EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Δικογραφίες κατά υπουργών απειλούν να τινάξουν την κυβέρνηση!

Ποιοι νυν και πρώην υπουργοί φοβούνται αποκαλύψεις για την δραστηριότητά τους με έγγραφα που κυκλοφορούν στα χέρια κάποιων που ετοιμάζονται να τους ξεσκεπάσουν.

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο πρώτος και καλύτερος, Κυκλοφορεί δικογραφία του στην βουλή για να κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα όπως επιβάλει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πολλοί συνάδελφοί του θέλουν να ξέρουν γι αυτήν την δικογραφία κι ενεργούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κρύφτηκε καλά στα συρτάρια της βουλής αυτό το διάστημα αλλά λόγω του ότι κάποιος το σφύριξε και στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ξαναήρθε στην επιφάνεια με την αίτηση της βουλευτού να της δοθεί ο φάκελος.

Στην αρχή όλοι οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τον φάκελο και μετά από πολλές πιέσεις της είπαν να κάνει επίσημη αίτηση στον πρόεδρο της Βουλής για να τον παραλάβει και να κάνει τον έλεγχο που θέλει. Αν δει τον φάκελο ποτέ θα το θεωρήσουμε μεγάλη επιτυχία κάτι που αποκλείεται να γίνει κατά την γνώμη μας.

Νίκος Δένδιας, στην ίδια κατάσταση βρίσκεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο . Η δικογραφία του που λέγεται ότι έχει σχηματιστεί έχει φτάσει κι αυτή στην βουλή μετά βαΐων και κλάδων αλλά βρίσκεται κλεισμένη κι αυτή σε κάποιο από τα συρτάρια της βουλής μαζί με αυτήν του Βενιζέλου.

Ο φάκελος της υπόθεσης Μανιάτη με το φρενάρισμα του υπουργού για μεγάλη επένδυση στη Θράκη με το ζεόλιθο από την οποία έχασε το ελληνικό δημόσιο τεράστια ποσά ,είναι ακόμη στο συρτάρι στη βουλή.

Έφτασε στη βουλή μετά από πολλά ταξίδια στα διάφορα διακστήρια πρωτοδικεία κλπ αλλά όλοι ένιψαν χείρας και τον έστειλα στην βουλή όπως επιβάλει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Αλλά μένει κι αυτός αναξιοποίητος.

Μεγάλο άγχος και πονοκέφαλο έχει ο Σαμαράς για τον πρόεδρο της Βουλής κύριο Μεϊμαράκη για τον οποίο αναμένεται να ξεσπάσει σκάνδαλο για την δράση του και οι πληροφορίες λένε ότι θα αναγκαστεί ο ίδιος να παραιτηθεί από πρόεδρος της Βουλής με την εμφάνιση ενός και μόνο εγγράφου.

Όμως μαζί με 3 επιχειρηματίες επίσης γνωστούς μεταξύ των οποίων και ο κύριος Καρούζος, ο πρώην υπουργός κύριος Βουλγαράκης έχει και αυτός τον πονοκέφαλό του αφού σε περιοχή του Παρνασσού αγόρασε δασικές εκτάσεις οι οποίες με ειδικό ψήφισμα αμέσως μετά την αγορά αυτή αποχαρακτηρίστηκαν κι έγιναν κανονικά οικόπεδα. Αυτό βεβαίως συνέβη την περίοδο που ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος αφού μπόρεσε να τακτοποιήσει την περιουσία του με συγκεκριμένο νόμο. Αργότερα περίπου το 2012 αυτά τα ακίνητα τα πούλησε επικαλούμενος την οικονομική κρίση.

Σε αναμονή λοιπόν των εγγράφων που αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο βουλευτής, ο δικαστής και οι «μαϊμού» συντάξεις

Μαϊμού και πεθαμένοι συνταξιούχοι του δημοσίου – τέλος. Τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να πετύχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων, ανακοίνωσε πως έχουν ανακτηθεί 42 εκατ. ευρώ αχρεωστήτως καταβληθέντων συντάξεων και αναζητούνται ακόμα 22,2 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσα από τα στοιχεία της απογραφής, αποκάλυψε την μεγάλη... φαντασία και εφευρετικότητα που έχουν οι Ελληνες οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατάφερναν να παίρνουν επί δεκαετίες και μετά τον θάνατο συγγενούς τους, συντάξεις.

Συγκεκριμένα, η απογραφή αποκάλυψε πως συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου, μετά θάνατον.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, για την πρώτη επί της ουσίας καθολική απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου μετά το 1949 οπότε και διενεργήθηκε η τελευταία.

Όπως ανακοινώθηκε από το έλεγχο των περιπτώσεων των θανόντων συνταξιούχων, διαπιστώθηκαν 358 περιπτώσεις, με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά άνω των 30.000 ευρώ. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές.

Για αυτές τις 358 περιπτώσεις αναζητήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που πιστώνονταν οι συντάξεις το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό των 26,6 εκατ. ευρώ.
Από την ολοκλήρωση της απογραφής διαπιστώθηκαν 3.423 θάνατοι συνταξιούχων για τους οποίους συνέχισε να καταβάλλεται κανονικά σύνταξη.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

  • Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταβολής σύνταξης στην Καρδίτσα για το διάστημα από το 2000 έως τον Ιούλιο του 2012 ύψους 167.189 ευρώ. Ο πραγματικά δικαιούχος συνταξιούχος είχε πεθάνει από τον Σεπτέμβριο του 2000.
  • Κόρη δικαστικού, που πέθανε πριν πέντε χρόνια με τη μηναία σύνταξη να φτάνει τα 4.000 ευρώ, ελάμβανε κανονικότατα τη σύνταξη με το ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό μετά το θάνατο να φτάνει τις 300.000 ευρώ. Η κόρη είχε παραποιήσει το επώνυμο (αλλαγή συμφώνου) προκειμένου να καταγράφεται ο θάνατος. Μάλιστα η κόρη είχε πάρει στεγαστικό δάνειο το οποίο αποπληρωνόταν απευθείας από το λογαριασμό που έμπαινε η σύνταξη.
  • Συνταξιούχος ιερέας ο οποίος πέθανε το 1999 και από τότε οι συντάξεις συνέχισαν να καταβάλλονται στο λογαριασμό του. Από τα 147.000 ευρώ που είχαν καταβληθεί και το ΓΛΚ προσπάθησε να ανακτήσει στο λογαριασμό του ιερέα όπου συνδικαιούχος ήταν ο γιος του βρέθηκαν μόλις... 11 ευρώ.
  • Σε συνταξιούχο του Δημοσίου ο οποίος είχε πεθάνει από το 1991, η κόρη του εισέπραττε από το 1991 έως το 1998 τη σύνταξη μέσω ΕΛΤΑ. Από το 1998, εξαπατώντας την τράπεζα (παρουσίαση τρίτου προσώπου ως του δικαιούχου συνταξιούχου), άνοιξε λογαριασμό με συνδικαιούχο την ίδια.
  • Δικαιούχος πολιτικής σύνταξης,που είχε διατελέσει βουλευτής ο οποίος πέθανε το 1988, εμφανιζόταν να κάνει φορολογική δήλωση έως το 2010.
  • Χήρα από 1969 η οποία παντρεύτηκε ξανά το 1972, δεν δήλωσε τον γάμο της για να μην χάσει τη σύνταξη.
  • Δικαιούχος στρατιωτικής σύνταξης, στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του οποίου αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο στραγγαλισμός μετά από εγκληματική ενέργεια, αλλά στον τραπεζικό του λογαριασμό όπου έμπαινε βρέθηκαν μόνο 5 ευρώ.
  • Από τους ελέγχους που διεξήγαγε το ΓΛΚ ανακαλύφθηκε ότι τρεις υπάλληλοι του εμπλέκονταν σε κύκλωμα στο οποίο «ζωντάνευαν» πεθαμένους συνταξιούχους και στη συνέχεια διοχέτευαν τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς.
 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Ζητάει κονδύλι 18.600 ευρώ για μισθό του σοφέρ της!


Μάλιστα, ενώ η Βουλή της περιέκοψε κατά το ήμισυ το κονδύλι, περιορίζοντάς του στα 9.300 ευρώ, εκείνη άρχισε να αποστέλλει επιστολές στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών ζητώντας να εγκριθεί το συμπληρωματικό ποσό για το κονδύλι που αφορά στην εργοδότηση σοφέρ, κάτι το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και σε τυπικό επίπεδο κατόπιν ήρθε και η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Στο δημοσίευμα του 'ΠΟΛΙΤΗ' γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δοκιμάζει τα νεύρα του μέσου Κύπριου πολίτη, καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να εγκριθεί ένα τέτοιο κονδύλι στην Κύπρο του Μνημονίου και των κοινωνικών παντοπωλείων, όσο περισσότερο το ότι η πρόνοια αυτή είναι εντελώς αυθαίρετα υιοθετημένη από το 2009, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη, αλλά και τα παράλογα επιχειρήματα της κας. Πρύτανη που προέβαλλε προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει του αυθαιρέτου αυτού προνομοίου.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Εντελώς αυθαίρετα το 2009 στην κα. Κεραυνού παραχωρήθηκε το προνόμιο να έχει σοφέρ ο οποίος θα την μεταφέρει με την λιμουζίνα της από και προς την Λευκωσία. Το πρώτο φλέρτ με την παράνοια ξεκινά κάπου εδώ... Είχε ισχυριστεί ότι χρειαζόταν τον σοφέρ επειδή δεν ένιωθε άνετα να οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο... Η συμβουλή ενός εχέφρονος πολιτικού προϊσταμένου θα ήταν απλά η κα. Πρύτανης να κάνει μερικά επιπλέον μαθηματάκια οδήγησης.

Εντούτοις, όπως πληροφορούμαστε από τον 'ΠΟΛΙΤΗ' εντελώς αυθαίρετα της παραχωρήθηκε αυτό το προνόμιο, χωρίς μάλιστα να ζητηθεί η στήριξη της αιτίασης της Πρυτάνεως από τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά.


ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ
Προκειμένου λοιπόν να συνεχίσει να τρέχει το πλήρες κονδύλι των 18.600 ευρώ η κα. Πρύτανης προέβαλε τις εξής διάτρητες λογικής δικαιολογίες:

α.) Ότι οδηγός και λιμουζίνα θα πρέπει να παρέχονται και για την μεταφορά επισήμων επισκεπτών (μέχρι εδώ υπάρχει μια σχετική διατήρηση επαφής με την πραγματικότητα), αλλά και για μεταφορά μαθητών (!) του ΤΕΠΑΚ. Προφανώς το ευκολότερο θα ήταν, όπως και γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια παγκοσμίως να υπάρξει κονδύλι για δρομολόγηση κάποιου λεωφορείου, καθώς η λιμουζίνας της Πρυτάνεως δεν είναι καν μινι βαν...πόσους φοιτητές να χωρέσει πια μια λιμουζίνα. Την λύση αυτή μάλιστα η κα. Κεραυνού την προτείνει ως την πλέον οικονομική!

β.) Το φλερτ με την παράνοια συνεχίζεται με το δεύτερο επιχείρημα της κας. Κεραυνού το οποίο αφορά την μετάβασή της στο "Αγροπεριβαλλοντικό Κέντρο του ΤΕΠΑΚ". Βέβαια, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κέντρο βρίσκεται ακόμα στα χάρτια, κοινώς δεν υφίσταται καν, απλά γίνονται διαπραγματεύσεις με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών για την δημιουργία του. Εξετάζεται ως μάλλον απίθανο και το επιχείρημα η Πρύτανης να έχει αναπτύξει ένα όψιμο ενδιαφέρον στον τομέα των γεωργικών ερευνών που να απαιτεί την τόσο συχνή παρουσία της σε κάτι το οποίο θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα για να λάβει σάρκα και οστά!


ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Νομικό ζήτημα εγείρεται σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς το ήμισυ του κονδυλίου έχει διαγραφεί μεν, απαιτώντας συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αλλά "δεν αφαιρέθηκε το υπόλοιπο, κάτι που επέτρεψε στο Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει την επαναφορά του!"

Σαφώς το βάρος πλέον πέφτει στην διακομματικής σύνθεσης Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον αν οι απίστευτες δικαιολογίες και μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κα. Πρύτανης θα τύχουν ευήκοων ώτων, εγκρίντας την απαίτησή της σε μια περίοδο που ο μέσος Κύπριος πολίτης δοκιμάζεται με εκποιήσεις, εφάπαξ, μονιμοποίηση περικοπών, ανεργία και κοινωνικά παντοπωλεία.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

150 € ανά μαθητή η «δωρεάν» Παιδεία με το καλημέρα! Τιμές – «φωτιά» για τα απαραίτητα

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμανε και μαζί του ακούστηκε στ” αυτιά των γονιών κι η  καμπάνα για τα ποσά που καλούνται να διαθέσουν για τις σχολικές ανάγκες.

Τα παιδιά (στα δημοτικά) γύρισαν την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο σπίτι με μία λίστα στην οποία υπήρχαν καταγεγραμμένα όλα τα… καλούδια που θα χρειαστούν. Τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, χάρακες, μπλοκ, είδη ζωγραφικής, όργανα γεωμετρίας και πάει λέγοντας…

Κι οι γονείς είδαν τη λίστα και άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο αισθάνθηκαν έναν… κρύο ιδρώτα να τους διαπερνά την πλάτη, καθώς το κόστος για να καλυφθούν αυτές οι «άμεσες» ανάγκες των παιδιών τους δεν είναι αμελητέο. Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) η δαπάνη γι” αυτά τα είδη… πρώτης ανάγκης των μαθητών κυμαίνεται από 14,52 ευρώ έως 172,33 ευρώ για το δημοτικό.

Στα χαρτιά, λοιπόν, μπορεί κάποιος γονιός να μην χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σύμφωνα με την έρευνα, στην πράξη όμως τί γίνεται; Διότι καλές οι… ασκήσεις επί χάρτου, όταν όμως βρεθείς με τη λίστα ανά χείρας, τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το κόστος κυμάνθηκε σε ποσά που ξεπερνούσαν τα 30 – 40 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να ξεπέρασε και τα 100 ευρώ (ανάλογα με την τάξη, ενώ ρόλο παίζει κι ο αριθμός των παιδιών σε κάθε οικογένεια), δίχως σε αυτό να συνυπολογίζεται η τιμή μίας καινούργιας τσάντας για να κουβαλούν οι μικροί μαθητές στο σχολείο όλ” αυτά τα «καλούδια»! Με την προσθήκη στη λίστα και της τσάντας, αυτομάτως το κόστος ανεβαίνει (κατά περίπου 30 – 50 ευρώ!) και μαζί και οι σφυγμοί των γονιών που όπως είναι λογικό δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση το παιδί ή τα παιδιά τους ν” αντιμετωπιστούν… κάπως στο σχολείο, είτε από τους συμμαθητές, είτε κι από τους δασκάλους.

Αν είναι άνεργος, τότε…

Κι όταν ο γονιός είναι άνεργος, τότε γίνεται κατανοητό πως λίστες σαν κι αυτή που κουβαλούν οι μικροί μαθητές απ” το σχολείο στο σπίτι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διογκώνουν την ήδη πιεσμένη ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια.

Αν τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, αλλά και τα φροντιστήρια ξένης γλώσσας, τότε οι σφυγμοί αυξάνουν ακόμη περισσότερο. Το κόστος για μαθήματα αγγλικών σε φροντιστήριο, ξεκινά από 500 – 550 ευρώ το έτος για τις πρώτες τάξεις και αυξάνει στις μεγαλύτερες (φτάνοντας ακόμη και τα 800 ευρώ), ενώ μία εξωσχολική δραστηριότητα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάτι παρεμφερές) απαιτεί το μήνα ένα ποσό της τάξης των 30 – 50 ευρώ. Τέλος, εάν επιλεγεί και… κολυμβητήριο, ή η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου, τότε τα δίδακτρα ανεβαίνουν ακόμη πιο πολύ…

Κατά τ” άλλα συνεχίζουμε να μιλάμε για… δωρεάν παιδεία! Άντε και του χρόνου με υγεία…
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταμίας τζόγαρε με τα λεφτά του Κέντρου Πρόνοιας

Περίπου 170.000 ευρώ είχαν εξαφανιστεί από το ταμείο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, παραρτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Δράμα. Κατηγορείται η ταμίας, η οποία πέρσι είχε αντικαταστήσει τον προηγούμενο υπάλληλο, που και εκείνος είχε αρπάξει 40.000 ευρώ από το ταμείο. Ομολόγησε την υπεξαίρεση και το πάθος της για τον τζόγο

Η πρόεδρος της διοίκησης του Κέντρου με έδρα την Καβάλα, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας σχετικά με την απώλεια των χρημάτων. Το έλλειμμα είχε διαπιστωθεί μετά από τακτικό έλεγχο, η ταμίας αρχικά είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα εκλάπησαν, οι αστυνομικοί όμως δεν διαπίστωναν παραβίαση του χρηματοκιβωτίου. Λίγο αργότερα η ταμίας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, ομολόγησε ότι εκείνη είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα.

Η 50χρονη υπάλληλος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα τα ξόδευσε σε τυχερά παιχνίδια. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων προσώπων.

Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κατάθεσε αγωγή σε βάρος της υπαλλήλου ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα και να μην ζημιωθεί το ίδρυμα. Η υπάλληλος κλήθηκε ήδη σε απολογία από τη διοίκηση του ιδρύματος και την προσεχή Παρασκευή η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με πρόταση ποινής την επιβολή της οριστικής απόλυσης.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα υπεξαίρεσης χρημάτων από το Θ.Χ.Π. Δράμας, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο άλλος ένας υπάλληλος είχε υπεξαιρέσει από το ταμείο του παραρτήματος το ποσό των 40.000 ευρώ. Ο υπάλληλος εκείνος αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά του από την 50χρονη υπάλληλο, η οποία και συνελήφθη προχθές με την ίδια κατηγορία.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλημμύρισε η Αττική! Πού έμειναν αμάξια

Η καταιγίδα που έπληξε για περίπου 20 λεπτά την Αττική, δημιούργησε πολλά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε μια περίπτωση μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό οδηγού στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δέχθηκε 70 κλήσεις για διάφορα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στον Χολαργό, στο Χαλάνδρι, στα Βριλήσσια, στο Μαρούσι, Αγιο Στέφανο, Δροσιά, Σταμάτα και στην Αθήνα.

Στην οδό Φειδιπίδου στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκαν κλήση για κοπή δέντρου.


Το πολύ νερό που έπεσε είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν πολλά αυτοκίνητα στην μέση του δρόμου. Πιο αναλυτικά έχουν αναφερθεί προβλήματα στην:

- Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στον αριθμό 60

- Μεσογείων και Κύπρου στου Παπάγου

- Πεντέλης στα Μελίσσια στο ρεύμα καθόδου πριν το στούντιο ΑΤΑ

- Λεωφόρο Σταμάτας κοντά στην πλατεία Δροσιάς

- Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου ένα χιλιόμετρο πριν τον Μουστάκα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδύνευσε κανένας από τους οδηγούς των οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν από τη νεροποντή.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς τον πρωθυπουργό και με διαμαρτυρίες τα εγκαίνια των νέων δομών του Ευαγγελισμού

Μόνο με την παρουσία του Μάκη Βορίδη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για τις «νέες σύγχρονες δομές» του «Ευαγγελισμού» καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «λόγω έκτακτων υποχρεώσεων στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων “Εθνική Τράπεζα” τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας».

Μία ώρα πριν από τα εγκαίνια, που είναι προγραμματισμένα για τις 18.00 σήμερα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα 14 νέα χειρουργεία.

Σήμερα στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων. Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, διπλοβάρδιες και χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Από την διοίκηση της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας απαντούν ότι αναμένονται 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου υποσχέθηκε να επαναφέρει λίγους αποσπασμένους νοσηλευτές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστό το μετρό του Πανεπιστημίου από τις 17.00

Ο λόγος που θα ληφθεί αυτό το μέτρο ασφαλείας έγκειται στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στις δράσεις της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα ενάντια στον τραυματισμό με μαχαίρια δύο ανδρών το καλοκαίρι του 2008 .

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, καθ' υπόδειξη της αστυνομίας και για λόγους ασφαλείας -όπως ακούγεται από τα μεγάφωνα. Ο λόγος που θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας έγκειται στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση και συγκεκριμένα «Αντιφασιστική Αντικρατική Αντικατασταλτική Διαδήλωση», όπως ονομάζεται από τους διοργανωτές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00 μ.μ. στα Προπύλαια και αφορά τα γεγονότα στις 20 Ιουνίου του 2008 κατά τα οποία μέλη της Χρυσής Αυγής τραυμάτισαν σοβαρά δύο νεαρά παιδιά με μαχαίρια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακαλείται παιδική κούνια από την ΙΚΕΑ (φωτογραφίες)

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης παιδικής κούνιας σε πράσινο χρώμα με την επωνυμία GUNGGUNG (κωδικός: 702-439-72).

Παρακαλούνται οι πελάτες που διαθέτουν παιδική κούνια ΙΚΕΑ GUNGGUNG να σταματήσουν την χρήση τους και να τις επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 168 τεμάχια και έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα με σκοπό την αποφυγή περιστατικών.

H IKEA έχει δεχτεί τέσσερις αναφορές μεμονωμένων περιστατικών στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, που περιγράφουν ότι τα εξαρτήματα της ανάρτησης πιθανώς να μην είναι σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές της, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος.

Η ΙΚΕΑ παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν παιδικές κούνιες GUNGGUNG να σταματήσουν τη χρήση της και να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ ή να επικοινωνήσουν με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 35 43 403) άμεσα, ώστε να επιστρέψουν τα προϊόντα και να αποζημιωθούν πλήρως για το κόστος της αγοράς τους.

ikea 1

ikea 2

ikea 3

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό επέκταση Πειραιά: Kυκλοφορία απο το λιμάνι πλέον, ξεκινούν εκσκαφές του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η προετοιμασία πολλών μηνών, σήμερα γίνεται πραγματικότητα στο λιμάνι του Πειραιά. Από σήμερα λοιπόν, τίθεται σε ισχύ η πρώτη φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ακτή Καλλιμασιώτη (ο δρόμος μπροστά από τον σημερινό σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ της γραμμής 1).

Περιλαμβάνει εκτροπή των οχημάτων με κατεύθυνση προς Πειραιά σε πορεία μέσα από το λιμάνι για περίπου 200 μέτρα και μετά επανέρχεται στην κανονική πορεία. Μετά από 2 εβδομάδες θα γίνει το ίδιο και στο ρεύμα προς Δραπετσώνα, που προς το παρόν παραμένει ως έχει.

Αυτό είναι αναγκαίο για να ξεκινήσουν οι εκσκαφές, 2,5 χρόνια από την έναρξη του έργου στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ της επέκτασης της γραμμής 3 από τα σύνορα Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο του Πειραιά. Θα είναι άλλωστε και ο τελευταίος σταθμός που ξεκινούν τα έργα εκσκαφής καθώς οι υπόλοιποι 5 σταθμοί είναι από αρκετά έως πολύ προχωρημένοι.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ο Μετροπόντικας έφυγε από τα τέλη Ιουνίου και πλέον έχει αρχίσει το κτιριακό κομμάτι των εργασιών. Αυτές τις μέρες γίνεται η σκυροδέτηση της πλάκας οροφής του επιπέδου -3 (στο επίπεδο της αποβάθρας). Ο σταθμός αναμένεται να είναι έτοιμος οικοδομικά στα τέλη του 2015, για να ξεκινήσει το «ντύσιμο» του σταθμού (εργασίες Η/Μ, σκάλες, ανελκυστήρες, πλακίδια, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά κλπ).

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Έχει ολοκληρώσει προ πολλού εκσκαφές, πλάκα δαπέδου και αναμένοντας την έλευση του Μετροπόντικα έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κτιριακά έργα στο επίπεδο -3. Ακολουθεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα με το σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ. Να σημειώσουμε πως όλοι οι σταθμοί κατασκευάζονται με τελικό βάθος από 25 έως 35 μέτρα.

ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές, η προσωρινή αντιστήριξη, ενώ γίνονται εργασίες στο υπόγειο τμήμα (λόγω μικρής ελεύθερης επιφάνειας η κατασκευή του σταθμού σε ένα τμήμα γίνεται αποκλειστικά υπογείως).  Τοποθετείται η μεμβράνης στεγανοποίησης και η πλάκα δαπέδου έχει ξεκινήσει. Χρόνος υπάρχει καθώς ο Μετροπόντικας αναμένεται να καταφθάσει περίπου τον Απρίλιο του 2015.

ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Εδώ είμαστε πιο πίσω καθώς υπήρξαν μικροπροβλήματα με απαλλοτριωμένο ακίνητο.  Ωστόσο βρισκόμαστε στο 50%. Όπως μαθαίνει το Ypodomes.com ο σταθμός βρίσκεται σε πολύ σκληρό έδαφος που δυσχεραίνει αρκετά τις εργασίες.  Από τον Οκτώβριο ίσως ξεκινήσει η υπόγεια έκσκαφή (ο σταθμός αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με το σταθμό ΝΙΚΑΙΑ με ένα ειδικό φρέαρ που κατασκευάστηκε για αυτό το λόγο. Ο Μετροπόντικας αναμένεται μετά το καλοκαίρι του 2015, δηλαδή σε περίπου 1 έτος.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εδώ είναι τα δύσκολα. Το υψηλότερο σημείο του σταθμού θα βρίσκεται περίπου 2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το χαμηλότερο περίπου στο -35 μέτρα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εκσκαφές μέσα στον Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Ο σταθμός θα έχει την ευχέρεια λόγω του αποκλεισμένου δρόμου, να κατασκευαστεί όλος σε ανοιχτό όρυγμα.  Όλα θα είναι ενισχυμένα, οι πάσσαλοι, οι διαφραγματικοί τοίχοι, οι μονώσεις, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πίεση που θα δημιουργείται από τη γειτνίαση με τη θάλασσα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ο σταθμός έχει φτάσει σε εκσκαφές στο τρίτο από τα έξι επίπεδα.  Παράλληλα διεξάγεται και εδώ υπόγεια εκσκαφή λόγω περιορισμένου χώρου. Ο Μετροπόντικας εδώ αναμένεται αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2016 ενώ θα τερματίζει λίγο πιο κάτω, στο Φρέαρ Δηληγιάννη.

ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑ
Ο σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα μεταβληθεί όπως και άλλοι σταθμοί του δικτύου Μετρό σε σταθμό-μουσείο. Κατά τη διάρκεια των εκσκαφών εντοπίστηκε το υδρευτικό σύστημα του αρχαίου οικισμού της περιοχής με πήλινες δεξαμενές.

Χάρις στην συστηματική δουλειά, στο σταθμό με αναπαράσταση θα υπάρχει η λειτουργία του συστήματος ύδρευσης με αντίγραφα των αρχαίων δεξαμενών. Η Αττικό Μετρό σε συνεργασία με την ΚΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων απέφερε ένα μεγάλο δώρο στο σταθμό.

Συγκεκριμένα, ένα ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στις εργασίες εκσκαφής στο Φρέαρ Δηληγιάννη (εκεί που θα «παρκάρουν» οι συρμοί μετά το Δημοτικό Θέατρο).  Μέρος αυτού θα μεταφερθεί και θα εκτεθεί στο μελλοντικό τερματικό σταθμό της Γραμμής 3. 

ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Ο «Ιππόδαμος» όπως βαφτίστηκε ο Μετροπόντικας, πλέον κατασκευάζει 15 μέτρα έτοιμης σήραγγας καθημερινά και γεμίζει με αισιοδοξία την Αττικό Μετρό πως θα προλάβει τα σφιχτά  χρονοδιαγράμματα. Στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ θα φτάσει τον Δεκέμβριο και μετά από το απαραίτητο λιφτινγκ θα συνεχίσει την πορεία του για το σταθμό ΝΙΚΑΙΑ. Υπολογίζεται πως το καλοκαίρι του 2016 θα εξέλθει από το Φρέαρ Δηληγιάννη.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι περίπου στο 25% ενώ η πρόοδος περίπου στο 22% (η διαφορά προκύπτει από την προβλεπόμενη απόδοση προκαταβολής 10% στον ανάδοχο). Το έργο βρίσκεται με λίγους μήνες απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και η λειτουργία της επέκτασης αναμένεται στις αρχές του 2018.Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρειος Πάγος: «Όχι» στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών

«Όχι» στην επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών θα πει την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο εισηγητής, κάνοντας δεκτή την αίτηση αναίρεσης του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε την εξαφάνιση της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε άκυρη την καταγγελία της σύμβασης των καθαριστριών.

Ο κ. Κοσμίδης, θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η κατάργηση των θέσεων και η περιαγωγή των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα δεν συνιστά καταγγελία της σύμβασης, και πως η Πολιτεία έχει την ευχέρεια να καταργεί τις οργανικές θέσεις και κατά μείζονα λόγο όταν το προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δεν καλύπτεται από τη συνταγματική εγγύηση της μονιμότητας.

Μάλιστα θα επισημάνει ότι η ευχέρεια αυτή του δημοσίου είναι μεγαλύτερη, όταν αντιμετωπίζει τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες που περιορίζουν τη δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές και επιβάλλουν τη συρρίκνωση του κράτους

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θα υποστηρίξει ακόμη ότι ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και δεν προσκρούει στην ΕΣΔΑ, καθώς δεν αποκλείει την ευχέρεια της Πολιτείας να καταργεί υφιστάμενες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και να θέτει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους, όταν η κατάργηση των θέσεων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όταν γίνεται με κριτήρια σύμφωνα με την ορθολογική οργάνωση, και όταν η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς συνέπειες από τη διαθεσιμότητα ή την ενδεχόμενη απόλυσή του εάν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης σε άλλη θέση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι κάνετε με τη λίστα Λαγκάρντ;

Γιατί καθυστερείτε; - Επίθεση της τρόικας στον Μαυραγάνη

Το «περίεργο timing» με το non paper του ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός στην Αθήνα

Στο Παρίσι, ο Γ. Mαυραγάνης του YΠOIK αιφνιδιάστηκε. Έστω κι αν στο ταξίδι του στην πόλη του Φωτός, συνοδευόταν από στελέχη του ΣΔOE δεν περίμενε την πίεση που θα του ασκούσαν οι δανειστές μας και μάλιστα για ένα θέμα που κατά κάποιο τρόπο βρισκόταν «εκτός ατζέντας».

O εκπρόσωπος του ΔNT, Pίσι Γκογιάλ, στη συνάντηση με την Tρόικα στο Παρίσι, όταν η κουβέντα επικεντρώθηκε στη φοροδιαφυγή ζήτησε εξηγήσεις από τον υφυπουργό: «Πού βρίσκεστε για τη λίστα Λαγκάρντ; Tι έχετε κάνει; Γιατί τέτοια καθυστέρηση;».

Φυσικά, απάντηση από ελληνικής πλευράς υπήρξε, αλλά η ανυπαρξία ουσιαστικού αποτελέσματος έφερε την ελληνική αντιπροσωπεία σε δύσκολη θέση, καθώς ο Iνδός τεχνοκράτης του ΔNT φέρεται να χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στον εντοπισμό φοροφυγάδων και στον καταλογισμό των προστίμων.

Aποτέλεσμα τούτου, ήταν ο υφυπουργός να σημάνει συναγερμό στην Aθήνα. Όχι μόνο ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και δίνοντας σαφείς οδηγίες για επίσπευση και αποτέλεσμα.

Στην Aθήνα, επίσης ο Oικονομικός Eισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης κάλεσε τους επικεφαλής των ΔOY και πραγματογνώμονες του ΣΔOE και παρουσία των Oικονομικών Eισαγγελέων ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. Kι αυτό γιατί είναι ένα μέρος του ελέγχου διενεργείται από τις ΔOY, όπου 50 πραγματογνώμονες έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν υποθέσεις και ένα άλλο μέρος ελέγχεται από το ίδιο το ΣΔOE, στο οποίο δουλεύουν 30 πραγματογνώμονες.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν κληθεί 15 ελεγχόμενοι να δώσουν εξηγήσεις. Πάνω από 10 άτομα, ακόμα, έχουν παρουσιαστεί αυτοβούλως και έχουν καταβάλλει αναλογούντα ποσά.

Δημιουργεί θέμα

H διάθεση της Tρόικας για έντονη πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ δημιουργεί θέμα και φέρνει εξελίξεις καθώς είναι πασιφανές πως υπάρχει διάθεση -εκ μέρους των δανειστών- να την πληρώσουν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και τα ισχυρά ονόματα που ως τώρα, ουσιαστικά βρίσκονται μακριά από το βεληνεκές των διωκτικών αρχών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Tρόικα πλέον ζήτησε πλήρη φάκελο με αναλυτικά στοιχεία και σφαιρική ενημέρωση για τη «διαχείριση» που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

H υπόθεση πολιτικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως θρίλερ με αρκετές δόσεις παρασκηνίου λόγω του timing από την επίσκεψη του Tσίπρα στο ΣΔOE. H πίεση της Tρόικας ακολούθησε της επιθέσεις που εξεπέλυσε ο ΣYPIZA για τη λίστα Λαγκάρντ και οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΣΔOE (έλλειψη προσωπικού, υποδομών, νομικής υποστήριξης, έντονου κομματισμού, κ.λπ.).

Tο κόμμα της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, μάλιστα, διοχέτευσε και σχετικό "non paper" στο οποίο αναφερόταν συγκεκριμένα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις (λίστες Λουξεμβούργου, Nικολούδη, φοροδιαφυγές πολιτικών προσώπων, ακίνητα Eλλήνων στο Λονδίνο, κ.λπ.).

Πέρα από το «εσωτερικό» θέμα που δημιουργήθηκε στην εδώ πολιτική σκηνή και με την απάντηση του YΠOIK ότι έχει σχέση με τους αργούς ρυθμούς των ερευνών και από την αποχή από τη διεκδίκηση τεράστιων χρηματικών ποσών, ο ΣYPIZA ανέφερε ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραδόθηκε στο ΣΔOE στα τέλη του 2012.

Aπό τις 2.062 περιπτώσεις το 2013 είχαν ελεγχθεί 5 και το 2014 μόλις 20. Mε τη λίστα ασχολουνται 35 ελεγκτές του ΣΔOE, τη στιγμή που η υπόθεση παραγράφεται στις 13.12.2015.

Εντολή Δραγάτση

Eλέγξτε τα «μεγάλα ονόματα»

Tα 2.062 ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα «έχουν σπάσει» σε ψηφιακούς δίσκους, οι οποίοι έχουν αποσταλεί στη ΔOY. Aκόμα κι αν τη συγκεκριμένη ημερομηνία (2006-2007) ο επίμαχος λογαριασμός εμφανίζεται μηδενικός, έχουν ανοίξει και ελέγχονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του προσώπου στην Eλλάδα σε βάθος 14ετίας, από το 2000 έως το 2014. Όπου δε εντοπίζονται καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, τα χρηματικά ποσά καταλογίζονται στον καταθέτη. Σ' αυτή την περίπτωση, ο ελεγχόμενος καλείται εντός 20ημέρου για παροχή εξηγήσεων κι αν η εντοπιζόμενη καθαρή φοροδιαφυγή υπερβαίνει το χρηματικό ποσόν των 150.000 ευρώ, η ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και βεβαίως καλείται να καταβάλει τον διαφυγόντα φόρο.

Aπό τον μέχρι στιγμής έλεγχο, τόσο από ΔOY όσο και από ΣΔOE που έχει ολοκληρωθεί για περίπου 100 άτομα, έχει προκύψει φοροδιαφυγή τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ, με μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και στις φορολογικές δηλώσεις. O κ.Δραγάτσης ζήτησε από τους επικεφαλής των εφοριών να έχουν ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες και να έχουν υποβάλλει τις σχετικές εκθέσεις το αργότερο μέχρι το τέλος Oκτωβρίου.

O κ. Δραγάτσης είχε δώσει εντολή μέσα στο καλοκαίρι σε πραγματογνώμονες των ΔΟΥ και του ΣΔOE να ελέγξουν κατά προτεραιότητα τα «μεγάλα ονόματα» που περιλαμβάνονται στη λίστα, έρευνα που συνεχίζεται με μυστικότητα. Aυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου εάν όλα πάνε θα είναι ο μήνας των μεγάλων αποκαλύψεων, που θα συνοδεύεται από βαριές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαλλάσσεται ο Σαραντόπουλος από τα δεδουλευμένα

Με ένα σκεπτικό που προκαλεί αντιδράσεις το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την απαλλαγή από την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων σε 50 δημοσιογράφους για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, τον εκδότη της εφημερίδας "Απογευματινή", Κώστα Σαραντόπουλο και δύο ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας "Εκδόσεις Απογευματινής ΑΕ".

Η πρόεδρος του δικαστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας έκρινε τους κατηγορουμένους αθώους με το σκεπτικό πως τα δεδουλευμένα αφορούσαν χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εφημερίδα "Απογευματινή" δεν κυκλοφορούσε πλέον και συνεπώς αφού οι δημοσιογράφοι "δεν παρήγαγαν έργο" ο εργοδότης δεν έχει την υποχρεώσει να τους καταβάλλει τους μισθούς τους.

Η εφημερίδα "Απογευματινή" έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 όταν ο Κώστας Σαραντόπουλος αιφνιδίως αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία της ιστορικής εφημερίδας. Από τότε και μέχρι σήμερα οι 130 εργαζόμενοι στην εφημερίδα δίνουν δικαστικό αγώνα για να τους επιδικαστούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους.

Ήδη με δύο αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι οποίες αφορούν μάλιστα ξεχωριστά χρονικά διαστήματα έχει απορριφθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας με το σκεπτικό πως «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς το σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε ότι η άρνηση της αιτούσας να καταβάλει στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2010 οφείλεται σε δόλια αποφυγή εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να τους οδηγήσει σε αποχώρησή τους από την εργασία τους με ταυτόχρονη παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Μάλιστα στο σκεπτικό επισημαίνεται πως η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε καταχρηστικά «με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει (η εταιρία "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ") με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους».

Παρά όμως τις θετικές κρίσεις για τους εργαζόμενους της "Απογευματινής", σήμερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απάλλαξε από τις ευθύνες τους τον εκδότη της εφημερίδας με ένα σκεπτικό το οποίο σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες περιπτώσεις "λουκέτων" όχι μόνο στο χώρο του Τύπου αλλά και γενικότερα, μη αναγνωρίζοντας ποινικές ευθύνες στους εργοδότες έστω και αν δικαστικά έχει αποδειχθεί ότι σκοπίμως έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επένδυση 120 εκατ. για νέα προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Τεχνικού Συμβούλου για το Έργο της Κατασκευής του Nέου Προβλήτα Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95%.

Σημειώνεται ότι ο Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας μετά την αποπεράτωσή και σε πλήρη λειτουργία, θα προσδώσει στον Πειραιά μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού Κρουαζιεροπλοίων σε συχνότητα και μέγεθος, με αποτέλεσμα την αύξηση της εισροής επισκεπτών (μελέτη του ΟΛΠ) και κατ΄ επέκταση του τουριστικού συναλλάγματος, θέτοντας με αυτό το έργο ένα ισχυρό θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Με το έργο αυτό το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος (hub) κρουαζιέρας της Αν. Μεσογείου και κύριο λιμάνι homeporting.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι δουλειά ακριβώς κάνει μια εκπροσωπος τάφου;

α) Ερχεται σε επαφή με τα πνεύματα των πεθαμένων και μεταφέρει τις δηλώσεις τους 

β) Ποστάρει φωτογραφίες στο f/b

γ)Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος (ΤΑΖ) αναρωτιέται κι αυτός 

Ταλαντούχα δημοσιογράφος και όχι μόνο με τεράστια πείρα, η Άννα Παναγιωταρέα φαίνεται να εμπνέει εμπιστοσύνη σε όσους τις αναθέτουν κατά καιρούς σημαντικές θέσεις. Με τελευταίο το Υπουργείο Πολιτισμού που της έδωσε αμισθί την επικοινωνιακή διαχείριση των ανακαλύψεων στην Αμφίπολη. 

Επειδή όπως το ίδιο το υπουργείο με επιστολή του αναφέρει, δεν διαθέτει δημοσιογράφους.

Πέφτεις ξερός ή δεν πέφτεις; 

ΤΟ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΝ – ΔΙΑΘΕΤΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ». 

Με δεδομένο το ότι τα υπουργεία δεν διαθέτουν πλέον καθαρίστριες, τι είναι αυτό που διαθέτει; Δραγουμάνους για να μεταφράζουν ευχαριστήριες επιστολές στον Κλούνεϊ; Που μετά την Αμφίπολη και την κυβερνητική στα όρια του αστείου, θριαμβολογία, πάει και ο Κλούνεϊ,.. χεσμένο τον έχουν.
 
Όταν λέω «στα όρια του αστείου» φυσικά και δεν αναφέρομαι στο πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ανακάλυψη. Γράφω για την στα όρια της μπουφονικής μπαλαφάρας, αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση. Με δηλώσεις σουρεαλιστικού ντελίριου που έφτασαν στο σημείο να βλέπουν την ανακάλυψη του τάφου, σαν προφητεία για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Τάφος ο ένας ο κανονικός, τάφος κι ο άλλος, η χώρα όλη δηλαδή, σου λέει δεν γίνεται, κάποιος προφητικός συσχετισμός θα υπάρχει. Τάφος και το Υπουργείο Πολιτισμού χωρίς δημοσιογράφους. Που αναρωτιέμαι δηλαδή ποιος επικοινωνεί τα θέματα πολιτισμού προς τα media; Ο θυρωρός; Μάλλον ναι γιατί έτσι δικαιολογούνται πολλά από τα δελτία τύπου του υπουργείου.

Ο θυρωρός μάλλον ήταν κουμπάρος της ξαδέρφης μιας θείας της Άννας Παναγιωταρέα. Κάπως έτσι η δημοσιογράφος ενημερώθηκε πως το υπουργείο έχει πρόβλημα προσωπικού. Κάπου εκεί σκάει και η Αμφίπολη, μια ανακάλυψη που συγκίνησε όλη την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο όσους διατηρούν σουβλατζίδικα στα κοντινά χωριά γιατί αυγάτισαν οι δουλειές τους από τους επισκέπτες. Μολονότι πολυάσχολη η κα Παναγιωταρέα με πρωτοφανή αυτοθυσίαση, δέχτηκε την πρόσκληση του θυρωρού που είναι μπατζανάκης κι έμπιστος του υπουργού πολιτισμού. Πράγμα που σημαίνει πως ότι λέει ο θυρωρός στον υπουργό μετράει και το παίρνει στα σοβαρά.

Η κα Παναγιωταρεά ανέλαβε το χρέος εκπροσώπου τάφου. Δηλαδή αφού ο τάφος δεν μιλάει, να μιλάει εκείνη γι αυτόν. Χωρίς να υπολογίσει τον κόπο, πήγε κατευθείαν εκεί κι έπαθε σοκ και δέος. Κατ’ αρχάς γιατί ενώ εδώ και καιρό έχει εξαφανιστεί λίγο από τα media και την πρώτη σελίδα, όλοι την αναγνώρισαν αμέσως και της ζητούσαν αυτόγραφο. Μερικοί πιο ενθουσιώδεις την συνέκριναν με την Ολυμπιάδα, λόγω της αρχαιοελληνικής άσπρης τούφας στα μαλλιά της. Η κα Παναγιωταρέα ήταν η πρώτη κοινή θνητή πέρα από τους ειδικούς και τους αρχαιολόγους που της επετράπη η είσοδος στον τάφο.

Ενθουσιασμένη από την υποδοχή και το μεγαλείο του μνημείου, άρχισε να αναρτά αποκλειστικές φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook από τις Καρυάτιδες που δεν είχαν δημοσιευτεί πουθενά αλλού. Οι μαυρόψυχοι που άλλο σκοπό στη ζωή τους δεν έχουν από το να διαβάλλουν ανθρώπους, αμέσως έγραψαν ότι τις φωτογραφίες της τράβηξε η ίδια η κα Παναγιωταρέα. Αντικειμενικά αδύνατο για όποιον γνωρίζει από ερευνητική δημοσιογραφία αφού η Άννα έχει πρόβλημα εστίασης και στο ταφικό μνημείο δεν επετράπη η είσοδος στη Φιλλιπινέζα της για να της κρατάει την ψηφιακή.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους εκδίδοντας ανακοίνωση (που μάλλον την έγραψε πάλι ο έρμος ο θυρωρός, αφού όπως είπαμε, το υπουργείο δημοσιογράφους δεν έχει): «από τις φωτογραφίες που εστάλησαν στα ΜΜΕ, σε δυο - τρεις περιπτώσεις επελέγησαν οι κοντινές λήψεις και οι μακρινές λήψεις του ίδιου στιγμιότυπου δεν εστάλησαν μαζί με το δελτίο τύπου. Αυτές τις μακρινές λήψεις ‘ανέβασε’ η κ. Παναγιωταρέα στο διαδίκτυο».

Κάτι που μου θυμίζει δικαιολογίες που λέω τα καλοκαίρια όταν είμαι τυρόπιτα από τη βότκα και θέλουν να με τραβήξουν φωτό να κάνω πάρτι κι εγώ τους λέω «μακρινές μαλάκα, μη μου φανεί το προγούλι».Οι μοναδικοί που ενοχλήθηκαν από όλο αυτό είναι ως συνήθως οι πλέον άσχετοι, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που δημοσίευσαν σε οξύ τόνο, δήλωση δυσαρέσκειας απέναντι στην εκμετάλλευση και την προβολή ενός σημαντικού ευρήματος «με όρους τηλεθεάματος»

Όπως με κάθε εφήμερο «πανικό» που συμβαίνει στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι πως κι αυτό σύντομα θα ξεχαστεί. Το ερώτημα που παραμένει είναι το τι ακριβώς σημαίνει «εκπρόσωπος τάφου;». Δηλαδή η νέα επαγγελματική ταυτότητα της κυρίας Παναγιωταρέα. Θα μιλάει με τους νεκρούς κατοίκους του τάφου και θα μεταφέρει τα μηνύματά τους; Κι αν στον τάφο τελικά είναι θαμμένος ο Βουκεφάλας, πώς θα το κάνει; Χλιμιντρίζοντας;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος;

Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής:

 «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».

 Αν επομένως κάποιες από τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικές, σε σημείο κατάλυσης του Συντάγματος, τότε οφείλουμε κατ’ επιταγή του ίδιου του Συντάγματος να αντισταθούμεμε κάθε μέσο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε οφείλουμε... να σιωπήσουμε, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να εφαρμόσουμε πιστά ότι ακριβώς αποφασίζει η κυβέρνηση. 

Για να ενεργοποιηθεί όμως το άρθρο 120 ώστε να δικαιούνται και να υποχρεούνται να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες δράση απαιτούνται να συντρέχουν κατά το Σύνταγμα δύο...

προϋποθέσεις. 1) Κατάλυση του Συντάγματος και 2) Η κατάλυση αυτή να γίνεται με τη βία.

Σε ότι αφορά την πρώτη προϋπόθεση, αυτή τη φορά έχουμε διαπιστωμένη σκοπούμενη από την κυβέρνηση παραβίαση του Συντάγματος, την οποία διαπίστωση έκανε ένα από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, δηλαδή το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο γνωμάτευσε σχετικά για το θέμα των συντάξεων. Επομένως η πρώτη προϋπόθεση πληρούται. Η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί εδώ ότι δεν καταλύει εντελώς το Σύνταγμα, αλλά απλά παραβιάζει κάποιες διατάξεις του. Δεδομένου όμως ότι το ίδιο το Σύνταγμα δεν ξεχωρίζει την κατάλυση από την απλή παραβίαση και δεδομένου ότι η εκ των προτέρων προειδοποίηση από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο σκοπούμενος νόμος είναι παραβίαση του Συντάγματος, τότε η κυβέρνηση είναι σε γνώση και επομένως συγγνωστά παραβιάζει το Σύνταγμα πράγμα που υποδηλώνει de facto κατάλυσή του.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη προϋπόθεση δηλαδή τη χρήση βίας, εδώ η κυβέρνηση μπορεί να αντιτείνει ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα με τη βία, αλλά νομοθετεί στα πλαίσια του Συντάγματος και ο κάθε ένας που νομίζει ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί.

Στο θέμα της βίας όμως υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία λέει ότι υπάρχει χρήση βίας από την πλευρά της κυβέρνησης αφού οδηγεί το λαό σε βίαιη φτωχοποίηση χωρίς ο τελευταίος να ερωτηθεί. Όμως η κυβέρνηση μπορεί να αντιτείνει ότι δεν χρησιμοποιεί η ίδια βία κατά την παραβίαση του Συντάγματος, αλλά η βίαιη φτωχοποίηση είναι το αποτέλεσμα της παραβίασης του Συντάγματος.

Υπάρχει όμως και η δεύτερη άποψη που λέει ότι το Σύνταγμα δεν διακρίνει μεταξύ σωματικής και ψυχολογικής βίας. Εφόσον λοιπόν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος δημόσια απειλούν ψυχολογικά τους βουλευτές τους, πως αν δεν παραβιάσουν το Σύνταγμα (όπως διέγνωσε το ΕΣ) και δεν ψηφίσουν αντισυνταγματικό νόμο (που αφορά το συνταξιοδοτικό), τότε θα διαγραφούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους και τα κόμματά τους, έχουμε άσκηση ψυχολογικής βίας για παραβίαση του Συντάγματος. Η διαγραφή των βουλευτών είναι γνωστό ότι συνεπάγεται αυτόματα και σύμφωνα με την ελληνική αρχηγοκεντρική οργάνωση των κομμάτων και το τέλος της πολιτικής τους σταδιοδρομίας. Επομένως υπάρχει εδώ σαφώς ψυχολογική βία. Είναι βέβαιο ότι πολλοί βουλευτές θα ψήφιζαν εντελώς διαφορετικά αν δεν απειλούνταν με διαγραφή, υπακούοντας μόνο στη συνείδησή τους, όπως εξάλλου και το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει.

Το αν συντρέχουν στην περίπτωση της ψήφισης της αντισυνταγματικής διάταξης για το συνταξιοδοτικό οι δύο προϋποθέσεις που απαιτεί το άρθρο 120 παρ. 4, δηλαδή κατάλυση του Συντάγματος με άσκηση βίας ας το κρίνει ο καθένας που είναι υπεύθυνος πολίτης.

Εκείνο όμως που δημιουργεί εντύπωση είναι ότι δεν ερωτώνται, ούτε τοποθετούνται για το συγκεκριμένο θέμα οι καθηγητές συνταγματολόγοι που είναι σχεδόν καθημερινά στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ. Ξεχνούν άραγε να το ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι ή διαφεύγει από τους ίδιους τους συνταγματολόγους να το θέσουν;

Ενδιαφέρει τελικά κανέναν σ’ αυτόν το τόπο το άρθρο 120;;;

Πέτρος ΧασάπηςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστροφή φόρου; Καλά Χριστούγεννα και αν…

Προβλήματα σημειώνονται στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει από τον Ιούλιο τις φορολογικές δηλώσεις Ε1 να μην έχουν δει ακόμη το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στο taxisnet ή μάταια να περιμένουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου στην οποία υπολόγιζαν.


Οι απανωτές αλλαγές και διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φαίνεται πως είχαν αρκετές παρενέργειες στο σύστημα εκκαθάρισης και επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Από τη μια, έχει φρενάρει η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης φόρου εισοδήματος, ακόμα και για απλές περιπώσεις μισθωτών. Αν και πέρασαν 3 μήνες και πλέον από την υποβολή της δηλώσεώς τους, χωρίς κάποιον προφανή λόγο η εκκαθάριση φόρου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η καθυστέρηση αποδίδεται και στον φόρτο των συστημάτων της ΓΓΠΣ που τρέχει για να ολοκληρώσει την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι,ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται πως ευθύνεται που δεν μπορούν ακόμη να εισπράξουν την επιστροφή που δικαιούνται, όσοι είδαν από τον Ιούλιο ήδη πως η εκκαθάρισή τους είναι πιστωτική.

Μέχρι τώρα υπήρχε το εμπόδιο του νόμου που όριζε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων πως οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ συμψηφίζονται με επιστροφές φόρου εισοδήματος. Το εμπόδιο αυτό καταργήθηκε με την τελευταία παρέμβαση (διόρθωση) που έγινε στον ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, με βάση άλλη διάταξη, για να γίνει η επιστροφή φόρου θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί αν υπάρχει και να συμψηφιστεί τυχόν οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία. Η διασταύρωση αυτή όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη εφικτό να «τρέξει» τις ημέρες αυτές, οπότε και οι επιστροφές φόρου «πάγωσαν». Μια νέα προσπάθεια για να γίνουν οι διασταυρώσεις αναμένεται να υπάρξει στα τέλη της εβδομάδος ή στις αρχές της επομένης. Και πάλι όμως παραμένει επίφοβο αν η διασταύρωση αυτή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, ώστε να αποδεσμευτούν και οι επιστροφές μέσα στον Σεπτέμβριο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθηλωμένα σημερα τα αεροπλάνα της Lufthansa

Σε τέταρτη κινητοποίηση, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, προχωράει σημερα το συνδικάτο των πιλότων της Lufthansa, η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλης διάρκειας.

Ύστερα από την απεργία των πιλότων  της Air France, η απεργία στη Lufthansa θα επηρεάσει τις πτήσεις με αναχώρηση και άφιξη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τις οποίες πραγματοποιούν Airbus Α380, Α330 και Α340 καθώς και Boeing B747, μεταξύ 9.00-17.00, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο των πιλότων Cockpit, που είναι σε διαμάχη με τη διοίκηση για το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Μετά την αποτυχία στα τέλη Αυγούστου των διαπραγματεύσεων για το θέμα αυτό, το Cockpit οργάνωσε τρεις κινητοποιήσεις διάρκειας μερικών ωρών κατά τις οποίες ακυρώθηκαν συνολικά 475 εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις. Η τελευταία απεργία πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο.

Οι ταξιδιώτες ενημερώνονται αρκετά νωρίς από την εταιρία και οι κινητοποιήσεις αυτές δεν προκαλούν εικόνες χάους στα αεροδρόμια. Ωστόσο κοστίζουν ακριβά στη Lufthansa, της οποίας τα οικονομικά ήδη επλήγησαν φέτος κατά 60 εκατομμύρια ευρώ από μια τριήμερη απεργία τον Απρίλιο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να γιατι σκοτώνονται να μπουν στην Ευρωβουλή…

Ο βασικός μισθός των ευρωβουλευτών είναι περίπου 7.956, 87 ευρώ μηνιαία στο όποιο προστίθεται το αφορολόγητο ποσό των περίπου 4.229 ευρώ για διάφορα έξοδα!

Οι “προστάτες” της Δημοκρατίας του κώλου, έχουν στην διάθεση τους 21. 209 ευρώ κάθε μήνα, για τις αμοιβές των συνεργατών τους. ( αυτοί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι) στο 
Στρασβούργο η στις χώρες τους. συνήθως προσλαμβάνουν κολλητούς και συγγενείς με μικρότερα ποσά, παρακρατώντας φυσικά αυτά που περισσεύουν για τον εαυτό τους. Κορόιδα είναι;; Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί ορισμένα blogs γλύφουν με μανία κάποιους υποψηφίους..
Έχει και συνέχεια..

Επίσης, ο κάθε ευρωβουλευτής, δικαιούται τον ποσό των 304 ? για κάθε μέρα , όπου καταχωρείται στον κατάλογο τω συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών..
Επιπλέον, λαμβάνει επίδομα κατοικίας!!!!! 15% επί του βασικού μισθού δηλαδή, 1.193, 53? μηναία, γα το χώρο διαμονής!

N.png
 
Έχει και συνέχεια..

607 ? μηνιαία, για αποζημίωση δαπανών.
Η άδεια ενός ευρωβουλευτή είναι μεγαλύτερη των 2εβδομάδων !! αν έχει παιδιά τότε 300 ? για κάθε παιδί.
Business class θέση με την επίδειξη εισιτηρίου. Οι ευρωπαϊκές πτήσεις πληρώνονται από την κομισιόν.
Μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο σε περίοδο απίστευσης κρίσης. Εδώ δεν υπάρχει πάγωμα μισθών η μείωση μισθών. Εδώ, δεν κυριαρχεί η κατάθλιψη. Εδώ, δεν υπάρχουν ιδεολογίες Ελληνάκο μου….
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ( υπέρμαχος του πολυφυλετισμού και Γερμανόφιλος) κ Σκουρής είχε δηλώσει ότι “Η θέση αυτή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να μου συμβεί” (Die Welt, 18.12.12). Είχε άδικο;
Συμβουλευτικές επιτροπές, Μ.Κ.Ο κάνουν parties. Μιλάμε για στρατό.


Να πούμε πως όταν αποσύρονται οι επίτροποι της Κομισιόν λαμβάνουν για 3 χρόνια επίδομα 10.000 ? μηνιαία..

Kαλύτερα αμειβόμενος είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, o γνωστός Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).
Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι ( πολυφυλετιστής) με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως).

Στην ίδια μισθολογική κλίμακα και ο Ελληνας Βασίλειος Σκουρής,πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Με κάτι λιγότερο αμείβεται η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, που παίρνει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως.

zwa.PNG

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πέρασε και η ΔΕΘ, στην οποία είδαμε και ακούσαμε την κάθε μπούρδα από τους πολιτικούς που βρεθήκαν εκεί, πέρασε η «περίοδος σωτηρίας» της χώρας η  οποία είχε διάρκεια τόση, όση και το πρωθυπουργικό ταξίδι και η συνέντευξη τύπου που έδωσε τόσο αυτός, όσο και το συνεταιρακι του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πέρασαν όλα αυτά, έκλεισαν οι κάμερες, και τώρα μιλούν τα πραγματικά ΑΦΕΝΤΙΚΑ της χώρας, ΤΩΡΑ, μετά από τα παραμύθια και τις ελπίδες, και το βγαίνουμε από την κρίση, έρχεται η πραγματικότητα την οποία φυσικά θα την πληρώσουμε ΟΛΟΙ εμείς, οι μικροί, οι απλοί, γιατί οι γραβατωμενοι, δεν τρέχει τίποτα, θα πάρουν δρόμο σύντομα, έχοντας κάνει τη «σερμαγιά» τους στις πλάτες μας, και έχοντας καταστρέψει τη χώρα.

Δυστυχώς, ακόμα και μετά τις απανωτές καρπαζιές που τρώμε από την κυβέρνηση των ξένων, υπάρχουν ακόμα αφελείς που ελπίζουν σε ελαφρύνσεις, ελπίζουν σε όλα όσα υποσχεθήκαν οι ΨΕΥΤΕΣ.

Έχει ενδιαφέρον, να ρίξουμε μια ματιά στην επικαιρότητα, γιατί ο Έλληνας έτσι και φορέσει κομματικές παρωπίδες, δεν τις βγάζει με τίποτα, είναι σαν να τις κολλάρει με λόγκο.
«ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Ναυάγησε και η διάσκεψη για το χρέος. Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι Γερμανοί υποχρέωσαν την Ελλάδα να απόσχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τον έλεγχο των ξένων τοκογλύφων και του δημόσιου χρέους!

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ διάρκειας και ευθύνης θεωρούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και η τρόικα και γι αυτό ακυρώνουν τη συνδιάσκεψη για το χρέος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον!

Η απόφαση έχει σχέση με την πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και τη βέβαιη πλέον εκτίμηση σε Αμερική και Ευρώπη ότι πολύ σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που το ΔΝΤ δηλαδή οι Αμερικανοί αδειάζουν στην κυριολεξία τον Έλληνα πρωθυπουργό που πανηγύριζε πρόσφατα για τη διάσκεψη χρέους που θα γινόταν επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αυτή την πρωτοβουλία που ναυάγησε τώρα, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNBC προβάλουν με εγκωμιαστικά σχόλια τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κλίμα για την ελληνική κυβέρνηση σε Ευρώπη και Αμερική άλλαξε ριζικά τις τελευταίες ημέρες. Μια σειρά δημοσκοπήσεων εμφανίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να έχουν υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων.

Αλλαγή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι αδύνατη, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, γιαυτό όλοι προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο. Το μπάχαλο που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να επιταχύνει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία…..»

Το άρθρο, λέει και άλλα πολλά και φωτογραφίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, έξω από …. «τροχιές ανάπτυξης», «εξόδους στις αγορές», και κολοκύθια με τη ρίγανη που μας τάιζαν οι «κυβερνώντες», η καλύτερα, που προσπαθούσαν να μας ταΐσουν για να παρατείνουν την παραμονή τους στις καρέκλες τους.

Προσπαθούσαν και προσπαθούν να μας ταΐσουν άχυρο γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν ΖΩΑ, και καλά κάνουν αφού ΕΜΕΙΣ το επιτρέπουμε, και δεν τους έχουμε στείλει ΟΛΟΥΣ στο διάολο και ακόμα παραπέρα, αν και ούτε ο διάολος πρόκειται να τους δεχτεί τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ που είναι.
ΑΔΕΛΦΙΑ, πάρτε το χαμπάρι, καμιά αλήθεια δεν υπάρχει μέσα σε όλα όσα μας λένε οι πολιτικοί. Δε λέω, υπάρχουν ακόμα κάποιοι λίγοι, δε με ενδιαφέρει το χρώμα και το κόμμα, που είναι σωστοί, που ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν στον τόπο, αλλά δυστυχώς, οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ είναι περισσότεροι, και τους τρώνε στη στροφή.

Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, γιατί ακόμα και σε εκλογές να πάμε, και να αλλάξουμε κυβέρνηση, και και και, θα μας πάρει πολλά χρόνια για να κλείσουμε τις πληγές μας.
Τα κατάφεραν καλά. Η τακτική της καμένης γης πέτυχε απόλυτα, σε αυτήν προστέθηκε και το ξεπούλημα της χώρας, και ολοκληρώθηκε η αποστολή τους.

Αυτοί είναι εξασφαλισμένοι για πέντε γενεές. Με εμάς όμως τι γίνεται, που από νοικοκυραίους μας κατάντησαν ζητιάνους;

Βασίλης Τσούγκαρης
Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: Προσλαμβάνει εισπρακτικές εταιρείες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Πρόσκληση σε δικηγορικά γραφεία κάνει η ΔΕΗ για την παροχή νομικών υπηρεσιών  διεκδίκησης απαιτήσεων  από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, τα οποία θα έχουν και το δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία, εφόσον δεν ευοδώσουν οι εξωδικαστικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ αναζητά, μέσω διαγωνισμού, να προσλάβει πέντε έως δέκα περίπου νομικά γραφεία, τα οποία έχουν  εμπειρία στην εξωδικαστική και δικαστική διεκδίκηση απαιτήσεων για να αναλάβουν τις υποθέσεις είσπραξης οφειλών, που θα χειρισθούν αρχικά υποθέσεις περίπου 10.000 ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι πελατών της στην Περιφέρεια Αττικής και αργότερα θα επεκταθεί και σε όλες τις περιφέρειες.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με πολλούς καταναλωτές να έχουν αλλάξει κατοικία ή να έχουν άλλο όνομα στην νέα ηλεκτροδότηση ή επιχειρήσεις να έχουν αλλάξει έδρα, κλείσει κλπ. Έτσι,  τα νομικά γραφεία αναλαμβάνουν και το ρόλο το “ντετέκτιβ”. Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, δεν θα αφορά καταναλωτές που είναι στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό, οι δικηγόροι θα εντοπίζουν τον οφειλέτη ( ακόμη και αν έχει αλλάξει διεύθυνση χωρίς ενημέρωση), θα επικοινωνούν μαζί του με στόχο την διαπραγμάτευση και την εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή υπαγωγή σε  διακανονισμό της οφειλής/ρύθμιση σε δόσεις και στο τέλος την είσπραξη, με χρονικό περιθώριο τους δύο μήνες.

Στο δεύτερο στάδιο, όμως, υπάρχει η δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών,  όπου εκεί τα δικηγορικά γραφεία θα έχουν δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία ιδίως σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία. Ωστόσο, το δικηγορικό γραφείο δεν θα  προχωρεί στη δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών αγνώστου  διαμονής.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται από τη ΔΕΗ ότι θα συντρέχει περίπτωση σύγκρουσης καθηκόντων για τους αναδόχους που θα επιλεγούν εάν στον κατάλογο των καταναλωτών-οφειλετών που θα τους έχει κοινοποιήσει η ΔΕΗ, περιλαμβάνονται και φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι συγχρόνως οφειλέτες άλλων υφισταμένων πελατών του Αναδόχου (πχ Τραπεζών, εταιρειών, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας), πολύ δε περισσότερο τυχόν ανταγωνιστικών της ΔΕΗ εταιρειών και ο Ανάδοχος έχει ήδη προβεί ή πρόκειται να προβεί σε ενέργειες εναντίον τους για τη διεκδίκηση των οφειλών τους. Εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση, ο Ανάδοχος θα υποχρεούται να ενημερώνει αμελλητί τη ΔΕΗ, η οποία διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης των συγκεκριμένων υποθέσεων από τον κατάλογο που έχει αναθέσει στον Ανάδοχο.

Αναλυτικά, οι νομικές υπηρεσίες που ζητούνται περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:

Α. Σε πρώτο στάδιο εξωδικαστική αναζήτηση είσπραξης των εν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός του σχετικού πλαισίου ρύθμισης οφειλών της ΔΕΗ, όπως αυτό εκάστοτε τροποποιημένο  ισχύει, και του οποίου αντίγραφο, όπως ισχύει σήμερα, επισυνάπτεται στην παρούσα, (pre-legal). Η εξωδικαστική αναζήτηση είσπραξης των οφειλών συμπεριλαμβάνει  ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά τις παρακάτω ενέργειες:
- Εντοπισμός οφειλετών, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν μεταβληθεί  χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η ΔΕΗ.
- Επικοινωνία/διαπραγμάτευση με στόχο την εξωδικαστική διευθέτηση (υπαγωγή σε  διακανονισμό της οφειλής/ρύθμιση σε δόσεις) και την είσπραξη.
- Σύνταξη και αποστολή/κοινοποίηση απλών επιστολών ειδοποίησης ή/και εξωδίκων  προσκλήσεων.
Οι ως άνω εξωδικαστικές ενέργειες θα πρέπει να έχουν διεκπεραιωθεί το αργότερο σε  δύο   μήνες από τη διαβίβαση στον Ανάδοχο των αντίστοιχων αρχείων της ΔΕΗ.

Β. Σε δεύτερο στάδιο δικαστική διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω των κατά  περίπτωση απαιτούμενων νομικών ενεργειών και είσπραξή τους (legal ). Προς τούτο, ο  Ανάδοχος θα διενεργεί την απαιτούμενη έρευνα προς εντοπισμό περιουσιακών  στοιχείων, ιδίως σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία. Το δικηγορικό γραφείο δεν θα  προχωρεί στη δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών αγνώστου  διαμονής. Σε περίπτωση που εντοπίζονται πελάτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία ο  Ανάδοχος θα επικοινωνεί με τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών (ΔΝΥ)/ΔΕΗ προς λήψη  περαιτέρω οδηγιών. Ειδικότερα και προ της τυχόν αναλήψεως πρωτοβουλιών  αναγκαστικής εκτέλεσης ο Ανάδοχος θα ζητεί τη ρητή κατά περίπτωση συναίνεση και  εντολή της ΔΝΥ/ΔΕΗ.
Όλα τα στοιχεία του οφειλέτη στις εισπρακτικές
Το γραφείο θα λαμβάνει αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή με τις υποθέσεις  που θα του ανατίθενται από τη ΔΕΗ και θα έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω internet στη  σχετική εφαρμογή της ΔΕΗ προκειμένου να την ενημερώνει για τις εκάστοτε  πραγματοποιούμενες ενέργειες και τις τυχόν σχετικές δαπάνες ή θα αποστέλλει  ηλεκτρονικά αρχεία συμφωνημένης γραμμογράφησης (ενδεικτικά αρχείο Excel) , ώστε να  είναι δυνατή η παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Τα υπόψη αρχεία που θα του  παρέχονται θα μπορούν να μεταφερθούν σε σχετικές δικές του εφαρμογές ή και να τα  διαχειρίζεται σε έντυπη μορφή, και αμέσως μετά την λήξη της συνεργασίας θα  επιστρέφονται στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ,  τα αρχεία και οι πληροφορίες που θα  παρασχεθούν στον Ανάδοχο, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες  διεκπεραίωσης του Έργου και σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους. Ως προς τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων που θα τους ανατεθούν, οι ανάδοχοι θα  τελούν υπό την εποπτεία της ΔΕΗ, εγγυώμενοι και έναντι αυτής την προς τούτο πιστή  συμμόρφωσή τους προς την κείμενη νομοθεσία, ιδίως αυτή που αφορά την προστασία  δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το ρυθμιστικό πλαίσιο του Δικαίου της Ενέργειας,  θα τηρούν δε πλήρως τις οδηγίες της ΔΕΗ αναφορικά με την καταχώριση στη φόρμα  εφαρμογής της ΔΕΗ που θα τους γνωστοποιηθεί, των δαπανών στις οποίες θα  υποβάλλονται για τη διεκπεραίωση του Έργου.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ από την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής, στις χθεσινές εκδηλώσεις Μνήμης που διοργάνωσε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, «1914-2014, Εκατό χρόνια από την έναρξη των διωγμών που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής», συζητήθηκαν μεταξύ άλλων «το ιστορικό πλαίσιο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής» καθώς και η «αναγκαιότητα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Δείτε το Βίντεο

      

Πηγή: athenswalk.net

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μητσοτάκης: Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν κανονικά

«Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις» – Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει φόρος ακινήτων, όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν ξεκαθάρισε με δηλώσεις τους στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχει δοθεί μάχη να μην υπάρξει άλλος στόχος απολύσεων.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχει φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο και σε ποιο ύψος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας. Δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου να βεβαιώνονται 3 δισ. σε φόρους ακινήτων. Ο φόρος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει όμως να βρεθούν ισοδύναμα. Θεωρώ ότι από το επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνει σημαντική αποκλιμάκωση με προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».

Τέλος, για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ όσον αφορά στο υπουργείο του, τον κατηγόρησε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. «Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε σε λεπτομέρεια τα ζητήματα των ελέγχων των μετατροπών των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στηρίζει ή δεν στηρίζει αυτό τον έλεγχο; Υπήρχαν ουκ ολίγοι υπάλληλοι που μετέτρεψαν συμβάσεις χωρις να πληρούν τα κριτήρια του νόμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένοπλη ληστεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο στα ΚΤΕΛ Κηφισού.
Οι δύο δράστες εισέβαλαν στα εκδοτήρια του σταθμού και υπό την απειλή όπλων αφαίρεσαν σάκο της χρηματαποστολής.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε κλεμμένη μηχανή από την οποία έπεσαν με αποτέλεσμα να διαφύγουν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους ληστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Σαμαροβενιζέλοι έτοιμοι να ανοίξουν την «Κερκόπορτα» για κατάσχεση πρώτης κατοικίας!

Και ενώ όλοι ασχολούνται με το αλαλούμ στον ΕΝΦΙΑ και με τις δηλώσεις του Τσίπρα στη ΔΕΘ, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο, το οποίο θα αφήσει στο δρόμο εκατομμύρια Έλληνες αλλά θα ικανοποιήσει τα διεθνή κοράκια που υπηρετεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται πλάνο για τους ιδιώτες δανειολήπτες, ανάλογο με αυτό που ετοιμάζεται για τις επιχειρήσεις, με το οποίο καλλιεργείται το έδαφος ώστε να προετοιμαστεί το νομικό πλαίσιο που θα καθιστά ευχερή την κατάσχεση της πρώτης και κύριας κατοικίας του «μη συνεργάσιμου δανειολήπτη».

Οι εμπειρογνώμονες φέρονται να εξετάζουν το πλαίσιο του πτωχευτικού δικαίου που ισχύει σε Βρετανία και Ιρλανδία για ολική διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Πρόκειται για πτωχευτικό κώδικα που αν ισχύσει θα αφορά και τα φυσικά πρόσωπα στα πρότυπα του άρθρου 99. Δηλαδή θα μπορεί να συμπεριλάβει εκτός επιχειρήσεις και ιδιώτες δανειολήπτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για μία εκ βάθρων ανατροπή των όσων μέχρι σήμερα ισχύουν για την προστασία της πρώτης και κύριας κατοικίας. Εάν υιοθετηθούν τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες χώρες, τότε για να μηδενιστούν τα χρέη και να απαλλαγεί ο οφειλέτης από τη δίωξη, θα πρέπει να αποδεχθεί την εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας του, ακόμη και αν πρόκειται για την κύρια κατοικία.

«Κλειδί» στην όλη διαδικασία είναι η υποθήκη του ίδιου του σπιτιού και η τεράστια διαφορά στην αξία της κατοικίας και της τρέχουσας τιμής του ακινήτου.

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!