EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Αγρότης έβαλε στην τσέπη 7,9 εκατ. ευρώ από πλαστά τιμολόγια

Έναν αγρότη, που φέρεται ότι απέσπασε από επιδοτήσεις ποσό 7,9 εκ. €, καταθέτοντας πλαστά τιμολόγια, συνέλαβαν σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το magnesia news.gr, πρόκειται για έναν 63χρονο Έλληνα, κάτοικο της περιοχής Αλμυρού, ο οποίος – αν και αναζητήθηκε από την Αστυνομία δεν εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες – οπότε παρουσιάστηκε σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη.
Ο δράστης που είναι ειδικού καθεστώτος (δηλαδή μη υπόχρεος στην τήρηση βιβλίων), οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Μercedes ανακαλεί οχήματα- Ποια μοντέλα αφορά [λίστα]

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων MERCEDES-BENZ.

Τα μοντέλα που αφορά η ανάκληση είναι :

M-Class (BR 166),
SLK (BR 172),
C-Class (BR 204,205),
GLK (BR 204),
E-Class (BR 207,212),
CL (BR 218),
S-Class (BR 221,222),
CLA (BR 117),
GLA (BR 156),
A-Class (BR 176),
B-Class (BR 246),
Vito,
Viano,
V-Class
Sprinter με κινητήρα ΟΜ651.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 589 οχήματα, ημερομηνίας παραγωγής από 02/2009 έως 11/2014, στα οποία ενδέχεται λόγω τοποθέτησης ενός λανθασμένου στεγανοποιητικού δακτυλίου να προκληθεί διαρροή λαδιού από τον εντατήρα καδένας του κινητήρα. Σε περίπτωση υπέρβασης του κατώτατου ορίου της στάθμης λαδιού στον κινητήρα, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί, σε περίπτωση μεγάλης διαρροής λαδιού, η πιθανότητα να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα. Γι αυτό το λόγο, γίνεται προληπτικά στα πλαίσια ανάκλησης, αντικατάσταση του στεγανοποιητικού δακτυλίου του εντατήρα καδένας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του στεγανοποιητικού δακτυλίου του εντατήρα καδένας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων Δημοσίου

Υπό διαρκή αξιολόγηση θα βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και από τα αποτελέσματά της θα εξαρτώνται η οριστική πρόσληψη, οι προαγωγές, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, οι μετακινήσεις και η επιλογή εκείνων που θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις. Οι διαδικασίες, οι τρόποι αξιολόγησης και η συσχέτιση των αποτελεσμάτων με την επαγγελματική και μισθολογική ανέλιξη κάθε υπαλλήλου, καθορίζονται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι: «Το νέο σύστημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθήσαμε και θεσμοθετήσαμε τους τελευταίους 18 μήνες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» ενώ επισήμανε ότι «με την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης, η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της Διοίκησης θα αυξηθούν συνολικά, καθώς η εφαρμογή του διευκολύνει τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αναβαθμίζει και ενισχύει τις δεξιότητες και ικανότητες όλων των υπαλλήλων, παρέχει ισχυρά κίνητρα και επιβράβευση και προάγει την κουλτούρα της συνεργασίας και του διαλόγου στη δημόσια διοίκηση».

Τόνισε επίσης ότι: «Συνεπής στη δέσμευσή μου και παρά το γεγονός ότι την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται ο παρών κύκλος της κυβέρνησης, θέτω σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για το νέο, μόνιμο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων. Έχοντας ρητά δεσμευτεί από τον Απρίλιο του 2014 ότι στις αρχές του 2015 θα πρότεινα ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης που θα αντικαθιστούσε το ισχύον μεταβατικό και θεωρώντας ότι η διοίκηση έχει συνέχεια, κάνω σήμερα πράξη αυτή μου τη δέσμευση».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου

Στόχος του νόμου είναι η εισαγωγή ενός συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
Είναι εργαλείο ενίσχυσης της ορθολογικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Αποτελεί πλατφόρμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υπαλλήλων.
Προσδιορίζει, εντοπίζει και αναδεικνύει την εξαιρετική απόδοση.
Παρέχει τις αντικειμενικές και αξιόπιστες πληροφορίες στη Διοίκηση, ώστε να αποφασίζει για τις προαγωγές των υπαλλήλων και άλλες υπηρεσιακές μεταβολές.
Είναι ένα σύστημα απλό, εύχρηστο και θα λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Επισημαίνεται δε ότι το προτεινόμενο νέο σύστημα αντιμετωπίζει τις παθογένειες των προηγούμενων, καθώς έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο όχι μόνον αξιολόγησης της απόδοσης, αλλά και αξιοποίησης των υπαλλήλων. Η εφαρμογή του παράγει αποτελέσματα και είναι συνδεδεμένη με την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων.

Το νέο σύστημα γεννά αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Από το αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου θα απορρέει ένα Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης και ένας χαρακτηρισμός της απόδοσης. Το Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης αντικατοπτρίζει τη συνολική προσέγγιση των εμπλεκομένων μερών στην αξιολόγηση. Το συντάσσει ο αξιολογητής και περιλαμβάνει τις προτεινόμενες ενέργειες για εκπαίδευση και ανάπτυξη του αξιολογούμενου, για τη διάρκεια του επομένου έτους. Καταγράφει επίσης το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Σημασία έχει οι προτεινόμενες ενέργειες να έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον αξιολογούμενο. Η υλοποίηση του Ατομικού Πλάνου Ανάπτυξης είναι υποχρεωτική και αναβαθμίζει τις δεξιότητες και τις ικανότητες κάθε υπαλλήλου.

Ο χαρακτηρισμός της απόδοσης λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές, αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων (γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών), αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο συμμετοχής στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας) και καθορίζει την οριστική πρόσληψη ή μη των δόκιμων υπαλλήλων. Ειδικά για τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η απόδοση υπερβαίνει τις απαιτήσεις της θέσης, η διοίκηση επιφυλάσσει ταχεία επαγγελματική εξέλιξη για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται. Σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης συμμετέχουν ο αξιολογούμενος, ο αξιολογητής (άμεσος προϊστάμενος) και ο προϊστάμενος του αξιολογητή. Η διαδικασία ξεκινάει από τον αξιολογούμενο, ο οποίος λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στη διαδικασία ανάπτυξης και αξιολόγησής του, καταθέτοντας τις προσωπικές του απόψεις και τη δική του οπτική σε σχετικό έντυπο.

Κατά το υπουργείο, τα κριτήρια απόδοσης εξετάζονται με βάση την εργασιακή συμπεριφορά που επέδειξε ο αξιολογούμενος κατά τη διάρκεια της περιόδου αξιολόγησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός τελικού χαρακτηρισμού του υπαλλήλου. Χαρακτηρισμός «άριστα» θα απονέμεται μόνο στον υπάλληλο που επιτυγχάνει αποτελέσματα πολύ ανώτερα των αναμενόμενων, αναγνωρίζεται ως ειδικός στον χώρο του, συνδράμει τους άλλους να πετύχουν ποιοτικά αποτελέσματα και επιπλέον, είναι σε θέση να προβλέπει προβλήματα και να υλοποιεί ανάλογες προληπτικές ενέργειες. Οι υπάλληλοι των οποίων η απόδοση θα χαρακτηριστεί άριστη, θα απολαμβάνουν ειδική ταχεία εργασιακή εξέλιξη.

Τέλος, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι με την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της διοίκησης θα αυξηθούν συνολικά, καθώς η εφαρμογή του διευκολύνει τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αναβαθμίζει και ενισχύει τις δεξιότητες και ικανότητες όλων τον υπαλλήλων, παρέχει ισχυρά κίνητρα και επιβράβευση και προάγει την κουλτούρα του διαλόγου και της συνεργασίας στη διοίκηση.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανάκληση επικίνδυνων ελαιόλαδων

Την ανάκληση μη κανονικών και νοθευμένων ελαιόλαδων ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ και πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει τα εξής:

"Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις :

Α) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΛΑΚΩΝΙΑ
Β) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Γ) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Όμως, από την εξέτασή τους, προέκυψε ότι είναι ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΞΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΙΠΑΡΗ ΥΛΗ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΕ, 5ο χλμ. ΓΥΘΕΙΟΥ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ».

Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-4-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝ/ ΝΟΣ, ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».

Γ)  Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ, 20o ΣΠΑΡΤΗΣ – ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».

Τα ανωτέρω σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ, οδός Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16, ενώ διατίθεντο από την εταιρία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν".

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κροατία διαγράφει τα χρέη των φτωχών

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε υπερήφανος για αυτή την εξέλιξη.
Όπως είπε ο κ. Μιλάνοβιτς, είναι η πρώτη φορά που η κροατική κυβέρνηση συμμετείχε σε ένα τέτοιο έργο, το οποίο δεν θα μπορούσε να έχει τη συγκεκριμένη έκβαση, χωρίς την καλή θέληση και τη συνεργασία των δημάρχων.

Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο κ. Μιλάνοβιτς, οι δήμαρχοι της Ριέκα, του Σπλιτ και του Όσιγιεκ, ο αντιδήμαρχος του Ζάγκρεμπ, οι επικεφαλής των ταχυδρομείων και της επιχείρησης ηλεκτρισμού και στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης (HRT).

Ανάλογες συμφωνίες πρόκειται να υπογραφούν με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και με τράπεζες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις συμφωνίες, το ανώτατο όριο για τη διαγραφή χρεών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και δημόσιες επιχειρήσεις είναι 10.000 και 25.000 κούνα, αντίστοιχα.

Το συνολικό χρέος των πολιτών που καλύπτει το συγκεκριμένο "σχήμα" είναι περίπου 1,5 δισ. κούνα (στις 30 Σεπτεμβρίου 2014), ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι "παγωμένοι" για περισσότερο από ένα έτος.

Μέτρα και για δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Η κροατική κυβέρνηση θα προτείνει στη Βουλή τροποποιήσεις στο νόμο για τα καταναλωτικά δάνεια, που θα καθορίζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο στα 6,39 κούνα για διάρκεια ενός έτους, με επιβάρυνση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο κ. Μιλάνοβιτς υπογράμμισε ότι "στη διάρκεια του επόμενου έτους μπορούμε να συνομιλήσουμε για τη μετατροπή των δανείων συνδεδεμένα με ελβετικό φράγκο σε κούνα", όμως, πρόσθεσε, μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί και τη συναίνεση της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας (ΗΝΒ), επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Hina.

Οι δηλώσεις του κ. Μιλάνοβιτς, έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, της ΗΝΒ και των εμπορικών τραπεζών για το θέμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της ΗΝΒ, η συνολική αξία των δανείων που είναι συνδεδεμένα με ελβετικό φράγκο ήταν στα 23,7 δισ. κούνα (στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2014) και περισσότερο από το 92% ελήφθησαν από πολίτες. Το μεγαλύτερο μερίδιο των δανείων αυτών είναι στεγαστικά.

Από στοιχεία της κοινωνικής οργάνωσης Franak, που εκπροσωπεί δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, προκύπτει ότι υπάρχουν περίπου 60.000 δάνεια συνδεδεμένα σε αυτό το νόμισμα και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελβετικό φράγκο μπορούν να επηρεάσουν από 200.000 μέχρι και 300.000 πολίτες στην Κροατία.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πακέτο λύσεων για την απάτη-μαμούθ

ΣKANΔAΛO AΣΠIΣ

Kραυγή αγωνίας υψώνουν τα θύματα του «Έλληνα Mέιντοφ» Παύλου Ψωμιάδη, που μέσα από το σκάνδαλο μαμούθ της Aσπίς βρέθηκαν σε μια νύχτα στο κενό, χάνοντας ασφαλιστικές καλύψεις και αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Tο σκάσιμο μιας από τις μεγαλύτερες «φούσκες» της μεταπολίτευσης, μετέτρεψε σε κουρελόχαρτα 300.000 περίπου ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, ύψους τουλάχιστον 250 εκ.,οδηγώντας σε απόγνωση τους δικαιούχους που μαζί με τις οικογένειές τους υπερβαίνουν τις 800.000. Όλοι αυτοί, πέντε χρόνια τώρα, έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ κυβερνήσεων και Δικαιοσύνης.

Oι εκατοντάδες χιλιάδες εξαπατημένοι πολίτες αγωνίζονται οργανωμένοι σε συλλόγους, βρίσκοντας «τοίχο» στο ελλιπές θεσμικό πλαίσιο του κράτους που υποτίθεται ότι ασκεί εποπτικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, στην ολιγωρία της πολιτικής εξουσίας, αλλά και στην ατέλειωτη γραφειοκρατική διελκυστίνδα.

Έτσι, ενώ έχει κατοχυρωθεί, με νόμο, το δικαίωμα των δικαιούχων ασφάλισης ζωής των AΣΠIΣ Πρόνοια και Commercial Value να πάρουν το 70% της αξίας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους από το Eγγυητικό Kεφάλαιο Zωής, αφαιρώντας ό,τι είναι να λαμβάνουν από το προϊόν της εκκαθάρισης, ουσιαστικά δεν έχουν πάρει τίποτα.

Παράλληλα, το ΣτE, το Nοέμβριο, αν και αποδέχθηκε την ευθύνη πλημμελούς κρατικής εποπτείας απέκλεισε τη δυνατότητα διεκδίκησης αποζημίωσης από το Δημόσιο, «παραπέμποντας» για το 70% αποκλειστικά στο E.K.Z.

Eπιπλέον, μέχρι σήμερα λόγω είτε ασαφειών του νομικού πλαισίου είτε έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος, δεν υπήρξε λύση στο θέμα της αναδοχής των συμβολαίων από άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.

OI YΠOΣXEΣEIΣ NΔ

O «Σύλλογος Zημιωθέντων Aσφαλισμένων του Oμίλου Aσπίς Πρόνοια», ζητάει κατ αρχήν την τήρηση των δημόσιων δεσμεύσεων της NΔ, τον Iούνιο του 2012, που επί 2,5 χρόνια έμειναν στο «χρονοντούλαπο». Tότε ο βασικός πυλώνας της σημερινής συγκυβέρνησης υποσχόταν νομοθετική πρωτοβουλία για ειδική χρηματοδότηση προς ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη μετατροπή του Eγγυητικού Kεφαλαίου Zωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των πτωχευμένων ή υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, όπως γίνεται στη Γερμανία.

Θα αναζητούσε ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που αυτά δεν καλύπτονται από τις εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Eγγυητικό Kεφάλαιο Zωής. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνταν γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχιζόταν η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνταν μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα.

Eπιπλέον, θα δινόταν πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. H NΔ, αναγνωρίζοντας τότε το τεράστιο κοινωνικό και συστημικό πρόβλημα από την κατάρρευση της Aσπίς μιλούσε για «πλήρη κάλυψη και με χρονικό ορίζοντα το ταχύτερο δυνατό, για να μην απομειώνεται η αξία του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου».

TI ΠPOTEINOYN

O Σύλλογος, ενόψει και των εκλογών, προχωρά σε δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος, απαιτώντας νομοθετικά μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης με απώτατο χρονικό όριο τον ερχόμενο Iούνιο. Mεταξύ άλλων προτείνονται:

- Άρση της επιβολής κατά 50% επί του όποιου ρευστού διαθεσίμου των περιουσιών των δύο υπό εκκαθάριση εταιριών που σκοπό έχει την ρευστοποίηση τους αποκλειστικά και μόνο, με την σύμμετρη, αναλογική και ανά απόθεμα ασφαλιστικού κλάδου ζωής, αποζημίωση από ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

- Άμεση και κατά προτεραιότητα εκδίκαση από τα αρμόδια δικαστήρια των υποθέσεων για την είσπραξη απαιτήσεων.

- Aξιοποίηση και θωράκιση της περιουσίας με γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων και απαλλαγή της από ειδικά τέλη και φόρους (ENΦIA κ.λπ.)

- Aνάθεση όλων των εκκρεμών ποινικών δικογραφιών σε ειδικό εφέτη ανακριτή προς αναζήτηση ευθυνών για το έλλειμμα των αποθεματικών της εταιρίας και απονομή δικαιοσύνης σε εύλογο χρόνο.

- Συνεργασία με τις ελληνικές και ξένες δικαστικές αρχές προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι «δρόμοι του χρήματος» στο εξωτερικό και παράλληλα, πλήρης και επωφελής για τους ασφαλισμένους αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Oμίλου, των μετόχων και διευθυνόντων.

- Σύγχρονη και μερική ως και παράλληλη αποζημίωση κατά το 70% (τόσο από την εκκαθάριση, όσο και από το Eγγυητικό Kεφάλαιο Iδιωτικής Aσφάλισης Zωής) επί της διαφοράς του προϊόντος της εκκαθάρισης που βάσει νόμου δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

- Nομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα του εκκαθαριστή να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία με σκοπό τόσο από αυτή όσο και από τα ρευστά διαθέσιμα την τμηματική, σύμμετρη ανά απόθεμα ασφαλιστικού κλάδου ζωής και αναλογική καταβολή αποζημιώσεων.

- Aξιοποίηση του νομικού καθεστώτος της τιτλοποίησης απαιτήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλιστηρίων συμβολαίων και παροχή φορολογικών ή άλλων κινήτρων.

- Θεσμική και οικονομική ενίσχυση του νεοσύστατου Eγγυητικού Kεφαλαίου Zωής (εξασφάλιση δανειοδότησης και εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης, όπως μέσω του Συνεγγυητικού ταμείου των τραπεζών). Eναλλακτικά, εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Oριστικού Xαρτοφυλακίου Zωής των πτωχευμένων εταιριών στο Eγγυητικό Kεφάλαιο.

MEΣΩ THΣ EKXΩPHΣHΣ TΩN AKINHTΩN

Mέσα ο Ψωμιάδης, έξω η οικογένεια

Mε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νέου νομοθετικού πλαισίου, η σύζυγος του Π. Ψωμιάδη, Mάρω και τα δύο παιδιά του, Nτάνος και Όλγα, πέτυχαν την προσωρινή αποφυλάκισή τους, τον προηγούμενο Nοέμβριο, με αντάλλαγμα την εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 25 εκ. Έτσι ο μόνος που παραμένει έγκλειστος στον Kορυδαλλό, από τον Δεκέμβριο του 2010, είναι ο ίδιος ο «μεγάλος πρωταγωνιστής».

O Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, η οποία του επιβλήθηκε τον Aπρίλιο του 2012 για την πλαστή εγγυητική επιταγή των 550 εκ. που προσκόμισε το 2009 στην Eπιτροπή Eποπτείας Iδιωτικής Aσφάλισης. Tο αποτέλεσμα ήταν η Eπιτροπή να βάλει λουκέτο στις εταιρίες Aσπίς Πρόνοια AEΓA, Aσπίς Πρόνοια AEAZ, General Union AEΓA και General Trust AEΓA, μετά την αποκάλυψη της «τρύπας» 400 εκ. και να μείνουν στον δρόμο 700 εργαζόμενοι και ακάλυπτοι 227.000 άμεσα ασφαλισμένοι. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση των άλλων υποθέσεων, όπως η εξαπάτηση των ομολογιούχων επενδυτών της Aσπίς Capital.

H λίστα των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη είναι ατέλειωτη περιλαμβάνοντας τις βίλες σε Kηφισιά (645 τ.μ.) και Mύκονο (415 τ.μ. σε οικόπεδο 4 στρ. στην Ψαρού), ακίνητα σε Aθήνα (10όροφο κτίριο στη B. Σοφίας), Pέντη, Θεσσαλονίκη, Xαλκιδική (οικόπεδο 21 στρ.), Σέρρες, στα οποία έχουν εγγραφεί προσημειώσεις από ζημιωμένους ομολογιούχους.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Κρίθηκε συνταγματικός ο ΦΑΠ

Η επταμελής σύνθεση του Β” Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας με την υπ” αριθμ. 6/2015 απόφασή της, έκρινε συνταγματικό τον Ν. 3842/2010 που προβλέπει την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), καθώς δεν θεσπίζεται αμάχητο τεκμήριο ο προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια να αμφισβητήσουν το ύψος της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, στάλθηκε στο ΣτΕ, με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης (Ν. 3900/2010) να κριθεί «το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα» κατά πόσον ο πολίτης «ο υποκείμενος σε ΦΑΠ βάσει του άρθρου 32 του νόμου 3842/2010 έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο Διοικητικό δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον επίμαχο φόρο ακινήτου του, σε αρνητική δε περίπτωση να κριθεί η συνταγματικότητα της διατάξεως αυτής».

Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ αναφέρει, ότι «οι διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 δεν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, αφού με αυτές δεν θεσπίζεται αμάχητο τεκμήριο προσδιορισμού της αξίας των εν λόγω ακινήτων, δεδομένου, ότι ο φορολογούμενος δύναται με δική του πρωτοβουλία να αποστεί από την εφαρμογή του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού της αγοραίας αξίας, ζητώντας από το δικαστήριο, κατά την παράγραφο 6 της ως άνω διατάξεως, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της».
Κατ” αναλογία, υπογραμμίζεται στην απόφαση, «και οι διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με εκείνες της εκδοθείσης ΠΟΛ 1225/24/12/2012 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών, με τις οποίες επίσης παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αμφισβητήσει την φορολογητέα αξία ακινήτων, όπως έχει προσδιοριστεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ βάσει του αντικειμενικού τρόπου προσδιορισμού αγοραίας αξίας και, στη συνέχεια, να ζητήσει από το δικαστήριο, με προσφυγή του κατά της σχετικής απορριπτικής πράξης του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ, τον εκ μέρους του προσδιορισμό της, δεν είναι κατά το μέρος αυτό, αντίθετες με το Σύνταγμα».

Και καταλήγει:

«Εφόσον, ο φορολογούμενος ο υποκείμενος σε φόρο ακίνητης περιουσίας έχει τη δυνατότητα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 και 34 του ν. 3842/2010, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με εκείνες του άρθρου 4 της κατ” εξουσιοδότηση του άρθρου 34 παράγραφος 6 του νόμου τούτου (ν. 3842/2010) εκδοθείσης ΠΟΛ 1225/24.12.2010 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο Διοικητικό Δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον ως άνω φόρο ακινήτου του, η ως άνω ρύθμιση δεν αντίκειται στο Σύνταγμα».

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προσφύγει ιδιοκτήτης ακινήτου στο Ψυχικό και στάλθηκε (σύμφωνα με την διαδικασία του Ν. 3900/2010) να επιλυθεί στο ΣτΕ το επίμαχο νομικό ζήτημα.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοιτητικό Επίδομα 2015: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις- Ποιοι το δικαιούνται

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στις γραμματείες των σχολών για το φοιτητικό επίδομα 2015 των 1.000 ευρώ που δίνεται ως στεγαστικό επίδομα και αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Η προθεσμία που έχουν οι φοιτητές για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα, είναι μέχρι και την Τρίτη 31/3/2015.

Οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα 2015 για να λάβουν τα 1.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι Το Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα. Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000,00 ευρώ , προσαυξανόμενο κατά 3.000,00 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.

Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων. Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, δεν δικαιούνται το επίδομα. Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι δικαιούχοι στεγαστικού επιδόματος υποβάλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (παράρτημα Α) στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής με τα εξής δικαιολογητικα: Πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται από την Σχολή ή το Τμήμα όπου φοιτά ο φοιτητής και εκδίδεται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους.

Στο πιστοποιητικό βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής σημείωσε επιτυχία στις εξετάσεις του ημίσεως του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του προηγούμενου έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων. Επίσης βεβαιώνεται η διάρκεια των σπουδών της αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος. Κατά το πρώτο έτος αντί του ανωτέρω πιστοποιητικού υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπο Ε1) εάν δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικία Δ.Ο.Υ.
Αντίγραφο τελευταίας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε 9) των γονέων και των τέκνων, τα οποία απεικονίζουν την συνολική περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση υποβολής εντύπων Ε9 σε προηγούμενα από το τελευταίο έτος (2014), συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση για την μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του φοιτητή (από το Δήμο στον οποίο διαμένει μόνιμα η οικογένεια του φοιτητή).

Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης του στεγαστικού επιδόματος για το ίδιο έτος άλλη φορά. Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας που βρίσκεται στον τόπο φοίτησης και σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του φοιτητή. Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού. Σημειώνεται ότι το όνομα του δικαιούχου θα πρέπει απαραίτητα να ταυτίζεται με το όνομα που αναγράφεται στην σελίδα.

Δικαιολογητικά που προέρχονται από την αλλοδαπή πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης από άτομο εκτός του δικαιούχου, απαιτείται η υποβολή απλής εξουσιοδότησης. Προσοχή δικαιούχος του επιδόματος θεωρείται το πρόσωπο που βαρύνει ο φοιτητής, κατ΄ εξαίρεση δικαιούχος είναι ο φοιτητής όταν:

α)Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.

β)Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.

γ)Είναι πάνω από 25 ετών.

δ)Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 61 του νόμου 2238/94 και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου. Στην περίπτωση αυτή θα προσκομίζεται και το Ε1 του γονέα από το οποίο να προκύπτει ότι δεν το δηλώνεται ως προστατευόμενο μέλος.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισχυρή έκρηξη στη Ρώμη – Ένας νεκρός

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σε πενταώροφο κτήριο στο ανατολικό τμήμα της Ρώμης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Rainews, ένας 50χρονος από τη Νάπολη έχασε τη ζωή του λόγω έντονων αναθυμιάσεων, ενώ ένας από τους συνολικά 14 τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Επι τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε εντός διαμερίσματος στον α’ όροφο της πολυκατοικίας, το οποίο ήταν κλειστό καθώς είχε γίνει έξωση στον προηγούμενο ένοικο.

Αστυνομική πηγή ανέφερε πως η παροχή φυσικού αερίου στον συγκεκριμένο χώρο είχε διακοπεί, επομένως θα ήταν δύσκολο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε τέσσερα αυτοκίνητα. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος απαγορεύει την ελπίδα;

Από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση της ακροδεξιάς και των αγορών αναγκάστηκε να οδηγηθεί στις κάλπες, ήταν ξεκάθαρο πως η προεκλογική περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι η πιο σκληρή των τελευταίων δεκαετιών. Η επίθεση Άδωνι στον Λαζόπουλο ως «ισχυρότερου εκπροσώπου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» κατά Μαυρουδή, έδωσε το στίγμα των τριών εβδομάδων που θα ακολουθήσουν. Έδωσε παράλληλα και μια γεύση των μέσων τα οποία θα χρησιμοποιήσουν απερχόμενη για να χτυπήσουν συνειδήσεις και θυμικό στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την ανίερη συμμαχία των τεράτων του παρελθόντος, ο προεκλογικός τους τόνος αποκαλύπτει τη γύμνια της πολιτικής τους. Το γεγονός πως... η προεκλογική τους προμετωπίδα, καθώς και τα μετόπισθεν βασίζονται στον τρόμο που σκορπούν οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει το μέγεθος του κοινωνικού συμφέροντος κυβερνητικού τους έργου.

Που είναι μηδενικό.

Οι καθημερινές ιστορίες που συναντά ο καθένας μας στους χώρους δουλειάς, στις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά ακόμα και εντός οικογενειακής σκέπης δείχνουν το μέγεθος της μιντιακής τραγωδίας που συντελείται στη χώρα.

Εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη και τα -πρώην- αφεντικά τους συμβουλεύουν να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα βάλουν κάτω από το στρώμα.

Τραπεζίτες πουλάνε εκδούλευση σε φουσκωμένους λογαριασμούς, συστήνοντάς τους να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Οι πιο «αδύναμη κρίκοι» απέναντι στο «κουτί που τα ξέρει όλα», οι ηλικιωμένοι, αγωνιούν και ταράζουν τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους με το φόβο πως θα χάσουν τις συντάξεις τους και τους κομμουνιστές που έρχονται να πάρουν τις περιουσίες.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας που εκτυλίσσονται καθημερινά σε μια πλατεία, ένα λεωφορείο, σε κάποιο ψιλικατζίδικο, σε μια δημόσια υπηρεσία, σε κάποιο συνοικιακό καφενείο ή ένα οικογενειακό κυριακάτικο γεύμα.

Ο φόβος είναι διάχυτος.

Η όποια αντιπαράθεση πλέον στην κοινωνία έχει μεταβληθεί σε ένα είδος ερωταπαντήσεων και αποριών. Με τη μία πλευρά να εκφράζει μύχιους ή τηλεοπτικούς φόβους που δεν αφορούν την τάξη της, και τον αντίλογο να πασχίζει να δώσει απαντήσεις που να προσπαθούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στο επίκεντρο της όποιας λύσης, μπλέκοντας πολλές φορές την ελπίδα με την πραγματικότητα.

Ποιος όμως απαγορεύει την ελπίδα;

Ποιος ορίζει το εφικτό και το ανέφικτο όταν η διεκδίκηση είναι δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη;

Ξέρω φίλοι μου. Οι αγορές ορίζουν θα μου πείτε. Το ξέρω.

Οι αγορές όμως δεν ζούνε. Οι αγορές δεν αναπνέουν. Οι αγορές δεν πεινάνε.

Οι αγορές είναι ένα συνονθύλευμα υπεύθυνων επενδυτών, αδίστακτων κερδοσκόπων, πανίσχυρων εκμεταλλευτών, ποικίλων ειδών αρπακτικών και σαρκοφάγων.


Και σας ρωτώ φίλοι μου.

Εάν οι αγορές είναι αυτός ο αιμοδιψής Φρανκεστάιν, η ύπαρξη και μόνο του οποίου αναγκάζει τους λαούς να το υπηρετούν, ποιος ο λόγος στην κεφαλή της αντίστασής μας να μη βρίσκονται δυνάμεις που προτάσσουν αναχώματα στις επιθέσεις που το τέρας μας κάνει μέσα στη νύχτα, με βροχή και με χαλάζι και πολλές φορές πισώπλατα;

Ο φόβος λοιπόν θα είναι παρών. Και όχι μόνο μέχρι το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου που θα μπει ταφόπλακα στο δικομματικό σκουπιδαριό που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση.

Ο φόβος θα παραμείνει επειδή η πηγή του είναι αυτοί που παρείχαν τα οχήματα στον δικομματισμό που σήμερα αργοπεθαίνει.

Και επειδή η γύμνια της «πολιτικής» τους που θα αποκαλυφθεί, όταν τα χθεσινά αφεντικά τους θα στήνουν με τα ίδια τους τα χέρια τα εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση, δεν θα είναι αρκετή για να νικήσει τον φόβο, η ελπίδα είναι το μόνο αντίδοτο που μπορεί να τον μουδιάσει, να τον αδρανοποιήσει και τέλος να τον σπάσει σε χίλια κομμάτια.

Οι περιστάσεις θα μας καλέσουν σύντομα να πάρουμε θέση δια ζώσης και μετά λόγου γνώσεως. Και αυτό δεν θα συμβεί μόνο μπροστά στην κάλπη. Αντιθέτως, η κάλπη θα είναι η αφετηρία του δρόμου που θα χρειαστεί να διανύσουμε.

Η ελπίδα θα γεννηθεί στον δρόμο. Στις γειτονιές. Στο χέρι βοηθείας στον διπλανό, στην αντίδραση απέναντι στο άδικο.

Εκεί, που θα πεθάνει ο φόβος.
γράφει ο Ρεμπελίσκος  
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βρέθηκαν βλήματα… Κλήθηκε τάγμα εκκαθάρισης ναρκών του Στρατού

Στη σύναψη σύµβασης µε το Τάγµα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) προκειμένου να εκκαθαρίσει από πολεμικό υλικό το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης προχώρησε η Αττικό Μετρό μετά την ανακάλυψη βλήματος σε εργοταξιακό χώρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Δι@ύγεια», η εταιρεία καλεί το ΤΕΝΞ για «την εργασία έρευνας – εκκαθάρισης υπολειµµάτων πολεµικού υλικού στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος και σε τµήµα του Αµαξοστασίου Πυλαίας», σε μία έκταση επτά στρεμμάτων, μέσω μίας μικρής σύμβασης των 5.120 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, καθώς «η κατασκευή του Αµαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σηµαντικό τµήµα του έργου, καθοριστικής σηµασίας στην εξέλιξη του συνολικού χρονοδιαγράµµατος» είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα και εκκαθάριση από το ΤΕΝΞ ενός χώρου 2,5 στρεμμάτων «προκειµένου να συνεχισθούν µε ασφάλεια οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, µε τις το δυνατόν µικρότερες καθυστερήσεις».

Όπως σημειώνεται, «κατά τη διάρκεια εκσκαφών στην περιοχή της Σήραγγας Ανοικτού Ορύγµατος εντοπίσθηκε εκ νέου υπόλειµµα πολεµικού υλικού και είναι απαραίτητη η άµεση έρευνα – εκκαθάριση του χώρου από την αρµόδια υπηρεσία ΤΕΝΞ, σε έκταση συνολικού εµβαδού 4.600 τ.µ. της πρόσβασής της προς το Αµαξοστάσιο (περιοχή Cut & Cover) και στον παρακείµενο χώρο του πλυντηρίου του Αµαξοστασίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το υπουργείο Υποδομών έστειλε το ΤΕΝΞ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς κατά τη διάρκεια του έργου της «Αναβάθμισης αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης» βρέθηκαν δύο παλιές βόμβες, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί, σε βάθος 2 ως 2,7 μέτρων, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών. Στις 13 Ιανουαρίου 2014, το ΤΕΝΞ εντόπισε και απενεργοποίησε δύο ακόμη βόμβες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικής προέλευσης.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

70 δισ. εκτιμάται το κόστος των μέτρων που επιβλήθηκαν από το 2010

Σε 70 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος των μέτρων που επιβλήθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το 2010 μέχρι τώρα, με την προσθήκη και εκείνων που ζητεί η τρόικα να επιβληθούν ώστε να κλείσει η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής που είναι σε εκκρεμότητα.

Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι απογοητευτικά, αφού μειώθηκαν μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, λόγω της μείωσης των εισαγωγών, ενώ ξέφυγαν η ύφεση, το δημόσιο χρέος και η ανεργία. Το αντάλλαγμα για τα μέτρα ήταν η παροχή δανείων από το Μηχανισμό Στήριξης, που συστάθηκε το 2010 εκτάκτως, προκειμένου να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, όταν οι πόρτες των αγορών είχαν κλείσει.

Το πρώτο μνημόνιο προέβλεπε κατ’ αρχάς την παροχή δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ από τα μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, το οποίο προοριζόταν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας, ενώ 10 δισ. ευρώ εξ αυτών θα δεσμεύονταν για πιθανές ανάγκες στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο: Νταλίκα σε «τρελή», ανεξέλεγκτη πορεία λόγω του πάγου - 1.800 τροχαία σε μισή ώρα στη Νέα Υόρκη

Νταλίκα σε «τρελή», ανεξέλεγκτη πορεία, περνά «ξυστά» από τον οδηγό που καταγράφει το περιστατικό σε ένα δρόμο της πολιτείας Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ. Το βαρύ όχημα πηγαίνει μια δεξιά και μια αριστερά, ενώ είναι φανερό ότι ο οδηγός δεν έχει κανέναν έλεγχο!

Προσπαθώντας να το κουμαντάρει, η νταλίκα υπερπηδά το διαχωριστικό τοιχίο και περνά στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούεται με άλλο όχημα -το οποίο και φαίνεται να παίρνει φωτιά- και εκεί ακινητοποιείται.

Το βίντεο κατέγραψε και ανέβασε στο YouTube ένας οδηγός που ήθελε απλώς, όπως λέει να τραβήξει μια φωτογραφία από το μποτιλιάρισμα λόγω του τροχαίου που είχε γίνει μπροστά του, όταν άκουσε πίσω του το θόρυβο της νταλίκας, και την είδε να περνά «παρά τρίχα» από το δικό του όχημα.

Την Δευτέρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και το ψιλόβροχο μετέτρεψαν σε παγοδρόμια τους δρόμους στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Ειδικά στη Νέα Υόρκη, οι αστυνομικοί δέχθηκαν 1.800 κλήσεις να επέμβουν σε τροχαία που σημειώθηκαν την ώρα αιχμής, μεταξύ 7 και 7:30 το πρωί!

Σε τροχαία ατυχήματα ενεπλάκησαν 59 λεωφορεία, 19 από τα οποία εκτελούσαν δρομολόγια στο Μπορύκλιν και το Μπρονξ, 16 στο Κουίνς, 3 στο Στέιτεν Άιλαντ και 2 στο Μανχάταν. Σημειώθηκαν οκτώ τραυματισμοί πολιτών και δύο οδηγών.        

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

3.136.500 ευρώ στη Singular Logic για τη διεξαγωγή των εκλογών

Με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να πλησιάζουν εκδόθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από το υπουργείο Εσωτερικών οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στη διεξαγωγή τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτές η εταιρεία «Singular Logic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» θα πληρωθεί με το ποσό των 3.136.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στη δυνατότητα των εκλογέων να ενημερώνονται για το «που ψηφίζουν», το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί από αύριο, Τρίτη, την τηλεφωνική γραμμή 2131361500. Η γραμμή θα λειτουργήσει τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη - Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ., Σάββατο από 9.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ. και Κυριακή από 7.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ. Στον αριθμό αυτόν οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν.
Τέλος, σήμερα κοινοποιήθηκε το ωράριο λειτουργίας των δήμων το διήμερο 24-25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών. Μεταξύ αυτών, θα εκδίδονται δελτία ταυτότητας από τα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν ανοιχτές προκειμένου να εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλονται με fax στην αρμόδια υπηρεσία. 

Όπως υπενθυμίζεται, ειδικά τα καταστήματα των ΟΤΑ θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το δόγμα του αμόκ

 Φρικιαστικού επιπέδου προπαγάνδα από μια κυβέρνηση που μάτωσε τον ελληνικό λαό: Σύμφωνα με τη Ν.Δ. αν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η χρεοκοπία θα επέλθει σε 4-5 μήνες.

           

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης αν σταματήσουν οι εργασίες

Έτοιμοι να προσφύγουν στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση παύσης των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησης απολύσεων, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η λύση για να σωθεί το έργο είναι μία: "να μην υπάρξει οριστική διακοπή των εργασιών ούτε μία μέρα, με ταυτόχρονη ακύρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων".

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται για ποιο έργο μιλάμε, όταν "τα εργοτάξια είναι κλινικώς νεκρά", η ανάδοχος κοινοπραξία βρίσκεται σε διαδικασία άμεσης απόλυσης του συνόλου των εργαζομένων και πιέζει απειλώντας με αποχώρηση, ενώ και ο κύριος του έργου προσπαθεί από την πλευρά του να επιβάλει τις αποφάσεις του.

"Χρήματα ακόμη υπάρχουν. Έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό υπάρχει, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διακόψει το έργο με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις του" υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και των σωματείων Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό (ΣΕΜΘΚΤ) και Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΜΘ).

Την ίδια ώρα, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκάθαρα πλέον δηλώνει πως η χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης αρχίζει να κινδυνεύει σε περίπτωση διακοπής του έργου.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμάζουν νέα βία και νοθεία;

globinfo freexchange

Αποδεικνύεται και ιστορικά ότι όταν το κεφάλαιο νιώθει να απειλείται, επιστρατεύει τους ακροδεξιούς μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή του. Μετά την αποκάλυψη για τις κωμικοτραγικές «γιάφκες» που στήθηκαν προ των εκλογών (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/01/blog-post_18.html), έρχονται και οι δημόσιες απειλές από τον ακροδεξιό βραχίονα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Από το tvxs:

“Με έναν λόγο που θυμίζει… εμφύλιο ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης και πλέον υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ζητά, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, την ψήφο των πολιτών της περιφέρειας Αττικής. Σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο στις 18 Ιανουαρίου 2015 ξεκαθαρίζει “για να είμαστε όλοι συννενοημένοι” ότι “η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά’. “Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή” προσθέτει. [...] “Δεν θα νικήσει η Αριστερά την επόμενη Κυριακή. Αυτό πρέπει να τους πούμε και γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε. Αυτό πρέπει να τους μεταδόσουμε” καταλήγει.” (http://tvxs.gr/news/ellada/boridis-den-tha-paradosoyme-ayto-poy-kerdisan-pappoydes-mas-me-ta-opla)

Τι σημαίνει άραγε αυτό το «… ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε.»; ειδικά όταν βγαίνει από το στόμα του ακροδεξιού Βορίδη; Παρατίθεται αυτούσια η «αγωνία» ενός σχολιαστή που τα λέει όλα και που εκφράζει πιθανόν την αγωνία πολλών:

TI ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ?

…είπε το κρατος-παρακρατος: “Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε’.

Ιστορικά στην Ελλάδα η πρακτική εφαρμογή του παραπάνω από τους (ακρο)δεξιούς συμμορίτες περιλαμβάνει 3 σενάρια που σε ιεράρχηση ηπιότητας είναι:  
α) Νοθεία β) Βια και Νοθεία γ) Πραξικόπημα/δικτατορία

Αν πάρουμε το πιο ήπιο σενάριο ότι γίνεται μονό νοθεία και βγαίνει ο Σαμαράς με ελάχιστους ψήφους (α αλα Μπους στο Μαιάμι). Τι θα κάνει τότε ο Συριζα? Θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα? Υπενθυμίζω το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ότι πάμε σε εκλογές ΧΩΡΙΣ υπηρεσιακή κυβέρνηση και το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής αποτελεσμάτων το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία!

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα, το συστημικό κατεστημένο είχε ρίξει τις πρώτες «προειδοποιητικές βολές»:

Παρά τα χιουμοριστικά σχόλια που κατέκλυσαν το twitter, σχετικά με την φημολογία για στρατιωτικό πραξικόπημα στο “κάλεσμα” των εφέδρων αυτό το Σάββατο, η απειλή είναι πραγματική και το μήνυμα σαφές: ή θα δεχθείτε την δική μας νεοφιλελεύθερη δικτατορία με το προσωπείο μιας ψευδο-δημοκρατίας και τα παρελκόμενα (διάλυση του κράτους πρόνοιας, διάλυση των εργασιακών, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις), ή θα πάρετε μια στρατιωτική, με τους νεοναζί να δρουν ανεξέλεγκτα ανάμεσά σας!

πηγη 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!