EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Η Χούντα των Δημοκρατών

Θαυμάστε τον άνθρωπο που μάς κυβερνά! Ο άνθρωπος χωρίς ένα ένσημο εργασίας, ο άνθρωπος που για να γίνει ηγέτης έβαλε ως σύμμαχό του το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε την χώρα, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και τους δεξιούς ψηφοφόρους να είναι πάντα δεύτερος. Ο άνθρωπος – καβάντζα της πολιτικής παίρνει την εκδίκηση από την χώρα που για 40 χρόνια τον είχε για φτύσιμο. Ήρθε η ώρα που ο Σαμαράς τούτο τον λαό (ο οποίος κατάλαβε από νωρίς πόσο λίγος ακόμη και δεξιός ήταν) , να τον κάνει υποχείριό του.

Ο πάγκος της πολιτικής δεν ήρθε απλά για να αλώσει, ήρθε για να διαγράψει την Ελλάδα σου, γιατί θέλει η Νέα Ελλάδα να είναι στα μέτρα τα δικά του: Κοντή, γκαβή, άεργη, δεύτερη και υποταγμένη. Χθες ο κυβερνήτης του 18% δήλωσε ευθαρσώς ότι θα κάνει το πραξικόπημά του αναθεωρώντας όσα με αίμα ο λαός κατέκτησε καταστέλλοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία που γεννήθηκε μετά από μία 7ετή ακροδεξιά χούντα. Δεν του αρέσει αυτή η Ελλάδα του Αντώνη. Του χαλάει τα γούστα και κατ’ επέκταση τα σχέδια των Ευρωπαίων αφεντικών του.

Ο Σαμαράς δεν θα κατεβάσει τανκς για να επιβάλλει την χουντάρα που ετοιμάζει. Κατεβάζει πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για την πλήρη εξαρτοποίηση της Ελλάδας από τραπεζίτες, εταιρείες και φασιστοπολιτικούς της ΕΕ. Σε έχει δεμένο τώρα με δανειακές συμβάσεις που μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικές όσο το χακί των Συνταγματαρχών αλλά φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα σου φυτεύει τους υπουργούς με διορισμό και μόνιμη θέση για 5 χρόνια. Νομίζαμε ότι ο Στουρνάρας ήταν η λύση λόγω της κρίσης αλλά απ’ ό, τι αποδεικνύεται ο Στουρνάρας ήταν το πείραμα της διορισμένης υπουργοποίησης. Από τη μια η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά θα έχει εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να νιώθεις ότι πιο δημοκρατία δεν γίνεται, αλλά για αυτούς που θα νομοθετούν, που θα σου παίρνουν το σκάλπ εσύ ο ψηφοφόρος δεν θα έχεις λόγο. Ο δήμιος υπουργός θα είναι για 5 χρόνια μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εργάζεται για το συμφέρον της δημοκρατίας αλλά για το συμφέρον της ολιγαρχίας των φεουδαρχών της Ευρώπης.

Αντί να συζητάμε για 2,000 βουλευτές στην ελληνική Βουλή με διάρκεια ενός έτους υπηρεσιών άνευ αμοιβής, έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν να βάζουν το δάκτυλο στο μέλι, ο Σαμαράς σου πάει τους βουλευτές σε 200 με μόνο δικαίωμα να ψηφίζουν όσα θα τους έρχονται στο χαρτί από τα αφεντικά της ΕΕ.

Το πραξικόπημά του έχει και συνέχεια. Βάζει χέρι και στην Δικαιοσύνη διαχωρίζοντας το ξεπούλημα της Ελλάδας μέσω των συμβάσεων ξεπουλήματος που θα υπογράφονται φτιάχνοντας ένα Συμβούλιο της Επικρατείας που θα ασχολείται μόνο για όσα έχουν σκοπό να δώσουν άνευ όρων. Σου ιδρύει και ένα Συνταγματικό Δικαστήριο για να μπορεί άνετα να καταστρατηγεί το Σύνταγμα των Ελλήνων όπου η Δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη θα έβαζε φρένο σε νομοθετήματα που ήταν αντισυνταγματικά. Η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά δεν θα έχει μία Δικαιοσύνη, αλλά πολλές, διότι πολλά και έτοιμα είναι τα αντιδημοκρατικά και ανθελληνικά που έρχονται στο άμεσο μέλλον.

Για να μην φανεί ότι το Πραξικοπηματικό Σύνταγμα της Νέας Ελλάδας είναι τόσο χουντικό που θα έκανε και τους χουντοκράτορες να ντρέπονται, σου πετάει ανάμεσα και αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα για «περισσότερη δημοκρατία». Μόνο που λίγο πιο κάτω η ατζέντα της Νέας Ελλάδας σού ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις με την αιτιολογία της «κατοχύρωσης του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και ανεμπόδιστης πρόσβασης». Χαρείτε όλοι εσείς που βρίζατε τους αγρότες που έκλειναν τους δρόμους, τους ναυτεργάτες που έκλειναν τα λιμάνια, τους συνδικαλιστές που κατέβαιναν στο Σύνταγμα, τους «αγανακτισμένους» που χαλούσαν την αισθητική των πλατειών. Δεν θα σάς εμποδίζουν πλέον στα μπάνια, στις δουλειές και στα ψώνια σας. Θα είναι εκ νόμου εγκληματίες.

Η αποικία «Νέα Ελλάδα» στα πρότυπα της ινδικής «Νέας Αγγλίας» και της Τυνησιακής «Νέας Γαλλίας» δεν είναι απλά στα σκαριά αλλά έχει μπει ήδη σε εφαρμογή και το δυστύχημα είναι ότι δεν έπεισε ούτε μια σφαίρα για την δημιουργία αυτής. Τόσο αναίμακτα, τόσο δημοκρατικά, τόσο πολιτισμένα κρεμάνε τα κεφάλια μας στη ζώνη τους οι μακελάρηδες της Νέας Τάξης.-

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ψηφίζουμε;

Πολλοί λένε: «Ό,τι και να ψηφίσουμε τα ίδια θα έχουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα»!
Ανακάλυψαν, δηλαδή, την Αμερική: Ότι με τις εκλογές ΔΕΝ γίνεται καμία ουσιαστική αλλαγή ή ανατροπή του καθεστώτος…
Η «ανακάλυψη» αυτή θα ήταν πράγματι μεγάλη εάν συνοδευόταν και με μια άλλη «ανακάλυψη» - προοπτική:
Το πώς γίνονται οι αλλαγές και οι ανατροπές.


Εάν «ανακάλυπταν», δηλαδή, ότι οι πραγματικές πολιτικές αλλαγές και ανατροπές γίνονται από τα επαναστατικά κινήματα, τα συνειδητά πολιτικά λαϊκά κινήματα, την αυτό-οργάνωση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής.

Χωρίς αυτήν την «ανακάλυψη» της πολιτικής ανάπτυξης και οργάνωσης των λαϊκών κινημάτων, τότε η πρώτη «ανακάλυψη» («με τις εκλογές δεν γίνεται τίποτα»), είναι μια πολιτική θέση θλιβερής μοιρολατρίας: Είναι μια θέση ΥΠΕΡ της κυβέρνησης…

Μια θέση που λέει αφού έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται τίποτα ό,τι και να γίνει στις εκλογές, ΤΟΤΕ γιατί να πάμε να ψηφίσουμε;

Είναι μια θέση μοιρολατρικής ΑΠΟΔΟΧΗΣ αυτού που υπάρχει…

Τέτοια θέση είναι, σήμερα, η πρόταση της ΑΠΟΧΗΣ. Μια πρόταση που στηρίζει τα δωσίλογα ανδρείκελα που μας κυβερνούν, που έχουν καταστρέψει και ισοπεδώσει τα πάντα, που σπέρνουν ανελέητα και καθημερινά τη ΦΡΙΚΗ.

Γι αυτό και η κυβερνητική «συμμορία» θέλει την ΑΠΟΧΗ, αγωνίζεται και κατασκευάζει την ΑΠΟΧΗ.

Όποιος, όμως, έχει «ανακαλύψει» τη δύναμη των λαϊκών κινημάτων και πιστεύει στα αγωνιστικά κινήματα, τότε βλέπει τις εκλογές με άλλο μάτι: Με βάση το τι προωθεί κάθε φορά και συγκεκριμένα τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, την αφύπνιση, κινητοποίηση, συνειδητοποίηση και οργάνωση του λαού.

Η θέση μας πάνω στις εκλογές πρέπει να καθορίζεται ΟΧΙ ότι με αυτές ΤΙΠΟΤΕ δεν αλλάζει (αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και θα έπρεπε να το γνωρίζουμε), ΑΛΛΑ αν με τη συμμετοχή μας στις εκλογές μπορεί να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και πυροδότηση του ΜΟΝΟΥ παράγοντα που κινεί την Ιστορία: Του λαϊκού παράγοντα, των αγωνιστικών κινημάτων.

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, με τις εκλογές είναι δυνατόν να ανατρέψουμε τις υπάρχουσες κατοχικές κυβερνητικές ισορροπίες. Να προκαλέσουμε ένα χάος και ρωγμές στο καθεστωτικό οικοδόμημα, το σπάσιμο αυτού του οικοδομήματος, τις διαιρέσεις, το εσωτερικό αλληλοφάγωμα των δυνάμεών του και πολλά άλλα: Προϋποθέσεις που δημιουργούν τους όρους εκείνους πυροδότησης της λαϊκής ενέργειας, αφύπνισης των αγωνιστικών λαϊκών κινημάτων, βελονιάσματος της σκέψης κ.λπ…

Με τις εκλογές δεν αλλάζουμε ΤΙΠΟΤΑ (στρατηγικά), αλλά δημιουργούμε πολιτικούς όρους και προϋποθέσεις αλλαγών…

Με το να καταποντίσουμε εκλογικά
(στην κοινωνία είναι καταποντισμένη) αυτήν της κατοχική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ δεν ανατρέπουμε το καθεστώς, αλλά ανατρέπουμε τις κυβερνητικές του ισορροπίες, συνακόλουθα δημιουργούμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και οργάνωσης αγωνιστικών κινημάτων…

Το να γκρεμιστεί με πάταγο αυτή η κυβέρνηση, εκλογικά, αλλάζουν ΠΟΛΛΑ τα οποία ΔΥΝΗΤΙΚΑ μπορεί να ανατρέψουν του πολιτικούς συσχετισμούς ΥΠΕΡ του λαού.

Να, γιατί δεν είναι το ίδιο
(όπως λέει το ΚΚΕ και άλλοι της μοιρολατρίας: «Ό,τι και να γίνει είναι το ίδιο»): Τι σημερινή κυβέρνηση, τι ΣΥΡΙΖΑ («τι Παπάγος, τι Πλαστήρας).

Αν ήταν το ίδιο δεν θα είχε συσπειρωθεί όλο το καθεστωτικό σύμπαν και οι δημοσιογραφικές ύαινες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι το ίδιο απλούστατα γιατί το γκρέμισμα της κυβέρνησης που αναδείχνει και προωθεί το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό πόλο είναι γεγονότα που ανατρέπουν τις ισορροπίες του καθεστώτος και ανοίγουν (για το καθεστώς) τον Ασκό του Αιόλου…

Δεν αλλάζει στρατηγικά ΤΙΠΟΤΑ με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανατρέπονται οι καθεστωτικές ισορροπίες, και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μια άβυσσο χάους, θυελλωδών ανέμων και κινδύνων για το καθεστώς: Δεν τους τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ανατροπές των καθεστωτικών ισορροπιών και οι θανατηφόρες παρενέργειες που θα προκληθούν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Εν πάση περιπτώσει αυτό που επιβάλλεται, σήμερα, ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ, ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ, με το πρόσταγμα της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ αναγκαιότητας, είναι ο εκλογικός ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), και όλων των δορυφόρων του, παλιών και νέων: ΔΗΜΑΡ, Ελιές, Ποτάμια και CIA…

Στους δορυφόρους εντάσσουμε και την παρακρατική Χρυσή Αυγή…

H ΑΠΟΧΗ, σήμερα, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, είναι στήριξη των ανδρεικέλων.

Ας μας πουν οι θιασώτες της αποχής, έξω από γλυκερές ηθικολογίες και συναισθηματικές κραυγές, τι θα πετύχουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με την ΑΠΟΧΗ: Αυτά που πετύχαμε και στις προηγούμενες εκλογές;

Η ψήφος, σήμερα, πρέπει να κατευθυνθεί με «μανία» για την ΠΤΩΣΗ αυτής της κυβέρνησης: Αυτό είναι το πρώτο, το ΚΥΡΙΑΡΧΟ…

Το δεύτερο είναι πού θα την κατευθύνει ο καθένας. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και άλλα μικρότερα πολιτικά σχήματα…  


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται «γλέντια»… Ανοίγει η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει και πάλι η αγορά λιανικής, μετά από τη δημοσίευση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας του νέου μοντέλου πώλησης φθηνής ενέργειας σε ιδιώτες προμηθευτές μέσω δημοπρασιών, με την υποχρέωση να τη μετακυλύουν στους πελάτες τους.

Πρόκειται για ένα μεταβατικό μέτρο που ανοίγει μεν την αγορά λιανικής καθώς οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στη φθηνή λιγνιτική και υδροηλεκτρική ενέργεια που σήμερα παράγει και εμπορεύεται μόνο η ΔΕΗ, όχι όμως και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που θα συμβεί μόνο με την πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».

Εν αναμονή του νέου μοντέλου, η αγορά κινείται ήδη προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ανταγωνισμού, με ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς (Protergia, Elpedison), να έχουν εισέλθει στη λιανική με χαμηλότερα 7%-8% τιμολόγια για συγκεκριμένες κατηγορίες έναντι της ΔΕΗ, η οποία από την πλευρά της δεν πρόκειται να καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα.

Η επιχείρηση ετοιμάζει ήδη τη νέα της εμπορική πολιτική που θα ανακοινωθεί από το καλοκαίρι και μετά, με εκπτώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνονται γύρω στο 8% στα τιμολόγια των εμπορικών της πελατών (περίπου 2,2 εκατομμύρια), στο πλαίσιο της υποχρεωτικής από το Μνημόνιο κατάργησης των «κρυφών» σταυροειδών επιδοτήσεων.

Αντίστοιχες κινήσεις δεν αποκλείεται να κάνει και για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις, ενώ στον αντίποδα έρχονται αυξήσεις στα εξοχικά, τα οποία σήμερα ανήκουν στην κατηγορία 0-800 KWh απολαμβάνοντας το ίδιο φθηνό και επιδοτούμενο ρεύμα με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Τι είναι οι δημοπρασίες

Το νέο αυτό μοντέλο που τέθηκε σε διαβούλευση από τη ΡΑΕ ως τις 30 Μαίου με σκοπό να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, αποτελεί στην ουσία προάγγελο του «χρηματιστηρίου» ενέργειας στην Ελλάδα που θα ισχύσει στην πλήρη του μορφή από το 2015.

Το νέο σύστημα, που εφαρμόζεται με επιτυχία στην αγορά της Γαλλίας από το 2010 και ονομάζεται NOME, θα δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας να αγοράζουν πακέτα λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλή και γνωστή εκ των προτέρων τιμή, προκειμένου να τα πουλήσουν σε πελάτες τους κάποια στιγμή στο μέλλον (προθεσμιακά προϊόντα).

Έτσι, ο ιδιώτης προμηθευτής αφού θα γνωρίζει εκ των προτέρων το κόστος του, θα μπορεί και να σχεδιάσει την εμπορική του πολιτική μελλοντικά. Τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει εγκρίνει και ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από επιστολή του στον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Βασιλάκο.

Τα πακέτα αυτά, τα οποία θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο προμηθευτές ρεύματος, θα ισούνται με το 20%-30% της ετήσιας παραγωγής ενέργειας (από λιγνίτες και νερά) της ΔΕΗ, δηλαδή 7.500 MWh επί συνόλου 30.000 MWh. Κάθε ενεργειακό πακέτο θα έχει και διαφορετική διάρκεια.

Για παράδειγμα ο προμηθευτής θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί για 3μηνη, 6μηνη, 9μηνη, 12μηνη, 36μηνη διάρκεια, κόκ. Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εισόδου στην αγορά εταιρείων αμφιβόλου αξιοπιστίας, οι προμηθευτές θα πρέπει να προκαταβάλλουν μέχρι και το 50% της τελικής αξίας του προϊόντος που αγοράζουν.

Σημείο κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί η τιμή στην οποία θα διατεθούν τα πακέτα αυτά. Ο τρόπος καθορισμού της δεν ανακοινώθηκε από τη ΡΑΕ.

Προφανώς θα καθοριστεί μετά τα αποτελέσματα του κοστολογικού ελέγχου που κάνει η Ernst & Young στη ΔΕΗ για λογαριασμό της Αρχής. Πάντως η τιμή θα είναι είτε ρυθμιζόμενη από πριν, είτε θα προκύπτει έπειτα από τη δημοπρασία, η οποία ωστόσο θα ξεκινάει από ένα ελάχιστο κατώφλι.

Πελατολόγιο

Το είδος του πελατολογίου του κάθε προμηθευτή θα καθορίζει και την ποσότητα ενέργειας που θα μπορεί να αγοράσει μέσω του NOME, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ευνοηθούν κατηγορίες πελατών που θεωρούνται πιο επικερδείς έναντι άλλων (όπως οι εμπορικοί έναντι των οικιακών).

Αν π.χ. κάποιος έχει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερο βιομηχανικούς πελάτες και λιγότερο οικιακούς, τότε θα μπορεί να καλύψει μέσω NOME μεγαλύτερο ποσοστό βιομηχανικού ρεύματος.
Αν πάλι διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του περισσότερους οικιακούς θα συμβαίνει το αντίστροφο. Ο κανόνας είναι ότι η συνολική ποσότητα που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει μέσω των δημοπρασιών θα καθορίζεται από μια σειρά παραμέτρων. Για παράδειγμα για οικιακή χρήση, ο προμηθευτής θα μπορεί να καλύπτει μέσω των δημοπρασιών μόνο το 30% της κατανάλωσης.


πηγηΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέμβαση- φωτιά της Κομισιόν για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το Πεδίον του Άρεως από Σγουρό

Εξηγήσεις για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του Πεδίου του 'Αρεως από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έγγραφο της στις 26 Μαρτίου.

Της Βίκυς Σαμαρά
Στο έγγραφο, που παρουσιάζει το News247.gr, η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της γενικής διεύθυνσης για την περιφερειακή και αστική πολιτική Sabine Bourdy αναφέρεται σε μικρό ποσοστό εκπλήρωσης των έργων.

Παρά τις παρατάσεις, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το Μάρτιο το 50%, για αυτό η Κομισιόν καλούσε εκ νέου τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας να ενημερώσουν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κοινοτική χρηματοδότηση.

Η κ.Bourdy σημειώνει ότι αναμένει απαντήσεις ώστε η Κομισιόν να διαχειριστεί τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν συνολικά στα 9 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 8 αφορούσαν κοινοτικά κονδύλια. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την παρέμβαση της Κομισιόν καταγγέλει τον κ.Σγουρό για κακοδιαχείριση και κάνει λόγο για μείζον ζήτημα αρχής και ουσίας, όσον αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζει δε ότι πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου 2013 ο κ.Σγουρός αναφερόταν σε ολοκλήρωση του 80% του έργου της ανάπλασης.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κ.Κουμουτσάκου στο Πεδίον του Άρεως και την επίθεση που είχε εξαπολύσει στο νυν περιφερειάρχη, ο κ.Σγουρός είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στο Νίκο Δένδια, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατάσταση.

Το News 247 επικοινώνησε με τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προσπαθώντας να βρει και να μιλήσει με τον ίδιο τον κ. Σγουρό, ώστε να υπάρξει στο ρεπορτάζ η θέση - άποψη του, μία διάψευση ή κάποιο σχόλιο.

Δεν κατέστη δυνατόν.

Στο συντάκτη που επικοινώνησε δόθηκε η απάντηση πως ο κ. Σγουρός θα μιλήσει, όταν θα επιθυμεί ο ίδιος να το κάνει, όταν θα έχει να πει κάτι επ' αυτού.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με διατάξεις-σκάνδαλο, αμνηστεύουν προκαταβολικά τους εαυτούς τους!

Με «φάμπρικα» ρυθμίσεων που προβλέπουν την… προληπτική αμνήστευσης κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών στελεχών… προετοιμάζεται για τις εκλογές η κυβέρνηση.

Το «εύρημα» καθυστέρησε να ανακαλυφτεί, καθώς μόνο έμπειροι νομικοί μπόρεσαν -πολύ καθυστερημένα- να το εντοπίσουν σε διατάξεις του περιβόητου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μέσα σε ένα τεράστιο όγκο εκατοντάδων σελίδων και κρυμμένο καλά σε…
«φόρμουλες» που ένας «κοινός θνητός» δεν θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει…

Αυτό το νομοσχέδιο -και πλέον νόμος του κράτους- αποδείχτηκε πραγματική «σκούπα» για ισχύουσες διατάξεις που όριζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ποινικές ευθύνες κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών.

Η πιο κραυγαλέα και «φανερή» περίπτωση ήταν η ρύθμιση στο άρθρο 2 του πολυ-νόμου για τις τράπεζες, όπου προβλεπόταν η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Ταμείου…
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για διαχειριστικές πράξεις στο ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

Πρόσφατα όμως ανακαλύφτηκε η πτυχή που αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων, όταν οι δικηγόροι του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ναυπηγείων κ. Σ. Εμμανουήλ ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του πελάτη τους (που είναι προφυλακισμένος γηια τη υπόθεση των υποβρυχίων με την κατηγορία της διακίνησης «μαύρου χρήματος»!) βάσει διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία εξαιρεί απροσχημάτιστα από ποιινικές ευθύνες για δωροδοκία τα μέλη της διοίκησης Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος!!! Στηριγμένοι σε αυτή τη διάταξη, οι δικηγόροι του κ. Εμμανουήλ ζήτησαν την αποφυλάκισή του…

Πρόκειται για διάταξη που αφορά δυνητικά εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου και χιλιάδες μέλη των διοικήσεών τους!

Πέρα από αυτό, ό,μως, ανακαλύφτηκαν επίσης διατάξεις που αφορούν και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, κάποιες εκ των οποίων αφορούν σε «εν ενεργεία» σκάνδαλα που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα με αυτές τις διατάξεις να της «δένονται τα χέρια»:

- Ρύθμιση που απαλλάσσει ευθυνών δημάρχους και γενικότερα αρμοδίους των ΟΤΑ για τη μη νόμιμη καταβολή χρημάτων ως επιδόματος πληροφορικής. Η σχετική διάταξη προβλέπει: «Το επίδομα πληροφορικής που καταβλήθηκε ως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται νομίμως καταβληθέν και δεν αναζητείται».

- Ρύθμιση για τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ): Αφορά εκκρεμή έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του.

- Ρύθμιση που «φωτογραφίζει» υπέρογκες αποζημιώσεις που δόθηκαν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Το ΔΣ των ΕΑΣ κατηγορείται για πρόκληση ζημίας ύψους 50 εκατ. ευρώ.

- Ρύθμιση για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ): Προβλέπει απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης στον Οργανισμό.

Την ίδια στιγμή τα κατασχετήρια φεύγουν κατά χιλιάδες και η «φάμπρικα» των πλειστηριασμών δουλεύει υπερωρίες για τα θύματα της φοροληστείας που δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους, ενώ τα πρόστιμα της εφορίας γίνονται τερατώδη. Και βέβαια, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που διά των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων νομοθετούν, φρόντισαν να διαφράψουν τόκους από τα τραπεζικά δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να μειώσουν το επιτόκιο σε 2%…

«Τι δεν κατάλαβες;»…


πηγη

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία για το 2014

Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής

• Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://www.bathingwaterprofiles.gr του ΥΠΕΚΑ.
• Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
• Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
• Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

Β. Οργάνωση ακτής

• Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
• Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
• Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
• Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
• Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

Γ. Ασφάλεια επισκεπτών

• Εκπαιδευμένοι, πτυχιούχοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
• Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

• Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
• Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
• Εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

ΕΒΡΟΣ [2]
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δημοτική Πλάζ Αλεξ/πολης
Κυανή Ακτή

ΡΟΔΟΠΗ [4]
Δήμος Κομοτηνής
Φανάρι/Camping
Αρωγή
Φανάρι/Δημοτική
Μέση

ΞΑΝΘΗ [4]
Δήμος Τοπείρου
Μάγγανα
Δήμος Αβδήρων
Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
Μυρωδάτο
Μάνδρα

ΚΑΒΑΛΑ [16]
Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά 2
Πευκάρι 2
Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
Πρίνος / Δασύλιο 2
Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 2
Δήμος Καβάλας
Μπάτης
Τόσκα
Καλαμίτσα
Περιγιάλλι
Δήμος Παγγαίου
Αμμόλοφοι
Νέα Ηρακλείτσα
Νέα Πέραμος
Σαρακήνα
Οφρύνιο/Τούζλα

ΣΕΡΡΕΣ [1]
Δήμος Αμφίπολης
Νέα Κερδύλλια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [11]
Δήμος Βόλβης
Σερραϊκή
Ασπροβάλτα
Βρασνά
Νέα Βρασνά
Σταυρός Κεντρική
Σταυρός Ανατολική
Σταυρός Δυτική
Δήμος Θερμαϊκού
Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
Νέοι Επιβάτες
Περαία
Ποταμός

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [33]
Δήμος Αριστοτέλη
Ιερισσός/Δημοτική 1
Ιερισσός/Δημοτική 2
Ιερισσός/Δημοτική 3
Καμπούδι 1
Καμπούδι 2
Καμπούδι 3
Ουρανούπολη 2
Ουρανούπολη 3
Άγιος Παύλος
Πόρτο Άγιο
Νέα Ρόδα 2
Στρατώνι
Κάμπος

Δήμος Σιθωνίας
Σάρτη 1
Συκιά
Τορώνη
Πλατανίτσι
Πόρτο Καρράς 1
Πόρτο Καρράς 2
Ελιά 2
Μακριά Λαγγάδα
Λαγoμάνδρα
Μαρμαράς C
Λιβροχιό 1
Μαρμαράς B
Αρμενιστής

Δήμος Κασσάνδρας
Κρυοπηγή 2
Κρυοπηγή 4
Φούρκα
Πολύχρονο 3
Χανιώτη 3

Δήμος Νέας Προποντίδας
Ελαιώνας
Νέα Ποτίδαια
 

ΠΙΕΡΙΑ [5]
Δήμος Κατερίνης
Ολυμπιακή Ακτή
Περίσταση
Παραλία
Καλλιθέα
Κορινός

ΛΑΡΙΣΑ [5]
Δήμος Τεμπών
Νέα Μεσάγγαλα 1
Νέα Μεσάγγαλα 2
Νέα Μεσάγγαλα 3

Δήμος Αγιάς
Αγιόκαμπος/Χρυσή Ακτή
Στόμιο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ [16]
Δήμος Νοτίου Πηλίου
Κορώπη/Μπούφα
Καλά Νερά

Καλά Νερά/Θέρετρο Αξ/κών

Δήμος Βόλου
Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς
Άναυρος
Αλυκές
Παγασών/Βόλος
Αμαρυλίδα
Αμφάνων
Πευκάκια
Χρυσή Παναγιά
Πλατανίδια
Νέα Αγχίαλος 2

Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές
Μάραθα

Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα

ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα
 

Δήμος Μώλου
- Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
 

Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Τραγάνα
Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Σουβάλα Αρκίτσας
Βλυχάδα

ΦΩΚΙΔΑ [8]
Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης

ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Διστόμου -Αράχωβας – Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου

ΕΥΒΟΙΑ [4]
Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδας

Δήμος Ερέτριας
Ερέτρια 3

ΑΤΤΙΚΗ [13]
Δήμος Μαραθώνα

Σχινιάς/Καράβι
Μπρεξίζα

Δήμος Μαρκόπουλου
Μεσογαίας
Αυλάκι

Δήμος Σαρωνικού
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach
Ανάβυσσος / Κεντρική
Λαγονήσι 1 / Grand Beach
Λαγονήσι 2 / Mediterraneo
Λαγονήσι 3 / Κοχύλια

Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Βάρκιζα
Αστέρας Βουλιαγμένης
Βούλα A

Δήμος Αίγινας
Αγ. Μαρίνα

Δήμος Κυθήρων
Κακιά Λαγκάδα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ [13]
Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι/Μπούτσι
Πευκάκια

Δήμος Βέλου – Βόχας
Κοκκώνι
Βραχάτι

Δήμος Σικυωνίων
Πευκιάς

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
Ξυλόκαστρο/Αριστοναυτών
Καμάρι
Μελίσσι
Συκιά
Δερβένι

ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3]
Δήμος Ερμιονίδας
Πόρτο Χέλι/Χηνίτσα
Δήμος Ναυπλιέων
Καραθώνα
Τολό

ΑΡΚΑΔΙΑ [1]
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
Καλλιστώ

ΛΑΚΩΝΙΑ [10]
Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί

Δήμος Ανατολικής Μάνης
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Βαθύ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ [5]
Δήμος Καλαμάτας
Μικρή Μαντίνεια
Ανατολ. Καλαμάτα 1 / Ανάσταση

Δήμος Μεσσήνης
Μπούκα

Δήμος Τριφυλίας
Άι Λαγούδης
Καλό Νερό

ΗΛΕΙΑ [8]
Δήμος  Ζαχάρως
Ζαχάρω
Δήμος Πηνειού
Αρκούδι
Βαρθολομιό
Γλύφα

Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
Λουτρά Κυλλήνης 1
Λουτρά Κυλλήνης 2

ΑΧΑΙΑ [2]
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Καλογριά
Δήμος Αιγιαλείας
Διγελιώτικα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [1]
Δήμος Ναυπάκτου
Ψανή

ΠΡΕΒΕΖΑ [6]
Δήμος Πρέβεζας
Κυανή
Μονολίθι
Πλατάνια
Μέγα Άμμος
Τσούκες
Δήμος Πάργας
Λούτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ [30]
Δήμος Κέρκυρας
Κομμένο
Κοντόκαλι
Αλυκές Ποταμού
Μπαρμπάτι
Ύψος
Δασιά
Καλαμιώνας
Κερασιά
Νησάκι/Κρουζερή
Γιμάρι
Περίθεια/Άγ. Σπυρίδωνας

Αλμυρός
Απράος Καλαμάκι
Ρόδα
Canal d’Amour
Αρίλλας
Σιδάρι
Παλαιοκαστρίτσα
Έρμονες
Γλυφάδα
Κοντογιαλός
Άγιος Ματθαίος
Ίσσος
Μεσογγή
Χαλικούνας
Άγιος Γεώργιος
Μαραθιάς
Μπενίτσες
Άγιος Γόρδιος
Δαφνίλα

ΛΕΥΚΑΔΑ [7]
Δήμος Λευκάδας
Άη Γιάννης
Λευκάδα/Γύρα
Άγ. Νικήτας-Πευκούλια
Κάθισμα 1
Πόρτο Κατσίκι
Νυδρί
Μικρός Γιαλός / Πόρος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ [12]
Δήμος Κεφαλονιάς
Πετανοί
Πλατύς Γιαλός
Μακρύς Γιαλός
Άβυθος
Λουρδάς
Άμμες
Σκάλα
Αράγια Πόρου
Μύρτος
Ξι
Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός
Αντίσαμος

ΖΑΚΥΝΘΟΣ [9]
Δήμος Ζακύνθου
Αλυκανάς 1
Αλυκανάς 2
Αλυκές 1
Αλυκές 2
Άμπουλα Ψαρού
Τσιλιβή
Μπούκα
Άμπουλα Τραγάκι
Κατραγάκι

ΧΑΝΙΑ [29]
Δήμος Καντάνου Σελίνου
Βουλισμένη
Γραμμένο
Παχειά Άμμος
Χαλίκια
Σούγια

Δήμος Κισσάμου
Φαλάσαρνα / Παχειά Άμμος 1
Φαλάσαρνα / Παχειά Άμμος 2
Καστέλι / Μαύρος Μόλος-Πλάκα

Δήμος Πλατανιά
Πλατανιάς
Πλατανιάς /Λιμανάκι
Κολυμβάρι
Ραπανιανά

Δήμος Χανίων
Σταλός
Άγιοι Απόστολοι 1
Άγιοι Απόστολοι 2
Χρυσή Ακτή
Αγία Μαρίνα
Καλαμάκι
Νέα Χώρα
Μαράθι
Σταυρός
Άγιος Ονούφριος
Καλαθάς

Δήμος Αποκορώνου
Μαϊστράλι
Καλύβες Ξυδά
Αλμυρίδα
Κυανή
Καβρός
Περαστικός

ΡΕΘΥΜΝΟ [17]
Δήμος Ρεθύμνης
Ρέθυμνο 1
Ρέθυμνο 2
Ρέθυμνο 3
Ρέθυμνο 4 / Μυσσίρια
Πλατανιάς Β/Ρέθυμνο 6
Περιβόλια
Αδελιανός Κάμπος Α
Πηγιανός Κάμπος
Σκαλέτα

Δήμος Μυλοποτάμου
Πάνορμος/Λίμνη
Λιανός Κάβος Λαυρίς
Μπαλί Βαρκότοπος
Μπαλί Λιβάδι

Δήμος Αγίου Βασιλείου
Δαμνόνι
Πλακιάς
Σούδα
Ροδάκινο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ [17]
Δήμος Μαλεβιζίου
Ελληνοπεράματα
Φόδελε
Αμμουδάρα 1
Αμμουδάρα 4
Αμμουδάρα 5

Δήμος Χερσονήσου
Λιμένας Χερσονήσου 5
Άγ. Γεώργιος 1
Άγ. Γεώργιος 3
Ανισσαράς

Άγ. Γεώργιος 2 / Παναγία Ρύζι
Δράπανος
Ποταμός
Ποταμός Α
Κοκκίνη Χάνι
Αγία Πελαγία / Μενόπετρα
Καστρί / Creta Maris
Δήμος Φαιστού
Μάταλα

ΛΑΣΙΘΙ [42]
Δήμος Αγ. Νικολάου
Σπηλιάδα
Πόρος 1
Πόρος 2
Ελούντα
Πηγαϊδάκια Ελούντας
Σχίσμα
Ελούντα 1
Δρήρος
Χιόνα
Πλάκα
Χαβάνια 2
Άγιος Νικόλαος 1
Άγιος Νικόλαος 2
Άγιος Νικόλαος 3
Αμμούδι
Κιτροπλατεία
Άμμος/Μαρίνα
Αλμυρός
Άμμος/Δημοτική
Πήλος
Αμμουδάρα
Βούλισμα
Άγ. Παντελεήμονας
Καραβοστάσι
Χαβάνια 1

Δήμος Σητείας
Σητεία 1 / Γαλλικό
Σητεία 2 / Πέτρα
Βάι/Φοινικόδασος
Κουρεμένος
Χιόνα
Κάτω Ζάκρος
Βουρλιά
Λιμανάκι
Ανάληψη

Δήμος Ιεράπετρας
Μακρύγιαλος/Λαγκούφα
Ιεράπετρα 1 /Δημοτική
Ιεράπετρα 2 /Δημοτική
Αγία Φωτιά
Μύρτος
Κουτσουνάρι / Άγ. Ιωάννης
Κουτσουνάρι 2
Καθαράδες 1

ΡΟΔΟΣ [24]
Δήμος Ρόδου
Κιοτάρι 3
Λάρδος 1
Λάρδος 3
Αφάντου 2
Κολύμπια

Κολύμπια Α – Λιμανάκι
Αμμούδες / Φαληράκι
Καβουράκια
Καλλιθέα
Μαντώματα
Φαληράκι / Καστράκι
Φαληράκι / Τραουνού
Φαληράκι A
Φαληράκι 1
Φαληράκι 2
Φαληράκι 3
Φαληράκι 4
Φαληράκι 5
Ρένη 1
Τριάντα Β
Βαγιές / Λαδικό
Φαληράκι / Καθαρά
Ανατολικά Ενυδρείου
Γαλούνι / Κοκκινόγια

ΚΩΣ [5]
Δήμος Κω
Γουρνιάτης
Τρούλος
Άκρο Χελώνας
Πευκοκεφαλή/Άγιος Φωκάς
Λάμπη

ΘΗΡΑ [3]
Δήμος Θήρας
Περίσσα
Καμάρι 1
Καμάρι 2

ΙΟΣ [3]
Δήμος Ιητών

Όρμος
Μυλοπόταμος
Μαγγανάρι

ΜΗΛΟΣ [1]
Δήμος Μήλου
Προβατάς

ΣΙΦΝΟΣ [2]
Δήμος Σίφνου
Καμάρες
Πλατύς Γιαλός

ΠΑΡΟΣ [5]
Δήμος Πάρου
Λογαράς
Τσερδάκια
Πούντα
Μάρπησσα / Χρυσή Ακτή
Λιβάδια

ΝΑΞΟΣ [3]
Δήμος Νάξου
Αγία Άννα
Άγιος Προκόπιος
Άγιος Γεώργιος

ΜΥΚΟΝΟΣ [1]
Δήμος Μυκόνου
Καλαφάτης

ΑΝΔΡΟΣ [1]
Δήμος Άνδρου
Δελαβόγια

ΚΕΑ [1]
Δήμος Κέας
Κούνδουρος

ΣΑΜΟΣ [2]
Δήμος Σάμου
Ποτοκάκι 1
Γλυκόριζα

ΛΕΣΒΟΣ [9]
Δήμος Λέσβου
Τσαμάκια
Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι
Κάγια
Σκάλα Ερεσσού
Νυφίδα
Άναξος
Πέτρα
Αγ. Ισίδωρος
Μόλυβος

ΛΗΜΝΟΣ [4]
Δήμος Λήμνου
Εβγάτης / Ζεματάς
Άγ. Ιωάννης
Θάνος
Πλατύ

ΜΑΡΙΝΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [2]
Δήμος Σιθωνίας
Μαρίνα Πόρτο Καρράς
Δήμος Κασσάνδρας
Μαρίνα Σάνη

ΑΤΤΙΚΗ [2]
Δήμος Λαυρεωτικής
Οlympic Μarine

Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Μαρίνα Φλοίσβου

ΚΟΡΙΝΘΙΑ [1]
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Μαρίνα Ξυλοκάστρου

ΛΕΥΚΑΔΑ [1]
Δήμος Λευκάδας
Μαρίνα Λευκάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ [1]
Δήμος Κέρκυρας
Μαρίνα Γουβιών

ΛΑΣΙΘΙ [1]
Δήμος Αγ. Νικολάου
Μαρίνα Αγ. Νικολάου

ΚΩΣ [1]
Δήμος Κω
Μαρίνα Κω

ΛΕΡΟΣ [1]
Δήμος Λέρου
Μαρίνα Λέρου
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Υγείας: Φαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους μέχρι το τέλος Ιουνίου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να ενισχύσει τις προσπάθειες για εξαγωγές τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας την Τετάρτη στο 1ο συνέδριο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως δεν συζητάμε για κρατικοδίαιτες βιομηχανίες» και «προστατευτικές πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση». «Δεν διαφωνούμε ως προς τον στόχο που είναι η ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» είπε ο υπουργός, «αυτό που συζητάμε είναι ο τρόπος επίτευξής του».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έως τα τέλη Ιουνίου όλοι οι ανασφάλιστοι αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, ενώ είπε ότι αναζητούνται τρόποι για αύξηση των γενοσήμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά την τροπολογία που προβλέπει πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, μέτρο το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ιατρικού κλάδου, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε η φαρμακευτική δαπάνη να μην ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο τέλος θα την ψηφίσει παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις. «Αν δεν περάσει η τροπολογία θα βρέξει ο ουρανός λεφτά;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα, όπως μείωση στο 15% του κέρδους των φαρμακοποιών. Ο υπουργός ανέφερε μάλιστα ότι η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, την οποία όμως ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει.

Εμμέσως κατηγόρησε τους γιατρούς για το φαινόμενο της πολυφαρμακίας αλλά και για τη μειωμένη κατανάλωση γενοσήμων φαρμάκων, λέγοντας ότι αναζητούνται τρόποι αύξησης της κατανάλωσής τους στην ελληνική αγορά, με τον στόχο να προσεγγίζει το 60%, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την Μ. Βρετανία όπου η κατανάλωση γενοσήμων αγγίζει το 83%.

Ο υπουργός εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντου και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκο Θεοδοσιάδη, τον κάλεσε, όταν θα περάσει η κρίση, να ενημερώσει τον κλάδο του για την σκληρή προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση. «Γιατί αν ήταν στη θέση σας ο κ. Λουράντος μόνο από τσαντίλα θα τα είχα κάνει όλα τα μέτρα», είπε.

Μηχανή ανάπτυξης για τη χώρα μπορεί να γίνει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος, χαρακτηρίζοντας «δυνατούς παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες φαρμάκων. «Τα ελληνικά φάρμακα έχουν κατακτήσει τη διεθνή αγορά, πράγμα που το αποδεικνύει και η αυξημένη ζήτησή τους σε χώρες του εξωτερικού, έχουν μάλιστα αποτελέσει λύση για το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης σε πολλές χώρες» τόνισε ο κ. Δέμος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Energa – Hellas Power

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 19 στελέχη των εταιρειών «Energa» και «Hellas Power».

Σχετική αίτηση είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος Αρης Φλώρος. Η Εισαγγελία εντόπισε «έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών, όπως και για τις σχετικές συμβάσεις και τις ιδιότητες των συμβαλλομένων προσώπων».

Αν η αναίρεση γίνει δεκτή από τον Αρειο Πάγο, τότε το Συμβούλιο Εφετών θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με το βούλευμα οι κατηγορούμενοι παραπέμπονταν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν από το Σάββατο τα διεθνή δρομολόγια του ΟΣΕ

Τη δυνατότητα να ταξιδεύουν καθημερινά με τρένο από τη Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια, το Βελιγράδι και τη Σόφια δίνει στους επιβάτες της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ερχόμενο Σάββατο 10 Μαΐου.

Πρόκειται για δρομολόγια τα οποία εκτός των άλλων, αναμένεται να ενισχύσουν και το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια προς τη βόρεια Ελλάδα.

Προσφορές στα εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα νέα δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και InterRail και οι ειδικές προσφορές για τις βαλκανικές χώρες, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές μετακινήσεις τουριστών από όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα.

Προς Βουλγαρία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το κόστος για το απλό εισιτήριο από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σόφια ανέρχεται στα 16,80 ευρώ, ενώ το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι σε κάθε δρομολόγιο θα προσφέρονται 12 εισιτήρια μετ΄ επιστροφής με αντίτιμο 25 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα κλείνονται 15 ημέρες πριν την εκτέλεση του δρομολογίου.

Προς Σερβία και Σκόπια

Για τις μετακινήσεις προς το Βελιγράδι θα ισχύουν εκπτώσεις 20% στις τιμές των εισιτηρίων μετ επιστροφής, μέχρι και το τέλος του χρόνου (2014).

Επίσης, από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου θα ισχύει ειδική προσφορά και η έκπτωση θα φτάνει στο 30% για τα εισιτήρια με επιστροφή. Έτσι, η τιμή των εισιτηρίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σκόπια θα είναι 12,20 ευρώ η απλή μετάβαση και 19,5 ευρώ το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής.

Από τη Θεσσαλονίκη προς το Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, η απλή μετάβαση, ενώ μετ΄ επιστροφής το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 54,10 ευρώ.

Επιπλέον, στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης. Επίσης, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, στη σύνθεση του τρένου θα προστεθεί και βαγόνι μεταφοράς των οχημάτων των επιβατών του τρένου.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδοξο «Finish» για το Ράλι Ακρόπολις

23 Αυγούστου 2013. Η διοργανώτρια αρχή του Ράλι Ακρόπολις, η «Celeritas» (είναι η εταιρία στην οποία έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ την διοργάνωση τα τελευταία χρόνια) πληροφορείται ότι το «ράλι των Θεών», ένας από τους παλιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στο κόσμο τίθεται εκτός προγράμματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι λόγοι, καθαρά οικονομικοί. Η Πολωνία και η Λιθουανία με ένα μεγάλο προϋπολογισμό και χοντρά διαφημιστικά πακέτα είναι οι δυο χώρες που αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν το ελληνικό ράλι συνδιοργανώνοντας έναν αγώνα ιστορικής σημασίας, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC τα αυτοκίνητα θα πατούσαν λιθουανικό έδαφος. Μόνο το παράβολο που κατέβαλαν ήταν ύψους 450.000 ευρώ!

 Οι άνθρωποι της Celeritas βλέποντας ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ δύσκολα να μπουν στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ζήτησαν την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. «Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Μαξίμου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προστεθεί το Ακρόπολις στο ημερολόγιο» λέει στο protothema.gr ο ιδρυτής της Celeritas κ. Παύλος Αθανασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μέχρι και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον πρόεδρο της FIA κ. Ζαν Τοντ, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να υπάρξει άμεση επικοινωνία της θυγατρικής της Red Bull, της Red Bull Media House που έχει αναλάβει την διοργάνωση του WRC με την αντίστοιχη ελληνική εταιρία. Όπως και έγινε με τους δυο διοργανωτές να αναζητούν μια εφικτή λύση. Ωστόσο η πρόταση της Celeritas να προστεθεί το ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι των αγώνων και από 13 να γίνουν 14 μέσα στη χρονιά βρήκε αντίθετους τους κατασκευαστές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται νέα συνάντηση στο Μαξίμου, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κώστα Μπούρα. «Σε αυτή τη συνάντηση» αναφέρει ο κ. Αθανασούλας, «εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να ενεργήσουμε». Και προσθέτει: «Έχοντας την διαβεβαίωση του κ. Τοντ πως αν καταφέρουμε να διοργανώσουμε ένα ευρωπαϊκό Ακρόπολις, τότε το 2015 θα επιστρέφαμε στο παγκόσμιο, είπαμε να το επιχειρήσουμε. Μας ρώτησαν λοιπόν τι θέλουμε και εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα είναι η πληρωμή του παράβολου ύψους 170.000 ευρώ και την μεσολάβηση τους για κάποιες ιδιωτικές χορηγίες». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος πληρώνει στην “ Eurosport Events” που αναλαμβάνει την τηλεοπτική και διαφημιστική κάλυψη του ράλι παράβολο ύψους 450.000 ευρώ.

«Υπογράψαμε λοιπόν και εμείς συμβόλαιο με την Eurosport Events» συνεχίζει ο κ. Αθανασούλας «και έτσι αποκτήσαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε τον αγώνα στα τέλη του Μάρτη και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Να αναφέρω επίσης ότι σύμφωνα με μελέτη φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ τα οφέλη από την διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή όπου διοργανώνεται είναι εντυπωσιακά. Η εισροή συναλλάγματος υπολογίζεται περίπου στα 8.000.000 ευρώ ενώ βάσει επίσημων στοιχείων 10.000.000 θεατές βλέπουν τον αγώνα μέσω του Eurosport».
 
Μερικούς μήνες πριν τον αγώνα, πιο συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη των συναρμοδίων, όπου ανελήφθη η δέσμευση ότι το τσουχτερό παράβολο θα καλυφθεί. «Η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν από 100.000 ευρώ εκάστη. Όμως η Περιφέρεια Αττικής εκ των υστέρων δηλώνει κώλυμα και έτσι χάνουμε κι αυτό το έσοδο».

Μέσα σε αυτούς που… ξεχνούν να πληρώσουν είναι και ο Δήμος Λουτρακίου, εκεί όπου έχει οριστεί η αφετηρία και ο τερματισμός του Ράλι Ακρόπολις. Ο Δήμος Λουτρακίου φέρεται να χρωστάει στην διοργανώτρια εταιρία 30.000 ευρώ από τον αγώνα του 2012, 20.000 ευρώ από το 2013 και άλλα 20.000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.
  
Ένα μήνα πριν τον αγώνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Celeritas, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά για την πληρωμή του παράβολου. Η Eurosport Events απειλεί με ακύρωση του Ράλι Ακρόπολις και γι’ αυτό το λόγο ακολουθούν απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου.

«Διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρχε θέληση για να λυθεί το θέμα της καταβολής των χρημάτων» λέει ο κ. Αθανασούλας. «Μάλιστα πραγματοποιήθηκε απευθείας επικοινωνία του υπουργείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurosport Events, o οποίος με email που μας είχε στείλει απειλούσε ότι αν δεν πληρώσουμε ο αγώνας θα ακυρωθεί».
 
 Τότε οι άνθρωποι της Celeritas, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, αναγκάστηκαν να προβούν σε δραστικές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί στο παρά πέντε ο «διασυρμός» της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Μην έχοντας άλλη λύση και επειδή βλέπαμε ότι το υπουργείο δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις του στείλαμε επιταγή της εταιρίας στο ύψος του παράβολου παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε λόγω των υπερβολικών εξόδων να την καλύψουμε».

Την επόμενη βδομάδα ακολουθεί και νέα συνάντηση και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά καθησυχαστικοί ότι τα χρήματα θα αποσταλούν και το ζήτημα θα λήξει εντός των προσεχών ημερών.
  
«Ο αγώνας έγινε στο τέλος του Μάρτη και σήμερα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα χρήματα δεν έχουν σταλεί. Πριν μια βδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurosport Events κ. Φρανσουά Ριμπέιρο σε νέα επικοινωνία μας είπε ότι αν το θέμα δεν λυθεί η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Eurosport θα δημοσιοποιήσει το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ξεκινήσει και εναντίον μας τις νομικές διαδικασίες».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!