EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαφωνεί η Κομισιόν με νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

«Στόχος τώρα δεν είναι η μείωση του προσωπικού, αλλά η βελτίωση της ποιότητας στο Δημόσιο» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της Κομισιόν, διαφωνώντας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμαϊνε Τσάϊτουνγκ», ο οποίος επιμένει στη γραμμή των απολύσεων.

Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη, παρότι οι δανειστές δεν θέτουν θέμα περαιτέρω απολύσεων, παρά μόνο ποιοτικής αναβάθμισης των δημοσίων υπαλλήλων, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Η παράταξη της οποίας είναι στέλεχος, έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι προχωρεί σε εκκαθαρίσεις στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να διορίσει τα «δικά της παιδιά».

Όπως τόνισε το ίδιο στέλεχος παρουσιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματοςτo ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με τον τρόπο αυτό ο ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές, ότι οι Βρυξέλλες δεν ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Η κατεύθυνση για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών από πλευράς της δημόσιας διοίκησης, με την οποία τη χωρίζει το «τείχος» της αξιολόγησης.
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κατακάθι της διαπλοκής μιλάει για σάτιρα και προπαγάνδα…

To να μιλάει ένας πολιτικός φελλός, τηλεοπτικό υποπροϊόν του θεάματος (των «νταβάδων») περί σάτιρας και προπαγάνδας είναι το λιγότερο για γέλια…
Είναι και πρόκληση ΑΝΟΗΣΙΑΣ, βεβαίως, το να λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι ο «Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά προπαγάνδα»…


Είναι προκλητική ηλιθιότητα να παραδίδει μαθήματα περί σάτιρας και …προπαγάνδας το τηλεοπτικό κατασκεύασμα των «νταβάδων» (των ληστών και δημίων), το φαιό κατασκεύασμα της πιο μοχθηρής ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, που έχει αναγάγει και το ψεύδος και το δωσιλογισμό σε «αρετές»…

Η ρήση, όμως, αυτή του Θεοδωράκη, σε προκαλεί και με μια άλλη ανοησία: Αυτή της δραματικής πνευματικής του μηδαμινότητας και ασχετοσύνης.

Αν δεν ήταν ολοκληρωτικά άσχετος, ολοκληρωτικά βλάκας, εάν δεν ήταν ένα πνευματικό (και πολιτικό) ΤΙΠΟΤΑ θα γνώριζε τούτο το απλό: Τόσο η σάτιρα, όσο και γενικότερα η Τέχνη, κάθε πνευματικό και καλλιτεχνικό προϊόν, αποτελούν φορείς Ιδεών και Αντιλήψεων, έχουν σαν υπόβαθρο μια φιλοσοφική, συνακόλουθα και πολιτική θεώρηση του κόσμου.

Με πιο απλά λόγια (για να τα καταλάβει και ο λειψός εγκέφαλος του Θεοδωράκη), κάθε πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή, όπως και η Αισθητική, «προπαγανδίζουν» ιδέες και αντιλήψεις, λειτουργούν παρεμβατικά (δηλαδή πολιτικά) στην κοινωνία.

Το να λες, λοιπόν, γενικά ότι η σάτιρα του Λαζόπουλου είναι προπαγάνδα, εκτός των άλλων, ξεστομίζεις και μια βλακώδη σοφιστεία…

Η Σάτιρα είναι το ανηλεές μαστίγωμα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Αυτό είναι «προπαγάνδα» εναντίον της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Η Σάτιρα δεν μπορεί να υπάρξει σαν τέτοια αν δεν καρατομεί την ΕΞΟΥΣΙΑ: Αυτό το Α και το Ω της σάτιρας το αγνοεί ο τενεκές των «νταβάδων»…

Το αγνοεί και ούτε είναι σε θέση να καταλάβει (δεν διαθέτει ούτε τον εγκέφαλο μαθητών του δημοτικού) ότι και οι ήχοι του τενεκεδιού του, οι τηλεοπτικές του πόζες, το σακίδιό του, οι βλακείες που ξεστομίζει (όταν μιλάει), όπως και οι …σιωπές του, ΟΛΑ αυτά είναι «γλώσσα», δηλαδή «προπαγάνδα»…

Είναι η γλώσσα και η προπαγάνδα του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ, της αγοραίας ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των πάντων: Η γλώσσα και η προπαγάνδα των «νταβάδων», των ανδρεικέλων και των δημοσιογραφικών «μπάτσων» του 4ου Ράιχ…  

 
Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν η σάτιρα του Λαζόπουλου είναι προπαγάνδα, αλλά το τι «προπαγανδίζει» και αν αυτό που κάνει είναι πραγματική σάτιρα (τα έχουμε αναλύσει στο παρελθόν).

Αλλά είναι προκλητικό και βάναυσος εμπαιγμός της νοημοσύνης μας να μιλάει το κατασκεύασμα των προπαγανδιστικών ακαθαρσιών της διαπλοκής (η «αισθητική» του κιτς), περί σάτιρας και …προπαγάνδας!!!

Επ’ αυτού το παρακάτω σκωπτικό σχόλιο του Λαζόπουλου το βρίσκουμε πολύ εύστοχο.«Μεγάλωσα στον Πηνειό και ξέρω από βρώμικα… Ποτάμια»

«Το Ποτάμι προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής. Τα σακίδια και τα πενιχρά οικονομικά μέσα δεν με πείθουν εμένα. Ξέρεις είμαι από τη Λάρισα, μεγάλωσα στον Πηνειό δίπλα σε ποτάμι, όταν είναι καθαρά τα νερά, χωρίς ρουφήχτρες βουτάω. Όταν όμως είναι βρόμικα, κάθομαι στην όχθη και τα αφήνω να περάσουν».

Αυτόν το σκωπτικό τρόπο διάλεξε ο Λάκης Λαζόπουλος για να σχολιάσει στη «Real News» το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος είχε αναφέρει για τον δημοφιλή κωμικό ότι δεν κάνει σάτιρα, αλλά πολιτική προπαγάνδα.

«Προς το παρόν παρακολουθώ και εγώ με πόση υστερία έχουν αγκαλιάσει τον κ. Θεοδωράκη τα μέσα της διαπλοκής. Πώς τού παραχωρούν ώρες επί ωρών να μιλάει, χωρίς κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με βάση τις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αναφέρεται και σε μένα δημόσια, δικαίωμά του ασφαλώς, απλά να αναφέρω... πως ούτε ένα κανάλι δεν με πήρε αν θέλω να απαντήσω κάτι ρε αδελφέ. Έτσι για τη δημοκρατία στα προσχήματα. Ούτε καν το δελτίο ειδήσεων του σταθμού που εργάζομαι. Τί να πω… Ξέρουν βέβαια, ότι δεν απαντώ, ίσως γι’ αυτό. Από τον τρόπο που τον στηρίζει η διαπλοκή πρέπει να καταλάβει η κοινωνία το ρόλο του», πρόσθεσε ο κ. Λαζόπουλος.

Όσον αφορά την κάθοδό του στην πολιτική,
ο καλλιτέχνης υποστήριξε πως δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο τώρα, συμπληρώνοντας πως άλλοι μπορούν να το κάνουν αυτό καλύτερα από τον ίδιο.


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ελιά, Ελιά και …Μπένι Βασιλιά» … Κάθε πόλη και κράξιμο … για τον Καψή ! ΒΙΝΤΕΟ

Προεκλογικός αγώνας με …Αστυνομικούς στα Τρίκαλα και …κασκαντέρ Ευρωβουλευτή.

Υποδοχή με σύνθημα «Ελιά, Ελιά και …Μπένι Βασιλιά» από διαδηλωτές στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Παντελή Καψή.

Όπως αναμένονταν, στα Τρίκαλα ήταν σήμερα το απόγευμα η νέα …«ψυχρολουσία» του Ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Παντελή Καψή που περιοδεύει ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr απολυμένοι της ΕΡΤ, υποστηριζόμενοι από Τρικαλινούς πολίτες, στήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων για να αποδοκιμάσουν τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή και αυτούς που τον συνόδευαν αλλά …μάταια.

Ο Ευρωβουλευτής, με σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, βρισκόταν ήδη στο κτίριο και όλοι αναρωτιούνταν από πού μπήκε και του απέδωσαν ικανότητες …κασκαντέρ.
Αμέσως οι διαδηλωτές, μπήκαν στα ενδότερα του κτιρίου και με συνθήματα, έκαναν …άβολη την θέση των …6 θεατών που είχαν προσέλθει να ακούσουν προεκλογική ομιλία του κ. Καψή.

Δεν απουσίασαν αντεγκλήσεις των διαδηλωτών με έναν εκ των υποστηρικτών της … «Ελιάς», ενώ η απολυμένη της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη διάβασε στην …πλάτη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή κείμενο –διαμαρτυρίας, με τον κ. Καψή, κατά διαστήματα να αντιδρά και στο τέλος αποχώρησαν ειρηνικά, αφού πρώτα «στόλισαν» τον κ. Καψή και την … «Ελιά»…
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!