EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η μεγάλη πλαστογραφία της τρόικας

Και πλαστογράφοι οι τροϊκανοί! Συγκλονιστική η καταγγελία που έκανε ο κ. Γ. Ρωμανιάς ότι οι αναλογιστικές μελέτες στις οποίες στηρίχτηκαν οι περικοπές των συντάξεων συντάχθηκαν κατ΄ εντολή της τρόικας και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Αν αυτή είναι η αλήθεια, και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για την ειλικρίνεια και την εντιμότητα του κ. Ρωμανιά, ούτε για την επιστημονική του αρτιότητα, τότε οι τροϊκανοί έχουν πελώρια ευθύνη.

Δεν είμαι νομικός για να γνωρίζω αν υπάρχουν νομικές συνέπειες, αλλά οι πολιτικές είναι τεράστιες και αποτελούν ένα ακόμα ατού στα χέρια της κυβέρνησης στην προσπάθεια να απαλλαχτεί η χώρα από την τρόικα.

Τώρα, αμέσως και όχι αύριο να θέσουν το ζήτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ζητήσουν εξηγήσεις. Όπως εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν και εκείνοι που από την ελληνική πλευρά αποδέχτηκαν τις «κατασκευασμένες» αναλογιστικές μελέτες.

Για την τρόικα αυτό δεν είναι το μοναδικό ολίσθημα, για να μην πούμε έγκλημα. Ο λάθος πολλαπλασιαστής που ομολόγησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ καταδίκασε την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση και οι κύριοι αυτοί όχι μόνο δεν φρόντισαν να πάρουν διορθωτικά μέτρα, αλλά αντιθέτως ζήτησαν και άλλα υφεσιακά που βύθισαν τη χώρα σε μεγαλύτερη κρίση, αύξησαν τα «λουκέτα» και εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη. Λες και ήθελαν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό.

Η αποκάλυψη για τις πλαστές αναλογιστικές μελέτες επαναφέρει στη μνήμη τις «κουκούλες». Τη μείωση, δηλαδή των μισθών, όχι γιατί η οικονομία απαιτούσε τέτοια λύση, αλλά γιατί το ζήτησαν επιτακτικά από την τρόικα επιχειρηματικοί κύκλοι.

Αποτελεί κοινό μυστικό και μόνο απτές αποδείξεις δεν διαθέτουμε ακόμα πως συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ζήτησαν και πέτυχαν την περικοπή των μισθών, νομίζοντας οι ανόητοι πως οι ίδιοι θα κερδίσουν. Μπορεί περιστασιακά να πέτυχε ο σκοπός τους, αλλά βυθίζοντας την οικονομία σε κρίση και ύφεση βρέθηκαν και αυτοί παγιδευμένοι από την πλευρά των ζημιωμένων, όπως αποκαλύπτεται από την κατάσταση των επιχειρήσεων.

Και το πελώριο ερώτημα είναι τι κάνουμε μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της τρόικας σε βάρος του λαού.
Η απομάκρυνσή της από την Ελλάδα δεν αρκεί. Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να την καταγγείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συστήσουν μία διεθνή επιτροπή που θα κάνει έλεγχο των πεπραγμένων και αν διαπιστωθεί ότι συνειδητά προκάλεσαν ζημιά στον ελληνικό λαό, να απαιτήσουμε ακόμα και αποζημίωση για την ανθρωπιστική κρίση, αυτή τη σύγχρονη πανούκλα που έπληξε δεκάδες χιλιάδες Ελληνες. Να απαιτήσουμε αποζημιώσεις από τους θεσμούς και εν τέλει να επιμείνουμε να τιμωρηθούν και οι ίδιοι οι αλαζόνες επικεφαλής της τρόικας.

Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ηθική, πολιτική και εθνική υποχρέωση να ρίξουν άπλετο φως στη σκοτεινή πλευρά της δράσης της τρόικας. Το απαιτεί η αλήθεια, το θέλει η ιστορία και το έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.
Πηγή: Newsit

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID