EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Διπλάσιοι φόροι για όλους – Φωτιά τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

- Χωρίς αφορολόγητο και με 26% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Ως μισθωτοί θα φορολογηθούν όσοι έχουν σύμβαση μέχρι και με τρεις εργοδότες
- Κοντά στα 1.000 ευρώ ο φόρος για όλους μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών
- Αναλυτικά παραδείγματα με τη φορολόγηση ανάλογα με το εισόδημα

Οι αλλαγές στη φορολογία τώρα θα γίνουν αντιληπτές από τους περισσότερους καθώς τώρα γίνονται οι δηλώσεις και ξεκινά η εκκαθάριση.

Ήδη σε ό,τι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους η κατάργηση των φοροαπαλλαγών δείχνει ότι όλοι πληρώνουν επιπλέον φόρους ως και 100% ενώ ο μέσος όρος των δηλώσεων που είναι χρεωστικές δείχνει φόρους κοντά στα 1.000 ευρώ για τον καθένα.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, άσχετα απ” το εισόδημα τα … μαντάτα όμως είναι πραγματικά μαύρα

Πολλαπλάσιος ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος σε συνδυασμό με τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης οδηγεί σε … εκκαθαριστικό-φωτιά.

Το καθαρό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών φορολογείται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% μέχρι τις 50.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον ποσό.

Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη εργασιών από 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται κατά 50% εφόσον το εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν έγγραφη σύμβαση μέχρι 3 φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα φορολογηθούν ως μισθωτοί θα πρέπει να εμφανίζουν δαπάνες με αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει με την κλίμακα των μισθωτών.

Καταργήθηκαν όλες οι φοροαπαλλαγές όπως ενοίκια, ιατρικά έξοδα, στεγαστικό δάνειο, δίδακτρα κλπ.

Δεν ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες το μέτρο των αποδείξεων.

Στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές 1% – 4%.

Στο ποσό του φόρου υπολογίζεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55%.
Κερασάκι στην τούρτα το τέλος επιτειδεύματος

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιβαρύνονται με το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.
Εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος οι ελεύθεροι επαγγελματίες:

· Που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

· Που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους.
Η εξαίρεση δεν ισχύει για όσους ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χαρακτηρισμένους από το νόμο τουριστικούς τόπους.

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε χρόνια από την έναρξη εργασιών.

www.newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από αυθαίρετο έγινε στρατηγική επένδυση το «The Mall»

«Mεγάλη επένδυση – fast track» χαρακτηρίστηκε το «The Mall» της Lamda Development στο Μαρούσι, αν και  το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει παράνομη την ανέγερση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr, η ρύθμιση αυτή, με την οποία παρακάμφθηκε η απόφαση του ΣτΕ, αποφασίστηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το εμπορικό κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι είχε από την αρχή της ανέγερσής του προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών για το μέγεθος, τη θέση και τις συνθήκες κατασκευής του.

Ορισμένες διαμαρτυρίες δικαιώθηκαν από το ΣτΕ καθώς χρόνια μετά την κατασκευή του το έκρινε τελεσίδικα παράνομο και αυθαίρετο, καλώντας ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) με νέες αποφάσεις να ξεπεράσει την αντισυνταγματικότητα, με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και τρόπο να αιτιολογηθεί επαρκώς ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, χθες η κυβέρνηση το ενέταξε στις μελλοντικές στρατηγικές επενδύσεις της χώρας. Μετά τη χθεσινή απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων δίνεται η ευκαιρία στην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Λάτση να μην πληρώνει ούτε ευρώ ως πρόστιμο αυθαιρέτου αλλά εντάσσεται… αναδρομικά και στις fast track επενδύσεις για «νέες εργασίες» στο κέντρο που ήδη λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε αποφασίσει ότι:
•για την ανέγερση του Mall δεν υπήρχε προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη
•το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 που προβλέπει υπερδιπλάσιο του επιτρεπομένου συντελεστή δόμησης είναι σε αντίθεση με το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Οι δικαστές μετά τη δημοσίευση της απόφασης επεσήμαναν ότι το ΥΠΕΚΑ κατόπιν εορτής θα πρέπει με νέες αποφάσεις να ξεπεράσει την αντισυνταγματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και να αιτιολογηθεί επαρκώς ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή δόμησης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζεται ακάθεκτο το ξεπούλημα των δημοσίων ακινήτων…

Συνεχίζεται ακάθεκτο το ξεπούλημα των δημοσίων ακινήτων αφού σύμφωνα με το τελευταίο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οριστικοποιείται η παραχώρηση από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, συνολικά 55 περιουσιακών στοιχείων, που ξεκινούν από εγκαταλελειμένα ακίνητα και φτάνουν ως και σε «φιλέτα» της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας σε Γλυφάδα και Σούνιο.

Τα συγκεκριμένα «φιλέτα» είναι μία έκταση 176 στρεμμάτων από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τα Αστέρια Γλυφάδας, μία έκταση 20 στρεμμάτων στη Γλυφάδα και το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio), έκτασης 383 στρεμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ «κλέβει» πρακτικά τα ακίνητα αυτά από την Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, στην οποία επρόκειτο να παραχωρηθούν για να αξιοποιηθεί το παράκτιο μέτωπο από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Μάλιστα, στη Διαύγεια έχει ήδη αναρτηθεί απόφαση της Παράκτιο Μέτωπο για ένα εκ των επίμαχων ακινήτων.

Επίσης ανάμεσα  στα 55 περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που περιέρχονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται ακόμα το λιμάνι της Ζέας στον Πειραιά, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, η έκταση στην οποία βρίσκονται οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, καθώς και ξενοδοχεία Ξενία και άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα, καθώς και ένα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Τη μεταφορά στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για:

- τουριστική έκταση στον Παρνασσό επιφάνειας 11.100.000 τ.μ.
– το ακίνητο «Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio)» έκτασης 383.000 τ.μ.
-γεωτεμάχια στα Ιωάννινα
-εκτάσεις στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής
– οικόπεδα και εκτάσεις με κτίσμα σε Ρόδο, Πάτρα, Χαλκιδική και Γλυφάδα
– κτήριο γραφείων και κατοικιών στη Νέα Υόρκη
– οικόπεδο με διώροφο κτήριο στην Πλάκα
– τρία ξενοδοχεία Ξενία στο Ναύπλιο

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πορτογαλία: Ωμός εκβιασμός των δανειστών επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική η λιτότητα

Υπό τον ωμό εκβιασμό των δανειστών τελεί η Πορτογαλία τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας μιας σειράς μέτρων λιτότητας ως αντισυνταγματικά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Κοέλιο δήλωσε σήμερα ότι οι πιστωτές της δεν μπορούν να καταβάλουν την τελευταία δόση του δανείου της χώρας, έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα με το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Πέδρο Κοέλιο είπε ότι αν και το πρόγραμμα στήριξης της χώρας έχει τυπικά ολοκληρωθεί από τα μέσα του Μαΐου, η τελευταία δόση του δανείου εξαρτάται από τους όρους που είχαν υπογραφεί προγενεστέρα με την τρόικα των δανειστών – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Καθώς υπήρξε μεταβολή αυτών των όρων, η εκταμίευση προφανώς μπορεί να λάβει χώρα όταν ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση», είπε ο Κοέλιο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Πορτογαλία απέρριψε την περασμένη Παρασκευή μια σειρά μέτρων λιτότητας που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΡΙΦΟΣ – ΤΖΙΦΟΣ: Μπορεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική να πουληθεί σε ποσό χαμηλότερο από τα 160 εκατ. ευρώ???

— ΔΗΛΑΔΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ??????

— ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ…. ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ!!!!!

  — ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:  (http://nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/poso-axizei-mia-asfalistikh-etaireia.html)
   === ΠΌΣΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΊ;
  —  Με κέρδη 39,5 εκ. ευρώ (μετά από φόρους) το 2013, έναντι κερδών μετά από φόρους 26,5 εκ. ευρώ το 2012.(σταθερή βελτίωση !!!!)
  —  Με παραγωγή ασφαλίστρων 167,5 εκ. ευρώ !
«….Γερμανοί ….επισκέφθηκαν την χώρα μας και είδαν από κοντά τα οικονομικά στοιχεία της ΑΤΕ Ασφαλιστικής«
==Συνδικαλιστικοί κύκλοι (μέσα σ” όλα τα σκ… οι εργατοπατέρες) εκτιμούν -27 Μαΐου 2014-
 ότι σύντομα η όλη διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής θα μπει στην τελική ευθεία….

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξησε τα κέρδη της στα €39,5 εκατ. το 2013

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1205164/ate-asfalistikh-afxhse-ta-kerdh-ths-sta-395-eka.html

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας (μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) για το 2013, διαμορφώθηκε στο ύψος των 167,5 εκ. ευρώ, έναντι 171,6 εκ ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη οριακά κατά 2,3%. 

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, βελτιώνοντας σταθερά τα αποτελέσματά της, παρουσίασε σημαντική αύξηση των κερδών για το 2013 ύψους 39,5 εκ. ευρώ μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους 26,5 εκ. ευρώ το 2012.==Γερμανοί μνηστήρες στην ATE Aσφαλιστική

Θα συγκρουστούν Ergo – Allianz, με την πρώτη να προηγείται ελαφρώς.
Γερμανική μονομαχία σε ελληνικό έδαφος με έπαθλο την ATE Aσφαλιστική. H Ergo Aσφαλιστική και η Allianz είναι έτοιμες να κονταροχτυπηθούν προκειμένου να εξαγοράσουν την ελληνική ασφαλιστική εταιρία και να αυξήσουν σημαντικά τα μερίδια αγοράς τους….

Πόσο αξίζει μία ασφαλιστική εταιρεία;

http://nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/poso-axizei-mia-asfalistikh-etaireia.html
Πόσο αξίζει μία ασφαλιστική εταιρεία;

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις εξελίξεις στις τράπεζες και συνακόλουθα και στις «τραπεζικές» ασφαλιστικές εταιρείες και κυρίως στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, το ερώτημα πόσο αξίζει μία ασφαλιστική εταιρεία επανέρχεται στις συζητήσεις των ασφαλιστικών στελεχών.

Όπως έγινε γνωστό από το nextdeal.gr την προηγούμενη εβδομάδα γερμανοί στελέχη της Munich Re, μητρικής της Ergo, επισκέφθηκαν την χώρα μας και είδαν από κοντά τα οικονομικά στοιχεία της ΑΤΕ Ασφαλιστικής. Η επίσκεψη αυτή πυροδότησε συζητήσεις για την πραγματική αξία των ασφαλιστικών εταιρειών ειδικά όταν αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες κεφαλαίων που δημιούργησε το hair cut των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε η ΑΤΕ Ασφαλιστική ενισχύθηκε με 160 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να μην ανασταλεί η άδεια λειτουργίας.

Το φυσιολογικό ερώτημα που θέτουν ορισμένοι παράγοντες της αγοράς είναι κατά πόσο μπορεί η ΑΤΕ Ασφαλιστική να πουληθεί σε ποσό χαμηλότερο από τα 160 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Μάλιστα συνδέουν το θέμα αυτό με την χρηματοδότηση των δικών ελλειμμάτων (λόγω PSI) των δικών τους εταιρειών από τους μετόχους τους και κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Από την άλλη πλευρά βέβαια εάν δεν χρηματοδοτούνταν η ΑΤΕ η ζημιά στους ασφαλισμένους θα ήταν πολύ μεγάλη.
Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσεχώς…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η υγειονομική περίθαλψη άγαμων θυγατέρων και αδελφών των ενστόλων

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την υπαγωγή στην υγειονομική περίθαλψη του Δημοσίου τομέα των άγαμων θυγατέρων και αδελφών γυναικών, άνω των 40 ετών, των ένστολων όλων των σωμάτων.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο διατάγματος για «την υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους».

Το επίμαχο διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ προβλέπει ότι «οι άγαμες θυγατέρες και αδελφές των άμεσα ασφαλισμένων και οι οποίες είναι άνω των 40 ετών, που κατέχουν βιβλιάριο περίθαλψης από το υπουργείο Εθνικής “Αμυνας και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του παρόντος διατάγματος, διατηρούν το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης σε βάρος του Δημοσίου, εφόσον δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλο ασφαλιστικό φορέα».

Το Ε΄ Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με την υπ” αριθμ. 111/2014 γνωμοδότησή του, αναφέρει ότι η επίμαχη ρύθμιση με την οποία παρέχεται δικαίωμα περίθαλψης στις άγαμες θυγατέρες και αδελφές των ασφαλισμένων ενστόλων, «κατ΄ αποκλεισμό των αγάμων αρένων τέκνων και αδελφών» είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών.
Σύμφωνα με το εν λόγω διάταγμα, για πρώτη φορά παρέχεται δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στην σύζυγο ή την σύζυγο διαζευγμένου στρατιωτικού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το διάταγμα δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης:

1) Ο σύζυγος ή η σύζυγος εφόσον δεν είναι ασφαλισμένος σε άλλο Ταμείο ή Οργανισμό, περιλαμβάνονται και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε διάσταση,

2) Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) των στρατιωτικών μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους,

3) Τα παιδιά μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είναι άνεργα,

4) Τα παιδιά μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερες και ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή, όπως επίσης και εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα Ινστιτούτα Επαγγελματικής κατάρτισής,

5) Τα παιδιά εφόσον έχουν αναπηρία 67% και πάνω, ανεξάρτητα εάν εργάζονται ή όχι,

6) Τα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστασιακά και όχι μόνιμα,

7) Οι γονείς (φυσικοί ή θετοί) εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει την ετήσια συνολική κατώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης σε άλλον ασφαλιστικό φορέα και

8) Τα αδέλφια στρατιωτικών, που έχουν αναπηρία άνω του 67 % και δεν δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη από ασφαλιστικό φορέα και το ετήσιο εισόδημά τους, δεν υπερβαίνει την ετήσια συνολική κατώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την κατάντια του Έλληνα σήμερα…Αξίζει να το δείτε


Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε  εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποτιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«SOS» από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους: Τον Οκτώβρη θα καούν οι φυλακές!


Για τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και που πολλές φορές, όπως υποστήριξαν, «αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας», μίλησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η βία μεταξύ των κρατουμένων, οι συνθήκες κράτησης τους, οι διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις τους μαζί με την ανύπαρκτη ασφάλεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε «Μαύρο Οκτώβρη». Θα καούν τον Οκτώβρη οι φυλακές θα το δείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού και συνδικαλιστής, Αντώνης Αραβαντινός.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτό το κακό κλίμα που υπάρχει στις φυλακές δεν αποσυμπιέζεται. Μαζεύεται – μαζεύεται και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Ειδικά για τον Κορυδαλλό, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Αν αποφασίσουν όλοι οι κρατούμενοι μια μέρα να φτύσουν, θα πνιγούμε. Ζουν άνθρωποι στις φυλακές που για να εξαγνιστούν στον Αλί, αυτομαστιγώνονται. Σε λίγο καιρό θα δείτε να γίνονται συμπλοκές μεταξύ Σουϊτων και Σουνιτών. Έχουν θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους. Ήδη ξεκίνησαν οι κόντρες. Θα δείτε να γίνονται συμπλοκές σε εμάς, για τον Αλλάχ το δικό τους».
«Δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας αλλά ανασφαλές σύστημα κράτησης. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στην κυριολεξία. Η Αλβανία με 4.000 κρατουμένους έχει 2.000 υπαλλήλους. Είχαμε το τελευταίο διάστημα 110 σημαντικούς ξυλοδαρμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων από κρατούμενους, με αποτέλεσμα ένα θάνατο συναδέλφου μας και δύο είναι ανάπηροι στο καροτσάκι», υποστήριξε ο κ. Αραβαντινός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι περιγραφές των υπόλοιπων συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί για την κατάσταση που επικρατεί. Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά τις 12.500 όταν η συνολική χωρητικότητα που δίνει το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι 9.800 κρατούμενοι. Στις φυλακές Αλικαρνασσού και του Κορυδαλλού η υπερπλήρωση ξεπερνά το 200%. Στον Κορυδαλλό αντιστοιχεί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για 400 κρατούμενους που πολλές φορές φτάνουν και τους 500», σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Τέλος, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, για τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, εκτάσεων 730.000 στρεμμάτων των Αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, οι οποίες δόθηκαν από παραχωρητήρια μονών του Αγίου Όρους και ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψαριανός: Ο σφουγγοκωλάριος μιλά για …σφουγγαρόπανα!

Είναι αυθάδες και νοσηρό το θράσος του Ψαριανού. Ο γλείφτης του πισινού της κυβέρνησης των δωσίλογων ανδρεικέλων, το χαμερπές τσιράκι της «κεντροαριστεράς» των «νταβάδων», αυτός ο χυδαίος κόλακας της βενιζελικής «Ελιάς», επιτίθεται με μανία εναντίον εκείνων που κοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Ψαριανός που σφουγγαρίζει τους κώλους της δωσίλογης κυβερνητικής «συμμορίας», του Βενιζέλου και του mega, κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του στη ΔΗΜΑΡ για σφουγγοκωλάριους, επειδή κοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Η δωσίλογη αλητεία δεν έχει όρια…

Διαβάστε το ρεπορτάζ


Γρ. Ψαριανός: Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πλένετε σκάλες

Πυρ και μανία έγινε για ακόμη μια φορά ο πάνω απ`όλα ιδεολόγος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ο οποίος στεναχωρέθηκε αρχικά που η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση και τώρα που τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ κατακρημνίζονται φοβάται μήπως η ΔΗΜΑΡ γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και κακοπέσουν τα στελέχη της στα μοβόρα χέρια των συριζαίων.

Έτσι με μήνυμά του προς στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει ότι «Αυτή η Δημοκρατική Αριστερά με αυτό το σχέδιο προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιλαμβάνει εμένα» ενώ παράλληλα επιτίθεται με σφοδρότητα σε όσα μέλη της ΔΗΜΑΡ λοξοκοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «βάζοντας μάλιστα στους συριζαίους και όρους»: ΄

«Ενα κόμμα του 0% δεν μπορεί να θέτει όρους και ας προσέξουν μερικοί, όπως ο Μαργαρίτης. Γιατί αν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ πώς νομίζουν ότι θα τους υποδεχτούν; Θα τους βάλουν να σφουγγαρίζουν σκάλες και να πλένουν ζάντες».

Ξέρει από σφουγγάρισμα ο Γρ. Ψαριανός τόσα χρόνια στις "σκάλες" του ΠΑΣΟΚ.


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!