EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Πώς η εθνική μας ανεξαρτησία έγινε η εθνική μας μοναξιά;

Ταμπουρωθήκαμε στα σπίτια σαν να είχαμε πόλεμο. Δε γνωρίζαμε ούτε το διπλανό στις πολυκατοικίες, που κάλυψαν τις αλάνες, όπου παίζαμε παιδιά.

Φτάσαμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος άρχιζε και τέλειωνε στην παγερή μας απομόνωση, στο εγώ μας. Δε νιώθαμε τότε πώς μας είχανε ήδη στήσει την παγίδα με το «τυράκι» της αντιπαροχής, για να μας κλέψουν το οξυγόνο ,την ανθρωπιά μας, τον ουρανό. Χάθηκε η ζεστασιά της γειτονιάς, κι έμειναν οι Ελληνικές ταινίες να τη θυμίζουν. Και μια μέρα επιστράτευσαν τον πατέρα, γιατί η Κύπρος μας κινδύνευε… Συγκλονισμένοι τον χαιρετήσαμε και μετά γύρισε πίσω χωρίς ούτε μια μάχη να δώσει. Κι η Κύπρος τεμαχίστηκε μεμιάς. Δε δώσαμε μάχη ρε παιδιά, πώς έγινε το κακό; Ήταν ο «εθνάρχης» Καραμανλής που έκανε το κακό που προετοίμασαν οι άλλοι «εθνοσωτήρες» της ντροπής, εκείνοι η της χούντας! Κι εμείς κοιμηθήκαμε ήσυχοι άλλο ένα βράδυ. Η τηλεόραση ,ο «πιστός» μας σύντροφος, μας διαβεβαίωνε ότι όλα θα πάνε καλά κι η κατοχή δεν θα κρατήσει για πολύ, μια και θα γινόμαστε «Ευρωπαίοι», αφού «ανήκαμεν εις την δύσιν» -μήπως εννοούσε τη δύση του «ήλιου της δικαιοσύνης»; Ήξερε αυτός, μια και το σκηνικό ήδη είχε στηθεί μια χαρά…

Και μετά ήρθε η μέρα της «αλλαγής» με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα. Εκεί να δεις χαρά… Ήταν «υπέρμαχος» της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαικής κυριαρχίας, και της εθνικής υπερηφάνειας… έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο. Και ύστερα μπήκαμε όλο και πιο βαθιά στην κόλαση της διαπλοκής με τους γνωστούς-άγνωστους, τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα της «ανεξαρτησίας» μας. Μας μπούκωσαν όμως με λεφτά… κι η εθνική περηφάνια έγινε εθνική ντροπή και όνειδος. Γίναμε Αμερικανάκια… και μετά Ευρωπαίοι-φραγκολεβαντίνοι και μίζεροι φραγκοφονιάδες της συμφοράς, αλλά το life style ήταν ο «Θεός» Γίναμε από άνθρωποι ανθρωπάκια «τυποποιημένα», καλά «εργαλεία» κι αναλώσιμα του συστήματος, που λάτρεψε την εικόνα και σκότωσε την ψυχή μας! Ζώντας στη μακαριότητα της ιστορικής και πολιτικής μας άγνοιας, ακοινώνητοι μιμητές ειδώλων και αστέρων της Τ.V, είχαμε βρει το νόημα της ζωής, τον υλικό ευδαιμονισμό, και τρέχαμε σαν τους τρελούς να κερδίσουμε το εσωτερικό μας κενό, την εθνική μας μοναξιά. Στέγνωσε κάθε δημιουργική πνοή ζωής, πίστη σε ιδανικά, αξίες κι αρχές… Ταμπουρωμένοι σαν νησιά απόμακρα χάσαμε εαυτούς και αλλήλους στη δίψα για το χρήμα ,την «κοινωνική καταξίωση», τον άκρατο βερμπαλισμό και την υποκρισία. Αυτά μας δίδαξε το ΠΑΣΟΚ… κι η διαφθορά, ο παρασιτισμός, έγιναν φυσικό φαινόμενο. Κι η γιαγιά μου θρηνούσε μέχρι το τέλος την προσφυγιά ,το κάψιμο της Σμύρνης, τη γενοκτονία του Πόντου… Ένιωθα χρέος μου να γνωρίσω την ιστορική αλήθεια. Κι είδα τι σημαίνει «εθνάρχης» στην χιλιοπληγωμένη Ελλάδα και πως ποτέ δεν τελείωσε ο πόλεμος, που πλέον γινόταν με άλλα πιο ύπουλα από ποτέ μέσα.

Ποτέ δεν ελευθερωθήκαμε, γιατί είμαστε επικίνδυνοι για πολλούς κατσικοκλέφτες-ντόπιους και ξένους «αφεντάδες» όντας ελεύθεροι! Ένας Καποδίστριας αφιέρωσε τη ζωή του σε εμάς, κι αυτόν τον δολοφόνησαν …Όλες οι άλλες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας μαύρες… Κι εμείς «νησιά» στην έρημο της λήθης, σαν υπνωτισμένοι από το μαύρο κουτί, ακόμα προσκυνάμε τους προδότες της ίδιας φάρας, που μας καταστρέφει πια δια παντός! Πάλι οι Καραμανλήδες κι οι Παπανδρέου θα μας «σώσουν»! Οι απόγονοι των δωσίλογων της πρώτης κατοχής είναι εδώ και παριστάνουν πάλι τους αντίπαλους, διχάζοντας τον λαό, μοιράζοντας θώκους, «δεξιούς» κι «αριστερούς», όπως πάντα .Κι η παράδοση ήδη έχει γίνει στο παρασκήνιο κοινή συναινέσει. Μένει με το αίμα του λαού να «σφραγιστεί» μέσα από τη σφαγή που ήδη συντελείται, μέσα από τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα ,που πάλι γεννά το ίδιο καθεστώς της προδοσίας, που αλλάζει προσωπεία ,μα πάντα ίδιο μένει.

Κι όμως ,όσοι βγήκαμε το 2011στις πλατείες, κι άρχισε να πλαταίνει ο μικρόκοσμός μας ,άλλα ζητούσαμε. Θέλαμε εμείς οι ίδιοι να ορίζουμε την τύχη μας, να πάρουμε τη ματωμένη γη των πατέρων μας στα χέρια μας με αληθινή δημοκρατία. Τους όποιους εκπροσώπους κομμάτων τους διώχναμε μετά βδελυγμίας και θέλαμε μόνο ελεύθεροι χωρίς ταμπέλες και χρώματα να μιλάμε με γνώμονα την κοινή μας λογική, τα αυτονόητα, ζητώντας πίσω τα χαμένα μας χρόνια, την αθωότητα, την ψυχή που χάσαμε και το αδικοχαμένο αίμα των παππούδων μας. Δε φοβόμαστε τίποτα και κανέναν… Ρίχναμε ντομάτες και γιαούρτια στους «επίσημους» αναίσθητους γητευτές ,στους εγκάθετους της κομματοκρατίας τους ,«αριστερούς» και «δεξιούς». Τότε γεννήθηκαν φωνές «γραφικές» –άγνωστες μέχρι τότε-που όσα φρικτά μας περιέγραψαν και θεωρήσαμε αδιανόητα-ήδη συμβαίνουν. Πάντα η ελπίδα από λίγους ξεκινά, και πάντα αυτοί ονομάζονται «τρελοί»!

Ακόμα ζούμε στο ναρκοπέδιο του θανάτου που λέγεται πολιτικό σύστημα της ντροπής, της συναλλαγής, της ρεμούλας των ληστοσυμμοριτών δολοφόνων. Ακόμα ζούμε στην ίδια φυλακή-κρεατομηχανή που αλέθει ανθρώπινες ζωές για να εισπράξουν οι τζογαδόροι του θανάτου το ματωμένο χρήμα. Τα αργύρια της προδοσίας είναι πολλά για τους Ιούδες, κι η αλήθεια, η ανθρωπιά κυνηγιέται απηνώς. Οι φωνές της πλατείας, οι γνήσια πατριωτικές φωνές ανθρώπων που μόχθησαν και δίνουν τον αγώνα για τη χαμένη μας περηφάνια κρύβονται στο σκοτάδι. Κι όμως οι φωνές της πλατείας θα νικήσουν αυτή τη φορά, γιατί δε μπορούμε είναι οι φωνές όλων μας. Δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς… δε μας άφησαν άλλο περιθώριο ,από τη « νίκη ή τη θανή». Ο καιρός γαρ εγγύς. Στα Τάρταρα της λήθης όλες οι σκιές, τα σκιάχτρα που σκορπάνε φόβο, τρόμο και θάνατο θα πάνε σύντομα.

Όλοι όσοι ζουν ως βρυκόλακες με το δικό μας αίμα σε λίγο καιρό θα πάρουν την απάντηση από εμάς ,που πια «διψάμε για ουρανό», θέλουμε ανθρωπιά. Τα θέλουμε όλα όσα στερηθήκαμε, ακέραια, ολόκληρα. Θέλουμε το δικαίωμα στο όνειρο, στην ελπίδα, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή, στην ελευθερία, στη δική μας δημοκρατία, τη λαοκρατία, γιατί εμείς είμαστε οι νοικοκυραίοι σε αυτόν τον τόπο και κανένας άλλος στο όνομά μας!

Όχι άλλος θάνατος, όχι άλλη λήθη !Είμαστε όλοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη φρίκη, που ζούμε!

Έλλη Διαμαντοπούλου
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν φαντάζεστε τι έκανε μοτοσυκλετιστής σε σήμα τροχονόμου να σταματήσει για έλεγχο !

Αστυνομικός της τροχαίας κάνει σήμα σε διερχόμενο μοτοσυκλετιστή να σταματήσει για έλεγχο.

Η αντίδραση του μοτοσυκλετιστή αφήνει τον αστυνομικό άφωνο!!!

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν του έχει ξανασυμβεί!!!

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να συμβεί.

Δείτε το βίντεο.

unnamed

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ» ΧΡΕΟΥΣ

Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι, γιατί κάθε διαπραγμάτευση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο κατέβασμα στα παντελόνια των ταπεινωμένων και των πρόθυμων…
 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Ενώ κάθε υποτιθέμενο «κέρδος» από τη διαπραγμάτευση, θα σημαίνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μόνο ανεξέλεγκτη κατοχική υποταγή και καθολική θεσμική αποδόμηση, αλλά θα σημαίνει επίσης και νέο πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο και στην εναπομείνασα εθνική περιουσία αλλά και προσωπική περιουσία των πολιτών.
  • Το πρώτο πράγμα το οποίο επιχειρείται, είναι να συγκαλυφθεί ένα έγκλημα. Ένα εθνικών διαστάσεων έγκλημα που συντελέστηκε από τη συμμορία του Καστελόριζου και με την ενορχήστρωση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου. Το οποίο υποτίθεται πως θα συνέβαλε στην ελάφρυνσή του.
Μιλάμε για το έγκλημα του προδοτικού PSI, του οποίου οι συνέπειες ακόμη δεν έχουν καν εμφανιστεί. Μάλιστα με την ανοχή των δανειστών, γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για τη μεταχρονολόγηση τους, προκειμένου η βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τα πάντα, να εκραγεί μετά τις…
επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσονται και οι σημερινοί πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης των αθλίων, που «βρήκαν και εξασφάλισαν» πιστώσεις για να σώσουν – όπως λένε – προσωρινά τις συντάξεις 340.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. (Δείτε σχετικά)
  • Το δεύτερο ζήτημα το οποίο επιχειρούν να συγκαλύψουν, μεταθέτοντας σε διαφορετικού είδους προσεγγίσεις το κέντρο της προσοχής, είναι την τραγική ομοιότητα τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις λογικές διαχείρισης του εμφανιζόμενου ως «δημοσίου χρέους».
Πρόκειται ουσιαστικά για την κοινή τους στρατηγική της αποδοχής τετελεσμένων, μέσα από τα οποία θα διασφαλίζεται το αδιαφιλονίκητο των ληστρικών απαιτήσεων των «δανειστών», ενώ την ίδια στιγμή η κοινωνία θα πολιτογραφείται ως το μοναδικό διαχρονικό υποζύγιο, που θα αιμορραγεί προκειμένου να εξυπηρετείται η δίψα των αδίστακτων βρυκολάκων που έχουν βάλει στο χέρι τη χώρα, τον πλούτο της και την ίδια την προοπτική της σε τελευταία ανάλυση.
  • Το τρίτο και σημαντικότερο ζήτημα το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί μέσα από αυτή την αστείρευτη χρεωμανία, είναι η ίδια η ταυτότητα του χρέους, το οποίο δολίως και εθνομειοδοτικά, επιμένουν να βαφτίζουν «δημόσιο».
Το έχουμε πει και θα το τονίσουμε και πάλι…
 
Το εμφανιζόμενο ως δημόσιο χρέος, δεν είναι καθόλου δημόσιο, αλλά αποτελεί προϊόν συμμοριακής συναλλαγής διεφθαρμένων και εθνικά ανεύθυνων και εγκληματικών πολιτικών ανδρεικέλων, με τις συμμορίες του χρήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Η λογική της «διαπραγμάτευσης» σημαίνει αποδοχή του εγκλήματος. Και βεβαίως προδιαθέτει για νέες «διαπραγματευτικές» παραχωρήσεις,  με βαρύτατο εθνικό και κοινωνικό τίμημα.
 
Όσοι λοιπόν επιμένουν να αποδέχονται ως «δημόσιο» το χαρακτήρα αυτού του χρέους,αυτό που κάνουν είναι να συγκαλύπτουν σκόπιμα την αλήθεια, και ο λόγος που το κάνουν, είναι γιατί η εντολή που έχουν είναι να τροφοδοτήσουν τη φάκα με τυρί για να τσιμπήσει το πόπολο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικότερα το εφιαλτικό σχέδιο σε βάρος της χώρας. Και η αλήθεια που αποκρύπτουν, είναι πως:
  • Αυτό χρέος δεν είναι δημόσιο, γιατί από τις συναλλαγές της βρωμιάς που το διαμόρφωσαν, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν καρπώθηκαν ωφελήματα, και επομένως δεν επιβαρύνονται και με καμία θεμιτή υποχρέωση αποπληρωμής του.
  • Αυτό το χρέος είναι προϊόν λαμογιάς και συναλλαγών αθλιότητας του πολιτικού προσωπικού με τους υποτιθέμενους δανειστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πεταχτούν έξω και δια παντός από τη χώρα.
  • Οι ιδιώτες δανειστές μέσω των οποίων διαμορφώθηκε αυτό το δυσθεώρητο χρέος, όφειλαν να γνωρίζουν τι δανείζουν, όφειλαν να δανείζουν μόνο εφ όσον αποδεδειγμένα προέκυπτε, ότι αυτά που δάνειζαν είχαν τα φόντα να αποπληρωθούν, και φυσικά ως δανειστές – κερδοσκόποι, έχουν την υποχρέωση να φάνε και στον κώλο το ρίσκο της «απερισκεψίας» και της υπερχρηματοδότησης του δανειζόμενου.
  • Οι πολιτικές συμμορίες όμως – ελληνόφωνες και μη – που εμφανίζονται ως σωτήρες μας, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα νώτα των συμμοριών του χρήματος υπέρ των οποίων δουλεύουν, και να μεταφέρουν αυτό το χρέος στις πλάτες των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι κι αυτό μέρος της εγκληματικής πολιτικής τους αλλά και εργαλείο της ανήθικης προπαγάνδας τους, αφού σήμερα επιχειρούν να μας πείσουν πως ότι δεν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό θα επιβαρύνει τις κοινωνίες της Ευρώπης.
Ποιος απάλλαξε βρε αλήτες τις συμμορίες του χρήματος, από το παλούκι που είχαν στον κώλο τους δρώντας ως τοκογλύφοι, και το μετέφερε στις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών???
  • Αυτό το χρέος λοιπόν αποτυπώθηκε λογιστικά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απροκάλυπτης κατοχής, και να νομιμοποιήσει ως βολικό άλλοθι την παρουσία τους αλλά και πολιτικές πλιάτσικου σε βάρος της χώρας.
  • Αυτό το χρέος ανακυκλώνεται με θύματα τους υπερχρεωμένους πολίτες απέναντι στο ίδιο το κράτος, που μπαίνουν στην κρεατομηχανή της κατοχής, σε ένα φαύλο κύκλο οργίων που βγάζουν στο σφυρί την ίδια τη χώρα.
Επομένως, αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι γιατί κάθε διαπραγμάτευση συνιστά εθνική ήττα. Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι, γιατί κάθε διαπραγμάτευση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο κατέβασμα στα παντελόνια των ταπεινωμένων και των πρόθυμων, ενώ κάθε υποτιθέμενο «κέρδος» από τη διαπραγμάτευση, θα σημαίνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μόνο ανεξέλεγκτη κατοχική υποταγή και καθολική θεσμική αποδόμηση, αλλά θα σημαίνει επίσης και νέο πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο και στην εναπομείνασα εθνική και προσωπική περιουσία των πολιτών.
 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα»

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι οι γλοιωδέστεροι λακέδες είναι αυτοί που λιποτάχτησαν από ένα σύστημα αντικαθεστωτικών ιδεών και ασπάστηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις «ιδέες» και τις «αξίες» της καθεστωτικής εξουσίας: Οι πιο αυθάδεις γενίτσαροι…
Με τέτοιους γενίτσαρους, πρώην «κομμουνιστές» και «σοσιαλιστές», έχουν πλημμυρίσει τα «πορνεία» της καθεστωτικής προπαγάνδας: Τα ΜΜΕ


Αυτά τα «πορνεία» είναι το νέο ιδεολογικό και πολιτικό παρακράτος του κατοχικού καθεστώτος: Η πλέον αποκρουστική όψη της τρομοκρατίας, της ανοησίας, της ψευτιάς και της χυδαιότητας του νέου ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Περίοπτη θέση στην ηγετική ομάδα των τηλεοπτικών γενιτσάρων κατέχει ο πρώην «αριστερός» («κομμουνιστής») Παύλος Τσίμας.

Αποτελεί μια από τις γλοιωδέστερες «πόρνες» των ΜΜΕ.
Ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα παράσιτα των «νταβάδων», που σου προκαλεί ωκεάνια κύματα αναγούλας και σιχασιάς, διότι αυτός ο «λακές» εξακολουθεί να μιλάει στο όνομα της …αριστεράς!!!

Φυσικότατα, λοιπόν, να νιώθει αλλεργία αυτός ο «αριστερός» λακές, από τον ύμνο του ΕΑΜ…


Όταν ψέλνεις καθημερινά τα κατοχικά άσματα του 4ου Ράιχ, δεν μπορεί η δωσίλογη «αισθητική» σου να ανεχτεί τους αγωνιστικούς, αντιφασιστικούς ύμνους.


Ο αριστερός Παύλος Τσίμας

Ο Παύλος Τσίμας, στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «νοσηρό» να ανακρούεται ο ύμνος του ΕΑΜ στην μαθητική παρέλαση.  


Περίεργη άποψη για έναν αριστερό -όπως πλασάρεται ο ίδιος- δημοσιογράφο. Η Εθνική Αντίσταση -δηλαδή και το ΕΑΜ- έχουν αναγνωριστεί από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν από 32 χρόνια. Δεν είναι νοσηρό το ΕΑΜ. Ο Παύλος Τσίμας είναι νοσηρός.

Ο Παύλος Τσίμας
ήταν στο παρελθόν συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM» και είχε εκπομπή στο «Στο Κόκκινο».

Να θυμίσω
πως στο παρελθόν ο Παύλος Τσίμας ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στην ομάδα που θα διηύθυνε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Στο Κόκκινο), ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση και για εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι ακριβώς έκανε και το τι έλεγε ο Παύλος Τσίμας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από το Mega δεν χρειάζεται να το περιγράψω. Το ξέρετε.

Από φέτος, ο Παύλος Τσίμας είναι στον ΣΚΑΪ.


Το κόλπο είναι γνωστό: Πολλοί δημοσιογράφοι ανδρώθηκαν σε αριστερά κομματικά ΜΜΕ, στηρίχτηκαν από τα αριστερά κόμματα και, στη συνέχεια, πλούτισαν, παρέχοντας τις αριστερές υπηρεσίες τους στους νταβατζήδες -σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Έκαναν εισοδισμό για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τζίμης Πανούσης αναφέρθηκε στους αριστερούς και οι επικριτικές απόψεις του ενόχλησαν πολλούς. Κυρίως, αριστερούς.

Αν προσέξει κάποιος καλά, θα παρατηρήσει πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι γεμάτα από αριστερούς δημοσιογράφους.

Πώς γίνεται όλοι αυτοί οι αριστεροί δημοσιογράφοι να υπηρετούν τα συμφέροντα καθεστωτικών αφεντικών;
Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, οι απόψεις των αριστερών δημοσιογράφων «προσαρμόζονται» στη γραμμή του ΜΜΕ στο οποίο εργάζονται. Είναι «ευέλικτες» οι απόψεις τους.

Θα έλεγε ποτέ ο Παύλος Τσίμας «νοσηρό» το ΕΑΜ αν εργαζόταν στο «Στο Κόκκινο»; Όχι αλλά στον ΣΚΑΪ το λέει.

Ο Τζίμης Πανούσης μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος αλλά δεν άλλαζε απόψεις ανάλογα με το ΜΜΕ στο οποίο εργαζόταν.

Δεν είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν τόσοι αριστεροί δημοσιογράφοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα ισχυρό αριστερό ΜΜΕ;

Με τόσους προβεβλημένους αριστερούς δημοσιογράφους,
το λογικό θα ήταν το πρώτο ΜΜΕ στη χώρα να είναι αριστερό.
Βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτώ πως οι αριστεροί δημοσιογράφοι έχουν μια δικαιολογία:

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα δεξιά αφεντικά πληρώνουν.
Τα αριστερά αφεντικά δεν πληρώνουν. Κι αν τα αριστερά αφεντικά πληρώσουν, θα πάρεις τα μισά από αυτά που προέβλεπε η συμφωνία σας.

Αυτό
μάλλον οφείλεται στην πνευματική υπεροχή της Αριστεράς. 


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις διώχνουν τα λεφτά από την Ευρώπη και διαλύουν την ευρωζώνη

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου, η εκροή κεφαλαίων από την Ευρωζώνη παίρνει «ανησυχητικές διαστάσεις», ωστόσο οι ενδείξεις για αρνητικές εξελίξεις στην ζώνη του κοινού νομίσματος επεκτείνονται και σε άλλους δείκτες.

«Ο σκεπτικισμός για την συνοχή της Ευρωζώνης αντικατοπτρίζεται και στον επονομαζόμενο δείκτη Euro Break-Up (EBI), τον οποίο δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο οίκος Sentix. Ο δείκτης EBI εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο κατά 53%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2013, οπότε απειλήθηκε με κατάρρευση και έξοδο από την Ευρωζώνη η Κύπρος, υπό το βάρος των τραπεζών της», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα παραπέμποντας στο γεγονός ότι «περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας». Όπως επισημαίνεται, το προηγούμενο διάστημα το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 8%.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σε αντίθεση με τις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπου η πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί κάτω από το 1%, «η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη. Ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9%». Αλλά και για την Κύπρο «που υποφέρει εξαιτίας της οικονομικής της εγγύτητας προς την Ρωσία, αυξήθηκε σαφώς η πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη».

Ωστόσο σύμφωνα με την Die Welt, δεν είναι «οι συνήθεις ύποπτοι οι μόνοι υποψήφιοι για έξοδο» και η κινδυνολογία για έξοδο από το ευρώ ακουμπάει πλέον ακόμα και την 2η και 3η οικονομία της Ένωσης. «Για τη Γαλλία έχει τριπλασιαστεί η πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη. Με 2% έχει φθάσει στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ενώ για την Ιταλία υπογραμμίζεται πως μετά τα ολέθρια αποτελέσματα των stress tests, ο δείκτης EBI έχει φθάσει το 3%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές του 2013.

Τις ανησυχίες των αγορών για το μέλλον της Ευρωζώνης πλέον ενισχύουν όχι μόνο τα... διάσημα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα ιταλικά.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της ΕΚΤ, τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκατέλειψαν τον κοινό νομισματικό χώρο 17 δισ. ευρώ. Επίσης αρνητικό μετά από πολύ καιρό ήταν το κεφαλαιακό ισοζύγιο τον περασμένο Αύγουστο. Όλα αυτά στην Ευρώπη που ασκείται η νεοφιλελεύθερη πολιτική και γίνονται μεταρρυθμίσεις μόνο προς αυτή την κατεύθυνση. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε για τα λεφτά που φεύγουν από την Ευρωζώνη;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ BLOG Ο ΟΡΟΣ:ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (NEW WORLD ORDER)

ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΙΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ…ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑ,
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ!

         


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ στην πλατεία Κολιάτσου (BINTEO)

Σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϊ σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην πλατεία Κολιάτσου.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη.


Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιαννης Κέμμος

        

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναγερμός στο FBI: Αναζητά και δεύτερο... Ε.Σνόουντεν!

Μετά το σάλο που προέκυψε από τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών αναζητά και δεύτερο εργαζόμενο στην κρατική  υπηρεσία υπεύθυνο για διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτύου Yahoo, Μάικλ Ισίκοφ, το FBI έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό του υπαλλήλου της NSA, ο οποίος συνέχισε το έργο του Σνόουντεν μετά την φυγή του από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο Ισίκοφ, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εντόπισαν έναν υπάλληλο της NSA, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή «ευαίσθητων εγγράφων» της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα τρομοκρατίας στην ιστοσελίδα The Intercept, όπου παλαιότερα είχαν αναρτηθεί επιστολές του 27χρονου πρώην συνεργάτη της NSA.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως το FBI πραγματοποίησε έρευνα στην ιδιωτική κατοικία του υπαλλήλου στην περιοχή της Βιρτζίνια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ισίκοφ, ο οποίος επικαλείται ανώνυμη πηγή, η αμερικανική Δικαιοσύνη δε δείχνει να έχει «όρεξη για τέτοιες υποθέσεις», αν και εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την έρευνα.

Βέβαια, πρόσθεσε πως οι αρμόδιοι θα ακολουθήσουν τα στοιχεία και όπου αυτά οδηγήσουν θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Στο μεταξύ, η ταυτότητα του πληροφοριοδότη παραμένει άγνωστη, αλλά ο ίδιος ο Σνόουντεν στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε προ εβδομάδων με τίτλο Citizenfour, φέρεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξή του, κάνοντας λόγο για το θάρρος του.

«Είναι εξαιρετικά τολμηρός», δήλωσε ο Σνόουντεν στην κάμερα και στον επικεφαλής της ιστοσελίδας The Intercept, Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος του απάντησε: «Εμπνεύστηκε από εσένα».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό στις 2 Δεκεμβρίου ο Μετροπόντικας

Για το θέμα ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό

Έως τις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει «φτάσει» ο Μετροπόντικας στο Σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

Για το θέμα αυτό ενημέρωσε σήμερα τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό με επικεφαλής τον Μανώλη Ουρανό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του εγχειρήματος, μεταξύ αυτών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λειτουργία του Μετρό και η πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πλατείας Ελευθερίας, σε μια προσπάθεια να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την μικρότερη όχληση κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, καθώς και την άψογη συνεργασία με την Αττικό Μετρό, δηλώνοντας, ότι οι πολίτες του Κορυδαλλού περιμένουν να υποδεχθούν τη διέλευση του Μετροπόντικα και όλα τα παράλληλα έργα, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της πόλης.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απροστάτευτες αισθάνονται οι γυναίκες στα Μέσα Μεταφοράς

Καμία βοήθεια δεν περιμένουν οι Γαλλίδες από τους συμπολίτες τους αν πέσουν θύμα λεκτικής ή σωματικής παρενόχλησης μέσα στα Μέσα Μεταφοράς, όπως έδειξε έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 
Η έρευνα, θέμα της οποίας είναι το σύστημα μεταφορών για τις γυναίκες, διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 6.300 γυναικών από 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο σίγουρες νιώθουν ότι άλλοι συμπολίτες τους θα έσπευδαν να τις βοηθήσουν. Το Παρίσι κατατάσσεται ανάμεσα στις 15 χειρότερες πρωτεύουσες παγκοσμίως στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 στις 10 γυναίκες στη Σεούλ της Νότιας Κορέας θεωρούν πως είναι απίθανο κάποιος συμπολίτης τους να τους βοηθήσει σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο. Το Τόκιο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί το Παρίσι στην τρίτη θέση.

Αντίθετα, σχεδόν 5 στις 10 γυναίκες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δήλωσαν βέβαιες ότι κάποιος συνάνθρωπός τους θα τις βοηθούσε εάν το απαιτούσαν οι καταστάσεις.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov. Τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω συζητήσεων σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς θα μπορούσαν να καταστούν ασφαλέστερα για τις γυναίκες, μετά από αναφορές σχετικά με την άνοδο των περιστατικών παρενόχλησης.

Συνολικά, το 65% των γυναικών που ερωτήθηκαν δεν εξέφρασαν σιγουριά ότι συνάνθρωποί τους θα τις βοηθούσαν εάν έπεφταν θύματα παρενόχλησης, ενώ μόλις το 28% δήλωσε το αντίθετο.

«Η απραξία των παριστάμενων αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Είναι μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που αναφέρουν ότι έχουν παρενοχληθεί ή ακόμα και δεχτεί επίθεση σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς και οι άλλοι επιβάτες απλά γύρισαν το βλέμμα τους αλλού», δήλωσε από το Λονδίνο η Λόρα Μπείτς, ιδρύτρια της οργάνωσης Everyday Sexism Project. «Το πρόβλημα ομαλοποιείται με το να φαίνεται κοινωνικά αποδεκτό, δίνει στα θύματα την αίσθηση ότι δεν μπορούν να μιλήσουν και στέλνει το μήνυμα ότι οι αυτουργοί μπορούν να δρουν χωρίς να τιμωρούνται», είπε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Beluga: Το αεροσκάφος με την πιο περίεργη όψη στον κόσμο

Το αεροσκάφος με την πιο περίεργη όψη στον κόσμο γιόρτασε τα 20 χρόνια από την πρώτη του πτήση φέτος το Σεπτέμβριο.

Γνωστό ως «Beluga», λόγω της ομοιότητάς του με τη λευκή Αρκτική φάλαινα, το Airbus A300-600ST (τα γράμματα «ST» προέρχονται από τις λέξεις Super Transporter), είναι μοναδικό, όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του, αλλά και για το ρόλο που έχει παίξει στην ευρωπαϊκή αεροπορία.

Στις μέρες μας εκτελούνται πάνω από 60 πτήσεις κάθε εβδομάδα με Beluga, τα οποία μεταφέρουν κομμάτια αεροσκαφών για όλα τα προγράμματα της Airbus.


Το μέλλον θα ανήκει στο… «Beluga XL»

Με τα Beluga να πλησιάζουν σχεδόν δύο δεκαετίες ακούραστων υπηρεσιών, φαίνεται πως έχει έρθει ο καιρός για κάτι καινούριο, γράφει ο Miquel Ros στο CNN!

Από την παρθενική πτήση του στις 13 Σεπτεμβρίου του 1994, η Airbus έχει πολλαπλασιάσει σχεδόν πέντε φορές τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Κι ενώ δεν έχουν παρθεί ακόμη τελικές αποφάσεις, η εταιρεία μάλλον αναζητά τις επόμενες, πιθανές λύσεις αντικατάστασης της «φάλαινας των αιθέρων».


Το «Beluga XL», όπως ενδέχεται να ονομαστεί ο απόγονος του Beluga, είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στα αεροσκάφη A330. Η επόμενη γενιά, αναμένεται να καταστήσει δυνατό το διπλασιασμό των cargo πτήσεων της Airbus σε 120 την εβδομάδα.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!