EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Tony Samaras – Sexual Healing καμαρώστε πρωθυπουργαρα‏

Ενα βίντεο το οποίο είναι σίγουρα διαφορετικό από τα υπόλοιπα τα οποία έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει άλλα όχι όμως και από το τελευταίο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με την προτροπή-εντολή του Σαμαρά προς ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να γα...σει τους τρεις κατηγορουμένους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, βγήκε πριν λίγο στη δημοσιότητα

Πριν τις πρώτες εκλογές μάλλον του Μαϊου του 2012 ο Α.Σαμαράς ακούγεται να λέει ότι "Τέτοια ώρα είναι το ωραιότερο σεξ" την ώρα που θα προβαλλόταν το βίντεο

Συγκεκριμένα, o Α.Σαμαράς δέχεται τις οδηγίες του σκηνοθέτη, λέγοντας ξανά τα λόγια μέχρι να εξασκηθεί στην υποκριτική...Άλλωστε απαιτούνται ατελείωτες ώρες εξάσκησης μέχρι ένας ηθοποιός να καταστεί ικανός να πείσει το κοινό του...

"Πιο χαρούμενος, πιο αισιόδοξος, με χαμογελάκι", λέει ο σκηνοθέτης.

"Το 'κανα" απαντά ο πρωθυπουργός.

"Είναι αυτό το λίγο πιο ερωτικό που κάνετε", συνεχίζει ο σκηνοθέτης για να πάρει την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά:

"Τέτοια ώρα είναι το ωραιότερο σεξ".

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αρχίζει και πάλι να λέει τις ατάκες του, ζητώντας από τον ελληνικό λαό, να του "δώσει τη δύναμη ενός έθνους".

Για περισσότερα δείτε το απίστευτο βίντεο:

       


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πειραιώς-KKR: Αποκαλύπτουμε τις σκανδαλώδεις συμφωνίες φοροαποφυγής»

Για παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες κάνει επίσημα λόγο η εταιρεία IRF της Αγγελικής Φράγκου που είδε έκπληκτη το ποσοστό της στη MIG να περνά στην Πειραιώς. Άμεση η σχέση με το σκανδαλώδες deal Πειραιώς-ΚΚR.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόκτηση ποσοστού 10,71% της Marfin Investment Group ΜΙΓ +17,18%, από την Πειραιώς, κίνηση που ανεβάζει θεωρητικά (παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί χρησιμοποιούμε την έκφραση) το συνολικό της ποσοστό σε 28,49%.

Πρόκειται για ποσοστό που κατείχε ως τώρα η εταιρία IRF (πρόεδρος του Δ.Σ. και μεγαλομέτοχος της οποίας είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, του ισχυρού ναυτιλιακού ομίλου Navios Maritime) και ήταν ενεχυριασμένο στην Πειραιώς, έναντι δανείου.

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει ήδη στις σχετικές ανακοινώσεις ότι αντίθετα με την Τράπεζα Πειραιώς που αναφέρει λακωνικά ότι απέκτησε το ποσοστό αυτό «κατόπιν δήλωσης κτίσης κυριότητας του άρθρου 4 του νόμου 3301/2004», στην αντίστοιχη ανακοίνωση της IRF, που είναι σημειωτέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γίνεται επίσημα λόγος για «παράνομη και καταχρηστική» ενέργεια εκ μέρους της Πειραιώς, που έγινε μονομερώς, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της IRF.

Σημειώνεται δε στην ανακοίνωση ότι η IRF επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός της «συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ανόρθωση πάσης θετικής και αποθετικής ζημίας, καθώς η πράξη αυτή της 'Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.' είναι παράνομη και καταχρηστική»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Euro2day.gr κύκλοι της IRF, αυτή η τόσο σοβαρή κι επίσημη καταγγελία γίνεται διότι η IRF έχει από καιρό συναινέσει σε πρόταση του Τask Force Merchant Banking της Πειραιώς να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ, με «φρέσκο χρήμα» από τους μετόχους της IRF και σε συγκεκριμένους όρους αναδιάρθρωσης του δανείου.

Μόνο που, όπως τονίζουν, αφότου δήλωσαν -και μάλιστα εγγράφως- ότι συναινούν σε αυτή την πρόταση, οι εκπρόσωποι της Πειραιώς… εξαφανίστηκαν και ουδέποτε επανήλθαν είτε για να υλοποιήσουν αυτή την πρόταση, που αποδέχτηκε η IRF, είτε για να κάνουν κάποια άλλη! Και τούτο παρά τις προφορικές, αλλά και γραπτές οχλήσεις στελεχών της IRF.

Αντί αυτού, προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε κατάπτωση του ενεχύρου, χωρίς την παραμικρή ειδοποίηση προς την εταιρία και χωρίς να της κοινοποιήσουν ένα επίσημο «notice of default», κατά παράβαση κάθε τραπεζικής δεοντολογίας, όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, κάνοντας λόγο για «ανεξήγητη… πειρατική συμπεριφορά».

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ έγινε επικοινωνία και με την πλευρά της Πειραιώς, από την οποία δεν υπήρξε κανένα σχόλιο, παρά μόνον παραπομπή στη σχετική ανακοίνωση.

Η σύνδεση με την επίμαχη συμφωνία Πειραιώς-KKR

Μπορεί η κίνηση της Πειραιώς να είναι «ανεξήγητη» για την IRF, δεν είναι όμως για όσους έχουν γνώση του τι ακριβώς προβλέπει η δεσμευτική συμφωνία-πλαίσιο της Πειραιώς με την KKR, κάποιες από τις σκανδαλώδεις πτυχές της οποίας έχει ήδη αποκαλύψει το Euro2day.gr.
Σήμερα έρχεται μία ακόμη αποκάλυψη, που κατά πάσα πιθανότητα εξηγεί γιατί η Πειραιώς δεν προχώρησε στο να υλοποιήσει τη ρύθμιση που η ίδια πρότεινε στην IRF, αλλά ούτε και σε κάποια νέα πρόταση, όπως καταγγέλλουν από την IRF. Διότι το δάνειο της IRF συγκαταλέγεται ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνει η δεσμευτική συμφωνία-πλαίσιο με την KKR. Και μέσα στο κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψε στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, αναφέρονται ρητά τα εξής εξόχως αποκαλυπτικά:

- Στη σελίδα 3, εδάφιο 3.2.1, ότι η Πειραιώς συμφωνεί και αποδέχεται να διαβουλεύεται με την KKR «πριν προχωρήσει σε οιεσδήποτε ουσιώδεις (material) ενέργειες εξυπηρέτησης ή αναδιάρθρωσης» σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων, στο διάστημα από την υπογραφή της συμφωνίας, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συναλλαγής.

- Στη σελίδα 39 σε τμήμα της συμφωνίας με τίτλο «Κριτήρια Περιουσιακών Στοιχείων» (Asset Criteria), στο εδάφιο 9, αναφέρεται ότι όσα από τα στοιχεία (σ.σ. διάβαζε δάνεια) περιλαμβάνονται στα «στοιχεία υπό υπερημερία» (defaulting assets), όπως αυτά έχουν καταγραφεί στη συμφωνία, θα παραμείνουν σε υπερημερία, χωρίς από την πλευρά της Πειραιώς να γίνει άρση της υπερημερίας!

Κι αυτό προκειμένου να περιληφθούν στο χαρτοφυλάκιο μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων κατά την υλοποίηση της συναλλαγής. (σ.σ. Είμαστε σίγουροι ότι τα διαβάζει αυτά και η κ. Αναστασία Σακελλαρίου που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα σαν να μην επρόκειτο για δεσμευτική συμφωνία σε αρμονία με τους όρους της οποίας κινείται ήδη η Πειραιώς, αλλά για κάποιο μη δεσμευτικό προσύμφωνο ή… μνημόνιο αλληλοκατανόησης).

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι το δάνειο της Πειραιώς προς την IRF όχι μόνο συγκαταλέγεται στα «δάνεια σε υπερημερία» του υπό μεταβίβαση στην KKR χαρτοφυλακίου, αλλά υπάρχει και ρητή, ονομαστική αναφορά σε αυτό, στη δεσμευτική σύμβαση της τράπεζας με τους Αμερικάνους, ως εξής:

«In relation to the IRF RCF, share pledge agreements relating to the IRF RCF may be enforced by way of a market sale, in accordance with the provisions of Greek Law 3301/2004, as amended and in force, on financial collateral and without a prior approval by the Hellenic Capital Markets Commission being necessary for this purpose in accordance with the provisions of Law 3632/1928 3632/1928 (provided however that for the avoidance of doubt there shall be no right of direct appropriation in respect of the shares that are subject to such share pledges)».

Σε απλά ελληνικά, διότι δεν είμαστε νομικοί, το παραπάνω εδάφιο ξεκαθαρίζει ότι η Πειραιώς είχε, με βάση την από 17/12/2014 δεσμευτική συμφωνία με την KKR, την ευχέρεια να προχωρήσει στην κατάπτωση του ενεχύρου για το δάνειο προς την IRF, κι ότι δύναται να γίνει και market sale, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των ελληνικών νόμων που επικαλείται το εδάφιο.
Εν ολίγοις, παρά τον σάλο που έχουν δημιουργήσει οι αποκαλύψεις του Euro2day.gr, η διοίκηση της Πειραιώς:

- Από τη μια προσπαθεί να δώσει την αίσθηση ότι πρόκειται για μια «συμφωνία-πλαίσιο 'επί της αρχής», αποκρύβοντας ότι πρόκειται για λεπτομερή δεσμευτική συμφωνία που εγκρίθηκε από το Δ.Σ., προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της.

- Κι από την άλλη προχωρά ολοταχώς στις ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας, σε απόλυτη εναρμόνιση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει συμφωνήσει!
Με τον τρόπο αυτό όμως, καθίσταται σαφές μετά και τη σημερινή αντίδραση της IRF, ότι ανοίγουν πλέον νέα νομικά μέτωπα για την Τράπεζα. Κι αυτό καθώς οι διατυπώσεις που χρησιμοποιεί με κάθε επισημότητα η IRF ουσιαστικά προαναγγέλλουν την ενεργό νομική αμφισβήτηση της απόκτησης των μετοχών της MIG από την Πειραιώς.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πραγματικά «καυτά» και με πολλούς αποδέκτες:

- Τι γνώμη έχουν για όλα αυτά τα μέλη του Δ.Σ. της Πειραιώς; Εξακολουθούν να στηρίζουν τις ενέργειες που κάνει το Task Force Merchant Banking, υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου; Αντιλαμβάνονται τις νομικές περιπέτειες στις οποίες οδηγούν; Έχουν τελικά επίγνωση του ότι ενέκριναν μια ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ συμφωνία με την KKR, που τελεί μεν υπό την έγκριση των αρχών και κάποιες άλλες απόλυτα συγκεκριμένες προϋποθέσεις (μεταξύ των οποίων ΔΕΝ περιλαμβάνεται η καταβολή πρόσθετης χρηματοδότησης από την KKR), αλλά οι βασικοί της όροι έχουν συμφωνηθεί και παράγουν πλήρη νομικά αποτελέσματα;

- Oι αρμόδιες εποπτικές αρχές, είτε πρόκειται για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπό την κ. Αναστασία Σακελλαρίου, είτε για την Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, είτε και για το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Γκίκα Χαρδούβελή (θυμίζουμε ότι υπάρχει και το θέμα της σκανδαλώδους συμφωνίας για φοροαποφυγή που αποκαλύψαμε την περασμένη Πέμπτη- για την οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι ενήμερος και ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Δ.Σ. της τράπεζας), τι σκοπεύουν να κάνουν για όσα έχουν συμβεί και έχουν αποκαλυφθεί;

Οι τρεις ανακοινώσεις

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια») ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007, την απόφαση 1/434/3.7.2007 και την Εγκύκλιο 33 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι τη 16.1.2015 η εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εκδότρια την από 16.1.2015 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:
Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας. Υπέρβαση του ορίου του 25%.

Ημερομηνία της συναλλαγής: 14.1.2015.
Γνωστοποιούμενες λεπτομέρειες:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:

Αριθμός μετοχών: 166.666.666.
Αριθμός δικαιωμάτων ψήφου: 166.666.666.
Ποσοστό επί των δικαιωμάτων ψήφου: 17,7849%.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ:

Αριθμός μετοχών: 267.066.666 τις οποίες κατέχει άμεσα.
Αριθμός δικαιωμάτων ψήφου: 267.066.666 τα οποία κατέχει άμεσα.
Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου: 28,4986% το οποίο κατέχει άμεσα.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε 100.400.000 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 10,7137% του μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας, από την «IRF EUROPEAN FINANCE INVESTMENT LTD», κατόπιν δήλωσης κτήσης κυριότητας άρθρου 4 Ν. 3301/2004.

Η δεύτερη ανακοίνωση

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια») ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν. 3556/2007, την απόφαση 1/434/3.7.2007 και την Εγκύκλιο 33 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι την 19.1.2015 η εταιρία «IRF EUROPEAN FINANCE INVESTMENTS LTD» υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εκδότρια την από 19.1.2015 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Διάθεση δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας (μονομερής διάθεση από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.»), συνεπεία της οποίας η συμμετοχή της κατήλθε του ορίου του 5%.

Ημερομηνία της μεταβολής: 14.1.2015
Γνωστοποιούμενες λεπτομέρειες:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:

Αριθμός μετοχών: 137.966.071.
Αριθμός δικαιωμάτων ψήφου: 137.966.071.
Ποσοστό επί των δικαιωμάτων ψήφου: 14,72%.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ:

Αριθμός μετοχών & δικαιωμάτων ψήφου & ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου: Κατώτερα του ελαχίστου ορίου (5%)

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η υποβολή της παρούσης γνωστοποίησης γίνεται σε συνέχεια της από 16 Ιανουαρίου 2015 έγγραφης γνωστοποίησης της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», σε απάντηση σχετικού ερωτήματός της IRF, ότι η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» προέβη μονομερώς, άνευ οιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης της IRF, σε απόκτηση 100.400.000 μετοχών της MIG, κυριότητας της IRF, με «δήλωση κτήσης κυριότητας». Η IRF έχει επιφυλαχθεί ως προς την άσκηση παντός δικαιώματός της, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ανόρθωση πάσης θετικής και αποθετικής ζημίας, καθώς η πράξη αυτή της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» είναι παράνομη και καταχρηστική.

Η τρίτη ανακοίνωση

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια») ανακοινώνει ότι τη 16.1.2015 η «IRF EUROPEAN FINANCE INVESTMENTS LTD» (εφεξής «η IRF»), νομικό πρόσωπο που δύναται να θεωρηθεί ότι έχει στενό δεσμό με πρόσωπα που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα στην Εκδότρια, ήτοι τους κ.κ. Παναγιώτη Θρουβάλα, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, και Αγγελική Φράγκου, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., σύμφωνα με το Ν. 3340/2005 και τις δυνάμει αυτού εκδοθείσες αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της γνωστοποίησε, κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» σε απάντηση σχετικού ερωτήματός της, ότι τη 14.1.2015 η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» προέβη μονομερώς σε απόκτηση 100.400.000 μετοχών της Εκδότριας, κυριότητας της IRF, με «δήλωση κτήσης κυριότητας», καθορίζοντας μονομερώς την τιμή απόκτησης σε 0,2815 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά 28.262.600 ευρώ. Περαιτέρω, η IRF έχει επιφυλαχθεί ως προς την άσκηση παντός δικαιώματός της συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ανόρθωση πάσης θετικής και αποθετικής ζημίας καθώς η πράξη αυτή της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» είναι παράνομη και καταχρηστική.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» – ΕΓΓΡΑΦΟ

Το επιτελείο το πρωθυπουργού καταστρέφει έγγραφα ενόψει εκλογικής ήττας, καταγγέλλει η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικαλούμενη έγγραφο της γ.γ. Πρωθυπουργού που αποδεικνύει την αγορά καταστροφέα εγγράφων.
Όπως αναφέρει η ίδια, «δυο μέρες μετά την διάλυση της Βουλής ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αγοράσει ένα γιγαντιαίο καταστροφέα εγγράφων για να επιταχύνει την μαζική εξαφάνιση ενοχοποιητικών στοιχείων. Όπως αποδεικνύει και η συνημμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, τα υπάρχοντα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν αμέσως να δουλεύουν στο φουλ, χωρίς όμως να καλύπτουν τις »επείγουσες ανάγκες» που δημιούργησε η επερχόμενη εκλογική κατάρρευση Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου».

Παράλληλα στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του πως «επειδή απομένουν στον απερχόμενο πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του μόλις έξι μέρες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους ενημερώνουμε πως, όπως απέδειξε κι ο Κ. Βαξεβάνης, εκτός από επιλήψιμα έγγραφα υπάρχουν και email που δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα…

Ας μην πιστέψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς ότι καταστρέφοντας χαρτιά θα γλιτώσει από ποινικές ευθύνες.
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή της Ελλάδας, αυτές θα τις αποδώσει ο Ελληνικός λαός την ερχόμενη Κυριακή στην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε.».


Η βουλευτής των ΑΝΕΛ καταλήγει λέγοντας «Ας μην πιστέψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς ότι καταστρέφοντας χαρτιά θα γλιτώσει από ποινικές ευθύνες».


                2015-01-19_183220

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δυστύχημα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας με δύο νεκρούς σε ανατροπή νταλίκας [εικόνα]

Δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες βγήκαν από αυτοκίνητο στην εθνική Αθηνών – Λαμίας, όταν κολόνα φωτισμού έπεσε πάνω στο όχημα.

Το απόγευμα της Δευτέρας νταλίκα έκανε προσπάθεια προσπέρασης άλλου φορτηγού στο ρεύμα προς Λαμία με αποτέλεσμα να πέσει σε νησίδα με κολόνα φωτισμού, η οποία έπεσε στο αντίθετο ρεύμα και διεμβόλισε διερχόμενο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα.

Οι νεκροί έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ ενώ οι τραυματίες υποβάλλονται σε κλινικούς ελέγχους στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με την κατάστασή τους να μην θεωρείται σοβαρή. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα και στα δυο ρεύματα της εθνικής.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως η τρόικα κυβερνούσε με mail

Τις «ειδικές σχέσεις τρίτου τύπου» ανάμεσα στην απερχόμενη κυβέρνηση και την τρόικα καταδεικνύουν mail μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και εκπροσώπων της τρόικας. Οι τελευταίοι διατυπώνουν τις απαιτήσεις τους με mail, ενώ κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι τα μέτρα τα οποία παίρνονται να μην τίθενται υπό την έγκριση του Κοινοβουλίου και να πλασάρονται καταλλήλως στην κοινή γνώμη.

Πρωταγωνίστρια στα mail , που έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Hot Doc, είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, η οποία, παραγκωνίζοντας τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, γίνεται προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά.

Για τις ομαδικές απολύσεις

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ Στρατινάκη και Σαμαρά το μεγαλύτερο μέρος αφορά στις ομαδικές απολύσεις. Η Στρατινάκη προτείνει στον Σαμαρά χειρισμούς για να βγάλουν την κυβέρνηση από το αδιέξοδο των ομαδικών απολύσεων, που ζητάει η τρόικα. Δηλαδή, προτείνει κινήσεις, ώστε το θέμα να μην κριθεί στο Κοινοβούλιο, αλλά το τελευταίο να παρακαμφθεί. Προτείνει, μάλιστα, στον πρωθυπουργό το "αφήγημα" που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη. Για το θέμα των απολύσεων υπάρχει και σχετικό mail του Ματίας Μορς, του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, στις 12 Δεκεμβρίου 2013, ο οποίος δίνει οδηγίες για τον τρόπο που θα ρυθμιστεί το θέμα.

Νωρίτερα στις 27 Νοεμβρίου του 2013, σύμφωνα πάντα με το Hot Doc, η Άννα Στρατινάκη στέλνει στο πρωθυπουργικό γραφείο ένα έγγραφο «ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ». Παραλήπτες στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι η γραμματέας του πρωθυπουργού, Κατερίνα Σινάνογλου, και ο σύμβουλός του, Σταύρος Παπασταύρου. Στο κείμενο, που επισυνάπτεται στο mail, η Στρατινάκη προτείνει, μετά από συνάντηση με την τρόικα, τρόπο για να περάσουν οι ομαδικές απολύσεις χωρίς να εμφανιστούν ως τέτοιες. Στόχος της πρότασης είναι να μην μπει το θέμα ως νόμος στο Κοινοβούλιο, αλλά να κρυφτεί, ώστε απ’ ό,τι φαίνεται να ικανοποιηθεί η τρόικα. Γράφει συγκεκριμένα: «Δεν θα ήταν συνεπές να προκληθεί κοινοβουλευτική ανωμαλία, όταν μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις που μας δίνουν το επιδιωκόμενο. Η έκδοση εγκυκλίου, που μπορεί να γίνει άμεσα ερμηνεύοντας το άρθρο 3 του νόμου 1387/1983, όπως ισχύει, μας κλείνει το κενό που υπάρχει».

Λίγο παρακάτω στο κείμενο, σημειώνει η γενική γραμματέας πώς μπορεί να παρακαμφθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας που έχει ο υπουργός, δηλαδή το δικαίωμά του να μην υπογράφει τις ομαδικές απολύσεις. «Σύμφωνα με το νόμο, “ο εργοδότης μπορεί να πραγματοποιήσει ομαδικές απολύσεις στην έκταση που καθορίζει η απόφαση του Νομάρχη ή του Υπουργού Εργασίας”. Σε κάθε περίπτωση, αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του νόμου για έκδοση Υπουργικής Απόφασης, τότε ενεργοποιείται το επόμενο εδάφιο της διάταξης σύμφωνα με το οποίο “εάν δεν εκδοθεί τέτοια απόφαση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, οι ομαδικές απολύσεις πραγματοποιούνται στην έκταση που δέχθηκε ο εργοδότης κατά τις διαβουλεύσεις”, δηλαδή με ό,τι αυτός είχε προτείνει εξ αρχής. Συνεπώς, ένα θέμα που μπορεί άμεσα να επιλυθεί, γιατί να του δώσουμε άλλη διάσταση;». Στη συνέχεια, η Στρατινάκη προτείνει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός εξεταζόμενων όρων για τις αιτήσεις ομαδικών απολύσεων, ένα νέο δηλαδή Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, η σύνθεση του οποίου δημιουργεί συσχετισμούς των απολύσεων.

Στις 12 Δεκεμβρίου ο Ματιάς Μορς στέλνει ένα ακόμη mail προς τους Στουρνάρα και Βρούτση για τις ομαδικές απολύσεις. Προτείνει να «πειραχτεί» το υπάρχον νομικό πλαίσιο (όπως πρότεινε η Στρατινάκη). Στις 26 Φεβρουαρίου, με υπουργική απόφαση, η αρμοδιότητα για τις ομαδικές απολύσεις μεταφέρεται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή στην Στρατινάκη. Δύο ημέρες αργότερα ακολουθεί ένα ακόμη mail από την Στρατινάκη προς τον πρωθυπουργό στο οποίο προτείνεται ο τρόπο για να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη η απαίτηση της τρόικας ως απόφαση της κυβέρνησης:

Όπως αναφέρεται στο mail, που δημοσιεύει το Hot Doc: «Επειδή τις σκέψεις μου με πάσα ειλικρίνεια Σας τις καταθέτω, πιστεύω ότι ως κύρια βάση κατά την διαπραγμάτευση δεν πρέπει να παρατήσουμε, αλλά να υποστηρίξουμε με σθένος την “κατασκευή” μας, απαιτώντας αναλογούντα χρόνο για crash test (τουλάχιστον 6μηνο) και να κριθούμε εκ των αποτελεσμάτων μας, αλλά επικουρικώς σε περίπτωση που πρέπει να νομοθετήσουμε με το στοιχείο του κατεπείγοντος, και δεν καταφέρουμε στη διαπραγμάτευση να πάρουμε χρόνο, ώστε η δράση να μετατεθεί, ως προς την αξιολόγησή της χρονικά πιο κάτω, κατά την άποψή μου το “αφήγημα” μπορεί να λέει το εξής:

-ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

-ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΩΡΙΜΟΥ ΤΡΙΜΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ».

«Δηλώνω παρούσα σε κάθε δυσκολία, δεν κιοτεύω, σκέφτομαι, αγωνίζομαι και μάχομαι αγόγγυστα, όπως όλη Σας η ομάδα, όπως Εσείς που μας δίνεται το παράδειγμα. Υ.Σ. (Τώρα συνειδητοποιώ και εγώ με τη σειρά μου πόσους νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους και επικαιροποιήσεις έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια στα εργασιακά)», κλείνει το mail της Στρατινάκη.

Η «ειδική αποστολή» σε ΑΓΕΤ και Χαλυβουργία
Όπως προκύπτει από τα mail η Στρατινάκη είχε αναλάβει και την ειδική αποστολή να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Το Hot Doc γράφει: “Η ΑΓΕΤ είχε ζητήσει να γίνουν ομαδικές απολύσεις, αλλά το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δεν τις είχε εγκρίνει. Η Στρατινάκη, όπως περιγράφει στο mail της στον πρωθυπουργό, επικοινωνεί με τους βιομηχάνους και τους καθοδηγεί στο τι να κάνουν.” Σκοπός των επαφών είναι να ικανοποιηθεί η τρόικα με την ενεργοποίηση των ομαδικών απολύσεων.

«Ήρθα σε επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους της ΑΓΕΤ, που τους ενημέρωσα για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, την οποία μάλιστα αγνοούσαν πλήρως. Μετά τη νομική συζήτηση φάνηκε να συμφωνούν στο να προτείνουν στον πελάτη τους μια αίτηση θεραπείας επί της παλιάς απορριπτικής απόφασης του Υπουργού Εργασίας στο αίτημά τους για ομαδικές απολύσεις, μια και κατάλαβαν ότι η απόφαση του ΑΣΕ δημιουργεί νέα πραγματικά δεδομένα, τα οποία δεν υπήρχαν πριν από ένα χρόνο, πράγμα που όπως υποστήριξα, επιτρέπει στη διοίκηση μετά από ενεργοποίηση του αντίστοιχου ένδικου μέσου να “ξανακρίνει”, υπό νέους όρους πλέον το αίτημά τους. Συνεπώς αναμένω εξέλιξη. Ο λόγος που πρότεινα το ένδικο βοήθημα της αίτησης θεραπείας, ήταν διότι ήθελα να μην χάσουν χρόνο με 20ήμερη επαναληπτική διαβούλευση, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν εντάσεις και καθυστερήσεις», γράφει σε mail της για την επαφή της με την ΑΓΕΤ.

Για την επαφή της με τη βιομηχανία «Χαλυβουργία» του Μάνεση, η Στρατινάκη γράφει στον πρωθυπουργό: «Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2014, επικοινώνησα με τον κ. Μάνεση της Χαλυβουργίας, που επίσης του εξήγησα τη νέα απόφαση του ΑΣΕ την οποία τη γνώριζε, όπως μου είπε, και με πληροφόρησε ότι εντός της ημέρας θα καταθέσει αίτημα ομαδικών απολύσεων για να ξεκινήσει η 20ήμερη εκ του νόμου περίοδος διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους».

Στην ίδια ηλεκτρονική επιστολή, όπως γράφει το Hot Doc, η Στρατινάκη προτείνει στον Σαμαρά να μετατεθεί στην ίδια, ως γενική γραμματέα και πρόεδρο του ΑΣΕ, η αρμοδιότητα εγκρίσεων των απολύσεων. Πράγμα που ο πρωθυπουργός κάνει. Έτσι, όταν η Χαλυβουργία του Μάνεση καταθέτει αίτηση ομαδικών απολύσεων, μετά την προτροπή της Στρατινάκη, το ΑΣΕ, με πρόεδρο τη Στρατινάκη, εγκρίνει τις απολύσεις. Η κυρία Στρατινάκη, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι εφημερίδες εκείνες τις μέρες, «επείσθη από την επιχειρηματολογία της εταιρίας για την ανάγκη ομαδικών απολύσεων».

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝTOKOYMENTO: Άδεια δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός» με... διαταγή του υπηρεσιακού υπουργού

Αδεια δόμησης στην Ελληνικός Χρυσός από το... παράθυρο και μάλιστα την ύστατη στιγμή επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση. Μετά τις απειλές στελεχών της «Ελληνικός Χρυσός» προς τον προϊστάμενο της πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη, έρχεται ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός και διατάσσει τους υπαλλήλους του δημοσίου να «τελειώσουν» την υπόθεση.   


Συγκεκριμένα, με έγγραφο που δημοσιεύει το www.stokokkino.gr αποκαλύπτεται πως ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταγαράς, διατάσσει χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, υπαλλήλους της Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη να χορηγήσουν άδεια δόμησης κτηριακών εγκαταστάσεων (για το εργοστάσιο εμπλουτισμού) στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις απειλές στελεχώς της εταιρίας που την περασμένη εβδομάδα πήγαιναν καθημερινά στο γραφείο του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, απειλώντας τον ότι αν δεν εκδώσει την άδεια πριν από τις εκλογές θα τον καταγγείλουν στον εισαγγελέα διαφθοράς.  


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"ΒΟΜΒΑ" από τον ΟΑΕΔ: ΤΕΛΟΣ το επίδομα ανεργίας!

Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών  έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ" όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ: Υστερία κοροϊδίας και αλητείας…

Ο Σαμαράς και το κόμμα του, ξεπέρασαν κάθε όριο κυνισμού, εμπαιγμού και προσβολής της νοημοσύνης μας…
Μια κυβερνητική συμμορία αδίστακτη όπου η φρενοβλάβεια της κοροϊδίας ξεπερνάει και τα όρια της αλητείας…
Μας υπόσχεται …προεκλογικά, αυτή η κυβερνητική συμμορία, «ελαφρύνσεις», «μειώσεις φόρων», «θέσεις εργασίας» και άλλα τέτοια παραμύθια για μικρά παιδιά…


Είναι κυβέρνηση (όχι αντιπολίτευση) και προωθεί αφηνιασμένα κάθε δολοφονικό μέτρο, σπέρνει τη ΦΡΙΚΗ, και μας …ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ για το αύριο (αν θα γίνει πάλι κυβέρνηση) «ελαφρύνσεις»: Από αυτά που ψήφιζε μέχρι τώρα, ακόμα και μέχρι χθες στον Προϋπολογισμό!!!

Μας υπόσχεται δηλαδή ο Σαμαράς ότι θα αναιρέσει τον Προϋπολογισμό που ψήφισε πριν λίγους μήνες: Τέτοια φρενοβλάβεια ΑΠΑΤΗΣ και ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ…

Τόσο ηλίθιο περνάει ο Σαμαράς τον ελληνικό λαό;

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…


Επειδή μας είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά σε τέτοιο κυνικό και ξετσίπωτο δούλεμα, διαβάστε το παρακάτω, ψύχραιμο και νηφάλιο, άρθρο του «Καρτέσιου». 
Το πήραμε από δω

Τι συζητάμε;
 

Η Νέα Δημοκρατία κάνει μία προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενη ελαφρύνσεις. Υπόσχεται διάφορα για μειώσεις φόρων, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας. Θα είχε κάθε λογική να συμβαίνει αυτό μόνο στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση και διεκδικούσε την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Όμως η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση και δείχνει να το ξεχνάει. Δείχνει, επίσης, να ξεχνάει ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015 ο οποίος ήδη «τρέχει». Σύμφωνα με αυτόν τον προϋπολογισμό... που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε, το 2015 τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά σε φόρους ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αυτόν τον προϋπολογισμό που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε, η δήθεν μείωση κατά 30% της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, σημαίνει ουσιαστικά επέκταση του μέτρου για δύο επιπλέον έτη (2015-2016), τουτέστιν μονιμοποίηση ακόμη ενός έκτακτου φόρου.

Σύμφωνα με αυτόν τον προϋπολογισμό που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε, οι δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη είναι μειωμένες κατά 3,2% (ή 459 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με την εκτίμηση για το 2014 και παρ’ όλα αυτά οι προβλέψεις περί πραγματικού πλεονάσματος παραμένουν σε επίπεδο ευχολογίου καθώς, για παράδειγμα, αναμένεται τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. να εμφανίσουν ανοδική τάση το 2015 κατά 519 εκ. ευρώ ή 3,7% σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν τον προϋπολογισμό που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε, το μόνο βέβαιο είναι η περαιτέρω υπερφορολόγηση, η μείωση δαπανών για τη δημόσια Υγεία και λοιπών δομών του όποιου κοινωνικού κράτους απέμεινε. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση. Ούτε αμφισβήτηση χωράει, ούτε υποκειμενικές προσεγγίσεις. Είναι όλα καταγεγραμμένα στον επίσημο προϋπολογισμό του κράτους για το 2015 που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ψήφισε.

Με αυτό το δεδομένο δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συζητάμε. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούν για μία ακόμη φορά να διαψεύσουν την πραγματικότητα, να μας πείσουν ότι δεν ήταν κυβέρνηση το 2014 και ότι δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2015 τον οποίο τώρα αναιρούν μέσω των προεκλογικών τους υποσχέσεων και αποδομούν το δικό τους δημιούργημα με κάθε λέξη που λένε.

Είναι και νοσηρό αυτό που συμβαίνει, αλλά κυρίως είναι προσβλητικό για όλους τους πολίτες. Όταν ακόμη και ο «παραμένω ψηφοφόρος της ΝΔ» και πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, δηλώνει πως «Οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις είναι δυσανάλογα μικρές των υπέρμετρων επιβαρύνσεων της τελευταίας τετραετίας και της συρρίκνωσης του πραγματικού εισοδήματος και προϊόντος», τότε τι χρειάζεται να πούμε εμείς οι υπόλοιποι;

Αναρωτιέμαι, σε ποιον πραγματικά απευθύνεται ο Αντώνης Σαμαράς αν όχι μόνο σε μπαμπουίνους ή κουφότυφλους εκατομμυριούχους; Πόσο δύσκολο είναι να δουν κάποιοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς αυτοπαγιδεύτηκε κάτω από τη φούστα της Μέρκελ; Κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού και την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενδέχεται να περάσει το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει μαζική αγορά κρατικών χρεών από την ΕΚΤ και παροχή φρέσκου χρήματος. Οι Βρυξέλλες αντιλήφθηκαν αυτό που ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να παραδεχθεί για τη χώρα του. Ότι ασφυκτιά!

Προσέξτε λίγο: Σε αυτό το πρόγραμμα, ουσιαστικά διάσωσης των χωρών του Νότου, η μόνη που αντιδρά και ζητά την εξαίρεσή της είναι η Γερμανία με το επιχείρημα «πως υπάρχει κίνδυνος ο γερμανός φορολογούμενος να πρέπει να φανεί αλληλέγγυος σε ξένα χρέη». Ποιος, λοιπόν, σοβαρός Έλληνας ψηφοφόρος θα εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σαμποτάρει και αυτή την ευκαιρία για την Ελλάδα, με τον ίδιο τρόπο που αποδεδειγμένα σαμποτάρισε ανάλογες ευκαιρίες διαπραγμάτευσης με την Γερμανία;

Ο Αντώνης Σαμαράς για τους δικούς του λόγους – που κάποτε θα τους μάθουμε – είναι εξαρτημένος από τη Μέρκελ και αυτό δεν περιέχει καμία συναισθηματική υπερβολή. Θυμηθείτε πώς υποδεχόταν τη Μέρκελ στην Αθήνα κλείνοντας ολόκληρη την πόλη ωσάν να ήταν το πάρκο της. Θυμηθείτε πώς παρουσιαζόταν μπροστά στη Μέρκελ όταν πήγαινε να την παρακαλέσει στο Βερολίνο.

Ας μη γράψω άλλα. Μόνο ένα πράγμα θέλω να σε ρωτήσω αγαπητέ ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Εσένα, ως πολίτη και φορολογούμενο, πόσες φορές ο Αντώνης Σαμαράς σού ζήτησε συγνώμη, αναγνωρίζοντας έστω κι ένα μόνο λάθος του, λέγοντας «Ουδείς αναμάρτητος» όπως έπραξε μπροστά στη Μέρκελ σκύβοντας το κεφάλι του ταπεινά; Καμία! Ξέρεις γιατί; Λυπάμαι που θα στο πω ωμά, αλλά επειδή σε βλέπει σαν μαλάκα. Και πάλι συγγνώμη που στο είπα, αλλά τι να κάνω αφού δεν το καταλαβαίνεις μόνος σου;

Ε και αφού δεν το καταλαβαίνεις ότι ο Σαμαράς υπόσχεται να μην εφαρμόσει τον προϋπολογισμό που ο ίδιος ψήφισε κι ακόμη τον εμπιστεύεσαι…. τι να συζητάμε τώρα;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μας φτύνουν ή βρέχει; (εξαιρετικό!)

Μια μόλις βδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισαν και οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες να κρεμάσουν τα άπλυτά τους στο μπαλκόνι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραπεζική ελίτ της χώρας προσφεύγει στον ELA.(Emergency Liquidity Assistance)
 

Έγινε για πρώτη φορά το 1997 και μετά το ’11 και το ’12.

Όμως είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες αλλά και...
πρώτη είδηση στα δελτία των 8:00.


Δεν τους βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις; Χρειάζονται περισσότερο αίμα; Περισσότερο φόβο; Περισσότερη υποταγή;

Ποιος μπορεί να ξέρει;

«Τίποτε δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ο πολίτης» αναφέρεται σε κάποια παράγραφο στο μνημόνιο Ι ή ΙΙ.

Η ζωή μας φτηνότερη και από τα σκουπίδια.

Το σπίτι μας, η περιουσία μας, ασήκωτο βάρος.

Η παγωνιά στα σπίτια και στις καρδιές μας ανυπόφορος σύντροφος.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας στο έλεος αυτών που υποστηρίζουν ότι είναι δανειστές μας.

Το δικαίωμά μου στο να εκφράσω την γνώμη μου μέσω της ψήφου θυμίζει έντονα στίχους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Κανένα δικαίωμα.

Μόνο η υποχρέωση εκπλήρωσης της κάθε απαίτησης των δανειστών.

Γιατί δεν ζητούν μόνο χρήματα.

Απαιτούν και αλλαγή τρόπου ζωής.

Το ονομάζουν προ-απαιτούμενα.


Λιγότερη παιδεία, καθόλου Υγεία, απασχόληση και όχι εργασία, απαγορευμένος καρπός ο συνδικαλισμός, φιλοδωρηματική σύνταξη.

Και μια μόλις βδομάδα πριν τις εκλογές μπαίνουν στην εκλογική αρένα και οι λεγόμενες συστημικές Τράπεζες.

Οι Τράπεζες που λίγους μόνο μήνες πριν είχαν περάσει με επιτυχία τα stress test της ΕΚΤ.

Υπ’ ατμόν οι μικροκαταθέσεις, υπ’ ατμόν οι μισθοδοσίες των εταιρειών γιατί βλέπεις οι υποταχτικοί πρέπει να πληρώνονται μόνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Είναι ποιο ασφαλές. Έτσι μας είπαν και τους δώσαμε δίκιο.

5 χρόνια.

5 χρόνια τώρα μας φτύνουν, και εμείς πιστέψαμε πως απλά βρέχει.  


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του Norman Atlantic (video)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το εσωτερικό του Norman Atlantic.
Βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε δείχνει  αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε μάζες καμένων σιδερικών….

            

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο «τυφλός» βρήκε το…φως του – Έπαιρνε επίδομα τυφλότητας και οδηγούσε

Μια ακόμη απίστευτη υπόθεση «μαϊμού» επιδομάτων έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβε, σε περιοχή της Αττικής, έναν 78χρονο Ελληνας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα επίδομα τυφλότητας από Δήμο της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 78χρονος συνταξιούχος λάμβανε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα, μηνιαίο επίδομα τυφλότητας, περίπου 320 ευρώ, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου της Δυτικής Αττικής, η οποία ανανεώθηκε το 2010, εφ’ όρου ζωής.

Επίσης, από την εμπεριστατωμένη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι ο 78χρονος είχε ανανεώσει την άδεια ικανότητας οδήγησης κατά τα έτη 2006, 2009 και 2012.

Προχθές το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας τον εντόπισαν να οδηγεί το αυτοκίνητο της συζύγου του και τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμού του δικαιούχου έως και τον Δεκέμβριο 2014, ανέρχεται στις 36.234 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια Ανάκριση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!