EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Video: Έδιωξαν τον καρδιολόγο από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου και κάτοικοι έκαναν "ντου" στον διοικητή!

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνέλευση στο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου το Σωματείο Εργαζομένων είχε καλέσει τον κόσμο και τους φορείς να αγωνιστούν για τη διατήρηση και στελέχωση του νοσοκομείου.

Αφορμή για τη συνέλευση, στάθηκε η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Βλάχου να μετακινήσει έναν καρδιολόγο από το Μεσολόγγι, προκειμένου να καλύψει τις εφημερίες της καρδιολογικής του Αγρινίου. Μάλιστα στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων υπήρξαν και πολλές προκλητικές αναφορές του τύπου: «Το Αγρίνιο έχει περισσότερους κατοίκους και άρα το νοσοκομείο του πρέπει να είναι στελεχωμένο καλύτερα». Με τη μετακίνηση του καρδιολόγου μετακινήθηκαν και κάποιοι νοσηλευόμενοι από καρδιολογική του Μεσολογγίου, ενώ άλλοι πήραν εξιτήριο. Στη σημερινή συγκέντρωση το Σωματείο των Εργαζομένων έκανε ενημέρωση στον κόσμο για τις ελλείψεις και τα προβλήματα, που είναι γνωστά πλέον, μετά από τόσες φορές που έχουν αναφερθεί με κάθε τρόπο.

Παρών ήταν και ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος ο οποίος κατά τη διάρκεια των ομιλιών που γίνονταν στην είσοδο του νοσοκομείου, είχε συνάντηση με το διοικητή Γ, Κυριακόπουλο με την παρουσία εκπροσώπων και άλλων φορέων. Όταν, όμως, στη συνάντηση αυτή θέλησε να παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Τουμαράς, ο διοικητής του απαγόρευσε την είσοδο, πράγμα που ο κ. Τουμαράς γνωστοποίησε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στο άκουσμα αυτό αρκετοί πολίτες εξαγριώθηκαν για τη στάση του διοικητή και κινήθηκαν απειλητικά προς το γραφείο του, όπου με φωνές έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα, με άγριες διαθέσεις.

Ο ιδιωτικός φύλακας προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, αν και οι πολίτες δεν φάνηκαν να θέλουν να χειροδικήσουν, παρόλο που το ύφος τους ήταν ιδιαίτερα έντονο απέναντι στο πολιτικό προσωπικό του νομού και της κυβέρνησης, αλλά και του διοικητή που ακολουθεί αυτή την πολιτική. Στη συνέχεια κλήθηκε και η αστυνομία, ενώ μετά από αρκετή φασαρία στο γραφείο του διοικητή, ο κ. Κυριακόπουλος βγήκε έξω και μίλησε στους συγκεντρωμένους, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί το νοσοκομείο και ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να παλέψει γι’ αυτό. Ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε να είναι δίπλα του και ο νέος διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Ιμάντ Μούσα. Κάποιοι από το πλήθος φώναξαν ότι ο κ. Μούσα πρέπει να απομακρυνθεί, πράγμα βέβαια που δεν έγινε.

Τοποθέτηση έκανε και ο νέος δήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο οποίος διαβεβαίωσε τον κόσμο, δίνοντας μάλιστα και το λόγο της ανδρικής του τιμής, ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσει το νοσοκομείο, και μέχρι στιγμής, μετά από συναντήσεις, έχει καταφέρει να πάρει την υπόσχεση από το υπουργείο Υγείας ότι μέσα στον Αύγουστο θα έρθουν 6 γιατροί. Υπογράμμισε επίσης ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα στη διεκδίκηση, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν να κρατήσουν το νοσοκομείο σε αξιοπρεπές επίπεδο. Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση που είχε με το διοικητή, δήλωσε ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. Υποσχέθηκε όμως ότι αν δεν παρέμβουν οι βουλευτές του νομού, που ήταν απόντες από τη συγκέντρωση, εκτός από την κα Τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρέμβει ο ίδιος και μάλιστα πιο δυναμικά, ώστε το νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού και Ιερής Πόλης Μεσολογγίου να μην χάσει το ρόλο του.


              

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Κόκκινα δάνεια”: Και θα χάνουμε τα σπίτια και θα συνεχίζουμε να εξοφλούμε την τράπεζα. Καλό, ε;;;

Απίστευτης αστειότητας μέτρο μελετούν να εισάγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Προφανώς η αστειότητα έχει να κάνει με αυτό που προπαγανδίζεται ως λύση και όχι με αυτό που πραγματικά θα συμβαίνει, δηλαδή με την απώλεια των ακινήτων του κόσμου.

Τι κάθισαν λοιπόν και σκέφτηκαν και μάλιστα το παρουσιάζουν και ως κοινωνικό μέτρο!!!! Σκέφτηκαν, όχι μόνο να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά, μέσω του τεχνάσματος του ενοικίου, οι πολίτες θα συνεχίζουν να εξοφλούν στην ουσία τα δάνεια, για σπίτια που θα έχουν ήδη χάσει!!!!

Δηλαδή, η μεν τράπεζα θα παίρνει οριστικά την κυριότητα του σπιτιού του δύστυχου πολίτη, αλλά το μαρτύριό του δεν θα σταματά εδώ. Ο πολίτης θα συνεχίζει να πληρώνει την τράπεζα. Αν είναι δυνατόν!!! Που απευθύνονται άραγε;

Και γιατί λοιπόν να δεσμεύεται ο πολίτης που θα χάσει το σπίτι του, να μισθώνει το ίδιο ακίνητο και να μην μισθώσει κάποιο άλλο, από έναν ιδιώτη και μάλιστα με μικρότερο μίσθωμα; Όλα σχεδόν τα ακίνητα είναι σήμερα ξενοίκιαστα. Για ποιο λόγο να συνεχίζει στην ουσία να εξοφλεί την τράπεζα τη στιγμή που θα έχει χάσει το σπίτι του;;;

Κάτι τέτοιο θα είχε κάποια αξία μόνο με τη μορφή leasing (με πολύ χαμηλό μίσθωμα), ώστε στο τέλος να μείνει το ακίνητο στον πολίτη που το χάνει και όχι με το μέτρο – κοροϊδία που προωθείται. Με τον τρόπο αυτό (δηλαδή leasing με χαμηλό μίσθωμα), οι μεν τράπεζες θα σβήσουν τα “κόκκινα” δάνεια, οι δε πολίτες θα έχουν προοπτική να επανακτήσουν τα σπίτια τους.

Όλοι πια το βλέπουμε πως, όσο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, θα συνεχίζει να κυβερνά την Ελλάδα, τόσο και δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση, την οποία θα συνεχίσει να την χρησιμοποιεί μόνιμα ως ευκαιρία πλουτισμού της ολιγαρχίας που ελέγχει το σύστημα.

ΥΓ. Πρέπει το ταχύτερο οι δανειολήπτες να οργανωθούν σε κοινωνικό κίνημα ενάντια στην απώλεια των ακινήτων τους.

Πέτρος Χασάπης

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Ειδικό Δικαστήριο «στέλνει» τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο εισαγγελέας

Ένα βήμα πριν την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία “εξαφανίστηκαν” τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Με πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Τον τελευταίο λόγο για το εάν και ποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του για τους οποίους φέρεται να… αμάρτησε“.

Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.
Αμφότεροι έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.

Ο τελευταίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο- στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε.

Ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ.Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Ποιος, ποιον και γιατί;

Γράφει ο Μιχάλης Ρίζος

Το κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον ανθρωποφάγο νόμο 4250 για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» στο δημόσιο, μας έχει εκπλήξει ευχάριστα έως τώρα. Έχει δυσκολέψει έντονα την κυβέρνηση, που μοιάζει ανήμπορη να «επιβάλει το νόμο» μπροστά στη μαζική ανυπακοή των εργαζομένων στο δημόσιο, ενώ έχει συναντήσει και την άρνηση εφαρμογής του σε καθόλου ευκαταφρόνητα τμήματα της ανώτερης διοικητικής ιεραρχίας (40% περίπου των γενικών διευθυντών δηλώνει ότι δεν θα υλοποιήσει την αξιολόγηση). Αναγκάζει ακόμα και τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού να «παρακολουθούν το ρεύμα» μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς, σε αντίθεση με τη στάση των ίδιων δυνάμεων στη ΔΕΗ ή σε άλλους χώρους.

Μέσα στην αγωνιστική άπνοια του τελευταίου διαστήματος, την ήττα των περισσότερων απεργιών και την άτακτη υποχώρηση των αντιστάσεων όταν το κράτος απαντούσε με την ανοιχτή ποινικοποίηση των αγώνων (επιστρατεύσεις κλπ), ο αγώνας αυτός αποτελεί μάλλον την αρχή ενός νέου κύματος ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της εργασίας και όχι μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τέτοια δείγματα εξάλλου αναδεικνύονται πρόσφατα από την απεργία των εργατών της Cosco, τους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, την ηρωική μάχη των καθαριστριών ενάντια στους εργολάβους-δουλέμπορους όπως στο Δρομοκαΐτειο.

Ο σκοπός όμως αυτού του σημειώματος είναι κυρίως να προσπαθήσει να αντικρούσει ορισμένα βασικά επιχειρήματα γύρω από την αξιολόγηση, που όσο οξύνεται η αντιπαράθεση όλο και περισσότερο «πέφτουν στην πιάτσα» από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, προσπαθώντας να κάμψουν τις αντιδράσεις και να απομονώσουν τους δ.υ. από την υπόλοιπη εργατική τάξη.

1) Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η αξιολόγηση είναι μια ουδέτερη έννοια, μια εξω-πολιτική, τεχνοκρατική διαδικασία για να βελτιωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Με αυτή «θα ξεχωρίσουν οι καλοί από τους μέτριους και οι μέτριοι από τους κακούς, προς όφελος του δημόσιου – κοινωνικού συμφέροντος, όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα κράτη». Αποσυνδέει δηλ. την αξιολόγηση από την κυρίαρχη πολιτική του μνημονίου, του δημοσιονομικού κόστους, των οδηγιών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για «μικρότερο και πιο ευέλικτο δημόσιο». Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι νόμοι της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε κυβέρνησης, υπαγορεύονται από τη στρατηγική που έχουν επιλέξει, και που συμβατικά ονομάζουν «μνημόνιο και πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής». Η στρατηγική αυτή, σε συμφωνία με την τρόϊκα, τα διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέρονται και τους βασικούς πυλώνες της εξουσίας στη χώρα μας, περιλαμβάνει:

-Συμπίεση του άμεσου και έμμεσου κόστους της εργατικής δύναμης και ευέλικτη διαχείρισή της, μέχρι τα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (μείωση μισθών, συντάξεων, προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών, πόλεμος στη σταθερή εργασία, απολύσεις, δουλειά με 5μηνα κλπ)

-Γιγάντια αντιδραστική αναδιάρθρωση σε όλο το κράτος και το δημόσιο, προκειμένου αυτό να γίνει πιο μικρό, φτηνό και ευέλικτο, σε ότι αφορά τον κοινωνικό του ρόλο, πιο εχθρικό απέναντι στο λαό.
Παράλληλα το ίδιο το κράτος και το δημόσιο (που κατά τα άλλα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να μικρύνει) μεγαλώνει όταν πρέπει να τροφοδοτήσει τις τράπεζες και τους εφοπλιστές, να δώσει «επιχειρηματικά κίνητρα» και τζάμπα χρήμα στα διάφορα λαμόγια – επενδυτές, να χαρίσει απλήρωτες εργοδοτικές εισφορές από τους φόρους του ελληνικού λαού, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές.

-Πλήρη παράδοση του δημόσιου συστήματος στα ιδιωτικά κεφάλαια, το «άνοιγμα στην αγορά», όπως το λένε πιο εύσχημα. Οι πολυεθνικές, και τα μεγάλα funds, διψάνε για «επενδύσεις». Η πτώση του ποσοστού κέρδους τους λόγω της κρίσης αλλά και των αντικειμενικών ορίων συσσώρευσης που δημιουργεί η υπερανάπτυξη (και υπεραντιδραστικοποίηση) του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας τα κάνει ολοένα και επιθετικότερα, όλο και πιο αδηφάγα. Επιχειρούν να διεισδύσουν παντού, σε εθνικούς-στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (βλέπε εξελίξεις με ΔΕΗ, αιγιαλούς, ελεύθερους χώρους κλπ), στο λιανικό εμπόριο (φαρμακεία, είδη διατροφής, μεταφοράς, μικρές εμπορικές επιχειρήσεις-από εδώ προκύπτει και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα κλπ), ακόμα και στο στενό πυρήνα του κοινωνικού κράτους (νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσια παιδεία, τομείς κοινωνικής πρόνοιας).

-Απόλυτη τήρηση των «υποχρεώσεων» απέναντι στους δανειστές, δηλ. πλήρη υποταγή στην καταβολή των δόσεων του ληστρικού, τοκογλυφικού χρέους στα τραπεζικά μεγαθήρια.

-Μεταλλαγή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε αστικό ολοκληρωτισμό, επιδιώκοντας να θέσουν όλη την κοινωνία κάτω από τη μπότα του πειθαρχικού δίκαιου και της διαρκούς επιστράτευσης.

Τον τόνο δίνει ο πρωθυπουργός Σαμαράς σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Τελειώνουμε με τον κρατισμό και τον λαϊκισμό του παρελθόντος και μπαίνουμε στη νέα μεταπολίτευση». Πόσο πιο ωμά και καθαρά να  περιγράψει αυτή τη στρατηγική;Ο νόμος 4250 λοιπόν είναι προϊόν και ταυτόχρονα εργαλείο αναμόρφωσης του δημοσίου στη βάση της παραπάνω στρατηγικής. Δεν έρχεται από το πουθενά, διαχρονικά, εξω-ιστορικά. Δένεται οργανικά με το μνημόνιο και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματιών.

Γι αυτό συναντά τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων που από ένστικτο καταλαβαίνουν τι τους περιμένει, γι αυτό ανησυχεί και την κυβέρνηση που καταλαβαίνει ότι «αν σπάσει ο νόμος» κινδυνεύει ή καθυστερεί καίρια η προώθηση της στρατηγικής της. Ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί στο σύνολό του.

2) Η «δεύτερη κυβερνητική γραμμή» παραδέχεται ότι η αξιολόγηση αυτή είναι κακή και δοκιμαστική, αλλά με ορισμένες τροποποιήσεις «μπορεί να γίνει καλύτερη και να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι για το καλό του συνόλου».

Είναι μια γραμμή που πλασάρει κυρίως το ΠΑΣΟΚ και κάποια τμήματα της συμβιβασμένης αριστεράς, που κινούνται εντός του πλαισίου. Ή, κατά καιρούς, και οι Νεοδημοκράτες υπουργοί (Βορίδης, Μητσοτάκης κλπ) που καθησυχάζουν τους υπαλλήλους ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών ως συνέπεια του κακού βαθμού τους. Λένε φυσικά ψέματα. Τα νούμερα των απολύσεων είναι σαφέστατα, η αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας από θέσεις δουλείας των 500 ευρώ δεδηλωμένη, ενώ το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο που θα συνδέει το μισθό με το βαθμό και την απόδοση του κάθε εργαζόμενου είναι ήδη ανακοινωμένο. Ποιον λοιπόν δουλεύουν;

Όσο όμως υπάρχει το μαύρο μέτωπο της ΕΕ και των «δανειστών», αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική δεν μπορεί να κάνει «καλή αξιολόγηση». Είναι δέσμια των κυρίαρχων συμφερόντων, ποτέ δεν θα αξιολογήσει και δεν θα νομοθετήσει υπέρ του λαού. Οι νόμοι δεν υπάρχουν γενικά. Έχουν ταξικό πρόσημο. Το κεντρικό ερώτημα είναι πάντα «από ποιόν γίνονται» και για ποιο σκοπό. Ο νόμος 4250 για την αξιολόγηση στο δημόσιο θεσπίστηκε από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και εξουσία που κάθε άλλο έχουν δείξει ότι νοιάζονται για το «καλό του λαού». Στοχεύουν στο δημόσιο-επιχείρηση και σε εργαζόμενους φτηνούς και πειθαρχημένους, χαρά για κάθε εργοδότη και εργολάβο που θα «αγοράσει» τα βασικά φιλέτα της κρατικής παραγωγικής μηχανής και των υπηρεσιών.

Δες  τι τροπολογία – σύμφωνα με δημοσιεύματα – προτείνει η κ. Χριστοφιλοπούλου για να απαλύνει τις συνέπειες του νόμου 4250 και να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται: «προτείνουμε να διατηρηθεί η ποσόστωση, αλλά να εξασφαλιστεί ότι όσοι πάρουν κάτω από τη βάση δεν θα απολυθούν (sic!) και ότι αντί για το…πειθαρχικό οι υπάλληλοι που δεν θα αξιολογηθούν να τιμωρηθούν με στέρηση εξέλιξης και μετατάξεων ως ισοδύναμα μέτρα». Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Και δες τε πως πανηγυρίζουν οι εκπρόσωποι του δημοσιονομικού σφαγείου και του ευρώ όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι τους: «Σας φέρνω καλά νέα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την έκθεση για το 2013. Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται» είπε ο κ. Ρακιντζής, παραδίδοντας στον Πρόεδρο την ετήσια έκθεση, και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε, επίσης, πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς». Στην παρατήρηση δε του κ. Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», συμπλήρωσε «βελτίωση αισθητή».
«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες».

3) Στη συνέχεια επιστρατεύεται και η δήθεν οργή της υπόλοιπης κοινωνίας. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θέλουν να αξιολογηθούν γιατί έχαιραν ασυλίας από τις κυβερνήσεις και στην ουσία κάνουν ότι θέλουν στη δουλειά τους. Είναι αυθαίρετοι και ανεξέλεγκτοι».

Δεν υπάρχει πιο αποκρουστικό ψέμα από αυτό. Οι δ.υ. αρνούνται να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τους κανιβαλικούς νόμους της. Λογοδοτούν και υπηρετούν στους εργαζόμενους και τις κοινωνικές τους ανάγκες τους. Υποστηρίζουν τον εργατικό-κοινωνικό και όχι τον κρατικό έλεγχο. Καταγγέλλουν τις πολύμορφες παρεμβάσεις ιδιωτικοποίησης του δημοσίου, βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Η νοσηλεύτρια και ο γιατρός του ΕΣΥ, ο «σκουπιδιάρης» των ΟΤΑ, ο δάσκαλος και ο καθηγητής, ο διοικητικός υπάλληλος των υπουργείων, ήδη από το 2010 «αξιολογήθηκαν» και βρέθηκαν «τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί, διεφθαρμένοι, με πολλά δικαιώματα κλπ». Και μειώθηκαν κατά 40% οι μισθοί τους, υποχρεώθηκαν σε υπερεργασία με απλήρωτες υπερωρίες και τραγικές ελλείψεις προσωπικού, απολύθηκαν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συναντούν την καθημερινή τρομοκρατία από τους διοικητές και τους προϊσταμένους στους χώρους δουλειάς. Παρά τα πτυχία τους, τα χρόνια εργασίας τους, τη δοκιμασία τους όλα αυτά τα χρόνια, το βαρύ και ανθυγιεινό του επαγγέλματος σε πολλούς κλάδους.

Σκίτσο του Αρκά
Σκίτσο του Αρκά

Και όσο για το ρουσφέτι, που πράγματι ήταν εκτεταμένο στο δημόσιο τομέα τις προηγούμενες εποχές, και που τώρα γενικεύεται και στον ιδιωτικό (από τη Χαλυβουργία μέχρι τα Super Market και τον Ιανό, χρειάζεσαι περίπου πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και συστατική επιστολή από βουλευτή ή δήμαρχο ή δεσπότη για να βρεις αξιοπρεπή δουλειά) δεν θα απολογηθούμε εμείς για το σαθρό πολιτικό σύστημα ομηρίας και εκμαυλισμού των εργαζομένων που οικοδομούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα καθεστωτικά κόμματα. Στις σημαίες μας θα γράφουμε πάντα «μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τον εργαζόμενο αφέντη και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Όχι ζητιανιά και ομηρία στους κυρίαρχους για ένα κομμάτι ψωμί».

Στην πραγματικότητα την περηφάνια και την αντίσταση απέναντι στους άδικους νόμους και το άδικο σύστημα, την άρνηση υποταγής τη βαφτίζουν «άρνηση αξιολόγησης». Αντιδρούν λυσσασμένα όταν βλέπουν να «παίρνουν όλοι 10» γιατί θέλουν τον εργαζόμενο «κάτω από τη βάση» με χαμηλή ανταλλακτική αξία. Και επιδιώκουν κάτι ακόμα πιο διαβολικό. Στη γενική μιζέρια πρέπει να «έχουμε διακρίσεις».

Άλλος πιο ψηλά, άλλος πιο μέτρια και άλλος πιο χαμηλά. Μπορεί οι διαφορές στο μισθό να είναι της τάξης των 30 ευρώ ή ένα καλύτερο πόστο στην υπηρεσία, με τη νέα βαθμολογία-ψευτοαξιολόγηση που ετοιμάζουν, πρέπει όμως να «φαίνεται η διαφορά», ο καθένας εργαζόμενος να δείχνει ξεχωριστός από τον άλλο, να νοιώθει διαφορετικό άτομο, όχι συλλογική ομάδα, πτέρυγα, τάξη. Για να μας εκμεταλλεύονται βαθύτερα.

4) Και όταν δεν  μπορούν να πείσουν με αυτά τα επιχειρήματα οδηγούνται στον ανοιχτό κοινωνικό αυτοματισμό-χρυσαυγιτισμό. «Ο λαός, οι άνεργοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν τους δημόσιους για να κάθονται και να μην αξιολογούνται». Όχι αγαπητοί μου. Δεν θα δούμε τον κόσμο ανάποδα όπως θέλετε εσείς. Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, όχι τους δημοσίους υπαλλήλους. Τα αφεντικά τους που σφετερίζονται τον κοινωνικό πλούτο και παρουσιάζονται ως «επενδυτές» και «σωτήρες του λαού». Όλοι μαζί, σε κοινό μέτωπο εργαζομένων-νεολαίας μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Και τότε η δύναμή μας θα είναι ανυπολόγιστη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της παιδείας με νέες περικοπές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ

Έντονες αντιδράσεις στις διοικήσεις των ΑΕΙ αλλά και ανησυχία για τη λειτουργία τους προκαλεί η περαιτέρω μείωση των προϋπολογισμών τους κατά 29% για το οικονομικό έτος 2015, η οποία ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Η Σύνοδος των Πρυτάνεων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η συνολική μείωση τη διετία 2013-15 τείνει στο 50% ενώ «οι νέες μειώσεις θα καταστήσουν ανέφικτη την εκπλήρωση της αποστολής τους προς την κοινωνία και την Πολιτεία».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων κάνει εκτενή αναφορά και στο μέτρο των μετεγγραφών για τις οποίες δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας ότι η απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων θα είναι διαπιστωτική. Συγκεκριμένα υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «το μέτρο αυτό θα θίξει τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταρρεύσουν υπό το βάρος της, για ακόμη μια φορά, αλόγιστης και άμετρης αύξησης των φοιτητών τους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων σε πολλά ακαδημαϊκά Τμήματα ενώ θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυξίας, οι οποίες ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν με τη μεταφορά των λιγοστών πιστώσεων των μετεγγραφομένων φοιτητών, ώστε να καλυφθούν ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί το Υπουργείο να μην προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις για επιπλέον μετεγγραφές και ζητά διαβούλευση ώστε να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων προτείνοντας οικονομικά κίνητρα στο σκέλος της σίτισης και της στέγασης

Παράλληλα κοινή ανακοίνωση για το θέμα της μείωσης των προϋπολογισμών τους εξέδωσαν οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς τονίζουν ότι οι απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας για τον προϋπολογισμό του 2015 θα έχει ως αποτέλεσμα η συνολική μείωση τη διετία 2013 - 2015 να ανέρχεται στο 36,66% για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και 48,19% για το Πολυτεχνείο Κρήτης αντίστοιχα και τούτο ενώ ο αριθμός εισακτέων έχει αυξηθεί κατά το διάστημα αυτό σε ποσοστό άνω του 25% για το Πανεπιστήμιο και 35% για το Πολυτεχνείο.

Οι Πρυτάνεις με την επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας επισημαίνουν ότι τους ζητείται να υποστούν μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος (2014-2015) μειώσεις 23-25% στον τακτικό προϋπολογισμό, τη στιγμή που το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπει συνολική μείωση κατά 15% στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για το διάστημα της τετραετίας 2014-2018 (από 4.540 εκ. ευρώ το 2014 σε 3.870 εκ. ευρώ το 2018).

«Ζητάτε, τέλος, από τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης να υπο-βάλουν μειωμένο προϋπολογισμό για το 2015, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός λειτουργικών δαπανών του έτους 2014 ήταν ήδη ελλειμματικός, καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση κονδυλίων του αποθεματικού του Ειδικού Λογαριασμού για τον ισοσκελισμό του» τονίζουν οι πρυτάνεις ενώ κλείνουν την επιστολή τους υπογραμμίζοντας ότι «με βάση τα παραπάνω, είναι νομίζουμε σαφές, ότι το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης αδυνατούν να συντάξουν και να υποβάλουν προϋπολογισμό με την επιχορήγηση που προτίθεστε να διαθέσετε για τον Τακτικό Προϋπολογισμό τους».

defencenet.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα κτήνη που μιλούν για αναπτυξη, καταστρέφουν και την Ελληνική φαρμακοβιομηχανια για χάρη των γερμανικών!

To 2018 όλα τα φάρμακα θα είναι εισαγόμενα! Οπως είχε αποκαλύψει το Ολυμπια, μετά την κολεγιά της TEVA με τους Γερμανούς, η Μέρκελ είχε ζητήσει με σαφήνεια την εξαφάνιση των ελληνικών φαρμάκων και την προώθηση των ανωνύμων γενοσημων. Και οι δωσίλογοι εκτελούν!

Και θα βγαίνουν παλι στα κανάλια οι νεοφασιστες Σημιτανθρωποι για να κατηγορούν το “αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης” που μας έφερε ως εδώ!!!

Αυτοι που έκλεισαν ναυπηγεία για χάρη των Γερμανών, αυτοκινητοβιομηχανία για χάρη των Γερμανών και τωρα καταστρέφουν την φαρμακοβιομηχανια!

Τα φάρμακα των πολυεθνικών κατέχουν σήμερα το 82% της αγοράς και τα ελληνικά φάρμακα μόνο το 18%

Οι φαρμακευτικές θεραπείες στην Ελλάδα ελέγχονται από τις πολυεθνικές. Στην ουσία, αυτές ορίζουν πλέον τι θα συνταγογραφήσει ο γιατρός , τι φάρμακο θα πάρει ο ασθενής, τι θα πληρώσουν τα Ταμεία, πόσα θα κερδίσουν από την Ελλάδα της κρίσης οι πολυεθνικοί γίγαντες, πού θα πάνε τα αφορολόγητα υπερκέρδη τους. Γιατί τα 8 στα 10 ευρώ που ξοδεύει το κράτος και επιβαρύνεται ο φορολογούμενος για φάρμακα πηγαίνουν στα ταμεία των εδώ εγκατεστημένων απρόσωπων διεθνών εμπορικών εταιρειών. Και από εκεί μεταφέρονται στα μητροπολιτικά κέντρα των γιγάντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτή η εισβολή και η εξάρτηση τόσο της φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών όσο και της δημόσιας δαπάνης από τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα χτίστηκαν μεθοδικά, χρόνο με τον χρόνο, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να συμπράττουν σε ένα έγκλημα κατά της εθνικής οικονομίας.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία:

• Το 1990 τα ελληνικά φάρμακα κατείχαν 55% μερίδιο αγοράς και τα εισαγόμενα 30%. Οι πιέσεις και οι μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, σε συνδυασμό με την άφρονα ή ύποπτη πολιτική των αρμοδίων κυβερνητικών και διοικητικών παραγόντων, οδήγησαν σε μία καταστροφική για την ελληνική παραγωγή και την εθνική οικονομία πολιτική: Σήμερα τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα έχουν μόλις 18% μερίδιο αγοράς με τα ακριβά σκευάσματα των πολυεθνικών να κατέχουν το 82%!

• Σήμερα, στις φαρμακευτικές θεραπείες που αποζημιώνει το κράτος κυριαρχούν τα ακριβά προϊόντα των πολυεθνικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το 70% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ δαπανάται σε 100 σκευάσματα, εκ των οποίων μόνο τρία είναι ελληνικά.

• Στη δαπάνη για τα 100 πρώτα σε πωλήσεις φάρμακα κυριαρχούν πάλι τα σκευάσματα των πολυεθνικών. Στα ελληνικά γενόσημα αναλογεί μόλις το 3,7%.

• Σήμερα, ο μέσος όρος της λιανικής τιμής των 100 πρώτων σε πωλήσεις φαρμάκων των πολυεθνικών είναι 55 ευρώ! Μόλις 8 στα 100 πρώτα σε πωλήσεις φάρμακα έχουν τιμή μικρότερη από 10 ευρώ.

Η εξάρτηση της φαρμακευτικής αγοράς από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες τα τελευταία 25 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη κατανάλωση ακριβών εισαγόμενων φαρμάκων, με τρομερές επιπτώσεις στη δημόσια δαπάνη. Όσοι γνωρίζουν την αγορά φαρμάκου υποστηρίζουν ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες αύξησης της δαπάνης αυτής ήταν:

– Η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών, που πουλούσαν τα φάρμακα πέντε και οκτώ φορές πάνω από το κόστος.

– Ο πολύ υψηλός ρυθμός της αδικαιολόγητης υποκατάστασης από τις πολυεθνικές εταιρείες (με την… αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών αρχών) των παλαιότερων φθηνότερων φαρμάκων τους από νεότερα πολύ ακριβότερα φάρμακα, που αφορούν τις ίδιες ενδείξεις και κάνουν την ίδια δουλειά.

Τι κάνουν δηλαδή οι πολυεθνικές; Κυριαρχούν πρώτα στην αγορά και μετά, αφού ελέγξουν τις φαρμακευτικές θεραπείες και μέσω αυτών δημιουργήσουν εξάρτηση σε γιατρούς και ασθενείς, αντικαθιστούν τα παλιά τους ακριβά φάρμακα με νέα (για τις ίδιες ενδείξεις), πολύ πιο ακριβά! Με το τρικ αυτό οι πολυεθνικές κερδίζουν σε βάρος των Ταμείων, που αποζημιώνουν, χωρίς έλεγχο, τις νέες ακριβές θεραπείες και βέβαια κερδίζουν σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου.

Την ίδια ώρα, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία αλλά και η Γερμανία τα ασφαλιστικά ταμεία απορρίπτουν σε μεγάλο βαθμό το τρικ των πολυεθνικών και -αντίθετα απ” ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης- αρνούνται να αποζημιώσουν τα νέα ακριβά φάρμακα όταν δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στη θεραπεία, ελέγχοντας έτσι τη φαρμακευτική δαπάνη τους. Μάλιστα σε ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία, επέβαλαν και τεράστια πρόστιμα σε πολυεθνικές που επιχείρησαν να ελέγξουν την αγορά και να επιβάλουν νέες ακριβές θεραπείες.

Το μεγάλο πάρτι των πολυεθνικών και των κολλητών τους

Αυτά συμβαίνουν σε χώρες που σέβονται τους φορολογούμενους πολίτες τους. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, το πάρτι των πολυεθνικών του φαρμάκου (και ποιών άλλων άραγε;) είναι στην κορύφωσή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η «τρόικα» έχει μπει στο παιχνίδι των πιέσεων προς την κυβέρνηση, με εντολές για μια πολιτική φαρμάκου που, αν εφαρμοστεί, θα εξαφανίσει τα ελληνικά σκευάσματα από την αγορά.

Αλλά και κάποιοι «παράγοντες» του υπουργείου σπρώχνουν ανενδοίαστα προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά για την πολιτική που εισηγούνται και τις δεκάδες δολοφονικές, για το ελληνικό φάρμακο, αποφάσεις που βγάζουν κάθε μήνα κάτω από τη μύτη (;) του υπουργού.

Με δεδομένη την κλειστή φαρμακευτική δαπάνη, περίπου στα 2 δισ., η επιδίωξη των πολυεθνικών είναι να προλάβουν να καταλάβουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία με τον όγκο των ακριβών φαρμάκων τους, ώστε ελάχιστος χώρος να μείνει για τα ελληνικά φάρμακα.

Οι πολυεθνικές πιέζουν -με πρεσβευτές των δανειστών, λόμπι στις Βρυξέλλες και την «τρόικα»- να μη γίνουν περικοπές στις τιμές των ακριβών εισαγόμενων φαρμάκων τους.

Να συνεχίσουν δηλαδή την αισχροκέρδειά τους. «Αν γίνει αυτό, τα εισαγόμενα ακριβά φάρμακα ελάχιστο ζωτικό χώρο θα αφήσουν στα ελληνικά φάρμακα που, για να πάρουν θέση σε ό,τι απομένει στην κλειστή φαρμακευτική δαπάνη, θα πρέπει να υποστούν νέο χοντρό «κούρεμα» στις (ήδη κουρεμένες κατά 70%) τιμές τους», μας λέει καλά πληροφορημένη πηγή. «Ωστόσο», συμπληρώνει, «η πολιτική αυτή θα βγάλει οριστικά από την αγορά το ελληνικό φάρμακο, που δεν θα αντέξει άλλες μειώσεις.

Το 2018 μπορεί να μην κυκλοφορεί ελληνικό φάρμακο στην αγορά, αφού η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ή θα συρρικνωθεί ή θα κλείσει ή θα το γυρίσει στο εμπόριο»…

Και το ερώτημα είναι: Αυτά τα γνωρίζει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης; Είναι αδιάφοροι ή συνένοχοι;

Τα γνωρίζουν στην αντιπολίτευση; Και ,αν ναι, τι κάνουν γι” αυτό; toparon

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από πού θα φύγουν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς επίσης και προσωπικό που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι 6.500 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014 στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Ελέυθερο Τύπο, οι 6.500 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμημνο θα προέλθουν:

-Από την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων

-Απο τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά

-Από τους ελέγχους που γίνονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για 35 .000 άτομα που μονιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου, 5.000 που μονιμοποιήθηκαν με το νόμο Παπανδρέου και 2.000 υπαλλήλους δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίες έκλεισαν με τον Καλλικράτη αλλα μεταφέρθηκαν στους δήμους

-Απο όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας- κινητικότητας και δεν θα πετύχουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, μέχρι να λήξει το 8μηνο

-Από τη μείωση του προσωπικού σε μεγάλα ΝΠΙΔ

Με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, έως το τέλος του 2014 θα αποχωρήσουν μεταξύ άλλων υποχρεωτικά από το δημόσιο τομέα:

- 4.000 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000) οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

- 1.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν, λόγω ανικανότητας, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

- 600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις, με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

- 850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Τροφίμων.

- 90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Πολιτισμού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαριές ποινές σε 12 εμπόρους οργάνων στην Κίνα

Δικαστήριο στην Κίνα καταδίκασε 12 πρόσωπα σε ποινές κάθειρξης έως και 9½ ετών για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων προκειμένου αυτά να μεταμοσχευθούν, μετέδωσαν σήμερα κινεζικά δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Οι δώδεκα ήταν μέλη μιας συμμορίας της οποίας ηγούνταν ο Τσεν Φενγκ και ένας γιατρός, ο Τζιανγκ Ζιενγκλίν, στην επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Τσεν άρχισε να αναζητεί ανθρώπους πρόθυμους να αγοράσουν ή να πωλήσουν ανθρώπινα όργανα στη μαύρη αγορά τον Μάιο του 2011, προσφέροντας πάνω από 100.000 γιούαν (σχεδόν 11.900 ευρώ) για ένα νεφρό σε διαφημιστικές καταχωρίσεις στο Διαδίκτυο, ενώ ο Τζιανγκ αναλάμβανε τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η συμμορία κέρδισε πάνω από 1,5 εκατ. γιούαν (πάνω από 184.000 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Φεβρουάριο του 2012, αφού αφαίρεσε παράνομα 23 νεφρούς από 40 ανθρώπους που συμφώνησαν να πωλήσουν τα όργανά τους, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Τσεν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9½ ετών την Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο ανέβαλε την ανακοίνωση της ποινής του Τζιανγκ διότι τον βαρύνουν υποψίες πως εμπλέκεται και σε άλλα εγκλήματα, τα οποία δεν διευκρινίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κάθε χρόνο στην Κίνα γίνονται περίπου 10.000 παράνομες επεμβάσεις για τη μεταμόσχευση οργάνων. Ειδικοί εκτιμούν πως η ζήτηση ανέρχεται σε περίπου 300.000 μοσχεύματα ετησίως.

Η τεράστια μαύρη αγορά που έχει αναπτυχθεί ώθησε την κυβέρνηση να απαγορεύσει αυστηρά κάθε αγοραπωλησία ανθρωπίνων οργάνων το 2007 και να θεσπίσει ιδιαίτερα αυστηρές παραβάσεις σε όσους προβαίνουν στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.

Τα περισσότερα από τα νόμιμα μοσχεύματα στην Κίνα προέρχονται από εκτελεσθέντες θανατοποινίτες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πρακτική, στην οποία αντιτίθενται πολλοί γιατροί και χειρουργοί ειδικευμένοι στις μεταμοσχεύσεις.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα όργανα αφαιρούνται μόνον εάν έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των θανατοποινιτών γραπτώς. Υπόσχεται να τερματίσει την πρακτική αυτή μόλις δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο και βιώσιμο σύστημα δωρεάς οργάνων στην Κίνα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!