EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εθελοντές…σύμβουλοι μόνο με οδοιπορικά – Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις έχει φέρει διάταξη του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία αφορά στη δομή υπουργείων και γενικών γραμματειών, και προβλέπει ότι όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν την δυνατότητα να τοποθετούν όσους ειδικούς συμβούλους – εθελοντές επιθυμούν, με την προϋπόθεση να τους πληρώνουν τα οδοιπορικά.
Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το άρθρο24 του δευτέρου κεφαλαίου του σχεδίου νόμου: «Στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και υπουργών επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικού συμβούλου για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα αντικείμενα, καθ’ υπέρβαση του οριζόμενου ανώτατου αριθμού ειδικών συμβούλων και συνεργατών.

Οι ειδικοί σύμβουλοι του προηγουμένου εδαφίου προσλαμβάνονται με αντίστοιχες αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αντιπροέδρων της κυβέρνησης ή των αρμοδίων υπουργών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι υπηρετούν εθελοντικά και δε λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών τους».

Αυτό μπορεί να σημαίνει ανυπολόγιστο αριθμό ανθρώπων, καθώς δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός, και το κράτος να τους πληρώνει τα όποια οδοιπορικά, τα οποία, σημειώνεται, ότι για ταξίδια στο εξωτερικό τα οδοιπορικά μπορούν να ανέλθουν ακόμα και έως 100 ευρώ την ημέρα.

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, που ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, που επιχειρούν να δημιουργήσουν «κομματικό κράτος».
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ότι δε θα καταψηφίσει τα άρθρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ωστόσο διεμήνυσε ότι θα ψηφίσει «όχι» σε άρθρα που αποτελούν «τον φερετζέ να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις» όπως αναφέρει, μιλώντας για τους διορισμούς αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων «με στρατιές μετακλητών και συμβούλων».

Μάλιστα, όπως τονίζουν στη Χ. Τρικούπη «ιδιαίτερα η νέα εφεύρεση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα αποσκοπεί στο διορισμό κομματικών κομισάριων στην Δημόσια Διοίκηση».
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι βουλευτές Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσαν στοιχεία με τα οποία αποδομούν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η ανάγκη που είχαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διατηρούν ημιεπαγγελματικά στελέχη καλύπτεται από το άρθρο 24, που λέει ότι κάθε υπουργός έχει δικαίωμα απεριόριστου αριθμού εθελοντών συμβούλων με πληρωμένα οδοιπορικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου, προσθέτοντας ότι «Η ρύθμιση δεν μας λέει αν οι εθελοντές που θα εργάζονται στο υπουργείο ως σύμβουλοι θα είναι παράλληλα και επιχειρηματίες, εργολήπτες, προμηθευτές του δημοσίου κ.ά.».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει «κομματικό κράτος με στρατό συμβούλων» και χαρακτήρισε τη ρύθμιση με τους εθελοντές – συμβούλους ως «η αποκατάσταση του κομματάρχη».

Παρέθεσαν μάλιστα και δύο πίνακες.

Στον ΠΙΝΑΚΑ 1 το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στοιχεία για να καταδείξει «την εγκατάλειψη του πολυδιαφημισμένου Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» ενώ υποστηρίζει ότι «άνθρακες ο θησαυρός σε σχέση με τον αριθμό των ωφελούμενων». Διαβάστε αναλυτικά [εδώ]

Στον ΠΙΝΑΚΑ 2 υπενθυμίζεται η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη με την εξασφάλιση 4,5 δις από την Ε.Ε. για τα επόμενα 5 χρόνια, ένα πρόγραμμα που – όπως ανέφεραν τα στελέχη του -, «υπερτερεί κατά πολύ των ελάχιστων παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το Κυβερνητικό Νομοσχέδιο». Διαβάστε αναλυτικά [εδώ]


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID