EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Νέα λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα Express

Στην ίδρυση λεωφορειακής γραµµής εξπρές που θα συνδέει τα κρουαζιερόπλοια της ακτής Ξαβερίου με την Ακρόπολη και το Σύνταγμα προχώρησε ο ΟΑΣΑ.
 
Συγκεκριμένα, δημιουργείται η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express», η οποία θα πραγματοποιεί κυκλική πορεία.
 
Η λεωφορειακή γραµµή θα πραγµατοποιεί τις ακόλουθες στάσεις:
 
    «Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραµµής 040.
    «ΟΛΠ - OLP to Athens», επί της Ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών Μπότσαρη Μάρκου και Κανάρη, έµπροσθεν του αρ. 81 (στοά).
    «Πειραιάς - Pireus Town Centre to Athens», επί της οδού 2ας Μεραρχίας, µεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραϊσκου, περί τα 10 µ. πριν από την υφιστάµενη στάση, αµέσως µετά την έξοδο του µονοπατιού της πλατείας.
    «Μετρό Συγγρού-Φιξ / Sygrou-Fix Metro Station» επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
    «Ακρόπολη - Akropolis», επί της λεωφ. Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιάκου Αθ. και Βασ. Όλγας, έναντι του αρ. 6.
    «Σύνταγμα - Syntagma», επί της πλ. Συντάγµατος, µεταξύ των οδών Καρ. Σερβίας και Ερµού, µεταξύ του 2ου και 3ου στεγάστρου.
    «Ακρόπολη - Akropolis to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιον. Αεροπαγίτου και ∆αυίδ Ντεζιέ, έµπροσθεν του αρ. 4.
    «Πειραιάς - Pireus Town Centre to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Πειραιά.
    «Πειραιάς - Pireus Town Centre to terminal», επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, µεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου Α', ακριβώς πριν από το µαρµαρένιο δάπεδο του προαυλίου του ∆ηµοτικού Θεάτρου.
    «ΟΛΠ- OLP to terminal», επί της Ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών έναντι Μπότσαρη και έναντι Φλέσσα, περί το 1 µ. πριν από τον στύλο της υφιστάµενης στάσης «Τελωνείο».
    «Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραµµής 040.
 
Το πρώτο δροµολόγιο θα ξεκινά στις 07:00 και στην αφετηρία θα υπάρχει µόνιµα ένα εφεδρικό λεωφορείο, το οποίο θα δροµολογείται από την ΟΣΥ σε περίπτωση που παρουσιάζεται µεγάλη επιβατική κίνηση.

ypodomes

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Hλεκτρονικό εισιτήριο: Το 2016 σε λειτουργία μαζί με τις μπάρες στο Μετρό

Ευέλικτη τιμολόγηση και χρέωση ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση, με μειώσεις στα κόμιστρα για σύντομα ταξίδια και αυξήσεις στις πιο μακρινές διαδρομές θα φέρει το «ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Πλέον, το έργο «Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ, το οποίο πραγματοποιείται με τον μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) απέκτησε ιδιώτη φορέα σύμπραξης, την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - LG CNS, που ανεδείχθη ανάδοχος του διαγωνισμού του ΟΑΣΑ με προσφορά 77,1 εκατ. ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 18%. Δεύτερη ανεδείχθη η σύμπραξη ΜΕΤΚΑ-ΑΤΕΣΕ με έκπτωση 11% και τρίτη η ένωση προσώπων Intrasoft-Ιντρακομ με ποσοστό 0,28%.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 12 ετών, ενώ η κρατική συμμετοχή θα ανέλθει στα 28,8 εκατ. ευρώ και θα διοχετευθεί, μέσω ΕΣΠΑ στην κατασκευαστική φάση. Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη της λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση συστήματος, το οποίο θα καλύπτει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η τοποθέτηση πυλών στους 64 σταθμούς του μετρό, των ΗΣΑΠ και του προαστιακού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2016. Έτσι, το σύστημα θα κλείσει.

Το χάρτινο εισιτήριο θα καταργηθεί. Το κόμιστρο θα είναι δύο τύπων υπό τη μορφή ηλεκτρονικών «έξυπνων καρτών», που θα υποκαταστήσουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και τις δεσμίδες εισιτηρίων. Η επικύρωση θα γίνει από απόσταση και θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση, ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς θα είναι υποχρεωτική και κατά την έξοδο.

Ειδικότερα, οι δύο «έξυπνοι» τύποι κομίστρου θα είναι το «πολλαπλό» (χωρίς μικροεπεξεργαστή), στο οποίο θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία, χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων, και η «κάρτα» (contactless smart card-SC) με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου μετά τη συμβασιοποίηση, η οποία αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο του 2014, θα τρέξει σε τρεις φάσεις:

Φάση 1. Βασική Λειτουργικότητα (1ος - 12ος μήνας): Μελέτες Εφαρμογής - Εξοπλισμός, Λογισμικό - Εγκατάσταση Κέντρων Διαχείρισης (ΟΑΣΑ & φορέων)

Φάση 2. Λειτουργικότητα Αμαξοστασίων, στάσεων και σταθμών (12ος - 18ος μήνας): Εξοπλισμός, Λογισμικό ΚΔΣ/ΚΔΑ (Κέντρο Διαχείρισης Σταθμών/Αμαξοστασίων) - ΑΜΕΚ, ΤΕΕ (Αυτόματες μηχανές έκδοσης καρτών, Τερματικά Έκδοσης Εισιτηρίων) - Επικυρωτικά Οχημάτων (1.750 λεωφορεία, 250 τρόλεϊ,70 συρμοί τραμ)

Φάση 3. Πλήρης Λειτουργία (18ος - 24ος μήνας): Δίκτυο ΦΤΠ-POS (Φορητά Τερματικά Πώλησης) - Gateway Πωλήσεων - Τερματικά Πώλησης/Ελέγχου - Πύλες εισόδου/εξόδου (64 σταθμοί στις γραμμές μετρό 1,2,3 και σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ και την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής και κατανομής του κόστους μετακίνησης με πιο δίκαιο τρόπο για το κοινωνικό σύνολο ανάλογα με τη χρήση, όπως βάσει ζωνών, απόστασης, αριθμού επιβιβάσεων, εκπτώσεις μετεπιβιβάσεων κ.ά.

Μάλιστα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο εκτιμάτι ότι θα ωθήσει και άλλους φορείς, όπως τα ΚΤΕΛ και τα ταξί, να στραφούν προς σε παρόμοιες τεχνολογίες παρόμοιες συμβατές τεχνολογίες κομίστρων.

ypodomes

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΠΟΧΗ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης…

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ζούμε την έπαρση της εκλογικής κοροϊδίας, του εμπαιγμού μας και της ανοησίας.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της «έπαρσης», που βάζει και σε δοκιμασία το νευρικό μας σύστημα, είναι η ακατάσχετη υποσχεσιολογία.
Το ίδιο τραγούδι μια ζωή:
υποσχέσεις, υποσχέσεις και πάλι υποσχέσεις. Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο χρόνια και χρόνια.


Φαίνεται ότι κρίνουν τον ελληνικό λαό με τη βλακεία τη δική τους. Δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ούτε αυτό που οι πάντες γνωρίζουν: Ότι οι υποσχέσεις των πολιτικών, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, είναι ακάλυπτες επιταγές. Τις δίνουνε ευκολότατα, γιατί εξίσου ευκολότατα τις αθετούν…

Το ίδιο τραγούδι απάτης μια ζωή και από το ΚΚΕ. Δεκαετίες επί δεκαετιών ακούς και εδώ την ίδια ξεθωριασμένη πλάκα γραμμοφώνου: «με ισχυρό ΚΚΕ βάζουμε φρένο στα σχέδια του κεφαλαίου και τις βάσεις για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος»!!!

Στις τωρινές εκλογές αυτή η ΓΕΝΙΚΗ και ενορχηστρωμένη «έπαρση» της κοροϊδίας και του εμπαιγμού μας, η «έπαρση» της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ, έχει πάρει υστερικές διαστάσεις: Τέτοιες που διογκώνουν την αηδία του λαού προς τον πολιτικό κόσμο και «σπρώχνουν» ένα ποσοστό ψηφοφόρων στην ΑΠΟΧΗ.

Η ΠΡΩΤΗ αντίδραση της οργισμένης σιχασιάς είναι η ΑΠΟΧΗ: Μια αντίδραση όπου οι ψυχικές ορίζουσες της ψευδούς συνείδησης κυριαρχούν πάνω στις κοινωνικές ορίζουσες της πολιτικής σκέψης .

Από αυτήν την άποψη τα διογκωμένα ποσοστά της αποχής καταγράφουν, πριν απ’ όλα, ένα βαθύ αίσθημα αηδίας προς ΟΛΑ τα κόμματα, προς το καθεστωτικό τοπίο γενικά.

Εάν υπήρχε,
έστω και ένα κόμμα που θα ανταποκρινόταν στις διεργασίες και ζυμώσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι, στο κοινωνικό αίσθημα, δηλαδή στις απαιτήσεις της λαϊκής οργής, τότε η αποχή θα συρρικνωνόταν: Αυτό βεβαίως συνεπάγεται την ύπαρξη κομμάτων τα οποία θα «πατούσαν» πάνω στην ΥΠΑΡΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ και θα αποτελούσαν την έκφρασή τους (αυτό είναι όμως άλλο θέμα συζήτησης)…

Στις σημερινές, όμως, εκλογές μπορεί να «ανατραπεί» αυτή η «ομαλή» ανάπτυξη και επέκταση της ΑΠΟΧΗΣ.


Σήμερα η εκρηκτικά διογκωμένη ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού ενάντια στα κυβερνητικά ανδρείκελα της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ, αλλάζει ένα βασικό δεδομένο: Η γενική λαϊκή αηδία εναντίον όλων των κομμάτων να καλύπτεται από την αβυσσαλέα λαϊκή ΟΡΓΗ εναντίον της κυβέρνησης του 4ου Ράιχ και να μην κατευθύνεται όλη στην αποχή. Ακριβέστερα να μην παίρνει ολοκληρωτικές ροπές αποχής.

Με πιο απλά λόγια: Η αηδία προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου να περνάει στο υπόβαθρο και να κυριαρχεί η ΟΡΓΗ προς την κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ, με αιχμή: «ΚΑΤΩ η συμμορία των κυβερνητικών ανδρεικέλων»…

Αυτή είναι σήμερα η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΡΟΠΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ και ΑΗΔΙΑΣ: Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση των κανιβάλων του σύγχρονου φασισμού.


Αυτή η ΡΟΠΗ
(ανατροπής της κυβέρνησης) ανατρέπει και τα δεδομένα της «ομαλής» διόγκωσης της αποχής. Μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που θα κατευθύνονταν στην αποχή, θα πάνε να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση.

Σε αυτό συνίσταται η ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών. Μια ιδιαιτερότητα που απαιτεί και επιβάλλει το ιστορικό ΑΙΤΗΜΑ της περιόδου που ζούμε: Να γκρεμιστεί η «εγκληματική οργάνωση» του χρηματιστηριακού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, των ληστών και δημίων μας.

Η σιχασιά που νιώθουμε για τον πολιτικό κόσμο (για όλα τα κόμματα) πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στην ιστορική αναγκαιότητα ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης.

Η ΑΠΟΧΗ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος αυτής της κυβέρνησης…


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απολυμένοι αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν το Σάββατο στη Λάρισα τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεκάδες απολυμένοι  εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες.


Ο Βενιζέλος επισκέφθηκε τη Λάρισα προκειμένου να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.
Την ώρα που έφθανε στο ξενοδοχείο «Διβάνι» όπου θα δινόταν η συνέντευξη οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και έντονες αποδοκιμασίες.
Κάποια στιγμή μάλιστα, σύμφωνα με το larissanet, δημιουργήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν με τη βία μερίδα των συγκεντρωμένων που βρισκόταν έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου.


venizelos_epeisodia2_10-05-2014

 venizelos_epeisodia3_10-05-2014

 1directnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΜΕ και Εντιμότητα

 Λίγο πριν τα τανκς των συνταγματαρχών καταλύσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ο Ιταλός στοχαστής, Ουμπέρτο Έκο, στο βιβλίο του, «Σημειολογία στην καθημερινή ζωή» έγραφε: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς αφού υπάρχει η τηλεόραση».
 
Ο Παπαδόπουλος και η παρέα του δεν είχαν μάλλον εντρυφήσει στο βιβλίο και έτσι έβγαλαν στους δρόμους τα άρματα μάχης και το στρατό, φροντίζοντας πάντως να καταλάβουν αμέσως το κτίριο του ΟΤΕ και της ραδιοτηλεόρασης.

Τα χρόνια, οι δεκαετίες καλύτερα, πέρασαν και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να μελετήσουν πολύ καλά τον Ουμπέρτο Έκο και να ακολουθήσουν τη… συμβουλή του. Διότι αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια από τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μερίδα του Τύπου, αποδεικνύει του «λόγου το αληθές».

επιχειρηματική ελίτ

Όλα τα μεγάλα κανάλια, των Αθηνών κυρίως, έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δεοντολογίας, προβάλλοντας ότι εξυπηρετεί μια πολιτική τάξη που καταρρέει και η οποία είναι απολύτως ελεγχόμενη μιας επιχειρηματικής ελίτ η οποία, όπως αναφέρουν και τα ξένα ΜΜΕ, δεν έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά οι εφημερίδες της εποχής αλώνονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κάνουν τη μεγάλη έφοδο με τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, της «ελεύθερης» όπως παρουσιάστηκε στις αρχές του ’90. Με την κίνηση αυτή αλλάζει ουσιαστικά ο ρόλος του Τύπου και των ΜΜΕ στην Ελλάδα με προκλητικό τρόπο. Αντί να ελέγχει την εξουσία και κυρίως να αποκαλύπτει τη διαπλοκή της επιχειρηματικής τάξης με την εκτελεστική εξουσία, γίνεται όργανο της πρώτης προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι απαιτήσεις και τα συμφέροντά της.

Εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου, επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, εκβιάζουν πλέον μια πολιτική τάξη αδύναμη, που υποχωρεί και υποκύπτει στις απαιτήσεις τους, προκειμένου να απολαμβάνει την προβολή και των θετικών ρεπορτάζ. Όσοι τολμούν να αντιδράσουν δέχονται ανηλεή επίθεση που τους αναγκάζει είτε να συμβιβαστούν, είτε να αποχωρήσουν από το πολιτικό προσκήνιο κρατώντας την αξιοπρέπειά τους. Κοντά τους μεγαλοδημοσιογράφοι που δέχτηκαν να γίνουν πειθήνια όργανά τους, χωρίς αιδώ.

Στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, προβάλλονται μόνο τα θέματα που εξυπηρετούν την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση της τρόικας

Αυτό όμως που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, προβάλλονται μόνο τα θέματα που εξυπηρετούν την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση της τρόικας, γιατί αυτή κυβερνά τη χώρα, ενώ αποκρύπτονται προκλητικά σημαντικά θέματα. Για παράδειγμα το μεγάλο κανάλι διαθέτει 20 λεπτά σε ρεπορτάζ και σχολιασμούς για την απόσυρση μιας υποψήφιας από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν λένε κουβέντα για την Ντόρα Μπακογιάννη που αποκαλεί σε τηλεοπτική της συνέντευξη μικρό κόμμα τη Ν.Δ.

Προβάλλουν ανελέητα κάθε θέση της συγκυβέρνησης, αποκρύπτουν κάθε στραβό και ανάποδο, αλλά πρωτοστατούν στην πολεμική, χωρίς εντιμότητα, στα Κόμματα που έχουν διαφορετική άποψη.

Τρομολαγνεία

Ενισχύουν το συναίσθημα του φόβου στους πολίτες, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι η χώρα θα… εξαφανιστεί, εάν δε συνεχίσουν να κυβερνούν εκείνοι που μας έφεραν σε αυτή την οικτρή κατάσταση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.
Η προσπάθεια ελέγχου της συνείδησης των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη από επαγγελματίες του είδους. Εκείνο που διαπιστώνουμε στη χώρα μας είναι η επιβολή της λεγόμενης «δημοκρατικής λογοκρισίας», όπως την περιγράφει ο Ιγνάσιο Ραμονέ στο βιβλίο του, «η τυραννία των ΜΜΕ» όπου σημειώνει:
«Ανέκαθεν, η έννοια της λογοκρισίας ήταν αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την απολυταρχική εξουσία, της οποία αποτελεί σημαντική συνιστώσα. Λογοκρισία σημαίνει κατάργηση, απαγόρευση, παρεμπόδιση, περικοπή και παρακράτηση της πληροφορίας, αφού η εξουσία θεωρεί ότι ένα σημαντικό στοιχείο της δύναμής της είναι ο έλεγχος της έκφρασης και της επικοινωνίας».

Κατασκευαστές Συνειδήσεων

Δημοσκοπήσεις

Αυτή την προσπάθεια ελέγχου των συνειδήσεων βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή.

Μέσα σε λίγες μέρες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να φτάσει και τις πέντε μονάδες αλλάζει υπέρ της ΝΔ με πολύ μικρή διαφορά, ξαφνικά η λεγόμενη παράσταση νίκης μεταβάλλεται υπέρ της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είναι… καταλληλότερος ακόμη και για να κάνουν παιδιά μαζί του οι γυναίκες μας.

Την ίδια ώρα αποκρύπτουν το κυριότερο στοιχείο των δημοσκοπήσεων, που είναι η οργισμένη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφία των πολιτών, όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής τους γραμμής ακούνε την λέξη δημοσκόπηση. Μόλις ένας στους δέκα πολίτες δέχεται πλέον να απαντήσει, δείχνοντας τη μεγάλη ρευστότητα του εκλογικού σώματος.

Πλαστές Δημοσκοπήσεις

Όσοι δημοσκόποι θέλουν να κρατήσουν τη σοβαρότητά τους επισημαίνουν αυτό εύρημα, τονίζουν την οργή και το θυμό των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου το πιθανότερο είναι να δούμε απίστευτα πράγματα. Και αυτή είναι η πραγματικότητα όταν η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εκατομμύρια, όταν το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 50%, και η ανεξαρτησία της χώρας έχει παραδοθεί στους δανειστές.

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός», γράφει στο νέο του βιβλίο, «Αγαπημένο μου Σύνταγμα», ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Νικόπουλος, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή.

συνταγματική εκτροπή

Αυτές τις θέσεις και τις απόψεις δεν πρόκειται να τις δούμε σε κάποιο από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, που πιστεύουν ότι ελέγχοντας τις συνειδήσεις θα κρατήσουν στην εξουσία ένα φαύλο πολιτικό σύστημα προκειμένου να το ελέγχουν οι ιδιοκτήτες τους και να κάνουν τις… δουλειές του. Μόνο που δεν έχουν αντιληφθεί ότι καταρρέουν μαζί του. Γιατί όπως γράφει ο Ιγνάσιο Ραμονέ:
«Ο έλεγχος των ΜΜΕ, και της τηλεόρασης ειδικότερα, δεν συνεπάγεται αυτόματα και έλεγχο των συνειδήσεων. Η διάχυση ιδεών και η διαμόρφωση συνειδήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση μια απλή, μηχανική πράξη. Αντίθετα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκη».
διαμόρφωση συνειδήσεων

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!