στην ΕΕ, η Ελλάδα όπως και η Κύπρος δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν σύντομα όπλα απο τις ΗΠΑ ή την ΕΕ παρά μόνο με εγγύηση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τους.

Όπως και να έχει, στην Ελλάδα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα αφού σε ένα χρόνο μέρος των Ελληνικών ΕΔ θα καταρρεύσει απο έλλειψη ανταλλακτικών και ιδιαίτερα σε όσα όπλα αφορούν την αεράμυνα της χώρας.

Είναι απαράδεκτη και εθνικά επικίνδυνη η συμπεριφορά του πρώην Τούρκογλου έναντι της Ρωσίας, πρός την οποία έπρεπε να μιλάει μόνο σαν εκπρόσωπος της ΕΕ και όχι σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας. Η ΕΕ με τη σειρά της πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις στρατηγικές επιλογές της Ελλάδας αλλοιώς θα την οδηγήσει σύντομα εκτός αυτής. Η Ελληνική κυβέρνηση όπως πάντα ούτε γνώμη έχει ούτε τα εθνικά συμφέροντα προασπίζει ούτε κάνει κάτι σωστό για τη χώρα. Η ΕΕ μόνο στα χαρτιά υπάρχει και αυτό δεν μπορεί να το αντιληφθεί επειδή δεν θέλει.

Δεν είναι όμως μόνο η κυβέρνηση που υποτιμά τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Θαυμάστε προπαγάνδα στην Ελληνική Τηλεόραση, που αποδεικνύει πόσο ηλίθιο θεωρούν τον Ελληνικό λαό ακόμη και τα αναγνωρισμένα για τη μηδενική προσφορά τους στη χώρα ΜΜΕ.


Προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο…!
Λυπάμαι για το χάλι τους. Δεν αντιλαμβάνονται πως με όσα κάνουν, στρέφουν το κόσμο προς τον Εθνικισμό;

Ότι έγινε στην Ουκρανία, θα λειτουργήσει σύντομα και σαν μοντέλο για την Ελλάδα. Αυτό προσδοκούν;
Το ότι μπορεί να καταλήξει αλλοιώς κάτι στην Ουκρανία δεν σημαίνει τίποτα. Το κόλπο δοκιμάστηκε απο τους Δυτικούς και πλέον υπάρχει εμπειρία…

Στην Ελλάδα, απο τη μια οι περιφέρειες και η αυτονομία που τους έδωσε ο Καλλικράτης του ΓΑΠ, απο την άλλη οι δήθεν “ανεξάρτητες” φωνές κάποιων ΜΜΕ που ξεπηδούν σε αυτές σαν μανιτάρια, δημιουργώντας θέσεις πολιτικής αντίδρασης και αναδεικνύοντας συνέχεια τις ΜΕΓΑλες διαφορές που υπάρχουν στις περιφέρειες που λειτουργούν σε σχέση με την αντίληψη της δημοκρατίας που έχουν τα ΜΜΕ του “κέντρου” (του κράτους των Αθηνών, όπως έχει αρχίσει να το κατονομάζουν) και τέλος το νέο σύνταγμα που έχει ήδη στα σκαριά η ΜΕΓΑλη πολιτική “μορφή” που λέγεται πρώην Τούρκογλου και ΣΙΑ, δημιουργούν το περιβάλλον που θα διαλύσει τη χώρα.

Λείπει το φυτίλι. Θα βρεθεί και αυτό.

Τα κόκκινα δάνεια και μια απότομη άνοδος των επιτοκίων των Ελληνικών ομολόγων μετα τις εκλογές και μετά μια αποτυχημένη δεύτερη ανακεφαλοποίηση των τραπεζών που είναι σε εξέλιξη και για την οποία πολύ λίγα ΜΜΕ μιλούν θα μπορούσε να δημιουργήσει το κλίμα, μέσα στο οποίο μπορεί να ανάψει το φυτίλι.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στήθηκε στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε. Οι υδρογονάνθρακες πάντα υπήρχαν και όλοι το ήξεραν… Το “σχέδιο” ήταν μακρύ σε διάρκεια και φαίνεται ότι σε αυτό υπάρχει συμφωνία απο όλα τα εμπλεκόμενα μέλη. H Ελλάδα είναι πλέον στη κόχη του ξυραφιού.

YΓ. Δεν είμαι με κανένα κόμμα ή πολιτικό συνασπισμό αλλά πιστεύω στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη πολυχρωματική πληροφόρηση και στο ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσούλας Γιαταγάνα κατά του Πάχτα που “προειδοποίησε” για αιματοκύλισμα και είναι ακόμα ελεύθερος.

Εύγε κυρία Γιαταγάνα. Να δούμε τώρα πόσο γρήγορα θα κινηθεί η δικαιοσύνη για να τιμωρήσει παραδειγματικά το πολιτικό απολίθωμα της διαπλοκής. 
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα εισροών – εκροών στα καύσιμα

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης εξεπλάγησαν την περασμένη Παρασκευή όταν δέχθηκαν, τις μεσημεριανές ώρες, ένα μάλλον απρόσμενο τηλεφώνημα: Ενα μέλος του κυκλώματος της νόθευσης πετρελαίου κίνησης, οργισμένο, καλούσε να «αποσφραγισθούν» οι αντλίες δύο πρατηρίων του για να «δουλέψει». Τυπικά οι υπάλληλοι έπρεπε να το κάνουν, ακόμη και αν ο εν λόγω θα έπρεπε να βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης μέχρι την εμφάνισή του στον ανακριτή Πειραιά, που επελήφθη της υποθέσεως.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο παράδοξο στην υπόθεση. Στο τέλος του 2012 και ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τη βοήθεια των 52 δισ. ευρώ, η τριμερής έθεσε ως όρο το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς πετρελαιοειδών για εισαγωγές ετοίμων προϊόντων από τρίτες χώρες.

Η χώρα μας προειδοποίησε για τον κίνδυνο να γενικευθούν τα φαινόμενα λαθρεμπορίου από εμπόρους, που, χωρίς να καταθέτουν εγγυητικές για τις κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου, θα μπορούσαν να ανταγωνισθούν τους μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους. Το σύστημα εισροών – εκροών, οι ιχνηθέτες, τα GPS στα φορτηγά, έγιναν τα εμβλήματα της προσπάθειας να ελεγχθεί ένα κύκλωμα που τους καιρούς της ευμάρειας εθεωρείτο ότι ευθύνεται για φοροδιαφυγή άνω του 1 δισ.

Μέσα στον ένα χρόνο από την ανάληψη της υποχρέωσης έναντι της τριμερούς δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος κλάδος στη διακίνηση υγρών καυσίμων, εκείνος των εγκαταστατών συστημάτων εισροών – εκροών, αλλά, σύμφωνα με τη εικόνα της αγοράς, μόνο 10 πρατήρια στέλνουν ανελλιπώς στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την ώρα που 1.135 έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να λάβουν χρήματα από το ΕΣΠΑ (έως 5.000 ευρώ) για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης του συστήματος. Από τις συνολικά 33 εταιρείες που εγκαθιστούν το σύστημα, 80% βρίσκονται στην Αθήνα. Η πλειονότητα από αυτές τις εταιρείες βρίσκεται στα δυτικά προάστια και δεν σχετίζεται με εταιρείες λογισμικού για λογιστική απεικόνιση ροής εμπορευμάτων. Κάποιες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και άλλες στην Αρτα και την Καρδίτσα.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης βρήκαν ότι πρατήρια που ελέγχθηκαν τη νύχτα της προσπερασμένης Τρίτης, μετά την έφοδο στα γραφεία της ΕΤΕΚΑ, εμφάνιζαν αποκλίσεις στις αντλίες τους μέχρι και 6%, σε σχέση με αυτό που πλήρωνε ο καταναλωτής, έχοντας δεξαμενές ασύνδετες με τις αντλίες ή δεξαμενές χωρίς ηλεκτρονικές βέργες μέτρησης.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο εγκαταστάτης νούμερο 8 είχε κάνει την εγκατάσταση. Ο ίδιος αμφισβητεί τα αποτελέσματα του ελέγχου του υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι πιθανόν οι πρατηριούχοι να αφαίρεσαν τις ηλεκτρονικές ράβδους ή να αποσύνδεσαν δεξαμενές μετά την εγκατάσταση του συστήματος. Ποιου συστήματος όμως;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έως τις 14 Μαρτίου η προθεσμία για τους ετεροδημότες

Στις 14 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.

Εάν δεν το πράξουν, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε ψηφίζουμε για δήμαρχο – περιφερειάρχη (όπου υπάρχει β’ γύρος) και για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ετεροδημότες θα έρθουν αντιμέτωποι με το παράδοξο να πρέπει ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.

Κι αυτό γιατί οι ετεροδημότες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογέςκαι τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους, αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να μεταβούν στον τόπο, όπου είναι δηλωμένοι ως δημότες.

Έτσι, αν ο ετεροδημότης δεν κάνει την αίτηση ώς τις 14 Μαρτίου, στις 18 Μαΐου θα ψηφίσει στον τόπο καταγωγής, ενώ στις 25 Μαΐου θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γνωστός εφοπλιστής έγινε πλυντήριο μεγαλοαπατεώνα

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς Έλληνα εφοπλιστή τον οποίο οι αμερικανικές υπηρεσίες συνέδεαν με δραστηριότητες του περιβόητου Παππού Χασάν ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μήνες στη Μόσχα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ύποπτους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχονταν από επιχειρήσεις που είχε στήσει ο Χασάν σε Ρωσία, Βαλκάνια και αραβικό κόσμο οι οποίες πρωτοστατούσαν στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών καθώς και από πορνεία, τρεις Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν με πολλά καράβια και καταθέσεις μαμούθ.

Από τον έλεγχο που έγινε απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι οι λογαριασμοί ενός εκ των τριών εφοπλιστών,  τροφοδοτήθηκαν και με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία προέρχονται από ένα σύστημα οφ σορ εταιρειών που είχε στήσει ένα κορυφαίο στέλεχος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας.

Το ποσό αγγίζει σχεδόν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ και είναι προϊόν κλοπής.

Το ποσό αυτό υπεξαίρεσε το συγκεκριμένο στέλεχος στη διάρκεια της πολυετούς διαδρομής του στη ναυτιλιακή εταιρεία και βεβαίως τώρα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ ο εφοπλιστής που είχε αναλάβει το ξέπλυμα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Λεπτομέρειες για το νέο μεγάλο σκάνδαλο και τη διαδρομή των λογαριασμών λίαν προσεχώς.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεφτά υπάρχουν ...για τους 300 πλουσιότερους του κόσμου

Οι 300 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πλουσιότεροι κατά 524 δισ. δολάρια το 2013, σύμφωνα με σχετικό δείκτη του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας των κορυφαίων 300 δισεκατομμυριούχων ανήλθε στα 3,7 τρισ. δολάρια στο κλείσιμο της αγοράς την 31η Δεκεμβρίου. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφηκαν στη βιομηχανία της τεχνολογίας, τα οποία εκτοξεύθηκαν κατά 28%.Από τους 300 πλούσιους που περιλαμβάνονταν στην τελική κατάταξη του δείκτη για το 2013, μόνο οι 70 κατέγραψαν καθαρή ζημιά στο έτος.
 
«Οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να γίνονται πλουσιότεροι το 2014. Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά, οι αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να μεγεθύνονται και η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά τουλάχιστον 2%» δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη ο Τζον Κατσιματίδης, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ομίλου εταιρειών ενέργειας και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Red Apple.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Microsoft, ήταν ο περισσότερο κερδισμένος. Η περιουσία του 58 ετών μεγιστάνα αυξήθηκε κατά 15,8 δισ. δολάρια σε 78,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, καθώς οι μετοχές της Microsoft αυξήθηκαν κατά 40%.

Ο Γκέιτς ανακατέλαβε στις 16 Μαΐου τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Μεξικανό επενδυτή Κάρλος Σλιμ. Η περιουσία του Γκέιτς ευνοήθηκε επίσης από το ράλι μετοχών του, μεταξύ άλλων στους καναδικούς σιδηροδρόμους (Canadian National Railway) και την εταιρεία εφαρμογών και διαχείρισης υγιεινής Ecolab, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 34% και 45%, αντίστοιχα.

Οι τιμές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν το 2013 τα μεγαλύτερα κέρδη από το 2009, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI να αυξάνεται κατά 24% στη διάρκεια του έτους και να διαμορφώνεται στις 1.661,07 μονάδες στις 31 Δεκεμβρίου. Ο δείκτης Standard & Poor's 500 αυξήθηκε κατά 30%, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από το 1997. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 17%. Οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αξίζουν 3,7 τρισεκ. δολάρια περισσότερο απ' ότι πριν από 12 μήνες.

AΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!