EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Τι ετοιμάζει ο Άδωνις… Πρωτόκολλα και για τις ρευματολογικές παθήσεις!

Με συγκεκριμένες επιστημονικές οδηγίες θα χορηγούνται σύντομα τα φάρμακα και για τις ρευματολογικές παθήσεις καθώς ετοιμάζονται με ευθύνη της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) τα σχετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Το επόμενο διάστημα η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πρόκειται να ανεβάσει στην πλατφόρμα της τα «Ρευματολογικά Θεραπευτικά Πρωτόκολλα» δηλαδή τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να μπορεί ένας γιατρός να συνταγογραφήσει βιολογικούς παράγοντες αλλά και άλλα τροποποιητικά φάρμακα σε ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Αξονική Σπονδυλαρθριτίδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα και Ουρική Αρθρίτιδα.
Τα ρευματολογικά θεραπευτικά πρωτόκολλα έχουν συνταχθεί με ευθύνη της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) δηλαδή της επιστημονικής εταιρείας των Ελλήνων Ρευματολόγων.

Στόχος είναι η εφαρμογή τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση να είναι εύχρηστη και γρήγορη και να αποφευχθούν δυσλειτουργίες του συστήματος, όπως εκείνες που παρατηρήθηκαν όταν ανέβηκαν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα της Οστεοπόρωσης και της Δυσλιπιδαιμίας.
Με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων επιδιώκεται:

1. Η ορθή ιατρική πρακτική της χορήγησης των φαρμάκων αυτών στους ασθενείς που τα χρειάζονται και για όσο καιρό είναι απαραίτητα.

2. Ο στοχευμένος έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω των αυτοπεριορισμών που επιβάλλονται τη στιγμή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

3. Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της συνταγογράφησης από την πολιτεία με παράλληλη κατάργηση των αναποτελεσματικών και γραφειοκρατικών μηχανισμών σημερινού ελέγχου (επιτροπές ΕΟΠΥΥ, γνωματεύσεις κλπ) που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασθενείς, ιατρούς και υπαλλήλους.

4. Η δημιουργία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων – σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάπτυξη Μητρώου Ασθενών – με σκοπό τη συγκέντρωση επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και στατιστικών για τη χάραξη και ανάπτυξη πολιτικών της υγείας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλη η απόφαση – κόλαφος για τις άκυρες απολύσεις των καθαριστριών

Στον αέρα τινάζεται η διαθεσιμότητα μετά την απόφαση – κόλαφο για τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που διατάσσει την επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί εδώ και μήνες σε διαθεσιμότητα.

Το δικαστήριο έκρινε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες οι οποίες ανήκαν στον στενό πυρήνα του Δημοσίου. Έτσι, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.|

Σύμφωνα με την απόφαση οι καθαρίστριες πρέπει να επαναπροσληφθούν άμεσα – δηλαδή η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή – και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί από τον δικηγόρο τους κ. Γιάννη Καρούζο στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις τους, αφού είναι η τελευταία ημέρα παραμονής τους στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Το γεγονός ότι εκατοντάδες καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, όπως σημειώνει ο δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου αντίκειται «στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ενώ έχει προσβάλλει δυσανάλογα το ατομικό δικαίωμα των εναγόντων στην εργασία και την περιουσία».

Ο δικαστής προχωράει και ένα βήμα παραπάνω. Παραδέχεται ότι «αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λόγοι από το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενάγοντες είναι γυναίκες, στερήθηκαν τη μοναδική βάση βιοπορισμού τους, μολονότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες τους δεν εξέλειψε, κατά πλειοψηφία δε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 – 65 ετών με αποτέλεσμα να είναι εκμηδενισμένες οι πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας γυναικών σε μεγάλη ηλικία με μειωμένα τυπικά προσόντα ενώ επιπλέον πολλές εξ αυτών είναι διαζευγμένες και έχουν την ευθύνη ανηλίκων τέκνων ή τέκνων με αναπηρία ή την ευθύνη υποστήριξη υπερηλίκων γονέων και επομένως η αποστέρηση της θέσης εργασίας τους θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δυνατότητα διαβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης των προστατευομένων προσώπων».

Ο δικαστής επιδικάζει τα δικαστικά έξοδα των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υψηλής τεχνολογίας ΑΤΜ «διαβάζει» τις φλέβες του δαχτύλου

Τις κάρτες ΑΤΜ σκοπεύει να αντικαταστήσει δια παντός ένα σύστημα ταυτοποίησης της Hitachi, το οποίο τίθεται σε υπηρεσία στην Πολωνία μέσα στο 2014.

Τα νέα ΑΤΜ υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βγάλουν λεφτά απλά και μόνο βάζοντας το δάχτυλό τους σε ένα υπέρυθρο reader που τους αναγνωρίζει από το «ψηφιδωτό» που σχηματίζουν οι φλέβες στο χέρι τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hitachi, το εν λόγω σύστημα ταυτοποίησης χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, που επιτρέπει τη μετάδοση σχεδόν υπερύθρου φωτός προς το δάχτυλο.

Στη συνέχεια το φως απορροφάται μερικώς από την αιμογλοβίνη στις φλέβες, ώστε να δημιουργείται ένα μοναδικό «ψηφιδωτό»/ προφίλ δακτύλου, το οποίο ταυτίζεται με τον χρήστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα αποκτήσει ένα δίκτυο τέτοιων ΑΤΜ, με 2.000 συσκευές να τοποθετούνται σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενα από μία διαφημιστική καμπάνια η οποία υπόσχεται «λεφτά μέσω του δαχτύλου».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αρχίσει να καθιερώνεται ήδη στην Ιαπωνία, ωστόσο η έλευσή της στην Ευρώπη έχει καθυστερήσει. Σημειώνεται ότι κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι είναι πιο ακριβής από τις συσκευές ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και το ίδιο αξιόπιστη με την τεχνολογία σάρωσης της ίριδας του ματιού.

Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό διαπίστωσης «ζωντάνιας», για να διαβεβαιώνεται ότι στον αναγνώστη τοποθετείται πραγματικό χέρι, το οποίο ανήκει σε ζωντανό άτομο, που βάζει το δάχτυλό του εκείνη τη στιγμή στη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με το τι θα συμβαίνει όσο περνάν τα χρόνια και οι χρήστες γερνούν.

Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ, σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις βιοκινδύνου, ενώ έχει αναφερθεί ότι τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί και για την προστασία «ευαίσθητων» χώρων σε καζίνο.

naftemporiki.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαριά καμπάνα περιμένει όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα παραπέμπονται για τα… περαιτέρω, όσοι χρωστάνε στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ. Σύμφωνα με την σχετική Απόφαση που υπογράφει ο Γιάννης Βρούτσης, το κριτήριο θα είναι κατ” αρχήν το πόσο «φρέσκια» άρα εισπράξιμη είναι η οφειλή και κατά δεύτερο το εάν ξεπερνά η οφειλή το μάλλον χαμηλό όριο των 5.000 ευρώ.Από τη βαριά «καμπάνα»- ήτοι μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης- θα γλιτώνουν όσοι είναι σε ρύθμιση, υπό τη προϋπόθεση όμως ότι την εξυπηρετούν κανονικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω Απόφαση στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «εισπράξιμες» και οι οποίες πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Η οφειλή να αφορά σε χρονική περίοδο όχι πέραν των έξι μηνών από την ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής της. Η εν λόγω οφειλή μεταβιβάζεται στο Κ.Ε.Α.Ο. μαζί με οφειλές προηγουμένων ετών του ιδίου οφειλέτη. Στις οφειλές που μεταβιβάζονται στο Κ.Ε.Α.Ο δύναται να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές παλαιότερης χρονικής περιόδου, εφόσον αυτές μεταβιβάζονται εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης βεβαίωσης τους, η οποία εκδίδεται μετά από έλεγχο του αρμόδιου φορέα.

2. Το ύψος της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων, που μεταβιβάζεται στο Κ.Ε.Α.Ο. να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ και άνω.

3. Οι οφειλές να μην τελούν υπό δικαστική αναστολή.

4. Οι οφειλές να μην αφορούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Επιπλέον, για τους αντίστοιχους οφειλέτες, θα πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

Ο οφειλέτης να μην έχει ενεργή ρύθμιση ή να μην έχει τηρήσει τους όρους προηγούμενης ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Ο οφειλέτης να μην βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ή υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Για τον ορισμό κριτηρίων για τον προσδιορισμό των «εισπράξιμων» ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ασφαλιστικών Ταεμίων, με σκοπό την παραπομπή τους στο μητρώο οφειλετών του Κ.Ε.Α.Ο., απαιτείται να αξιοποιηθούν πλήρως οι πληροφορίες που βρίσκονται διαθέσιμες στο μητρώο οφειλετών των Ταμείων, ως προς την κατάσταση κάθε οφειλής και κάθε οφειλέτη και η παροχή της σχετικής πληροφόρησης στο Κ.Ε.Α.Ο.


tsantiri

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϋ… Λόγω εκλογών…

Με διαφορετικό πρόγραμμα θα εκτελούνται τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ από σήμερα έως και τη Δευτέρα και ξανά από την Παρασκευή 23 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 26, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Μέρος του προσωπικού θα απουσιάζει για την εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, σημειώνει ο ΟΑΣΑ, ανακοινώνοντας το παρακάτω πρόγραμμα:

Στις 16/5/2014 καθώς και στις 23/5/2014 ημέρα Παρασκευή, θα δρομολογηθούν όλα τα οχήματα (θερμικά και ηλεκτροκίνητα) σε πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

-θα εκτελεστούν τα πρώτα δρομολόγια 05:00, καθώς και ειδικά δρομολόγια με στόχο να καλυφθούν οι ελλείψεις που τυχόν προκύπτουν με την αλλαγή από Καθημερινή σε Σάββατο.

-οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα ενισχυθούν ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική ζήτηση.

Στις 17/5/2014 καθώς και στις 24/5/2014 ημέρα Σάββατο θα δρομολογηθούν όλα τα οχήματα (θερμικά και ηλεκτροκίνητα) σε πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

-οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα ενισχυθούν ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική ζήτηση.

Στις 18/5/2014 καθώς και στις 25/5/2014 ημέρα Κυριακή ως αργία θα δρομολογηθούν τα θερμικά οχήματα σε πρόγραμμα δρομολόγησης «Κυριακής & Αργιών» και τα ηλεκτροκίνητα σε πρόγραμμα βασισμένο στο πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών

Στις 19/5/2014 καθώς και στις 26/5/2014 Δευτέρα θα δρομολογηθούν όλα τα οχήματα (θερμικά και ηλεκτροκίνητα) σε πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

-θα εκτελεστούν τα πρώτα δρομολόγια 05:00 ειδικά δρομολόγια με στόχο να καλυφθούν οι ελλείψεις που τυχόν προκύπτουν με την αλλαγή από Καθημερινή σε Σάββατο.

-οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα ενισχυθούν ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική ζήτηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόρτα έφαγε από τους δημοσιογράφους της Ρόδου, ο Παντελής Καψής. Δεν κάλυψαν δηλώσεις του, λόγω ΕΡΤ!

Ο Παντελής Καψής επισκέφτηκε τη Ρόδο αλλά στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ για να τον ενημερώσει ότι έχει αποφασιστεί μποϋκοτάζ και ότι κανένας δεν θα παρευρεθεί. Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του κυρ Παντελή.
 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεξικό: Τουλάχιστον δύο νεκροί από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν ύστερα από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο του Μεξικό, στην πόλη Reynosa, σύμφωνα με τις αρχές.

Διασώστες ψάχνουν μήπως υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι στα ερείπια, ενώ σύμφωνα με το Associated Press η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου. 


defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες αποκαλύψεις των Financial Times: Όταν ο Μπαρόζο είπε στο Σαμαρά… «Forget it, Antonis»

 Οι αποκαλύψεις των Financial Times για το παρασκήνιο πίσω από τη διάσωση του ευρώ (και τη «διάσωση» της Ελλάδας) συνεχίζονται, με το δεύτερο μέρος της «τριλογίας» του δημοσιογράφου Peter Spiegel, που μετά τις Κάννες, ασχολείται με το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, της μαζικής απόσυρσης καταθέσεων από τις τράπεζες και το παρασκήνιο πριν και μετά τη διπλή εκλογική μάχη του 2012.

Ο Spiegel κάνει λόγο για ένα «Plan Z», όπως ήταν η κωδική ονομασία ενός άκρως απόρρητου σχεδίου για την επόμενη μέρα μετά από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το σχέδιο ήταν έτοιμο σε περίπτωση που από τις εκλογές του 2012 προέκυπτε κυβέρνηση που θα καταργούσε το μνημόνιο, όμως τελικά δε χρειάστηκε να εφαρμοστεί ποτέ.

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του Spiegel στην ανησυχία της Άνγκελα Μέρκελ για το ενδεχόμενο να αναλάβει την ηγεσία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς. Σε συζήτησή της με τον Ζοζέ Μπαρόζο στο Βερολίνομ και αφού ο πρόεδρος της Κομισιόν της είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε τις εκλογές, «η κ. Μέρκελ είπε ότι ήταν ο κ. Σαμαράς για τον οποίο ανησυχούσε, καθώς ήταν σε μία καμπάνια υπέρ της κατάργησης του προγράμματος», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Βέβαια, οι φόβοι της Άνγκελα Μέρκελ αποδείχθηκαν αναίτιοι. Όταν ο Ζοζέ Μπαρόζο επισκέφθηκε την Αθήνα μετά τις εκλογές, είχε δίωρη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία του είπε κάτι σαν το… «Forget it, Yannis» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Γιάννη Στουρνάρα:.

Ο Μπαρόζο ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό πως οι απαιτήσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα διάσωσης έπρεπε να σταματήσουν και ζήτησε να συνεχιστεί για ένα χρόνο η ικανοποίηση των υπαρχουσών απαιτήσεων, και κατόπιν θα μπορούσαν να συζητηθούν τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα.

«Μη ζητάτε νέους όρους, δεν υπάρχει περίπτωση», είπε ο Μπαρόζο, σύμφωνα με όσα γράφει ο Spiegel. «Το πρώτο μήνυμα που πρέπει να στείλετε στη Γερμανία είναι ότι θα πραγματοποιήσετε αυτά που έχετε δεσμευτεί».

Τη συνέχεια την ξέρουμε. Και, όπως σχολιάζει υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, «ο Σαμαράς έκανε την πιο εντυπωσιακή κωλοτούμπα της ιστορίας».
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!! ΖΗΤΩ Ο ΣΑΛΛΑΣ! ΖΗΤΩ!

Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι δημοσκοπήσεις δυσοίωνες, τα επικοινωνιακά ψέματα σώθηκαν και αντί της ειλικρίνειας που πάντα εκτιμούσε ο Ελληνικός λαός, ο εγκέφαλος του υπουργείου Οικονομικών, υφυπουργός Οικονομικών κύριος Σταϊκούρας, αποφάσισε να συνεισφέρει στον αγώνα εντυπώσεων που δίνει η κυβέρνηση για να επηρεάσει υπέρ της την κοινή γνώμη μία κοινή απάτη με πολλά πανελληνίως θύματα.  

Αναλυτικότερα :

Δεν πέρασε καιρός που στο διαβόητο πολυνομοσχέδιο (Ν. 4254/2014) της υποπαραγράφου Ε, του κεφαλαίου Β’, με τίτλο “Ρυθμίσεις για το Συμβούλιο Διαχείρισης και Αξιολόγησης της Εγγυητικής Ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου” περιελήφθη μεταξύ άλλων διάταξη με το εξής ακριβές περιεχόμενο : «Ειδικά για την περίπτωση της αναστολής καταβολής δόσεων εγγυημένων δανείων, η οποία δεν συνεπάγεται την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου ή την επαύξηση της εγγυητικής ευθύνης του Δημοσίου, δεν απαιτείται η προηγούμενη εισήγηση του Συμβουλίου Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου.»

Η διάταξη αυτή, άγνωστο με ποιο κίνητρο, σκοπό ή όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά με προφανές όφελος για τις τράπεζες, κατήργησε δια νόμου,κάθε δυνατότητας διαπραγμάτευσης των επιχειρήσεων με εγγυημένα δάνεια από το Ελληνικό Δημόσιο, να διαπραγματευθούν ελεύθερα με τα πιστωτικά ιδρύματα τον τρόπο αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, καταργώντας επίσης και πάλι δια νόμου, σε βάρος των επιχειρήσεων, αυτό που προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις του δικαίου, ότι δηλαδή η εγγύηση που παρέχεται στα πλαίσια μίας τραπεζικής σύμβασης πίστωσης έχει εκ του νόμου εικοσαετή διάρκεια.

Υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων μικρής μερίδας από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, που είχαν προφανώς εκ των προτέρων συναινέσει στην κατάργηση νομίμων δικαιωμάτων των μελών τους – επιχειρήσεων, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την τελεσίδικη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αριθ. C24/04, σχετικά με την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων, τους πανηγυρισμούς διαφόρων ανυποψιάστων ή και υποψιασμένων βουλευτών που έσπευσαν να δηλώσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι “αυτοί έλυσαν το θέμα”, υπό την αδιαφορία όλων των αρμοδίων αρχών και εξουσιών κατά το σύνταγμα, για το γεγονός, ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κατέστη απολύτως πλέον βέβαιη η κατάπτωση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και η επιβάρυνση του με ένα δυσβάσταχτο για τις περιστάσεις δημοσιονομικό κόστος, κατέστη σαφές, ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη :
  • Το σύνολο των 18.000 επιχειρήσεων σε 26 νομούς της χώρας και των χιλιάδων άλλων επιχειρήσεων από ένα μεγάλο αριθμό πληττόμενων κλάδων, με δάνεια προς τις τράπεζες τα οποία έχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική τους καταστροφή, στη διακοπή της λειτουργίας του, στην εξαθλίωση των φορέων και όλων όσων ενεπλάκησαν εγγυητικά με τον εγγυημένο από το Ελληνικό Δημόσιο τραπεζικό δανεισμό τους. Παράλληλες εξίσου επαχθείς συνέπειες από τη μεθόδευση αυτή, θα υποστούν οι οικογένειες των επιχειρηματιών, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, οι προμηθευτές τους και οι τοπικές κοινωνίες.
  • Παραβιάζεται, προς όφελος των τραπεζών για άλλη μία φορά η Κοινοτική Νομοθεσία, με το να αποσιωπάται για άλλη μία φορά το κοινώς γνωστό δεδομένο, ότι ήδη μία φορά, από τη στρεβλή εφαρμογή του συστήματος κρατικών ενισχύσεων (εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και επιδοτήσεων χρηματοοικονομικού κόστους από τον λογαριασμό ειδικού σκοπού του Ν. 128/1975) ωφελήθηκαν αποκλειστικά και μόνο οι τράπεζες, διότι, όλες οι κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν με την παραπάνω μορφή, αποτέλεσαν κομμάτι μίας ιδιότυπης όσο και παράνομης νομισματικής πολιτικής των κυβερνήσεων με αποκλειστικό στόχο να στηρίξουν την κεφαλαιακή επάρκεια, την κερδοφορία και την ρευστότητα των τραπεζών.Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες επί σειρά ετών, αποτέλεσαν απλώς και μόνο το πρόσχημα όλης της προαναφερθείσας μεθόδευσης και καλούνται τώρα να πληρώσουν το συνολικό τίμημα αυτής της πρωτοφανούς νομικής και οικονομικής εκτροπής.
  • Θεμελιώνεται η υποψία για την ύπαρξη μίας ιδιότυπης “ομερτά” με αντικείμενο την απέλπιδα προσπάθεια, να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό, έστω και αν χρειασθεί να καταστραφεί το σύνολο των επιχειρήσεων με εγγυημένα δάνεια, “ποιά υπήρξε η αντιμετώπιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων κατά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή με ποιο ποσοστό επίπτωσης των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών σταθμίσθηκε η επισφάλεια της καταβολής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου ;” Η διαφύλαξη του συγκεκριμένου μυστικού αποδεικνύεται εξαιρετικής σημασίας διότι, στην περίπτωση που οι τράπεζες, όπως διαδίδεται, ανακεφαλαιοποιήθηκαν και για τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια, είναι προφανές, ότι, οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις, που αυτές έλαβαν επί σειρά ετών, στο όνομα των εξαπατημένων και εγκλωβισμένων θανάσιμα επιχειρήσεων, κατά τα προαναφερόμενα (για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, της κερδοφορίας τους και της ρευστότητάς τους) παρεισέφρησαν και στο σύστημα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εθνικής, κοινοτικής και μνημονιακής νομιμότητας.
Η ανάλγητη, παράνομη και μεροληπτική υπέρ των τραπεζών πολιτική του υπουργείου Οικονομικών, δεν αποτελεί έκπληξη και επανειλημμένα έχει καταγγελθεί εκ μέρους των φορέων των επιχειρήσεων. Με την “πρωτοβουλία” όμως που ανέλαβε, ο υφυπουργός Οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, με την έκδοση υπουργικής απόφασής του, με την οποία υπαινίσσεται αυτός και οι πάσης φύσεως χειροκροτητές του, ότι προσφέρει έστω και μία στοιχειώδη προσωρινή λύση, στο πρόβλημα των επιχειρήσεων με εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια, ξεπερνά κάθε όριο αισχύνης και επιχειρεί, να εξαπατήσει τις χιλιάδες υποψήφιες, εξαιτίας των όσων επισημάνθηκαν, για την οικονομική τους καταστροφή επιχειρήσεις, με πρώτες τις επιχειρήσεις της γενέτειρας του πρωθυπουργού Μεσσηνίας, επαγγελλόμενος την “δήθεν παράτασης” της αποπληρωμής των χρεωλυσίων των δόσεων των εγγυημένων δανείων.
Πρόκειται περί μίας απροκάλυπτης απάτης, διότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να τύχει μία επιχείρηση του δικαιώματος να ζητήσει να υπαχθεί στο καθεστώς της “παράτασης” συνοψίζονται :
  • Να έχει υπαχθεί στην προηγούμενη απόφαση παράτασης. Το 95% των επιχειρήσεων δεν πληροί την προϋπόθεση αυτή. Η σημασία αυτής της προϋπόθεσης συνίσταται :
α) Στο συνολικό χρόνο αποπληρωμής της εγγυημένης απαίτησης, (π.χ. στη βόρειο Ελλάδα όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υπαχθεί στην προηγούμενη απόφαση παράτασης υπ’ αριθ. 2/31728/0025/30.06.2010,, οφείλουν να εξοφλήσουν το σύνολο της εγγυημένης οφειλής έως 31.12.2016, ενώ οι ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν την εγγυημένη οφειλή την 31.12.2022),
β) Στον αριθμό και στο ύψος των ανεξόφλητων ποσών κεφαλαίου και τόκων που πρέπει να καταβληθούν πριν από τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν με βάση τη νέα παράταση.
  • Να πληρωθούν όλοι οι προηγούμενοι τόκοι που οφείλονταν με βάση την προηγούμενη απόφαση παράτασης, για το 5% των “τυχερών” επιχειρήσεων που είχαν προλάβει να υπαχθούν σε αυτήν.
  • Να πληρωθούν οι τόκοι των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των οποίων τα χρεωλύσια υπόκεινται στην παράταση της απόφασης που εκδόθηκε.
  • Να εγκριθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα σχετική αίτηση υπαγωγής που οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οφείλουν να απευθύνουν μόνο προς αυτά, αφού όπως είναι προφανές οι επιχειρήσεις καταβάλλουν – προσφέρουν στα πιστωτικά ιδρύματα όποια ανταλλάγματα τους ζητηθούν για την έγκρισή της υπαγωγής τους στην παράταση.
Δεν είναι ενδεχόμενα της παρούσας, η διαπίστωση εάν η παραπάνω μεθόδευση εμπίπτει στις ποινικές διατάξεις για υπαίτια βλάβη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατά τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 1, του Ν. 1608/1950, βλάβη που προκαλείται όταν δια των προαναφερομένων διατάξεων – μεθοδεύσεων δημιουργούνται οι συνθήκες για την βέβαιη κατάπτωση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και της ολοσχερούς οικονομικής καταστροφής ενός κρίσιμου μέρους του οικονομικού ιστού της χώρας, μέσω της καταστροφής των εγκλωβισμένων στο καθεστώς των κρατικών εγγυήσεων επιχειρήσεων, όπως επίσης δεν είναι της παρούσας να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις από την τεράστια στρέβλωση που προκαλείται στον ελεύθερο ανταγωνισμό σε βάρος της επιχειρηματικότητας, με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες, ούτε είναι εύκολο να προσδιορισθεί το ύψος των κυρώσεων που θα υποστεί η χώρα μας στο εγγύς μέλλον από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι όμως πρόδηλη η πολιτική απάτη που επιχειρείται σε βάρος των πολιτών, ενόψει των ευρωοεκλογών, στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου τους. Και είναι επίσης βέβαιο, ότι εάν οι οιασδήποτε άλλης μορφής ευθύνες βαρύνουν τον υφυπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα, οι πολιτικές ευθύνες βαρύνουν τον πρωθυπουργό κύριο Σαμαρά, ο οποίος γνωρίζοντας καλά το θέμα, οφείλει να αποτρέψει την εξαπάτηση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, ειδικά όταν η απάτη αυτή στρέφεται και κατά των επιχειρήσεων της ιδιαίτερης πατρίδας του της Μεσσηνίας και να παρέμβει για την ουσιαστική επίλυση του σοβαρότατου συνολικού προβλήματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι κανίβαλοι του mega σε ψύχωση πανικού…

Η δημοσιογραφική «συμμορία» του καναλιού
εκπέμπει καθημερνά όγκους ψεύδους, συκοφαντιών, ανοησίας και θηριώδους παραχάραξης των ΠΑΝΤΩΝ: Κανιβαλικός γκεμπελισμός…

Μόνο που τα γελοιωδέστατα και γλοιωδέστατα αυτά παράσιτα της κυβερνητικής «συμμορίας», μέσα στον ΠΑΝΙΚΟ τους (ζούνε το δράμα-πανικού των αφεντικών τους, ιδιαίτερα του Βενιζέλου), μπερδεύουν τα ίδια τα ψέματά τους και έχουν απολέσει και την …κοντινή τους μνήμη.

Πριν από λίγες μόνο μέρες ΟΧΙ μόνο δεν αμφισβήτησαν στο ελάχιστο τις αποκαλύψεις των Financial Times, αλλά υμνούσαν και την εγκυρότητάς τους.

Το σπουδαιότερο: Αναφωνούσαν: «Ο Μπαρόζο μας έσωσε»!!!


Τώρα κάνανε στροφή 180 μοιρών: Αμφισβητούν την εγκυρότητα των Financial Times και τη …δράση του Μπαρόζου (επιλογή Παπαδήμου) την χαρακτηρίζουν «γελοία εκδοχή»!!!

Τέτοια πανικόβλητη γελοιότητα και παραχάραξη: Οι «μπράβοι» της κυβέρνησης τα έχουν χαμένα…
Αφού σε πρώτη φάση, παρουσιάστρια και σχολιαστές, έκαναν ένα είδος πολιτικού ευχέλαιου – που απαλλαγήκαμε από το σχέδιο Ζ και ο Θεός να μας φυλάει, να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας – ανέλαβαν με πρωτομάστορα τον Ντερμπεντέρη, να παραχαράξουν την ιστορία.

Ποιος Μπαρόζο;
Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τον Παπαδήμο. Στην αρχή είχε προτείνει την Έλσα Παπαδημητρίου, μετά τον Διαμαντούρο και...
μετά τον Κακλαμάνη, ο οποίος αρνήθηκε.

Διάβασαν μάλιστα επιλεκτικά δύο – τρια σημεία (θα έχει γίνει έξαλλος ο Κακλαμάνης), από την μακροσκελή δήλωσή του, για να συσκοτίσουν τα όσα προκύπτουν από τις αποκαλύψεις των Financial Times.

Ο Ντερμπεντέρης μάλιστα από τη στήλη του, σήμερα στα ΝΕΑ, είχε προλειάνει το έδαφος υποστηρίζοντας περίπου τα ίδια και υπογραμμίζοντας, πως η εκδοχή ότι ο Μπαρόζο επέλεξε τον Παπαδήμο σε συνεννόηση με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, είναι μια γελοία εκδοχή.

Λίγο πριν τα σχόλια τους μάλιστα,
είχαν παίξει απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βενιζέλου στο STAR, όπου δήλωνε – ποιος; Αυτός, ο φερόμενος ως ένας εκ των δραστών της συνομωσίας – ότι «ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τον Παπαδήμο».  


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!