EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Ποινική έρευνα εναντίον του ΟΣΕΛ για ενδεχόμενη απάτη

Ποινική έρευνα για υπόθεση ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του κράτους από τα Λεωφορεία Λευκωσίας, διεξάγει η αστυνομία.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιάννης Νικολαΐδης, προέβη προ ημερών σε γραπτή καταγγελία στον Αρχηγό Αστυνομίας, εναντίον του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας για ενδεχόμενη απόκρυψη εσόδων της εταιρείας σε βάρος του κράτους. Ουδέν μεμπτό, απαντά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Μαζί με την καταγγελτική επιστολή του, ο κ. Νικολαΐδης κοινοποίησε στον Αρχηγό Αστυνομίας ως τεκμήρια, αρκετές αποδείξεις πληρωμής, οι οποίες επιβεβαιώνουν, όπως αναφέρει, τις καταγγελίες του.

Η αστυνομία διερευνά ενδεχόμενη υπόθεση απάτης σε βάρος του κράτους, καθώς με την απόκρυψη εσόδων, αυξάνεται η κρατική χορηγία που η εταιρεία λαμβάνει ετησίως για παροχή υπηρεσιών στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Επισημαίνεται ότι το ύψος της κρατικής χορηγίας που λαμβάνουν οι εταιρείες λεωφορείων, καθορίζεται αφού πρώτα αφαιρεθούν όλα τα έσοδα τους, τα οποία δηλώνουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

"Δεν υπάρχει υπόθεση", απαντά η Εταιρεία

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αστικών Λεωφορείων Λευκωσίας, Τάσος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Όπως είπε, η υπόθεση ξεκινά από συγκεκριμένη εταιρεία λεωφορείων, η οποία χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις του ΟΣΕΛ.

«Μας έστειλαν μια επιστολή από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μετά που κάποιοι λειτουργοί του υπουργείου είχαν πάει στο συγκεκριμένο υποστατικό και είχαν λάβει αποδείξεις, πρόσφατες και παλαιότερες», ανέφερε.

Τόνισε ότι η ενέργεια αυτή δεν συνιστά απόκρυψη εσόδων. Πρόσθεσε ότι στους ισολογισμούς που θα υποβληθούν στο υπουργείο συγκοινωνιών, θα υπολογίζονται όλα απ’ ότι την πράξη ενοικίασης υποστατικού στην εν λόγω εταιρεία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνδυνος από φάρμακο κατά της χοληστερίνης

Μετά από 50 περίπου χρόνια ευρείας χρησιμοποίησης σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία της υψηλής χοληστερίνης, η νιασίνη (γνωστή και ως βιταμίνη Β3) δεν θα πρέπει πλέον να συνταγογραφείται για τακτική χρήση στους περισσότερους ασθενείς, καθώς επιφέρει επικίνδυνες παρενέργειες, αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ανύπαρκτα οφέλη στην μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Ντόναλντ Λόιντ Τζόουνς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν περίπου 25.700 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 80 ετών επί τέσσερα χρόνια. Ήταν η πιο μεγάλη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στη νιασίνη.

Όλοι οι ασθενείς έπαιρναν ήδη στατίνες για την μείωση της χοληστερίνης, ενώ μερικοί έπαιρναν επίσης νιασίνη και άλλοι εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Η μελέτη όχι μόνο δεν έδειξε κάποιο πρόσθετο όφελος από τη νιασίνη στην μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, αλλά επίσης διαπίστωσε αυξημένη κατά 9% θνησιμότητα όσων έπαιρναν αυτό το φάρμακο.

Επίσης, υπήρχε γενικότερα, μεταξύ των χρηστών νιασίνης, σημαντική αύξηση σε σοβαρές παρενέργειες, όπως προβλήματα στο ήπαρ, συχνότερες μολύνσεις, αιμορραγίες, ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα), απορρύθμιση του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών και ανάπτυξη διαβήτη σε όσους δεν είχαν, όταν άρχισε η μελέτη.

Όπως είπε ο Ντόναλντ Λόιντ Τζόουνς, μετά από αυτά τα ευρήματα, πρέπει να θεωρείται ότι τα όποια οφέλη της νιασίνης υπεραντισταθμίζονται από τις αρνητικές επιπτώσεις της. «Για κάθε 200 ασθενείς που παίρνουν νιασίνη, υπάρχει ένας έξτρα θάνατος. Με αυτό το στοιχείο, πρόκειται για μια μη αποδεκτή θεραπεία για την τεράστια πλειονότητα των ασθενών», τόνισε. «Η νιασίνη πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει μη αποδεκτή τοξικότητα για την πλειονότητα των ασθενών και γι” αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως φάρμακο ρουτίνας», πρόσθεσε.

Η άλλη μεγάλη κατηγορία φαρμάκων κατά της χοληστερίονης, οι στατίνες, που πρωτίστως μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL), θα παραμείνουν το κύριο «όπλο» των γιατρών, ενώ η νιασίνη θα πρέπει πλέον να περιοριστεί μόνο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, που δεν ανέχονται καλά τις στατίνες, σύμφωνα με τον αμερικανό καρδιολόγο.

Η νιασίνη αυξάνει κυρίως το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης (HDL) και δευτερευόντως το επίπεδο της «κακής» (LDL), καθώς και των τριγλυκεριδίων, πράγμα που θεωρητικά μειώνει τον γενικότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο, κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνουν στην πράξη οι κλινικές δοκιμές του εν λόγω φαρμάκου. Η αύξηση της HDL χάρη στη νιασίνη όχι μόνο δεν φαίνεται τελικά να μειώνει τον κίνδυνο να πεθάνει ένας ασθενής από καρδιαγγειακό επεισόδιο, αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να αυξάνεται ο σχετικός κίνδυνος.

Οι συνταγογραφήσεις για νιασίνη είχαν εμφανίσει αύξηση τα προηγούμενα χρόνια και τα σχετικά φάρμακα περιέχουν είτε μόνο τη εν λόγω δραστική ουσία, είτε σε συνδυασμό με κάποια άλλη. Πιο πρόσφατα έχει ανακοπεί η σχετική συνταγογράφηση, αλλά η νιασίνη μπορεί να αγοραστεί ως βιταμίνη Β3 και μέσω διατροφικών συμπληρωμάτων χωρίς συνταγή. «Επειδή μπορεί να αγοραστεί και χωρίς συνταγή γιατρού, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να καταλάβουν ότι η προειδοποίηση μετά τα νέα ευρήματα φαίνεται να ισχύει για όλα τα είδη της νιασίνης», τόνισε ο Ντόναλντ Λόιντ Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ-Συντριβή ελικοπτέρου με 5 νεκρούς στη Ν. Κορέα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο-ντοκουμέντο με τη συντριβή ενός ελικοπτέρου στο κέντρο πόλης της Νότιας Κορέας. Από τη συντριβή σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματίστηκε ένας πεζός. 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτογραφίες-σοκ από το Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία


Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Boeing το οποίο συνετρίβη στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας. 

Φωτογραφίες-σοκ από το Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Φωτογραφίες-σοκ από το Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Φωτογραφίες-σοκ από το Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Πηγή: lifenews.ru/ en.enikos.gr
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!