EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Υπό κατάληψη η 4η Μονάδα στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

Υπό κατάληψη βρίσκεται, από τις 7 το πρωί, η 4η Μονάδα παραγωγής ρεύματος, στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης, από εργαζόμενους που ζητούν προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργεί με ασφάλεια η μονάδα. Η κατάληψη στην οποία έχει προβεί η Ένωση Τεχνικών και το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών είναι προειδοποιητική και σύμφωνα με το μέλος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντο Αλεξανδρή, έχει σταματήσει η φόρτωση της μονάδας με λιγνίτη, προκειμένου να μειωθεί η διαθεσιμότητα του φορτίου.

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι λείπουν δεκαπέντε άτομα από την 4η Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ), άλλοι δέκα για να ξεκινήσουν την λειτουργία της 5ης Μονάδας που ετοιμάζεται, ενώ από τα ορυχεία, υποστήριξε, λείπουν εκατό άτομα, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι Μονάδες και το ορυχείο. Η κατάληψη της μονάδας θα διαρκέσει έως λίγο μετά τις 10 το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σωματείων, στην οποία επισημαίνεται ότι, «η μη επάνδρωση με το απαιτούμενο προσωπικό προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι, διεκδικούν «άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σ΄ όλα τα πόστα του Τομέα Λειτουργίας και της Συντήρησης με μόνιμο τεχνικό προσωπικό ή με την μετακίνηση πιθανού πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες Υπηρεσιακές Μονάδες». Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών, υπάρχει εντονότατο πρόβλημα με επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης από την τέφρα που διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Οι κάτοικοι σε Μεγαλόπολη και Θωκνία διαμαρτύρονται γιατί, λόγω της σκόνης, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και ζητούν να ληφθούν μέτρα.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επανέλεγχος συμβάσεων 45.000 δημοσίων υπαλλήλων

Ξεκινά ο επανέλεγχος των περίπου 45.000 συμβάσεων αορίστου χρόνου δημοσίων υπαλλήλων , μετά την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με την κοινή υπουργική απόφαση προσδιορίζονται οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τον επανέλεγχο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Τον επανέλεγχο των συμβάσεων θα διεξάγει το ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες σε συμβάσεις, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολύονται αυτοδικαίως, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση.

Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη, στα οποία θα μετέχουν ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του Δημοσίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: 3 προκηρύξεις για 600 μόνιμους

Με τρεις προκηρύξεις αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Η ΔΕΗ αναμένεται να ξεκινήσει την έκδοση των προκηρύξεων στα τέλη Ιουνίου, ενώ τις θέσεις θα καταλάβουν τόσο τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και πτυχιούχοι Μηχανικοί, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση αναμένεται να στείλει στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα είναι και η εξ ολοκλήρου αρμόδια για την τελική έγκριση των σχεδίων προκήρυξης, την έκδοσή τους αλλά και την έκδοση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.

Όσο για τις προκηρύξεις αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον Ιούλιο με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας είκοσι ημερών.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει υπηρεσίες της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Αρκαδία, η Βέροια και τα Χανιά.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σερβίρουν» μεταλλαγμένα στο πιάτο μας

Ένα μεταλλαγμένο μέλλον για τις αγροτικές εκτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προοιωνίζεται με τη νέα κοινοτική οδηγία για τις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η νέα οδηγία, που αναμένεται να επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους υπουργούς Περιβάλλοντος την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 Ιουνίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δεν αναγνωρίζει στις χώρες-μέλη το δικαίωμα να αρνηθούν έναν τύπο μεταλλαγμένης καλλιέργειας στο έδαφός τους για περιβαλλοντικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νέα κοινοτική οδηγία, το δικαίωμα άρνησης της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων προϊόντων για λόγους βλάβης του περιβάλλοντος διατηρεί μόνο η ΕFSA, η αρμόδια ευρωπαϊκή Αρχή για τον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

photo 13


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΥΠΟΙΚ ο Χ. Σταϊκούρας εν μέσω αποδοκιμασιών

Ο κ. Σταϊκούρας βρέθηκε στο υπουργείο λίγη μόλις ώρα με την επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ προς τις απολυμένες καθαρίστριες που βρίσκονταν και διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο. 

Κατά την είσοδο του οι συγκεντρωμένοι των αποδοκίμασαν.


        Στο ΥΠΟΙΚ ο Χ. Σταϊκούρας εν μέσω αποδοκιμασιών

          Στο ΥΠΟΙΚ ο Χ. Σταϊκούρας εν μέσω αποδοκιμασιών

         

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βραζιλία: Η αστυνομία επιτίθεται στους απεργούς του μετρό, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Απεργοί στο μετρό και εργαζόμενοι από άλλες εργατικές ενώσεις διαδηλώνουν στο κέντρο του SãoPaulo

Η Βραζιλιάνικη αστυνομία επιτέθηκε ενάντια στους απεργούς του Μετρό σήμερα στον κεντρικό σταθμό του  Sao Paulo με δακρυγόνα και βόμβε κρότου λάμψης. Οι απεργοί απειλούν ότι θα συνεχίσουν την απεργία κατά την έναρξη των αγώνων.

Κατά την διάρκεια των 5 ημερών της απεργίας αυτή είναι η δεύτερη επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς.

             Photo: #SaoPaulo police fire tear gas 3 days before #WorldCup opener: http://t.co/tlNkVMArcT #NaoVaiTerCopa #NaoWorldCup

Η κυβέρνηση μέσα από την απρόκλητη βία προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων του νευραλγικού τομέα των μεταφορών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών φιλοξενείται  σε κάποια απόσταση από το στάδιο και το μετρό αποτελεί το κύριο μέσο μετακίνησης τους.

Η απεργία στο μετρό του  Sao Paulo επεκτείνετε  και στο Ρίο καθώς οι εργαζόμενοι στο εκεί μετρό αποφάσισαν να κατέβουν αύριο σε απεργία συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για την κρατική και αστυνομική κτηνωδία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπενι - Σαμ showΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

'Eκραξαν χθες τον γερμανοτσόγλανο Ψαριανό στο Κουκάκι...

Χθές το βράδυ σε καφενείο στο Κουκάκι εμφανίστηκε ο Ψαριανός μαζι με καμια δεκαριά δημαριτες να πιεί τσίπουρα άνετος και ωραίος!
 
Φυσικά με το που τον πηραν χαμπάρι άρχησε το κραξιμο.Από την αρχή ηταν σαφές οτι ήταν ανεπιθύμητος στο μαγαζί τόσο απο τους υπόλοιπους θαμώνες όσο και από τους...
εργαζόμενους.
 
Αντί να αποχωρήσει λοιπόν επέλεξε να κάτσει και να ειρωνεύετε τον κόσμο!
Δέχτηκε ερωτήσεις για τη Villa Amalias,για τα μνημόνια που ψήφησε για τη συνεργασία του με την ακροδεξιά κυβέρνηση του Βορίδη, του Μπαλτάκου και του λοιπού συφερτού και το μόνο που είχε να πει ήταν αερολογίες και ύβρεις.
 
Τον ρωτούσαν για το μνημόνιο και ελεγε για τη Μαρφίν.
Αποκάλεσε τον κόσμο πρεζάκια,δήλωσε οτι τους γαμάει ολους,ενδεικτίκα του στυλ του, στην φράση ενός παιδιού οτι ''έχεις ψηφίσει όλα τα μνημόνια που μ'εχουν στείλει στην ανεργία'' απάντησε ''άντε γαμήσου ρε χοντρέ μαλάκα''!
 
Το ποτήρι ξεχείλισε οταν είπε σε εργαζόμενο ''πήγενε να πάρεις την πρέζα σου τώρα...¨ και τον χτύπησε ''φιλικά'' στο σβέρκο...εκεί δέχτηκε την απάντηση που του άξιζε.. και έφυγε κακήν κακώς!
 
Το θράσος της εξούσίας δεν θα μείνει αναπάντητο!
 
Καθημερίνα θα δέχονται την απάντηση του κόσμου όπου και να τους πετυχαίνει!
Υ.Γ.Στα απίστευτα που είπε ήταν επίσης οτι όλοι αυτοί που τον έκραζαν ειναι το κράτος που ήρθε αυτός σαν αγνός ''αριστερός'' με την κυβέρνηση σαμαρά να παλέψει.
Υ,Γ,2Εριξε πιστόλα αφου δεν πλήρωσε όλο το ποσο του λογαριασμού
Υ.Γ.3 Φεύγοντας απείλησε κιόλας λέγοντας ''θα δείτε τι θα πάθετε'' για να πάρει την απάντηση ΄΄θα μας κλάσεις...''
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σημιτισμός: «Είναι εδώ ενωμένος δυνατός»!!!

Όπως ήδη επισημάναμε ο σημιτισμός είναι το ανώτατο στάδιο της δωσίλογης υπαλληλίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του ευρω-χουντισμού ΚΑΙ αποτελεί τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ και τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε κυβερνητικής «συμμορίας»…

Ο σημιτισμός είναι το «λίπος» από τον εκφυλισμό και την εξαχρείωση του ΠΑΣΟΚ, που σαν ελονοσία, μόλυνε και επικάθησε σε όλα τα κύτταρα του καθεστωτικού σώματος, του κράτους-παρακράτους και των κυβερνητικών – προτεκτοράτων…

Σημιτισμός είναι η πασοκοποίηση των ΠΑΝΤΩΝ…
Σημιτισμός είναι και το ανώτατο, ακραίο στάδιο της κλεψιάς, της ρεμούλας και λαμογιάς, της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του εμπαιγμού μας…Είναι τέλος και όλες οι παραλλαγές της «κεντροαριστερής» ΑΠΑΤΗΣ


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΘΕΣ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑΣ ΓΚΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΟΥ ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΑΜΠΟΥΑΦ;Καλησπέρα Έλληνες. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η "κυρία" ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ (Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής) βρίσκεται στην λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στον αριθμό 128, ενώ το όνομα της, αναφέρεται συνολικά 4 φορές στη λίστα Λαγκάρντ!

Η μητέρα της ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΜΠΟΥΑΦ, βρίσκεται επίσης στην λίστα Λαγκάρντ στη θέση 2 αλλά και στην θέση 767.

Η γιαγιά της Γκρατσιέλας, ΕΛΕΝΗ ΣΑΦΡΑ - ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ, βρίσκεται και αυτή στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στον αριθμό 127.Η κ. ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Και τώρα το καλύτερο...

Ο "κ". Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά την Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!


Σας φαίνεται εξοργιστικό; Ξαναδιαβάστε το άλλη μια φορά για να σας φανεί ακόμα περισσότερο.

Οποιοσδήποτε βουλευτής με το στοιχειώδες

ήθος (φυσικά στην Ελλάδα αυτά δεν πάνε μαζί), βρισκόταν στη θέση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, έπειτα από τις συγκεκριμένες "αποκαλύψεις" θα είχε παραιτηθεί, σωστά; Ε διαβάστε τώρα και τις δηλώσεις του Μανωλιού μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και αλλάξτε πλευρό:

«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μαν. Κεφαλογιάννης 

Πριν κοιμηθείς σήκω να πας να πληρώσεις το τέλος ακινήτων, το χαράτσι και την εφορία, γιατί μαζί τα φάγαμε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ… Τουρκίας! Για δείτε τι ετοιμάζουν…

Η ΔΕΗ ΑΕ στα βήματα του ΟΤΕ ΑΕ επεκτείνεται στην Τουρκία….

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο ΟΤΕ ΑΕ επεκτάθηκε με θυγατρικές του σε τρίτες χώρες όπως Αρμενία, Αλβανία, FYROM, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Η στελέχωση των θυγατρικών αυτών εταιρειών έγινε από διευθυντές του ΟΤΕ, με ανεξέλεγκτες αμοιβές. Θυμόμαστε τη συνέχεια, η COSMOTE εξαγόρασε τον Γερμανό με υψηλότατο τίμημα και στη συνέχεια η COSMOTEεξαγοράστηκε από τον ΟΤΕ  και όλοι μαζί με τις θυγατρικές εξωτερικού κατέληξαν κοψοχρονιά στην Deutsche Telecom

Η ΔΕΗ ακολουθεί τα βήματα του ΟΤΕ, έτσι αφού εκδήλωσε ανεπιτυχώς ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε έργα στο Κόσσοβο, την…

Αλβανία και τη Βουλγαρία προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικών εμπορικών εταιριών σε Βουλγαρία και Τουρκία, με αντικείμενο το χονδρεμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος και ήδη ενοικίασε γραφεία στην Πόλη και επέλεξε τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ Τουρκίας (βλέπε τις επαγγελματικές τους κάρτες)

Οι Τούρκοι έχουν δεχθεί την ίδρυση της θυγατρικής της ΔΕΗ στη Πόλη,υπό τον όρο τα νησιά μας στο δίκτυό τους, δήθεν για λόγους περιβάλλοντος και εξοικονόμησης πόρων, στα πλαίσια της συμφωνίας Ερντογάν – GAP  του έτους 2011. Όμως ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρα γεωπολιτικός, θέλουν τα νησιά μας υποπόδιό τους.

Ο Ζερβός υλοποιεί τις οδηγίες Γεωργάκη- Μπιρμπίλη με το σιγοντάρισμα του Υπουργού ΠΕΚΑ Μανιάτη για το ξεπούλημα της ΔΕΗ κοψοχρονιά  και την ενεργειακή εξάρτηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη Τουρκία,  τα οποία η ΔΕΗ έχει εγκαταλείψει χωρίς θερμικές μηχανές και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι νταβατζήδες τα έχουν φορτώσει με άχρηστα και πανάκριβα αιολικά και φωτοβολταικά…

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τριήμερες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ

Τριήμερο κινητοποιήσεων αποφάσισε σε συνέλευσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, ενόψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας, την Κυριακή 15 Ιουνίου για περίπου 400 υπαλλήλους σε ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, μαζί με τα εφτά ακαδημαϊκά ιδρύματα που θίγονται από την διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Την Πέμπτη στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Διοίκησης και θα ζητήσουν από τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος, σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ την Παρασκευή 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο Διοίκησης από τις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Κουρμούλη, στο ΑΠΘ 20-25 άτομα κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει από το υπουργείο πρόσκληση για την κινητικότητά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αδημοσίευτo Μνημόνιο: Έρχεται τσουνάμι μέτρων τον Οκτώβριο

Κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες προβλέπει το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου (MEFP) που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έρθουν από τον Οκτώβριο και δεν είναι οι μόνες.

Πιο πριν θα ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων με ορισμένο χρονοδιάγραμμα για κατάργηση φόρων-τελών υπερ τρίτων, αλλά και για επανεξέταση απόδοσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο με παρεμβάσεις «εξάλειψης» εξαιρέσεων αν χρειαστούν από το 2015.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται για λήψη ισοδύναμων μέτρων, αν χρειαστεί, αλλά και να κλείσει πιθανό κενό το 2015 «με την επέκταση των μέτρων που λήγουν» λέγοντας μάλιστα ότι «υπό τις τρέχουσες προβλέψεις, πιστεύουμε ότι θα είναι αναγκαίο να επεκταθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» με την αίρεση ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015.

Θεσπίζεται επίσης κανόνας υπεραπόδοσης για το υπό ποιους όρους θα γίνονται παροχές την μετά μνημονίου εποχή. Διατηρείται όμως και όρος παροχών αν πάει καλύτερα το 2014, με πρώτο βήμα τη «μείωση του υψηλού συντελεστή φορολογίας».

Στις παραπάνω δεσμεύσεις προστίθενται και τα «άμεσα» μέτρα, τα 12 προαπαιτούμενα για τις υποδόσεις Ιουνίου – Ιουλίου, που περιλαμβάνουν από νέο χωροταξικό και δασικό νόμο, έως παρεμβάσεις στους φόρους υπέρ τρίτων στο περιθώριο κέρδους των φαρμακείων κλπ.

Περιλαμβάνει επίσης σειρά παρεμβάσεων με ορισμένο χρονοδιάγραμμα για κατάργηση φόρων-τελών υπέρ τρίτων, αλλά και αναθεώρηση του οργανικού νόμου του Γενικού Λογιστηρίου τον Οκτώβριο, «για να διασφαλιστεί ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με το εν εξελίξει πρόγραμμα μεταρρύθμισης των δημόσιων οικονομικών».

Πρόοδος και προκλήσεις

Στο MEFP (σημ. το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου που εγκρίθηκε την Παρασκευή και από το ΔΝΤ), αναφέρεται ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και της εξωτερικής βιωσιμότητας» με 19% βελτίωση σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους, με αποτέλεσμα πλέον «να έχουμε το υψηλότερο κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα στη ζώνη του ευρώ».

«Οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις» επισημαίνεται. Γίνεται αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία αλλά «η ανάπτυξη στηρίζεται σε αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών που με τη σειρά τους εξαρτώνται από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση επαρκούς εξωτερικής χρηματοδότησης» επισημαίνεται.

Στο MEFP η κυβέρνηση δηλώνει «δεσμευμένη για τη διατήρηση των επιτευγμάτων μέχρι σήμερα» και ότι θα «συνεχίσει την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν από την έναρξη του προγράμματος» αλλά και τη «λήψη ισοδύναμων μέτρων» για να «διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Για την επίτευξη του στόχου το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ δεσμεύεται σε διακράτηση 320 εκατ. ευρώ στις δαπάνες από τις μόνιμες εξοικονομήσεις, για τη λήψη «συμψηφιστικών ενεργειών» σε περίπτωση δικαστικών αποφάσεων, αν και όπως εκτιμά δεν περιμένει ότι αυτό θα συμβεί για κάποια άλλη ομάδα πέραν των δικαστικών.

Στον αντίποδα υπάρχει και πρόβλεψη για μείωση φόρων. Αν υπάρχει συνεχής υπεραπόδοση των εσόδων, θα είμαστε σε διαβούλευση με την τρόικα με στόχο «μείωση του υψηλού συντελεστή φορολογίας».

Γίνεται λόγος επίσης για πρόσθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% με επανεξέταση του μέτρου έως το τέλος Ιουνίου του 2015.

Τον Ιούνιο δεσμεύεται η κυβέρνηση για μια συνολική μεταρρύθμιση του ΦΠΑ με στόχο και να εξορθολογιστεί το σύστημα επιστροφής μεταξύ άλλων, επιτρέποντας σε εταιρείες με καθαρό ιστορικό πληρωμών τα τελευταία δύο χρόνια «να λαμβάνουν τις επιστροφές χωρίς έλεγχο».

Επίσης, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 «θα επανεξετάσει τις εξαιρέσεις από τον ΕΝΦΙΑ» και θα «εξαλείψει από τον Ιανουάριο του 2015 εκείνες που θεωρούνται αναποτελεσματικές ή άδικες».

Κανόνας υπεραπόδοσης μετά μνημονίου

Στο κείμενο υπάρχει δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει και να συμφωνήσει με την τρόικα «έναν συγκεκριμένο κανόνα υπεραπόδοσης επί των εσόδων που θα τεθεί σε ισχύ μετά την περίοδο του προγράμματος». Με βάση αυτόν θα συμφωνείται αν υπάρχουν απροσδόκητα έσοδα ή υπεραπόδοση και σε ποιές περιπτώσεις θα μπορεί να επιτραπούν παροχές το επόμενο έτος.

Για το μισθολόγιο αναφέρεται ότι «θα προσδιορίσει τον Ιούλιο του 2014 και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του μισθολογίου» με στόχο τον «εξορθολογισμό της δομής των μισθών στον δημόσιο τομέα σε μια ουδέτερη από φορολογική άποψη βάση» και την κατανομή των μισθών σχέση με την ικανότητα και την απόδοση του προσωπικού. Επίσης θα γίνει «διεξοδική εξέταση όλων των μη μισθολογικών παροχών» όπως αποζημιώσεις , έξοδα ταξιδίου κλπ.

Δεν αναφέρεται στόχος απολύσεων το 2015 αλλά προβλέπεται ότι θα υπάρχει νέα αξιολόγηση στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 σε συνεννόηση με την τρόικα, «λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης για το «εάν θα οριστεί επισήμως στόχος».

Για τη λίστα ΟΟΣΑ προβλέπεται επανεξέταση της απόδοσης των παρεμβάσεων (πχ εμπορικών δραστηριοτήτων την Κυριακή τον Μάρτιο του 2015 για το αν θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα) και πολύ πιο πριν για το γάλα, το ψωμί ή τα φάρμακα.

Αξιολόγηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται για τις συλλογικές απολύσεις και το κατά πόσο συνάδουν με το πρότυπο της ΕΕ. Η Ελλάδα δεσμεύεται «σε περίπτωση αμφιβολίας να λάβει τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα για την ευθυγράμμιση των πλαισίου με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ έως το τέλος Οκτώβρη 2014». Προβλέψεις υπάρχουν και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα νέα ορόσημα

Στο MEFP σε ειδικό του πίνακα καθορίζει τα νέα Διαρθρωτικά Ορόσημα της Ελλάδας:

Τέλος Μαίου 2014

* Να εισαγάγει ένα νέο κώδικα συμπεριφοράς για τις τράπεζες.

* Θέσπιση αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Τέλος Ιουνίου 2014

* Ενσωμάτωση συστάσεων της μελέτης του ΟΟΣΑ για το διοικητικό βάρος.

Τέλος Σεπτεμβρίου 2014

* Θέσπιση νομοθεσίας για την ένταξη στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος της φορολόγησης των συλλογικών επενδυτικών σχημάτων, καθώς και όλων των φορολογικών εκπτώσεων δαπάνες με «εξάλειψη όσων είναι αναποτελεσματικές ή άδικες».

* Θέσπιση νομοθεσίας που θα διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.

* Ευθυγράμμιση όλες τις μη μισθολογικές παροχές του δημόσιου τομέα με τις βέλτιστες πρακτικές ανά την ΕΕ.

Τέλος Οκτωβρίου του 2014

* Υιοθέτηση της μεταρρύθμισης στο καθεστώς ΦΠΑ για τον εξορθολογισμό των συντελεστών και την απλούστευση της διαχείρισης.

* Μεταρρύθμιση του μισθολογίου με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015.

* Υιοθέτηση τροποποιήσεων στο δημοσιονομικό νόμο

* Ενίσχυση του ιδιωτικού και εταιρικού πλαισίου αφερεγγυότητας

* Θέσπιση νομοθεσίας για την ευθυγράμμιση πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ

* Νομοθετική ρύθμιση προσαρμογής του πλαισίου για τις βιομηχανικές ενέργειες με τα ισχύοντα στην ΕΕ

Τέλος Νοεμβρίου 2014

* Υιοθέτηση πακέτου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο για ολόκληρο το σύστημα περιλαμβανομένων των εφάπαξ και των επικουρικών.

* Θέσπιση νομοθεσίας για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που εν τω μεταξύ προσδιορίστηκαν στη νέα έκθεση που ετοιμάζει ο ΟΟΣΑ για τα εμπόδια στον ανταγωνισμό στο χονδρικό εμπόριο , στις κατασκευές , στις τηλεπικοινωνίες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τέλος Δεκεμβρίου

* Θέσπιση όλων των δευτερογενών ρυθμίσεων σχετικά με τη νομοθεσία αδειοδότησης των επενδύσεων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Άρειο Πάγο οι ποινικές διώξεις οφειλετών του ΟΑΕΕ που γίνονται χωρίς νόμο

Το καυτό θέμα των ποινικών διώξεων οφειλετών του ΟΑΕΕ με νομοθετικές διατάξεις που αφορούν εργοδότες από την μη απόδοση παρακρατημένων εισφορών θέτουν ευθέως πλέον στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας οι νέοι επιχειρηματίες .

Πρόκειται για μια ελληνική καινοτομία όπου οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ (δηλαδή αυτοασφαλισζόμενοι ) διώκονται ποινικά με βάση μια ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη πράξη (μη καταβολή εισφορών αυτού του είδους), αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο την μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή εισφορών για τους εργαζόμενους που οφείλει να καταβάλλει ο εργοδότης.
 
Από τις 2/5/2014 η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) ζήτησε συνάντηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με μοναδικό σκοπό να την ενημερώσει σχετικά για το απαράδεκτο της ποινικής δίωξης των οφειλετών του ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός ποινικός νόμος. 
 
Όπως αναφέρει η ΟΕΣΥΝΕ στην επιστολή της: «Σκοπός της συνάντησης είναι η κατ΄αρχήν αξιολόγηση, από την πλευρά σας, της εισήγησής μας υπέρ της αδυναμίας, κατ΄ορθή (κατά την άποψή μας) ερμηνεία του νόμου, ποινικής καταδίωξης των υπόχρεων που δεν καταβάλλουν ατομικές εισφορές στον ΟΑΕΕ όταν αυτές αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους τους υποχρέους. Είμαστε σίγουροι ότι έναρξη της διαβούλευσης διά της αιτούμενης συνάντησης μεταξύ υμών και της Ομοσπονδίας μας, όχι μόνο θα συμβάλει στην καλύτερη μελέτη και νομική αντιμετώπιση του φλέγοντος κοινωνικού, οικονομικού και νομικού ζητήματος της ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών από τα ελληνικά δικαστήρια, και δη τα ποινικά».

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!