EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Σκάει βόμβα σκουπιδιών στα κεφάλια πολιτών!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών και είναι μια βόμβα, η οποία έσκασε και έχει και οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών. Πληρώνουμε εκατομμύρια κάθε μήνα και αυτά θα τα πληρώνουν πια οι δήμοι». Αυτά είπε ο σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ.Τσιρώνης και μίλησε για τις ευθύνες και των πολιτικών και των δημάρχων, αλλά και των πολιτών.

Αυτό που δεν είπε και μοιάζει αυτονόητο είναι ότι τα εκατομμύρια που θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι θα τα πάρουν με κρυφό η φανερό χαράτσι απο τους πολίτες,κατοίκους των Δήμων… «Η διαχείριση των σκουπιδιών ήταν πάντα ευθύνη των δημάρχων.Αυτοί έπρεπε να αποφασίζουν κάθε φορά που και πως θα κατέληγαν.Αυτοί έχουν και την ευθύνη για την τελική διαχείριση και μερικοί Δήμαρχοι προσπάθησαν μέσω των λεγόμενων ΣΔΙΤ ή άλλων τρόπων να λύσουν το πρόβλημα με ΧΥΤΑ η ΧΑΔΑ αναθέτοντας σε εργολάβους τη διαχείριση» πρόσθεσε ο υπουργός και ανέδειξε την ουσία του προβλήματος.
Τώρα ορισμένοι Δήμαρχοι προσπαθούν με πολιτικά μέσα να μεταθέσουν τις ευθύνες στους εργολάβους για να γλιτώσουν εκείνοι την αποκλειστική και κύρια ευθύνη τους. Έτσι σε δικαστικές αίθουσες διαδραματίζονται σκάνδαλα,στα οποία οι Δήμαρχοι,που ΚΑΙ κατά τον υπουργό έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την τελική κατάληξη των σκουπιδιών, μεταθέτουν την ευθύνη στους εργολάβους και εκείνοι δεν καταθέτουν ούτε καν ως μάρτυρες για το αν γνώριζαν η γνωρίζουν την τελική κατάληξη των σκουπιδιών.

Ο υπουργός κ. Τσιρώνης μίλησε για το τεράστιο και ασφυκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Πελοπόννησος, η οποία δεν έχει τον παραμικρό χώρο διαχείρισης σκουπιδιών και έλυσε προσωρινά το πρόβλημα αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία να μεταφέρει τα σκουπίδια στην…Κοζάνη!

«Οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι ότι δεν πρέπει να παράγουν σκουπίδια και ότι στο εξωτερικό δημιουργήθηκαν χώροι διαχείρισης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, διότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφού τα επικίνδυνα σκουπίδια διαχωρίζονται και απο τους πολίτες με βάση ειδικούς κάδους και απο τις εταιρείες. Εδώ φοβούνται γιατί θεωρούν πιθανό ότι θα γίνει διαχείριση και επικίνδυνων αποβλήτων.Αυτά είναι ευθύνες των Δήμων και των περιφερειών,αλλά και των πολιτών που τα παράγουν» είπε ο κ. Τσιρώνης και έκρουσε (ΒΗΜΑFM) όχι κώδωνα ,αλλά καμπάνες οικονομικών και περιβαλλοντικών κινδύνων στο σήμερα και όχι στο άδηλο μέλλον…
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων συνδρομητών του ΟΤΕ διέρρευσαν σε ιδιωτική εταιρεία!

Ο ΟΤΕ ζητάει από το ΣτΕ να μην πληρώσει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείαςΠροσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ διέρρευσαν -άγνωστο πώς- σε ιδιωτική εταιρεία προσωπικών δεδομένων. Τώρα ο ΟΤΕ ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην πληρώσει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας.

Μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στην εταιρεία εμπορίας προσωπικών δεδομένων «InfoCredit Α.Ε.» προσωπικά δεδομένα 31.713.909 παλαιών και νέων πελατών-συνδρομητών του ΟΤΕ της διετίας 2008-2010.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο 60.000 ευρώ επειδή αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των πελατών του ΟΤΕ.

Στην συνέχεια ο ΟΤΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση της Αρχής που επέβαλε το επίμαχο πρόστιμο.

Ειδικότερα, βρέθηκαν μετά από εξέταση ψηφιακών πειστηρίων, πίνακες βάσης δεδομένων με ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, ΑΦΜ, στοιχεία δελτίου ταυτότητας, κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι βρέθηκαν και προσωπικά δεδομένα 350.000 συνδρομητών του ΟΤΕ οι οποίοι έχουν ζητήσει να μην περιλαμβάνονται στους τηλεφωνικούς καταλόγους.
Αναλυτικότερα, βρέθηκαν:

1) Πίνακες «ote08_subscriptions», «ote09_subscriptions», «οte10a_subscriptions» και «ote10_subscriptions» με 5.434.349, 4.671.389, 4.620.797 και 4.563.422 στοιχεία συνδρομητών (συνολικά 19.289.957 μέχρι εδώ),
2) Πίνακας «ote_customers» με 8.453.783 συνδρομητές,
3) Πίνακας «ote_epagelma» με 3.969.568 εγγραφές και
4) Πίνακας «ote_epagelma» με 3.969.568 εγγραφές (γενικό σύνολο 31.713.909).

Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αφορούν την διετία 2008-2010 και δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί με ποιόν τρόπο έγινε η παραβίαση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα έγινε σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους.

Από την Αρχή κρίθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας του ΟΤΕ αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή καθώς «δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μαζική διαρροή δεδομένων για έως τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους, γεγονός που υποδεικνύει ότι το περιστατικό δεν ήταν ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός».

Και καταλήγει η Αρχή ότι «αποδεικνύεται επομένως ότι τα λαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν ικανά να αποτρέψουν το περιστατικό».

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε ότι το σύνολο των προσωπικών δεδομένων ήταν καταχωρημένο μόνο στην κεντρική βάση δεδομένων τιμολόγησης του ΟΤΕ και ότι η επίμαχη διαρροή προσωπικών δεδομένων «μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας».

Στην αίτηση που κατέθεσε ο ΟΤΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι δεν ήταν νόμιμη η συγκρότηση των μελών της Αρχής που εξέδωσαν την απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 60.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι άκυρη.

Ακόμη, υποστηρίζει ο ΟΤΕ ότι η απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της επιείκειας, αλλά είναι και μη νόμιμη όπως είναι και εσφαλμένη.
πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (φωτό)

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες, είναι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο απολογισμός από την ανταλλαγή πυροβολισμών στην πύλη του κτιρίου της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ΝSA), στην πολιτεία Μέριλαντ.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα όχημα επιχείρησε να εισβάλλει στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα κεντρικά τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας, εμβολίζοντας την πύλη. Όταν έγινε αντιληπτό, οι φρουροί απάντησαν με καταιγισμό πυρών.

2

3

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο FOX, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

4

Όπως αναφέρει το NBC στον χώρο προσπάθησαν να εισβάλουν δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σαν γυναίκες. Παράλληλα, το ίδιο μέσο αναφέρει πως τουλάχιστον ένας «ένστολος άνδρας» έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ταυτότητά του ή η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Εν τω μεταξύ, στιγμιότυπα από το σημείο δείχνουν δυο οχήματα να έχουν εμπλακεί σε πλαγιομετωπική σύγκρουση, εκ των οποίων ένα αστυνομικό τζιπ.

5

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, αυτή την ώρα οι αμερικανικές αρχές φαίνεται ότι έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ την υπόθεση διερευνά η NSA και το FBI.

6

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του εισβολέα, ενώ το περιστατικό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της NSA είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια, με ιδιαίτερα προηγμένα συστήματα ασφαλείας.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει  επιλυθεί ακόμα το πρόβλημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, με αποτέλεσμα αύριο, ημέρα γενικής εφημερίας, να λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγοι, νευρολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γαστρεντερολόγοι.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας, καλούν τους αρμόδιους για την ασφάλεια της γενικής εφημερίας (Διοίκηση, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, συντονιστές Διευθυντές) «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μην εκτεθούν ασθενείς σε κίνδυνο, διακομιζόμενοι ή προσερχόμενοι σε νοσοκομείο που, στην πράξη, χωρίς βασικές ειδικότητες, δεν θα είναι ασφαλές».

Επίσης, συνεχίζουν τη δράση με το κλείσιμο των ταμείων στη γενική εφημερία, και καθημερινά, έτσι ώστε να μην εισπράττεται το 5ερω και προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 1η Απριλίου.πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι θα έκανες αν γινόσουν δεσμοφύλακας; Το πείραμα που διεκόπη νωρίτερα λογω της ανεξέλεγκτης βίας...

Το πείραμα όπου καθημερινοί άνθρωποι προσποιήθηκαν τους δεσμώτες και άλλοι τους φυλακισμένους. Διεκόπη νωρίτερα λογω της ανεξέλεγκτης βίας.

Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του 1992 με τίτλο: Quiet Rage: The Stanford Prison Experiment. Πολλές από τις εικόνες του είναι σοκαριστικές Ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή πειράματα στον χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας είναι το «πείραμα της φυλάκισης του Στάνφορντ», το οποίο διενεργήθηκε τον Αύγουστο του 1971 από τον καθηγητή Philip Zimbardo.


       


Στο πείραμα συμμετείχαν 24 άτομα, τα οποία επιλέχθηκαν μετά τη διεξαγωγή ψυχολογικών τεστ, από τους συνεργάτες του Ζimbardo. Αυτοί κρίθηκαν ως οι πιο νοητικά και συναισθηματικά σταθεροί και φυσικά δεν είχαν ποινικό μητρώο. Η ανάθεση των ρόλων έγινε τυχαία, οι μισοί πήραν το ρόλο των φυλακισμένων και οι υπόλοιποι των δεσμοφυλάκων. Για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστικό το περιβάλλον και οι συμμετέχοντες να ταυτιστούν περισσότερο με τους ρόλους τους, ο Zimbardo μετέτρεψε το υπόγειο του Πανεπιστημίου του Stanford σε φυλακή, αντικαθιστώντας τις πόρτες με κάγκελα ώστε τα δωμάτια να θυμίζουν κελιά.

Στο χώρο δεν υπήρχαν παράθυρα, οι «φυλακισμένοι» δεν είχαν ονόματα αλλά αριθμούς και επιβλήθηκαν οι κανόνες που ισχύουν σε μια τυπική φυλακή. Οι τρόφιμοι φορούσαν όλοι την ίδια στολή, ενώ «οι φύλακες» κυκλοφορούσαν στον χώρο φορώντας καθρεπτιζόμενα γυαλιά ηλίου και κρατώντας γκλομπ. stanford-prison-experiment Οι φρουροί είχαν εντολή να μη βλάψουν σε καμία περίπτωση σωματικά τους φυλακισμένους, αλλά να κάνουν ό,τι κρίνουν ορθότερο για τη διατήρηση της τάξης. Από την πρώτη στιγμή οι δεσμοφύλακες αφομοιώθηκαν πολύ με τους ρόλους τους και άρχισαν να συμπεριφέρονται με βίαιο και αυταρχικό τρόπο στους κρατούμενους. Αυτοί με τη σειρά τους ανέπτυξαν μια παθητική στάση, καθώς βίωναν μια κατάσταση την οποία δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Με το που έμπαιναν στην φυλακή, οι δεσμοφύλακες έγδυναν τους κρατούμενους για να τους εξετάσουν, στη συνέχεια τους έδιναν ένα φουστάνι να φορέσουν και τους τύλιγαν στο πόδι τους μια αλυσίδα για να τους υπενθυμίζει ότι ήταν στη φυλακή.

Αρχικά, οι δεσμοφύλακες ξυπνούσαν τα μεσάνυχτα με σφυρίγματα τους κρατούμενους για καταμέτρηση και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους επιβληθούν. Όταν οι κρατούμενοι δεν τους υπάκουαν, τους τιμωρούσαν με σωματικές ασκήσεις και σε ακραίες περιπτώσεις τους έστελναν στη »ΤΡΥΠΑ» μία μικρή ντουλάπα η οποία λειτουργούσε ως απομόνωση. Οι πρώτες 36 ώρες στη φυλακή κύλισαν ομαλά, όταν όμως οι φοιτητές-κρατούμενοι εξεγέρθηκαν η αντίδραση των «φυλάκων»- που υπενθυμίζουμε ήταν απλοί πολίτες που συμμετείχαν σε ένα πείραμα – ήταν άμεση και βίαιη. Η κακομεταχείριση και η σκληρή αντιμετώπιση των κρατουμένων από πλευράς δεσμοφυλάκων οδήγησε στη πρώτη αποχώρηση του κρατουμένου υπ” αριθμόν 8612 λόγω συναισθηματικής κατάρρευσης. Στη συνέχεια κάθε μέρα που περνούσε αποχωρούσε και από ένας κρατούμενος.

Η κατάσταση μεταξύ «δεσμοφυλάκων» και «φυλακισμένων» στην υποτιθέμενη φυλακή κλιμακώθηκε και ανάγκασε τον Zimbardo να τερματίσει το πείραμα από την έκτη κιόλας μέρα, ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Το πιο εντυπωσιακό σχετικά με την έρευνα ήταν ότι οι φύλακες ήταν νέοι άντρες φοιτητές, που υπό άλλες συνθήκες δεν έδειχναν ικανοί να αναπτύξουν σαδιστική συμπεριφορά. Το πείραμα κατέδειξε ότι η συμπεριφορά και η προσωπικότητα του ανθρώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρόλο του καθενός μέσα στη κοινωνία. Οι ανθρώπινες αξίες εύκολα παραμερίζονται, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν υπάρχει έλεγχος και όρια. Σας προτείνουμε να δείτε και την ταινία που βασίστηκε στη συγκεκριμένη ιστορία με τίτλο: «Το Πείραμα» / «The Experiment»...

        


πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη των 3,7 δις ευρώ

Μεταρρυθμίσεις που θα εκτιμά πως θα αποφέρουν 3,7 δις ευρώ προβλέπονται στη λίστα που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πιστωτές και η οποία εξετάζεται στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες με το Brussels Group.

Αναλυτικά η λίστα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει:
 • 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού
 • 350 εκατ. από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ
 • 350 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες
 • 600 εκατ. από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών
 • 300 εκατ. από αλλαγές τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
 • 270 εκατ. από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας
 • 250 εκατ. από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού
 • 225 εκατ. από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων
 • 200 εκατ. από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα
Στη λίστα ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες εκτιμώντας να αποφέρουν 1,5 δις ευρώ, ποσό κατά 700 εκατ. χαμηλότερο σε σχέση με τον στόχο των 2,2 δις ευρώ. Σημειώνεται πως ήδη έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το ζήτημα του ΟΛΠ αλλά και για τις υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις με την επισήμανση πως πρόκειται για κοινοπραξίες χωρίς αποχώρηση του Δημοσίου. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται:
 • Ο ΟΛΠ
 • Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια
 • Ο ΟΔΙΕ
Στο καθαρό αποτέλεσμα το οποίο ανέρχεται στα 3,7 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν ότι θα αναβάλει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, μέτρο που κοστίζει 326 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναβάλει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για επικουρικές συντάξεις (κόστος 326 εκατομμύρια ευρώ), να επαναφέρει την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας (κόστος 600 εκατομμύρια ευρώ) και να μη θίξει τους συνταξιούχους που λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) (κόστος 82 εκατομμύρια ευρώ). Από τις τρεις αυτές παρεμβάσεις που αφορούν ουσιαστικά αναστολή μέτρων του μνημονίου αναγνωρίζεται αρνητική δημοσιονομική επίπτωση ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Για τα «κόκκινα δάνεια» η Αθήνα προτείνει την δημιουργία ενός επενδυτικού προγράμματος, μέσω της δημιουργίας «κακής τράπεζας» σε συνεργασίας με την ΕTΕπ για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χρησιμοποιώντας τα 10,9 δισ. ευρώ του EFSF. Αυτά τα χρήματα έχουν επιστραφεί στον ESM/EFSF τον περασμένο μήνα. Παράλληλα η λίστα προβλέπει εξωδικαστική διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια).

Επίσης προτείνεται αναδιαμόρφωση του προφίλ του ελληνικού χρέους, μέσω ενός «μενού» από SWAPS, τα οποία θα περιλαμβάνουν ρήτρα ανάπτυξης, που θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με το ονομαστικό ΑΕΠ (ανάλογα με την ανάπτυξη).

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα η κυβέρνηση σημειώνει ότι θα υποβάλει οκτώ νομοσχέδια για την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στους ακόλουθους τομείς:
 1. Ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)
 2. Αποκλεισμός πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 3. Ο εκσυγχρονισμός του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών.
 4. Η εισαγωγή του συστήματος των πολυμερών ακυρώσεις των καθυστερούμενων οφειλών, τόσο από το κράτος για τους φορολογούμενους και αντίστροφα.
 5. Η εφαρμογή ενός νόμου για τον προϋπολογισμό που βελτιώνει τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
 6. Εξωδικαστική επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 7. Υιοθέτηση ενός νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, ενθάρρυνση της μεγαλύτερης εξειδίκευσης των δικαστηρίων και εγκαινιάζοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.
 8. Βελτίωση της αξιοπιστίας και τη θεσμική ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις...

Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τοποθετούν τις αλλαγές μετά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δανειστές πιέζουν να γίνουν άμεσα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι.

Κλειδί στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα πάει πέραν του 2016, είτε νομοθετηθούν οι αλλαγές με το ασφαλιστικό του Σεπτεμβρίου που θέλει η κυβέρνηση είτε νωρίτερα όπως ζητούν οι δανειστές.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο τα όρια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τα 50 αλλά και η έξοδος στα 58 με 35ετία.

Οι αλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Η ατζέντα των παρεμβάσεων είτε έρθει νέο ασφαλιστικό τον Ιούνιο, όπως ζητούν οι δανειστές, είτε τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62.

Το ζητούμενο είναι ο χρόνος εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων και κυρίως το τι θα γίνει με όσους έχουν μεν κατοχυρωμένα δικαιώματα, δηλαδή έχουν τα χρόνια ασφάλισης, αλλά θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δηλαδή πιάνουν και την ηλικία εξόδου, σε δύο ως πέντε έτη.

Θεωρείται βέβαιο ότι όσοι απέχουν ως 5 χρόνια από το 58ο έτος θα επηρεαστούν με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 4 έτη, δηλαδή αντί 58 η έξοδος θα έρθει στα 60 ή στα 62. Σημειώνεται ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι θα υλοποιήσει τώρα που είναι κυβέρνηση, υπάρχει ρητή αναφορά σε ενιαίο καθεστώς συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους στα 60 με 35ετία, αντί 62 με 40 έτη. Ακόμη και με αυτή την ήπια εκδοχή, δηλαδή, τα όρια για όσους είναι κάτω των 60 θα αυξηθούν.

Εξοδο στα 58 ή στα 59 μπορούν να κλειδώσουν σήμερα οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων πλην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ (αν πρόκειται για άνδρες).

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ των Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών και Τύπου), του Δημοσίου καθώς και οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ μπορούν να αποχωρήσουν στα 58 ή στα 59, αρκεί να έχουν συμπληρώσει μέχρι το 2012 τα 35 έτη ασφάλισης και μετά το 2012 να έχουν ασφαλιστεί για 1 ή 2 έτη επιπλέον.

Ενα από τα «σενάρια» που εξετάζονται είναι να διατηρηθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της 35ετίας για ένα ή δυο ακόμη χρόνια. Δηλαδή όσοι είχαν μέχρι το 2012 την 35ετία να διατηρήσουν τη δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη στα 58 ή στα 59 για ένα ή δύο ακόμη έτη.

Ετσι, όσοι θα έχουν μέσα στο 2016 ή το 2017 την ηλικία των 58 ή 59 θα μπορούν να αποχωρήσουν.
Αν όμως ένας ασφαλισμένος γίνεται 59 το 2018, τότε είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις αλλαγές.
Ενας τρόπος για να κατοχυρωθούν όσοι δεν έχουν συμπληρώσει την 35ετία ως το 2012 είναι να κάνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.

Τα πλασματικά έτη μπορούν να αναγνωριστούν και με την αίτηση συνταξιοδότησης και να προστεθούν στο έτος που θέλει ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει την 35ετία, ενώ υπάρχει και η επιλογή της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μόνο για κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Με τα σημερινά δεδομένα, η αναγνώριση πλασματικού χρόνου συμφέρει να γίνει για να συμπληρωθεί η 35ετία τα έτη 2011 και 2012. Οσοι θέλουν να συμπληρώσουν την 35ετία το 2010 για σύνταξη στα 58 μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή και ασθένειας εντός της τελευταίας 10ετίας. Στο Δημόσιο αναγνωρίζεται και η στρατιωτική θητεία.

Οσοι αξιοποιήσουν τις διατάξεις των πλασματικών ετών έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν 4 πλασματικά έτη από σπουδές, παιδιά, κενά ασφάλισης ανεργία κ.λπ. και να τα κολλήσουν στο 2011, για να συμπληρώσουν 35ετία εκείνη τη χρονιά, ενώ για να συμπληρώσουν την 35ετία το 2012 αναγνωρίζουν ως 5 πλασματικά έτη. Η διαφορά είναι ότι με 35ετία το 2011 αποχωρούν στα 58 αφού έχουν 1 επιπλέον έτος ασφάλισης, δηλαδή 36 συνολικά, ενώ με 35ετία το 2012 αποχωρούν στα 59 εφόσον έχουν -μετά το 2012- άλλα 2 έτη ασφάλισης, δηλαδή 37 σύνολο.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ


e-typos.com ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νέο σύστημα των πανελλαδικών – 4 μαθήματα ανά κατεύθυνση και ένα ακόμα μπαλαντέρ

Από το 2016 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα-μπαλαντέρ, διευρύνοντας τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο με σχολές και από το 2ο επιστημονικό πεδίο.
Αναλυτικά:
 • Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία
 • Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
 • Για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας
 • Για τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
 • Για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας
 • Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας.
Στο πλαίσιο του νέου εξεταστικού συστήματος θα γίνουν αλλαγές και στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων, οι οποίες θα αναπροσαρμοστούν, όσον αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ' Λυκείου και θα δώσουν για πρώτη φορά πανελλαδικές με το νέο σύστημα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το 62% του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι «χαράτσια»

Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι χρεώσεις  που “φουσκώνουν” τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν αποκλειστικά τις παροχές ηλεκτρικού, ενώ τα έσοδα κάποιων από αυτών δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ. Ποιες είναι αυτές οι χρεώσεις; Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, νοικοκυριού μέσης κατανάλωσης (περίπου 1028 κιλοβατώρες στο τετράμηνο) με αξία εκκαθαριστικού 157 ευρώ.

Από αυτό το ποσό το 62% αφορά χρεώσεις προς... τρίτους ή φόρους.

Μεταξύ αυτών των χρεώσεων είναι και το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, η αύξηση του οποίου δημιούργησε μεγάλη πολιτική και όχι μόνο αντιπαράθεση, με τον υπουργό Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιρρίπτει ευθύνες στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ανακοινώνοντας παράλληλα την επανεξέταση των αρμοδιοτήτων της, ώστε η κυβέρνηση να λαμβάνει όλες τις μείζονες αποφάσεις.

Αν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πήρε την απόφαση να ακυρωθούν οι εν λόγω αυξήσεις του τέλους, παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει με τις υπόλοιπες χρεώσεις, όπως είναι και το ανταποδοτικό της ΝΕΡΙΤ, που αποτελούν περίπου το 62% ενός λογαριασμού της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επικαλούμενος μελέτες που έχει κάνει η ΡΑΕ υπάρχει δυνατότητα για μείωση των τιμών που προκύπτουν από το κόστος Παραγωγής της Ηλεκτρικής Ενέργειας, που θα φτάνει από 20 έως και 40%. Το σκεπτικό είναι ότι η μείωση στις τιμές του κόστους παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στη μείωση των τελικών ενεργειακών τιμών στον καταναλωτή.

Πάντως, ο υπουργός αν και προανήγγειλε μειώσεις, διευκρίνισε ότι θα γίνουν σταδιακά. Βέβαια η κατάσταση της ΔΕΗ είναι δύσκολη, αν και η πτώση του πετρελαίου αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την επιχείρηση. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη  ανέρχονται  σε περίπου 2 δισ. Ευρώ. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 είχε περίπου 330 εκατ. διαθέσιμη ρευστότητα, 1 δισ. ευρώ γραμμές χρηματοδότησης από την Ευρωπακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 220 εκατ.(και 235 εκατ. για τον ΑΔΜΗΕ), αλλά και από την KfW ύψους 625 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες χρηματοροές ανέρχονται σε 900 εκατ. Ευρώ.

 Αυτά πληρώνουμε περισσότερο σε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ συνολικής αξίας 157 ευρώ:

 -Πρώτη χρέωση είναι 7,60 ευρώ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.  Ως ΥΚΩ έχουν χαρακτηρισθεί, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β’ 1040/07κσι ΦΕΚ Β' 1614/10), οι υπηρεσίες: α) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών  β) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους καταναλωτές γ) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό "Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο" (Κ.Ο.Τ.) σε ευπαθείς καταναλωτές, όπως αυτοί προσδιορίζονται βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
 
-Δεύτερη χρέωση το πολυσυζητημένο ΕΤΜΕΑΡ αξίας 27,04 ευρώ. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το τέλος  αυτό προσδιορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ). Αποτελεί τη συνεισφορά όλων στη μείωση εκπομπών αερίων.

-Τρίτη χρέωση Ειδικό Τέλος 5‰ – ΕΙΔ.ΤΕΛ 5‰  αξίας 0,68 ευρώ. Η ΔΕΗ υποχρεούται  να συνεισπράτει με τους λογαριασμούς ρεύματος τη χρέωση για το Ειδικό Τέλος 5‰ και να την αποδίδει στο Κράτος. Η εκτιμώμενη μέση επιβάρυνση λόγω ΕΙΔ.ΤΕΛ 5‰ είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.

-Τέταρτη χρέωση ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Το Κράτος με νομοθετική ρύθμιση επέβαλε σε όλους τους Καταναλωτές τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στους λογαριασμούς ρεύματος. Η ΔΕΗ συνεισπράτει με τους λογαριασμούς ρεύματος τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και τον αποδίδει στο Κράτος. Η επιβολή του (ΕΦΚ) ξεκίνησε από 2.5.2010. Τον ΕΦΚ χρεώνονται όλοι οι καταναλωτές ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει. Ο ΕΦΚ χρεώνεται μόνο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, υπολογίζεται επί της κατανάλωσης και υπόκειται σε ΦΠΑ.

-Πέμπτη χρέωση είναι δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ύψους 35,29. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη βάσει των Νόμων 25/75, 429/76, και 1080/80, να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα υπέρ τρίτων ποσά των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου και βάσει του Ν.2130/93 το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη. Η χρέωση των Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) του Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο του αρμόδιου Δήμου.

-Έκτη χρέωση είναι προς τη ΝΕΡΙΤ. Το ύψος του ανταποδοτικού τέλους ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή 36 ευρώ το χρόνο) ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και υπολογίζεται σε κάθε λογαριασμό των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρονική περίοδο στην οποία αυτός αναφέρεται.

-Έβδομο είναι η χρώση του ΦΠΑ 12,84 και τέλος,

-Διάφορες χρεώσεις/πιστώσεις 6,07 ευρώ. πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η παράγκα του Βόλου


Ο Αχιλλέας Μπέος δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα. Οφείλει 3 φορές τον μήνα να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα.
Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 και το 2014 εκλέχθηκε δήμαρχος Βόλου. Το βούλευμα για τα στημένα και την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια.
Σε περίπτωση παραπομπής του, κατά τον νόμο θα πρέπει να εγκαταλείψει το αξίωμα και ο Βόλος θα αποκτήσει νέο δήμαρχο. Δέκα μήνες μετά την εκλογή του, η «Εφ.Συν.» επισκέπτεται την πόλη, που θα γινόταν -σύμφωνα με τον ανώτατο άρχοντά της- Μονακό. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ θυμίζει Νάπολη ή Παλέρμο.
Απευθείας αναθέσεις έργων, αποδιάρθρωση υπηρεσιών, παράτυπες προσλήψεις, παράξενες εξαφανίσεις αδέσποτων, χρυσαυγίτικη φρασεολογία, στοχοποιήσεις αντιπάλων και δημοσιογράφων και απειλές κατά πάντων συνθέτουν την εικόνα της διοίκησης του Δήμου Βόλου υπό τον «φίλαθλο» του τοπικού Ολυμπιακού και αντιμνημονιακό πατριώτη Αχ. Μπέο, που βρέθηκε από τη λεγόμενη «παράγκα» του ποδοσφαίρου στο δημαρχείο με την ψήφο του 53% των πολιτών. Και με τη βοήθεια αρκετών φίλων.
Η τροπολογία
Προεκλογικά ο Μπέος υποστηρίχτηκε ανοιχτά από την πρώην βουλευτή Ζέττα Μακρή. Στη συνέχεια ο ίδιος στήριξε ανοιχτά στην ΚΕΔΕ τον υποψήφιο της Ν.Δ. Γιώργο Πατούλη, ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ανταπέδωσε τη στήριξη στη Ζ. Μακρή.
Στον Βόλο αναμένεται με αγωνία η απόφαση παραπομπής του ή μη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Mε βάση τον νόμο, «η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται σε έναν αιρετό και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση». Δύο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, αυτό ακριβώς το σημείο του νόμου ζήτησαν να αλλάξει μέσω φωτογραφικής τροπολογίας δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πρότειναν ότι για να τεθεί κάποιος αιρετός σε αργία θα πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Τελικά την τροπολογία μπλόκαρε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Ο εξυγιαντής
Αναζητούμε τι έχει αλλάξει στην πόλη και στη λειτουργία του δήμου τους τελευταίους μήνες ένας άνθρωπος που είχε μέχρι πρόσφατα εμπειρία κυρίως στο ποδόσφαιρο και στη νυχτερινή διασκέδαση.


 
Ο εκλεκτός του δημάρχου έχει αναλάβει σειρά έργων από το 2004, ανάμεσά τους και την αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της πόλης. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση |πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκαλύπτεται η απάτη του Θεοδωράκη: Εικονική η μεταβίβαση του Protagon!

«Ο κατά φαντασίαν… «πρωταγωνιστής» της πολιτικής ζωής που αρέσκεται να δείχνει χάντρες και καθρεφτάκια και να εξαπατά τους πολίτες, νομίζοντας πως απευθύνεται σε αφελείς, συνελήφθη ψευδόμενος. Αυτή τη φορά για τη σχέση του με την ιστοσελίδα Protagon. Μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι «έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014».
 

Το ψέμα του όμως έχει πολύ «κοντά ποδάρια».

Τον αρχηγό του Ποταμιού διαψεύδει με τον πιο αποστομωτικό τρόπο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. (ΕΕΤΤ). Με ενυπόγραφη επιστολή της με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015, την οποία έχουν στη διάθεσή τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΕΕΤΤ μας πληροφορεί ρητά και κατηγορηματικά ότι «δικαιούχος της ιστοσελίδας Protagon, που καταχωρήθηκε στις 11-03-2009 με αριθμό πρωτοκόλλου 1370920 και λήγει στις 10-03-2017 είναι o Σταύρος Θεοδωράκης του Παναγιώτη».

Αν δεν κυκλοφορεί… σωσίας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, τότε σίγουρα πρόκειται για το νεόκοπο αρχηγό του θολού Ποταμιού! Με απλά λόγια, η ιδιοκτησιακή και η μετοχική σχέση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη με το Protagon υφίσταται έως τώρα, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να την αποκρύψει. Κατά συνέπεια, λοιπόν, ο κ. Θεοδωράκης ψεύδεται ασύστολα και εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες – φυσικά και τους ψηφοφόρους του.

Εδώ όμως προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου. Δεν γίνεται ο κ. Θεοδωράκης να είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιστοσελίδας, δηλαδή, μέσου ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Το ζήτημα της σχέσης του κ. Θεοδωράκη με την ιστοσελίδα Protagon έχει εκτός από τη νομική διάσταση και μια άλλη εξίσου σημαντική: το ηθικό – πολιτικό ασυμβίβαστο. Και τούτο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία όταν το μέσο ενημέρωσης στο οποίο είναι δικαιούχος ή μέτοχος προβαίνει στην κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Για όλα αυτά, ο κατά βούληση συκοφάντης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».


                              wpid-20150329053601 
                           wpid-20150329053621ΠΗΓΗΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιτσιρίκος : Δώστε και άλλα δάνεια στην Καθημερινή!

Δάνειο 36 εκατομμύρια ευρώ πήρε η Καθημερινή, ενώ τώρα περιμένουμε να πάρουν από ένα δάνειο ο ΔΟΛ, ο  Πήγασος και το Mega, ώστε να αποδειχτεί πως η ελληνική οικονομία πετάει.
 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις τράπεζες που έδωσαν 36 εκατομμύρια δάνειο στην Καθημερινή, ώστε οι αρθρογράφοι της να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν πως είναι κακό να ζούμε εμείς με δάνεια.

Βέβαια, είναι κάπως αξιοπερίεργο να παίρνει δάνειο 36 εκατομμυρίων μια εφημερίδα με χρέη πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες 18 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχουμε και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, οπότε κάποιος πρέπει να στηρίξει και τους Αλαφούζους.

Από την άλλη, οι Παπαχελάδες, οι Μπάμπηδες και οι Μανδραβέληδες δεν έχουν μάθει ακόμα να γράφουν ένα κείμενο -και δεν πρόκειται να μάθουν τώρα στα γεράματα-, οπότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Γιατί δεν πάνε να μαζέψουν ροδάκινα και κεράσια, αφού η εφημερίδα στην οποία εργάζονται καταγγέλλει τους Έλληνες πως δεν καταδέχονται να εργαστούν στα χωράφια;
 

Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι οι άλλοι Έλληνες. Είναι οι Έλληνες που δεν πρέπει να παίρνουν δάνειο.

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στα ζώα που αγοράζουν την Καθημερινή.

Κατά τα άλλα, μου θέλετε και να αλλάξει η Ελλάδα.
Ζώα!

(Ωραία φάση η κυβέρνηση από τη μία να βάζει χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ, και από την άλλη οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε χρεοκοπημένα και ξοφλημένα ΜΜΕ. Παιδιά, προσοχή μη γίνει καμιά ρήξη και χάσουμε αυτές τις ομορφιές.)


                        KATHARMATINHπηγη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξαφνικός ή αργός θάνατος;

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επιλέξουμε τον αργό θάνατο ή το ξαφνικό θάνατο. Τι είναι προτιμότερο; 

Να πηγαίνουμε προς τη χρεοκοπία αργά και βασανιστικά, συνεχώς εξαρτώμενοι από τις δόσεις και τα μνημόνια επιτείνοντας την αγωνία και το άγχος μας ή να χρεοκοπήσουμε απότομα και να κάνουμε μια νέα αρχή.

Νομίζουμε ότι πρέπει να πάμε σε εδώ και τώρα στάση πληρωμών. Έτσι υπάρχουν τουλάχιστον μεγάλες πιθανότητες για ένα νέο ξεκίνημα. Με κόπο φυσικά και στερήσεις, για όσους είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις εικονικές ανέσεις τους. Οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τις αφήσουν.

Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σιγά σιγά στον εθισμό της δουλοπρέπειας, στην παρακμή, στην εξάρτηση, στο ξεπούλημα και στην εθνική εξαφάνιση.

Ας διαλέξουμε.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την ΛΑΜΠΡΗ θα ¨σουβλίσουμε¨ την ¨εθνική λαμογιά¨;

Προσπαθούμε να συνέλθουμε και μετά να διασταυρώσουμε αν ισχύει αυτή η δήλωση;

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε χρεοκοπία μαζί με τον οβελία εάν δεν μπορέσει η κυβέρνηση σε αυτές τις δυο βδομάδες που μεσολαβούν να συμφωνήσει με τους εταίρους» ΠΗΓΕΣ http://www.real.gr/ http://olympia.gr/ 29/3/2015
δήλωσε εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου που ανήκει στην ΝΔ . «Μετά από πέντε χρόνια θυσιών συζητάμε για το αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. http://www.real.gr/

Αναρωτηθήκατε σε τι αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις;

Αποσκοπούν να ενημερώσουν ή να εκφοβίσουν τον ήδη καθημαγμένο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των μνημονιακών χρόνων Ελληνικό Λαό;

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ¨οικονομία του οβελία¨ σε σχέση με την δήθεν επερχόμενη τύποις χρεωκοπία.

Αν ισχύσει λοιπόν το ενδιάμεσο σενάριο της εσωτερικής χρεωκοπίας μέσα στο Ευρώ;
Θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα με ομόλογα (IOUs) – χαρτιά;
Reuters. ¨Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είτε εσκεμμένα είτε λόγω κάποιου «ατυχήματος», θεωρείται απίθανη. Όμως ίσως η χώρα αναγκαστεί να εισαγάγει ένα εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να πληρώσει ορισμένα εσωτερικά της έξοδα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. «Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει πια ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει ομόλογα (IOUs) – χαρτιά δηλαδή τα οποία θα αναφέρουν ότι οι κάτοχοί τους θα λάβουν έναν Χ αριθμό ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος. «Τέτοια ομόλογα θα άρχιζαν μετά γρήγορα να ανταλλάσσονται στη δευτερογενή κυκλοφορία σε μεγάλη έκπτωση με πραγματικά ευρώ και θα γίνονταν ‘νόμισμα’, όποιο κι αν ήταν το όνομά του, που θα υπήρχε παράλληλα με το ευρώ», εξήγησε ο ίδιος. ¨http://www.parapolitika.gr/

Αν ισχύσει το ακραίο σενάριο της χρεωκοπίας για το οποίο πολλοί ¨ανάβουν λαμπάδες¨ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Άλλοι γιατί ονειρεύονται να επενδύσουν τα ξεπλυμένα ευρώ τους στην ¨χρεωκοπημένη¨ Ελλάδα…
Άλλοι γιατί ονειρεύονται ¨αριστερές παρενθέσεις¨ και τα τοιαύτα…
Άλλοι από ¨εθνικό βίτσιο διαστροφής¨ …

Τότε πως θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα;
Θα μείνει η σούβλα δίχως αρνί και η ΛΑΜΠΡΗ δίχως Χαρά;

ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

Αν κάποια κέντρα αποφάσισαν η Ελλάδα αυτή την ΠΑΣΧΑΛΙΑ να συρθεί ατιμασμένη με νέα δυσβάστακτα μνημόνια για να επιβιώσουν οι ¨εθνικές βδέλλες¨ και έτσι να γλυτώσουμε την ¨χρεοκοπία¨ θεωρώ ότι παίζουν με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα της ιώβειας Ελληνικής υπομονής.
Όποιος γνωρίζει απλά μαθηματικά και οικονομικά ξέρει πολύ καλά που το πάνε οι τοκογλύφοι αργά ή γρήγορα, είτε αυτό λέγετε χρεοκοπία του οβελία ( ΠΑΣΧΑ) ή χρεωκοπία του καρπουζιού( ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ).

Τελεία και Παύλα η Χρεοκοπία στην Ελλάδα δεν θα έχει Υπόσταση.

Ακριβώς γιατί το ΕΥΡΩ σαν νόμισμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σαν παράγοντας ανάπτυξης, ομογενοποίησης και κοινωνικής συναλληλίας στην Ευρώπη.

Αντίθετα λειτούργησε ως στοιχείο διαχωρισμού και σύγκρουσης εθνικών οικονομιών.

Όμως στην οικονομική αξία του Ευρώ οφείλουμε κάτι πολύ σημαντικό.

Η ΠΛΕΟΝΕΞΊΑ για την αθέμιτη συγκέντρωση του από δόλια άτομα μέσα στην πατρίδα μας ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο της το ΣΠΟΡ της ΛΑΜΟΓΙΑΣ που κατέστρεψε με δραματικούς ρυθμούς την χώρα.

Μην στενοχωρείστε … σε περίπτωση ¨τέτοιου είδους χρεοκοπίας¨ η σούβλα την φετινή ΠΑΣΧΑΛΙΑ δεν θα μείνει δίχως οβελία.

Η ΕΛΛΑΔΑ του καθημερινού μόχθου που πόνεσε τα τελευταία χρόνια είναι αποφασισμένη από εδώ και πέρα να ¨σουβλίσει¨ δηλ να ξεκαθαρίσει τον τόπο της από τις πράξεις και τις ενέργειες εκείνες που διενεργήθηκαν με δόλια απάτη και έφεραν το ιστορικό πλέον και καταγεγραμμένο φαινόμενο της ΛΑΜΟΓΙΑΣ .


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται ξανά το "χαράτσι" της ΔΕΗ - Από Δευτέρα τα "ραβασάκια" στους ιδιοκτήτες

H εβδομάδα θα ξεκινήσει με ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων να λαβαίνουν "ραβασάκια" από την εφορία για το απλήρωτο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013.

Συνολικά πρόκειται για ένα συνολικό ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει τις οφειλές από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) με ραβασάκια την Δευτέρα.

Είναι το λεγόμενο «χαράτσι της ΔΕΗ» του 2013, το οποίο έμεινε απλήρωτο από τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές που έχουν κρατήσει το ρολόι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Ο φόρος εκείνος είχε εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το «χαράτσι» είχε μετονομαστεί το 2013 σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Η ΔΕΗ έχει στείλει τον κατάλογο με τα οφειλόμενα στο υπουργείο Οικονομικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.

Να σημειωθεί ότι το ποσό θα βεβαιωθεί χωρίς προσαυξήσεις. Τέλος, οι ιδιοκτήτες μπορούν να εντάξουν το χρέος στη ρύθμιση των 100 δόσεων.


πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πληρώνουμε, πληρώνουμε και φως δεν βλέπουμε

Το μουντζούρη της λεηλασίας που συντελέστηκε για 50 ολόκληρα χρόνια από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό  σύστημα της χώρας, φορτώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που καλείται τώρα να λύσει το γόρδιο δεσμό των δυσβάστακτων χρεών. Η νέα ελληνική προσπάθεια πληρώνει τις αμαρτίες και τις κλεψιές ενός συστήματος που οδήγησε συνειδητά την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην υποανάπτυξη. Πληρώνει το πελατειακό σύστημα το οποίον συντηρούσε στο διάστημα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην εξουσία.

Πληρώνει τις κλεψιές, τις μίζες και τις ληστρικές συμβάσεις που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία με τους γερμανικούς κολοσσούς.
 

Πληρώνει τα ολυμπιακά έργα του Κώστα Σημίτη που κόστισαν τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ και μαζί με τους τόκους.

Πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και το σουαπς που έστησε ο αρχιερέας της διαπλοκής για να κρύψει χρέος 2,5 δις ευρώ δίνοντας για αντάλλαγμα τόκους 12 δις ευρώ και τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια μέρα προμήθεια στην Goldman Sachs.
 

΄Οσες δόσεις και αν πληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους τοκογλύφους και τους δανειστές το χρέος δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί.
Αντίθετα θα αυξάνεται διαρκώς συμπαρασύροντας το λαό και τη χώρα σε ένα σπιράλ θανάτου.


Η Ελλάδα δεν αντέχει σε καμία περίπτωση να πληρώνει κάθε μήνα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, για τόκους και επιτόκια.
 

Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αποφασίσουμε δέκα εκατομμύρια Έλληνες να γίνουμε δούλοι των ξένων τοκογλύφων χαρίζοντάς τους και τις περιουσίες μας, το χρέος αυτό δεν μπορεί ποτέ να εξοφληθεί.

Με πολύ θράσος, αυτοί που προκάλεσαν τη χρεοκοπία, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αλλά και αυτοί που για δεκαετίες ζούσαν από τα τοκογλυφικά επιτόκια, δηλαδή οι δανειστές, ζητάνε τώρα και τα ρέστα από τον Αλέξη Τσίπρα που αναζητά εναγωνίως λύσεις προκειμένου να πληρώνει η χώρα τις υποχρεώσεις της, χωρίς να εξαθλιωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός και χωρίς να τον ταπεινώνουν οι απατεώνες δανειστές μας.

Μήπως έφτασε η ώρα να πληρώσουν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και έχουν το θράσος να βγάζουν τη γλώσσα ζητώντας και τα ρέστα. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι έτοιμη να κάνει όσες θυσίες χρειάζονται με μια μόνο προϋπόθεση. Να τιμωρηθούν πραγματικά οι δοσίλογοι που μας έφτασαν στην κατάσταση χρεοκοπίας, οδηγώντας το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση.
www.kontranews.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στον Καναδά – Airbus A320 βγήκε από τον διάδρομο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 από τους επιβάτες

Ένα Airbus A320 της καναδικής εταιρείας αερομεταφορών Air Canada βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 20 από τους επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους. Κατά τη διάρκεια της ανώμαλης προσγείωσής του, το Airbus χτύπησε σε κεραίες με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και πήραν αργότερα εξιτήριο, εκτός από έναν ο οποίος θα παραμείνει για παρακολούθηση, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η εταιρεία.
«Προσγειώθηκαν περίπου 335 μέτρα προτού το αεροσκάφος αγγίξει τον διάδρομο, οπότε θα έλεγα ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάικ Κάνινγκχαμ, υπάλληλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών (TSB) του Καναδά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την ανώμαλη προσγείωσή του το αεροσκάφος χτύπησε σε κεραίες με αποτέλεσμα «να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο Airbus, ενώ στο σημείο αυτό αποσπάσθηκε το κύριο σύστημα προσγείωσης» και ένας από τους κινητήρες. Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με το ατύχημα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι σε αυτό να συνέβαλε σφοδρή χιονόπτωση.

Η Air Canada σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το αεροσκάφος μετέφερε 133 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

«Στην Air Canada νιώθουμε ιδιαίτερη ανακούφιση που κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, κατανοούμε πλήρως ότι ήταν μια πολύ ανησυχητική εμπειρία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας, Κλάους Γκόερτς.
Επιβάτες του αεροσκάφους περιέγραψαν σε μέσα ενημέρωσης μια «μεγάλη λάμψη» πριν από την προσγείωση εικάζοντας ότι είχαν χτυπήσει καλώδια ρεύματος.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 137 άτομα, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τορόντο για το Χάλιφαξ, ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα διακρίνεται το αεροσκάφος, ακινητοποιημένο, με εμφανώς κατεστραμμένη τη μύτη, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα χιονιού.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλάζια ρουσφέτια Α.Ε. - Το success story της ΝΔ

Λαμπρά έργα και ημέρες του... success story Σαμαρά φέρνουν στο φως δεκάδες επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το tvxs.gr και αποκαλύπτουν την βαριά βιομηχανία ρουσφετιών που επιχειρούσε να στήσει η γαλαζο - πράσινη διακυβέρνηση στην Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση έδινε τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η τρόικα απαιτούσε την πλήρη ανεξαρτησία του πιο βασικού πυλώνα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ υπονόμευαν κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων: Βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων».

Υπουργοί πρώτης γραμμής δεν δίσταζαν να ζητήσουν επωνύμως και εγγράφως - ακόμη και με μορφή εντολής και απαίτησης - τοποθετήσεις «δικών τους παιδιών» σε καίριες διευθυντικές θέσεις, σε συγκεκριμένες ΔΟΥ και τελωνεία, ευνοϊκές αποσπάσεις και μετατάξεις.

Η πληθώρα των «παραγγελιών - εντολών» ήταν τέτοια που γίνεται προφανές ότι ελάχιστα ήταν τα περιθώρια για αξιοκρατικές επιλογές και τοποθετήσεις. Κοινώς, αλίμονο σε όποιον δεν είχε μέσον…
Ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας - με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές - καθώς επίσης και ουκ ολίγοι γαλάζιοι βουλευτές.

Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, με επίσημη επιστολή του προς τον τότε Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ζητά:

*Ο Σ.Π. που υπηρετεί ως υποδιευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας να λάβει τη θέση του διευθυντή στην ίδια ΔΟΥ.

*Ο Γ.Χρ. που υπηρετεί στη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών ως επόπτης να λάβει τη θέση προϊσταμένου τμήματος ελέγχου στη ΦΑΕ Αθηνών.
Η Νέα Δημοκρατία είχε δημιουργήσει και ειδικό "Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος", που απ' ότι φαίνεται είχε ως αποστολή του να προωθεί ρουσφέτια.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τομέα Δημήτρης Σιάχος και απευθύνεται προς τον... «υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη» - ούτε τις ιδιότητες δεν γνώριζαν - αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας παρακαλούμε πολύ να ενδιαφερθείτε για την αίτηση του κ. Μπ.Ι. ο οποίος ενδιαφέρεται για το τελωνείο Ρόδου».

Στο συγκεκριμένο αίτημα έχει αξία και η υποσημείωση που τονίζει: «Σημειώνουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωση αυτή».

Σε άλλο έγγραφο, επίσης ο «Τομέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος» ζητά: «Να κριθεί ο Βε.Γ. ο οποίος είναι διευθυντής δικαστικού στη Δ ΔΟΥ Αθηνών ως έφορος» στην ίδια ΔΟΥ.Σε τρίτο έγγραφο, ο κ. Σιάχος του «Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος» της ΝΔ καλεί τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων «να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τις περιπτώσεις των:

* Τ.Π. που ζητά να μετακινηθεί από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου σε Δ ή ΙΓ ΔΟΥ.
* Ρ. Σ. που ζητά απόσπαση ή μετάταξη για το τελωνείο Μυκόνου.

Τα τελωνεία έχουν την τιμητική τους στα ρουσφέτια καθώς κι ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής του Γραφείου του ζητά από τον κ. Θεοχάρη:

«Να μετακινηθεί ο Ι.Στ. από το Β Τελωνείο Θεσσαλονίκης στο Ε Τελωνείο του αεροδρομίου».Κι εάν οι υπουργοί ή το επίσημο κόμμα ζητούσαν κάθε φορά και από ένα-δυο ρουσφέτια, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς έστελνε ολόκληρο κατάλογο με αιτήματα:

*Ο Γ.Σ. να μετακινηθεί στο τελωνείο Δοϊράνης ή στα τελωνεία Κιλκίς ή Ευζώνων.
*Ο Γκ. Λ. να παραμείνει στη ΔΟΥ Κιλκίς.
*Ο Αγ. Δ. να αποσπαστεί κατά προτεραιότητα (!) στο τελωνείο Ευζώνων ή στο τελωνείο Κιλκίς.
*Ο Π. Χρ. να παραμείνει στη ΔΟΥ Κιλκίς.
*Ο Α. Βα. να παραμείνει επίσης στη ΔΟΥ Κιλκίς.Αυτό είναι μόνον το πρώτο δείγμα της ατέλειωτης λίστας απαιτήσεων για ρουσφέτια στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Το tvxs.gr έχει στην κατοχή και τα υπόλοιπα, εξίσου αποκαλυπτικά, έγγραφα τα οποία και θα δημοσιοποιήσει στη συνέχεια.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτός κυκλοφορίας η εθνική Αθηνών-Πατρών έως τη Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα (30/3)  έως και τη Μεγάλη Τετάρτη (8/4) θα τεθεί εκτός κυκλοφορίας η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, από τον ανισόπεδο κόμβο προς Επίδαυρο έως τον κόμβο προς Τρίπολη.


Οι διακοπές στην κίνηση των οχημάτων θα γίνονται κατά φάσεις και οι οδηγοί θα ακολουθούν τις υποδείξεις της τροχαίας, ενώ κάποια διαστήματα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την παλιά εθνική οδό.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χωρα της δύσης, ο Κυρ. Μητσοτακης θα βρισκόταν στο κρατητήριο.

Δεν είναι δυνατόν η συμμορία του μνημονίου να ωθεί την χώρα στην καταστροφή, ως άλλοι «τορναδόροι» και η δικαιοσυνη να κοιμάται. Που ειναι ο εισαγγελέας πρωτοδικών εδώ και τρεις μήνες, όταν το μαύρο μέτωπο μεθοδεύει την καταστροφή; Τι κανει ο κύριος Παρασκευόπουλος βλέποντας αυτή την πρωτοφανή απραξία;

Δηλαδή ο απλός πολίτης που αγαπά την πατρίδα του, αύριο θα εχει την ίδια αντιμετώπιση με τους σαμαράδες, τους μητσοτάκηδες και τους τρομοκρατημένους;

Όσο για τον κύριο Βαρουφάκη, ας δει επιτέλους αυτό που έχουμε προτείνει εδώ και μήνες: Την αναδρομική φορολόγηση με 26% όλων των εμβασμάτων εξωτερικού που δεν αντιστοιχούσαν σε αγορά προϊόντων.

Να πληρώσουν και μια φορά οι παρτάκηδες σε αυτή την χώρα, να δείτε και πως μαζεύονται τα 7 δις, άνευ δόσης και δανειακής.


πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εννέα συν μία προτάσεις

Η κατασκευή του μετρό συμπλήρωσε δέκα χρόνια από την ημερομηνία έναρξης. Το πέρας των εργασιών με τους σημερινούς ρυθμούς θα είναι όχι πριν το 2025, δηλαδή δεκατρία (13) χρόνια μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία περάτωσης, η οποία κάθε χρόνο μετατίθεται κατά δύο ή τρία χρόνια. Στο χρονικό αυτό διάστημα ,από το 2005 δηλαδή, εκατοντάδες στρέμματα πάρκων μέσα στην πόλη (Ν.Σ.Σταθμός, Αχειροποίητος, Αγ.Σοφία, Παπάφη) καταστράφηκαν μετατρεπόμενα σε εργοτάξια, χώρους στάθμευσης και γραφεία, χωρίς καμιά αντίδραση από κανέναν. Το ίδιο συμβαίνει με αρχαιολογικούς θησαυρούς υψίστης αξίας όπως κυρίως τα ευρήματα στην περιοχή της οδού Βενιζέλου, που θεωρούνται σχεδόν ισάξια με αυτά της Πομπηίας και ανώτερα από τα της Αμφίπολης.

Επιπλέον εξίσου σοβαρό είναι το δράμα χιλιάδων επαγγελματιών που έχουν χάσει την δουλειά τους σε επιχειρήσεις γύρω από τα εργοτάξια (Δελφών, Πλάτωνος, Αγίας Σοφίας) ενώ όσοι κάτοικοι διαμένουν κοντά σ’ αυτά βλέπουν την ζωή τους να χειροτερεύει μέρα με την μέρα.

Η απουσία μελετών αλλά και η αδιαφορία των κοινωνικών φορέων για τα όσα συμβαίνουν με την κατασκευή του μετρό συναντιόνται με τον χειρότερο τρόπο στο ανατολικό άκρο της γραμμής του μετρό, όπου ο τερματικός σταθμός κατασκευάζεται κυριολεκτικά επάνω και μέσα στο ρέμα του Μερκουρίου. Το ρέμα αυτό περνούσε από τη Χαριλάου, τη Ν.Ελβετία, την Κηφισιά, το Ντεπώ και κατέληγε στην θάλασσα δίπλα από το Αλλατίνη, πριν από την κατασκευή της Ν. Παραλίας.

Σήμερα παραμένει ελεύθερο ένα τμήμα του στη Ν. Ελβετία όπου σχηματίζει μια φυσική λίμνη (μοναδική στην ευρύτερη περιοχή της πόλης) με ενδιαφέρουσα πανίδα. Κατά τη λίμνη αυτή το ρέμα είναι μπαζωμένο με πρώτο δράστη τον Δήμο Θεσσαλονίκης που εγκατέστησε εκεί το εργοτάξιο των φορτηγών του για να ακολουθήσει προσφάτως το μετρό, του οποίου το εργοτάξιο πλημμυρίζει μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση. Στην υποβάθμιση της οικολογικής ισορροπίας της μοναδικής, αλλά εγκαταλειμμένης περιοχής γύρω από τη λίμνη, συνετέλεσε η κατασκευή μιας ακόμη εκκλησίας ανατολικά και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπάζων.

Εφόσον η κατάσταση αυτή συνεχιστεί όπως εκτίθεται παραπάνω η πληγή που σήμερα αποτελεί για την πόλη η κατασκευή του μετρό θα είναι πολλαπλώς πιο επιβλαβής ακόμη και από τις πλέον αισιόδοξα αναμενόμενες ωφέλειες του έργου. Πρέπει κατά συνέπεια να αλλάξει ριζικά.

Από το 2002 αρχικά και κατ’ επανάληψη αργότερα, αρθρογραφώντας στον ημερήσιο τύπο, αλλά και σε ομιλίες και παρεμβάσεις μου είχα επισημάνει ότι εφόσον η κατασκευή του μετρό είχε αποφασιστεί, κακώς κατά την άποψη μου, μπορούσε τουλάχιστον να δώσει τη δυνατότητα να διέρχονται σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες και να επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος προς Θέρμη, Αεροδρόμιο και Χαλκιδική πριν από την έναρξη της κατασκευής της σήραγγας. Αυτό μπορούσε να γίνει με μικρές αλλαγές στην υποδομή και πιθανώς, την διατομή σήραγγας και σύνδεση με τον σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή του Ν. Σ. Σταθμού. Η λύση αυτή εφαρμόζεται στο μετρό Αθηνών στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Έχει κατασκευαστεί λίγο περισσότερο από το 1/3 του έργου, ενώ οι οικονομικές υπερβάσεις συγκρίνονται με τις ετήσιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η υποτίμηση της σημασίας του θέματος από τα Μ.Μ.Ε σχετίζεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και την σύνθεση της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο.

Οι λύσεις που υπάρχουν δεν είναι πολλές.

Η πρώτη είναι να συνεχιστεί η κατασκευή του μετρό:


Με τις αναγκαίες μετατροπές για την διέλευση προαστιακού σιδηρόδρομου.


Να εγκαταλειφθεί η κατασκευή των σταθμών που θίγουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και ευρήματα.


Να μεταφερθεί ο τερματικός σταθμός στον χώρο των πρώην κεραμοποιείων Αλλατίνη.


Οι χώροι όπου έχουν γίνει εκσκαφές και δεν υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία αξιόλογα, μπορούν, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να μετατραπούν σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.


Να συμπληρωθεί το, κατ’ ανάγκην και συνέπεια, ελλιπές δίκτυο μετρό με, κατ’ αρχήν, περιορισμένο δίκτυο τραμ.


Να συνδεθεί η σήραγγα του Μετρό στον Ν.Σ. Σταθμό με το σιδηροδρομικό δίκτυο.


Να ανακατασκευαστούν οι υπάρχουσες σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στο Λιμάνι, στον Εύοσμο και τη Μενεμένη ώστε ο προαστιακός σιδηρόδρομος να φτάνει μέχρι την πλατεία Ελευθερίας.


Να σχεδιαστεί άμεσα η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς Θέρμη, Αεροδρόμιο και Χαλκιδική.


Να αποσυρθούν όλες οι μόνιμες εγκαταστάσεις, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης από τα πάρκα και τους δρόμους και να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης.

Οι κατασκευαστές μπορούν εύκολα να βρουν γραφεία στα χιλιάδες, κυριολεκτικά εγκαταλειμμένα, μαγαζιά και διαμερίσματα δίπλα στο εργοτάξιό τους. Έτσι θα προσφέρουν κάτι ελάχιστο στους καταταλαιπωρημένους κατοίκους, και επαγγελματίες.

Δεύτερη λύση είναι να εγκαταλειφθεί πλήρως η κατασκευή του μετρό, με επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης και του δικτύου τραμ.

Παραμένουν τα όσα πρότεινα παραπάνω για τον προαστιακό σιδηρόδρομο σε ότι αφορά το δυτικό τμήμα της πόλης και το Λιμάνι.

Πιστεύω παρά τις ατέλειες και ασάφειες που υπάρχουν στις παραπάνω προτεινόμενες λύσεις, η συνέχιση της σημερινής κατάστασης είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σ’ αυτή την πόλη.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bullying: Μοναδικοί και όχι διαφορετικοί, Λεβέντες και όχι...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΕΣ
Tης Κατερίνας Τσατσαρώνη
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Όλη αυτή η comme il faut, στείρα συζήτηση περί διαφορετικότητας ανάγει ένα ευρύ κοινωνικό πρόβλημα έλλειψης παιδείας, ευρείας μόρφωσης, αρχών, αξιών και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας και πάλι σε πρόβλημα ρατσισμού.  Η άρνηση να θεωρήσουμε τους συνανθρώπους μας διαφορετικούς και να κατανοήσουμε  τη  μοναδικότητα τους όπως αυτή εκφράζεται στη βάση πανανθρώπινων αξιών είναι μια λύση που προσεγγίζει το θέμα στο πλαίσιο όλων των διαφορετικών επιστημών που έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα από την αρχαιότητα.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι είμαστε ίσοι και ταυτόχρονα μοναδικοί. Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά μας και μας καθιστούν διαφορετικούς δεν είναι το χρώμα μας, η θρησκεία μας, το φύλο μας ή η εξωτερική μας εμφάνιση. Ξεχωρίζουμε ο ένας από τον άλλο και είμαστε μοναδικοί από τις αρχές και αξίες μας και από το τρόπο που τις εκφράζουμε.Αυτά συνιστούν την παιδεία με την ευρύτερη έννοια, την παιδεία όπως εκφράζεται μέσα από τον πολιτισμό μας και την λαϊκή κουλτούρα μας και όχι την παιδεία που συνδέεται με το κοινωνικό status ή μόνο με την ακαδημαϊκή μόρφωση.

Μετά από πολλά χρόνια συναναστροφής με ανθρώπους διαφορετικού κοινωνικού status, μόρφωσης και γεωγραφικής προέλευσης έχω καταλήξει ότι ηπιο πολύτιμη, η πιο χρήσιμη, η πιο σημαντική παιδεία είναι τελικά αυτή που δίνει ο απλός, έντιμος, ντόμπρος, γενναίος άνθρωπος στα παιδιά του.

Μια λαϊκή και πανέμορφη λέξη με την οποία χαρακτηρίζουμε ακόμη και σήμερα τους ανθρώπους με παιδεία πανανθρώπινων αρχών και αξιών είναι η λέξη «Λεβέντης» ή « Λεβέντισσα».

Και έτσι ερχόμαστε στη θλιβερή περίπτωση που μας αφύπνισε για άλλη μια φορά, τη περίπτωση του «Βαγγέλη» αλλά και όλων των χιλιάδων παιδιών που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία από τη τελευταία πράξη ενός έργου που ξεκίνησε στη παιδική τους ηλικία. Αυτά τα παιδιά δεν γίνονται θύματα ξαφνικά, έχουν μεγαλώσει με τρόπο που τα καθιστούν ευάλωτα σε όλους τους κινδύνους και ιδιαίτερα στους λεβεντομαλάκες (το αντίθετο του Λεβέντη) που κατακλύζουν τις κοινωνίες μας σήμερα.

Εμείς οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι και για τους Λεβέντες αλλά και για τους λεβεντομαλάκες όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως. Εμείς τους μεγαλώνουμε, εμείς τους γαλουχούμε από τα μικράτα τους.
Τα παιδιά που βασανίζουν με πάμπολλους τρόπους εντός και εκτός διαδικτύου άλλα παιδιά συνήθως είτε τα έχουν κακοποιήσει είτε τα έχουν κακομάθει φρικτά. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση όταν καταλήγουν να είναι τραμπούκοι είναι το ίδιο μοχθηροί. Απλά το κακομαθημένο δεν έχει κανένα απολύτως άλλοθι.Είναι όλα τους παιδιά χωρίς παιδεία, αρχές, αξίες και λεβεντιά.

Κι ας δούμε ένα – ένα τα χαρακτηριστικά μόνο των κακομαθημένων παιδιών –γιατί γι αυτά δεν χρειάζεται να είμαστε παιδοψυχολόγοι για να συζητήσουμε αλλά μόνο γονείς- με ειλικρίνεια και θάρρος ακόμη και εάν στο παρακάτω κείμενο αναγνωρίσουμε μερικώς τα παιδιά μας αλλά και τη δική μας αντίδραση.

Λεβεντομαλάκες συνήθως γίνονται τα παιδιά που οι γονείς τους τα θεωρούν θεούς. Τα παιδιά που τους συγχωρούν τα πάντα όταν τα πάντα όμως βλάπτουν τα άλλα παιδιά και ποτέ τα βλαστάρια τους. Τα παιδιά που όχι μόνο τους επιτρέπουν να πέφτουν στο πάτωμα και να χτυπιούνται όταν δεν περνάει το δικό τους αλλά τους κάνουν και τα χατίρια για να σταματήσουν. Τα παιδιά που επιλέγουν αν θα πάνε στο σπίτι του ενός η του άλλου φίλου από το αν το σπίτι διαθέτει πισίνα ή τελευταίας τεχνολογίας playstation και οι γονείς τους απλά το αποδέχονται.

Τα παιδιά που κάνουν παρέα μόνο με παιδιά που τους κάνουν τα χατίρια και οι γονείς τους αυτό το ερμηνεύουν ως δυναμισμό ή ηγετικό χαρακτηριστικό. Τα παιδιά που έχουν άσχημες ή μέτριες επιδόσειςκαι συμπεριφορά στο σχολείο και επί μονίμου βάσεως φταίνε οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, τα σχολεία και ποτέ τα παιδιά ή οι ίδιοι οι γονείς. Τα παιδιά που στρέφουν τον ένα φίλο εναντίον του άλλου για να βγουν αυτά κερδισμένα και οι γονείς τους το θεωρούν ταλέντο διαχείρισης.

Τα παιδιά που πουλάνε τους φίλους ανάλογα με τα κέφια τους και οι γονείς τους θεωρούν ότι το παιδί τους απλά ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί. Τα παιδιά που κάνουν τους τσάμπα μάγκες, μπλέκονται σε φασαρίες και αφήνουν τους άλλους να καθαρίσουν και να βρούνε το μπελά τους και αυτό οι γονείς το θεωρούν ευελιξία. Τα παιδιά που στοχοποιούν τα πιο αδύναμα παιδιά, τα ντροπαλά, τα ξεχωριστά στην εμφάνιση ή στη συμπεριφορά και οι γονείς πάντα τα δικαιολογούν ή ρίχνουν το φταίξιμο στ’ άλλα παιδιά.

Αυτά τα παιδιά εξελίσσονται συνήθως σε μεγάλες μετριότητες, στα αυριανά λαμόγια που δεν θα τα καταφέρουν λόγω αξίας αλλά λόγω γνωριμιών. Λεβεντομαλάκες που θα επιλέγουν χειρότερες μετριότητες από αυτούς ή κομπλεξικούς για παρέα για να νιώθουν αυτοί θεοί. Λεβεντομαλάκες που είναι ικανοί να δημιουργήσουν μόνο σχέσεις εξάρτησης, σχέσεις άρρωστες. Λεβεντομαλάκες που σε όλη τους τη ζωή θα προσπαθούν μονίμως να τραβήξουν προς τα κάτω τους πάντες γύρω τους για να νιώθουν αυτοί καλά ώστε να μην είναι εμφανής η δική τους τεράστια μετριότητα, η δική τους αποτυχία και μιζέρια σε όλα τα επίπεδα… και οι γονείς βέβαια είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες. Πόσες φορές ως γονείς δεν απαξιώνουμε σωστές επιλογές άλλων γονιών γιατί τα παιδιά μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ή να ακολουθήσου;

Έτσι λοιπόν γαλουχούμε λεβεντομαλάκες που θα γίνονται ευτυχισμένοι μέσα από τη δυστυχία των άλλων. Λεβεντομαλάκες ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου. Λεβεντομαλάκεςόλων των ηλικιών. Λεβεντομαλάκες δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου,  πανεπιστημίου πουθα παραμείνουν λεβεντομαλάκες μια ζωή.

Η λύση λοιπόν είναι μια και είναι μεταλαμπάδευση παιδείας με την λαϊκή ευρύτερη έννοια και όχι μια commeilfaut παιδεία που σε διδάσκει κλισε περί διαφορετικότητας και ισότητας χωρίς να εστιάζει στη φύση του ανθρώπου, στην ομορφιά της προσωπικότητάς του, στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες έχει γαλουχηθεί. Στη μοναδικότητά του.

Έτσι απλά θα έλεγα να πούμε στα παιδιά μας να σέβονται μόνο όσους πραγματικά το αξίζουν και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους άσχετα με το φύλο ή τη φυλή τους. Να σέβονται τους Λεβέντες, που κάνουν τη διαφορά και προς θεού να μη θαυμάζουν τους τσάμπα μάγκες, τους λεβεντομαλάκες!

Ο Βαγγέλης δυστυχώς δεν θα επιστρέψει για να μάθει να αντιμετωπίζει τους λεβεντομαλάκες βασανιστές του. Μακάρι να είχε συναντήσει ένα Λεβέντη στη ζωή του για να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απελπισία και τη μοναξιά του, μακάρι να καταφέρουμε όλοι να μεγαλώσουμε τέτοιους Λεβέντες.

Και τελειώνω με κάποιες αλήθειες μετά από ώρες συζήτηση που έκανα τις τελευταίες ημέρες με ειδικούς όπως νομικούς και άτομα που εργάζονται στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το bullying δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει τόπο, χρώμα ή θρησκεία. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα για bullyingαπό ανήλικους σε ανήλικους εντός και εκτός διαδικτύου. Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκε μια έρευνα από το χαμόγελο του παιδιού με συγκλονιστικά στοιχεία για τη χώρα μας.

Σε όλα δε τα διαδικτυακά οχήματα -εκτός και εάν έχετε τους κωδικούς του παιδιού σας- το παιδί επιλέγει ποιος βλέπει τι. Με αυτό τον τρόπο ακόμη κι εάν είστε φίλος του μπορεί να σας εξαιρέσει για ευνόητους λόγους από μια συζήτηση ή άλλη δημοσίευση. Αυτό μάλιστα συμβαίνει πολύ συχνά γι αυτό μη λέτε τη κλισέ φράση «το παιδί μου δεν θα το έκανε ποτέ». Τα παιδιά μας είναι παιδιά ακόμη και σκέφτονται ως παιδιά.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι μια : Mπορεί να παίζουν στα δάχτυλά τους όλα τα διαδικτυακά οχήματα αλλά δεν έχουν την ωριμότητα να τα χρησιμοποιήσουν σωστά. Τα διαδικτυακά οχήματα δεν είναι απόρθητα φρούρια, τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα στους hackersτου διαδικτύου και οι λογαριασμοί τους μπορεί να ανοίξουν πανεύκολα μετά από μια καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία θα ζητήσει εισαγγελική άδεια από την εισαγγελία ανηλίκων ακόμη και εάν πρόκειται για bullyingπου έχει γίνει από ανήλικο προς ανήλικο.

Γι αυτό όπως λέει και η λαϊκή παροιμία : «Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο».


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεφτά και λύσεις υπάρχουνε!..

Ωραία. Το τί ρόλο παίζουν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί και άλλοι ''θεσμοί'', το έχουμε καταλάβει.
     Καιρός να δούμε και τί ρόλο έχουν σκοπό να παίξουν και οι εγχώριοι.

     Δεν μας λέτε κύριοι του οικονομικού επιτελείου: πού το πάτε; Πάλι εμείς φταίμε;
     Δηλαδή τί καταλαβαίνετε;
     Θα γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες, επειδή δεν θέλετε να πάρετε υπ' όψη σας τα οφθαλμοφανή;
     Ή μήπως δεν τολμάτε κι εσείς να βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο,
     ..αν και τα σκουλήκια στα οποία θα έπρεπε να το κάνετε δεν έχουν κόκκαλα;

     Τί εννοούμε:
     Ξέρετε ρέ κανέναν (φυσιολογικό άνθρωπο) που να θέλει να χρωστάει; Και ειδικά στο Δημόσιο;
     Νομίζετε μας αρέσει να μας στέλνει ''ραβασάκια'' η εφορία, να μας μπλοκάρουν τους λογαριασμούς, να μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιών;
     Δηλαδή προτιμούμε να υποστούμε όλα αυτά, απ' το να πληρώσουμε;
     Αν είχαμε ρε, δεν θα πληρώναμε; Και μάλιστα με τόσες δόσεις;
     Δεν θέλετε να δείτε ότι τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί σε μιά μέση οικογένεια στην διάρκεια των πέντε αυτών καταστρεπτικών ετών,
     ..χρέη από ασφαλιστικές εισφορές, από δάνεια σε τράπεζες, από κάθε λογής χαράτσια, ακόμα κι από ενοίκια για πολλούς, και για τα έξοδα της καθημερινής διαβίωσης, είναι μη εξυπηρετήσιμα πιά απ' τους περισσότερους;
      Και πώς αν βρούμε λίγα λεφτά να γλυτώσουμε απ' την Σκύλλα, θα μας φάει η Χάρυβδη;

     Γιατί συνεχίζετε την εκφοβιστική πρακτική των δωσιλόγων;
     Όσοι έχουν και μπορούν να δίνουν έστω και ένα πενηντάρικο ή ένα κατοστάρικο τον μήνα, να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν.
     Από κει και πέρα αλλού πρέπει να στραφείτε για μετρητό. Εκεί που υπάρχει. Ξέρετε, και ξέρουμε!
     Πρέπει να αφήσετε την μέση οικογένεια να ανακάμψει.
     Να ορίσετε ένα ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ας πούμε 22-25.000, κάτω απ' το οποίο, και για όποιον θέλει,  να σταματήσουν οι απαιτήσεις του κράτους από παλαιά χρέη για 4-5 χρόνια. Να πληρώνονται μόνον τα τρέχοντα.
     Και αφού κι εφόσον ισορροπήσει λίγο η αγορά και η αγορά εργασίας, να επανέλθει το Δημόσιο στις απαιτήσεις του, χωρίς εννοείται τόκους για την χαριστική αυτή περίοδο.
     Νά λοιπόν μία ιδέα.

     Λεφτά όντως υπάρχουν! Αλλά όχι εκεί που ψάχνετε.
     Ψάξτε στα κλεμμένα, στα μιζαρισμένα, στα απλήρωτα μεγαλοπρόστιμα, στα χρέη προς το Δημόσιο των μηντιαρχών, στο πόθεν έσχες των τεράστιων ακίνητων περιουσιών, στις εισφοροαποφυγές των μεγάλων εταιρειών ελληνικών και μη.  
     Στήστε καρτέρι στις θαλαμηγούς, στις αντιπροσωπείες υπερπολυτελών αυτοκινήτων, στους υπέρογκους λογαριασμούς στα κέντρα ''διασκέδασης'',
     ..σε κάθε σημείο όπου σε μιά περίοδο οικονομικής στεγνότητας, εκεί το χρήμα ρέει άφθονο.

     Πάρτε τα επιτέλους από κει που πρέπει και είναι ηθικό και δίκαιο.
     Αποδείξτε πως είστε οι αριστεροί που θέλετε να λέγεστε!
     Κάντε κάτι διαφορετικό απ' τους δωσιλόγους.
     Μη σας την ''βγουν'' αυτοί από αριστερά,
     ..γιατί θάχει πολύ γέλιο!..

 
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!