EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τα χαμένα εκατομμύρια του ΟΚΑΝΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΚΑΝΑ. Την άσκηση δίωξης ζήτησε η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου. Τι αναφέρεται στη δικογραφία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, για υπόθεση του ΟΚΑΝΑ.

Η δίωξη, που ασκήθηκε από τον Επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο, στρέφεται σε βάρος των Μελπωμένης Μαλλιώρη, πρώην προέδρου ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και Δημητρίου Πλατανιά, Γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ και αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία στρεφόμενη κατά του δημοσίου (κακούργημα).
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά από αναφορά που υπέβαλε η τότε υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Βάσει των ευρημάτων της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται ότι διατέθηκαν χρήματα που είχαν χορηγηθεί στον ΟΚΑΝΑ για συγκεκριμένες δράσεις, στην μισθοδοσία προσωπικού.

Συγκεκριμένα κατά την δικογραφία:

Α.- Ενώ στις 17 -5 - 2011 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ με αντικείμενο την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου καταπολέμησης των ναρκωτικών, στο πλαίσιο ελέγχου της διασποράς της νέας γρίπης και λοιπών λοιμωδών νοσημάτων, τη δημιουργία νέων 17 κέντρων υποκατάστασης και παρακολούθησης της υγείας των χρηστών σε όλη την επικράτεια με διάρκεια τριών ετών, την κάλυψη δαπανών στελέχωσης και λειτουργικών εξόδων για δύο έτη από τη δημιουργία και τη λειτουργία εκάστου κέντρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις επίμαχες δράσεις έφθανε τα 20 εκατ. ευρώ, χρήματα που καταλογίζεται από τη Δικαιοσύνη ότι αν και προέρχονταν από την τακτική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα εκταμιεύτηκε για το σκοπό αυτό ποσό 10.249.000 ευρώ, εν τούτοις δεν διατέθηκαν για τους αναφερόμενους σκοπούς. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν για τη μισθοδοσία του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 18 -5- 2012 να προβεί στην καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης. Για το θέμα διενεργήθηκε έλεγχος από το σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που φέρεται να επιβεβαίωσε τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Β. Μετά την κατάθεση στη Βουλή ερώτησης σχετικά με την μη απόδοση από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ποσού 7 εκατ. ευρώ προερχομένων από την ετήσια επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώθηκε ότι:

Ο ΟΚΑΝΑ αν και είχε λάβει κατά το χρονικό διάστημα 2009-2013 συνολικό ποσό 37.600.00 ευρώ, δεν είχε αποδώσει προς τα κέντρα πρόληψης ποσό της τάξης 5,5 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τότε υπευθύνων του ΟΚΑΝΑ, το ποσό αποτέλεσε αντικείμενο προσωρινού εσωτερικού δανεισμού προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες οικονομικές ανάγκες του. Ωστόσο, κατά τη δικογραφία, δεν προσκομίστηκαν αναλυτικά στοιχεία από τα οποία να επαληθεύεται ότι πρακτική αυτή ακολούθησε «τις αρχές της χρηστής οικονομικής διαχείρισης και ότι ήταν δικαιολογημένη ή αναπότρεπτη».

Ένα μέρος της δικογραφίας που αφορούσε καταγγελίες περί έκτακτης προμήθειας φαρμακευτικού σκευάσματος, τέθηκε στο αρχείο αφού από την έρευνα δεν πιθανολογήθηκε ότι «η εν λόγω προμήθεια υλοποιήθηκε κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης ή ότι προκάλεσε ζημία στην περιουσία του ΟΚΑΝΑ».

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άδωνις: «Δεν είμαι ζητιάνος, βουλευτής είμαι. Μου δίνετε, περικαλώ, μισό ευρώ κύριος;»

Μετά την ομιλία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου είπε ότι οι μεγαλύτερες περικοπές έχουν γίνει στους βουλευτές, ντύθηκε ζητιάνος και πήγε στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους.

«Κυρίες και κύριοι με συγχωρείτε για την ενόχλησις που σας ενοχλώ.

Δεν είμαι ζητιάνος. Ο Άδωνις είμαι που έδειξε το Μέγκα, το
Σκάι, το Αντένα, το τιβί Τρίκαλα και όπου έχει κανάλι παρακαλώ κάνω και τηλεπωλήσεις βιβλίων καλιέ.

Μου δίνεις μισό ευρώ κύριος αγοράσει κουλούρι;

Το δράμα μου το έγραψαν όλα τα σάιτ και το είπαν κυρίες και κύριοι όλα τα κανάλια, συγγνώμην για...την ενόχλησις.

Δεν είμαι ζητιάνος, καλιέ. Βουλευτή είμαι. Ξέρετε κυρίες και κύριοι όσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας οι κακομοίρηδες; Πάνω από το 50% με 60% με το φόρο κυρίες μου και κύριοι και συγγνώμην πάλι για την ενόχλησις.

Μου δίνεις μισό ευρώ κυρία αγοράσει γάλα;

Πλησιάζει καλιέ το 60% είπαμε η περικοπή και μη λιποθυμάτε κύριος. Εμάς έχει κόψει τρόικα περισσότερο από άλλος και δεν μπορούμε συντηρήσουμε Μερτσεντές μας να βάλουμε πετρέλαιο και συντηρήσουμε βίλες.

Μέχρι ταξίδια κόψει καλιέ , αλλά ευτυχώς δίνει ταξίδι Βουλή, αποστολή Βουλή που λέει στις ψηφοφορίες.

Μου δίνεις μισό ευρώ κύριος αγοράσει ψωμί βουλευτή;

Διαλιέχτε και μαζί αυτή την ωραιότατη τσατσάρα, κυρίες μου και κύριοι από ταλαίπωρο βουλευτή καλιέ και δώστε ό,τι έχετε που δεν έχετε.

Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες, που λέει ο λαός μας καλιέ. Την Μπουμπούκα μου να θρέφω είναι και φαγανή, συγγνώμην για το Μπουμπούκα καλιέ.

Μου δίνεις ένα ευρώ κυρία για σούσι; Είχα λίγα καταθέσεις Τράπεζα αλλά έφαγε Λαφαζάνη.
Δώστε ταπεινό βουλευτή ελληνικό λαό, πεινάει, συγγνώμην για την ενόχλησις.

Δεν είμαι ζητιάνος, βουλευτή είμαι και συγγνώμην πάλι για την ενόχλησις, κυρίες μου και κύριοι, με ξέρετε με έχει δείξει πολλές φορές Παπαδάκης και Αυτιάς, να εδώ τα βίντεο, με συγχωρείτε για την ενόχλησις, καλιέ».


Του Λάκη Μπέλλου από efsyn
μοντάζ το Γρέκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Ντινόπουλου: ψευδής υπεύθυνη δήλωση και μεγάλη οφειλή στο Ταμείο

Επεισοδιακά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων που παρέχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα μέλη του
O πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πάνος Σόμπολος είχε προτείνει την ασφαλιστική τακτοποίηση του κ.Ντινόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει με αίτηση του να θεωρηθεί άνεργος. 

Τα μέλη του ΔΣ περίμεναν να συζητήσουν το θέμα στην σημερινή συνεδρίαση, αλλά ο κ. Σόμπολος δεν το συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη. Τελικώς το ΔΣ, αρχικά με ψήφους 8 υπέρ έναντι μίας, του προέδρου Πάνου Σόμπολου, και στη συνέχεια ομόφωνα, καθώς ο Π. Σόμπολος μετά τις αντιδράσεις προσχώρησε στην πλειοψηφία, έλαβε εκτός ημερησίας διατάξεως σκληρή απόφαση για τον κ. Ντινόπουλο, που εκτός των άλλων είχε υπογράψει ψευδή υπεύθυνη δήλωση.
Η απόφαση ελήφθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω της επιμονής Σόμπολου να μη συζητηθεί το θέμα. Ο κ. Σόμπολος υποστήριξε ότι η νομική υπηρεσία δεν ήταν έτοιμη να αξιολογήσει το αίτημα Ντινόπουλου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει γιατί τότε έφερε ο ίδιος το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικώς εκλήθη εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας,που είπε ότι ήταν ο κ. Σόμπολος που επέσπευσε την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο κ. Ντινόπουλος, όπως και η κυρία Βούλτεψη, είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις τους το ψηφοδέλτιο του κ. Σόμπολου.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ακόμη ότι η υπηρεσία είχε επανειλημμένως ζητήσει από τον κ. Ντινόπουλο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το έγγραφο που εξασφάλισε το Tvxs και απευθύνεται στον κ. Ντινόπουλο χρονολογείται από το 2010 και με αυτό το ΔΣ του ζητάει να τακτοποιήσει τις οφειλές του και τις προσαυξήσεις από αυτές. Υπήρχαν και άλλες ειδοποιήσεις (αναλυτικά στη συνέχεια)

Ως βουλευτής, ο κ. Ντινόπουλος είχε αξιοποιήσει από το 2009 την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΕΔΟΕΑΠ, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του. Σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Ντινόπουλος πρέπει να οφείλει, με τις προσαυξήσεις, πάνω από 25.000 στον οργανισμό. Με βάση με την ρύθμιση που ο κ. Σόμπολος είχε προτείνει στο προηγούμενο ΔΣ μετά το αίτημα Ντινόπουλου, ο τελευταίος έπρεπε να πληρώσει στο ταμείο, ως άνεργος, από 3.500 έως 5.500 ευρώ περίπου.

Στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ συζητήθηκε και η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών μετά το δημοσίευμα του Tvxs, στην οποία ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν η δική του υπογραφή κάτω από το αίτημα του να θεωρηθεί άνεργος. Πράγματι η υπογραφή δεν ήταν του κ. Ντινόπουλου αλλά συνεργάτη του ο οποίος υπέγραψε αντ' αυτού και τον οποίο ο υπουργός είχε στείλει για να τακτοποιήσει την υπόθεση του. Μεγαλύτερη εντύπωση έχει όμως προκαλέσει υπεύθυνη δήλωση,την οποία παραθέτουμε, η οποία φέρει την υπογραφή του κ. Ντινόπουλου. Σε αυτήν ο υπουργός της ΝΔ δηλώνει ότι οι κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων που αναγράφονται στις φορολογικές του δηλώσεις αφορούσαν και τον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, όπως ήδη σημειώθηκε, ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ και γι΄αυτό ζήτησε άλλωστε την τακτοποίηση της οφειλής: πρόκειται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, που αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Η σημερινή απόφαση του ΔΣ

Μετά από πρόταση του μέλους του ΔΣ Ελένης Σπανοπούλου και του γενικού γραμματέα Νίκου Καρούτζου, η απόφαση έχει ως εξής :

1. Να εκδοθεί άμεσα δημόσια ανακοίνωση που θα ξεκαθαρίζει σε όλους τους ασφαλισμένους και την κοινή γνώμη τι ακριβώς συνέβη στο θέμα της ενυπόγραφης από τον ίδιο τον κο Ντινόπουλο αίτησης του ( 23/6/2013) για ανάκληση της από το 2009 απόφασης του ΔΣ (κατόπιν αιτήσεως του πάλι) να ενταχθεί στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης και να ασφαλιστεί στον Κλάδο Ασθενείας καθώς και του γεγονότος ότι ο εκπρόσωπος του κατέθεσε υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κο Ντινόπουλο στην οποία αναληθώς βεβαιώνει ότι κατέβαλε εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και παρέλαβε αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου της υπηρεσίας στην οποία ρητώς αναγράφεται ότι η αίτηση αφορά ασφάλιστρο ανεργίας για τον κλάδο ασθενείας.

2. Απορρίπτεται η από 27/6/2013 αίτηση του κου Ντινόπουλου για την ανάκληση της νόμιμης 5 ετούς ασφάλισης του , καθώς στο επίμαχο διάστημα προκύπτει ότι ο ίδιος και τα δύο του παιδιά έκαναν χρήση των παροχών ασθενείας του Ταμείου. (ΣΣ: ο κ. Ντινόπουλος είχε ζητήσει να ανακληθεί η ασφάλιση για να ενταχθεί ως άνεργος).

3. Καταλογίζεται στον κ. Ντινόπουλο το ποσό των 17.138,86 ευρώ τα οποία οφείλει από το 2009 ( απόφαση ΔΣ24/11/2009) και επιπλέον το ποσό των νόμιμων τόκων και προσαυξήσεων σύμφωνα με τον ν 3232/2004 και εφ όσον ο ίδιο αιτηθεί να μπει στη νόμιμη ρύθμιση που ισχύει για τα χρέη όλων των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ προς το Ταμείο

4. Να δοθεί εγγράφως στον κ. Ντινόπουλο προθεσμία 15 ημερών ώστε να προσκομίσει από το Ταμείο Νομικών, στο οποίο επίσης έχει δικαίωμα ασφάλισης, βεβαίωση ότι δεν ασφαλιζόταν εκεί κατά το επίμαχο διάστημα.

5. Στην περίπτωση που ο κ. Ντίνόπουλος δεν προσκομίσει εμπρόθεσμα τα σχετικά έγγραφα θα κλείσει από το Μητρώο η μερίδα ασφάλισης του καθώς δεν εργάζεται μεν ως δημοσιογράφος , αλλά μισθοδοτείται από τη Βουλή των Ελλήνων και ανήκει ασφαλιστικά στο ΙΚΑ για τον κλάδο της Σύνταξης και στον ΕΟΠΠΥ για τον κλάδο Ασθενείας

Η συζήτηση στο ΔΣ πριν την απόφαση.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης αποδείχθηκε επίσης, μετά την αρχική άρνηση του κ.Σόμπολου να συζητηθεί το θέμα ότι:
ενάμιση χρόνο γνώριζε το θέμα της αίτησης Ντινόπουλου και δεν ενημέρωσε το ΔΣ
εισήγαγε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε από τον κ. Ντινόπουλο
ο τρόπος που το εισήγαγε για ασφάλιστρο ανεργίας 3269,40 ευρώ ή 5552,18 ευρώ ήταν λαθεμένος και άκρως παραπλανητικός
ενώ αποδείχθηκε πως ο κ. Ντινόπουλος οφείλει πάνω από 17.138,86 ευρω, χώρια οι νόμιμες προσαυξήσεις, έγινε προσπάθεια να αποκρυβεί το πραγματικό χρέος του υπουργού από το ΔΣ της περασμένης Τετάρτης

Ο κ. Ντινόπουλος γνωρίζε το θέμα αφού είχε ενημερωθεί εγγράφως με εντολή ΔΣ το 2010, αλλά και τηλεφωνικά από τον Τομέα Μητρώου για τις οφειλές του, ενώ ενημερώθηκε και για την απογραφή όλων όσων ασφαλίζονται με προαιρετική τον Νοέμβριο του 2012 και δεν ανταποκρίθηκε.

Είχε μάλιστα ζητήσει πάλι με αίτηση του στις 15/7 /2013 βεβαίωση προκειμένου να εξαιρεθεί από τον Κλάδο Ασθενείας του Ταμείου Προνοίας Νομικών, παραδεχόμενος έτσι εμμέσως ότι είναι ασφαλισμένος στο ΕΔΟΕΑΠ.
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

Κάλεσμα σε μια δυναμική κίνηση με το κλείσιμο των τραπεζικων λογαριασμών τους για να αποφύγουν τις κατασχέσεις των επιδοτήσεων τους, απευθύνουν τα μέλη της ΟΑΣΝΗ!

Μια κίνηση που θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θελουν τις τράπεζες να παρακρατούν για λογαριασμό του ΟΓΑ και του Δημοσίου, όπως σημειώνει το cretaplus.gr

Πρόκειται σύμφωνα με την ΟΑΣΝΗ για ένα ισχυρό μετρο πίεσης από την πλευρά τους, αρκεί να υπαρξει μεγάλη κινητοποίηση και συμμετοχή.

Όπως αναφερει στην “πατρίς” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάκης είναι πολλοί οι αγρότες που θα μείνουν άφραγκοι, ακόμη κι όταν πληρωθούν οι επιδοτήσεις αν ο ΟΓΑ και το Δημόσιο κανουν παρακρατήσεις.

“Οσο οι επιδοτήσεις βρίσκονται στα ταμεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορουν να κάνουν παρακρατήσεις.
Οταν μπουν στην τραπεζα μπορούν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζωρτζάκης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας πως αν οι αγρότες μπλοκάρουν όλο το σύστημα με την κίνηση που προτείνει, τότε θα σταλεί το… μήνυμα.


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γ.Βαρουφάκης: «Με τρεις κινήσεις η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τέλμα» – Tι προτείνει

Μιλώντας στον Αnt1 ο oικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να προταθεί στο Βερολίνο και  στις Βρυξέλλες o ESM να αναλάβει τις ελληνικές τράπεζες και να τις ανακεφαλαιοποιήσει «προκειμένου να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία».

«Οι τραπεζίτες και το Δημόσιο έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα. Η μόνη λύση, κοινώς, είναι να αφελληνιστούν. Να τις αναλάβει το ESM, να τις ενισχύσει και να ξεκινήσουν επιτέλους να είναι τράπεζες και να διαθέτουν ρευστότητα στην οικονομία. Σήμερα ούτε τράπεζες είναι, ούτε ελληνικές είναι», τόνισε.

Το δεύτερο βήμα, κατά τον οικονομολόγο, έχει να κάνει με το δημόσιο χρέος.

«Οι πιστωτές μας με βάση τη συμφωνία που έγινε το 2012 θεωρούν ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε όλο αυτό το χρέος αρκεί να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% και 4%. Μπορούμε λοιπόν να το αντιστρέψουμε αυτό και να προτείνουμε ότι θα εκδώσουμε νέα ελληνικά ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης 4% και τα οποία θα τους διαθέσουμε. Στην περίπτωση που έχουμε όντως ανάπτυξη 4% τότε τα ομόλογα να αποπληρώνονται πλήρως. Εάν όχι, δεν θα πληρώνεται. Κανένα «κούρεμα» στη συμφωνία. Εφόσον λένε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη 4% τότε θα είναι σίγουροι ότι θα παίρνουν και τα λεφτά τους πίσω».

Η τρίτη κίνηση ματ αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν είναι λογικό η ΕΚΤ να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο για να επιστρέψουμε ουσιαστικά τα κεφάλαια πίσω στην ΕΚΤ, αποπληρώνοντας τα προηγούμενα δάνεια. Το καλύτερο είναι η ΕΚΤ να υποστηρίξει πλήρως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αγοράζοντας τα ομόλογα της. Ειδικά τις εκδόσεις που αφορούν τις επενδύσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση».

defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα έχει το τέταρτο μεγαλύτερο έλλειμμα ΦΠΑ στην ΕΕ

Σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (23/10/2014), στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα ανήλθαν το 2012 σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων, όταν οι συνολικές απώλειες εσόδων από ΦΠΑ στην ΕΕ ήταν 177 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ των κρατών μελών.

Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση είσπραξης ΦΠΑ μεταξύ του 2011 (9,1 δισ. ευρώ) και του 2012 (6,6 δισ. ευρώ).

Το 2012, η μικρότερη υστέρηση ΦΠΑ καταγράφηκε στην Ολλανδία (5% των αναμενόμενων εσόδων), στη Φινλανδία (5%) και στο Λουξεμβούργο (6%) ενώ η μεγαλύτερη σημειώθηκε στη Ρουμανία (44% των αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ), στη Σλοβακία (39%) και στη Λιθουανία (36%).

Η Κομισιόν διευκρινίζει πως η μη συμμόρφωση με τους κανόνες αποτελεί σημαντική αιτία για την υστέρηση εσόδων αλλά το έλλειμμα ΦΠΑ δεν οφείλεται μόνο στην απάτη εφόσον η μη καταβολή του ΦΠΑ οφείλεται επίσης, μεταξύ άλλων, σε πτωχεύσεις, αφερεγγυότητα, στατιστικά σφάλματα, καθυστερημένες πληρωμές και φοροαποφυγή.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακοινωση Ο.ΣΥ. ΑΕ με θεμα : Πληρωμή ΜισθοδοσίαςΜε ανακοίνωση της η Ο.ΣΥ.ΑΕ μας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24/10/2014 θα γίνει η πληρωμή της Εκκαθάρισης Σεπτεμβρίου 2014 και τη Δευτέρα 27/10/2014 θα γίνει η πληρωμή της ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ δεδουλευμένων Οκτώβριου 4014.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ 100 ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ 100 ΔΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ …
Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»

(ΝΤΙΡΚ ΜΙΟΥΛΕΡ: ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ !!!
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ …

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ 100 ΤΡΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΣΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ …

Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ …
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΦΟΒΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ …

ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, Ο ΧΟΥΣΕΙΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΒΑΡΕΛΙ, ΤΑ 90 …

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, 90 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 10 ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ …

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 4,5% ΤΩΝ

ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ …

ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ …

ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ…

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ !!!

ΠΗΓΗ
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίνουν τα μουσεία σε ιδιώτες;

Ο υπουργός Πολιτισμού ομολογεί ότι με υπόδειξη των Βρετανών η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμπράξεις με ιδιώτες οι οποίοι θα χρηματοδοτούν και θα εκμεταλλεύονται την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων
Στην πολιτική οι λέξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία και η ερμηνεία τους δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Πίσω από τις «φιέστες» για τις ανασκαφές της Αμφίπολης και πίσω από τα «πανηγυράκια» περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα διεξάγεται ένα έντονο παρασκήνιο «εισβολής» επιχειρηματιών (ξένων κατά κύριο λόγο) στον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας.


Του Κώστα Τσιτούνα

Ξένα κέντρα που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να εκμεταλλευθούν οικονομικά τα μουσεία και τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα Τετάρτη 22/10/2014 ο υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε συνέδριο με θέμα τη «Χρηματοδότηση και την Αειφορία Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων».

Και είναι βεβαίως απορίας άξιον πως από τη μία διεκδικούμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και από την άλλη παραδεχόμαστε σαν κράτος πως είμαστε ανίκανοι να συντηρήσουμε τον εθνικό μας πλούτο!

Είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν μας λένε σωστά οι εκπρόσωποι του έθνους.

Το συνέδριο από το οποίο προκύπτουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις οργάνωσε, όλως τυχαίως, η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα με ομιλητές στελέχη μεγάλων Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων της Αγγλίας! Ο Έλληνας υπουργός με απίστευτη ευκολία δήλωσε ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί πια να χρηματοδοτεί τους πολιτιστικούς χώρους και πρέπει όπως είπε να υπάρξουν συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

Όπως μάλιστα άφησε να εννοηθεί ο κ. Τασούλας το όλο εγχείρημα θα γίνει καθ’ υπόδειξη των Βρετανών, οι οποίοι κατά τον υπουργό – υποτίθεται – ότι έχουν τεχνογνωσία!!!

Θα ήταν καλό βέβαια ο κ. Τασούλας να μας πει:

-Πώς οι Βρετανοί απέκτησαν αυτή την τεχνογνωσία;

-Από τα δικά τους αρχαία ευρήματα;

Στο Συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Η χρηματοδότηση των Μουσείων και των πολιτιστικών χώρων και φορέων δεν μπορεί να προέλθει πλέον αποκλειστικά από το κράτος. Ένα νέο επιτυχημένο μείγμα συνεισφοράς στον πολιτισμό μας υποδεικνύεται από το εξωτερικό, αλλά και δοκιμάζεται σιγά-σιγά στη χώρα μας με ορατά αποτελέσματα».

Ομολογεί ξεκάθαρα δηλαδή πως ότι γίνεται και ότι πρόκειται να γίνει, σχεδιάζεται καθ’ υπόδειξη των Βρετανών, από «το εξωτερικό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σα άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρει:

«Είναι το μείγμα χρηματοδότησης από κράτος, ιδιωτικό τομέα (χορηγοί), και κοινωνία των πολιτών που αντικαθιστά και συμπληρώνει την αποκλειστική κρατική στήριξη και ανοίγει νέους δρόμους όχι μόνο επίλυσης χρηματοδοτικών προβλημάτων αλλά και προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών με συμμετοχή των πολιτών.

Στη χώρα μας έχουμε ήδη παρόμοια δείγματα συνεργασίας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, στη μεταστέγαση της Λυρικής Σκηνής που είναι όλα πολύ επιτυχημένα και πρωτοποριακά».

Ο κ. Τασούλας προχωρά το θέμα ακόμα παραπέρα λέγοντας:
«Η μεταφορά της βρετανικής εμπειρίας στο ίδιο θέμα χάρις στην πρωτοβουλία της Αγγλικής Πρεσβείας στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Γιατί ξεκινάει έναν ουσιαστικό διάλογο για το πώς θα σταματήσουν τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι να εξαρτώνται αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση και πώς θα μπορούν να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους, ώστε να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους όλο το χρόνο και να δημιουργήσουν έσοδα για την λειτουργία και στελέχωσή τους.

Για το λόγο αυτό θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Αγγλική Πρεσβεία για την πρωτοβουλία αυτού του πολύ ενδιαφέροντος συνεδρίου που πολύ θα ωφελήσει τους υπευθύνους των ελληνικών μουσείων».

Αν δεν καταλάβατε καλά, ο κ. Τασούλας θεωρεί «χρέος» του να ευχαριστήσει την Αγγλική Πρεσβεία η οποία πιέζει να περάσει το management και η οικονομική εκμετάλλευση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς σε χέρια ιδιωτών επειδή προφανώς είναι… πολλά τα λεφτά.

Άλλωστε πουθενά στον κόσμο, καμία απολύτως χώρα δεν έχει τέτοια κληρονομιά. Και ο κ. Τασούλας ομολογεί ενώπιων των Άγγλων – από τους οποίους υποτίθεται πως διεκδικούμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – ότι σαν κράτος είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε και να συντηρήσουμε την εθνική μας κληρονομιά. Και αυτός ο άνθρωπος παραμένει ακόμα υπουργός Πολιτισμού.

Ίσως με τα λεγόμενα του να μην αντιλαμβάνεται ότι δικαιώνει όλους τους ένθερμους υποστηρικτές διαφόρων συνωμοσιολογιών που τόνιζαν ότι «οι Έλληνες πολιτικοί είναι ικανοί να πουλήσουν και την Ακρόπολη…».

Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς με σθένος κι όχι από πολιτικούς έτοιμους για όλα. Το ξεπούλημα των ασημικών έχει και τα όρια του. Επίκαιρη όσο ποτέ η ρήση του Μακρυγιάννη από τα απομνημονεύματά του:

«Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι΄ αυτά πολεμήσαμε»…

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα της ντροπής με τα ονόματα των 57 εθνοπατέρων που “σκίζονται” για να εξυπηρετήσουν τους Νταβατζήδες (λίστα)

Tο σκοτεινό παρασκήνιο για τους 57 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι
«σκίζονται» για να εξυπηρετήσουν  τους μεγαλονταβατζήδες της ενέργειας και θέλουν να φορτώσουν στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές τα σπασμένα της φούσκας των φωτοβολταικών.

“Το ότι οι ιδιώτες μεγαλονταβατζήδες της ενέργειας έχουν ισχυρή «κοινοβουλευτική δύναμη»  είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ  εδώ και καιρό.

Αφού ήταν δεκάδες οι περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν όπου βουλευτές (τόσο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και της αντιπολίτευσης) λειτούργησαν επί της ουσίας ως «βαποράκια» ιδιωτκών συμφερόντων.

Αλλά το να φτάνουμε στο σημείο 57 (!) παρακαλώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ζητούν η κάλυψη του ελλείμματος  στην αγορά ενέργειας από φωτοβολταϊκά τόξα που προωθεί του ΥΠΕΚΑ (βάση των συμφωνηθέντων με την Τρόικα) να μην περιοριστεί στους παραγωγούς αλλά να επιμεριστεί στη ΔΕΗ συνιστά απύθμενη πρόκληση.

Γιατί σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει, πως στο όνομα της δήθεν προστασίας των μικροπαραγωγών ενέργειας από τα φωτοβολταικά, θα προσφερθεί ένα τεράστιο «δωράκι» στους ιδιώτες νταβατζήδες της Ενέργειας.

Αφού το κόστος του ελλείμματος θα επιμερισθεί στην ΔΕΗ, και στο τέλος την δήθεν «κοινωνική ευαισθησία» των εθνοπατέρων μας, θα κλήθούμε να πληρώσουμε όλοι μας μέσα από νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η Κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω…”

Σήμερα και ο «Μικροπολιτικός» των Νέων, έχει ακριβώς το ίδιο θέμα – με μια μέρα καθυστέρηση βεβαίως. Δείτε τι γράφει ο και ο «Μικροπολιτικός»

nea

Επειδή όμως όλοι εσείς οι χιλιάδες καταναλωτές ρεύματος, θα κληθείτε να πληρώσετε τα «σπασμένα» εάν οι 57 βουλευτές «μπλοκάρουν» τον νόμο Παπαγεωργίου, ο Lykavitos.gr δημοσιοποιεί την λίστα των 57 βουλευτών που υπέγραψαν την κατάπτυστη επερώτηση, για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλονταβατζήδες της ενέργειας.

Μετά την δημοσιότητα που έχει δώσει ο Lykavitos.gr στο θέμα, κάνεις Εθνοπατέρας δεν θα έχει πλέον κανένα άλλοθι  -πως τάχα δεν γνώριζε τι υπέγραφε.

Ιδού η λίστα της ντροπή με τους 57 βουλευτές και τις υπογραφές τους:


ab

cde

ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!