EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 17.03.2014

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το νεοσύστατο κόμμα των μηντιακων προϊόντων που ακούγεται
έντονα τον τελευταίο καιρό γιατί θεωρώ ότι κάθε αναφορά στο όνομα του δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαφήμιση.

Για να σταματήσουν όμως τα ψέματα που αποσκοπούν στην αποχαύνωση του Ελληνικού λαού και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους μπήκα στη διαδικασία να κάνω μια απλή έρευνα στην αγορά και από σχετική εμπειρία να εκτιμήσω το κόστος λειτουργίας για το εντελώς απλό στήσιμο ενός κόμματος όπως είναι το «ποτάμι»…!!!

Αν το κόστος για την προβολή μιας διαφήμισης σε ένα από τα μεγάλα κανάλια ανά λεπτό κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ, αλλά τόσα η προβολή σε μία ημερήσια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, όπως επίσης και το κόστος περίπου 5.000 ευρώ για να σε συμπεριλάβουν στις δημοσκοπήσεις μιας μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων και 300 ευρώ για κάθε λεπτό αναφοράς από το ραδιόφωνο, είναι εύκολο με απλούς υπολογισμούς να βρούμε ότι η μέχρι σήμερα προβολή του νέου κόμματος του Σ. Θεοδωράκη έχει κοστίσει το ποσό που εμφανίζεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα.thoureiosΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΟΡΟ - ΣΟΚ ! Τέσσερις φόροι σε ένα εκκαθαριστικό

Εφιάλτης για τους φορολογούμενους το φετινό εκκαθαριστικό - Σε τρεις ίσες ισόποσες διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος, Σεπτέμβριος και Νοέμβριος) θα καταβληθούν φέτος οι φόροι, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική διαδικτυακή πύλη της Εφορίας.
Η προθεσμία για την πρώτη πληρωμή λήγει στις 31 Ιουλίου.
Στο εκκαθαριστικό περιλαμβάνονται τέσσερις διαφορετικοί φόροι για το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία:

1. Φόρος Εισοδήματος.
2. Εισφορά Αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
3. Τέλος Επιτηδεύματος των 500 ευρώ ή 650 ευρώ, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομικά εμπορική επιχείρηση.
4. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

Mε την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα εκδίδεται αυτομάτως το εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Tαυτότητα Oφειλής με το συνολικό ποσό φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις τράπεζες ή τα EΛTA. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης οι φόροι θα καταβληθούν σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις σε συγκεκριμένες προθεσμίες.

H πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι 31 Iουλίου, η δεύτερη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Nοεμβρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 1,5%. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τη φορολογική δήλωση τον Mάιο θα πρέπει να εξοφλήσει την πρώτη δόση του φόρου μέχρι το τέλος Iουλίου, τη δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη μέχρι το τέλος Nοεμβρίου του 2014.

Mε απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Eσόδων καθορίζεται ο τρόπος υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αναλυτική δήλωση εισοδηματικής κατάστασης. Για πρώτη φορά το υπουργείο Oικονομικών ζητά από τους φορολογούμενους όχι μόνο να αναγράψουν όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα και τα έσοδα που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και να τα παρουσιάσουν αναλυτικά κατά κατηγορία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τόκοι των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φορολογούμενων το 2013 θα πρέπει να δηλωθούν από το πρώτο λεπτό του ευρώ. Ωστόσο, το θέμα αυτό αναμένεται να διορθωθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα. H διάταξη θα προβλέπει τη δήλωση των τόκων πάνω από ένα όριο, ενδεχομένως άνω των 250 ευρώ, όπως ίσχυε για τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.

newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ευρώ είναι Θηλιά στο Λαιμό μας

Σπύρος Στάλιας ΜΑ, PhD

πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Ας κάνουμε τις εξής αυταπόδεικτες ή κοινότυπες υποθέσεις έχοντας κατά νου ένα Κράτος που εκδίδει το δικό του Νόμισμα.

1) Κάθε Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προσαρμόζει την συνολική ζήτηση έτσι ώστε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις πλήρους απασχόλησης και εξαφάνισης του πληθωρισμου.

2) Κάθε Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προσαρμόζει την ποσότητα του χρήματος που ο λαός επιθυμεί να διακρατεί σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα, δανειζόμενη από το κοινό ή αποπληρώνοντας το κοινό.

3) Η έκδοση χρήματος, η διατήρηση του και η καταστροφή του θα μπορεί να γίνεται πάντα με στόχο την ικανοποίηση των παραπάνω στόχων.

Από τους παραπάνω προκύπτουν τα εξής ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

1) Το χρήμα που εκδίδει το κράτος δεν υποστηρίζεται ούτε από ένα γραμμάριο χρυσού. Είναι αποδεκτό επειδή το κράτος το κάνει δεκτό για τις συναλλαγές του με αυτό.

2) Αφού το κράτος μπορεί να εκδώσει χρήμα, η φορολογία του κράτους δεν γίνεται για να έχει έσοδα το κράτος, και επίσης όταν το κράτος εκδίδει ομόλογα δεν το κάνει για να δανειστεί χρήματα από το κοινό. Το κάνει για να εξασφαλίσει την προώθηση των επενδύσεων, την πλήρη απασχόληση και την σταθερότητα των τιμών.

3) Όταν το κράτος τυπώνει χρήμα και το δαπανά, για αγαθά και υπηρεσίες, τότε το χρήμα γίνεται ο υπηρέτης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, δεν είναι το ίδιο πολιτική. Το χρήμα τυπώνεται όποτε είναι ανάγκη για να υλοποιηθεί η πολιτική του κράτους όταν δαπανά ή δανείζεται ή αποπληρώνει υποχρεώσεις του σε ομόλογα και το καταστρέφει.

4) Το κράτος που εκδίδει το νόμισμα του δεν έχει κανένα λόγο να φοβηθεί από το αυξανόμενο εσωτερικό χρέος του ή αλλιώς τα ελλείμματα του, εφ όσον δαπανά τόσο όσο να διατηρεί την πλήρη απασχόληση. Πέραν αυτού του σημείου το έλλειμμα γίνεται πληθωριστικό.

5) Το έλλειμμα που τώρα δημιουργείται δεν επιβαρύνει τις μέλλουσες γενεές. Αυτό είναι λάθος ισχυρισμός, ψευδής. Από το σημερινό αναπτυξιακό έλλειμμα οι μέλλουσες γενεές θα κληρονομήσουν υποδομές, τεχνολογία, και συσσωρευμένη γνώση. Όσος και να

είναι ο τόκος που πρέπει να πληρωθεί σε ομόλογα μπορεί να αποπληρωθεί από νέα δάνεια. Η φορολογία επιβάλλεται, τότε και μόνον τότε, όταν υπάρχει κίνδυνος πληθωρισμού.

6) Όσο το κοινό επιθυμεί να δανείζει το κράτος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το εθνικό εσωτερικό χρέος. α) Εάν το κοινό επιθυμεί να έχει μεγάλες αποταμιεύσεις, η κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει χρήμα για να ανταποκριθεί στις τοκοφόρες υποχρεώσεις της και το αποτέλεσμα θα είναι ότι το κοινό θα παρακρατεί το χρήμα αντί να κρατά ομόλογα και απαλλάσσει το κράτος από την πληρωμή τόκων στο μέλλον. β) Αν πάλι το κοινό επιθυμεί να δαπανήσει τότε απαλλάσσει το κράτος από το να δανειστεί για να δαπανήσει και γ) αν η δαπάνη γίνει εξαιρετικά μεγάλη τότε για το κράτος έχει έλθει η στιγμή να φορολογήσει. Τα έσοδα θα πάνε για αποπληρωμή τόκων και δανείων.

7) Είναι παράλογος ο ισχυρισμός ότι μέσω των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού συσσωρεύονται κεφάλαια για το μέλλον. Το λένε και καμαρώνουν! Το πρωτογενές πλεόνασμα καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, το χρηματικό πλούτο και μειώνει το εισόδημα. Το πρωτογενές πλεόνασμα καταστρέφει τα αποθεματικά των τραπεζών και κατά συνέπεια αυξάνει τα επιτόκια σε αντίθεση με τον ελλειμματικό προϋπολογισμό που μειώνει τα επιτόκια.

8) Ο μόνος περιορισμός για να δαπανήσει το κράτος προέρχεται από την διαθεσιμότητα των πόρων της οικονομίας. Αν οι πόροι είναι επαρκείς το κράτος με την δαπάνη του τους κινητοποιεί. Αν αυτοί δεν κινητοποιηθούν από τις δαπάνες του κράτους θα έχουμε ύφεση όπως τώρα την βιώνουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το 30% του εργατικού δυναμικού δεν παράγει και καμαρώνουμε για το πρωτόγεννες πλεόνασμα, δηλαδή την μη δαπάνη.

Νομίζω ότι έχει επαρκώς φωτιστεί η ανάγκη για επιστροφή στο Νέο Εθνικό μας Νόμισμα. Οι άνθρωποι θα παίρνουν κανονικά τους μισθούς τους, οι συντάξεις θα είναι επαρκείς για μια αξιοπρεπή ζωή, τα σπίτια μας θα είναι ασφαλή από την επιδρομή του κράτους, των ασφαλιστικών οργανισμών και των τραπεζών, τα χρέη θα προσαρμοστούν στην δυνατότητα αποπληρωμής με βάση την ανάπτυξη, στην υγεία όλοι θα έχουν πρόσβαση, τα χωράφια μας θα ξανακαρπίσουν, η βιομηχανία θα αρχίσει πάλι να παράγει ότι έχουμε ανάγκη, οι δουλειές θα ανοίξουν αμέσως.

Το κράτος λοιπόν που εκδίδει ομόλογα τα εκδίδει όχι για να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα του. Εν τούτοις υπήρξαν και υπάρχουν Κυβερνήσεις που δεν αντιλαμβάνονται τα παραπάνω και πωλούν ομολόγα σε ξένες αγορές. Όσο τα ομόλογα είναι σε ντόπιο

νόμισμα και υπό το δίκαιο του κράτους που τα εκδίδει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού το κράτος μπορεί να τυπώσει χρήμα και να πληρώσει τόκους και κεφάλαιο. Το κακό γίνεται όταν ένας κράτος εκδώσει ομόλογα σε ξένο νόμισμα. Όταν αυτό γίνει τότε το κράτος και ο λαός αιχμαλωτίζονται στις ξένες αγορές που επικυριαρχούν του κράτους, γιατί κάθε φορά το κράτος θα πρέπει να αποδεικνύει την ικανότητα του να αποκτά ξένο νόμισμα για την αποπληρωμή των δανείων του. Η χώρα ντε και καλά να γίνει εξαγωγική. Τότε η Κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει περιοριστικά μέτρα, μέτρα τιμωρίας των πολιτών της, μέτρα άγριας φορολογίας για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, μέτρα καταστροφής του κράτους για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών, μέτρα εξευτελισμού των μεροκάματων και των μισθών. Φυσικά τα αποτελέσματα θα είναι αγρία λιτότητα και ανεργία που έχουν σπειροειδή αποτελέσματα έως την πλήρη πτώχευση της χώρας.

Αυτό ακριβώς που ζούμε σήμερα οι κάτοικοι της ευρωζώνης. Το ευρώ είναι ένα ξένο νόμισμα, ιδιωτικό και κατασκευασμένο να είναι όχι αναπτυξιακό, δηλαδή η αξία του να προκύπτει από την δαπάνη του, αλλά από τον αποθησαυρισμό του. Η αξία του ευρώ είναι αντιστρόφως ανάλογη του επιπέδου απασχόλησης. Η πραγματική του αξία δεν μπορεί να στηριχτεί στην δαπάνη του για να παράγει πλούτο αλλά στον αποθησαυρισμό του. Η χρήση του ευρώ απαιτεί διαρκή λιτότητα και υψηλή ανεργία με να κράτος και τους πολιτικούς υπόδουλους στους διεθνείς κατόχους κεφαλαίων. Η πολιτική είναι απούσα από το τοπίο του ευρώ. Η δημιουργία του ευρώ ως απάντηση της Ευρώπης στην παγκοσμιοποίηση τείνει να μετατρέψει την Ευρώπη με όρους εργασίας σε Κίνα και αυτό θα γίνει μέσω της ΕΚΤ. Ενώ τα κράτη θα εκβιάζονται να τηρούν ‘ενάρετη δημοσιονομική πολιτική’ και οι δομές τους θα καταστρέφονται η ΕΚΤ θα αναλάβει το ρόλο σε κάθε χώρα, μέσω δικών της μηχανισμών, να χρηματοδοτεί προγράμματα ‘ενοικίασης εργατών με μισθούς Κίνας’ έτσι ώστε να μειώσει τις κοινωνικές εντάσεις με ένα ποσοστό ανεργίας που δεν θα θέτει ποτέ σε κίνδυνο την αξία του ευρώ. Μιλάμε για μεσαίωνα.

Δεν αξίζει αυτή την τύχη ο Λαός μας και ο πολιτικός κόσμος που στηρίζει το ευρώ και επιμένει στο ευρώ θα βρεθεί σε δινή θέση σύντομα.

spyridonstalias@hotmail.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι καπνό φουμΑΡΗ ο άντρακλαςςςςςςς?????

 Ντόρα και Άρης ….ξεπερασμένα «πολιτικά **ξόανα» από το παρελθόν ….που «φουμάρουν» τον ίδιο καπνό!

(Με αφορμή δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ» 5-4-2000)

Καρα-Μαυρίστε τον!

 ΔΙΌΤΙ:

-Έχει -και αυτός- μεγάλες ευθύνες και μερίδιο στην κατάντια της Χώρας.

-Είναι «εξω-δημότης Αθηναίος» ….του Δήμου Πατρέων.

-Δεν έχει συνείδηση της πραγματικότητας ….της αδιέξοδης δηλαδή κατάστασης της δύστηνης Ελληνικής κοινωνίας ….διό και «Μυκο-νοιάζεται» ….συχνά-πυκνά, ανεύθυνα και προκλητικά.
ΚΑΙ
-Το Δημαρχιακό «κατάλοιπο του εκλογικού συνεργείου» και του «πελατολογίου» της Ντόρας (….φούλας του νεοφανούς «εργατοκτόνου» Κυριάκου) ….-ΛΈΝΕ- ότι έχει τεθεί ….στις υπηρεσίες του.


tsoutsouneros


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Και η «μουσική» που παίζουν, μόνο ευχάριστα δεν ακούγεται στα αυτιά των κυβερνώντων.

Οι έλληνες αντιδρούν (του εξωτερικού για την ώρα) στο χάλι της χώρας, και όπου δουν πολιτικό και δη υπουργό, είναι να τον φάνε ζωντανό, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Να μια φρέσκια είδηση….

«Κόλαση στο Imperial College του Λονδίνου με τον Άδωνι ( εδω ) – Τον γιουχάισαν και πιάστηκε στα χέρια με Έλληνα φοιτητή (στο διαδίκτυο υπάρχουν οι φωτογραφίες και το βίντεο, όλα αυτά που τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να δείξουν).


Με γιουχαΐσματα, φωνές, ειρωνείες και υποτίμηση υποδέχτηκαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι Έλληνες φοιτητές του Imperial College του Λονδίνου, στους οποίους ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, έδωσε διάλεξη για την … Υγεία στα Χρόνια της Κρίσης.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ειδικεύεται στην τεχνολογία, την ιατρική, τις θετικές και τις χρηματοοικονομικές επιστήμες.»

Όπως είπα και πιο πάνω, άρχισαν τα όργανα από το εξωτερικό, και είναι θέμα χρόνου, ελάχιστου, να αρχίσουν και στην Ελλάδα και τότε…..

Το θέμα της διάλεξης πολύ ενδιαφέρον, μόνο που στη χώρα μας η ΥΓΕΙΑ, πήγε περίπατο.

Την έστειλαν οι κατά καιρούς υπουργοί, οι γραμματείς και φαρισαίοι, οι «προμηθευτές», οι φαρμακοβιομήχανοι, οι….

Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που ευθύνονται, και να είναι σίγουροι ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, δεν θα τη γλυτώσουν.

Θα πληρώσουν για ΟΛΑ μαζεμένα.
Για τις κομπίνες στην υγεία με τις «προμήθειες» τις υπερχρεώσεις και τα «δωράκια» προς τους αρμοδίους, αλλά και τους αναρμόδιους τους παρατρεχάμενους τα κοράκια, θα πληρώσουν για ΟΛΑ.

Και το κυριότερο, θα πληρώσουν για τη διάλυση της υγείας, για τη θυσία της στο βωμό των όποιων μνημονίων, της όποιας τρόικας.

Ο κόσμος δεν πρόκειται να συγχωρέσει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε να δώσει πλέον άλλες ευκαιρίες.

Άλλωστε, είναι γνωστά σε όλους τα παιχνίδια που παίζονται τα τελευταία σαράντα χρόνια και κοστίζουν δισεκατομμύρια στον κοσμάκη.

Παιχνίδια που έχουν να κάνουν με…. «προδιαγραφές» (άλλη πονεμένη ιστορία που γι αυτήν θα φρεσκάρουμε τη μνήμη μας αργότερα) σε προμήθειες υλικών για τα σώματα ασφαλείας, το στρατό, κλπ.

Όλοι θυμάστε τις κατά καιρούς καταγγελίες με στοιχεία από τους καταγγέλλοντες, οι οποίες θάβονται σε χρόνο μηδέν, όπως θάφτηκε και ότι απέμεινε από το «Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Είναι το λιγότερο εξοργιστικό, να βλέπεις να βγαίνουν δημόσια οι «καταστροφείς» και να μιλούν , ενώ θα έπρεπε να έχουν αλλάξει χώρα.

Ακόμα και ΤΩΡΑ, πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για παιχνίδια «πλεονάσματος» το οποίο προηλθε από την διάλυση της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Σίγουρα είναι γνώστες του θέματος, και δεν βγήκε και ΚΑΝΕΙΣ να τους διαψεύσει.

Περιμένουμε τη «συνέχεια» των αντιδράσεων που δε θα αργήσει.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηχηρή απουσία των αγροτών στην επέτειο του Κιλελέρ

Κριτική κατά των δανειστών άσκηση στην ομιλία του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος Παρουσία των Αρχών, αλλά χωρίς αγρότες τιμήθηκε σήμερα η 104η επέτειος του Κιλελέρ στο χώρο του μνημείου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στους δανειστές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν κάνει πολλά φάουλ απέναντι στη χώρα αφού και οι ίδιοι πια παραδέχονται ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη».

Και συνέχισε αφήνοντας σαφείς αιχμές για το θέμα του γάλακτος: «Ιδιαίτερα με ενοχλεί, η αδικαιολόγητη εμμονή τους στην εφαρμογή κάποιων προτάσεων που αποδεδειγμένα, όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά θα πλήξουν παραγωγικούς τομείς. Ενώ την ίδια ώρα, εκ μέρους της κυβέρνησης θεωρώ ότι αυτό έχει καταστεί σαφές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια και επιτροπείες αλλά και χωρίς συμβάσεις που γίνονται «στενός κορσές», που την οδηγούν σε ασφυξία, μία είναι η συνταγή: να παράγει.

Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα ο αναπληρωτής υπουργός, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιλύσει χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ενδεικτικά τη διαγραφή των πανωτοκίων για 17.000 αγρότες, την σύσταση του ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων κτηνοτροφικών μονάδων, την οριστική νομιμοποίηση αυθαιρέτων σταβλικών εγκαταστάσεων, την θέσπιση κανόνων στην εμπορία αγροτικών προϊόντων και άλλα.

Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τις ευρωεκλογές, ο κ. Χαρακόπουλος, σχολίασε: «Ως συνήθως θα δούμε και έξαρση της δημαγωγίας, τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης». Άλλωστε, παρατήρησε αυτές οι τακτικές έχουν πάντα την τιμητική τους σε προεκλογικές περιόδους στην χώρα μας.

«Γι΄αυτό πιστεύω ότι τελικά θα εκτιμηθεί η σοβαρή προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ξεκολλήσει η οικονομία από το τέλμα της βαθειάς ύφεσης και να αναδυθεί και πάλι στο πεδίο της ανάπτυξης. Να σταθεί στα πόδια της χωρίς επιτροπείες και χωρίς μνημόνια», προσέθεσε.

Μετά το πέρας της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και των λοιπών ομιλητών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον μνημείο του Κιλελέρ και ανάκρουσης του εθνικού ύμνου μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιστορίες σπατάλης και τρέλας στο Δημόσιο -Πάρτι 33.000 ευρώ

Θα μπορούσαν να ανήκουν στη φαντασία ή να έχουν θέση μόνο στη μεγάλη οθόνη, στο σενάριο ταινίας. Είναι όμως η τραγική πραγματικότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου οι έλεγχοι φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες σπατάλης. 

Πάρτι με κόστος που ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, πανάκριβα κουβανέζικα πούρα σε υπουργεία, «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές αλλά και μεταξωτά... δημοτικά εσώρουχα είναι μερικά από αυτά που έχει καταγράψει κατά καιρούς στις εκθέσεις του το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 

Οι περιπτώσεις είναι η μία πιο ακραία από την άλλη. Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε 33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές είχαν κοστίσει στο δήμο Ορμυλίας της Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα. Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας από την άλλη γιόρταζαν για τους αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, αφού τους έδιναν «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο στον καθένα. 

Λάτρεις της καλοπέρασης και των κουβανέζικων πούρων ήταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είχαν δώσει 5.300 ευρώ προκειμένου οι επισκέπτες να καπνίζουν ό,τι και ο Φιντέλ Κάστρο. Στη σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων από την άλλη έπαιρναν πολύ σοβαρά την εκπαίδευση των δευτεροετών, χαρίζοντας σε 300 από αυτούς σετ της «Στρατιωτικής Ναυτικής και Αεροπορικής Εγκυκλοπαίδειας», κάτι που κόστισε 15.000 ευρώ. 

Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια μπροστά στο λογαριασμό των 300.000 ευρώ που «φόρτωσε» στο Δημόσιο η Φιλοσοφική Σχολή. Το περασμένο καλοκαίρι άφησαν τα φώτα ανοιχτά στο άδειο κτίριο και ο λογαριασμός έκοψε την... ανάσα στους ελεγκτές. Η εξήγηση του Πανεπιστημίου ήταν πως επρόκειτο για φώτα ασφαλείας. Ακόμη και αυτό μοιάζει... πταίσμα μπροστά στο «λογαριασμό» που προκύπτει από το σχεδιασμό ιστοσελίδων του Δημοσίου. Αυτοί που έφτιαξαν το site του ΙΚΑ το κοστολόγησαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, εκείνο του Εφετείου θα αγγίξει το 1,5 εκατ., ενώ της Βουλής φτάνει τα 1.100.000 ευρώ. 

Η λίστα δεν έχει τέλος στις πρωτοφανείς σπατάλες στο Δημόσιο. Στην Παλλήνη της Χαλκιδικής για παράδειγμα, οι δημότες πλήρωσαν 900 ευρώ για πρακτικά του Οκτωβρίου, μόνο που εκείνο το μήνα δεν έγινε καμία συνεδρίαση, ενώ στα Γρεβενά η Δημοτική Εταιρεία Υδρευσης και αποχέτευσης στα παραστατικά που βάρυναν το δήμο με 4,5 εκατ. ευρώ ήταν κάποια εξαιρετικά... ιδιαίτερα, αφού στις αποδείξεις περιγράφονταν μεταξύ άλλων τα πρώτα «δημοτικά» μεταξωτά εσώρουχα, αξίας 3.000 ευρώ όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 

Στις εκθέσεις των Ελεγκτών έχουν καταγραφεί ακόμη το πορτρέτο που έφτιαξαν στο δήμο Πειραιά για να θυμούνται τον μακαρίτη δήμαρχο, το οποίο κόστισε 4.500 ευρώ όπως και ότι στη Γλυφάδα για την κηδεία του δημάρχου πλήρωσαν 37.000 ευρώ. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση της ΔΕΗ όπου οι συνδικαλιστές είχαν στήσει κομπίνα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξωτικών ταξιδιών από το 2008 ως το 2010.
 

ΠΗΓΗ

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χρυσά» τα τηλεφωνήματα στο Δημόσιο -285 εκατ. ευρώ για κλήσεις κάθε χρόνο

Τάξη στο χάος των τηλεφωνικών συνδέσεων του Δημοσίου επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για αυτό, καθώς κάθε χρόνο δαπανώνται 285 εκατ. ευρώ σε τηλεφωνήματα. 

Το ποσό αφορά όλες τις κλήσεις στον τομέα του Δημοσίου, που μπορεί να γίνονται είτε από το Μέγαρο Μαξίμου είτε από το τελευταίο ΚΕΠ της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». 

Σε αυτό το χάος λοιπόν επιχειρούν να βάλουν τώρα ένα χάος, καταγράφοντας ηλεκτρονικά όλες τις συνδέσεις, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν για λογαριασμό του Δημοσίου. 
 
Την αποστολή ανέλαβε η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου. Αν αποδειχθεί αποτελεσματικό το σύστημα, κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί και για άλλες δημόσιες δαπάνες, από τα ταξίδια και τα ενοίκια, μέχρι τα κρατικά ΙΧ και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αυτοκτονίες…»

Σκοτώνεται ο άτυχος ομογενής στο Μανχάταν και η είδηση φιλοξενείται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Αυτοκτονούν συμπολίτες μας, ψάχνεις την είδηση σε κάνα μπλογκ ή στα social media…

Μάταια ψάχνει κανείς αξιόπιστες μετρήσεις του ρυθμού της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα μας. Η ακραία φτώχεια -και τα συνεπακόλουθά της- που έχει επιβληθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, έχει καταστήσει το φαινόμενο των αυτοκτονιών σχεδόν καθημερινό. Κι όμως. Μόνο διάσπαρτες ειδήσεις. Καμία σοβαρή ενασχόληση.

Είναι μόνο, όπως γράφουν η Μ. Αλεβιζοπούλου, η Ντ. Ιωακειμίδου και η Μ. Σπύρου, στο...
σχετικό ρεπορτάζ τους που δημοσιεύεται στο τεύχος του UNFOLLOW που κυκλοφορεί, επειδή «οι απολογητές των κυβερνήσεων της κρίσης σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν πως όσοι μιλάτε για τις αυτοκτονίες, ευθύνεστε για αυτές που θα ακολουθήσουν»; Ή είναι και μια ακόμη απόδειξη της διαπλοκής των μιντιαρχών και της πλήρους εναρμόνισης τους με τις επιταγές της εξουσίας;


Και μολονότι ο θάνατος είναι τόσο νομοτελειακός που δεν «μετριέται», εντούτοις μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αν αποτελεί είδηση ένα ατύχημα, εννοείται πως αποτελεί είδηση μια αυτοκτονία. Πόσο μάλλον πολλές αυτοκτονίες, που τείνουν να λάβουν τη μορφή κοινωνικού φαινομένου…


Ψάχνοντας κανείς να βρει στοιχεία για την αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας σκοντάφτει σε ένα σωρό διαφορετικές απόψεις και ουκ ολίγα αντικρουόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Lancet, όπως γράφει το ρεπορτάζ του UNFOLLOW, ισχύει γενικά πως σε κάθε αύξηση της ανεργίας κατά 3% αντιστοιχεί μια αύξηση κατά 5% των αυτοκτονιών. Όμως, παρότι πρόκειται για φαινόμενο το οποίο καταγράφεται και παρακολουθείται για πολλά χρόνια, το τι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα των μνημονίων παραμένει θολό και τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν έχουν καμιά διάθεση να το θίξουν στα σοβαρά.


Μια απλή αναζήτηση στο google αρκεί για μας μπερδέψει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία-σοκ τον Σεπτέμβριο του 2013 δείχνουν αύξηση των αυτοκτονιών κατά 43%. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αύξηση είναι ακόμη πιο τραγική, καθώς το ποσοστό έχει διπλασιαστεί. Αν πιστέψει όμως κανείς τον Άδωνι Γεωργιάδη -σε παλαιότερα tweets- δεν πρόκειται παρά για ένα μικρό ποσοστό που θα πρέπει να μας ικανοποιεί κιόλας, δεδομένης της τεράστιας κρίσης. Αν πιστέψουμε πάλι τον Γρηγόρη Ψαριανό, από παλιότερη τηλεοπτική παρουσία του, για τις αυτοκτονίες φταίει η ερωτική απογοήτευση και είναι λαϊκισμός να συνδέονται με την κρίση. Άλλωστε, αυτοκτονίες υπήρχαν πάντα, όπως μας ενημέρωσε.


Η τραγική δημοσιογραφική πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι αυτόχειρες ποτέ δεν αποτέλεσαν σταθερά πρώτο θέμα της επικαιρότητας και ποτέ δεν αποτέλεσαν θέμα σοβαρού ή, αν προτιμάτε, συντεταγμένου ρεπορτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που είναι πεπεισμένοι ότι τέτοιου τύπου ειδήσεις δεν είναι παρά μια ακόμη αντικυβερνητική προπαγάνδα.


Ίσως, τελικά, να έχουμε απαιτήσεις. Ίσως να παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Άλλωστε, από μια είδηση του τύπου «Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αυτοκτονίες» (αν κάνουμε μια υπόθεση για το πώς θα μπορούσαν να το «παίζουν» τα κανάλια…), ίσως να είναι προτιμότερη -ως πιο ένοχη- η σιωπή τους…


Δημήτρης Ζακχαίος από ΠΗΓΗΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη ΣΟΚ για το ποτάμι - Ν.Δήμος: Θα μας χρηματοδοτήσουν ξένοι!! ΒΙΝΤΕΟ

Η αποκάλυψη από το κανάλι "Έψιλον" και τον Γιώργο Τράγκα. Ακούστε το στέλεχος του κόμματος "Το ποτάμι" να λέει απίστευτα πράγματα. Δεν θα πιστεύετε στα αυτιά σας... Θα μας χρηματοδοτήσουν ξένοι!

Σημ. kolot: Μια διευκρίνιση, επειδή έχω ακούσει ολόκληρη την δήλωση και όχι ένα απόσπασμα, όπως ακούγεται στο παραπάνω βίντεο:

O N. Δήμου αναφερόταν σε χρηματοδότηση από "κάποιους από το εξωτερικό", όχι για το κόμμα "Το Ποτάμι", αλλά για μια προσπάθεια που θα κάνει το κόμμα να επιμορφώσει άνεργους σε νέες τεχνολογίες και έτσι "θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίες", όπως είπε.
Βέβαια η ουσία δεν αλλάζει και πολύ: Κράτησε "μυστικό" ποιοι είναι αυτοί, που θα χρηματοδοτήσουν ειδικά τον κ. Θεοδωράκη για αυτό το πρόγραμμα;;

Και γιατί, αφού θέλουν αυτοί οι καλοί άγνωστοι να βοηθήσουν, δεν μας βοηθούν τώρα, αλλά πρέπει να περιμένουν "το Ποτάμι" να μας κυβερνήσει; (100.000 νέες θέσεις εργασίας σε ένα εξάμηνο..., βρήκαμε νέους ψεύτες...)


kolotoubes


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μας παίρνουν τα λεφτά σε χρόνο ρεκόρ ! 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα !

Δεν αφήνουν τίποτα σε όσους χρωστούν στην εφορία προκειμένου να βάλουν χρήματα στα Δημόσια ταμεία -Ο 1 στους 10 που κάνει ρύθμιση την χάνει αμέσως μετά γιατί δεν έχει να πληρώσει

Σε «εισπρακτικό παραλήρημα» βρίσκονται τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αφού αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα σε όσους χρωστούν ποσά στην εφορία.

Τον Ιανουάριο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν 17.365 κατασχέσεις, ενώ χιλιάδες καταθέτες είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν. Κάθε εργάσιμη μέρα οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 700 κατασχέσεις. Όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα οι κατασχέσεις γίνονται από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.

Με απλούς υπολογισμός το παραπάνω νούμερο σημαίνει ότι στις 5,5 ώρες αναλογούν 160 κατασχέσεις.

Με το βίαιο μέτρο των κατασχέσεων οι Έλληνες φορολογούμενοι έβαλαν στα Δημόσια ταμεία 260 εκατ. ευρώ .

Τη πρώτη θέση στις κατασχέσεις καταλαμβάνει η Α' ΔΟΥ Αθηνών. Τον Ιανουάριο έδωσε εντολή ώστε να γίνουν 3.401 κατασχέσεις, ενώ το ίδιο μήνα του περασμένου έτους μόλις 33.

Η ΔΟΥ Καλαμάτας τον ίδιο μήνα προχώρησε σε 1.463 κατασχέσεις, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι μόλις 131.

Παρά όμως τα παραπάνω οι εφορίες δεν κατορθώνουν να εισπράξουν χρήματα. Ο ένας στους δέκα οφειλέτες που καταφέρνει να προχωρήσει σε ρύθμιση, την χάνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς δεν έχει να πληρώσει.

Η εφορία είναι σε θέση να κατάσχει το 25% των μισθών ή συντάξεων που δικαιούται κάθε μήνα ο οφειλέτης. Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε ποσά συντάξεων ή μισθών που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα, αν και το όριο αυτό ενδέχεται να αυξηθεί σε 1.500 ευρώ
Επίσης κατάσχονται άλλα εισοδήματα και έσοδα του οφειλέτη συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενοικίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!