EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Τι κρύβεται πίσω από τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ;

 Αληθεύει, πως θα φτάσει η προμήθεια το ένα εκατ. ευρώ!!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 4093/30-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΑΛΓΗΣ

ΘΕΜΑ: «Τι κρύβεται πίσω από τους έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ;»
 

Πριν αρχίσει ο διαγωνισμός για τους «έξυπνους» μετρητές της ΔΕΗ, ξεκίνησε ο διαγωνισμός συμφερόντων για τημεγάλη «πίτα», που θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, μέχρι το 2030.Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τις συνεχείς αναβολές στην κατάθεση των προσφορών για το πρώτο πιλοτικό έργο, που αφορά την εγκατάσταση 200.000 μετρητών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι προσφορές, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, έπρεπε να είχαν κατατεθεί, αλλά τελικά, η ημερομηνία κατάθεσης μετατέθηκε κατά 40 ημέρες, καθώς, αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζητούν διευκρινίσεις και πιέζουν για τροποποιήσεις στη σχετική προκήρυξη. Μάλιστα,ορισμένοι θεωρούν, ότι η προκήρυξη περιέχει «φωτογραφίες» σε επίπεδο προδιαγραφών, οι οποίες οδηγούν στον αποκλεισμό τους από τον διαγωνισμό, πρινκαν καταθέσουν προσφορά.

Αρκετή συζήτηση γίνεται στην αγορά ενέργειας και για το γεγονός, ότι αντικαταστάθηκε λίγες ημέρες πριν απότην προκήρυξη του έργου ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ (της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα χαμηλής τάσης), Γ. Κόλλιας. Στηθέση του τοποθετήθηκε ο Κ. Ζωντανός, ο οποίος ήταν για δεκαετίες στέλεχος τουΟΤΕ και τα τελευταία χρόνια, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ. Ο κ.Ζωντανός είναι ένα από τα πρόσωπα που ανήκει στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά, όπως μας λένε οι γνωρίζοντες.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη,η πρώτη φάση του έργου είναι προϋπολογισμού 86.500.000 ευρώ και περιλαμβάνει τηνεγκατάσταση 60.000 μετρητών στην Ξάνθη, 80.000 στη Λέσβο, 20.000 στη Λευκάδα,7.000 στην Αττική, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μύλο.

Ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη ετοιμάζονται να δώσουν ομηρική μάχη, με έπαθλοπου ξεπερνά το ένα δις ευρώ. Εδώ και μήνες, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι όμιλοι από τους χώρους της ενέργειας, της τεχνολογίας και των κατασκευών ετοιμάζονται γιατη σκληρή κόντρα, που θα κρίνει, ποιος θα αναλάβει τις νέες συμβάσεις.

Εκτός από τους «συνήθειςυπόπτους», όπως η «Intracom», η «Siemens», η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» κ.λπ., στο παιχνίδι των«έξυπνων» μετρητών ετοιμάζονται να μπουν και νέα ονόματα.

Για παράδειγμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Vodafone Ελλάδος», Γιώργος Κορωνιάς, μέσω δύο εταιριών (της«Meazon» και της «Inaccess»), φέρεται να έχει τοποθετηθεί γερά στην αγορά, ενόψει των διαγωνισμών. Στην «Inaccess», εκτός από τον Γ. Κορωνιά, συμμετέχει καιο πρόεδρος της «Quest Συμμετοχών» (και πρόεδρος του ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας. Στο παιχνίδιφαίνεται ότι επίκειται να μπουν και πανίσχυροι ενεργειακοί όμιλοι της Ευρώπης,που έχουν αναπτύξει συστήματα και τεχνολογίες διαχείρισης των «έξυπνων»μετρητών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Αληθεύει,πως πριν αρχίσει ο διαγωνισμός για τους «έξυπνους» μετρητές της ΔΕΗ, ξεκίνησε οδιαγωνισμός συμφερόντων για τη μεγάλη «πίτα», όπως εγράφη στη «Δημοκρατία» στις20.9.2014 και πότε δεν διεψεύσθη;

2. Αληθεύει,πως θα φτάσει η προμήθεια το ένα εκατ. ευρώ για το πρώτο πιλοτικό έργο, που αφορά την εγκατάσταση 200.000 μετρητών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

3. Γιατί η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για το ως άνω έργο μετατέθηκε κατά 40ημέρες;

4. Αληθεύει,ότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι ενδιαφερόμενοι ζητούν τροποποιήσεις στη σχετικήπροκήρυξη;

5. Αληθεύει,ότι η προκήρυξη περιέχει «φωτογραφίες» σε επίπεδο προδιαγραφών, οι οποίες οδηγούν στον αποκλεισμό όσων επιχειρήσεων είναι έξω από ένα κλειστό κύκλο«προνομιούχων» ή «ημετέρων», πριν καν καταθέσουν προσφορά;

6. Γιατίαντικαταστάθηκε, λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη του έργου, ο πρόεδρος καιδιευθύνων σύμβουλος του «ΔΕΔΔΗΕ», Γ. Κόλλιας;

Ο ερωτών βουλευτής 
Νίκος Ι.Νικολόπουλος
Πρόεδρος του
Χριστιανοδημοκρατικού ΚόμματοςΑνατροπής

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστήμονες εντόπισαν την εγκεφαλική πρωτεΐνη που ευθύνεται για το Αλτσχάιμερ

Η δυσλειτουργία μιας βασικής πρωτεΐνης του εγκεφάλου, η οποία ονομάζεται ταυ (Τ) είναι η πιθανότερη αιτία πίσω από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου Georgetown των ΗΠΑ.

Οι νευρώνες (άκρως εξειδικευμένα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο) φαίνεται να πεθαίνουν όταν δυσλειτουργεί η πρωτεΐνη-Τ και αποτυγχάνει να καθαρίσει τα κύτταρα από ανεπιθύμητες και τοξικές πρωτεΐνες, υποστηρίζει ο δρ Charble Moussa, επικεφαλής της έρευνας και του Εργαστηρίου για την Άνοια και το Πάρκινσον στο πανεπιστήμιο.

Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που αντικαθιστούν τη λειτουργία της Τ-πρωτεΐνης σε αυτά τα κύτταρα του εγκεφάλου είναι πιθανό να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μια τέτοια στρατηγική αντιμετώπισης δίνει την ελπίδα ότι είναι δυνατό να καθυστερήσει ή και να σταθεροποιηθεί η εξέλιξη της νόσου.

Η Τ-πρωτεΐνη ήταν εδώ και χρόνια βασικός «ύποπτος» στην αναζήτηση για την αιτία της νόσου του Αλτσχάιμερ. Οι εγκέφαλοι των ασθενών με Αλτσχάιμερ εμφανίζουν κατά κανόνα συσσώρευση νημάτων πρωτεΐνης που παράγονται από την Τ-πρωτεΐνη, ιδίως σε περιοχές που σχετίζονται με τη μνήμη.

Αλλά οι επιστήμονες δεν είχαν κατορθώσει μέχρι σήμερα να εξηγήσουν το γιατί αυτή η πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει Αλτσχάιμερ και αν η δυσλειτουργία της είναι πιο σημαντική από ό,τι ένα άλλο χαρακτηριστικό της νόσου, οι πλάκες από μια άλλη πρωτεΐνη που ονομάζεται β-αμυλοειδές και οι οποίες γεμίζουν τα κενά μεταξύ των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.

Ο δρ Moussa υποστηρίζει ότι τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια-πειραματόζωα έδειξαν ότι η Τ-πρωτεΐνη εργάζεται για να κρατήσει τους νευρώνες καθαρούς από το β-αμυλοειδές και από άλλες τοξικές πρωτεΐνες.

Όταν δυσλειτουργεί η Τ-πρωτεΐνη, οι νευρώνες αρχίζουν να εκκρίνουν β-αμυλοειδές στον χώρο μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου, όπου η πρωτεΐνη αυτή συσσωρεύεται και σχηματίζει πλάκες. Δηλαδή όταν η πρωτεΐνη-Τ δυσλειτουργεί, τα εγκεφαλικά κύτταρα αδυνατούν να απομακρύνουν τις βλαβερές/τοξικές ουσίες από μέσα τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη αυτή δείχνει πως τα υπολείμματα του β-αμυλοειδούς στο εσωτερικό των νευρώνων είναι αυτά που καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και όχι οι πλάκες που συσσωρεύονται έξω από αυτά. Τα πειράματα στα ποντίκια έδειξαν επίσης μείωση της πλάκας έξω από τα κύτταρα, όταν η Τ-πρωτεΐνη λειτουργεί κανονικά.

Η δυσλειτουργία της Τ-πρωτεΐνης μπορεί να συμβεί ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης ή να οφείλεται σε γενετικές αλλαγές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Molecular Neurodegeneration.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμάζουν κυβέρνηση ή εκλογές «Ειδικού Σκοπού»;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν από τις πιο «πυκνές» σε πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.
Παράλληλα, σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι «χρήσιμοι προβοκάτορες» Πλεύρης και Φορτσάκης φρόντιζαν να δείχνουν σε αριστερά και κοινωνία το δέντρο, ώστε να περνάει απαρατήρητο το δάσος.

 

Ο «ΜΥΣΤΙΚΟΣ» ΔΕΙΠΝΟΣ…

Η «μυστική» συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή, εάν ήταν όντως μυστική, θα γινόταν στον προσωπικό χώρο του Πρωθυπουργού στη Μουρούζη και όχι στο Hilton. Ήταν η πρώτη tete-a–tete συνάντηση τους τα πέντε τελευταία χρόνια και δεν είναι δύσκολο κανείς να αντιληφθεί την ατζέντα της συνάντησης. Το σημαντικό είναι ότι η «ατζέντα» είχε προσυμφωνηθεί –αλλιώς δε θα γινόταν και η «μυστική συνάντηση» ως πράξη δημόσιας- συμβολικής επιβεβαίωσης.

Και είναι προφανές, ότι πέρα από την ανάγκη συσπείρωσης της κοινωνικής βάσης της «παράταξης» και την εξεύρεση επιπλέον λύσεων στο αδιέξοδο των180, η συνάντηση επιβεβαίωσε την αναζήτηση, από τα κυρίαρχα κέντρα, εντός και εκτός της χώρας, και νέων σημείων ισορροπίας μεταξύ τους και εναλλακτικών σεναρίων στο ενδεχόμενο του «ατυχήματος».

Κι αυτό γιατί το «ατύχημα » (αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ),
παρ όλα τα σενάρια ήπιας ακύρωσής του (ενσωμάτωση, αριστερή παρένθεση, αποριζοσπαστικοποίηση μέσω συγκεκριμένου τύπου συμμαχιών), εξακολουθεί να εμπεριέχει τον άγνωστο Χ της κοινωνικής δυναμικής που μπορεί να αποδεσμεύσει μια τέτοια εξέλιξη. Και οι καιροί δεν αγαπούν το ρίσκο.

Έτσι το απευκταίο σενάριο παραμένει ως τέτοιο. Τροποποιείται η τακτική αντιμετώπισής του. Με τη κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» να επανέρχεται σαν σενάριο ή σαν τελευταία γραμμή άμυνας.

..ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

Δεν είναι μόνο τα επιτόκια των ομολόγων που ξεπέρασαν το 8%, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις «αγορές», η κατάρρευση κατά 14% του Χρηματιστηρίου, το «φιάσκο» των stress test στις τράπεζες, οι «μαύρες τρύπες» στα κεφάλαια των τραπεζών.

Δε είναι μόνο οι εξελίξεις στη Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που μπορεί να πάρουν το χαρακτήρα ενός domino, με απροσδιόριστο ακόμη που θα είναι το τελευταίο κομμάτι του.

Η τροϊκανή αξιολόγηση-εκβιασμός, προϊόν της συνολικής, στρατηγικής κατάρρευσης του ευρωζωνικού μύθου, προϋποθέτει ψήφιση νέων σκληρών μέτρων. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, τα εργασιακά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το ασφαλιστικό, είναι το επόμενο «πικρό ποτήρι» και δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν από τις σπασμωδικές, επικοινωνιακού χαρακτήρα, μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Ήδη από τον περασμένο μήνα, τόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και στελέχη προερχόμενα από το «περιβάλλον Καραμανλή» τόνιζαν την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».

Στο σενάριο αυτό η αλλαγή πρωθυπουργού και η διατήρηση της παρούσης Βουλής είναι η μια πιθανότητα.

Υπάρχει όμως και το εναλλακτικό του.
Η δημιουργία κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», μέσω της διενέργειας εκλογών όπου η επίρριψη των αδιεξόδων στον «πολιτικό παράγοντα» και η «ανάγκη εθνικής συναίνεσης» για τη σωτηρία της χώρας θα αποτελούν το κύριο άξονά τους. Και με ότι αυτό θα συνεπάγεται...

Στόχος, από τη μία, να πιεσθεί αφόρητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στον κύκλο της συνενοχής και της μνημονιακής συνέχειας. Στην άλλη εκδοχή, η διαμόρφωση ενός νέου μεγάλου Μπλοκ εξουσίας, με προοπτική τετραετίας, είναι ο ανομολόγητος στόχος.

Ενός Μαύρου Μετώπου, που θα κληθεί να «διαχειριστεί», στην πιο ακραία και αντιδραστική κατεύθυνση, συνολικές ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, έχοντας απέναντι του μια Αριστερά κατακερματισμένη και ένα λαϊκό κίνημα απονευρωμένο.

Απέναντι σε αυτό το σενάριο η αριστερά,
οφείλει να αντιτάξει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τη μέγιστη μετωπική συμπόρευση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε συνδυασμό με την εκφώνηση ενός ρεαλιστικού εναλλακτικού δρόμου/minimum σχεδίου που θα ακυρώνει τη μετακύλιση της καθεστωτικής και ευρωζωνικής κρίσης στις δυνάμεις της εργασίας.

Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει όχι απλά να μην έχει «υπηρετήσει» τον ιστορικό λόγο της ύπαρξής της αλλά και να περάσει στη λήθη, (μαζί με την ιδεολογική της καθαρότητα ή τα αφόρετα κοστούμια στη ντουλάπα) απαρατήρητη πλέον από ένα λαό που θα έχει περάσει στο περιθώριο.
  

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Unilever: Από τους σκλάβους του Κογκό στην Ελλάδα

Ποια είναι η εταιρεία στην οποία χαρίσαμε επτά εκατομμύρια ευρώ;
 
Συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τους πρωθυπουργούς αλλά και τους δικαστές σε… αποικίες είναι η εταιρεία Unilever στην οποία «χαρίστηκε» πρόστιμο 7 εκατομμυρίων ευρώ που της είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός έχτισε την αυτοκρατορία του τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στις βρετανικές αποικίες της Δυτικής Αφρικής. Από το 1911 μάλιστα εκμεταλεύονταν σκλάβους στο Βελγικό Κογκό, όπου είχε τον έλεγχο 750.000 στρεμμάτων.

Πρόκειται για μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας καθώς η βελγική αποικιοκρατία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα Βελγικών και άλλων εταιρειών προχώρησε στη γενοκτονία τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και μετά την αποικιοκρατία όμως η εταιρεία συνέχισε τη συνεργασία με δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώταπου της εξασφάλιζαν αυξημένη κερδοφορία.

Η «εκλεκτή» εταιρεία του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Σαμαρά έχει βεβαρημένο ιστορικό για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Το 2004 η Unilever Pakistan φέρεται να προχώρησε σε μυστική συμφωνία με την Dalda Foods (Pvt) Ltd προκειμένου να μοιράσουν την αγορά μαγειρικού λαδιού για διάστημα πέντε χρόνων. Η Unilever οδηγήθηκε γι’ αυτό το λόγο στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Ελέγχου Μονοπωλίων του Πακιστάν όπου και καταδικάστηκε ενώ εκκρεμεί έφεση που έχει υποβάλει στο ανώτατο δικαστήριο.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα η εταιρεία είχε συνάψει συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ και με παράνομες ρήτρες απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στο χώρο των απορρυπαντικών. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που ακύρωσε το πρόστιμο, η εταιρεία δεν εφάρμοσε τις παράνομες ρήτρες σε όλες τις συμβάσεις κι έχει καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ σημειώνεται ότι παρήλθε πολύς καιρός μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση.

* Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση στελεχών της Unilever με τον Α.Σαμαρά στο Μαξίμου

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!