EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 320.400 άνεργοι που "κρύβονται" από τις στατιστικές .

Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις (σημ. στο 27,8% το πρώτο τρίμηνο) με τον αριθμό των ανέργων να φτάνει στα 1,34 εκατομμύρια και των απασχολούμενων να έχει περιοριστεί στα 3,48 εκατομμύρια. Αυτά λένε οι επίσημες μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, με τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους φορείς να επαναλαμβάνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος και «κρύβεται» από τις στατιστικές.

Της Δήμητρας Καδδά

Πίνακας της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεικνύει τα λεγόμενα: καταγράφει 320.400 πολίτες που δεν θεωρούνται «άνεργοι». Και τούτο διότι υποαπασχολούνται ή έπαψαν πια να αναζητούν μία θέση εργασίας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται διαρκώς (ήταν 136.500 το 2008) ενώ οι… «κρίσιμες» ηλικίες σύμφωνα με τις στατιστικές είναι μεταξύ 45 και 65 ετών. Τα στοιχεία της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία γίνεται διάκριση σε υποαπασχολούμενους και εν δυνάμει πρόσθετο εργατικό δυναμικό για τα έτη 2008-2014 ανά τρίμηνο, δείχνουν ότι:

- Από τους 3,45 εκατ. εργαζόμενους, ένα μέρος υποαπασχολείται. Ο λόγος για 226.200 άτομα το 2014 έναντι 99.100 άτομα το 2008. Είναι κυρίως γυναίκες (35-65 ετών) αλλά και άνδρες (45-65 ετών) οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά πλήρους απασχόλησης, αλλά δεν θεωρούνται άνεργοι.

- Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία. Οι στατιστικές όπως διαμορφώνονται πανευρωπαϊκά θεωρούν άνεργο όποιον δεν έχει δουλειά (έστω και υποαπασχόληση) και αναζήτησε εργασία έστω 1 φορά τον τελευταίο μήνα. Υπάρχουν λοιπόν αυτοί που τα «παράτησαν», δηλαδή που πλέον δεν αναζητούν τόσο τακτικά δουλειά, ενώ θέλουν να εργαστούν. Αυτοί περιλαμβάνονται στην «δεξαμενή» των «μη οικονομικά ενεργών» πολιτών.

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ανάμεσά τους μία ξεχωριστή υποκατηγορία: αυτών που δηλώνουν διαθέσιμοι, αλλά δεν αναζήτησαν δουλειά τη στιγμή της έρευνας. Ο λόγος για 94.200 άτομα, έναντι 37.400 το 2008. Δύο στους τρεις περίπου είναι γυναίκες, με τις «κρίσιμες» ηλικίες και πάλι στα 45-65 χρόνια. Αν προστεθούν και άλλες κατηγορίες, όπως όσοι δουλεύουν αμισθί στην οικογενειακή επιχείρηση, όσοι μετέχουν σε μία από τις δράσεις κατάρτισης, αλλά και η «χοάνη» των απλήρωτων εργαζομένων, τότε το πρόβλημα θεριεύει.

Πηγή: www.capital.gr.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ σε μια σκληρή αντιστασιακή πράξη εναντίον του Παπαδόπουλου το 1967 !!!

Στη φωτογραφία του μακρινού 1973, όταν τη χώρα κυβερνούσε το στρατιωτικό Καθεστώς, πολυπληθής αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβερνήσεως υπό τον Νικόλαο Μακαρέζο, επισκέφτηκε την Κίνα, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ελληνοκινεζικές εμπορικές σχέσεις. 
 
Πίσω από τον Τσου Εν Λάι (πρώτη σειρά, τρίτος από δεξιά), διακρίνεται χαμογελώντας, ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος συνόδευε τον Ν. Μακαρέζο. 
 
Η δε θέση του στη φωτογραφία, πίσω από τον Μακαρέζο, αποδεικνύει και τη «βαθύτατη απέχθεια και αντίστασή του» στο αντιδημοκρατικό, δικτατορικό Καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967. 

                    

Όπως καθείς αντιλαμβάνεται, είναι πολλά τα ένοχα μυστικά της μεταπολιτευτικής απάτης, η οποία παίζεται ακατάπαυστα στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Τα καθεστώτα έρχονται και παρέρχονται, όμως η θέση της οικογένειας Ψυχάρη παραμένει αμετάβλητη, ως σημείο αναφοράς, στο πλευρό των κυβερνήσεων, στρατιωτικών και ψευτοδημοκρατικών!...

 
ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ : ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 154 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ;;;

Το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε την 3η Σεπτεμβρη του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και υπογράφηκε από τα 154 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ του τότε ΠΑΣΟΚ, που πλέον δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου και της υποταγής στην Τρόικα, στις Τράπεζες και τους Δανειστές !!!

Την Τετάρτη 3η Σεπτέμβρη 2014, θα κάνουν το Μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚ οι σημερινοί κληρονόμοι του ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, που δεν ήταν στη λίστα των 154 της Ιδρυτικής Διακήρυξης ενώ, μοναδική σταθερή αξία στο χρόνο, από το ΠΑΣΟΚ του 1974, μέχρι τα ΠΑΣΟΚ των Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλου, παραμένει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ !!! 


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 154 ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!Εκτός από τους μακαρίτες, των οποίων ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, οι περισσότεροι εν ζωή πρωταγωνιστές της 3ης Σεπτέμβρη και οι οικογένειές τους, δεν θέλουν πλέον να βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς τους ψευτοηγέτες του σημερινού μονοψήφιου ΠΑΣΟΚ και φυσικά  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ !!!   

Λαμπρόπουλος Οδ., Κόκκινος Θεοδ., Αρχάκης Αλέξανδρος, Γιώτας Στάθης, Λουκάκης Χαράλαμπος, Λάμπρου Πέτρος, Παπαναγιώτου Θάνος, Τσιγαρίδας Κων., Καβαλιώτου Χριστίνα, Τσούρας Θανάσης, Μιχαλόπουλος Νίκος, Μπουρναζάκης Νικ., Δημόπουλος Νίκος, Αλεξόπουλος Θανάσης, Τζώρτζης Γιάννης, Λαλιώτης Κώστας, Φιλίππου Κατερίνα, Χαραλαμπόπουλος Γιώργος, Θωμίδου Σούλα, Μίχα Μαρία, Κούρτη Χριστίνα, Χαραλαμπόπουλος Γιάννης, Τουλούπας Τάκης, Μαντούβαλος Ηλίας, Βγενόπουλος Νίκος, Κορωναίος Γιάννης, Πελοποννήσιος Φώντας, Πρόκος Απόστολος, Κουτσόγιωργας Μένιος, Λιβάνης Αντώνης, Σκουλάς Θανάσης, Κοκκόλα Αγγέλα, Βαρδάνης Μιχάλης, Ελευθεριάδης Γεώργιος, Κουτσογιάννης Γιάννης, Μανδηλαρά Ασπα, Σημίτης Κώστας, Ελευθεριάδης Δημήτριος, Κορωναίος Πάνος, Σακελλαρόπουλος Αλέξ., Ντίνου Εύη, Φραγκιάς Ανδρέας, Φλέμιγκ Αμαλία, Ακρίτα Σύλβα, Τριαρίδης N., Δροσογιάννης Αντώνης, Γεωργιάδης Σεραφ., Κατσιφάρας Γεώργιος, Σκουλαρίκης Γιάννης, Νικολάου Κώστας, Απανωμεριτάκης, Βερυβάκης Λευτέρης, Κρητικός Παναγιώτης, Ανδρουτσόπουλος Κώστας, Κασιμάτης Γρηγόρης, Καμπάνης Σταμάτης, Παπαστρατής Γιώργος, Φαρμάκης Νίκος, Κανελλόπουλος Κώστας, Κανελλόπουλος Θανάσης, Καβουνίδης Σπύρος, Λέκκας Δημήτριος, Ζερβόπουλος Γιάννης, Χαραλαμπόπουλος Χρήστος, Πρασανάκης Γεώργιος, Βασιλακόπουλος Λεωνίδας, Μπουλούκος Αριστόδ., Μπουλούκος Διονύσης, Πανταζόπουλος Στέλιος, Παπαδονικολάκης Γιάννης, Βαλασέλης Ζάνος, Κούτσικας Φοίβος, Κακλαμάνης Απόστολος, Τόμπρας Φάνης, Δαμβουνέλης Αριστ., Δέας Κώστας, Αλευράς Γιάννης, Παπασπύρου Γιάννης, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Κουτσοχέρας Ιωάννης, Κεφαλληνός Τάλμποτ, Σακελλαρίου Γιάννης, Νικολόπουλος Βασίλειος, Παπανίκος Δημήτριος, Σπηλιόπουλος Σπύρος, Χρυσάφης Γιάννης, Κύργιος, Τσιρίδης Χαράλαμπος, Καρανάσης Χρήστος, Βούλγαρη Ελένη, Αναστασιάδης Σπύρος, Μάζης Ιων., Τσιμπούκης Αθ., Μαρασλής Αλέκος, Κούκος Ιωάνν., Παππάς Αλέξανδρος, Τσαγανάς Ιωάνν., Τζούβαλης Κων., Μίχας Αθανάσιος, Σπηλιοτακάρα Ρία, Ασημακόπουλος Γεώργιος, Κωστούρος Γεώργιος, Κόλλιας Δημ., Κακουρόπουλος Ανδρ., Καραζέρης Γεώργιος, Κεζήλος Νίκος, Κόης Δημ., Γιαννόπουλος Σωτήριος, Μουστάκης Γεώργιος, Σόκαρης Σπυρ., Φούκας Τάσος, Τσαφούλιας Γεώργ., Κατραβάς Σωτ., Κουτσόγιωργας Τέλης, Μπαλάσης Αθ., Κουμανιώτης Κωστ., Μπίτσος Αθ., Λαμπρόπουλος Τάσος, Χριστοδουλιάς Θεόδ., Αλεξόπουλος Κώστας, Παπαγιαννόπουλος Τάκης, Πανούτσος Ιωάνν., Παπαγιωργόπουλος Τάκης, Ζυγογιάννης Γιώργος, Βαλυράκης, Παπαθανασίου Χρήστος, Ζουμπογιώργος, Κουρής Χαράλαμπος, Μωραΐτου Μαίρη, Γρίμηλα, Γιαννόπουλος, Λιβάνη Κατίνα, Λιάνης, Τσεκούρας, Κουρής, Παπανδρέου Βάσω, Παπασταύρου, Ζιάγκας Μιχάλης, Κουλούρης, Ζαφειρόπουλος, Δαμιανός, Κίσσονας, Οικονομίδης, Μπαρμπαγιάννη, Βουρνάς Πάνος, Παπαδήμας Τόλης, Χατζημιχελάκης Νίκος, Σάλας Μιχάλης, Γιαννακάκης Μιχαήλ, Πολυχρονόπουλος Γιάννης.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλείται άμεσα η υγεία και η ζωή εκατοντάδων ασθενών…

Συνεχίζεται και διευρύνεται η απάνθρωπη επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας κατά των  θεμελιωδών δικαιωμάτων των άπορων ασθενών που έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας… Τα κρατικά νοσοκομεία, όλο και πιο συχνά, με όπλο την ψευδολογία, την δολιότητα και την εξαπάτηση των ασθενών, αρνούνται την χορήγηση φαρμάκων στους άπορους της Πρόνοιας.

Οι ασθενείς της κατηγορίας αυτής, σύμφωνα με τον νόμο, έχουν δικαίωμα να γράφουν τα φάρμακα που συνιστούν οι γιατροί στα κρατικά νοσοκομεία και να τα προμηθεύονται  αποκλειστικά από αυτά, χωρίς καμιά πληρωμή.

Στις 27.8 παρουσιάστηκε   στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα          (ΚΙΦΒ) ο ασθενής Σαραντόπουλος Ι., κάτοχος βιβλιάριου Πρόνοιας, στον οποίο το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ αρνήθηκε να χορηγήσει τα φάρμακα KEPPRA και VIMPAT, τα οποία του είχε γράψει ο διευθυντής του νευροχειρουργικού τμήματος του ΕΛΠΙΣ κ. Τσακίρης. Ο αρμόδιος του νοσοκομειακού  φαρμακείου είπε στον άρρωστο ότι αυτά τα φάρμακα «δεν τα φέρνουμε» (!….), σφράγισε το βιβλιάριο του Σαραντόπουλο με την ένδειξη στερείται και τον έδιωξε! Τι την νοιάζει την κυβέρνηση, τον υπουργό Υγείας και τους εκφυλισμένους συνεργάτες τους στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ το που θα βρει ο άπορος τα φάρμακα, αφού δεν έχει λεφτά να τα αγοράσει… Ας κόψει το λαιμό του!

Χθες 29.8 επισκέφτηκε επίσης το ΚΙΦΒ, ο Βλαχάκης Γεώργιος, ο οποίος πάσχει από βρογχίτιδα και άσθμα, διαμαρτυρόμενος ότι το φαρμακείο του «ΛΑΪΚΟΥ» νοσοκομείου (στο οποίο έχει  καταγραφεί ) αρνήθηκε να του χορηγήσει το φάρμακο singulair 10 mg, με τον ισχυρισμό ότι το νοσοκομείο δεν το έχει! Ο αρμόδιος φαρμακοποιός του «ΛΑΪΚΟΥ» αντί να δεσμευτεί και να ορίσει συγκεκριμένη μέρα χορήγησης του φαρμάκου, διέγραψε αυθαίρετα το φάρμακο από την συνταγή και στην συνέχεια, ως  ένδειξη «μεγαθυμίας», του έδωσε το τηλέφωνό του και του είπε να του τηλεφωνήσει για το singulair!..

Όπως βλέπουμε και τα «Άουσβίτς» έχουν τις «ευαίσθητες» στιγμές τους!…
Τα παραδείγματα που παραθέσαμε είναι απλώς ενδεικτικά. Τα θύματα είναι εκατοντάδες. Η επίθεση είναι μεθοδευμένη και καθοδηγείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας με στόχο τα «κοινωνικά πλεονάσματα», που όπως βλέπουμε θεμελιώνονται πάνω στην καταστροφή της υγείας και της ζωής χιλιάδων άπορων ασθενών, την φτώχεια, τον φόβο, την απελπισία και την δυστυχία των άνεργων και εξαθλιωμένων εργατικών μαζών. Από τις περιπτώσεις που  μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, κρατικά νοσοκομεία όπως Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο Αθήνας, Γεννηματά, Αιγινήτειο, Ελπίς, Κρατικό Νικαίας κ.α, εφαρμόζουν πολιτική «εξόντωσης» των άπορων ασθενών και αρνούνται να δώσουν είτε μέρος είτε  το σύνολο πολλές φορές των φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί.

Για να κατανοηθεί το απάνθρωπο πρόσωπο αυτής της πολιτικής θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το βιβλιάριο Πρόνοιας αποτελεί τεκμήριο  απόλυτης φτώχειας  καθώς  χορηγείται μόνο σε αυτούς που δεν έχουν κανένα άλλον πόρο διαβίωσης.  Ακόμα και για εκείνον τον άπορο που έχει δικό του σπίτι  στο οποίο διαμένει ο ίδιος, ο νόμος απαγορεύει την χορήγηση βιβλιάριου Πρόνοιας.  Το ίδιο ισχύει και αν έχει κάποιο σπίτι στο χωριό, ας είναι και μισογκρεμισμένο,  που αποτελεί κληρονομιά των γονιών του.  Για την συγκυβέρνηση που «παλεύει να σώσει την Ελλάδα», ακόμα και η ιδιοκατοίκηση απόρου  συνιστά τεκμήριο «προκλητικού πλούτου». Αυτός ο άπορος πρέπει να τιμωρηθεί με τις σκληρότερες των ποινών από τους προστάτες της φοροδιαφυγής, των “off shore”, των εφοπλιστών, της μαύρης εργασίας και των  «Μανωλάδων»

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθεί ότι οι συνταγές εκδίδονται από τους γιατρούς του νοσοκομείου, το οποίο υποχρεούται να δώσει τα φάρμακα. Κατά τεκμήριο, ο ασθενής δεν μπορεί να αναζητήσει σε άλλο νοσοκομείο τα φάρμακά του…. Το νοσοκομείο στο οποίο εκδόθηκε η συνταγή πρέπει το ίδιο να χορηγήσει και τα φάρμακα. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα ό ασθενής δεν μπορεί να τα προμηθευτεί δωρεάν από οποιαδήποτε άλλη πηγή και συνεπώς εάν το υπόχρεο νοσοκομείο αρνείται να δώσει τα φάρμακα, τότε μπορεί να απειληθεί άμεσα η υγεία του ακόμα και η ίδια  η ζωή του. Το παλιό σύστημα, που πριν λειτουργούσε κάτω από έναν άγραφο κανόνα, σύμφωνα με το οποίο αν ένα νοσοκομείο δεν διέθετε τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ο ασθενής της Πρόνοιας μπορούσε τότε να αναζητήσει σε ένα άλλο νοσοκομείο τα ίδια φάρμακα, έχει πια καταρρεύσει.

Σήμερα, οι διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων έχουν επιδοθεί σε μια πολιτική  ανταγωνισμού και αναμέτρησης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υποκατάσταση της ιατρικής επιστήμης από την εξοικονόμηση πόρων, αφού η πολιτική της περικοπής των προϋπολογισμών και της μείωσης των δαπανών σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία αποτελεί έναν από τους ευγενέστερους στόχους  του συστήματος και των «υψηλών ιδεωδών» της Ε.Ε, πεδίο ανταγωνισμού και δουλοφροσύνης προς την πολιτική εξουσία, όχι μόνο των θλιβερών διοικητών των νοσοκομείων αλλά και εκφυλισμένων τμημάτων της ιατρικής, φαρμακευτικής και υπαλληλικής διευθυντοκρατίας.

Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής της κοινωνικής αλληλεγγύης…. εδώ, μπροστά  σε αυτή την καθολική παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων των άπορων της  Πρόνοιας και την εξαχρείωση θεσμών, κλείνει τα μάτια και σιωπά, γιατί στην ουσία βρίσκεται στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής και του συστήματος.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι μεγάλες δίκες του χειμώνα

Περισσότερα από 300 πρόσωπα θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελέων το χειμώνα κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα.

Σε μια σπάνια για τα ελληνικά χρονικά συγκυρία, που φέρει σωρεία υποθέσεων να εκδικάζονται παράλληλα, η τύχη των προσώπων αυτών, ενίοτε με πολιτική ταυτότητα, θα διαμορφώσει το νέο σκηνικό στη δημόσια ζωή, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Υποθέσεις όπως αυτή της Μονής Βατοπαιδίου, της Χρυσής Αυγής, της Proton Bank, των υποβρυχίων και τις λίστας Λαγκάρντ θα έχουν τη δική τους ακροαματική διαδικασία, με τη συμβολή δεκάδων συνηγόρων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αναμένεται να αξιοποιηθεί, πέραν των χώρων του Εφετείου Αθηνών και του Κορυδαλλού, ακόμα και αίθουσα στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Οι υποθέσεις:

Χρυσή Αυγή

Το Νοέμβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένουν την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών και εποπτεύοντος των ερευνών, Ισίδωρου Ντογιάκου. Η συγκεκριμένη πρόταση θα απευθύνεται προς το αρμο΄διο Συμβούλιο και θα αφορά στα πρόσωπα, τα οποία πρέπει να παραπεμθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο συνήγορος των τεσσάρων από τους βασικούς κατηγορούμενους Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Χρήστου Παππά, Ελένης Ζαρούλια, Νίκος Αντωνιάδης, υπολογίζει ότι επί της ουσίας η δίκη θα ξεκινήσει μετά τα Χριστούεγεννα. Πρόκεται για μία δίκη με συνολικά 78 κατηγορούμενους.

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Στις 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. Πληροφορίες φέρουν την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή να επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την ακροαματική διαδικασία, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση της Βίκυς Σταμάτη που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο.

Υποβρύχια

Η δίκη Τσοχατζόπουλου, συμπληρώνει η δίκη για τα γερμανικά υποβρύχια 214. Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται 35 άτομα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί αλλά και πρόσωπα που συνεργάστηκαν κατά το παρελθόν στενά με τον πρώην υπουργό.

Λίστα Λαγκάρντ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεδομένης της εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς και τριών συγγενικών του προσόπων. Της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και το σύζυγο της αδελφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη. Μία υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι για τη συγκεκριμένοι υπόθεση υπερβαίνουν τους 160.

Βατοπαίδι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης για το σκάνδαλο της ανταλλαγής εκτάσεων του Δημοσίου με παραλίμνιες εκτάσεις στη Βιστωνίδα. Οι ανατροπές είναι συνεχείς, καθώς από τη μία πλευρά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έχει αναιρεσιβληθεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Μποροδήμο, με αποτέλεσμα να αναμένεται η κρίση του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Κρίση η οποία θα αφορά στο ποιες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο. Αφετέρου γιατί τον Ιούλιο, τα αστικά δικαστήρια με δέκα συνολικά αποφάσεις, αθώωσαν τη Μονή Βατοπαιδίου κρίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των συναλλαγών.

Proton Bank

Για τις 23 Μαρτίου έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton, ύψους 700 εκατομμυρίων, με 43 κατηγορούμενους, μεταξύ τον οποίων πρωταγωνιστεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης οι Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφων Κολλίντζας, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, καθώς και ο πρώην εκδότης, Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος καταζητείται.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!