EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι Έλληνες δίνουν τη μεγάλη μάχη και τα βούρλα του ποταμιού τραβάνε selfie …

Οι Έλληνες δίνουν τη μεγάλη μάχη και τα βούρλα του ποταμιού τραβάνε selfie Νέα Δημοκρατία και τον γνωστό ηθοποιό Νίκο Ορφανό, αποφάσισαν να απαθανατίσουν τη στιγμή της ορκωμοσίας τους με τον πλέον μοντέρνο και δημοφιλή τρόπο, μια selfie με την παρέα τους.


Ο Γιώργος Αμυράς και ο Νίκος Ορφανός, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, έβγαλαν τα smartphone κινητά τους, επέλεξαν την μπροστινή κάμερα και παρέα με τους Χάρη Θεοχάρη και Ιάσονα Φωτήλα “σέλφαραν” αλά Άδωνης.

 selfie_potami

Φαίνεται πως η χαρά και η συγκίνηση που ένιωθαν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ποταμιού έπρεπε να αποτυπωθούν σε μια «βουλευτική» selfie.
 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης…

Τι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης για την ευρισκόμενη σε χειρότερη ύφεση από αυτήν του μεγάλου κραχ στην Αμερική τη δεκαετία του 30.

Που θρασύτατα επαιτεί για την εξόντωση του Ελληνισμού ο θηλυκός νεοναζί Χίτλερ:

1. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις φοροελαφρύνσεις. Να μην προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που συνδέονται στενά με τις εισφορές και τις παροχές,

2. Να απολύσει ακόμα 150.000 υπαλλήλους της Γενικής Κυβέρνησης.

3. Να συνεχιστούν τα ξεπουλήματα των λιμένων, εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και ακινήτων, κυρίως με στόχο να συγκεντρωθούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.

4. Να σεβαστεί τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 και 4,5% το 2016

5. Να παραμείνει η Τρόικα στη θέση της

6. Η Ελλάδα να ανακοινώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα δάνεια του EFSF, αλλά και διμερή δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτε άλλο για τον ανάλγητο, θρασύτατο «μάγκα» και «αγαπητικό» του θηλυκού Χίτλερ, εγκληματία και δολοφόνο του Ελληνισμού Αντωνάκη.
Ευριπίδης Μπίλλης


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρομερή Αποκάλυψη… Μαρτυρία Βόμβα… Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος… Η Χώρα μας «Κλειδί» των εξελίξεων…

Σήμερα, ένα από τα κορυφαία μυαλά των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, προειδοποίησε μέσω του kingworldnews, πως η Ελλάδα έχει πλέον γίνει το παγκόσμιο κέντρο του ενδιαφέροντος από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη… Και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τρέμει από τον φόβο της για την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Stephen Leeb αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει έξω από το ευρώ; Αυτό θα ήταν καταστροφικό για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η Ελλάδα χρωστάει πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτός είναι ο λόγος που χρεοκοπία θα ήταν τόσο απίστευτα καταστροφική….»
Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στη Ρωσία και την Κίνα. Και αυτές οι χώρες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους. Ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει αφού οι σχέσεις τους με τη Δύση, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα, δεν είναι καθόλου καλές.

Η Ελλάδα «ζωντανό κομμάτι» για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο…

Λέει ο Lebb: Το ενεργειακό πλάνο της Ρωσίας περιλαμβάνει έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου που θα περνά και από την Ελλάδα. Με την Κίνα υπάρχει συμφωνία για ένα από τα μεγαλύτερα project όλων των εποχών… Αυτές οι κινήσεις θα φέρουν τα Βαλκάνια πιο κοντά στην Ανατολή. Επίσης, θα αυξήσουν δραματικά την επιρροή και τον έλεγχο της Ρωσίας και της Κίνας πάνω από αυτή την περιοχή. Η Ελλάδα δεν είναι απλά κάποια μικρή χώρα, είναι μέρος της ζώνης του ευρώ. Είναι ένα κεντρικό σημείο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Έτσι οι όποιες ελληνικές εξελίξεις αποτελούν πεδίο μάχης ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Και όποιος κερδίσει αυτή τη μάχη θα καταλήξει σε μια θέση εξουσίας στην Ευρώπη. Αυτό δεν συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ένας Παγκόσμιος Πόλεμος ανάμεσα σε Ανατολικούς και Δυτικούς»

Πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία

Πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία

«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς αυτή η κατάσταση σύντομα θα μπορούσε να σημάνει πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία. Σε ένα πρόσφατο άρθρο μου επεσήμανα άλλωστε πως ο γερμανικός λαός δεν θαυμάζει και ιδιαίτερα την πολιτική που ασκείται από τη Δύση. Και να θυμίσω πως οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας…

Τρομερή Αποκάλυψη... Μαρτυρία Βόμβα... Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος...

Γ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

«Αυτό που συζητάμε εδώ είναι ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος. Μαίνεται μια μάχη για την παγκόσμια οικονομική ηγεμονία. Και η Ελλάδα παίζει έναν ρόλο εξαιρετικά σημαντικό. Όποιος κερδίσει τον έλεγχο της Ελλάδα θα έχει ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ευρώπη. Η Δύση είναι σαφώς σε μειονεκτική θέση εδώ: γιατί οι Ρώσοι σχεδιάζουν να θέσουν σε εξέλιξη το σχέδιο επέκτασης του σε όλα τα Βαλκάνια μέσω του αγωγού – το ίδιο ισχύει και για την προγραμματισμένη κινεζική συμφωνία για τον σιδηρόδρομο μεγάλης ταχύτητας.


Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα για το αν η Ελλάδα μείνει έξω από το ευρώ. Δεν υφίσταται μόνο το θέμα των 300.000.000.000 δολαρίων που η Ελλάδα οφείλει στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό είναι ένα θέμα που κερδίζει την πρώτη πραγματική μάχη για την οικονομική ηγεμονία στον κόσμο. Η Ελλάδα αποτελεί ένα πεδίο μάχης αυτή τη στιγμή. Κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα των εξελίξεων είναι πιο σημαντικό από αυτό που προέκυψε από την απεξάρτηση της Κριμαίας. Είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε δει μέχρι αυτό το σημείο».

Τρομερή Αποκάλυψη... Μαρτυρία Βόμβα... Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος
 
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Όπως η Κίνα προχωρά για να επεκτείνει γρήγορα τη δύναμη και την επιρροή της σε όλο τον κόσμο, το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο ποιο θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ελλάδα. Μια νίκη για τη Ρωσία και την Κίνα θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα θα αποτελούσε ένα ηχηρό κτύπημα στις ΗΠΑ, των οποίων η σχέση με την πολεμική πολιτική της Ευρώπης είναι αμφίδρομη. Με ΗΠΑ και Ευρώπη να μην αντέχουν μετά την καταστροφή στην Ουκρανία να χάσουν και τον πόλεμο στην Ελλάδα, χώρα που αποτελεί το στρατηγικό σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειροπέδες σε εν αποστρατεία υποπτέραρχο για μίζες -Υπηρετούσε στον τομέα υποδομών

Συνελήφθη στις 3 Φεβρουαρίου στο Διόνυσο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 65χρονος ημεδαπός, Υποπτέραρχος ε.α..

Κατηγορείται ότι έδινε έργα της ΠΑ σε εταιρείες χωρίς διαγωνισμό και στους λογαριασμούς του είχαν βρεθεί τεράστια ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Το 1993 υπηρετούσε στο γραφείο υποδομών του ΓΕΑ και ήταν μέλος του τεχνικού συμβουλίου. Απ΄ αυτή τη θέση είχε την δυνατότητα να δίνει έργα σε εταιρείες και όπως προκύπτει χωρίς να τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπονταν. Στους τραπεζικούς του λογαρισμούς είχαν βρεθεί 800 εκατομμύρια δραχμές!

Ο απόστρατος υποπτέραρχος αναζητείτο από την ααστυνομία και σήμερα συνελήφθη.
Είχε αποστρατευθεί το 2002.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΛΑΣ συνελήφθη στο Διόνυσο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 65χρονος ημεδαπός, Υποπτέραρχος ε.α., διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξένη φαρμακευτική με ασφαλιστικά εμποδίζει την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά φθηνότερου ελληνικού γενόσημου

Mε ασφαλιστικά μέτρα επιχειρεί η πολυεθνική ACTELION να παρεμποδίσει την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά φαρμάκου, που είναι αισθητά φθηνότερο από το πρωτότυπο που η ίδια κατέχει. Και το γεγονός αυτό αναδεικνύει πάλι το ζήτημα των πρακτικών των πολυεθνικών εταιριών να επιβάλουν ακριβότερες θεραπείες, επιβαρύνοντας τη φαρμακευτική δαπάνη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η όλη εξέλιξη αποτελεί κορύφωση μιας σειράς παράτυπων ενεργειών της πολυεθνικής εταιρίας, που έχουν στόχο να παρεμποδίσουν, με κάθε τρόπο, την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά του φθηνότερου φαρμάκου που είναι ευθέως ανταγωνιστικό του δικού της.

Το γενόσημο της Ελληνικής βιομηχανίας κυκλοφορεί στην αγορά με βάση άδεια κυκλοφορίας που έλαβε νομίμως από τον ΕΟΦ – που έχει την αρμοδιότητα και τις θεσμικές διαδικασίες να εγκρίνει και να δίνει τιμή σε όσα φάρμακα κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Κύκλοι της Eλληνικής βιομηχανίας χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές θράσος» τις ενέργειες της πολυεθνικής εταιρίας ACTELION, που μοναδικό στόχο έχουν να παρεμποδίσουν την είσοδο στην Ελληνική αγορά ενός ανταγωνιστικού, αξιόπιστου, εφάμιλλου και φθηνότερου από το δικό τους φαρμάκου». Κάνουν λόγο «για αδιανόητες κάθε είδους παρεμβάσεις στελεχών της πολυεθνικής, σε όλα τα επίπεδα», προκειμένου να μη κυκλοφορήσει το οικονομικότερο σκεύασμα.

Πρόκειται, λένε οι ίδιοι κύκλοι, για «προφανώς καταχρηστική συμπεριφορά της πολυεθνικής, που θα εξαντλείτο στα όρια της συζήτησης περί επιχειρηματικού ήθους, αν δεν αφορούσε την πρόσβαση των ασθενών σε φθηνότερες θεραπείες και το κρίσιμο ζήτημα της εξοικονόμησης χρημάτων στα Ταμεία, σε περίοδο κρίσης».


Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Αθηναίοι λένε «όχι» στη λιτότητα: Τα μηνύματα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα [εικόνες]

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά το κάλεσμα που διαδόθηκε ιδιαίτερα γρήγορα μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Χιλιάδες πολίτες έχουν μαζευτεί, θέλοντας να περάσουν ένα μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση, ενάντια στις πιέσεις.

«Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε» είναι το σύνθημα που επικρατεί έξω από την Βουλή. Χιλιάδες άτομα, κάθε ηλικίας, έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να αυξάνεται όσο η ώρα περνάει.

Η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή, αφού έχει γεμίσει με Αθηναίους που θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση, μετά την αρνητική τροπή που πήραν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό» αναφέρεται στο κάλεσμα που δημοσιεύτηκε στην σχετική σελίδα του Facebook.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επαναϋπολογίστηκαν οι δόσεις των οφειλετών της «Νέας Αρχής»

Στον επαναϋποαπολογισμό των δόσεων των οφειλετών, οι οποίοι είχαν επιλέξει να παραμείνουν στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου 4152/2013 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Σύμφωνα με το νόμο 4305/2014, με τον οποίο η εξόφληση των οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μπορούσε να ρυθμιστεί σε έως 100 δόσεις, οι οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση, μπορούσαν να υπαχθούν στη νέα για το υπόλοιπο της οφειλής τους ή να διατηρήσουν τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» του νόμου 4152/2013, και να υπαχθούν αναδρομικά από την 1.1.2013 σε επιτόκιο 4,56% και να έχουν παράλληλα μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων αναδρομικά από την ένταξή τους στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους οφειλέτες που επέλεξαν να παραμείνουν, από το ποσό της οφειλής που προέκυψε με το νέο υπολογισμό, αφαιρέθηκαν οι δόσεις που είχαν ήδη καταβληθεί και έγινε ανακαθορισμός του ποσού των υπολειπόμενων δόσεων.

Από την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο ποσό των υπολειπόμενων δόσεων. Επιπλέον, σε 750 περιπτώσεις, ο επαναϋπολογισμός οδήγησε σε εξόφληση της οφειλής, η οποία, χωρίς τα ευεργετήματα θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2015.

ΠηγήΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρούγκμαν: Μήπως ο «τσαμπουκάς» Ντράγκι είχε στόχο τη Μέρκελ;

Κι όμως, ο Ντράγκι μπορεί και να μην ήταν τελικά τόσο εχθρικός όσο νομίζετε... Περίπου αυτό λέει  ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Γκρούγκμαν στο blog του, στους New York Times, σχολιάζοντας τις τελευταίες  εχθροπραξίες επί του ελληνικού δράματος και ιδού πώς το εξηγεί:

Στο άρθρο, με τίτλο «Χορεύοντας με τον Ντράγκι», λέει πως η νυχτερινή «έφοδος» της ΕΚΤ δεν έφερε το τέλος ούτε των ελληνικών τραπεζών, ούτε – πολύ περισσότερο – της ίδιας της Ελλάδας, παρ' ότι συνιστά προσπάθεια «πολιτικής χειραγώγησης». «Το πιο πρόσφατο συμβάν» γράφει, «ήταν ότι η ΕΚΤ δήλωσε πως δεν θα αποδέχεται πλέον ως εγγύηση τα κρατικά ελληνικά ομόλογα, για να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες. Η αρχική αντίδραση ορισμένων ήταν ότι «ήρθε το τέλος» και η ΕΚΤ τραβάει την πρίζα βίαια και ξαφνικά».

«Πριν όμως ακόμη προλάβω να δω τις λεπτομέρειες ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορείς να πεις πολλά για τον Μάριο Ντράγκι. Ίσως πράγματι δεν καταφέρει να σώσει το ευρώ και ίσως πράγματι κάνει μεγάλα λάθη. Αλλά δεν είναι ούτε ανόητος ούτε ανάλγητος. Δεν του πάει αυτό το στιλ. Είναι σίγουρο ότι η κίνησή του ήταν πιο ήπια απ'όσο διακήρυξαν οι εφημερίδες. Οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα αυτό το κανάλι χρηματοδότησης πλέον και δεν τους είναι απαραίτητο για να επιβιώσουν. Μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται έμμεσα από την ελληνική κεντρική τράπεζα. Οπότε δεν είναι ένα συμβάν που προκαλεί κρίση» σημειώνει.

«Ποιο το νόημά του, τότε;» αναρωτάται ο Πολ Κρούγκμαν και εξηγεί: «Σίγουρα έχει να κάνει με χειραγώγηση και «σηματοδότηση». Προς ποιόν όμως και για ποιο σκοπό; Ίσως είναι μια προσπάθεια να υποχρεωθεί η Ελλάδα να δεχτεί μια συμφωνία, αλλά κατά την γνώμη μου – και μόνο κατά την γνώμη μου», τονίζει «έχει στόχο περισσότερο τους Γερμανούς παρά τους Έλληνες. Από την μια πλευρά, είναι η ΕΚΤ που παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις, γεγονός που μπορεί να κρατήσει την Γερμανία λίγο «πίσω» για την ώρα. Από την άλλη, είναι μια αφύπνιση: Αγαπητή Καγκελάριος Μέρκελ απέχουμε ελάχιστα από την τραπεζική κατάρρευση της Ελλάδας και την έξοδο από το ευρώ – είστε σίγουρη ότι θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την οδό; Αλήθεια, τώρα; Οπότε ήταν πράγματι «τσαμπουκάς». Ήταν ένας προ-τσαμπουκάς, μια προειδοποιητική βολή προς πάσα κατεύθυνση για το τι θα ακολουθήσει. Ξέρει ο Ντράγκι τι κάνει; Όχι βέβαια – σε αυτή την κατάσταση κανένας δεν ξέρει τι κάνει, γιατί πρόκειται για δημοσιονομική αντάρα. Αλλά ας μην πανικοβαλλόμαστε –ακόμη». 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θερίζει» ο υποσιτισμός σε σχολεία της Αθήνας

Σε περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών σε σχολεία του δήμου Αθηναίων αναφέρθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με τις καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων, να έχουν στερήσει από το Δημοτικό Βρεφοκομείο τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνο οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική» σημειώνοντας ότι καλούνται να διδάξουν «σε παιδιά που πεινάνε», κ μίλησαν ακόμα και για περιστατικό παιδιού «που είχε να φάει δύο ημέρες».

Ακόμα, όπως σημείωσαν, κατά την περσινή σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε παιδιά σχολείων, ενώ φέτος τα αιτήματα αυξήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 600, συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός τους είναι σταθερά αυξητικός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και ΑμεΑ στο Σύνταγμα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία, διεκδικώντας μία σειρά μέτρων που αφορούν στη διασφάλιση του τομέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν εμφανής και δεν έλειψε η ένταση, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έσπρωξαν άτομα με ειδικές ανάγκες, στην προσπάθεια να τους απωθήσουν. Στο τέλος, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και μια άλλη πήρε άδεια για να παραδώσει ψήφισμα στους κυβερνητικούς εταίρους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο φακός του tvxs.gr βρέθηκε εκεί για να καταγράψει τα γεγονότα. Φωτορεπορτάζ: Άννα Αμπάτη
Την ώρα που η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου από το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, συνεχιζόταν η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) επικρίνει τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Όπως σημειώνει, «δεν αντιλαμβάνεται τον "υπερβάλλοντα ζήλο" της αστυνομίας, ούτε τα εμπόδια που προέβαλε», επισημαίνοντας πως οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.
«Όσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται. Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται. Αποδεικνύει όμως και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΕΣΑμεΑ, μεταξύ άλλων, ζητά να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση μέχρι να καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.

 πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Δεν εκβιαζόμαστε, δε φοβόμαστε»: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση υποστήριξης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν πρωτοβουλίες πολιτών αυθόρμητα μέσω Facebook, διαμηνύοντας: «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε».

Το κάλεσμα

«Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό.

Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.

Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει.

Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!»

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Καστοριά και άλλες πόλεις.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο «πόλεμος» των έξι ημερών: Γιατί έβγαλαν τα μπαζούκας Ντράγκι και Μέρκελ

Με ένα τελεσίγραφο 6 ημερών και με μεθόδους τραπεζικής... τζιχάντ, ο Μάριο Ντράγκι όπλισε χθες τη νύχτα το μπαζούκας στη μάχη της Ευρώπης: Εκοψε αιφνιδιαστικά τη μία από τις δύο στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών κι έβαλε, στην πράξη, το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης Τσίπρα για να αποδεχθεί μέσα σε έξι 24ωρα την υπογραφή νέου Μνημονίου.

Η απόφαση ορίζει ότι από τις 11 Φεβρουαρίου – και όχι από τις 28 του μήνα, όπως θα επέτρεπε το καταστατικό της – η ΕΚΤ σταματά να αποδέχεται ως εγγυήσεις τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες εάν η Αθήνα δεν τελεί σε μνημονιακό πρόγραμμα.

Η κίνηση Ντράγκι αποτελεί ακραία, και πρωτοφανή, πολιτική παρέμβαση, καθώς η ΕΚΤ θέτει ευθέως ως όρο για την χρηματοδότηση των τραπεζών την ύπαρξη προγράμματος λιτότητας με νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Προκειμένου, δε, να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι κρατά ανοιχτή, για άλλες 15 ημέρες την τελευταία πηγή χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA, η οποία ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητη και έχει υψηλότερο κόστος.

Δεν θεωρείται, άλλωστε, καθόλου τυχαίο ότι η απόφαση της ΕΚΤ ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά το ηχηρό «όχι» του Βερολίνου σε όλες τις ελληνικές προτάσεις διαπραγμάτευσης και την, ουσιαστική, επαναφορά στο τραπέζι του περίφημου «e-mail Χαρδούβελη» με απαιτήσεις για καταιγιστικά νέα μέτρα λιτότητας.

Εν ολίγοις, ενώπιον της πρόσκλησης Τσίπρα για «συμμαχία της λογικής», ο Μάριο Ντράγκι συντάχθηκε στον «άξονα του φόβου» της Ανγκελα Μέρκελ. Και είναι προφανές ότι η πραγματική διαπραγμάτευση μόλις τώρα αρχίζει.

Το ολονύχτιο θρίλερ

Το νχυτερινό «χτύπημα» Ντράγκι είχε καίριο timing καθώς ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του ιταλού κεντρικού τραπεζίτη με τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Φραγκφούρτη και στο «παρά πέντε» της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο ίδιος ο κ. Ντράγκι τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για την απόφαση, επισημαίνοντας ότι δεν θα επηρρεαστεί η ρευστότητα των τραπεζών καθώς θα παραμείνει ανοιχτή η χρηματοδότηση από τον ELA.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να του επεσήμανε ότι τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτής θα συνεχίσει να αναζητεί κοινή συμφωνία με τους εταίρους.
Ακολούθησε μια, ιδιαίτερα ψύχραιμη, ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ο Γιάννης Βαρουφάκης επέστρεψε τη… μπάλα στο γήπεδο του Eurogroup και των πολιτικών αποφάσεων: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)», σημείωσε, « λαμβάνοντας και ανακοινώνοντας τούτη την απόφαση, ασκεί πίεση στο Eurogroup να προχωρήσει γοργά στην σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, καθώς «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει επαρκώς κεφαλαιοποιημένο και πλήρως προστατευμένο μέσω της πρόσβασής του στον ELA».

Και από πηγές, άλλωστε, της Τράπεζας της Ελλάδος έγινε γνωστό ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας για τις τράπεζες, καθώς οι όποιες “απώλειες” ρευστότητας από την μη αναγνώριση των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου θα καλυφθούν με αντίστοιχα κεφάλαια από τον ELA. Σε πρώτη ανάγνωση, δε, εκτιμάται, ότι η ανάγκη χρήσης κεφαλαίων του ELA θα κινηθεί περί τα 40 δις ευρώ.
Όλα τούτα, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα ψυχραιμίας θα διατηρηθεί και δεν θα υπάρξουν υψηλές εκροές από τις τράπεζες τις επόμενες ημέρες.

Τι θα γίνει έως τις 11 Φεβρουαρίου

Όπως επεσήμαναν, άλλωστε, και οι αναλυτές του Bloomberg αργά χθες τη νύχτα, η κίνηση της ΕΚΤ, ελάχιστες ουσιαστικές επιπτώσεις θα έχει στις τράπεζες και η στόχευσή της είναι καθαρά πολιτική.
«Η ΕΚΤ – συγνώμη, εσάς ποιος σας εξέλεξε? – προσπαθεί να τσακίσει την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, επειδή φοβάται το παράδειγμά της. Είναι επίθεση στη δημοκρατία», ήταν το πολύ πιο επιθετικό tweet του γνωστού αρθρογράφου του Guardian Οουεν Τζόουνς, ενώ κατά την αμερικανική Citigroup ο Μάριο Ντράγκι «διακινδυνεύει την ίδια την ίδια την αξιοπιστία της ΕΚΤ».

«Είναι τα πυρά της εμπροσθοφυλακής των τεχνοκρατών, πριν μπουν στο γήπεδο οι πολιτικοί», ήταν, από την άλλη πλευηρά, το πιο ρεαλιστικό σχόλιο έμπειρου πολιτικού παράγοντα με θητεία στο οικονομικό επιτελείο.

Το… γήπεδο, ωστόσο, διαγράφεται άκρως ανηφορικό και γεμάτο νάρκες έως τις 11 Φεβρουαρίου: Το μπαζούκας του Ντράγκι και το τελεσίγραφο Μέρκελ να «μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες» θα επικρέμεται πάνω από την Ολομέλεια της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις του Σαββατοκύριακου – γεγονός, πάντως, που σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Κομβικής σημασίας ημερομηνία θεωρείται η Δευτέρα, 9η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και παράλληλα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Ανγκελα Μέρκελ.

Κι από εκεί και πέρα θα απομένουν μόλις δύο 24ωρα έως το έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβνρουαρίου και της εκπνοής του «τελεσιγράφου» Ντράγκι. Στο τραπέζι αυτού του Eurogroup, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής, φαίνεται πώς θα κριθεί η έκβαση της αναμέτρησης: Είτε δια του «έντιμου συμβιβασμού», είτε δια της μετωπικής σύγκρουσης, με όσα αυτή μπορεί να συνεπάγεται…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

«Όσα δεν φέρνει η στιγμή τα φέρνει ο χρόνος». Κάπως έτσι φαίνεται πως, επιτέλους, συμβαίνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πλέον ευαίσθητη κρατική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας ο εθνικός ρόλος, ο σκοπός, οι στόχοι αλλά και αξιολογότατα στελέχη της, διασύρθηκαν αλλά και στοχοποιήθηκαν (επειδή προέτασσαν το εθνικό συμφέρον και δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας) μετ’ επιτάσεως από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (με ένα πογκρόμ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων στις οποίες αθωώθηκαν όλα τα στοχοθετημένα στελέχη της ΕΥΠ), στην διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε διαρροή απόρρητων στοιχείων της συγκεκριμένης υπηρεσίας ακόμη και από τις ίδιες τις πολιτικές και φυσικές της ηγεσίες των τελευταίων ετών (2009 - 2014), κατά παράβαση των άρθρων 14 και 17 του Νόμου 3649/2008, αλλά και των άρθρων 146 και 148 του Ποινικού Κώδικα τόσο σε ΦΕΚ, στη Διαύγεια αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δίκες αυτές των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΕΥΠ, που έγιναν ανοικτές για το κοινό (!) δημοσιοποιήθηκαν «ελαφρά τη καρδία», ονόματα, ιδιότητες κι όλα όσα θα ήθελε μια αντίστοιχη ξένη υπηρεσία να πληροφορηθεί, χωρίς να υπάρξει ένας δικαστής, ή χωρίς να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την ίδια η διοίκηση της υπηρεσίας (ΕΥΠ) να παρέμβει και να «τραβήξει αυτιά», βάζοντας φρένο σε αυτή την αυτοκαταστροφική – εθνικά – πρακτική. Κατά τα άλλα, ο παρόν ιστοχώρος, έχει βαρεθεί να γράφει για το τραγικό έλλειμμα σε αυτό που αποκαλεί ως «κουλτούρα ασφάλειας» στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα…


Επίσης, όπως έχει αποκαλυφθεί από τα περίφημα WikiLeaks και το μέγα θέμα που προέκυψε με το τηλεγράφημα του τότε Αμερικάνου πρέσβη στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον, κ. Ρις, ο οποίος αποκάλυψε ότι στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπηρετούν "δυσαρεστημένοι Πασόκοι υπάλληλοι επιρρεπείς στις διαρροές προς την πρεσβεία", και για το οποίο θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στην προηγούμενη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον τέως πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμάρα...

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, αλλά κυρίως με βάση την έγγραφη αναφορά που κατέθεσε σε όλες τις αρμόδιες αρχές η αείμνηστη υπάλληλος της ΕΥΠ, Ευγενία Λεβογιάννη (την οποία κάποιοι γελοίοι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι λοιδωρούσαν και χλεύαζαν χωρίς να τολμούν να αντιμετωπίσουν τις ξεκάθαρες και με αποδείξεις καταγγελίες της), διατάχθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε από το πολύ καλό GrekAmericanNewsAgency, καταπείγουσα έρευνα από την Δικαιοσύνη, την οποία διέταξε ο Εισαγγελέας για την αναφορά που είχε υποβάλλει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.

Την έρευνα έχει αναλάβει η 31η Πταισματοδίκης Αθηνών η οποία έχει ήδηκλητεύσει τους πρώτους μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν ήδη καταθέσει οι πρώην διοικούντες την υπηρεσία, ο πρώην διοικητής της Πρέσβυς ε.τ. κ. Ι. Κοραντής, και οι πρώην υποδιοικητές της κύριοι Σ. Τσιτσιμπής, και Π. Αλυφαντής, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες που είχε προτείνει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.


Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό (και προκαλεί απορία γιατί δεν έχουν ασχοληθεί τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας) και ενδεχομένως αφορά ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «εθνική προδοσία», θεωρούμε σωστό να σας παραθέσουμε την έγγραφη αναφορά της αείμνηστης υπαλλήλου της ΕΥΠ προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Φάκου, όσο και (στη συνέχεια) την καίρια αναπάντητη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Νικολόπουλος στην Βουλή και την οποία όφειλε –αλλά ποτέ δεν τόλμησε- να απαντήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τα όσα καταγγέλλονται από την αείμνηστη Ευγενία Λεβογιάννη, αλλά και τα όσα ερωτώνται (και δεν απαντήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά) από τον κ. Ν. Νικολόπουλο, αξίζει να μελετηθούν από όλους, αφού τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούν, ξεπερνούν το τραγικό και αποκαλύπτουν το επικίνδυνο των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν από μερίδα «προθύμων πασόκων» υπαλλήλων της ΕΥΠ, που τον τελευταίο χρόνο αποπειράθηκαν ποικιλοτρόπως (αλλά μάλλον ανεπιτυχώς) να μπούνε κάτω από την «ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ…

Εμείς, ευελπιστούμε από τη διοίκηση του κ. Ι. Ρουμπάτη (ο οποίος είναι έμπειρος αλλά και γνώστης πολλών «ειδικών θεμάτων») πως θα τολμήσει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να αναδείξει τόσο την αλήθεια, όσο και τον θεσμικό ρόλο της ΕΥΠ, ενώ ευελπιστούμε στην δικαίωση όσων αδίκως ενεπλάκησαν και κατηγορήθηκαν επειδή επέλεξαν να υπερασπιστούν το συμφέρον της Ελλάδας και όχι τα προσωπικά «προτεινόμενα οφέλη»…


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 3871/21-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Θέμα: «ΕΥΠ & Απόφαση της Δικαιοσύνης για το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων & Αγαθών»

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε μέσω του ΕΣΠΑ να εγκαταστήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ένα Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου και παρακολούθησης των συνόρων μας. Μέρος των πληροφοριών που θα συνέλεγε το σύστημα, θα προσφέρονταν, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Υ.Π., στους πολίτες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός Κρατικού Προϋπολογισμού, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε τότε να υλοποιήσει το έργο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Άξονας 2: «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου.

Το έργο με τίτλο: «Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» σύμφωνα με την Προκήρυξη, είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών (τουρισμός, εμπόριο) με τη δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφόρησης της κίνησης των διασυνοριακών φυλακίων, καθώς επίσης και της υποδομής στην περιοχή των συνόρων για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των μεταφορών.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη τα οποία θα προέκυπταν από το έργο θα ήταν πολλά και σημαντικά. Μερικά από τα σπουδαιότερα θα ήταν η εγκυρότερη και ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς επίσης η διευκόλυνση και ασφάλεια στην μετακίνηση.

Το συγκεκριμένο έργο πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε προς τους πολίτες και της εισφοράς του στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής που θα παρείχε προς τον Φορέα υλοποίησης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της λαθρομετανάστευσης προς την χώρα μας, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας που συντελούνταν εκείνη την περίοδο από την τότε Κυβέρνηση για το άνοιγμα της Υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία και την αναβάθμιση της αποδοχής της μέσα σε αυτή.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών («Πλανητική Α.Ε.» και «Pansystems Α.Ε.») μετά από διεθνή διαγωνισμό και με την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στις 30/09/2009. Από τότε, όμως, αρχίζουν και τα …περίεργα, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλέον, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επί κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου και διοίκηση της Υπηρεσίας, τους κ.κ. Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο. Για τα περίεργα αυτά που συνέβησαν τότε, είχαμε υποβάλλει και την από 20/12/2009 Ερώτηση & ΑΚΕ προς τον τότε Πρωθυπουργό. Τελικά, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας μέσω Κοινοτικών Κονδυλίων, διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά με σαθρά κατηγορητήρια…

Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο (περιοδικό “Crash” τεύχος Απριλίου 2014, εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews» της 5/10/2014 και «Παρασκήνιο» της 11/10/2014) αλλά και στο Διαδίκτυο σε έγκριτα Ιστολογία (“ProtoThema”, “Crasholine”, “DefenceNet”, “Greek American News Agency”, “Defence-Point”, “GrCitizen”, «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», «Αττικά Νέα» κά) για την έκδοση απαλλακτικού Βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών για όλους τους κατηγορούμενους αλλά και πολλά και διάφορα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις επί του θέματος, που είναι κατεξοχήν πειστικά και τεκμηριωμένα. Κοινός παρανομαστής όλων, είναι το γεγονός ότι η «Ε.Υ.Π.» βρίσκεται υπό διάλυση και ότι λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις σε πολλά ζητήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχουν στην λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προμηθεύτρια εταιρεία (ελληνική κοινοπραξία) παρέδωσε κανονικά το έργο στην προβλεπόμενη προθεσμία, σύμφωνα με τη σύμβαση. Με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, παρότι στην παρουσίαση του έργου, που έγινε στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας (στον 2° όροφο της Κατεχάκη όπου είχε εγκατασταθεί το σύστημα), η πολιτική ηγεσία εξέφρασε το θαυμασμό της γι αυτό, όπως αναφέρουν και τα σχετικά δημοσιεύματα, λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση ΓΑ.Π. – Χρυσοχοΐδη και η Διοίκηση Μπίκα αποφάσισαν, προς έκπληξη όλων, να προχωρήσει η Υπηρεσία στην απένταξη του έργου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθειά του (άλλωστε κανείς από τους διωκόμενους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που κατά την άποψή μου, είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο απεντάχθηκε λόγω του ότι η ανάδοχος εταιρεία προμηθεύτηκε το λογισμικό του από τη Ρωσία και ότι σύμφωνα με τα «WIKILEAKS», που είχαν αποκαλύψει σχετικό τηλεγράφημα του πρώην αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, προς την Ουάσινγκτον, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εργαζόμαστε (σαν πρεσβεία) για να ακυρώσουμε τις ενέργειες αυτές (ενεργειακές, αμυντικές και εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας), που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους.». Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και η αποκάλυψη, ότι, καταθέτοντας στον 3° Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα, για την γνωστή υπόθεση της «Πυθίας», ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, μετέφερε στον τότε Πολιτικό Προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, αίτημα Ισραηλινών πρακτόρων να μην προχωρήσει η Ε.Υ.Π. στην προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος επειδή το λογισμικό του ήταν ρωσικής προέλευσης…

Οι πιέσεις των ξένων πρακτόρων καρποφόρησαν και οι τότε υπεύθυνοι απεφάνθησαν, ότι το έργο δεν συνάδει με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και το απένταξαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πρωτοφανείς διώξεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους με γελοία και σαθρά κατηγορητήρια, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διαπομπεύοντάς τους δημόσια, καταστρέφοντας καριέρες και οικογένειες, ακόμη και ζωές… Στο μεταξύ, η ελληνική εταιρεία που κέρδισε τον διεθνή Διαγωνισμό, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται, δεν καταλαβαίνει από προτροπές ξένων πρέσβεων και δικαιώθηκε. Στις η Ιουνίου 2012 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (είχε συνεδριάσει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και στις 24 Μαίου 2012) ανακοίνωσε την απόφασή του. Δικαιώνει την ως άνω εταιρεία, ακυρώνει ως παράνομη την απόφαση του κ. Μπίκα και αναθέτει την «καυτή πατάτα…» στη νέα ηγεσία της Υπηρεσίας για να τη διαχειριστεί…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα δίχασε στα δύο την Ε.Υ.Π., τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό) συνδικαλιστικό επίπεδο. Συνδικαλιστές, που φέρονται ότι εκείνη την εποχή ανήκαν στον σκληρό Παπανδρεικό πυρήνα, ακόμα και μέσα στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καταφέρθηκαν κατά του Γεωγραφικού συστήματος, χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα και γνώση επί του θέματος, ενώ άφηναν και υπονοούμενα για παρόμοιο σύστημα, που την ίδια περίοδο προμηθεύτηκαν και οι Ε.Δ. Μάλιστα, άλλοι συνδικαλιστές τους έχουν μηνύσει γι αυτό!!!

Ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο, στις καταθέσεις και στα απολογητικά υπομνήματα των υπαλλήλων αναφέρονται φοβερά και τρομερά πράγματα για απειλές και εκβιασμούς, που δέχθηκαν ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για να δεχθούν να συνομολογήσουν τον γελοίο ισχυρισμό της τότε κυβέρνησης, ότι δήθεν το έργο αυτό είναι «εκτός αποστολής της υπηρεσίας(;)». Φαίνεται, ότι ο νόμος 3649/2008 δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός γι αυτούς, σχετικά με το εύρος αρμοδιοτήτων – δραστηριοτήτων της υπηρεσίας.

Επίσης, η τότε κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα και στον ΓΕΔΔ, κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ανέθεσε μέρος της έρευνας και στην ΕΥΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Εν τω μεταξύ, στο τότε οικονομικό επιτελείο είχε αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που πριν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., όταν αποφασίστηκε η απένταξη του συστήματος…

Τελικά ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε 20 άτομα από την Ε.Υ.Π. και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως να μπει στον κόπο, να ρωτήσει την άποψη κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση υπαλλήλους της Ε.Υ.Π.(;) αλλά μόνο αυτούς που του υπέδειξε η διοίκηση Μπίκα. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους», που κατηγορήθηκαν και από τον κ. Ρακιντζή, που στηρίχθηκε στις παράνομες, σύμφωνα και με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποφάσεις του κ. Μπίκα για να βγάλει το Πόρισμά του;

Πάντως, σε ΕΔΕ που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση συγκατηγορούμενους υπαλλήλους της ΚτΠ, αθωώθηκαν όλοι οι εκεί εμπλεκόμενοι. Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά σον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη διαρροή στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ολόκληρου του Πορίσματος Ρακιντζή για το θέμα και ο οποίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο 2ος Πταισματοδίκης Αθηνών. Έχει επίσης υποβληθεί και αναφορά για τα όσα αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” για τα αναφερόμενα από τον αμερικανό πρέσβη, κ. Ρις, σε τηλεγράφημά του προς την κεντρική του υπηρεσία, το 2007, περί «δυσαρεστημένων πασόκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιρρεπών στις διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία»…

Τέλος, η Δικαιοσύνη, έπειτα από πολύχρονη ενδελεχή έρευνα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κορυφαίους ειδικούς επί πεντάμηνο, απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα, ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό, απόλυτα αξιόπιστο, φθηνότερο άλλων αντίστοιχων (την εποχή της παράδοσής του), εξακολουθεί να παραμένει σύγχρονο (παρά τα χρόνια που πέρασαν από την παράδοσή του) και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας. Το ίδιο και το λογισμικό του, που μάταια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν, λόγω πιθανώς της προέλευσης του αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν εύκολα ότι υπάρχουν Έλληνες Δικαστές, Επιστήμονες και Δημόσιοι Υπάλληλοι, που δεν είναι πρόθυμοι να υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιθυμίες ξένων πρακτόρων και κυβερνήσεων…

Επειδή, δεν μπορώ να δεχτώ, ότι οι ελληνικές Υπηρεσίες καθοδηγούνται στις ενέργειές τους σύμφωνα με «οδηγίες», που δίδονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Επειδή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το Ελληνικό δημόσιο υπέστη σημαντική οικονομική και όχι μόνο ζημία.

Επειδή, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να απολαμβάνουν υψηλότατων αξιωμάτων, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη συγκεκριμένη σκευωρία.

Επειδή, δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών στην ΕΥΠ και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, στους κόλπους της Υπηρεσίας και όχι μόνο σχετικά με το θέμα αυτό.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ως άνω υπόθεση;

2. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτή την άσχημη για το ελληνικό Δημόσιο κατάληξη; Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» για τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα και των συνεργατών του; Ποιος θα πληρώσει για την τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημία, που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ποιοι και γιατί συμμετείχαν στις άτυπες και παράνομες επιτροπές, που διόρισε ο κ. Μπίκας; Ποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές συνέδραμαν τον κ. Μπίκα να λάβει τις συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις;

3. Ποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ύψιστες κρατικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο (μη ελεγχόμενο) τους πολίτες;

4. Ποιος ο ρόλος του ΓΕΕΔ, της ΕΥΑΓΙ και συγκεκριμένων στελεχών της Ε.Υ.Π.; Πως και δεν διαπίστωσαν τις παρανομίες της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. επί κυβερνήσεως Γ. Α. Παπανδρέου, τις οποίες διαπίστωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη;

5. Ποιός και πώς θα προχωρήσει σε μια γενναία έμπρακτη ομολογία συγνώμης από πλευράς Πολιτείας και αποκατάστασης όλων εκείνων που σπιλώθηκαν και διαπομπεύθηκαν αδίκως δημόσια και ζημιώθηκαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά από το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο και σκευωρία;

6. Ποιοι φέρουν την ευθύνη, που η Ε.Υ.Π. και η χώρα στερήθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, τη στιγμή που η Πατρίδα μας έχει κατακλυσθεί από λαθραίους μετανάστες και εμπορεύματα; Ποιος θα κάνει τον απολογισμό της τεράστιας ζημίας που υπέστη η χώρα, από την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος;

7. Έχει γίνει κάποια έρευνα από τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΝΙΚΟΣ I. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι οι 18 γνωστοί επιχειρηματίες της Ελλάδας που χρωστούν 11 δισ ευρώ στο Δημόσιο;

Βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, είναι κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη.
Σύμφωνα με άρθρο του planetnews, αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων. 
Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.
 
Η λίστα με τα ονόματα, όπως....τη δημοσιεύει το blog:

1. AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.
2. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
3. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
4. INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
5. ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
6. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
7. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα134.000.000. ευρώ.
8. ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
10. STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
11. ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
12. ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
13. J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).
14. MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
15. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχειτραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία)
16. ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
17. FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
18. MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!