EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η περιουσία των πολιτικών

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Επί εκατόν πενήντα χρόνια, από την Απελευθέρωση μέχρι την Μεταπολίτευση, οι πολιτικοί που άσκησαν εξουσία, πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι, βγήκαν από την πολιτική φτωχότεροι απ’ ό,τι μπήκαν. Πολλοί πέθαναν στην «ψάθα». Ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν δεχόταν κάν δώρα και τα επέστρεφε πίσω, ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης ήταν πάμπτωχος, ο Ελευθέριος Βενιζέλος παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την πάμπλουτη Έλενα Σκυλίτζη γιατί ως πρωθυπουργός δεν είχε χρήματα να αγοράσει ένα καινούργιο κοστούμι(!), και όταν πέθανε άφησε στα παιδιά του μόνον το πατρικό του στην Χαλέπα.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν άπορος και ζούσε φιλοξενούμενος στην αδελφή του, ο Θεμιστοκλής Σοφούλης ζούσε σε μία γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι, ο Γεώργιος Πλαστήρας πέθανε άπορος σε ένα σπιτάκι στην Λυκόβρυση, ο Γεώργιος Παπανδρέου άφησε κληρονομιά ένα σπίτι στο Καστρί, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε ένα διαμέρισμα και τα βιβλία του, και ο Παπαληγούρας έφαγε στην πολιτική όλη του την κτηματική περιουσία στην Κορινθία και ζούσε σε ένα ημι-υπόγειο δυάρι.

Ακολούθησε η μοιραία τεσσαρακονταετία της Μεταπολίτευσης.
Η συνολική διάλυση που επήλθε αυτήν την περίοδο, δεν έχει άραγε καμμία σχέση με το ήθος του πολιτικού προσωπικού;

Για τους πρωθυπουργούς και υπουργούς της Μεταπολίτευσης, οι αναγνώστες δεν έχουν παρά να διαβάσουν τα «πόθεν έσχες» που υποβάλλονται στην Βουλή. Σημειωτέον ότι δεν είναι «πόθεν έσχες», γιατί απλά παραθέτουν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν εξηγούν τον τρόπο απόκτησής τους, ούτε συγκρίνουν την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών πριν μπουν στην πολιτική, με την τωρινή τους.

Οι πολίτες, έκπληκτοι, διαβάζουν για τραπεζικές καταθέσεις με εκατομμύρια ευρώ, για κατοχή προσοδοφόρων ομολόγων και μετοχών, για εκατοντάδες διαμερίσματα, για ακίνητα στο εξωτερικό, για εξωχώριες εταιρείες, για λίστες και για πάμπλουτους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Οι πολιτικοί καλύπτονται πίσω από δικαιολογίες του τύπου «το νόμιμον είναι και ηθικόν», που δεν πείθουν κανέναν.

Οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι, δεν χρειάζονται τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για να καταλάβουν τι γίνεται.

Άλλωστε οι περιπτώσεις Τσουκάτου, Μαντέλη και Τσοχατζόπουλου μας έδωσαν πλήρη εικόνα του τρόπου λειτουργίας και χρηματοδότησης του πολιτικού συστήματος.

Η διαφθορά, όμως, δεν είναι μόνον ηθικά αηδής.
Είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον.

Ο υπουργός που χρηματίζεται, λαμβάνει αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον, με ιδιοτελή κριτήρια, και μία απόφαση με ιδιοτελή κριτήρια μπορεί να βλάψει καίρια το κράτος.

Όταν την Ελλάδα έπαψαν να κυβερνούν τίμιοι άνθρωποι, η χώρα χρεωκόπησε όχι μόνον οικονομικά αλλά (πρωτίστως) και ηθικά.

Πρώτιστο, μέγιστο, ύψιστο καθήκον της κυβέρνησης, είναι να θεσπίσει αδιάβλητο, διαφανή και αυστηρό μηχανισμό ελέγχου του τρόπου αύξησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών.
 πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ!!!Μια αναλυτική έρευνα που δεν θα μάθετε στα συμβατικά μέσα..

Είμεθα πανάρχαιοι Πελασγοί! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που φέρουμε διάφορες ονομασίες κατά το φύλο (Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς, Αρκάδες, Μινωίτες, Μυκηναΐοι, Μακεδόνες κλπ ) τρία υπήρξαν τα κύρια γενικά ονόματα του γένους των Ελλήνων:

Πελασγοί ( εκ του Πελασγού) , Γραικοί ( εκ του Γραικού ) και Έλληνες ( εκ του Έλληνος ) Και θα ήτο περιττόν να τονίζουμε την καταγωγή μας αν οι «καλοθελητές»δεν προέβαιναν στον άγριο τεμμαχισμό και ακρωτηριασμό του ενδόξου Γένους μας, με σκοπό να το αφανισουν αριθμητικά και να το κάνουν νήπιο ηλικιακά.

ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΣΜΕΝ

Ο Πελασγός

Ητο υιός του Διός και της Νιόβης, αυτόχθων πάππος του Θεσσαλού [Και όχι Ινδοευρωπαίος εκ του πουθενά, ή εξ Ασίας και Αφρικής όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αμαθείς ή κακόβουλοι κονδυλοφόροι] Η ετυμολογία του Πελασγός προέρχεται α/ εκ του πάλαι +γέγαα =γίνομαι παλιός β/ εκ του «Πέληον Αργος»=παλαιός γέρων(εξ ου και Αργος Πελασγικόν) γ/ εκ του πελαργός=ταξιδευτής δ/ εκ του περάω=περνώ θάλασσαν (μετανάστης, θαλασσοπόρος ) ε/ εκ του πλάζω=περιπλανώμαι δια θαλάσσης( λαός της θάλασσας) στ/ εκ του πέλας=πλησίον+άγω(οδηγώ, ηγούμαι μεταφέρω στους γειτονικούς λαούς) Όλα τα ετυμολογικά στοιχεία του ονόματος Πελασγός οδηγούν στον πανάρχαιο, ανήσυχο και τολμηρό λαό της θάλασσας που μεταναστεύει και ταξιδεύει (όπως ο πολύπλαγκτος Οδυσσεύς) Οι πρώτοι Πελασγοί ήσαν Αρκάδες που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και από εκεί ορμώμενοι προσήγγισαν στις γειτονικές ακτές(Ιταλία, Μικρά Ασία, Μεσόγειο κλπ )

Ο Γραικός

Ητο προκατακλυσμιαίος ήρως, υιός του Θεσσαλού και δισέγγονος του Πελασγού που ήκμασε προ του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνος . Ετυμολογείται εκ του «γραίος =γεραιός ή γηραιός εκ της ΅γης + ρέωΆ ή ΅γη +έραΆ»[ Ο Κωνστ. Οικονόμου εξ Οικονόμων στο « Περί γνησίας Προφοράς» σελ.335 γράφει: «Γραικός είναι άνθρωπος τον μεν σώμα στερρός , κραταιός, το δε γένος γηραιός, ήτοι παλαιός, αρχαιόγονος, πρεσβυγενής και γεράσμιος» Για τον Έλληνα γράφει ότι είναι εκ του έλα, είλη, ήλιος, σέλας πάντα σημαίνονται το ταχυκίνητον και πολυέλικτον φως »(Αεροπορική Ιδέα , άρθρο Αννας Τζιροπούλου-Ευσταθίου τ.40 2004)] Πάντως η κοιτίδα μας είναι η Θεσσαλία με επίκεντρο τον Όλυμπο.

Ο Έλλην

Ητο υιός του Δευκαλίωνος και είναι μετεξέλιξη εκ της γενιάς των Πελασγών και Γραικών «Έλλην, γόνω μεν ην Διός, λόγω δε Δευκαλίωνος» Και η χώρα που κατοικούσαν οι Έλληνες ωνομάσθη Ελλάς, «πρότερον Πελασγία καλουμένη» [Ηρόδ. Β! 56] Ετυμολογικές εκδοχές α/ Ελλάς= η φωτεινή καθέδρα,(σελ+ελλά) β/ Ελλάς=ο φωτεινός λίθος(σέλ+λας) Κατά τον Αριστοτέλη το όνομα της πήρε από την Δωδώνη της Ηπείρου , όπου ζούσαν οι Σελλοί και οι καλούμενοι τότε Γραικοί και νυν Έλληνες . Το Πάριον Μάρμαρον γράφει: «Έλληνες ωνομάσθησαν , το πρότερον Γραικοί καλούμενοι» Η ονομασία ΅ΠελασγοίΆ είναι γενική και περιλαμβάνει μια ευρύτερη ομάδα που ξεκίνησε μεν από την ίδια περιοχή με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος (την Ελληνική Χερσόνησο και τις πέριξ του Αιγαίου ακτές) αλλά ξαπλώθηκε στην σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο και συν τω χρόνω πήρε διαφορετικά ονόματα. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Πελασγοί με διάφορα ονόματα είναι διεσπαρμένοι σε κάθε γωνιά του πλανήτου.Στην τολμηρή φιλοδοξία μας να σχολιάσουμε, ερμηνεύσουμε εκ νέου και αποκωδικοποιήσουμε την Ιλιάδα, αναλαμβάνουμε τούτο το δύσκολο έργο. Εκείνο κυρίως που θα επιδιώξουμε είναι να σχολιάσουμε τα στρατιωτικές αντιλήψεις της εποχής του Τρωικού πολέμου σε σχέση με τις επικρατούσες σήμερον. Επίσης να συγκρίνουμε τις ιδέες και δοξασίες της εποχής του Ομήρου με αυτές της εποχής μας, ελάχιστα χρόνια πριν από την 3η Χιλιετία.
Η προσπάθειά μας αυτή δεν εκπηγάζει από κάποια προγονοπληξία, ή αρχαιολαγνία, αλλά από την σκέψη ότι τα αρχαία Ελληνικά κείμενα δίνουν όλες τις απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα. Βοηθούν τους νέους να καταλάβουν τι σημαίνει ζωή, που πηγαίνουν, πως πρέπει να αγωνίζονται και πως να ξεπεράσουν τα σημερινά τους αδιέξοδα.


Η αρχαία ελληνική γραμματεία δείχνει τον λόγο, για τον οποίον πρέπει να ζη κανείς και να έχη ελπίδες και σκοπό στην ζωή. Έτσι πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας στην ψυχοπνευματική ανόρθωση του Ελληνισμού που τόσο έχει εξουθενωθή και στερηθή από τα νάματα των προγονικών πνευματικών θησαυρών του. Διότι έχουμε παρατηρήσει ότι οι λαοί που έχουν βασίσει την παιδεία των στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη προχώρησαν προς τον ορθολογισμό και αποκολλήθηκαν από τις σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και τα δόγματα.Αντίθετα το Ελληνικό γένος και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που κατοικεί στην Ελλάδα, ζη ακόμη στο μισοσκόταδο, καθόσον η Ελλάδα δεν μπόρεσε να συμβαδίση με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, ούσα υπόδουλος στον Τούρκο δυνάστη επί 400 περίπου χρόνια.


Η διαφορά αυτή φάσεως μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών και της Ελλάδος μεταφράζεται σε διαφορετική Λογική και κοσμοθεώρηση, μολονότι δεν μας βρίσκει πάντα σύμφωνους η Ευρωπαϊκή ωφελιμιστική και υλιστική αντίληψη περί της ζωής, πολύ περισσότερο η πρόσφατη αγοραία αντίληψη περί της ζωής. Εκρίναμε λοιπόν σκόπιμο να αρχίσουμε από τον θείο Όμηρο, διότι αναμφισβήτητα, είναι ο πρώτος ποιητής στον κόσμο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι μόνον ο ποιητής των Θεών αλλά και ο Θεός των ποιητών. Επομένως είναι φυσικό να αρχίση κανείς από τον Έλληνα Θεό-και όχι από τον Ιουδαίο Γιαχβέ-τον όμορφο Δία και τους συντρόφους του. Περί της καταγωγής του Ομήρου και της εποχής που συνέθεσε τα δύο μνημειακά αριστουργήματα της ποίησης, δεν είναι τίποτα θετικά γνωστό. Γιατί τα Έπη του Ομήρου είναι το απαύγασμα της Ελληνικής Σκέψης που έρχεται απο τα βάθη της Ιστορίας και την αχλύ της αρχέγονης Προϊστορίας. Και ναι μεν λέγεται ότι επτά πόλεις ερίζουν την καταγωγή του ποιητή, διεκδικούσαι η κάθε μια την αιωνία δόξα.Ωστόσο περισσότερον επιμένουν εις τους ανεξακρίβωτους τίτλους των εκ μεν των νήσων, η Λέσβος, εκ δε των άλλων πόλεων η Σμύρνη, η οποία ακόμη και «Μελισσογενή» τον αποκαλεί. Και φυσικά δεν εννοούμεν τους προσωρινούς κατακτητές της σημερινής Μικράς Ασίας σαν προπάτορες του Ομήρου -όπως η Τουρκική προπαγάνδα θέλει να παριστάνη- αλλά τα ένδοξα Ελληνικά φύλα της Ιωνίας που τον εξέθρεψαν και του έβαλαν στο στόμα το πνευματικό «Νέκταρ». Εν προκειμένω πρέπει να σημειώσουμε την αντίφαση, κατά την οποία το Τουρκικό κράτος από την μιά μεριά εκμεταλλεύεται εθνολογικά, ιστορικά και κατ’ άλλους πολλούς τρόπους την Αρχαία Ελληνική κληρονομιά της περιοχής, ενώ από την άλλη εχθρεύεται θανάσιμα τον Ελληνισμό σαν Ιδεολογία και πράξη Ανθρωπισμού και Δημοκρατίας θεωρώντας την αντίπαλο του. Το τουρκικό «εθνοκράτος» οικειοποιήθηκε την λαμπρή ιστορία της πολυφυλετικής Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι έφθασε στο σημείο να αποκαλή τον Όμηρο «Ομέρ» και να τον θεωρή πνευματικό πρόγονο των Τούρκων ταταρομογγόλων της κεντρικής Ασίας. Οι Έλληνες της Σμύρνης προτού εκδιωχθούν βίαια υπό των Τούρκων από τις πανάρχαιες πατρογονικές των εστίες, τον αποκαλούσαν «Μελισσογενή» διότι έλεγαν ότι κατοικούσε παρά τας όχθας του ποταμού Μέλητος, αλλά όλα ταύτα χάνονται στα βάθη της προϊστορίας και καλύπτονται από την αχλύ των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ετών του Ελληνικού βίου. Οι Έλληνες πάντοτε γνώριζαν -από την απωτάτη εποχή του παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού του Διός έως του Μ. Αλεξάνδρου- ότι η ανάπτυξη και η ευδαιμονία αποκτώνται μόνον όταν λαμβάνουν την οικουμενική των διάσταση. Εγνώριζαν δηλαδή ότι δεν μπορεί ένα έθνος να υπάρξη για πολύ καιρό ελεύθερο, όταν περιβάλλεται από βαρβάρους, ούτε μπορεί να διαφυλάξη την ύπαρξη του κλινόμενο στον εαυτόν του. Τούτο μας εδίδαξε ο Μεγαλέξανδρος.

Ωστόσο δεν είναι Μυθολογία, δηλαδή παραμύθια όπως πίστευαν ορισμένοι στο παρελθόν, είτε από άγνοια είτε από κακή προαίρεση. Πρόκειται για βιωμένη και υπό κωδική μορφή Ιστορία και αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώραν, όπως απέδειξαν περίτρανα οι ανασκαφές υπό τον Σλήμαν στην Τροία. Η χρονολογία δεν είναι απόλυτα γνωστή και πρέπει να αποκρυπτογραφηθή από τους ειδικούς. Πάντως, ο Τρωικός Πόλεμος ανάγεται σύμφωνα με σύγχρονες τεκμηριωμένες απόψεις πολύ πριν του 1350 π.Χ., ίσως και την 3 ή 4ην Χιλιετίαν, το δε περιεχόμενον των Επών και οι Πελασγικές του εκφράσεις μαρτυρούν ότι αυτά ίσως ανάγονται σε πολύ παλαιότερες εποχές Εκείνο πάντως που είναι υπερβέβαιον είναι ότι ο Όμηρος ήτο Έλλην -προφανώς εκ Μικράς Ασίας- ενώ υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν ακόμη και το όνομα του, το οποίον ισχυρίζονται ότι σημαίνει «Λαϊκό Τραγούδι», καθ’ όσον τα Έπη ήσαν άθροισμα ωδών που εψάλλοντο η μία μετά την άλλη και τόπους και κατά καιρούς Αλλά δεν ήσαν μόνον ο Όμηρος Έλλην την καταγωγή και το γένος αλλά και όσοι έλαβον μέρος στον πόλεμο τούτο ήτοι: Αργείοι, Μυρμηδόνες, Τρώες, Θράκες, Λύκιοι, Κάρες, Παίονες, Φοίνικες κ.λπ. Επρόκειτο δηλαδή για τον πρώτο Μεγάλο Εμφύλιο Πόλεμο στην ανθρώπινη Ιστορία μεταξύ των Ελληνικών φυλών και ταυτοχρόνως και για την πρώτη μεγάλη υπερπόντια αποβατική εκστρατεία για την τιμωρία τω ν Τρώων για την αρπαγή της ωραίας Ελένης και την επιστροφή της στην Σπάρτη.
Επειδή όμως όλοι οι πόλεμοι ντύνονται ανέκαθεν με κάποιο ιδεολογικό μανδύα, ίσως να μην ήτο η πραγματική αιτία της εκστρατείας αυτής τα μάτια της ωραίας Ελένης, αλλά η μεγάλη στρατηγική αξία των Στενών που ήλεγχαν και ελέγχουν τις γραμμές ναυσιπλοίας από και προς τον Εύξεινο Πόντο καθώς και τις χερσαίες από την Ευρώπη προς την Μικρά Ασία και τανάπαλιν. Βέβαια ένας σοβαρός λόγος πρέπει να ήτο και τα αμύθητα πλούτη της Τροίας, που συνήσπισαν τους Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδος και των νησιών εναντίον των Τρώων. Η εκστρατεία στην Τροία αποτελεί την πρώτη Συμμαχική Επιχείρηση της Ιστορίας κάτω απο την ηγεσία του βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα. Το είδος αυτής της επιχείρησης είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολη ακόμη και σήμερα και απαιτεί μακρούς και λεπτούς διπλωματικοστρατιωτικούς χειρισμούς μεταξύ των πολυάριθμων Ελληνικών φύλων, ώστε να οδηγήσουν εγκαίρως τις στρατιωτικές και ναυτικές των δυνάμεις στους λιμένες αναχώρησης για την Τροία. Η Συμμαχική Απόβαση στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1943 και η τελευταία στον Κόλπο το 1991 κατέδειξαν το μέγεθος των δυσκολιών αυτών των επιχειρήσεων ακόμη και σήμερα. Ο θρύλος θέλει τον Όμηρο τυφλό πλανόδιο τραγουδιστή. Αυτός σχεδίαζε τους στίχους του είτε εξ ιδίας αντιλήψεως, όντας σύγχρονος της εκστρατείας των Ελληνικών δυνάμεων στην Τρωάδα -κάτι δηλαδή σαν πολεμικός ανταποκριτής όπως θα λέγαμε σήμερα- είτε όντας πολύ μεταγενέστερος των γεγονότων επί τη βάσει των όσων ήκουσε να θρυλούνται εκ παραδόσεως από στόμα σε στόμα.


Το βέβαιον είναι ότι ο κεντρικός κορμός της ιστορίας είναι ιστορικό γεγονός αποδεδειγμένο άλλωστε εκ των ανασκαφών στην Τροία και στην Ελλάδα. Αλλά κι αν κάποιος θεωρή τα Έπη υπερβολές δεν έχει παρά να γυρίση μερικές δεκαετίες πίσω στα ηρωικά Έπη του 1940-41, του 1912-13, του 1922 για να μην περιπλανηθούμε στην πλούσια σε ηρωικά κατορθώματα Ελληνική Ιστορία, αρχαία και νεώτερη. Τίποτα έκτοτε δεν έφθασε στην πνευματική παραγωγή της Ανθρωπότητος, ούτε πρόκειται να προσεγγίση ποτέ σε ύψος τον Όμηρο. Επομένως πρέπει να είμαστε φυλετικά υπερήφανοι γιατί βγάλαμε έναν Όμηρο, και να αποτελή για μας παράδειγμα δημιουργικότητος και αγωνιστικότητος, αντί να μιμούμεθα δίκην πηθίκων και να αντιγράφουμε με στειρότητα τα ξένα πολιτιστικά πρότυπα. Δυστυχώς λόγω του ανεπαρκούς εκπαιδευτικού μας συστήματος -για να μην πούμε του σκοπίμως διαβρωμένου από τα γνωστά ημεδαπά και ξένα κέντρα εξουσίας- τα Ελληνόπουλα στερούνται Κλασσικής Παιδείας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πλατύνουν την διάνοια των, να οξύνουν την αντίληψη των, να δυναμώσουν την Αυτοπεποίθηση των, να πραύνουν και ημερέψουν την ψυχή των και να γιγαντώσουν το Φρόνημα και την Αυτογνωσίαν των.

Βέβαια δεν πρέπει να λησμονηθή η σπουδαία προσπάθεια ορισμένων διανοουμένων, που αντιπαλεύοντας το παρόν ανθελληνικό, αντιπαραγωγικό και φθοροποιό ρεύμα των καιρών μας κατορθώνουν να φέρουν και πάλι στο φως της δημοσιότητος τα Ελληνικά πνευματικά έργα εντελώς αφιλοκερδώς και συχνά με σημαντική οικονομική ζημία των. Το αυτό συμβαίνει και με ορισμένους εκλεκτούς εκδοτικούς οίκους που τολμούν να εκδώσουν σύγχρονους μελετητές αρχαίων κειμένων, περισσότερο από πάθος και μεράκι παρά προς χάριν του κέδρους.

Η Ιλιάς, όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες, είναι ένα λίαν περιωρισμένο επεισόδιο, που αρχίζει όχι από την αρπαγή της ωραίας Ελένης υπό του Πάριδος από τα ανάκτορα του Μενελάου στήν Σπάρτη, ούτε και από την συγκέντωση του Ελληνικού Στόλου στην Αυλίδα, αλλά ούτε καν από την αρχή του 10ετούς αυτού πολέμου, αλλά από το τελευταίο επεισόδιο της τιτανομαχίας των Αχαιών με τους Τρώες και καταλήγει στον θάνατο του Πατρόκλου και του Έκτορα. Ουσιαστικά περιγράφονται το επεισόδιο της χολώσεως του Αχιλλέως και της αρνήσεως του να συμμετάσχη αυτός ο αήττητος βασιλεύς με τους Μυρμιδόνες του στην καταστροφική και αμφιταλαντευόμενης έκβασης μάχη. Τούτο στοίχισε πάμολλες απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα και παρ’ ολίγον να κρίνη κατά τρόπον ολέθριο για τους Αχαιούς την έκβαση του πολέμου. Η μάχη κρίθηκε από το λάθος του Έκτορα να σκοτώση τον Πάτροκλο, γεγονός που εξόργισε τον θείο Αχιλλέα και έλυσε την «λευκή απεργία» του από το πεδίο της μάχης .Ο φόνος του Πατρόκλου στην σύγχρονη εποχή θα μπορούσε να παρομοιασθή με την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, γεγονός που εξώθησε την Αμερική να βγη στον Β΄ ΠΠ υπέρ των Συμμάχων. Γιατί από την στιγμή που ο Αχιλλεύς ενεργοποιήθηκε στον πόλεμο τούτο, η Νίκη των Αχαιών με τις ωραίες κνημίδες και ο θάνατος του ηρωικού Έκτορος ήτο πλέον δεδομένη.

Για την Οδύσσεια δεν θα μιλήσουμε στο παρόν. Μόνον θα περιορισθούμε να πούμε ότι σ'αυτήν περιγράφεται ο αιώνιος Έλλην, το γνήσιον αυτό τέκνον της θάλλασας και των μεγάλων περιπετειών και περιπλανήσεων. Επίσης στο Επος αυτό θα διαπιστώσουμε το πολυμήχανον της φυλής μας, κάτι που οι εχθροί και άσπονδοι «φίλοι» μας σήμερα θέλουν να μας το στερήσουν και να κάνουν τους σύγχρονους Έλληνες να ξεχάσουμε την φυλετική μας ταυτότητα και πολιτιστική και πνευματική μας κληρονομιά. Τέλος πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθή το οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού, που τιμά την αξιοπρέπεια του ατόμου, προωθεί την ιδέα του Ανθρωπισμού, ανεξαρτήτως φυλής, χωρίς να κάνη εξαιρέσεις σε φίλους και εχθρούς, σε «εκλεκτούς λαούς» και παρακατιανούς, σε Ελληνες και ξένους.

Το μεγαλείο του Ομήρου είναι ότι πουθενά δεν θα συναντήσουμε καταφρόνηση του αντιπάλου ή προτίμηση υπέρ φίλων και σε βάρος των εχθρών. Πάνω απ’ όλα τιμά την ανδρεία των Ηρώων, την Αξιοκρατία, ενώ δεν χαρίζεται ακόμη και στους Θεούς, τους οποίους κατεβάζει συχνα απο τον Όλυμπο και τους φέρνει κοντά στους θνητούς ανθρώπους, ενώ παράλληλα θεοποιεί τους Ήρωες με μιά σχέση συντροφικότητας προς τους Θεούς. Αυτή η σχέσηγ εξανθρωπίσεως του Θείου και θεοποιήσεως του Ανθρώπου είναι άγνωστη σε άλλες λατρείες. Για παράδειγμα, ο Θεός-Παντοκράτωρ στην Ιουδαϊκή θρησκεία κάνει ακόμη και ρατσιστικές δικρίσεις υπέρ του Λαού του, ενώ εχθρεύεται θανάσιμα και μισεί τους αντιπάλους, για τους οποίους παραγγέλλει τα πιό αποτρόπαια κακουργήματα. Ο Όμηρος μολονότι δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «Δημοκρατία», εν τούτοις την κάνει καθημερινή πράξη μεταξύ του Ελληνικού στρατεύματος, με τις συχνές Συνελεύσεις προς λήψη αποφάσεων μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την κριτική και αμφισβήτηση -ακόμη και του αρχιστρατήγου του Εκστρατευτικού Σώματος- του ένδοξου βασιλιά Αγαμέμνονα.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Γηγενές το Ελληνικό Γένος

Μυστήριο καλύπτει την καταγωγή των Ελλήνων, αφού ως τώρα έχουν διατυπωθή οι πιο αντιφατικές, και συχνά αντιεπιστημονικές θεωρίες, με προεξάρχουσα την δήθεν θεωρία περί Ινδοευρωπαίων [ΙΕ], οι οποίοι κατήλθαν από τον Βορρά. Είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι οι Έλληνες είναι γηγενείς και αυτόχθονες. Και είναι αυτόχθονες διότι όλα τα βιολογικά, ανθρωπολογικά, ιστορικά, εθνολογικά και αρχαιολογικά συμπεράσματα συνηγορούν περί τούτου.

Ο Ηρόδοτος γράφει (Κλειώ 58) τα εξής: «Εγώ πιστεύω ότι οι Ελληνικοί λαοί μιλούσαν την ίδια γλώσσα, αλλά αποδυναμώθηκαν μετά τον χωρισμό τους από τους Πελασγούς, και ξεκινώντας αρχικά από ένα μικρό πυρήνα, έφτασαν στους τεράστιους αριθμούς που αντιπροσωπεύουν τώρα με την ενσωμάτωση διαφόρων ξένων εθνών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι Πελασγοί. Δεν πιστεύω ότι οι Πελασγοί, ένας βαρβαρικός λαός, έγινε ποτέ πολυάριθμος ή ισχυρός». Ωστόσο η διαφορά έθνους κατά τον Ηρόδοτο σημαίνει διαφορά φυλής μάλλον, παρά έθνους όπως το θεωρούμε σήμερον.

Και αντιγράφω ένα άλλο απόσπασμα του (Κλειώ 56) που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: «Οι έρευνες έδειξαν ότι οι Λακεδαιμόνιοι ήταν δυνατότεροι από τους Δωριείς και οι Αθηναίοι από τους Ίωνες. Αυτοί οι δυο, από τους οποίους οι πρώτοι κατάγονταν από τους Πελασγούς, ενώ οι άλλοι από τους Έλληνες». Ποιος όμως πιστεύει ότι οι Λακεδαιμόνιοι δεν ανήκαν στο Ελληνικό έθνος; Κατά τον Ηρόδοτο το Αθηναϊκό έθνος ήτο Πελασγικό, και Πελασγοί ήσαν και οι πρώτοι Αρκάδες και οι κάτοικοι του Κρότωνα και της Τροίας και άλλων πόλεων. Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε πολλά φύλα (Δρύοπες, Λέλεγες, Πελασγοί, Καύκωνες, Θράκες, Τηλεβόες κλπ) οφείλεται στον βαθύ γεωγραφικό διαχωρισμό τους, που και ακόμη και σήμερα δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας σε ορισμένες εποχές του έτους. Συνεπώς, ούτε από βορρά κατήλθαν στην Ελλάδα, ούτε Σλαύοι εξελληνισθέντες είναι οι Έλληνες -όπως υπεστήριζε παλαιότερον ο Φαλμεράϊερ- ούτε τέλος προήλθαν από την Αγγλία, ανοησίες που διετύπωσε στο «μυθιστόρημά» του το 1842 ο Λόρδος Μπούλβερ Λύττον, και συνηγόρησε με αυτές και ο Γερμανός επιστήμων Μύλλερ. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Οι Ευρωπαίοι προέρχονται από τους Αιγαίους Πελασγούς Πρωτοέλληνες, αλλά αυτό δεν το ανέχεται ο εγωισμός των που θέλουν πάση θυσία να συμμετέχουν στον λαμπρότερο πολιτισμό που έφτιαξε ο άνθρωπος ως τώρα. Είναι απίθανον να είχαν ξένη προέλευση οι Έλληνες διότι προ των περιόδων των παγετώνων, ως προανεφέρθη, ολόκληρος η Βόρεια Ευρώπη, η πέραν του Δουνάβεως και εντεύθεν του κάτω Ρήνου και των Άλπεων, αλλά και η Ανατολή-μηδέ της βορείας Περσίας και των Ινδιών εξαιρουμένων- εκαλύπτοντο από παγετώνες. Αλλά και μετά την τήξη των παγετώνων τα πεδινά μέρη εκαλύφθησαν από ύδατα και λάσπη. Επομένως, ήτο αδύνατον να ζήσουν, και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν πολιτισμό στις περιοχές της Μεσευρώπης οι υποτιθέμενοι ΙΕ ή Άριοι και αργότερον να τον μεταφυτεύσουν στους Αιγαίους Πελασγούς. Διότι οι τελευταίοι είχαν το προνόμιο να ζουν στην πλέον εύκρατη περιοχή του κόσμου, να «κολυμπούν» στην Μεσόγειο Θάλασσα και να επικοινωνούν με όλους τους λαούς του τότε γνωστού κόσμου. Και τότε φυσικά δεν υπήρχον οι σημερινές πηγές ενέργειας, για να στηρίξουν οι βόρειοι πολιτισμό, όπως συμβαίνει σήμερον με την σύσταση του τεχνολογικού πολιτισμού.

Οι Πολυταξιδεμένοι Πελασγοί

Ο Πελασγός είναι τόσο παλιός ώστε φέρεται, σύμφωνα με την μυθολογία, ως υιός του Ποσειδώνος. Ο συμβολισμός αυτός είναι σύμφωνος με την θαλασσινή καταγωγή του Ελληνικού έθνους και την ναυτοσύνη των Ελλήνων. Αλλά και ο Ίναχος, ο «πρώτος άνθρωπος της Πελοποννήσου», ήτο υιός των Ωκεανού και της θαλασσινής θεάς Τηθύος. Δεν υπήρχον τότε άλλοι προηγμένοι άνθρωποι, που να ταξιδεύουν όχι μόνον θαλασσίως αλλά δια ξηράς βορείως ή ανατολικώς του Δουνάβεως. Πώς όμως έμαθαν οι Αρχαιοέλληνες Αιγαίοι Πελασγοί να ταξιδεύουν;

Μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος βρέθηκαν ξεκομμένοι στα νησιά από την φυλή και τους συγγενείς των και επιθυμούσαν διακαώς να ξεφύγουν από αυτήν την απομόνωση. Έτσι έμαθαν να θαλασσοπορούν, πρώτα πάνω σε κορμούς δένδρων και έπειτα σε πλοιάρια. Οι Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια συνδέονται στενότατα με την θάλασσα και κυριολεκτικά αλωνίζουν το Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα.


Από το Αιγαίο και τα Μικρασιατικά παράλια εισχώρησαν προοδευτικά και ακτινοειδώς-εν είδη βεντάλιας-προς βορράν, ανατολάς, νότον και δυτικά και εκπολίτισαν τις υποανάπτυκτες φυλές, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες το επέτρεψαν. Τότε τα θαλάσσια ταξίδια ήσαν σχετικώς ευκολότερα και πιο ασφαλή εν συγκρίσει με τα χερσαία. Μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος είναι φυσικό οι πέριξ του Αιγαίου νομάδες να μετακινήθηκαν προς βορράν και ανατολάς προς εξεύρεση βοσκοτόπων για τα ποίμνια των. Αυτοί εισχώρησαν στις αποστραγγιζόμενες πεδιάδες μετά την υποχώρηση των υδάτων. Τέτοιες παλινδρομικές μετακινήσεις -άγνωστον πόσες- ασφαλώς συνέβησαν στην διάρκεια των χιλιετιών υπό την πίεση των αναγκών των πληθυσμών της εποχής. Όμως το κύριο ρεύμα μετανάστευσης ήτο σταθερά προσανατολισμένο από την περιοχή του Αιγαίου και της Χερσονήσου του Αίμου προς βορράν, νότον, ανατολάς και δυσμάς, διότι οι έποικοι ανεζήτουν νέες κενές και παρθένες εκτάσεις, αρχικά για την κτηνοτροφική και βραδύτερα για την γεωργική τους εκμετάλλευση. Εξ άλλου η τάση αυτή προς μετανάστευση συνεχίζεται ως την εποχή μας (μεταναστευτικά κύματα προς Αμερική, Αυστραλία κλπ).Πάντως στην αρχή ζούσαν βίον νομαδικόν, όπως ακριβώς και οι Σαρακατσαναίοι της Πίνδου, οι οποίοι μπορούμε να πούμε ότι είναι οι γνησιότεροι και αρχαιότεροι Πρωτοέλληνες «Ευρωπαίοι», απόγονοι των Πελασγών.

Εξ Αιγηίδος ο Πολιτισμός

Εκ της Αιγηίδος ξεκίνησαν όλοι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι παρουσιάζονται βραδύτερον στις γύρω περιοχές της Μικρασίας, του Καυκάσου και της Μεσογείου ως τον Δούναβη με διάφορες ονομασίες, μεταφέροντες μαζί και τον πολιτισμό τους. Είναι φυσικά αδύνατον να προσδιορισθή πόσα χρόνια πέρασαν μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος, μέχρις ότου διαμορφωθούν σε φυλές οι διάφορες αυτές ομάδες που διεσώθησαν στα παράλια ή μετεκινήθησαν στα ενδότερα. Κατά τις μαρτυρίες των Αιγυπτίων ιερέων της Σάϊν προς τον Σόλωνα, όπως αναφέρει ο Πλάτων στον «Τίμαιο», από τους Αρχαιοέλληνες Αιγαίους πήραν τον πολιτισμό. Τούτο καταφαίνεται και από τις επιδόσεις των στην ναυσιπλοία, αλλά και στις τέχνες (προηγμένη Κυκλαδίτικη τέχνη αγαλματιδίων). Τα προπαγανδιστικά μυθεύματα περί αφίξεως Φοινίκων και άλλων («Μαύρη Αθηνά», Μπερνάλ), εκτός του ότι στερούνται λογικής και επαρκούς τεκμηρίωσης έχουν επιστημονικά καταπέσει, αφού και ο ίδιος παρεδέχθη ότι το κίνητρο του ήτο το κέρδος και η προσέλκυση της προσοχής.


Το πολλαπλά διαφημισθέν αφήγημα του Μεσοποταμίου Γιλγαμές, το οποίο θέλησαν να παρουσιάσουν σαν απόδειξη της παλαιάς πνευματικής ανάπτυξης των διαφόρων λαών της Μεσοποταμίας, είναι πολύ νεώτερο και κακότεχνο κατασκεύασμα, συντεθέν βάσει Ελληνικών παραδόσεων και μύθων. Πρόκειται πράγματι περί κακότεχνης αντιγραφής των αναφερομένων περί του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος, ο οποίος ας σημειωθή, είναι παλαιότερος του κατακλυσμού του Νώε, εάν έγινε φυσικά κι αυτός. Γιατί όλα τα γραφόμενα περί του κατακλυσμού του Νώε είναι τερατώδη, αντιεπιστημονικά και προσιδιάζοντα μόνον σε λαό που δεν είχε ιδέα περί της θαλάσσης και της ναυσιπλοϊας.

Αντίθετα από τα κείμενα των Ορφικών περί του κατακλυσμού του Ωγύγου πιστοποιείται ότι κανένας άλλος αρχαίος λαός δεν έχει παλαιότερες αναμνήσεις και επιστημονικές μαρτυρίες και ούτε έχει σημειώσει πνευματικές εκδηλώσεις και άλλες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις (λ.χ. αστρονομικές παρατηρήσεις 11.000 ετών π.Χ.) όπως αυτές που περιέχονται στα αρχαία Ελληνικά κείμενα. Όπως μας πληροφορεί ο Έρμαν Ντίλς [«Προσωκρατικοί», Κεφ. Ορφεύς, σελ. 3] οι Αιγαίοι Αρχαιοέλληνες έγραφον τις παρατηρήσεις των αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν επί λεπτών σανίδων, λίθων ή οστράκων (γραφή Δισπηλιού, Γιούρων, Αλοννήσου κλπ),γεγονός που μαρτυρεί ότι ήσαν εχέφρονες άνθρωποι (Homo Sapiens). Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι γιατί είχαν αγνοήσει ή παραμερίσει τόσο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία οι νεώτεροι δήθεν «σοφοί» ερευνητές της Δύσεως;


Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός, διότι η Ελληνική Προϊστορία καίει και προτιμούν να την αγνοούν, να την παραμερίζουν και όταν βγαίνη τυχαίως στην επιφάνεια να την αποσιωπούν ή να την παραχαράζουν ακόμη. Διότι στην περιοχή αυτή κατοικούσαν εχέφρονες άνθρωποι όχι προ 10, 20 χιλιετιών -όπως ισχυρίζονται για την Μεσοποταμία οι γνωστοί Φοινικιστές ή προ 35-40.000 ετών των Αφροκεντριστών- αλλά προ 100, 800.000 ετών, αλλά και εκατομμυρίων ετών, όπως απέδειξαν οι έρευνες των Πετραλώνων, της Τρίγλιας και της Πτολεμαΐδος, υπό του ανθρωπολόγου-αρχαιολόγου κ. Άρη Πουλιανού. Επομένως οι Αμερικανικές έρευνες στο σπήλαιο Φράχθυ της Ερμιονίδος, οι οποίες έφεραν στο φως στοιχεία του πολιτισμού προ 25 χιλιάδων ετών, έρχονται να αποδείξουν την ύπαρξη και την συνέχεια της αναπτύξεως του ανθρώπου στον Ελλαδικό χώρο. Τα κενά που σήμερον υπάρχουν σε μακρές περιόδους της ιστορίας δεν σημαίνουν αρνητική ύπαρξη ζωής, αλλά μάλλον έλλειψη συστηματικών ερευνών στην περιοχή αυτή.

Ο Πολιτισμός των Ρωμαίων

Ο εκπολιτισμός είναι πανάρχαιος και ανάγεται από την εποχή των Ετρούσκων και Τυρσηνών. Όμως ο κυρίως πολιτισμός των Ρωμαίων πριν αρχίσουν την αυτοκρατορική τους πορεία άρχισε κυρίως μετά την κατάκτηση της Ελλάδος (180-120 π.Χ), δηλαδή από την εποχή του Καίσαρος. Προηγουμένως οι φυλές της Κεντρικής και Βορείου Ιταλίας ήσαν σχετικά πρωτόγονες και άξεστες, δεν γνώριζαν την γραφήν και εσυνήθιζαν ακόμη και την ανθρωποφαγία και ανθρωποθυσία σε παλαιότερες εποχές. Επομένως, τον πολιτισμό και την γραφή όλοι οι Ευρωπαίοι την χρεωστούν στους Πελασγούς και Κρήτες Πρωτοέλληνες. Η Λατινική γραφή είναι κι αυτή Ελληνική (Χαλκιδικό αλφάβητο) και ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός είναι αντίγραφο -συχνά κακέκτυπο- του Ελληνικού Πολιτισμού. Έτσι αποδεικνύεται η πανάρχαια κοινή καταγωγή των κατοίκων της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης (Τεύτονες, Γαλάτες, Σουάβοι, Σάξωνες, Ίβηρες κλπ) από τους Αιγαίους Πρωτοέλληνες.


Οι λαοί αυτοί διατηρούν ακόμη ονομασίες ορισμένων θεών της Αρχαίας Ελλάδος, λέξεις ή ρίζες λέξεων της αρχικής μητρικής των γλώσσας, ή μάλλον του γλωσσικού ιδιώματος των το οποίο ανήκει στην Ελληνική (Ινδοευρωπαϊκή) ομογλωσσία. Επειδή συν τω χρόνω αυτοί ήρθαν σε επιμειξία με άλλους λαούς, αλλά και λόγω διαφορετικών κλιματολογικών και πολιτιστικών συνθηκών, ήτο επόμενον να διαφοροποιηθούν και να απομακρυνθούν αναγκαστικά από την αρχική πολιτιστική των κοιτίδα, του Αιγαίου. Άλλοι εξ αυτών στις νέες των πατρίδες εκβαρβαρίστηκαν ή αφομοιώθησαν για να επιβιώσουν και παρέμειναν ανεξέλικτοι, όπως τους ανευρίσκουμε μετέπειτα κατά την ιστορική περίοδο, διασκορπισμένους σε διάφορες χώρες του βορρά σε φυλές (Κιμμέριοι, Σκύθες, Γέτες, Αριμασποί, Γέλωνες, Μασαγέτες, Βουδίνοι, Αγριππαίοι, Ισηδόνες, Σαρμάτες, Δάκες κ.ο.κ.). Αυτοί εξελίχθησαν αργότερα υπό την επίδραση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και δημιούργησαν τα γνωστά έθνη του βορρά και της Ανατολής. Εκείνους που εισχώρησαν ανατολικότερα και εκείθεν της λίμνης Βαϊκάλης, τους ανευρίσκουμε κατόπιν ως Υπερβορείους ( ή ως Γκιλάκους).


Στην Ιαπωνία έφθασε προ αμνημονεύτων χρόνων μια λευκή φυλή, οι Αϊνού (=Ίωνες), ενώ συναντώμεν διάσπαρτες λευκές φυλές στην Ασία και Άπω Ανατολή. [Βλέπε Τόμ. «ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» «Γενική Εισαγωγήν» όπως και «Γενική Εισαγωγή» στο Δεύτερο βιβλίο του Ιωάν. Πασσά «ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ» και τα σχόλια στους «Ύμνους του Ορφέως»]. Οι Τούρκοι είναι ένα μωσαϊκό λαών στην πλειοψηφία των αυτοχθόνων που ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή. Οι Τούρκοι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία που κατήλθαν σαν νομάδες από τα υψίπεδα της Κεντρικής Ασίας, από την περιοχή του Αλτάϊ, στην Μεσόγειο. Οι τελευταίοι είναι Ταταρομογγολικής καταγωγής και έμειναν άξεστοι και απολίτιστοι από της εγκαταστάσεως τους στην Μικρά Ασία ως σήμερον. Η φυλή αυτή αποτελούσε την ιθύνουσα τάξη της Οθωμανικής Τουρκίας, αλλά και της σημερινής Κεμαλικής Τουρκίας.

Η Καταγωγή των Ευρωπαϊκών Λαών

Κατά τον Αθαν.Σταγειρίτη [«ΩΓΥΓΙΑ», Τόμ. Β του Αθαν.Σταγειρίτη, Εκδ. Βιέννης 1808] η καταγωγή όλων των φυλών -και φυσικά των νεωτέρων Εθνών της Βορείου, Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και οι λευκοί της Ρωσσίας και Κεντρικής Ασίας- προέρχονται από το Αιγαίον, και συγκεκριμένα από τον Ελληνικό πολιτιστικό χώρο, και όχι από τους ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους [Βλέπε Διόδ. Σικελιώτη, Βιβλ. Α, Στράβωνα, «Εισαγωγή» και Συρέ «Οι Μεγάλοι Μύσται», Καρλάυλ «Οι Ήρωες» (Οντίν) και Σαρλ Μπερλίτζ «Τα Μυστήρια από ξεχασμένους Κόσμους»]. Η εξέταση των λεγομένων Αριανών γλωσσών, όπως πραγματικά ομιλούνται σήμερον διαθέτουν πολυάριθμα Πελασγικά στοιχεία, τα οποία αναμφισβήτητα προέρχονται από την Πελασγική των κοιτίδα, τα Βαλκάνια, την Κάτω Ιταλία και την Μ. Ασία.


Όταν η ίδια ρίζα βρίσκεται σ’ όλες τις γλώσσες ή στις περισσότερες από αυτές, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι το αντικείμενο που υποδηλούται δια της ρίζας ταύτης, ήτο κοινό για τους προγόνους των, οι οποίοι είχαν κάποτε τον ίδιο πολιτισμό. [Για παράδειγμα η λέξη «Άξων», υπάρχει παρεφθαρμένη σ’ όλες τις λεγόμενες αριανές γλώσσες, διότι οι λαοί αυτοί γνώριζαν όλοι την βοήλατη άμαξα. Ορισμένοι την βελτίωσαν και της έβαλαν ακτίνες στο διάβα του χρόνου, ενώ άλλοι διατήρησαν τον παραδοσιακό τροχό εκ κορμού δένδρου. Άρα διαφοροποιήθησαν. Με την πρόσθεση λοιπόν νέων λέξεων αρχίζει η διαφοροποίηση της γλώσσας και της ταυτότητας των λαών]. Έτσι έγινε βαθμιαία η διαφοροποίηση των φυλών εκ της αρχικής των καταγωγής. Τελικά παραμένει η κοινή καταγωγή σαν μύθος. Ο μύθος λ.χ της Ατλαντίδος, ο οποίος σχετίζεται με την πανάρχαιη δραστηριότητα της Ελληνικής φυλής, όπως δείχνουν τα διάφορα ευρήματα, υπήρξε κάποτε πραγματικότης. Όχι όμως και ο τεχνητός «μύθος» περί των Ινδοευρωπαίων.

Ο Μύθος των Ινδοευρωπαίων

Η κάθοδος φυλών από Βορρά και Ανατολών στην Ελληνική Χερσόνησο, για να εκπολιτίσουν τους δήθεν άξεστους Αιγαίους, δεν ευσταθεί ούτε επιστημονικά, αλλά ούτε από λογικής απόψεως, διότι οι Αιγαίοι ήσαν αποδεδειγμένα ναυτικός και στο έπακρον πολιτισμένος λαός που ταξίδευε, από την χαραυγή της Προϊστορίας του, όχι μόνον στην Μεσόγειο, αλλά και στους Ωκεανούς. Αν δεχθούμε τις δοξασίες περί «Ινδοευρωπαϊστών», τότε θα έπρεπε κανονικά να είχαν βρεθή κάπου τα ίχνη τους, ο ανώτερος πολιτισμός τους, η γλώσσα τους και τέλος τα ιστορικά πνευματικά μνημεία που θα άφηναν πίσω στην αρχική των κοιτίδα. Τέτοιο πράγμα όμως δεν έχει βρεθή. Τίποτα απολύτως δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη τους.


Αντίθετα, συνεχώς έρχονται στο φως νέες συντριπτικές αποδείξεις και ατράνταχτα τεκμήρια από τον Ελληνικό χώρο και εκτός αυτού-στις χώρες που ταξίδευσε-που επιβεβαιώνουν ότι οι Αιγαίοι Πρωτοέλληνες μετέδωσαν πρώτοι τον πολιτισμό τους σ’ όλους τους λαούς του τότε γνωστού κόσμου. Βέβαια, όλες αυτές οι αντιεπιστημονικές και δογματικές θεωρίες του παρελθόντος έχουν προ πολλού καταπέσει, αλλά επανέρχονται κάθε φορά με καινούργιο περιτύλιγμα στην επικαιρότητα από το «επιστημονικό» κατεστημένο της διεθνούς εξουσίας. Γιατί αυτός ο μύθος βολεύει την διαιώνιση της εξουσίας τους. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια έξαρση του φαινομένου τούτου. Παντού επιδιώκουν να μειώσουν την αξία και την συμβολή του ανυπέρβλητου Ελληνικού παράγοντα στην δημιουργία του παγκόσμιου Πολιτισμού [Βλέπε «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ», Τόμ. «ΕΛΛΑΣ» της Εγκυκλοπ. «ΗΛΙΟΣ», του Ιωάννη Κουμάρη]. Αρκεί να επαναλάβουμε ότι "όταν οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τον Παρθενώνα, οι πρόγονοι των σημερινών Άγγλων ζούσαν μέσα στα σπήλαια ή στα ανήλια δάση, ενώ πλείστοι απ’ αυτούς και άλλοι βόρειοι λαοί, ήσαν ακόμη ανθρωποφάγοι ή έκαναν ανθρωποθυσίες» [Στράβων, βιβλ.VI, σελ. 226, 21] [Ανέκαθεν το θαρραλέο και ανήσυχο Βρεταννικό έθνος συμπεριφέρθηκε αλαζονικά και σαν κατακτητής στην Ελλάδα, μιμούμενο τους δήθεν ξανθούς Ινδοευρωπαίους αποικιοκράτες και εκπολιτιστές]. Ακόμη και στην γειτονική μας Ιταλία, ακόμη και κατά την κλασσική εποχή, εθυσίαζαν παίδες στην εορτή των Κομπιταλίων και Λαραλίων, και μόλις επί Βρούτου κατηργήθη το έθιμον τούτο.[«ΩΓΥΓΙΑ» του Αθαν. Σταγειρίτη, Β. Τόμ. σελ.480].Επομένως, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική η τόσο κραυγαλέα παραποίηση και διαστροφή της Ιστορίας και Προϊστορίας των Ελλήνων. Δωδωναία η Λατρεία των Δρυίδων. Σύμφωνα με παλαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, διεπιστώθη ότι κατά την Μινωική περίοδο οι Κρήτες θαλασσοπόροι μετέφεραν στην Μεσόγειο "Κασσίτερο" από την Αγγλία. Όμως δεν πήγαιναν με άδεια χέρια εκεί. Τους μετέδιδαν τον ανώτερο Κρητομινωϊκό πολιτισμός τους. Πρόσφατα, ανεκαλύφθησαν στην Αγγλία προϊστορικές Ελληνικές εγκαταστάσεις, οι οποίες φανερώνουν ότι οι πρωτόγονοι και καθυστερημένοι λαοί της Αγγλίας δέχθηκαν την επίδραση των Ελλήνων και συν τω χρόνω εκπολιτίσθησαν. Έτσι αποδεικνύεται ότι η πανάρχαια λατρεία των Δρυίδων στην Βρεταννία είναι Ελληνικής προέλευσης, εκ του Μαντείου της Δωδώνης, και μετεφέρθη εκεί προ αμνημονεύτων χρόνων. Η Ελληνική Προϊστορία παρουσιάζει πράγματι ένα εκπληκτικό μυστήριο και μια σαγηνευτική πρόκληση για αυτόν που θα προσπαθήση να την αποκρυπτογράφηση και να εμβαθύνη σ’ αυτήν. Η αυτοχθονία των Ελλήνων έχει αποδειχθή με ατράνταχτα τεκμήρια από διαπρεπείς ανθρωπολόγους, όπως ο Ιωάν. Κουμάρης [Βλέπε άρθρον «Φυσική Ανθρωπολογία» Ιωάν. Κουμάρη, Α. Μέρος, Τόμος «ΕΛΛΑΣ», Εγκυκλοπ. «ΗΛΙΟΣ» και Αλέξη Σίνου «Η Γεωγραφική Ενότης του Ελληνικού Μεσογειακού Χώρου» Μέρος Α. Σελ. 94-95, Μέρος Β. Σελ.179-182 κλπ].

Ο Ευρωπαίος «Αρχάνθρωπος» των Πετραλώνων

Αδιάσειστα τεκμήρια της γηγενούς προέλευσης του Έλληνα έφερε εσχάτως εις φως ο διεθνούς κύρους ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με την ανακάλυψη του «Ευρωπαίου Αρχανθρώπου των Πετραλώνων Χαλκιδικής» και του «Κυνηγού Ελεφάντων της Πτολεμαίδος» για τον οποίο θα μιλήσουμε σε άλλο κεφάλαιο. Ο Ορφεύς λέγει: «ήδ’ όσον Αιγύπτω ιερόν λόγον εξελόγχευσα», δηλαδή στην Αίγυπτο και στην Λιβύην, εδίδαξα,(εξελόγχευσα=εξεγέννησα) τον ιερόν λόγον [«Αργοναυτικά» των «Ορφικών» στίχ. 42-44 και 102 Εκδ. Λειψίας TAUCHNIZIT 1829]. [Τυγχάνει ευνόητον ότι το «εξελόγχευσα» δεν σημαίνει ότι «εδιδάχθην», όπως υπεστήριξαν αμαθέστατοι και κακοηθέστατοι συγγραφείς].


Επομένως, η απόδειξη αυτή κονιορτοποιεί κάθε άλλη παλαιά και νεώτερη δογματική θεωρία, οι εμπνευστές των οποίων δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις τεκμηριώσουν με στοιχεία. Είναι γνωστόν ότι κατά την 8 ην χιλιετίαν π.Χ. ελάμβανε χώραν μεταφορά Οψιανού Λίθου με πλοία από την νήσο Μήλον του Αιγαίου πελάγους στην Αργολίδα, όπως απέδειξαν τα ευρήματα οψιανού λίθου στο σπήλαιο του Φράγχθη της Αργολίδος. Άρα οι Αιγαίοι από τότε θαλασσοπορούσαν. Αλλά και στον χώρον της Ανατ. Μεσογείου οι Πρωτοέλληνες Μινωίτες και Μυκηναίοι κυριαρχούν από αμνημονεύτων χρόνων. [Πανάρχαιοι Αχαιοί Κρήτες και Κύπριοι οι αρχαιο-Φοίνικες και οι Φιλισταίοι και «Παλαισάτι», διέσχιζαν την Μεσόγειο για να εγκατασταθούν στην Παλαιστίνη].

Αυτόχθονες οι Έλληνες

Ο Ισοκράτης το διαλαλεί ότι: «Είμαστε αυτόχθονες. Δεν διώξαμε άλλους που ήσαν εδώ, ούτε ήρθαμε από αλλού να την καταλάβουμε έρημη από πληθυσμό, ούτε είμαστε μιγάδες και ανακατεμένοι με άλλα έθνη, αλλά προερχόμεθα από καλό και γνήσιον έθνος, ώστε γεννηθήκαμε σ’ αυτήν εδώ την γην, την κατέχουμε και διαβιούμε όλον τον καιρό. Ασχέτως αν όλον τον 20ον αιώνα η διεθνής εξουσία ραδιουργεί σε βάρος του Ελληνισμού και με την χρησιμοποίηση της Τουρκίας σαν «πολιορκητικό κριό» επιδιώκει την έξωση του Ελληνικού Γένους από τις πανάρχαιες πατρογονικές του εστίες (Μικρά Ασία, Κύπρος, Αιγαίο, Μακεδονία, Ηπειρο). [Η διεθνής εξουσία και οι εδώ υπηρέτες και διεκπεραιωτές της θέλουν να μας επιφέρουν ανάμειξη και να μας μεταβάλουν σ’ ένα άθλιο συνονθύλευμα, ώστε να απωλέσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Προς τούτο συμβάλουν και ορισμένοι «γραικύλοι» και δήθεν
ΠΗΓΗ
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηράκλειτος, ο «Σκοτεινός Φιλόσοφος»

Ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος γεννήθηκε το 540 π.Χ. και ανήκει στους προσωκρατικούς φιλοσόφους.

Έζησε ως ασκητής και ήταν αυτοδίδακτος παρόλο που καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Παραιτήθηκε από το αξίωμα του βασιλιά και αφιέρωσε τη ζωή του στη φιλοσοφία.
Απάντησε σε πολλά σπουδαία ερωτήματα, ανάμεσα στα οποία και το «τι είναι πραγματικότητα;». Έχει γράψει 1 μόνο βιβλίο που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του και περιείχε προτάσεις σύντομες, δυσνόητες και αινίγματα. Χαρακτηρίστηκε ως «σκοτεινός φιλόσοφος» γιατί οι προτάσεις του έμοιαζαν με χρησμούς των μαντείων. Η γραφή του είχε υπαινικτικό ύφος και ήταν αρκετά συμπυκνωμένη.

Γνωστότερο απόφθεγμά του είναι ότι το μόνο που παραμένει σταθερό είναι η αλλαγή, ή κατά το αρχαιότερων «τά πάντα ρει και ουδέν μένει». Σε συνέχεια αυτού ανέφερε ότι τα πάντα βρίσκονται σε κίνηση και εξελίσσονται, αλλά και πόσο σημαντική είναι η φωτιά καθώς όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε αυτή. Όλη η φύση, λέει, είναι πλασμένη σε δίπολα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε την αξία των πραγμάτων, όπως για παράδειγμα το καλό και το κακό ή η μέρα και η νύχτα κ.λπ. Ακόμα και σε καταστάσεις φαινομενικής ακινησίας υπάρχουν διαμάχες που τονίζουν τα δίπολα αυτά, όπως για παράδειγμα ένα ποτήρι πάνω σε τραπέζι που το βάρος του συγκρούεται με την αντίσταση του τραπεζιού. Άλλωστε, για το φιλόσοφό μας, ισχύει το «πόλεμος πατήρ πάντων». Πίσω από τις αντιθέσεις αυτές όμως υπάρχει μια αρμονία-λογική και μια τάξη πραγμάτων-λόγος και αυτό που εύκολα να αποδειχθεί, καθώς για παράδειγμα το «πάνω» δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το «κάτω» και το αντίστροφο.

Ο Ηράκλειτος ανάμεσα σε άλλα εισήγαγε και την διαλεκτική στην φιλοσοφία και φυσικά μιλάμε για τομή στην επιστήμη της φιλοσοφίας. Η διαλεκτική επηρέασε τον Ένγκελς, τον Μάρξ και τον Πλάτωνα, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική ήταν η εισαγωγή της στην φιλοσοφία. Κλείνοντας, στην μελέτη του Εφέσιου φιλοσόφου, μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ένα απόφθεγμα του, «όλα εξαρτώνται από την ματιά που τα βλέπουμε». Σε μια βαθύτερη σκέψη είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ποτ έχω διαβάσει, καθώς κατά την άποψή μου είναι το απόφθεγμα που είναι ύμνος της αισιοδοξίας, αφού είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Από κει και πέρα μπορεί να μεταφραστεί για τον καθένα διαφορετικά, αλλά πάντα πιστεύω θα έχει κορυφαίο νόημα για τον καθένα.

Γεώργιος Παρασίδης

ΠΗΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανάκαμψη εσόδων 400 εκατ. ευρώ το Μάρτιο - ανάσα στην κυβέρνηση

Το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου

Μετά από δύο πολύ δύσκολους μήνες για τη χώρα, το Μάρτιο σημειώθηκε αισθητή ανάκαμψη των φορολογικών εσόδων που επανέφερε τα χαμόγελα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο μέρα με τη μέρα συγκεντρώνει τα χρήματα για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του δημοσίου όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στους δανειστές μας.

Σύμφωνα με απόλυτα διαστραυρωμένες πληροφορίες τα έσοδα του δημόσιου (το ταμείο) μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ήταν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από τους στόχους του μήνα που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία συλλέγονται από τις τράπεζες σε καθημερινή βάση και από χθές το βράδυ βρίσκονται και στα χέρια των τεχνικών συμβούλων των δανειστών προκειμένου να αναλυθούν και να διαμορφώσουν τη δημοσιονομική εικόνα του τριμήνου, δεδομένου ότι με την εξέλιξη αυτή καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος της υστέρησης εσόδων τον Ιανουάριο των εκλογών που είχε ανέλθει σε 930 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού προσμετρηθούν και τα στοιχεία από την τελευταία ημέρα των πληρωμών που ήταν η Τρίτη 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 159 περίπου εκατομμύρια ευρώ από τη "ρύθμιση - εξπρές" των χρεών στο δημόσιο, από πληρωμές ΦΠΑ του προηγούμενου διμήνου αλλά και από την κίνηση που παρατηρείται στην αγορά ΙΧ αυτοκινήτων και συναλλαγές που γίνονται σε ακίνητα μεγάλης αξίας.

Ωστόσο η αναλυτική εικόνα για τις πηγές των αυξημένων εσόδων θα γίνει γνωστή μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου, αν και η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων συνεχίζεται.
 

Το επόμενο δεκαήμερο παραμένει κρίσιμο καθώς στις 8 Απριλίου ο ΟΔΔΗΧ θα διενεργήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την αναχρηματοδότηση τίτλων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στα χέρια ξένων τραπεζών, οι οποίες δεν αναμένεται να συμμετέχουν. Από τους υπόλοιπους ένα μεγάλο ποσό είχε πωληθεί σε ιδιώτες.

Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως πρέπει να λειτουργείς όταν δεν έχεις χρέη;

Μετα από πολύ κόπο και αγωνία καταφέρατε να αποπληρώσετε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τα χρέη σας. Συγχαρητήρια!

 Τώρα είναι καιρός για σας να μάθετε πως λειτουργούν οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου χρέη.

Διαβάστε πως πρέπει να σκέφτεστε και να λειτουργείτε.

Οι άνθρωποι χωρίς χρέη:

1. Δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσέχουν τις χρεώσεις από το γυμναστήριο στην πιστωτική τους κάρτα, κάτι που δεν ισχύει για τους ανθρώπους χωρίς χρέη. Αυτοί παρακολουθούν πολύ στενά τα οικονομικά τους. Είναι λιγότερο πιθανό να αφήσουν να χαθούν χρήματα επειδή για παράδειγμα ξέχασαν να πληρώσουν την πιστωτική τους και μπήκαν τόκοι υπερημερίας.

2. Γνωρίζουν πολύ καλά τις υποθέσεις τους
Οι άνθρωποι χωρίς χρέη κάνουν τη δική τους έρευνα. Μπορεί να έχουν λογιστή, όμως γνωρίζουν λεπτομερώς τις υποθέσεις τους.

3. Προσποιούνται ότι βγάζουν λιγότερα
Ακόμη και αν ήδη χρωστάτε χρήματα, μπορείτε να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση απλά προσποιούμενοι ότι βγάζετε λιγότερα. Φανταστείτε ότι βγάζετε 10% ή 25% ή ακόμη και 50% λιγότερα χρήματα από αυτά που όντως κερδίζετε.

4. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα
Όταν το πρόβλημα δεν είναι άμεσο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να σκέφτεστε τα οικονομικά σας μακροπρόθεσμα. Και παρότι θα ήταν ωραία να παίρνατε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, αυτό σίγουρα δε θα βοηθήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σας. Μάλιστα, θα έχετε και το χρόνο να σκεφτείτε αν όντως αξίζει τα λεφτά του ένα πολύ ακριβό ζευγάρι παπούτσια.

5. Δε φοβούνται να ρωτήσουν
Ζητήστε βοήθεια, ζητήστε χαμηλότερα επιτόκια. Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρέη, παίρνουν υπό τον έλεγχό τους τα οικονομικά τους και δεν ντρέπονται γι' αυτό.

6. Αποταμιεύουν
Είτε παίρνετε ένα σημαντικό μπόνους από την εταιρεία σας είτε ένα 20αρικο από τη γιαγιά σας, αρχίστε να σκέφτεστε πού θα το αποταμιεύσετε. Αυτό βέβαια ισχύει και για το μισθό σας. Φυσικά και πρέπει να πληρώσετε το νοίκι ή τη δόση του δανείου, όμως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αποταμίευση.

7. Θέτουν στόχους
Είναι ευκολότερο να αποταμιεύσετε χρήματα αν έχετε ένα στόχο, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου.

8. Λένε «όχι»
Μη φοβάστε να πείτε όχι σε κάποιες προσκλήσεις που λαμβάνετε από συνεργάτες ή φίλους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διασκεδάζετε, όμως μπορείτε να προτιμήσετε μία ταβέρνα από ένα πανάκριβο εστιατόριο, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας έχει τελειώσει.

9. Ξέρουν την αξία του χρήματος
Προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε κυρίως ρευστό ώστε να γνωρίζετε την αξία του χρήματος.

10. Δίνουν περισσότερη αξία στην εμπειρία σε σχέση με τα πράγματα
Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρέη δεν επικεντρώνονται σε πράγματα, αλλά περισσότερο σε εμπειρίες.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται η ελληνική bad bank - Πώς θα λειτουργεί

Το βέλτιστο μοντέλο  δημιουργίας και λειτουργίας της badbank για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αναζητά το οικονομικό επιτελείο, ώστε να μην «σκοντάψει» σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εποπτεία, το κανονιστικό πλαίσιο, και κυρίως να μην υπάρχουν υπόνοιες για κρατική χρηματοδότηση.
 
Της Εφης Καραγεώργου
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη,  ο Ενδιάμεσος Δημόσιος Φορέας για τη διαχείριση των  καθυστερούμενων δανείων θα είναι έτοιμος μέσα στο καλοκαίρι.
 
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους λένε ναι στην δημιουργία του φορέα, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να συσταθεί ενός είδους bad bank και για την Ελλάδα κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας ή της Ισπανίας», ωστόσο διευκρινίζουν πως υπάρχουν παράμετροι που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Για παράδειγμα να μην υπάρχουν  υπόνοιες κρατικής επιχορήγησης, που θα μπλοκάρουν την λειτουργία τους από τους εταίρους, να ρυθμιστούν ζητήματα κανονιστικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζητήματα εποπτείας, να μην θιγούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών κλπ.
 
Το κυρίαρχο θέμα είναι ότι θα πρέπει αυτός ο μηχανισμός  για την διευθέτηση των   καθυστερούμενων  οφειλών να καλύπτει τρία  σκέλη: Να προστατεύει τα συμφέροντα του δημοσίου, να μην προκαλέσει ζημιά στις τράπεζες και φυσικά η λύση να είναι ρεαλιστική, βιώσιμη και αποτελεσματική σε βάθος χρόνου για τους δανειολήπτες.
 
Η ελληνική πλευρά και οι Ευρωπαίοι  εταίροι αναλύουν λοιπόν  μία σειρά από τεχνικά θέματα, ώστε ο νόμος να είναι έτοιμος  το επόμενο εξάμηνο, αφού χρειάζεται και η γνωμοδότηση από την ΕΚΤ.
 
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει και υπό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως έχουμε  αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ο  φορέας θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν τα  10,9 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι του ΤΧΣ, κάτι που αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Ο φορέας αυτός θα μπορούσε να προχωρά σε μόχλευση των κεφαλαίων του ώστε να παράγει κεφάλαιο και μεσοπρόθεσμα να αγοράζει μεγαλύτερο όγκο δανείων. Επίσης σε αυτόν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στεγαστικά, επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί κρίσιμη την συμμετοχή ιδιωτών στον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί για την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με την ΤτΕ είναι κομβικής σημασίας πώς θα τιμολογηθούν τα δάνεια που θα μεταφερθούν στην badbank. Διότι αν η αγορά από την bad bank δοθεί σε αξία πάνω το fair value θα θεωρηθεί κρατική ενίσχυση, γεγονός που θα προκαλέσει την παρέμβαση της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGComp). Από την άλλη, στην περίπτωση που τα δάνεια αγοραστούν σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που έχουν καταγραφεί στα βιβλία των τραπεζών, τότε τα πιστωτικά ιδρύματα θα καταγράψουν ζημίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στην  Ευρώπη έχουν λειτουργήσει δυο bad banks, η ΝΑΜΑ στην Ιρλανδία και η Sareb στην Ισπανία. Η εμπειρία έδειξε ότι κρατικές bad banks δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται εξ ολόκληρου με κρατικά κεφάλαια, καθώς κάτι τέτοιο επιβαρύνει το δημόσιο χρέος των χωρών.

Στην περίπτωση της Ιρλανδίας η ΝΑΜΑ λαμβάνει κεφαλαία κατά 51% από ιδιώτες και κατά 49% από το κράτος. Στην τράπεζα μεταφέρθηκαν κόκκινα δάνεια, επιχειρηματικά και επαγγελματικά ύψους 74 δισ. ευρώ και ήδη η ΝΑΜΑ έχει εισπράξει 32 δισ. από τη διαχείρισή τους. Ως βασικό μέσο διαχείρισης έχει προκρίνει την ενοικίαση των assets που έλαβε ως εγγύηση για τα κόκκινα δάνεια από τις τοπικές περιφέρειες.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρωτο μεγάλο χτύπημα στη διαπλοκή έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα … διεθνής διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Το πρωτο μεγάλο χτύπημα στη διαπλοκή έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα, με τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Η πρωτοβουλία αυτή βάζει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, διαπλοκής και σκανδαλώδους εύνοιας σε επιχειρηματικά συμφέροντα και αποκαθιστά τον πραγματικό ανταγωνισμό στην τηλεόραση. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προκηρύξει πολλαπλάσιες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, για να αποτρέψει μονοπωλιακές καταστάσεις και έλεγχο της ενημέρωσης από τα γνωστά συμφέροντα των νταβατζήδων.

Το καθεστώς ανομίας και η διαπλοκή είχε μετατρέψει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας σε ντουντούκες της τρόικας και για μια ολόκληρη πενταετία ο ελληνικός λαός ήταν όμηρος της προπαγάνδας των ξένων τοκογλύφων, που είχαν θέσει σε ομηρία τους καταχρεωμένους Έλληνες βαρόνους της τηλεόρασης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των νταβατζήδων, τρομοκρατούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο και επιχειρούσαν να αποδομήσουν και να εξαφανίσουν κάθε αντιμνημονιακή φωνή.

Με μοναδική εξαίρεση το “kontra” που έδωσε μάχη κατά του μνημονίου αψηφώντας την τρομοκρατία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, συμβιβάστηκαν με το καθεστώς που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι. Αυτό το επικίνδυνο μονοπώλιο πρέπει να αλλάξει, για να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και να ξεφύγουν τα κανάλια από τη γάγγραινα της διαπλοκής. Η προκήρυξη για τις άδειες θα είναι διεθνής, χωρίς να αποκλείει ξένους ομίλους να αποκτήσουν τηλεοπτικές συχνότητες. Άλλωστε με τα νέα δεδομένα της ψηφιακής τηλεόρασης, οι συχνότητες θα είναι πολλές, ώστε να καλύψει το σύνολο της ζήτησης τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης των τηλεοπτικών σταθμών από ξένους επενδυτές

Στη λίστα με τα νέα μέτρα που στάλθηκαν στο Brussels Group προκειμένου να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης περιλαμβάνονται και τα έσοδα που αναμένει να εισπράξει το κράτος από τις τηλεοπτικές άδειες. Για το μέτρο αυτό μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ελληνικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις να περιέλθουν στον έλεγχο ξένων επενδυτών μετά την είσπραξη του τέλους για την απόκτηση αδειών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός και θα επιτρέπεται η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή. Ακόμη ξεκαθάρισε πως ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι όχι με όρους που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως από την πώληση των αδειών θα εισπράξει συνολικά 350 εκατομμύρια αλλά ο κ. Σακελλαρίδης αποσαφήνισε πως το κράτος δεν περιμένει την είσπραξη του ποσού μέσα σε ένα χρόνο.πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταχύτερη ανάρρωση έχει ο μορφωμένος εγκέφαλος

Οι πιθανότητες να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση είναι επταπλάσιες σε σχέση με εκείνους που δεν τελείωσαν το σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όσο περισσότερο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι εκπαιδεύονται, τόσο μεγαλύτερες «γνωστικές εφεδρείες» αποκτούν, γεγονός που τους κάνει, να έχουν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν μόνιμα ανάπηροι μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Αυτό συμβαίνει διότι, ο εγκέφαλός τους είναι σε καλύτερη θέση να διατηρήσει τη λειτουργία του, παρά τις όποιες ζημιές έχει υποστεί, καθώς και να βρίσκει νέους τρόπους λειτουργίας.

Οι ερευνητές δε γνωρίζουν ακόμα γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά υποθέτουν πως σχετίζεται με το γεγονός ότι, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χρήσης του εγκεφάλου τους, αυτοί οι άνθρωποι ενισχύουν τους «μύες» του οργάνου αυτού, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό! «Μετά από κάποια είδη τραυματισμών, ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι πλέον σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους ή στις πρότερες κοινωνικές τους υποχρεώσεις (ανήκουν πλέον στην ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες), ενώ κάποιοι άλλοι με τα ίδια ακριβώς τραύματα, ανακάμπτουν πλήρως», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr Eric Schneider από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής John Hopkins στη Βαλτιμόρη και μέλος της Αμερικής Νευρολογικής Ακαδημίας.

«Κατανοούμε κάποιους από τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτές τις διαφορές, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το σύνολό τους. Οι απαντήσεις που διαθέτουμε μάλλον αποτελούν ένα κομμάτι του παζλ. Οι άνθρωποι με αυξημένες γνωστικές ικανότητες, μπορεί πραγματικά να είναι σε θέση να θεραπεύονται με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος να τους επιτρέπει να επιστρέφουν σε λειτουργίες προ του τραυματισμού τους. «Περαιτέρω μελέτες απαιτούνται, όχι μόνο για να κατανοήσουμε έναν τέτοιο συσχετισμό, αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή, ώστε να βοηθηθούν άτομα με λιγότερες γνωστικές εφεδρείες.»

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 769 άτομα, με τραύματα στο κεφάλι, κυρίως από τροχαία ατυχήματα και πτώσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, οι άνθρωποι που είχαν λάβει εκπαίδευση ίση με πτυχίο πανεπιστημίου ή και ανώτερη, παρουσίαζαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψουν πλήρως από τα τραύματά τους, σε σχέση με άτομα που δεν είχαν καταφέρει να τελειώσουν το γυμνάσιο. Επιπλέον, κατά το παρελθόν έχει αποδειχθεί πως, άνθρωποι ανώτερων εκπαιδευτικών επιπέδων, εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ, όταν υποφέρουν από τις ίδιες ζημιές στον εγκέφαλο. Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύονται στο περιοδικό Neurology.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tα Zόμπι επιτίθενται: H πιο Tρομακτική φάρσα που έγινε ποτέ!!

Επιβάτες του μετρό στη Βραζιλία έζησαν τον απόλυτο τρόμο. Ζόμπι κατέκλυσαν τα βαγόνια

Τι θα κάνατε αν ερχόσασταν αντιμέτωποι με την επέλαση των ζόμπι; Αυτό βίωσαν επιβάτες του μετρό στη Βραζιλία οι οποίοι έζησαν τον απόλυτο τρόμο.

Κρυφή κάμερα κατέγραψε τις αντιδράσεις του σε μια άκρως τρομακτική φάρσα. Όπως θα δείτε και μόνοι σας στο βίντεο, πάλι καλά που δεν έπαθε κανείς καμία συγκοπή από τη τρομάρα.

Όλα ξεκινάνε όταν το μετρό σταματά λόγω "τεχνικού προβλήματος", και τότε εμφανίζονται ζόμπι που πλησιάζουν τα βαγόνια καθώς διψάνε για αίμα.

Τα ζόμπι κολλάνε τα τρομακτικά πρόσωπά τους στα τζάμια, σέρνονται στους διαδρόμους, ενώ ο κόσμος ουρλιάζει.

Μάλιστα, μια γυναίκα γλιστρά από τη θέση της, έχοντας τα μάτια της κλειστά, φανερά τρομαγμένη. Η φάρσα έγινε στα πλαίσια εκπομπής (Silvio Santos Program) στη Βραζιλία, ανάλογης του Punk'd.

Η εν λόγω φάρσα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου με πάνω από 1 εκατ, χρήστες να την έχουν δει!

Δείτε και κρίνετε μόνοι σας αν είναι τραβηγμένη ή όχι, όπως πολλοί υποστηρίζουν.


           πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σεξ: Ποια είναι τα 6 λάθη των γυναικών

Ποια είναι λοιπόν τα έξι λάθη που επιβαρύνουν τη γυναικεία μεριά όσον αφορά το σεξ και την ερωτική δραστηριότητα ενός ζευγαριού;

«Δεν παίρνετε πρωτοβουλίες»

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών είναι η διστακτικότητά τους όσον αφορά τη λήψη πρωτοβουλιών στο κρεβάτι.

Οι φοβίες μη θεωρηθούν επιθετικές ή «νυμφομανείς» τις κάνουν να έχουν μια περισσότερο παθητική στάση, ενώ εν τέλει προκαλείται ανισορροπία στη σχέση, αφού καταλήγει να είναι ο άντρας εκείνος που πάντα κάνει την πρώτη κίνηση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο οι γυναίκες έχουν ανάγκη να νιώσουν επιθυμητές, άλλο τόσο το έχουν ανάγκη και οι άντρες, ενώ θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ο σύντροφός σας τη διάθεσή σας να αναλάβετε εσείς για μια φορά τη σεξουαλική σας ικανοποίηση σα ζευγάρι και να μην πέσει ξανά όλο το βάρος πάνω του.

«Ανησυχείτε για την εικόνα σας»

Αν τη στιγμή που κάνετε έρωτα με το σύντροφό σας, εσείς είστε εστιασμένες στο πώς δείχνει η κοιλιά σας ή αν σας έχει φύγει η μάσκαρα τότε όχι μόνο στερείτε τον εαυτό σας από το δικαίωμα της σεξουαλικής ικανοποίησης, αλλά και το σύντροφό σας από το να του δοθείτε 100%.

Οι άντρες δεν προσέχουν τα περισσότερα από τα οποία μια γυναίκα ανησυχεί, ενώ αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πάθος και η ενέργεια που βάζει η σύντροφός τους στο σεξ μαζί τους και σε καμία περίπτωση τα άβαφα νύχια της.

Εν ολίγοις, ένας άντρας δεν θα σας παρατήσει ποτέ για τα «ψωμάκια» σας.
Θα σας παρατήσει όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη, αν δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για την εικόνα σας, παρά  για την ερωτική συνεύρεση μαζί του.

«Το σεξ είναι μόνο μια συνήθεια για τον άντρα»

Οι κοινωνικές αντιλήψεις έχουν διαμορφώσει μια τελείως λάθος εικόνα τόσο για τη γυναίκα, όσο και για τον άντρα. Όπως λοιπόν δεν είναι κακό μια γυναίκα να επιδιώκει το σεξ με τον αγαπημένο της, έτσι και για έναν άντρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η οικειότητα, η τρυφερότητα και η επικοινωνία στο σεξ με τη σύντροφό του.

Όσο σημαντικό, λοιπόν, είναι για μια γυναίκα το συναίσθημα, τόσο είναι και για τον άντρα και ακόμα κι αν έχουμε μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι ο άντρας δεν έχει συναισθήματα, η αλήθεια είναι ότι... έχει.

«Έχει πάντα όρεξη για σεξ»

Μπορεί στην εφηβεία ένα αγόρι να έχει πάντα διάθεση για σεξ με το κορίτσι του, αλλά αυτή η διαρκής επιθυμία αρχίζει και τελειώνει στην... εφηβεία. Οι υποχρεώσεις, η καθημερινότητα και οι έγνοιες μπορούν και κάμπτουν τη σεξουαλική επιθυμία ακόμα και στους άντρες, που λανθασμένα οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι «μηχανές του σεξ».

Σε συνέχεια των μύθων όσον αφορά τη σεξουαλικότητα των δυο φύλων, ένας άντρας δεν έχει πάντα διάθεση για σεξ, όπως συμβαίνει και με μια γυναίκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει, αφού το ίδιο «δε» σημαίνει και στην περίπτωση των γυναικών, που απλά δεν έχουν διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις και τίποτα παραπάνω.

«Δεν τον καθοδηγείτε»

Μπορεί να μην νιώθετε άνετα να δηλώσετε στο σύντροφό σας τα θέλω και τις επιθυμίες σας, αλλά μόνο έτσι θα καταφέρετε ικανοποίηση στη σεξουαλική σας ζωή. Για το πόσο ικανοποιημένη θα μείνει μια γυναίκα από την ερωτική της ζωή, είναι μονάχα η ίδια υπεύθυνη, ενώ είναι τουλάχιστον ανόητο να περιμένει ο κάθε σύντροφός της να γνωρίζει τι είναι αυτό που της αρέσει και τι όχι.

Να θυμάστε, ότι οι άντρες θέλουν να σας ικανοποιήσουν και θέλουν να ακούσουν από εσάς τι είναι αυτό που σας αρέσει. Βρείτε λοιπόν ένα διπλωματικό τρόπο να τα θέσετε, «μπερδεύοντας» τα με πράγματα που ήδη κάνει, για να μη νιώσει ότι τον ακυρώνετε τελείως και θα δείτε την ερωτική σας ζωή να απογειώνεται.

«Δεν είστε δεκτικές στο διαφορετικό»

Αν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, δεν είναι καθόλου κακό, αλλά μάλλον αναγκαίο να βρεθούν νέοι τρόποι να δώσουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στην ερωτική τους ζωή. Μην είστε λοιπόν εξαρχής επιφυλακτικές με τις νέες προτάσεις και μη τις θεωρήσετε σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι σας έχει βαρεθεί. Αντιθέτως, θέλει να ζήσει νέες εμπειρίες μαζί σας.

Τέλος, είστε μεν ανοιχτές σε νέες ιδέες, αλλά μην κάνετε ποτέ κάτι που ξεπερνά τα ηθικά σας όρια και σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αντιδράστε ψύχραιμα στις προτάσεις του συντρόφου σας και δείξτε του ευγενικά και με διάθεση συζήτησης όταν κάτι σας κάνει να νιώθετε άβολα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανικός στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου: Συγκρούστηκαν δύο αεροσκάφη της Ryanair (Φωτογραφίες)

Πανικός επικράτησε το πρωί στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου όταν δύο αεροπλάνα της Ryanair συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τμήμα του φτερού του ενός αεροσκάφους να σπάσει.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το ένα αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το διάδρομο απογείωσης.

Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ τα αεροπλάνα βρίσκονται καθηλωμένα.

airdub1

airdub1

 airdub1

 airdub1

 airdub1
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο γραμμές για τη φορολογία των ακινήτων

Είναι ενδεικτικές οι διαφορετικές φωνές για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων και αν αυτός θα καταργηθεί. Η προχειρότητα που διέπει το οικονομικό επιτελείο και συνολικά την κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους να υπολογίσουν τι θα πληρώσουν το 2015. Βέβαια, η επιπολαιότητα αυτή ενδεχομένως να κοστίσει σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία, τα οποία παρουσιάζουν υστέρηση από τις αρχές του έτους περίπου 1 δισ. Ευρώ.

Για παράδειγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε χθες να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, δηλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα ότι «Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί τον πιο άδικο φόρο, ο όποιος έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία και έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει πει και στις προγραμματικές της δηλώσεις, σκοπεύει να τον αντικαταστήσει άμεσα».

Την ίδια ώρα όμως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας δήλωνε στο Mega ότι ο ΕΝΦΙΑ που απέφερε έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη».

Αν θεωρήσουμε πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει τη γραμμή Μαξίμου, οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φέτος ΕΝΦΙΑ και το διάστημα αυτό στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται από τεχνικές ομάδες η αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. «Θέλουμε η εφαρμογή αυτού του φόρου, για την ακίνητη περιουσία, να είναι προσεκτική, να δίνει απαντήσεις, να είναι αποτελεσματικός και κοινωνικά δίκαιος, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του όπως υπήρξαν με τον ΕΝΦΙΑ» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι δεν «δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης».
Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο νέος φόρος θα έρθει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή των τιμών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αποτελέσουν «πιλότο» για τη διαμόρφωση του νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα καθορίσουν το ύψος του αφορολογήτου ορίου πάνω από το οποίο θα επιβληθεί ο νέος φόρος.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Lotus 3-Eleven

Η Lotus 3-Eleven θα παραχθεί σε 311 αντίτυπα και για την παραγωγή της θα χρησιμοποιηθεί ως βάση η Exige. Σκοπός της μάρκας είναι τα βάρος της α περιοριστεί στα 890kg νούμερο που θα ευνοήσει τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά.

Η Lotus 3-Eleven θα εξοπλίζεται με ένα V6 μοτέρ 420 ίππων και πιο άκαμπτο σασί. Σύμφωνα με τους Βρετανούς τα χαρακτηριστικά αυτά θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο να γυρίζει στην πίστα του Nurburgring με χρόνο λίγο πάνω από τα επτά λεπτά.

Η Lotus 3-Eleven αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, θα παραχθεί σε 311 μονάδες και θα κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο εντιμότατος κύριος Παπασταύρου

Ήταν ο έμπιστος και εξ απορρήτων σύμβουλος του – «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» - Αντώνη Σαμαρά. Ίσως είναι, σύμφωνα τουλάχιστον με την ιταλική La Stampa, το πρόσωπο που προς χάριν του «θάφτηκε» η λίστα Λαγκάρντ. Και είναι σίγουρα ο άνθρωπος που κατείχε εξίσου κορυφαία θέση τόσο στο Μαξίμου όσο και στη λίστα Λαγκάρντ – είτε ως «διαχειριστής», είτε ως κάτοχος τουλάχιστον ενός λογαριασμού 5,397 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.


Το τι από τα δύο ισχύει τελικά – διαχειριστής ή δικαιούχος – θα το δείξει η προκαταρκτική εξέταση που έχει ήδη διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης για να διαπιστώσει εάν ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος έχει διαπράξει, κατ΄αρχήν τουλάχιστον, το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μέχρι τότε, το βέβαιο είναι πως ο Σταύρος Παπασταύρος είναι ένας άνθρωπος πολυπράγμων, με ενδιαφέρουσες πολιτικές – και όχι μόνον – διαδρομές και αποστολές στο παρελθόν και με μια πολύ στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΟΝΝΕΔ. Στη δεκαετία του ’90 ήταν γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επί πενταετίας Καραμανλή (2005-2009) πέρασε στις Διεθνείς Σχέσεις της ΝΔ και όταν τις τύχες του κόμματος ανάλαβε ο Αντώνης Σαμαράς μεταπήδησε στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο και περιβάλλον. Ως διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού βρισκόταν στον σκληρό πυρήνα της διαπραγματευτικής ομάδας με την τρόικα, είχε απ’ ευθείας σχέσεις και σταθερή επαφή με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και επανειλημμένως είχε επιλεγεί από τον Αντώνη Σαμαρά για «ειδικές αποστολές»: Όπως οι επισκέψεις στο Βερολίνο για το ξεπάγωμα του Μνημονίου συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας ή το ταξίδι στην Ελβετία μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να διερευνήσουν το θέμα των… καταθέσεων των Ελλήνων μεγαλοφοροφυγάδων στις ελβετικές τράπεζες.

Στο απόγειο της δόξας του βρέθηκε πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, όταν το όνομά του «έπαιζε» έντονα για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας προετοίμαζε ήδη τη μεταπήδησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την υπουργοποίησή του φέρετο τότε να έχει μπλοκάρει το ΠΑΣΟΚ, εξίσου όμως – και πολύ πιο σοβαρή – ήταν η παρέμβαση της τρόικας και τη… λίστας Λαγκάρντ.

Η εμπλοκή του ονόματος του Σταύρου Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ έχει έρθει μεσούσης της θητείας του ως πρωθυπουργικού συμβούλου, αλλά ουδόλως είχε ταράξει ούτε τον ίδιο, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά. Κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ είχε προκύψει ότι ο κ. Παπασταύρου βρισκόταν στη λίστα ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με κατάθεση που άγγιζε το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει το θέμα και είχε ζητήσει εξηγήσεις, ο κ. Παπασταύρου όμως έσπευσε να τον κατακεραυνώσει κατηγορώντας τον για «πολιτικό αμοραλισμό». Τότε είχε υποστηρίξει πως ουδεμία σχέση είχε με την ιλιγγιώδη κατάθεση των 550 εκατομμυρίων και πως η μόνη σχέση του με τη λίστα ήταν πως – λόγω της νομικής του ιδιότητας – εμφανιζόταν ως διαχειριστής του εταιρικού λογαριασμού ενός επιχειρηματία πελάτη του ύψους 5, 297 εκατ. ευρώ.

Ο πελάτης είναι ο ισραηλινής καταγωγής Σάμπι Μυωνής και ο λογαριασμός ο ίδιος για τον οποίο ο κ. Παπασταύρου ελέγχεται σήμερα για ενδεχόμενη ψευδορκία στην τότε κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή. Διότι, σύμφωνα με καταγγελία που η εισαγγελία κρίνει αξιόπιστη, ο κ. Παπασταύρου δεν ήταν διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο κάτοχός του.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από τον ίδιο τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που πήρε από την HSBC τις περίφημες λίστες της φοροδιαφυγής, και κορυφώθηκαν με το προχθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής La Stampa.

Σύμφωνα με στοιχεία του Φλασιανί, που φέρονται να μετέφεραν στους Έλληνες εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ ξένοι δημοσιογράφοι, ο Παπασταύρου ήταν απ΄ ευθείας δικαιούχος του λογαριασμού. Σύμφωνα, δε, με τη La Stampa – που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή της – ο Παπασταύρου είχε όχι έναν αλλά δύο λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ: Τον 5091443771 και τον εταιρικό «Stabri ltd» με έδρα τις Παρθένες Νήσους. Τα ίδια στοιχεία φέρονται να δείχνουν πως αμφότεροι οι λογαριασμοί ήταν δικοί του και πως το θέμα είχε εντοπίσει και ο αρμόδιος ελεγκτής του ΣΔΟΕ που, όμως, προεκλογικά πιέστηκε ασφυκτικά να θάψει την υπόθεση.

Ο ελεγκτής όμως «αντιστάθηκε, έγραψε τις ενστάσεις του σε κείμενο και το παρέδωσε στους ανώτερούς του καταγγέλοντας την ανορθόδοξη πρακτική να του ζητείται, προφορικά, να βάλει στο αρχείο μια υπόθεση» ανέφερε η La Stampa.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στην καταγγελία του ελεγκτή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι: «Δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τα στοιχεία της Hsbc, ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν τους δύο λογαριασμούς με «υπεύθυνο» τον Παπασταύρου 5091443771 και «Stabri ltd», όπως είχαν υποστηρίξει, αντιθέτως, στην κατάθεσή τους, τόσο ο Παπασταύρου όσο και ο ίδιος ο Μιωνής.

Από τον Νοέμβριο του 2005 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007, έγιναν κάποιες αλλαγές στους λογαριασμούς αυτούς, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί ποιος έδωσε τη σχετική εντολή. Ο πληρεξούσιος των λογαριασμών αυτών είναι ο κ. Παπασταύρου και οι συγγενείς του και όχι ο Σάμπι Μιωνής.» Και ο ελεγκτής, σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα, καταλήγει ότι «οι έλεγχοι για τον Σάμπι Μιωνή δεν ολοκληρώθηκαν, η υπεύθυνη Αρχή δεν ήλεγξε τις ελληνικές τράπεζες σε αναζήτηση λογαριασμών που να συνδέονται με την εταιρεία Stabri και δεν ζητήθηκαν τα έγγραφα σχετικά με την ίδρυσή της στην Κύπρο και τις νήσους Virgin».

Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται πλέον και από πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή των εμπλεκόμενων χωρών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να επιμένει πως ήταν διαχειριστής και όχι δικαιούχος των λογαριασμών και επικαλείται και την ύπαρξη στοιχείων. Στοιχεία όμως δεν έχουν προσκομιστεί, παρ΄ ότι έχουν ζητηθεί. Και ο μόνος που έχει βγάλει μέχρι στιγμής ετυμηγορία είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος διακήρυξε προχθές στη Βουλή «μακάρι να είχαμε άλλους δέκα Παπασταύρου…»
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός βρέθηκε ο εγγονός (και κληρονόμος) του «Κροίσου» Ζαν Πολ Γκετί

Την είδηση του θανάτου του 47χρονου Άντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον, σε ανακοίνωσή τους στην οποία η οικογένεια ζητεί σεβασμό της ιδιωτικής ζωής «σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» και αναφέρει ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι του Αντριου Γκετί έπειτα από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του Γκετί και διεξάγει έρευνα.

Ο Αντριου Γκετί, κληρονόμος του βιομήχανου Ζαν Πολ Γκετί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Η ιστοσελίδα TMZ.com με ειδήσεις από το χώρο των διασημοτήτων, ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γκετί βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στο Χόλιγουντ Χιλς κάτω από ύποπτες συνθήκες και ότι μια πρώην φίλη του κρατείται ως πιθανή μάρτυρας ή ύποπτη. Η εφημερίδα Los Angeles Times γράφει ότι ο Γκετί είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μιας γυναίκας δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ο παππούς του Αντριου, ο Ζαν Πολ Γκετί, συγχώνευσε αρκετές μικρότερες πετρελαϊκές εταιρίες στη Getty Oil τη δεκαετία του 1960. Κάποια εποχή ο Αμερικανός βιομήχανος ήταν ένας από τους πλουσιότερους πολίτες στις ΗΠΑ. Ηταν επίσης δεινός συλλέκτης έργων τέχνης ο οποίος και ίδρυσε το ταμείο που χρηματοδοτεί το Μουσείο J. Paul Getty και αρκετά ακόμη ιδρύματα.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραιτήσεις Κεδίκογλου - Μηταράκη μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Η είδηση έσκασε τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, για τη φάμπρικα ρουσφετιών που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, οι βουλευτές της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου και Νότης Μηταράκης, οδηγήθηκαν σε παραίτηση.

Οι δυο βουλευτές, υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν ασκήσει πιέσεις στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη για τον διορισμό «ημετέρων» σε συγκεκριμένες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τότε, ζητούσε με επίσημη επιστολή του προς Χάρη Θεοχάρη να τοποθετηθούν συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις υποδιευθυντή και προϊσταμένου σε διάφορες ΔΟΥ.

Ανάλογα αιτήματα είχε και ο υφυπουργός, τότε, Νότης Μηταράκης που τα διατύπωνε με επίσης επίσημο έγγραφο του πολιτικού του γραφείου προς το ΥΠΟΙΚ. Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε μάλιστα με πάσα επισημότητα στο υπ. Οικονομικών.

Μετά τις αποκαλύψεις  έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις ξέσπασαν στον πολιτικό κόσμο. Οι δυο πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές αναγκάστηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

12 λόγοι να χαίρεσαι που είσαι γυναίκα

Το να είσαι γυναίκα είναι μεγάλη ευθύνη όμως βρήκαμε κάποιους λόγους που θα πρέπει να σε κάνουν να χαίρεσαι για τον τίτλο που κουβαλάς.

1. Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από ότι οι άνδρες.

2. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πάνω από 1 δραστηριότητα ταυτόχρονα (πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα και παράλληλα τηλεφώνημα με την κολλητή για να αναλύσουν το πάρτι του Σαββάτου).

3. Οι γυναίκες δεν πάνε στρατό.

4. Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να νιώθουν κοντές. Υπάρχουν πάντα τα πανύψηλα τακούνια και οι πλατφόρμες.

5. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, (π.χ. σε κάποιο ναυάγιο), πρώτα βγαίνουν οι γυναίκες (και τα παιδιά).

6. Οι γυναίκες γίνονται μητέρες.

7. Οι γυναίκες ξέρουν ποια είναι τα παιδιά τους. Δεν χρειάζονται τεστ DNA!

8. Οι γυναίκες δεν έχουν να ανησυχούν μήπως τραυματιστούν ανεβάζοντας το φερμουάρ του τζιν τους!

9. Η γυναίκα είναι πιο ανθεκτική στον πόνο.

10. Όταν μία γυναίκα κλαίει, είναι ευαίσθητη. Όταν ένας άντρας κλαίει είναι αδύναμος.

11. Οι γυναίκες μπορούν κα κρύψουν τις ατέλειές τους με κονσίλερ.

12.  Είναι cool να είσαι το κορίτσι του μπαμπά! Είναι ξενέρωτο να είσαι το αγόρι της μαμάς.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόλεις με δρόμους «κόλαση» - Έχουν το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κόσμο (Φωτογραφίες)

Εάν η κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας ή της συμπρωτεύουσας σας φαίνεται… απελπιστική τότε μην επιχειρήσετε να κινείται οδικώς σε μία από τις ακόλουθες πόλεις.

Σύμφωνα με το CNN, το χειρότερο μποτιλιάρισμα σημειώνεται σε 10 πόλεις στις οποίες οι οδηγοί βλέπουν την ώρα να περνά και να παραμένουν ακινητοποιημένοι μέσα στο όχημά τους.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι πόλεις:

ΚωνσταντινούποληΜόσχαΑγία ΠετρούποληΠόλη του ΜεξικόΤσονγκτσίνγκΡεσίφεΒουκουρέστιΡίο ντε ΤζανέιροΣενζένΛος Αντζελες


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων φοροφυγάδων, για το μαύρο χρήμα που έστειλαν στο εξωτερικό

Πόλεμο στην φοροδιαφυγή, με άμεσες «δεσμεύσεις – εξπρές» για τα εμβάσματα εκατομμυρίων που στάλθηκαν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε μία κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, πάρθηκε η απόφαση για ενοποίηση όλων τον μεγάλων καταλόγων φοροδιαφυγής, (λίστα με εμβάσματα -λίστα Λιχτενστάιν-λίστα μεγαλοκαταθετών) ενώ βάση του νέου υπέρ-καταλόγου, θα είναι η λίστα των εμβασμάτων.

Απίστευτα είναι τα νούμερα της φοροδιαφυγής, που σύμφωνα με πληροφορίες,  από τις 1.500 υποθέσεις που βρίσκονται στη λίστα των εμβασμάτων και έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, οι 1.400 είναι μέσα στις άλλες ύποπτες λίστες. Για όσες περιπτώσεις, τα ποσά δεν καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις, όπως δηλαδή υπάρχει αναντιστοιχία φορολογικών δηλώσεων- καταθέσεων, θα προβλέπεται δέσμευση των καταθέσεων. Για όσους δεν έχουν καταθέσεις το Δημόσιο θα προχωρήσει σε δέσμευση των ακινήτων. Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι στην λίστα «Βαρουφάκη»,  πάνω στην οποία γίνεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές,  υπάρχει πρόβλεψη για είσπραξη 725 εκατ. ευρώ  από τον έλεγχο των εμβασμάτων. Το σχέδιο αυτό, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, με διαδικασίες εξπρές, αφού η επεξεργασία των υποθέσεων ξεκινά από αύριο με 100 μεγάλες υποθέσεις, φοροδιαφυγής, ενώ ήδη σε 21 άλλες περιπτώσεις έχουν γίνει δεσμεύσεις καταθέσεων. Ήδη 21 ξεχωριστές περιπτώσεις, έχουν προχωρήσει οι δεσμεύσεις καταθέσεων.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το ποσό - μαμούθ που θα δώσει η Lufthansa στις οικογένειες των θυμάτων!

Η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών, με επικεφαλής τη γερμανική...Allianz, έβαλε στην άκρη 300 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Lufthansa.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και για το αεροπλάνο που καταστράφηκε», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε 1 εκατ. δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις. Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, εξειδικευμένη στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, είναι επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings. Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν σύμφωνα με το iefimerida από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings, που εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως κλειδώθηκε μόνος στο πιλοτήριο, επωφελούμενος από σύντομη απουσία του κυβερνήτη, και είναι ύποπτος ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!