EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2014 !!! ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 66 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!!


«Τυφώνας» κατασχέσεων και πλειστηριασμών «χτυπά» καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά.

Το γεγονός αυτό περνά, ωστόσο, στα «ψιλά» των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία φροντίζουν να επικεντρώνονται μόνο στις υποσχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάπτυξη η οποία… (ακόμη) έρχεται.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), τους προηγούμενους 7 μήνες έγιναν 1.267 κατασχέσεις ακινήτων, 11.624 κατασχέσεις εις χείρας τρίτου και 328 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε μέρα:

1) Περισσότερα από 7 ακίνητα κατάσχονται,

2) Γίνονται περισσότερες από 66 ακινήτων κατασχέσεις «εις χείρας τρίτου» (για παράδειγμα, σπίτια τα οποία κατάσχονται και ο πρώην ιδιοκτήτης εξακολουθεί να μένει μέσα πληρώνοντας, πλέον, ενοίκιο!),

3) Γίνονται περίπου 2 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΚΕΑΟ, από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Μάιο του 2014 έγιναν 135 αναγγελίες σε πτωχεύσεις – εκκαθαρίσεις.

Τα ποσά των οφειλών για τα οποία ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα, συνολικά, ξεπερνούν τα 463 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολλά από τα 42 δις κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια έγιναν καταθέσεις του εξωτερικού! Κλείστε τους επιτέλους στη φυλακή!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.

Ανεπίδεκτα εισπράξεων τα 23 από τα περίπου 42 δισ. των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα.

Σοβαρές καταγγελίες πως μεγάλα ποσά που σήμερα εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα είχαν πάρει επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως τα μετέφεραν στο εξωτερικό, κάνει ο Γ.Γ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας. 

Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο κ. Σούρλας, ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, να συμπεριλαμβάνονται και ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό. 

Όπως μάλιστα αναφέρει, τα μεγάλα αυτά ποσά εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που ανέρχονται στα περίπου 42 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τώρα τα 23 δισ. ευρώ από αυτά να αναφέρονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας γίνεται αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων από πολίτες για το θέμα, και προφανώς έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για το θέμα:
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

-«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Παναγιώτης Στάθης

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκληρά εργαζόμενοι οι… άνεργοι!

Άραγε πως εννοεί την «ανάπτυξη» και τις «θέσεις εργασίας» η κυβέρνηση όταν έχουν αυξηθεί δραματικά οι μακροχρόνια άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και η μαύρη εργασία;

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μπορεί να λέει πως «αφήσαμε πίσω μας το παρελθόν» θριαμβολογόντας για την αύξηση της απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο του 2014 κατά 1,6%, αλλά προφανώς οι υπουργοί του δεν κάνουν καλούς… υπολογισμούς!

Η ΕΛΣΤΑΤ ισχυρίζεται πως η ανεργία στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, έπεσε στο 26,6% έναντι του 27,8% στο πρώτο τρίμηνο. Ο αρμόδιος υπουργός «απασχόλησης» (κι όχι εργασίας) Γιάννης Βρούτσης εδώ και μήνες με την βοήθεια του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» διατείνεται ότι κάθε μήνα μειώνεται η ανεργία.

Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς έσπευσε να πιστέψει πως: «Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Άραγε πως εννοεί την «ανάπτυξη» και τις «θέσεις εργασίας» όταν έχουν αυξηθεί δραματικά οι μακροχρόνια άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και η μαύρη εργασία καλπάζει; Η ΕΛΣΤΑΤ τα… μετράει αυτά;

Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε νούμερα, ούτε δείκτες. Οκ. Ας αφήσουμε, όμως, τις μανιέρες. Πίσω από έναν αριθμό ή ένα ποσοστό κρύβονται χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες. Μια πραγματικότητα άλλοτε αισιόδοξη, άλλοτε δύσκολη κι άλλοτε με οσμή αδιεξόδου.

Συζητώντας με ανέργους, εργαζόμενους και μία ειδική κατηγορία εργαζομένων που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, τους λεγόμενους «απλήρωτους», καταλαβαίνει κάποιος πως έχει διαμορφωθεί το όνειρο του κυβερνητικού κλιμακίου. Πολύ δουλειά, χαμηλός ή καθόλου μισθός. Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα της Ελλάδας του Μνημονίου.

Σκληρά εργαζόμενοι… άνεργοι!

Τον Σεπτέμβρη του 2013 η χώρα μας διέθετε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Πριν από λίγες ημέρες ο ΟΟΣΑ με δική του μελέτη-καταρρίπτοντας έναν μύθο- παραδέχονταν πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους ευρωπαίους και σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Εργάζονται περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αλλά αμείβονται με τους πλέον χαμηλούς μισθούς της ΕΕ, μένουν απλήρωτοι έως και ένα χρόνο, δουλεύουν ανασφάλιστοι ή με καθεστώς μερικής απασχόλησης, χάνουν τη δουλειά τους μπαίνοντας σε έναν δικαστικό κυκεώνα μπας και πάρουν αποζημίωση ή απλά δουλεύουν τσάμπα μη μπορώντας να πληρώσουν καμία από τις υποχρεώσεις τους.

Το περασμένο καλοκαίρι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης σε μελέτη για την ανεργία την οποία παρουσίασε στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως οι άνεργοι ηλικίας 45 έως 65 ετών είναι 359.000 έναντι 178.000 που είναι οι νέοι χωρίς δουλειά.

Να θυμίσουμε ότι πριν από την κρίση το επίσημο ποσοστό της ανεργίας άγγιζε το 12%. Πλέον βρίσκεται στο 26,6%. Το πρώτο τρίμηνο του 2014 ήταν 28%. Και είναι αλήθεια να χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6%. Δίχως διάθεση λαϊκισμού, ναι θα μπορούσαμε να χαρούμε λίγο, αν και η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.
Όμως, δεν είναι.

Μισθοί και ευέλικτη εργασία

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ την τριετία 2010-2013 οι μειώσεις των μισθών σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 30%! Η αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων με τον κατώτατο μισθό, βάση των ίδιων στοιχείων, έχει επιστρέψει σε επίπεδα του 1980!

Το 2009 το 26% των νέων συμβάσεων που υπογράφονταν αναφέρονταν σε ευέλικτη-άτυπη μορφή απασχόλησης. Το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 51% το 2013. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς 571.945 άνθρωποι εργάζονταν υπό αυτό το καθεστώς με μέσο μεικτό μισθό 439,73 ευρώ! Κι αυτό το στοιχείο προκύπτει από Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και φυσικά το ΙΚΑ. Για να το καταλάβουμε και καλύτερα ας δούμε τι μικτό μισθό έπαιρνε ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης την ίδια χρονική περίοδο: 1.247,87!

Συγκριτικά με το 2012, το 2013 καταγράφεται αύξηση στις μερικές συμβάσεις κατά 70,27% και κατά 55,25% στην εκ περιτροπής εργασία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρατηρήθηκε μία μικρή αύξηση στις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης κι αυτό, εξαιτίας όχι φυσικά μιας συντονισμένης κινητοποίησης από το υπουργείο Εργασίας και τα υπόλοιπα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά εξαιτίας του ότι πολύ απλά οι μισθοί έχουν πέσει κι άλλο.
Και το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως πλέον το 72,7% των ανέργων στην απόγνωση του ζητά μερική απασχόληση με μισθό όσο όσο και συνθήκες «ότι να” ναι».

Απλήρωτοι εργαζόμενοι
Ξέρεις τι σημαίνει να μην έχεις πληρωθεί το μισθό σου για ένα χρόνο; Εσύ μπορεί να ξέρεις. Άραγε, αυτοί που χαράσσουν την εθνική στρατηγική πόσο καλά το γνωρίζουν; Κι επειδή το γνωρίζουν, εν τέλει τι κάνουν γι” αυτό;

Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ γι΄αυτή τη μαρτυρική τριετία της χώρας μαρτυρούν πως 850.000 (!) εργαζόμενοι έχουν να δουν μισθό από ένα μήνα έως και ένα χρόνο. Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος την οικογένεια του με αυτήν την κατάσταση; Πώς μπορεί να είναι συνεπής και να πληρώνει τους λογαριασμούς του και τις υποχρεώσεις του στην εφορία; Είναι τραγελαφικό, αλλά θυμίζουμε ότι το 2012 ακόμη και οι 35.000 άνεργοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο (και έχει μεγάλη σημασία): «Επιταγή εισόδου στην αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών», είχαν μείνει απλήρωτοι για πέραν των πέντε μηνών!!! Δηλαδή, ως υπουργείο Εργασίας προβάλλεις ένα πρόγραμμα για την πάταξη της ανεργίας και στο τέλος αφήνεις και απλήρωτους όσους συμμετείχαν. Νέους ανθρώπους που αντί να βρίσκονταν στην παραγωγή γύρναγαν από υπηρεσία σε υπηρεσία μπας και πάρουν λίγα χρήματα για να ζήσουν. Δεν είναι ούτε καν τραγελαφικό. Είναι απλά τραγικό!

Μαύρη εργασία
Κοντά στο ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ! Δηλαδή, ένας στους πέντε εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι.

Τον περασμένο Ιούλιο οι άνθρωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων σε συνέντευξη τύπου υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως η «μαύρη» εργασία καλπάζει. Και έχει σημασία πως αναφέρουμε ως παράδειγμα τον Τουρισμό (θα καταλάβετε παρακάτω).

Τότε πώς αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας που υποστηρίζει η ΕΛΣΤΑΤ;
Σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, η αύξηση προήλθε από τον τριτογενή τομέα παραγωγής. Αυτό εμπεριέχει και τον τουριστικό τομέα. Η διαφορά, όμως, είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων ή απασχολούμενων στον τουρισμό δεν πληρώνονται. Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, αλλά χωρίς όμως μισθό!

Υ.Γ : Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι απλήρωτοι στον τομέα παροχής υπηρεσιών, όπως είναι ο τουρισμός και η εστίαση, εμφανίζει 50% ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργείται ο «νόμος Κατσέλη» για ρύθμιση χρεών από το 2016

Από το 2016 και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η οικονομία θα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόσο η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και ο «νόμος Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα αντικατασταθούν από ένα αναμορφωμένο πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, αλλά πλέον και για τα φυσικά πρόσωπα. Και αυτό διότι, τόσο ο νόμος Κατσέλη όσο και η προωθούμενη ρύθμιση για τη διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων θεωρούνται εμβαλωματικές λύσεις που θεσπίστηκαν ακριβώς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως ήταν αυτές που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Την ίδια ώρα το εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στη ρύθμιση που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών και πόσης διάρκειας θα είναι αυτή, θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τις πολιτικές εξελίξεις και από την πορεία της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη», θα έχει αναδρομικότητα ισχύος, ακόμη και μετά την κατάργησή του. Με άλλα λόγια, οι αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί στα Ειρηνοδικεία πριν από την κατάργησή του θα αντιμετωπισθούν με βάση τα όσα προβλέπει, προφανώς για λόγους συνταγματικής τάξης. Μέχρι την κατάργησή του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικότητας του νόμου. Ήδη, τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και εντοπίζουν τα αδύνατα σημεία του νόμου.

Η επικρατούσα άποψη στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων είναι ότι ο «νόμος Κατσέλη», αν και συνέβαλε σημαντικά στην απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών που θα προκαλούσαν οι μαζικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, είχε εξαρχής πολλά δομικά προβλήματα και απέβη επιζήμιος για την αγορά ακινήτων.

Αντιθέτως η ύπαρξη πτωχευτικού δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα θεωρείται παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα η οποία αφενός θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες και αφετέρου θα δίνει τη δυνατότητα «δεύτερης ευκαιρίας».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ-Γιακουμάτος: Οι φουκαράδες οι βουλευτές πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε για τους «γαλάζιους» βουλευτές, «οι φουκαράδες οι βουλευτές όπου πηγαίναμε τρώγαμε ξύλο. Δεν πληρώνουν οι βουλευτές;», ενώ αποκάλυψε πως υπουργός της κυβέρνησης πλήρωσε μεγάλα ποσά για ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αγγίζει το 14% ενώ άφησε αιχμές για τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου λέγοντας χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας να πει για το ευρώ στον ‘κ. γουρουνάδικα’, τον κ. Διαμαντόπουλο».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

      

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας στο Μετρό την Τετάρτη

Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα για λίγες ώρες την Τετάρτη, καθώς θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων του μετρό «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών».

Η στάση εργασίας θα είναι 4ωρη, από τις 13:00 έως τις 17:00, για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων.πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με 24ωρη απεργία… απαντά η ΑΔΕΔΥ στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για διακοπή της απεργίας για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει «απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να γιατί κυνηγάνε τα ακίνητα –Ένα τρισεκατομμύριο αξίζει η περιουσία των Ελλήνων

Σύμφωνα με την Ημερησία η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ αν συνυπολογισθεί η αξία και των αγροτεμαχίων, των οικοπέδων που βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος καθώς και των ακινήτων που διαθέτουν οι επιχειρήσεις.

 
Από την επεξεργασία των στοιχείων των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 οι φορολογούμενοι προκύπτουν τα εξής:
-5.569.336 άτομα διαθέτουν κτίσματα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κλπ) και οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού που η συνολική αντικειμενική αξία τους υπερβαίνει τα 520,49 δισ. ευρώ. Κατά μέσο όρο η αξία των ακινήτων τους ανέρχεται σε 93.456,65 ευρώ.
- Ένας στους δυο ιδιοκτήτες ακινήτων ή 2.769.177 φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Η συνολική αξία των ακινήτων που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 63,56 δισ. ευρώ με τη μέση αξία να φθάνει τις 22.954,80 ευρώ.
- Κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αξίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 φορολογούμενοι. Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους φθάνει τα 96,83 δισ. ευρώ ή 71.404,53 ευρώ κατά μέσο όρο.
- Ακίνητη περιουσία από 100.000 έως 200.000 έχουν στην κατοχή τους 881.698 φορολογούμενοι με τη συνολική αξία των ακινήτων τους να φθάνει τα 122,27 δισ. ευρώ ή 138.680,15 ευρώ κατά μέσο όρο.
- Κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου και οικόπεδα εντός σχεδίου αξίας από 100.000 έως 200.000 ευρώ διαθέτουν 447.587 φορολογούμενοι ή το 8% των ιδιοκτητών ακινήτων. Το συνολικό ύψος της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογούμενων ανέρχεται σε 132,46 δισ. ευρώ ή 125.957,29 ευρώ κατά μέσο όρο.
291.322 ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός από τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος και συμπληρωματικό φόρο αφού η αντικειμενική αξία των αστικών ακινήτων τους υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.
- Αστικά ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ έχουν δηλώσει μόλις 114.793 άτομα που αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% του συνόλου των ιδιοκτητών. Η συνολική αντικειμενική αξία των αστικών ακινήτων που δήλωσαν οι εν λόγω φορολογούμενοι ανέρχεται σε 105,3 δισ. ευρώ και καλύπτει το 20,24% της συνολικής αξίας όλης της αστικής ακίνητης περιουσίας την οποία έχουν δηλώσει συνολικά οι 5,57 εκατ. ιδιοκτήτες. Καθένας από αυτούς τους «μεγαλοϊδιοκτήτες» έχει δηλώσει κατά μέσο όρο αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 917.779,04 ευρώ.
- 27.198 είναι οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν αστικά ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ.
- Μόλις 492 ιδιοκτήτες διαθέτουν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ. Η αξία των ακινήτων τους αυτών ανέρχεται στα 4,1 δισ. ευρώ ή 8.466.889,08 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάρτι προμηθευτών σε 500 έργα αναπλάσεων

Βαριές σκιές πέφτουν σε περισσότερα από 500 έργα αναπλάσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν υλοποιηθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία πενταετία, σε δήμους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, τις πρωτεύουσες νομών και σε οικισμούς τους.

«Σε σειρά έργων αναπλάσεων, κυρίως όπου περιγράφονται ιστοί φωτισμού και φωτιστικά σώματα, ψυχροί κυβόλιθοι κ.λπ., αποδεικνύεται ότι οι περιγραφόμενες τεχνικές προδιαγραφές αφορούν μόνο σε έναν προμηθευτή και συνήθως του εξωτερικού Στην επιφάνεια έρχεται καταγγελία για διαγωνισμούς με φωτογραφικές προδιαγραφές των βασικών υλικών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους, ώστε να εξυπηρετούνται επιλεγμένα συμφέροντα και να θησαυρίζουν συγκεκριμένοι προμηθευτές και οι αντιπρόσωποί τους.

Η «Ε» παρουσιάζει έγγραφο-ντοκουμέντο επιστολής του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τη Γενική Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, που καταγγέλλει τις «φωτογραφικές διατάξεις σε σειρά δημοπρατήσεων έργων δήμων».

Επισημαίνεται ιδιαίτερα η κατάφωρη παραβίαση της εγχώριας και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και το γεγονός ότι τα έργα αυτά χρυσοπληρώνονται εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών, καθώς τα υλικά με τις στημένες προδιαγραφές διαμορφώνονται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, από 30% έως 50% πάνω, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

Υπερβολικές τιμές

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΣΑΤΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών (ημερομηνία 11.9.2014), την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κωνσταντινίδης, αφού τονίζεται ότι ο Σύνδεσμος «έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών από μέλη του σχετικά με το εν θέματι ζήτημα» και ότι έχει σχηματίσει ολόκληρο αρχείο με τις καταγγελίες, υπογραμμίζεται ότι:

«Σε σειρά έργων αναπλάσεων, κυρίως όπου περιγράφονται ιστοί φωτισμού και φωτιστικά σώματα, ψυχροί κυβόλιθοι κ.λπ., αποδεικνύεται ότι οι περιγραφόμενες τεχνικές προδιαγραφές αφορούν μόνο σε έναν προμηθευτή και συνήθως του εξωτερικού, φωτογραφίζοντας ή συνεπάγοντας συγκεκριμένα προϊόντα μιας εταιρείας που δεν παράγονται πουθενά αλλού στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, οι τιμές να είναι υπερβολικά υψηλές συγκρινόμενες με τον ανταγωνισμό».

Πιέσεις

Δημιουργείται μεγάλο θέμα, όσον αφορά τη διαχείριση των έργων αναπλάσεων των δήμων, που στη συντριπτική πλειονότητά τους πρόκειται για αναμορφώσεις πλατειών, πεζοδρομήσεις και άλλες αστικές παρεμβάσεις ανά την επικράτεια, προϋπολογισμού, ανάλογα με το μέγεθος του έργου, από 500.000 έως 8 εκατομμύρια ευρώ.

Αρμόδια πηγή του ΣΑΤΕ αναφέρει προς την «Ε» ότι για τις στημένες προδιαγραφές υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο, που συνδέει το υπουργείο Εσωτερικών με πολλούς δημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες τους. Ακόμη, ότι πριν καν δημοπρατηθούν τα έργα της συγκεκριμένης κατηγορίας, πλημμυρίζουν τα γραφεία δημάρχων και τεχνικών υπηρεσιών με φυλλάδια και τεχνικές και οικονομικές προσφορές συγκεκριμένων προμηθευτών.

Σε πολλές περιπτώσεις, που ευσυνείδητοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων επισημαίνουν τις φωτογραφικές προδιαγραφές των υλικών και προβαίνουν σε ειδικές εκθέσεις προς τους προϊσταμένους τους, λένε οι ίδιες πηγές ότι κινείται μηχανισμός πιέσεων, με εξώδικα και απειλές διώξεων εναντίον τους, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Παράλληλα, θύματα πιέσεων πέφτουν και οι μικρομεσαίοι κατασκευαστές, συνεχίζει η ίδια πηγή, αναφέροντας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του αδυσώπητου μεταξύ τους ανταγωνισμού, οι εργολήπτες υποχρεώνονται αφ” ενός μεν να δίνουν υπερβολικές εκπτώσεις προσφορών εις βάρος τόσο της ποιότητας των έργων όσο και της οικονομικής αποζημίωσής τους, αφ” ετέρου δε να αποσιωπούν το εκτεταμένο φαινόμενο των φωτογραφικών προδιαγραφών ακριβών υλικών, για να αποφύγουν συνέπειες.

Παράλληλα με τη διερεύνηση νέων φαινομένων διαφθοράς και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων από τους δήμους και τις εποπτεύουσες αρχές τους, επισημαίνεται ότι ενδεχόμενη επιβεβαίωση της νόθευσης του ανταγωνισμού και των στημένων προδιαγραφών υλικών στα έργα ανάπλασης εκτός των άλλων συνεπάγεται και παρακράτηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που χρηματοδοτεί την κατασκευή τους.

Το αποτέλεσμα, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα είναι πολλά από αυτά τα έργα να μείνουν στον αέρα είτε να ρημάξουν. Τα έργα της συγκεκριμένης κατηγορίας προωθούνται από τους δήμους, ενώ χρηματοδοτούνται κυρίως από πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω των περιφερειακών ταμείων και των διαχειριστικών αρχών του υπουργείου Εσωτερικών.

Διασπάθιση πόρων

Ο ΣΑΤΕ με την επιστολή του καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την παρανομία και τη διασπάθιση των πόρων. Χαρακτηριστικά σημειώνεται:

«Επειδή η εισαγωγή φωτογραφικών διατάξεων στις διακηρύξεις απαγορεύονται αυστηρά από την εγχώρια (π.χ. άρθρο 40 του ν. 4281/2014, άρθρο 26 του Π.Δ. 59/2007 και άρθρο 53 του Π.Δ. 60/2007) και την κοινοτική νομοθεσία (άρθρο 23 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ και άρθρο 34 της Οδηγίας 2004/17/ΕΚ), ενώ επισείουν και σημαντικότατες συνέπειες, σας καλούμε άμεσα να εντοπίσετε τους υπεύθυνους διασπάθισης των περιορισμένων επενδυτικών πόρων της Ελλάδος και να διορθώσετε αναλόγως τις ως άνω αναφερόμενες σχετικές διακηρύξεις ή/και συμβάσεις εκτέλεσης έργων και αποφυγή στις επερχόμενες διακηρύξεις των έργων».

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αναφορά του ΣΑΤΕ, ότι με τις φωτογραφικές προδιαγραφές εξυπηρετούνται εκτός από συγκεκριμένους προμηθευτές και συγκεκριμένοι οίκοι του εξωτερικού. Πράγμα που σημαίνει ότι με τη μηχανή που έχει στηθεί στα έργα των δήμων, οι Ελληνες πολίτες πλήττονται διπλά: από τη μία ακριβοπληρώνουν την κατασκευή τους και από την άλλη στερούνται τα άμεσα ή έμμεσα οφέλη της απασχόλησης και της τόνωσης της οικονομίας, που θα απέδιδε η συμμετοχή, με όρους καθαρού ανταγωνισμού, πλήθους μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής υλικών και κατασκευών, οι οποίες όμως αποκλείονται από τα συγκεκριμένα έργα.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι ο ΣΑΤΕ ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα με τη διερεύνηση της αλήθειας, να προστατέψει τους εργολήπτες από τις πιέσεις δημάρχων και προμηθευτών, τονίζοντας για το αρχείο καταγγελιών που έχει συγκεντρώσει ότι: «Ο Σύνδεσμός μας διατηρεί στο αρχείο του τις εν λόγω καταγγελίες προκειμένου να διασφαλίσει την ανωνυμία των μελών του, καθώς και τη ρήτρα εμπιστευτικότητας προς αυτά».


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμο 380 εκατ. ευρώ στην Glaxo Smith για δωροδοκία από την κινεζική κυβέρνηση

Κινεζικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για διαφθορά και καταδίκασε τον βρετανικό φαρμακευτικό κολοσσό GlaxoSmithKline (GSK) σε πρόστιμο τριών δισεκατομμυρίων γιουάν, δηλαδή 380 εκατομμύρια ευρώ, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ενώ ο πρώην επικεφαλής του GSK στην Κίνα Μαρκ Ρέιλι, ο οποίος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για δωροδοκία από το κινεζικό δικαστήριο, θα απελαθεί και δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης στη χώρα αυτή, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το δικαστήριο της επαρχίας Χιουνάν στην κεντρική Κίνα καταδίκασε τον Ρέιλι σε φυλάκιση τριών ετών και αρκετά ακόμη πρώην διευθυντικά στελέχη του GSK China σε ποινές φυλάκισης “από δύο έως τέσσερα χρόνια”, πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Ύστερα από ποινική έρευνα δέκα μηνών διαπιστώθηκε ότι ο Ρέιλι είχε “δώσει εντολή στους υφισταμένους του να δωροδοκούν”, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία. Το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας αναφέρει ότι ο όμιλος είχε αναγκάσει τις ομάδες πωλήσεων να δωροδοκούν ιατρικό προσωπικό ώστε να πληρούν τους υψηλούς στόχους των πωλήσεων. Ο GSK είχε διοχετεύσει έως τρία δισ. γιουάν σε ταξιδιωτικά γραφεία για να διευκολύνει τις δωροδοκίες γιατρών και αξιωματούχων.

Η δικαστική απόφαση που λήφθηκε στο τέλος της δίκης η οποία διήρκησε μια ημέρα, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, σηματοδοτεί το τέλος της κινεζικής έρευνας στον βρετανικό όμιλο την οποία οι κινεζικές αρχές δημοσιοποίησαν πέρυσι τον Ιούλιο.

Ο όμιλος σε σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι οι δραστηριότητες της επιχείρησης στην Κίνα “παραβίασαν σαφώς” τις διαδικασίες διοίκησης και συμμόρφωσης του GSK και πως το πόρισμα είναι “απογοητευτικό” για τον όμιλο.

Η υπόθεση αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει ξένη εταιρία στην Κίνα, μετά την υπόθεση της Rio Tinto το 2009 που κατέληξε στην φυλάκιση μεταξύ επτά και 14 ετών τεσσάρων διευθυντικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ένας Αυστραλός.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Χριστιανικό χειρόγραφο του Μυστικού Δείπνου γραμμένο στα ελληνικά!

Τα αποκαλυπτήρια παλαιού χριστιανικού χειρογράφου σε πάπυρο γραμμένο στην ελληνική γλώσσα συγκλονίζει!

Το κείμενο είναι γραμμένο τον VI αιώνα και περιγράφει μια ιστορία του Μυστικού Δείπνου και των πρώτων Χριστιανών, ενώ περιέχει και προσευχές, οι οποίες αποτελούν μια συλλογή από κείμενο του Ευαγγελίου, που περιγράφει το Μυστικό Δείπνο και μερικούς από τους Ψαλμούς.
Όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, το μοναδικό αυτό χειρόγραφο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του John Ryland στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία.

Ο γνωστός ιστορικός Δρ Robert Μaza, ο άνθρωπος που ανακάλυψε αυτό το σπουδαίο χειρόγραφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξήγησε πως ακριβώς έγινε αυτή η σπουδαία ανακάλυψη: «Eνώ εργαζόμουν στη βιβλιοθήκη του Μάντσεστερ που περιέχει εκατοντάδες ανεξερεύνητα παλαιοχριστιανικά χειρόγραφα, οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα από πάπυρο, με τη λέξη «μάννα», «το ψωμί του Ευαγγελίου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, από το κείμενο ξεχώρισαν απόδειξη για την πληρωμή των φόρων επί των σιτηρών στην αιγυπτιακή πόλη της al-Hashmona.

Ο συγγραφέας, όπως πιστεύει ο Δρ Robert Μaza, πιθανότατα να ήταν και ένας Αιγύπτιος που γνώριζε καλά την ελληνική γλώσσα, καθώς και τα κείμενα του Ευαγγελίου.
Αν και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, καθώς σπάνια μια γλώσσα έχει συνδεθεί τόσο με μια θρησκεία, όσο η ελληνική γλώσσα με τη χριστιανική διδασκαλία.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η διαπίστωση αυτή θα ρίξει άπλετο φως στην πρώιμη ιστορία του Χριστιανισμού – και, ιδίως, της χριστιανικής ιεραποστολής.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!