EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Η Γαλλία επιβάλλει στα σούπερ μάρκετ να δίνουν τα απούλητα τρόφιμα τους σε φτωχούς

Με νέο νόμο το γαλλικό κοινοβούλιο επιβάλει στα σούπερ μάρκετ της χώρας να αναζητήσουν λύσεις για να μην πετάγονται τρόφιμα στα σκουπίδια.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, το κοινοβούλιο της Γαλλίας ψήφισε ομόφωνα το νομοσχέδιο που ορίζει ότι απαγορεύεται στις μεγάλες αλυσίδες να πετάνε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν πωληθεί και θα πρέπει να τα δωρίζουν είτε σε κοινωφελείς οργανώσεις ή να τα δίνουν σε αλυσίδες που φτιάχνουν τροφές για κατοικίδια.

«Είναι σκανδαλώδες να βλέπουμε να χύνεται χλωρίνη στους σκουπιδοτενεκέδες των σούπερ μάρκετ μαζί με βρώσιμα τρόφιμα», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής του κοινοβουλίου Guillaume Garot που υποστήριξε το νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα έχει αποφασιστεί να αρχίσουν στα σχολεία εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να μην κάνουν σπατάλες σε ό,τι αφορά το φαγητό.

Την ίδια στιγμή που η κρίση μαστίζει την Ευρώπη, οι Γάλλοι πετούν μεταξύ 20 έως 30 κιλά τροφίμων ανά άτομο ετησίως, όπου κοστολογείται σε “πεταμένα” 12 έως 20 δισ ευρώ ετησίως.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! Δεν είστε εσείς ο κάτοχος των χρημάτων σας! (Βίντεο)

Το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού σας είναι γνωστό ως καταθετικό υπόλοιπο. Σύμφωνα με το παγκοσμίως ισχύων τραπεζικό σύστημα, γνωστό ως Fractional Reserve Banking (ελληνιστί Κλασματικό Αποθεματικό Τραπεζικό Σύστημα), οι καταθέσεις όλων χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν και να δανείσουν περαιτέρω όπου απαιτηθεί…

Οι περισσότεροι από εμάς όμως θεωρούμε το τραπεζικό υπόλοιπό μας ως ‘’δικό μας’’ αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό αλλά κάτι άλλο!

Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε, εσφαλμένα, ότι το υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό μας δείχνει πόσα χρήματα κατέχουμε ως εκείνη την ώρα. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα! Τουναντίον, δείχνει πόσα χρήματα μας χρωστάει η τράπεζα! Εμείς απλώς έχουμε, ή νομίζουμε πως έχουμε, μια κυριότητα πάνω στα χρήματά μας. Αν το κατανοήσουμε αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε βαθύτερα ότι, οι τραπεζικές καταθέσεις μας είναι στην πραγματικότητα δάνεια.

Τα μετρητά σας και τα μετρητά μας είναι ο θεμέλιος λίθος ενός τραπεζικού συστήματος το οποίο παρακρατεί τα χρήματα αυτά με την υπόσχεση ότι θα κρατήσει μέρος αυτών και θα σας επιστρέψει όλο το υπόλοιπο αν το ζητήσετε. Αυτό ονομάζεται Fractional Reserve Lending (ή Κλασματικός Τραπεζικός Δανεισμός ελληνιστί) κι αυτό είναι βασικά που κάνουν όλες οι τράπεζες…

Το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου θεσμοθετήθηκε το παραπάνω γεννήθηκε σε ένα Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο το 1848 (!), το οποίο αναφέρει:

Τα χρήματα, όταν δίδονται ή κατατίθενται σε μια τράπεζα, παύουν ολοσχερώς να είναι τα χρήματα του κατόχου τους αλλά ανήκουν πλέον στην τράπεζα, η οποία υποχρεούται να αποδώσει ένα ποσό έναντι του κατατιθέμενου σ’ αυτήν ποσό, όταν ζητηθεί από τον καταθέτη…
Τα κατατιθέμενα χρήματα στην κυριότητα και ευθύνη της τράπεζας, ανήκουν στην τράπεζα εντελώς και δύναται να τα χειριστεί ή εκμεταλλευτεί κατά τις ανάγκες της.
Δεν αποτελεί νομική παράβαση η χρήση των χρημάτων από την τράπεζα και δεν είναι υπόλογος προς τον καταθέτη. Δεν υποχρεώνεται σε αναφορά προς τον καταθέτη ως προς τη χρήση των χρημάτων, δεν υποχρεούται να τα κρατήσει ή να τα χρησιμοποιήσει ως περιουσία του καταθέτη. Είναι όμως (η τράπεζα) υπόχρεη ως προς το ποσό επειδή υπάρχει σύμβαση με τον καταθέτη, έχοντας λάβει τα χρήματά του, να του επιστρέψει το ποσό όταν το ζητήσει, ποσό αντίστοιχο με αυτό που κατατέθηκε.

Ξεκάθαρα, όταν καταθέτετε χρήματα σε μια τράπεζα, τα χρήματα αυτά δεν είναι πλέον δικά σας. Γίνεστε ένας ανασφάλιστος πιστωτής, ή δανειστής, της τράπεζας. Οι πληρωμές των τόκων υποτίθεται αντικαθιστούν το ρίσκο δανεισμού χρημάτων σας στην τράπεζα αλλά τα σημερινά επιτόκια – σχεδόν μηδενικά – δεν σας προστατεύουν απ’ αυτό το ρίσκο.

‘’Bank Runs’’ ΚΑΙ ‘’Bank Holidays’’

Tο Κλασματικό Τραπεζικό Αποθεματικό Σύστημα (Fractional Reserve Banking) λειτουργεί για όσο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η τράπεζα θα τους επιστρέψει τα ‘’χρήματά τους’’.

Όταν λοιπόν τα πράγματα δεν πάνε καλά και όταν η τράπεζα ενδέχεται να έχει πάρει υψηλά ρίσκα, οι άνθρωποι-καταθέτες αρχίζουν να ζητάνε πίσω τα χρήματά τους — σε μετρητά — επειδή η πίστη τους στην ικανότητα της τράπεζας να τους επιστρέψει τα χρήματα κλονίζεται ή εξαφανίζεται. Αυτό ονομάζεται (αγγλιστί) ‘’Bank-Run’’ και είναι ό,τι χειρότερο για όλες τις τράπεζες, ένας πραγματικός εφιάλτης!

Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι καταθέτες ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους ταυτόχρονα. Καθώς οι καταθέσεις υπάγονται σε ένα τόκο παρακράτησης κάτω του 10% επί των κεφαλαίων σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο, λιγότερο από 10% των καταθέσεων (!) θα ήταν διαθέσιμο για ανάληψη.

Λίγο γέλιο τώρα: ‘’Bank Holiday’’ είναι όταν μια τράπεζα κλείνει κυριολεκτικά τις πόρτες της και μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς καταθέσεων ώστε να μην μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη!

Το φαινόμενο ‘’Bank Holiday’’ συχνά-πυκνά προκαλείται από ‘’bank runs’’ και αποτελεί το τελευταίο μέτρο προστασίας της τράπεζας πριν τη χρεωκοπία της (να προλάβει τη χρεωκοπία της δηλαδή), καθώς αν λάβαινε χώρα ένα μαζικό ‘’bank run’’ θα εξαφάνιζε τελείως όλα τα αποθεματικά της τράπεζας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Κύπρος, την Άνοιξη του 2013. Όταν έγινε γνωστό στους Κύπριους καταθέτες ότι οι Κυπριακές τράπεζες είχαν προβλήματα ρευστότητας, πολλοί ανησύχησαν και άρχισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλες τράπεζες και να προβαίνουν σε μαζικές αναλήψεις.

Η Κύπρος ως προηγούμενο (παράδειγμα αποφυγής)

Γιατί λοιπόν θέλησαν οι Κύπριοι καταθέτες να τραβήξουν τα χρήματά τους το 2013; Όταν έγιναν γνωστά τα προβλήματα ρευστότητας και όταν έγινε προφανές ότι κανείς δεν επρόκειτο να σώσει τις τράπεζές τους, οι καταθέτες ενήργησαν προς εξασφάλιση των χρημάτων τους.

Αντί λοιπόν να σωθούν οι τράπεζες, οι τελευταίες έπρεπε να σωθούν οι ίδιες με το να ανακεφαλαιώσουν και… κατασχέσουν-παγώσουν μέρος των καταθέσεων των ιδιωτών. Οι τράπεζες το δικαιολόγησαν ως αναγκαίο μέτρο ειδάλλως θα χρεοκοπούσαν συμπαρασύροντας μαζί τους και ΟΛΕΣ τις καταθέσεις!

Τα Κυπριακά ATM άδειασαν μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ‘’bank holiday’’.

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι τράπεζες άνοιξαν ξανά με αυστηρούς περιορισμούς όμως στους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς. Απαγορεύτηκαν αναλήψεις μεγάλων ποσών και μεταφορών χρημάτων.

Έως και το 85% των τραπεζικών υπολοίπων μετατράπηκαν σε τραπεζικές μετοχές μη ανταλλάξιμες για πολλά πολλά έτη!

Πρέπει να καταλάβουμε πως χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό μπορούν πολύ εύκολα να κατασχεθούν. Οι προστατευτικοί μηχανισμοί ασφαλείας σε πολλές χώρες, υπέρ των πελατών, είναι κι αυτοί μέρος του Κλασματικού Συστήματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπόκεινται σε ‘’bank-runs’’.

Ίσως να σοκάρει συθέμελα πολλούς αλλά η στρατηγική αυτή – να σωθούν οι τράπεζες με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών – είναι εντελώς νόμιμη! Οι καταθέτες, εμείς, εσείς, όλοι μαζί, μπορούμε να ισχυριστούμε άγνοια αλλά η άγνοια δεν είναι αρκετή να μας προστατέψει. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, είτε εν γνώσει, είτε εν αγνοία μας, είμαστε όλοι ‘’επενδυτές’’ και όχι σωτήρες…

Το παράδειγμα της Κύπρου ήταν φαινομενικά μεμονωμένο αλλά στην ουσία δεν θα είναι μεμονωμένο. Είναι γνωστό, το γνωρίζουμε και ήδη φαίνεται ξεκάθαρα, συμβαίνει κι αλλού και έχει ήδη δηλωθεί επίσημα (!) εγγράφως, δια νόμου. Η συντεχνία των G20 προετοιμάζεται για μια ομαλοποίηση των αποκαλούμενων πλέον ‘’bail-ins’’. Στον Καναδά, ένα παρόμοιο καθεστώς ‘’bail-in’’ ανακοινώθηκε και ενσωματώθηκε επίσημα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013. Αυτό σημαίνει ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπέρ των τραπεζών για να μην χρεοκοπήσουν. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και όλα τα τραπεζικά πιστοποιητικά επενδύσεων νοούνται ως βοηθητικά στοιχεία υπέρ των τραπεζών και μπορούν να τα χειριστούν όπως θέλουν αυτές.

Η περίπτωση της Κύπρου πάντως σίγουρα μοιάζει με παράδειγμα (ή πείραμα) για ένα μεγαλύτερης κλίμακας γεγονός!

Εγώ σου χρωστάω, εσύ του χρωστάς, αυτός της χρωστά, ποιος χρωστά σε ποιόν;

Η αξία των χρημάτων σήμερα σε όλο τον κόσμο εξαρτάται εντελώς από την πίστη των μαζών που δίδουν στα χρήματα και συνεχίζουν να εμπιστεύονται το υπάρχων και, βασισμένο στο χρέος, χρηματοοικονομικό σύστημα. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τόσο ευαίσθητη που ένα μικρό τράνταγμα στην εμπιστοσύνη δύναται να καταφέρει ισχυρό πλήγμα σε όλο το τραπεζικό οικοδόμημα και να το καταστρέψει, προκαλώντας μια ανείπωτη εξαφάνιση του ‘’πλούτου’’ των καταθετών και κατόχων τραπεζικών λογαριασμών.

Ο μοναδικός τρόπος εξασφάλισης μιας περιουσίας και πραγμάτωσής της σε αληθινή αξία είναι η μετατροπή των χρημάτων σε κάτι χειροπιαστό, κάτι που έχει εγγενή αξία και απαλλαγμένο από χρέος, π.χ. μέταλλα. Χρήματα αποθηκευμένα δεν έχουν εγγενή αξία ενώ αποτελούν θήραμα πολλών κυνηγών! Εγώ σου χρωστάω, εσύ του χρωστάς, αυτός της χρωστά, ποιος χρωστά σε ποιόν;

Επίσης, περιουσία είναι η οποιαδήποτε γνώση, τέχνη ή ικανότητα κατασκευής-παρασκευής οποιουδήποτε πράγματος μπορεί να κρατήσει στη ζωή τον άνθρωπο ή να τον προάγει φυσικά και πνευματικά. Πάντως το σίγουρο είναι πως χρήματα στην τράπεζα ΔΕΝ είναι περιουσία!

Για το λόγο αυτό πρέπει κάποιος να κατέχει χειροπιαστές αποδείξεις του πλούτου του, όπως ακριβά μέταλλα ή ασήμι, προκειμένου να τα αποθηκεύσει με ασφάλεια και να προστατέψει τον πλούτο του… Ευτυχέστερος δε αυτός που δεν έχει πλούτο, δεν έχει να χάσει τίποτα και δεν ανησυχεί για οποιαδήποτε σκαμπανεβάσματα των τραπεζών ή για την τύχη των τραπεζικών του υπολοίπων!

Η νέα εποχή του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού έχει φτάσει! Όποιος το εννόησε…

Απ’ όλα τα μέρη της γης φθάνουν σωρηδόν στοιχεία και ακούγονται φωνές πίσω από το παρασκήνιο ότι μια νέα εποχή ενός οικονομικού ολοκληρωτισμού έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη, μηδενός εξαιρουμένου.

Η μακρινή Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που συστήνει έναν υποχρεωτικό φόρο στις καταθέσεις! H απόλυτη Μαρξιστική χώρα όπου ο πολίτης με περισσά χρήματα σε ρευστό αποτελεί εχθρό της κυβέρνησης του συντηρητικού Tony Abbott.

Όλοι, κυριολεκτικά όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη πρέπει να ξυπνήσουν και να μεταδώσουν αυτές τις πληροφορίες για να επέλθει φρένο, όσο υπάρχει χρόνος. Πρέπει να σταματήσει η κατάσχεση του πλούτου των πολιτών και η αέναη και ανήλεη φορολόγηση. Όλο αυτό θα οδηγήσει στην ολοσχερή καταστροφή του δυτικού πολιτισμού διότι όλοι μας υποφέρουμε από αδηφάγους πολιτικούς που δε μπορούν να δυο πέρα απ’ τη μύτη τους.

Ο νέος αυτός υποχρεωτικός έλεγχος επί των καταθέσεων συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό της Αυστραλίας του 2015 έτσι ώστε ο καθένας που τηρεί έστω ένα λογαριασμό αποταμιευτικό στις τράπεζες πρέπει να πληρώσει φόρο επ’ αυτών. Το μέτρο αναμένεται να λειτουργήσει ως παγκόσμιο πείραμα, ιδίως για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι οποίες θα παρακολουθούν την τελική έκβαση. Αν δεν υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις από τους Αυστραλιανούς καταθέτες, ο υπόλοιπος κόσμος θα υποβληθεί στον εξόφθαλμο αυτό φόρο πολύ γρήγορα!

Ο Π/Θ Tony Abbot έχει αποδείξει ότι είναι πραγματικός Μαρξιστής. Οδηγεί τον Αυστραλιανό λαό στην οικονομική άβυσσο από την οποία μόνο πόλεμος και αιματοχυσία μπορεί να προκύψει. Η κυβέρνηση Abbot έχει ανακοινώσει το φόρο επί των καταθέσεων πολύ πριν συνταχθεί ο προϋπολογισμός τους κράτους και πολύ πριν εγκριθεί επίσημα. Ο Tony Abbott δικαιολόγησε τις πράξεις του και είπε ότι η νέα αυτή φορολόγηση πρόκειται περί ελάφρυνσης και ανακούφισης των οικογενειών και μικρών επιχειρήσεων! Προφανώς όμως όλα είναι αυτονόητα: δε θα υπάρξει μείωση φορολογίας γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αντιθέτως, θα αυξηθούν τα χρήματα στις τσέπες των διεφθαρμένων πολιτικών που διαλύουν εν ριπή οφθαλμού την αποκαλούμενη δυτική κουλτούρα μας…

Ο Abbott είπε επίσης ότι θα υπάρξουν κάποιες σκληρές αποφάσεις στον προϋπολογισμό γιατί είναι αναπόφευκτο. Όσον αφορά στις τράπεζες όμως, τα κυβερνητικά σχέδια δεν είναι καλά νέα γι’ αυτές. Η αντικαπιταλιστική άποψη του Abbott αναμφίβολα τον σπρώχνει στην ίδια θέση με τον Λένιν, αν επιτραπεί στην ιστορία να καταγραφεί ειλικρινά, σε 100 χρόνια από τώρα ίσως… Η απόφαση να φορολογηθούν οι καταθέσεις φθείρει την κυβέρνηση σοβαρά, αν υπάρξουν δε έξυπνοι Αυστραλιανοί πολίτες θα λάβει χώρα μια μικρή κόλαση μαζικών αναλήψεων από τις τράπεζες!

Είναι άγνωστο προσώρας πως θα αντιδράσουν οι Αυστραλιανές τράπεζες και πως θα ελκύσουν καταθέτες ή κεφάλαια σ’ αυτού του είδους τον οικονομικό ολοκληρωτισμό. Για τα μάτια του κόσμου, η αντιπολίτευση εξερράγη μ’ αυτή την απόφαση, αλλά σε όλες τις εποχές αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, κι ας μην το πήραμε χαμπάρι. Η αντίδραση είναι μέρος του παιχνιδιού…

Η νέα φορολόγηση των καταθέσεων αποτελεί δοκιμή για την παγκόσμια οικονομία.

Η πρόεδρος του ΔΝΤ Christine Lagarde λέγεται από πολλούς ότι είναι η πιο επικίνδυνη γυναίκα του πλανήτη. Ας μην ξεχνάμε πως η Γαλλική ελίτ ήταν αυτή που ‘’πούλησε’’ την ιδέα του κομμουνισμού στον Μάρξ και όχι το αντίθετο! Καθώς τώρα η Γαλλική ελίτ ελέγχει το ΔΝΤ – έχοντας πείσει παράλληλα όλους τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς να επιβάλλουν ανάλογους μακροχρόνιους φόρους στις καταθέσεις ως το μόνο μέσο επίλυσης της κρίσης – προχωράνε έτσι απλά στην κατάσχεση μέρους των καταθέσεων.

Στη σύνοδο των G20 το Νοέμβριο του 2014 στην Αυστραλία, προετοιμάστηκε και το νομικό πλαίσιο για την κατάσχεση. Ο κόσμος, το κοινό, οι πελάτες, οι καταθέτες και λοιποί έχουν γνώση επί τούτων μόνο όταν είναι πολύ αργά να αντιδράσουν ενώ τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αγρόν ηγόραζον…

Είναι πράγματι τώρα ο καιρός να ξυπνήσουμε πριν καρφωθεί και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του παρόντος αρρωστημένου κόσμου μας…

Δε μπορούμε να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ εναντίον των τραπεζών αν δεν βγάλουμε όλα τα χρήματα απ’ αυτές!

Ωστόσο, ο σκοπός όλων αυτών που πιέζουν την εγκαθίδρυση μιας αχρήματης κοινωνίας είναι να προλάβουν μαζικές αναλήψεις χρημάτων — τα περίφημα ‘’bank runs’’ – και να αυξήσουν τον οικονομικό έλεγχο.

Όλες οι Κεντρικές Τράπεζες (ΚΤ), συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, σχεδιάζουν ανάλογους δραστικούς περιορισμούς και ελέγχους στο μετρητό χρήμα, το ρευστό, τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα. Όπως το βλέπουν οι ΚΤ, η μετάβαση στο ηλεκτρονικό χρήμα θα καταργήσει την μαύρη αγορά και την παραοικονομία, αλλά κυρίως, θα προλάβει μια μεγάλη τραπεζική κρίση σχετιζόμενη με τα ‘’bank runs’’. Η ιδέα της κατάργησης των μετρητών αναδύθηκε εσκεμμένα στο μαζικό υποσυνείδητο για να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Η ιδέα πρωτοσυστάθηκε, φαινομενικά, από τον Kenneth Rogoff του πανεπιστημίου του Harvard, και τον Willem Buiter, επικεφαλή οικονομολόγο της Citigroup.

Οι ισχυρισμοί τους έλαβαν αμέσως και εντέχνως το θαυμασμό που τους αξίζει και οι αναλύσεις τους αποτελούν πια το θεμέλιο λίθο της νέας εποχής του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού που μας ελέγχει. Οι Rogoff και Buiter έθεσαν τις βάσεις για το τέλος της οικονομικής ελευθερίας των πολιτών, η οποία μελλοντικά θα αποτελέσει το νέο Μαρξισμό. Το μετρητό επιτρέπει το ‘’bank run’’, γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί! Καταργήστε το και μαζί μ’ αυτό καταργείται και η δυνατότητα απαίτησης ανάληψης χρημάτων-κεφαλαίων από την τράπεζα!

Σε πολλές χώρες υπάρχουν τέτοια μέτρα σε ισχύ αποδεικνύοντας ότι ο Οικονομικός Ολοκληρωτισμός τους δίδυμου Rogoff-Buiter έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Με άλλα λόγια, έχει φτάσει το τέλος του Καπιταλισμού!

Δοκιμές έλαβαν χώρα παντού γι’ αυτού του είδους τον Οικονομικό Ολοκληρωτισμό για να διαπιστωθεί αν η ιδέα είναι βιώσιμη. Η Βρετανία έκανε τη ‘’δοκιμή’’ τον Ιούνιο του 2014. Συγκεκριμένα, ένας εμπορικός πεζόδρομος του Manchester απαγόρευσε τα μετρητά, ως μέρος πειράματος, για να διαπιστωθεί αν οι Βρετανοί θα δέχονταν την αχρήματη κοινωνία. Τα αστικά λεωφορεία του Λονδίνου, αυτά τα διάσημα κόκκινα κουτιά που φιγουράρουν σε εικόνες και σουβενίρ, ΔΕΝ δέχονται πια μετρητά από τον Ιούλιο του 2014! Εν τω μεταξύ, τα ανταλλακτήρια νομισμάτων (Currency Exchange) άρχισαν να προσφέρουν κάρτες αντί μετρητών, τις οποίες διαφημίζουν ασφαλέστερες στις μεταφορές των τουριστών… Πάντως, το πείραμα του εμπορικού πεζόδρομου του Manchester έγινε για να δουν ιδίοις όμμασι τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιχειρηματιών της περιοχής στην ιδέα ότι, το ρευστό θα καταργηθεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Η Γαλλία, όπως έχει αναφερθεί σε πρότερο άρθρο του γράφοντος: Η ΑΡΓΗ, ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, http://www.katohika.gr/2015/03/argi-anepaisthiti-alla-statheri-poinikopoiisi-ton-metriton.html, http://kapistrinews.blogspot.gr/2015/05/blog-post_36.html, http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2015/04/blog-post_66.html, http://1myblog.pblogs.gr/2015/04/ahrhmath-koinwnia-argh-anepaisthhth-alla-statherh-poinikopoihsh-.html, http://koukfamily.blogspot.gr/2015/03/h_30.html
ψήφισε Δρακόντιους νόμους εναντίον της χρήσης των μετρητών.

Από το καλοκαίρι του 2015 τίθενται σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί προκειμένου να εξαφανιστεί το (ρευστό) χρήμα με τη βία! Γάλλοι πολίτες και τουρίστες δεν έχουν ελευθερία πλέον επί των μετρητών του.! Θα υπάρχει οικονομική αστυνομία (!) που θα προβαίνει σε περιστασιακούς ελέγχους στα τρένα όλης της χώρας για να δουν αν μεταφέρουν μετρητά, τα οποία στη συνέχεια θα… κατάσχουν!

Για να φθάσουμε και στην Ελλαδίτσα μας, στην οποία ήδη συζητείται εντόνως – στα πλαίσια εξεύρεσης λύσεων για την κρίση – η δραστική μείωση του μετρητού. Κάθε λογαριασμός άνω των 70 ευρώ πρέπει να πληρώνεται με πιστωτική κάρτα ή τσεκ. Θα καταστεί παράνομη η πληρωμή με μετρητά!

Τέλος, η γερμανική τράπεζα Baader Bank του Μονάχου αναμένεται να καταργήσει επίσημα τα μετρητά με το να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε λογαριασμούς που παραμένουν αδρανείς ή ‘’καθαρά’’ ποσά-υπόλοιπα μετά τη φορολόγησή τους ως εισόδημα…**********************************************

Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι, η ολοκληρωτική κατάργηση των μετρητών απειλεί την προσωπική ελευθερία του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πολλούς τομείς της ζωής.

Προφανώς, και είναι σίγουρο, οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες δεν είναι καθόλου μα καθόλου ηλίθιοι. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένα παγκόσμιο ‘’bank run’’ είναι η απαγόρευση του ρευστού χρήματος, όλων των μετρητών δηλαδή. Πάντως, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό ο φόρος επί των καταθέσεων να επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιο εύκολα απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, λόγω του ευρύτερου ‘’σοσιαλισμού’’ από τον οποίο εμφορείται η ΕΕ και την ευκολία με την οποία ο σοσιαλισμός καταρρέει στις μέρες μας! Το αρνητικό επιτόκιο μπαίνει και στις ΗΠΑ όπου ο γίγαντας της JP Morgan επέβαλλε κι αυτός φόρο επί των μεγάλων αποταμιευτικών, αρχικά, λογαριασμών, με ισχύ από την 1η Μαΐου 2015.

Η ιδέα της κατάργησης των μετρητών εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς κι αυτό από μόνο του είναι δείκτης για το που πάει όλο το τραπεζικό σύστημα της εποχής μας. Όσο για τους καταθέτες, εσάς, εμάς, εσένα, εμένα, τον άλλον, το γείτονα, όλους τους κοινούς θνητούς δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι, είναι πράγματι καιρός σοβαρών αποφάσεων! ΤΩΡΑ! Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να χαθούν περιουσίες εν μια νυκτί, όπως έγινε στην Κύπρο.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι, αυτά τα μέτρα κατάσχεσης των περιουσιών του απλού λαού είναι ανηλεή, δε θα περιμένουν τη συνειδητοποίηση των καταθετών αλλά θα πάρουν σάρκα και οστά όταν θα είναι πια αργά για πολλούς, για πάρα πολλούς! Ιδίως γι’ αυτούς που χλευάζουν το παρόν, όπως έχουν κάνει ήδη αρκετοί άλλοι σε ανάλογες δημοσιεύσεις ανάλογων θεμάτων…

Έχει ήδη τεθεί το ‘’νομικό’’ πλαίσιο και έχουν ήδη συζητηθεί από τους ολιγάρχες! Η τάση της φορολόγησης των καταθέσεων και εξαφάνισης των μετρητών μοιάζει σαν ένα τρελό φορτηγό χωρίς φρένα. Όλες οι κυβερνήσεις, ιδίως αυτή που αποκαλούν ‘’παγκόσμια’’, δεν έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να διαφωτίσουν τον κόσμο ή να χάσουν μέρος της δύναμής τους, όπως έκαναν άλλωστε αιώνες τώρα. Το μόνο που επιθυμούν είναι να οδηγήσουν τους λαούς στη νέα πραγματικότητα και στη γη της επαγγελίας – κατ’ αυτούς — του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού!

Οι The Financial Times το έθεσαν καλύτερα απ’ όλους: οι ΚΤ θα είναι οι πραγματικοί νικητές από την αχρήματη κοινωνία! Οι Κεντρικοί τραπεζίτες εξάλλου είχαν διακαή πόθο από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να συστήσουν στις κοινωνίες μας το ηλεκτρονικό χρήμα (e-money!)…

Η εγκαθίδρυση μιας αχρήματης κοινωνίας ενισχύει στο έπακρο τις ΚΤ. Μια κοινωνία χωρίς μετρητά, μεταφέρει τον έλεγχο ΟΛΩΝ των χρημάτων σ’ αυτές. Η κάθε κυβέρνηση δύναται κατ’ αυτόν τον τρόπο να βάλει χέρι σε όλους παρά αν υπήρχε το μετρητό. Όντως, στις ΗΠΑ άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Πολλοί φημολογούν ότι, η NSA κατασκοπεύει τους λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών με τη δικαιολογία της πάταξης της τρομοκρατίας. Ίσως να ακούγεται υπερβολικό σε κάποιους αλλά σκεφθείτε και θυμηθείτε όλοι πως, πολλές φορές η κάθε κυβέρνηση βαφτίζει τους επικριτές της ως ‘’τρομοκράτες’’!

Όπως γνωρίζουμε πολλοί, στις ΗΠΑ η κυβέρνηση μπορεί να συλλάβει επ’ αόριστον, ακόμη και να… σκοτώσει, οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη με το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Αν λοιπόν έχει το νομικό έρεισμα να κάνει κάτι τέτοιο, τι είναι να κατασχέσει έναν απλό τραπεζικό λογαριασμό;

Αν οι κοινωνίες μας γίνουν αχρήματες, κανείς δε θα μπορεί να κρύψει τα χρήματά του! Όλα τα περιουσιακά του στοιχεία θα υπόκεινται στον – πανεύκολο και κατά το δοκούν της – χειρισμό τους. Σκεφθείτε το πολύ σοβαρά γιατί άρχισε ήδη να συμβαίνει στην Ελλάδα με τον έλεγχο του πόθεν έσχες από το 2000 και εντεύθεν και τη σύσταση του ηλεκτρονικού περιουσιολόγιου, βάσει του οποίου ΤΩΡΑ ανακαλύπτεται, π.χ., ένας συνταξιούχος να έχει περιουσία ΑΔΗΛΩΤΗ και ασύγκριτά μεγαλύτερη με τα εισοδήματά του!

ΤΩΡΑ ανακαλύπτεται αυτό και βάσει της διασταύρωσης ΟΛΩΝ των καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων που γίνονται ηλεκτρονικά και ΟΛΑ είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο! Χωρίς πρόσβαση στα χρήματά τους οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να αντισταθούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, δε θα μπορούσαν να κρυφθούν ούτε και να ‘’δραπετεύσουν’’!

Είναι επιτακτικό να καταλάβουμε όμως ΤΙ είναι το χρήμα για να αντιδράσουμε έστω και λίγο…

Αν δεν καταλάβουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για τη φύση του χρήματος, ακόμη και ο γράφων που τα γράφει αυτά, δεν θα προλάβουμε αλλά θα μας προλάβουν άλλοι και άλλα!

Τα υπόλοιπα εδώ:


         

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια για το Βόρειο Αιγαίο

Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια. Τα δρομολόγια θα εξυπηρετούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τη σύνδεση των περιοχών.

Πλέον, η διασύνδεση των εν λόγω νησιών δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για το τουριστικό προϊόν, καθώς η ο συνδυασμός των προορισμών και η αξιοποίηση των νέων δρομολογίων αναμένεται να αυξήσουν την επιβατική κίνηση και να ωφελήσουν την εθνική νησιωτική πολιτική συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15.06.2015 και θα καλύψουν τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με αφορμή την έγκριση των νέων δρομολογίων ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways, Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά:

«Κάθε νησί αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής Οικονομίας και με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσαμε τα νέα δρομολόγια της φετινής χρονιάς. Ο μακρόπνοος στόχος της εταιρείας είναι κάθε νησί που συνδέουμε να θεμελιώσει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης με οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τη βαριά βιομηχανία του τόπου, τον τουρισμό. Στη Hellenic Seaways, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών και αδιαμφισβήτητα τα νέα δρομολόγια εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.»

Τα οφέλη που προκύπτουν:

Με τα νέα δρομολόγια επιτυγχάνεται η σύνδεση των Κυκλάδων με την Ικαρία και τη Σάμο.

Επίσης, η σύνδεση της Πάτμου με τη Μύκονο και το Βόρειο Αιγαίο, η οποία ενισχύεται με δύο επιπλέον προσεγγίσεις από τον Πειραιά.

Επιπλέον, εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 3 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι.

Τέλος, σημειώνεται ότι διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται σε οχήματα και μοτοσικλέτες.

Τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Ρόδος”

Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος

Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ “Αριάδνη”

Πειραιάς – Χίος - Μυτιλήνη

Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Μύκονος”

Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία - Φούρνοι-Σάμος


πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Να βρεθεί λύση ζητούν οι εργαζόμενοι

«Απέναντι από έναν χώρο που κάποτε ονομαζόταν εργοτάξιο Μετρό Θεσσαλονίκης», συγκεντρώθηκαν εχθές οι εργαζόμενοι  στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι το έργο «είναι νεκρό». «Στις αρχές Μαΐου διαφαινόταν ότι  θα βρεθεί μία λύση. Τρεις εβδομάδες μετά, έχουμε το ξεκλήρισμα του κατασκευαστικού και αρχαιολογικού τμήματος, τα οποία επακολουθούν το κλείσιμο της ΑΕΓΕΚ», σημείωσε στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

«Το έργο οδεύει προς το οριστικό κλείσιμο», τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας ότι, «Την Τρίτη θα ζητήσουμε από τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών, να βρεθεί μία λύση για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής».

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, για τις εξελίξεις στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, ζητάμε να συγκληθεί το ταχύτερο η Επιτροπή ώστε να γίνει ενημέρωση από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χρ. Σπίρτζη και Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Ν. Ξυδάκη, εκπρόσωπο της Αττικό Μετρό Α.Ε., της αναδόχου εταιρείας κατασκευής του έργου του μετρό, με τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, εκπροσώπων φορέων και εργαζομένων, για το έργο της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα αυτό είναι εμφανής.

Τα προβλήματα των εργαζομένων κορυφώνονται, το ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης  του έργου είναι στο τραπέζι, ο δήμος Θεσσαλονίκης, η κοινοπραξία και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ βρίσκονται σε πλήρη ασυνεννοησία και η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί, αντί να συντονίζει και να τρέχει το έργο ως οφείλει.

Επειδή το έργο βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται η εξεύρεση λύσης άμεσα ώστε να  εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση των εργασιών του, ζητήσαμε να συζητηθεί το ζήτημα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αττικό Μετρό: Το 2018 σε λειτουργία η επέκταση προς Πειραιά

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Corina Creţu και οι κυρίες Charlina Vitcheva, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Sabine Bourdy, Προϊσταμένη Διοικητικής Μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενες από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη, επισκέφτηκαν στις 20 Μαΐου 2015 το Κέντρο Ελέγχου του Μετρό στο σταθμό Σύνταγμα.

Όπως είναι γνωστό το σύνολο στα μεγάλα έργα Μετρό τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη χρηματοδοτούνται από τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΤΕπ.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστος Τσίτουρας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., κ. Νίκος Παπαθανάσης οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την λειτουργία του Μετρό της Αθήνας, καθώς και για το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Αττικό Μετρό Α.Ε.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία υπό την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Charlina Vitcheva και την Προϊσταμένη Διοικητικής Μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Sabine Bourdy πραγματοποίησαν τεχνική επίσκεψη στο εργοτάξιο του μετρό Νίκαια, συνοδευόμενες από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΜ, κ. Χρήστο Τσίτουρα ο οποίος υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία δήλωσε:

«Ενημέρωσα την Επίτροπο κα. Corina Creţu και την αντιπροσωπεία της για το σύνολο των έργων Μετρό και Τραμ, που σχεδιάζει, επιβλέπει και κατασκευάζει η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα, βρισκόμαστε στον υπό κατασκευή σταθμό «Νίκαια» , όπου εκτελείται το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό, περιβαλλοντικό έργο, αυτό της επέκτασης προς Πειραιά. Η κατασκευή του έργου προχωράει με γοργούς ρυθμούς εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

Έχουμε την πεποίθηση πως στις αρχές του 2018 οι πολίτες και τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, θα προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τον Πειραιά σε 45 λεπτά»

Η κατασκευή της Επέκτασης της Γραμμής 3, Αγ. Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο ξεκίνησε την 1η Μάρτιου του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην Πρωτεύουσα. Πρόκειται για μια επέκταση συνολικού μήκους 7,6 χλμ. σήραγγας, με 6 νέους Σταθμούς σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης προς τον Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 748 εκ. €. Τη βασική σύμβαση κατασκευής του έχει αναλάβει Κοινοπραξία Ελληνικών και Ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στις αρχές του 2018 και η πρόοδος του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή των εργοταξίων.

Το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (TBM) εκκίνησε τη λειτουργία, το Σεπτέμβριο 2013 από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγία Βαρβάρα, τον Ιούνιο 2014 αφίχθη στο σταθμό «Αγ. Βαρβάρα», το Νοέμβριο 2014 στο σταθμό «Κορυδαλλός» και στο σταθμό «Νίκαια» στις 24 Απριλίου 2015, εντός χρονοδιαγράμματος.

Κατόπιν μικρής διάρκειας προγραμματισμένης συντήρησης, θα συνεχίσει την πορεία του αθόρυβα και χωρίς όχληση στη λειτουργία της πόλης, προς τον Σταθμό «Μανιάτικα», στον οποίο αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του 2015. Σημειώνεται ότι θα κατασκευασθούν συνολικά 6,5 χλμ. σήραγγας της επέκτασης με το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), ενώ το υπόλοιπο τμήμα στην αρχή και στο τέλος του έργου θα υλοποιηθεί με συμβατικές μεθόδους, μέσω υπόγειας εκσκαφής (NATM).

Σήμερα, περισσότερα από 800 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται μέχρι το πέρας κατασκευής του έργου να απασχοληθούν συνολικά περί τους 2000 εργαζομένους, προκειμένου η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά να τεθεί σε λειτουργία, όπως αναμένεται εντός του 2018.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και για την Εθνική Οικονομία γενικότερα.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικογενειακά επιδόματα: Πώς θα κάνετε την αίτηση χορήγησης

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα (έντυπο Α21) για το 2015 oι οποίες κατατίθενται ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος (Ε1).

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet (www.gsis.gr) και αφού έχουν υποβάλει με οριστικό τρόπο τη φορολογική τους δήλωση (Ε1). Την αίτηση-δήλωση Α21 συμπληρώνει ο υπόχρεος της φορολογικής δήλωσης, ο οποίος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, σε διάσταση, άγαμος/η, επίτροπος), κατά την ημερομηνία υποβολής της.

Με τη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, συμπληρώνονται υποχρεωτικά και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21. Τα δικαιολογητικά οφείλουν να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

Ο υπόχρεος-αιτών έχει την ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων στο έντυπο Α21. Μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του, ο αιτών πρέπει να το εκτυπώσει το έντυπο και να προβεί σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων, ο υπόχρεος οφείλει να προβεί σε άμεση διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του.

Μεταβολές οικογενειακής κατάστασης

Στην περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, έναρξη ή λήξη σπουδών τέκνου/ων κ.λπ.), θα πρέπει έγκαιρα και όχι πέραν της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των αιτήσεων να προβεί σε συμπλήρωση-τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής του αίτησης μέσω του περιβάλλοντος taxisnet.

Όσοι έχουν την επιμέλεια (επίτροποι) ορφανών και από τους δύο γονείς τέκνων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο taxisnet (www.gsis.gr).

Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

1) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

2) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε κολέγια, καθώς και σε ΙΕΚ, δημόσια ή ιδιωτικά.

Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέραν από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους, ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν.
Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (στρατιωτικές, αστυνομίας, ναυτικού κ.λπ.), καθώς και τα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

3) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη της αίτησής τους, αλλά και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ενδεχομένως απαιτείται να αποστείλουν, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» από την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΟΣΑ - Μεγάλο οικονομικό χάσμα στις δυτικές κοινωνίες

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι υψηλόμισθοι στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες απολαμβάνουν σχεδόν δεκαπλάσιες αποδοχές από τους χαμηλόμισθους.

Η ανισότητα στα εισοδήματα μεταξύ φτωχότερων και πλουσιότερων οικονομικών στρωμάτων στις βιομηχανικά προηγμένες κοινωνίες ολοένα αυξάνεται. Στην έρευνα του ΟΟΣΑ, που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται αυτό το μεγάλο χάσμα.

«Στις περισσότερες χώρες η απόσταση μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται εδώ και 30 χρόνια», αναφέρει η έκθεση χαρακτηριστικά. Στις 34 βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου το εισόδημα του 10% των πιο πλούσιων πολιτών είναι 9,6 φορές μεγαλύτερο από εκείνο του 10% των πιο φτωχών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η ψαλίδα συνεχώς ανοίγει. Στη δεκαετία του '80 τα εισοδήματα των πλουσίων ήταν επταπλάσια από εκείνα των φτωχών, στη δεκαετία του '90 οκταπλάσια, ενώ την επόμενη δεκαετία εννιά φορές περισσότερα.

Όμως η ανισότητα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτά τα δεδομένα δεν αφορούν μόνο τα κατώτερα οικονομικά στρώματα. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μια δικαιότερη κατανομή εσόδων θα ενίσχυε το ακαθάριστο εθνικό προϊόν. «Η αυξανόμενη ανισότητα είναι επιβλαβής για την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη», σημειώνεται στην έκθεση.

Δυσκολότερες συνθήκες για τις γυναίκες

Διαφορές όμως στα επίπεδα αποδοχών εντοπίζονται και ανάμεσα στα δύο φύλα, οι οποίες χαρακτηρίζονται με τον όρο «Gender Pay Gap». Μέχρι και σήμερα στις δυτικού τύπου κοινωνίες οι γυναίκες πληρώνονται περίπου 15% λιγότερο από τους άνδρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν μικρότερο εισόδημα απ' ό,τι οι άντρες, ενώ κάνουν εργασία ίσης αξίας.
Επιπλέον αρκετές γυναίκες εργάζονται σε επαγγέλματα χαμηλών αποδοχών, όπως νηπιαγωγοί ή πωλήτριες, ενώ παράλληλα έχουν περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι μητέρες είναι αυτές που λείπουν συχνότερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα από τις εργασιακές τους υποχρεώσεις, ειδικά το πρώτο διάστημα της μητρότητας. Πολύ συχνά μάλιστα μετά επιστρέφουν με καθεστώς ημιαπασχόλης, όπως επιβεβαιώνει για την περίπτωση της Γερμανίας και το Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία.

Την κατάσταση έρχονται να επιβαρύνουν οι νέες μορφές εργασίας, όπως οι θέσεις περιορισμένου χρόνου, ημιαπασχόλησης καθώς και η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Οι άνθρωποι που εργάζονται υπό αυτά τα καθεστώτα συνήθως απολαμβάνουν μικρότερες αποδοχές έναντι των μόνιμων υπαλλήλων αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης. Στη Γερμανία το 2013 οι εν λόγω άνθρωποι αποτελούσαν περίπου το 40% των εργαζομένων.

Ο ΟΟΣΑ προτείνει διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της οικονομικής ανισότητας, όπως ένα διαφορετικό σύστημα φορολόγησης, με το οποίο οι υψηλά αμειβόμενοι θα φορολογούνται σαφώς περισσότερο από τους εργαζόμενους με χαμηλότερα εισοδήματα. Προτείνει επίσης διευκολύνσεις στο εργασιακό καθεστώς των γυναικών.
 


Deutsche Welle
πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ρέθυμνο αποκτά το δικό του δακτύλιο

Ετοιμες να λειτουργήσουν είναι οι αυτόματες ηλεκτρονικές μπάρες στα κύρια σημεία εισόδου στον Δακτύλιο της Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, αφού ολοκληρώθηκε η επισκευή τους από το Δήμο Ρεθύμνου.

Η έναρξη λειτουργίας τους προγραμματίζεται για την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Στον Δακτύλιο θα εισέρχονται μόνο οι δικαιούχοι των καρτών ελεύθερης διέλευσης που θα παραλάβουν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες καρτών, οι λευκές για τους κατοίκους και τους συνοδούς ηλικιωμένων κατοίκων, οι πορτοκαλί για τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης και τα υπηρεσιακά επαγγελματικά οχήματα, και οι γαλάζιες για τις τροφοδοσίες, και τις ταχυμεταφορές.

Οι λευκές και οι πορτοκαλί κάρτες είναι 24ωρης διέλευσης, ενώ οι γαλάζιες ισχύουν μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Όσοι διαθέτουν παλαιά τηλεχειριστήρια, θα πρέπει να τα προσκομίσουν στην Τεχνική Υπηρεσία μέχρι την Τετάρτη 27 Μαΐου, ώστε να συγχρονιστούν με τις νέες μπάρες και να τους επιστραφούν.

Όσοι από τους δικαιούχους δεν έχουν τηλεχειριστήριο ή το έχουν χάσει, θα πρέπει να προμηθευτούν νέο, με χρέωση 20 ευρώ, από την συνεργαζόμενη με τον Δήμο εταιρία ΑΝΥΣΜΑ Α.Ε., που βρίσκεται στο Πανόραμα (περιοχή Κουμπέ τηλ. 28310-20420). Η διαδικασία διάθεσης των νέων τηλεχειριστηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015.πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bild: Έκτακτη συνάντηση κορυφής για Grexit;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζουν έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Bild.

Από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίζεται για πριν τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο ΔΝΤ. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας στην Bild ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit ο γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας. «Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γερμανοί Κινέζοι και Ρώσοι αγοράζουν τις υποδομές της Ελλάδας» – «Πόλεμος» συμφερόντων

Τον σκληρό ανταγωνισμό Γερμανίας,Κίνας και Ρωσίας να αγοράσουν όσα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας μπορούν περιγράφει σ΄ ένα άρθρο του που προκαλεί πολλά ερωτήματα το Newsweek. Σύμφωνα με την συντάκτρια οι τρεις χώρες επιδιώκουν να πάρουν όσες περισσότερες σημαντικές υποδομές μπορούν ,οπως για παράδειγμα αεροδρόμια ,λιμάνια και δημόσιες επιχειρήσεις. Και θέλουν να τις πάρουν γρήγορα όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην δραματική οικονομική κατάσταση πο ζούμε.

Το άρθρο επισημαίνει την στροφή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στην αρχή μπορεί να διαβεβαίωναν ότι δεν είναι υπέρ του “ξεπουλήματος” αλλά τώρα έχουν αλλάξει θέσεις και απόψεις.

Κάπως έτσι η κινεζική COSCO είναι βέβαιο ότι θα πάρει το 51% του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και η γερμανική Fraport τα περισσότερα τουριστικά αεροδρόμια της χώρας.

Όπως αναφέρει το Newsweek στην λίστα πώλησης περιλαμβάνονται η Εγνατία Οδός , ακίνητα εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Βελιγράδι, ιαματικές πηγές και μια πρώην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο του Newsweek “εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι “τα πράγματα κινούνται και τώρα , αλλά θα κινηθούν πολύ πιο γρήγορα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΕ πολλά πράγματα θα συμβούν γρήγορα».

Επίσης γίνεται αναφορά στην γερμανική εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners, η οποία διεκδικεί την απόκτηση του 67% των μετοχών του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη επτά εταιρείες διεκδικούν τον λιμένα της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων βρίσκονται η βρετανική P&O Steam Navigation Company, η ρωσική Russian Railways και η International Container Terminal Services, του Φιλιππινέζου επιχειρηματία Enrique K Razon.


www.onalert.grΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παίκτης Βέροιας: «Μου είπαν "Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0 από τον Ολυμπιακό" »

Ο πρώην παίκτης της Βέροιας Αλέξανδρος Καλογέρης, που κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρέαδη, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των δύο πρώην συμπαικτών του Γεωργέα και Καλαϊτζίδη πως το παιχνίδι Ολυμπιακός - Βέροια (6/01/2013) ήταν στημένο για νίκη των ερυθρολεύκων με over (τρία γκολ και πάνω), όπως και έγινε… Τελικό αποτέλεσμα: 3-0.

Σύμφωνα με τον Sport- Fm, ο Αλέξανδρος Καλογέρης στην κατάθεσή του στον ανακριτή ανέφερε: «Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια, αλλά στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήμουν αναπληρωματικός και έκανα προθέρμανση. Αντικατέστησα τον Νίκο Γεωργέα στο 49΄ και όταν ο Γεωργέας ήρθε να με αντικαταστήσει αναρωτήθηκα γιατί ήταν εκνευρισμένος, αλλά δεν είχα καταλάβει κάτι. Ούτε κανείς μου είχε πει. Οπότε δεν γνώριζα τι είχε ειπωθεί στα αποδυτήρια!

Όταν φτάσαμε στο 80΄ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: "Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0"! Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Μετά από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα».

Οι φάσεις του αγώνα

Ο νυν παίκτης του Άρη, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, παρουσιάστηκε στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο και μετά την κατάθεση του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού η μαρτυρία και η στάση του κρίθηκαν σημαντικές. Όπως αναφέρει η αθλητική ιστοσελίδα Sport - Fm, «με την μαρτυρία αυτή, ανατρέπεται πρακτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που απάλλαξε τη Βέροια, και ταυτόχρονα υποχρεωνεται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ να ασκήσει έφεση εδώ και τώρα, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία».ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Ποιοι μισθοί θα μειωθούν και ποια επιδόματα θα κοπούν

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2016 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το νέο σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι και κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος, οι άξονες πάνω στους οποίους η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις παρεμβάσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2016 είναι:

•Η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

•Η κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο.

•Η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών.

•Η καταβολή υψηλότερων επιδομάτων στους κατόχους θέσεων ευθύνης.

Η τελευταία αλλαγή θα σημάνει τη μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των νεοεισερχομένων και εκείνων που υπηρετούν έχοντας θέσεις ευθύνης και έτσι η κυβέρνηση αντιδρά ωστόσο οι δανειστές πιέζουν.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αλλαγές θα επιφέρουν μειώσεις με τους μισθούς στο Δημόσιο να κινούνται στα επίπεδα των 700-1000 ευρώ για αρκετές κατηγορίες υπαλλήλων.

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το μνημόνιο.

Σε δεύτερη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο δημόσιο και ειδικά εκείνα που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου – IWW Greece. Η ελπίδα δεν θα έρθει με την ανάθεση

Η ελπίδα δεν θα έρθει με την ανάθεση

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, πολλοί πίστεψαν ότι αρκετά προβλήματα που προήλθαν από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις θα έβρισκαν την λύση τους. Φυσικά πίστεψαν τα όμορφα προεκλογικά λόγια της τωρινής εξουσίας, αλλά τίποτε δεν άλλαξε και όλα ίδια έμειναν και θα παραμείνουν. Οι υποσχέσεις της κάθε υποψήφιας κυβέρνησης είναι για να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων με σκοπό την άντληση των πολύτιμων ψήφων που θα της φέρουν την νίκη και την Εξουσία.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει και να υλοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας εν γένει, αφενός γιατί δεν τις γνωρίζουν, αφετέρου γιατί δεν έχουν ιδέα για την πραγματική κοινωνία. Γνωρίζουν κάποιες ανάγκες, θεωρητικά, γιατί μιλάμε για επαγγελματίες πολιτικούς, με σκοπό την εξουσία ή μια θέση ισχύος, και αυτή η θεωρία που «πωλούν» στους ψηφοφόρους έχει τεράστιο χάσμα με την πράξη και τις ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων με την δέουσα αξιοπρέπεια. Έχοντας στο πλευρό τους το κεφάλαιο και την εργοδοσία, ο μόνος αντίπαλος , αληθινός, είναι ο εργαζόμενος, βλέπε Ιωάννα Π. εργαζόταν στα Everest και το ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ, δυο πρόσφατα παραδείγματα της εργοδοτικής ασυδοσίας και του τρόπου που αντιμετωπίζουν οι μεν τους δε. Ο Χαρ. Δευτεραίος που την Τρίτη το πρωί έχασε την μάχη, είναι ακόμα ένας εργαζόμενος που πλήρωσε με το αίμα του τις ορέξεις της εργοδοσίας για περισσότερο κέρδος με την λίστα των νεκρών εργατών να μεγαλώνει.

Στο αντίποδα αυτής της επίθεσης εμφανίζονται οι διάφορες κομματικές ενώσεις, ελεγχόμενα σωματεία & κρατικοδίαιτα συνδικάτα, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκτονώσουν την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση και θυμό των εργαζομένων, με ανακοινώσεις, με ελεγχόμενες «απεργίες» και πύρινους λόγους για δικαίωση και ικανοποίηση των απαιτήσεων, που θα παραμείνουν φυσικά μόνο στα λόγια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και τις διεκδικήσεις μας, για δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με αγώνες και τώρα καλούμαστε να τα διεκδικήσουμε πάλι. Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και ρεφορμισμούς, να κοιτάξουμε κατάματα την εξουσία και βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας ως πρόταγμα. Να ακουστεί η βροντερή φωνή μας, που ζητάει δικαιοσύνη. Άμεση Δράση είναι το εργαλείο των ακηδεμόνευτων εργαζομένων., Καμία διαπραγμάτευση με την εργοδοσία και το κράτος, αγώνες χωρίς κανένα κομματικό μεσάζοντα.

Ή Εμείς ή Αυτοί.

Οι εργαζόμενοι και τα αφεντικά δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση, το ίδιο ισχύει και με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Η μόνη λύση μας είναι η οργάνωση και η Άμεση Δράση. Αλλιώς ο δυναμικός αγώνας ενός εργαζόμενου υπάρχει περίπτωση να χαθεί, μπροστά στην δύναμη του εργοδότη αν συντονίσουμε όμως όλοι μαζί την δύναμη μας σε κάθε χώρο εργασίας μπορούμε να νικήσουμε. Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) καλούν για συντονισμένες δράσεις απέναντι στην εργοδοτική απειλή, και μπορούμε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε την αυτοοργάνωση στην πράξη. Περισσότερες πληροφορίες «Πώς να απολύσετε το Αφεντικό σας» θα βρείτε στο φυλλάδιο που εκδόθηκε από τους BossBusters, και αποτελεί ένα σχέδιο δράσης των μελών των IWW στην περιοχή το Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ), που μεταφράστηκε στα ελληνικά πρόσφατα και τροποποιήθηκε ώστε να είναι πιο κοντά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα:
http://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2015/05/15/i-w-whow-to-fire-your-boss.

Ποτέ δεν εiναι αργά για να ανατραπεί η κατάσταση, όλα είναι στο χέρι μας, όλα μπορούν να ανατραπούν. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Για την χειραφέτηση των ανθρώπων! Για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά.

Η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους και αυτή είναι η δύναμη των εργαζομένων πάντα και παντού.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (ΙWW)
iwwgreece@yahoo.gr

                πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι δυνατή η δημοκρατία χωρίς δημοκρατική τηλεόραση;

Στέλιος Ελληνιάδης 

Η τηλεόραση είναι το βαρύ πυροβολικό της ολιγαρχίας και ο μεγάλος εχθρός του πολιτισμού. Ειδικά στην Ελλάδα, με καπιταλιστές κρατικοδίαιτους και πολιτικούς άξεστους και χυδαίους, η τηλεόραση έγινε, χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα, το βασικό μέσο για την παραπλάνηση, την τρομοκρατία και την πολιτισμική απαλλοτρίωση της κοινωνίας. Η εξουσία δια μέσου της τηλεόρασης εξοικείωσε τους πολίτες με το ψέμα, τους εξάρτησε από την κατανάλωση, τους έκανε παθητικούς αποδέκτες των βλαβερών μηνυμάτων, τους αποσύνδεσε από τις συλλογικότητες και τους συνήθισε στη φτήνια. Οι καναπέδες και η μικρή οθόνη αντικατέστησαν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής.


Οι φιλίες εξασθένησαν, οι κινηματογράφοι έκλεισαν, η ενημέρωση είναι επιλεκτική και κατευθυνόμενη, οι ελεύθερες ώρες ξοδεύονται με σωματική και πνευματική ακινησία, τα βιβλία μένουν αδιάβαστα στο ράφι, ο πολίτης παρακολουθεί αμέτοχος ό,τι συμβαίνει. Δεν φτιάχνει τίποτα ο ίδιος, δεν χρειάζεται καν να σκέφτεται δημιουργικά, καταναλώνει μόνο το έτοιμο προϊόν. Ακόμα και η διασκέδασή του δεν προϋποθέτει την ενεργητική συμμετοχή του. Δεν είναι ανάγκη να πάει στο γήπεδο, στο θέατρο ή στην ταβέρνα, ούτε καν να μιλήσει ή να τραγουδήσει. Όλα τα κάνει η τηλεόραση γι’ αυτόν. Ακόμα και να γελάσει δεν χρειάζεται, αφού σε πολλές κωμικές σειρές υπάρχει γέλιο κονσέρβα!

Αυτός ο τύπος ελέγχου του πολίτη διαμορφώθηκε συστηματικά στην Αμερική, εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και κατέκλυσε τον κόσμο όλο. Χωρίς την τηλεόραση, οι εξουσίες θα είχαν μεγαλύτερες αντιδράσεις στις οικονομικές τους πολιτικές και πολύ πιο δύσκολα θα αποσπούσαν τη συναίνεση του κόσμου στις πολεμικές τους επιδρομές. Σήμερα, πλέον, οι περισσότεροι πολιτικοί εκλέγονται είτε επειδή επιλέγονται από την εξουσία που τους προβάλλει προνομιακά από την τηλεόραση είτε επειδή προβάλλονται υπερβολικά από την τηλεόραση με τεράστια ποσά που προέρχονται από τις χορηγίες των πλουσίων και ισχυρών.

Μ’ αυτές τις μεθόδους, οι πολιτικοί εξαρτιούνται όλο και περισσότερο απ’ αυτούς που ελέγχουν τη μετάδοση των μηνυμάτων και την προβολή των προσώπων από την τηλεόραση. Και δεν είναι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Λιάνα Κανέλλη και ο Σταύρος Θεοδωράκης που είναι κατ’ εξοχήν γεννήματα της τηλεόρασης. Κατά κόρον προβάλλονται από τα κανάλια πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Αυτή η προνομιακή μεταχείριση δεν σημαίνει εξαγορά όλων ανεξαιρέτως, αλλά αναπόφευκτα δημιουργεί εξαρτήσεις και δεσμούς σε πολλούς, αφού η αναγνωρισιμότητα μέσω τηλεόρασης είναι αυτή που εξασφαλίζει την εκλογή ενός μεγάλου αριθμού βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα. Και, βεβαίως, η επιλεκτική προβολή ορισμένων σημαίνει αποκλεισμό από τα κανάλια κάθε άλλου πολιτικού που δεν έχει αυτό το προνόμιο, αυτή την πρόσβαση, αυτή τη διασύνδεση ή δεν είναι αρεστός στους καναλάρχες και τα λοιπά κέντρα της διαπλεκόμενης εξουσίας.

Κανένας δεν αγνοεί ότι, στο αμερικάνικο ή στο ελληνικό μοντέλο, η τηλεόραση επηρεάζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τη σύνθεση της Βουλής. Πέρα, όμως, από την προάσπιση των συμφερόντων της εξουσίας, πέρα από την αλλοίωση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πέρα από την παραπληροφόρηση, πέρα από τον συστηματικό εκφοβισμό του πολίτη και πέρα από την καθυπόταξή του στη διαφήμιση, η τηλεόραση αλλοιώνει τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, την αισθητική, τα πάντα, επιβάλλοντας το δικό της πολιτισμό που είναι ο πολιτισμός που η εξουσία διαμορφώνει για να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την κοινωνία. Ένας πολιτισμός εύχρηστος, φτηνιάρικος, μαζικός και τυποποιημένος, ρηχός και αναλώσιμος, με ημερομηνία λήξης, που κατασκευάζει πολίτες χειραγωγημένους και υποτελείς. Ούτε η οικογένεια, ούτε ο δάσκαλος, ούτε οι βιβλιοθήκες, ούτε οι τέχνες μπορούν να εξισορροπήσουν αυτή την επιρροή.

Σάπια τηλεόραση, σάπιο σύστημα

Αυτά όλα είναι πολύ γνωστά. Έχουν επισημανθεί και έχουν αναλυθεί διεξοδικά. Και το κυριότερο είναι ότι δεν αμφισβητούνται. Με αυτό το δεδομένο, είναι αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι μπορεί να αλλάξει το σύστημα, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να ανασυστήσει τους κοινωνικούς δεσμούς, να υπερασπιστεί ένα ανώτερο πολιτισμό και να εκδημοκρατίσει το πολίτευμα χωρίς να αντιμετωπίσει τη συστηματική πλύση εγκεφάλου που υφίστανται οι πολίτες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων από την τηλεόραση.

Στην εξαρτημένη, καθυστερημένη και παρηκμασμένη Ελλάδα, η τηλεόραση εξάντλησε τα όρια προώθησης της οικονομικοπολιτικής διαπλοκής, διάβρωσης της αστικής δημοκρατίας και εκφοβισμού της κοινωνίας. Συνέβαλε καθοριστικά στην επιβολή των μνημονίων και την αποδόμηση της χώρας, στη μείωση των μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών τομέων του δημόσιου τομέα, στην έξαρση του ρατσισμού και του σεξισμού, στη λεηλασία των πολιτών μέσα από την κομπίνα του Χρηματιστηρίου, στη συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων, στη δυσφήμιση της Αριστεράς και στη γενική πολιτισμική υποβάθμιση της κοινωνίας.

Η τηλεόραση με τη σημερινή της σύσταση εκπροσωπεί ό,τι είναι αντίθετο στην ελευθερία του λόγου, στην πολυφωνία και τη σωστή ενημέρωση. Η τηλεόραση σήμερα είναι καθοριστικός παράγοντας για την κοινωνική καθυστέρηση, την πολιτισμική υποβάθμιση και τη διαιώνιση της υποτέλειας.
Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς και απρόσκοπτα με τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της τηλεόρασης. Και καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει ανθρώπινα και πολιτισμένα, με αυτό το τηλεοπτικό καθεστώς.

Το σημερινό τηλεοπτικό καθεστώς αντιστοιχεί σε ένα κόσμο που σάπισε, διεφθάρη και γέρασε. Σε ένα σύστημα που χρεοκόπησε. Καμία δημοκρατία και καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να περάσουμε σε ένα άλλο κόσμο, φρέσκο, δημιουργικό και ελεύθερο. Είναι αδύνατο να έχουμε δημοκρατία, ανεξαρτησία, ανάπτυξη και πολιτισμό, όταν η ενημέρωση ελέγχεται από δέκα επιχειρηματίες, που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτή δεν είναι δημοκρατία, είναι συγκαλυμμένη δικτατορία. Σε όλες τις χώρες που δίνεται σοβαρή μάχη για ανεξαρτησία, δημοκρατία, πολιτισμό και λαϊκή συμμετοχή, οι πολίτες, οι πολιτικοί, οι φορείς και τα κόμματα που αντιμάχονται τη διαφθορά, την υποτέλεια, την ολιγαρχία και τον συντηρητισμό, έχουν θέσει σας πρώτες και βασικές τους προτεραιότητες τη δημιουργία εναλλακτικής ενημέρωσης και την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Λατινική Αμερική έχοντας πολλές αρνητικές εμπειρίες από το ρόλο των ιδιωτικών καναλιών που «δούλεψαν» για την ανατροπή του Αλιέντε στη Χιλή και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Πινοσέτ, αλλά και για το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Τσάβες που απέτυχε στη Βενεζουέλα, επτά χώρες (Αργεντινή, Βολιβία, Κούβα, Εκουαδόρ, Νικαράγουα, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα) ίδρυσαν κοινό παναμερικανικό κανάλι (TeleSUR) σαν αντίβαρο στα αντιδραστικά ολιγοπώλια της ενημέρωσης. Αλλά και στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, παρ’ όλο που τα περισσότερα ΜΜΕ ελέγχονται από καθεστωτικά τραστ, η κρατική τηλεόραση ξεχωρίζει από το ύφος και το περιεχόμενό της και τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν μέσα σε πλαίσιο που θέτει κάποια εμπόδια στις ακρότητες της κομματοκρατίας, της προπαγάνδας και του λάιφσταϊλ.

Μια άλλη τηλεόραση είναι εφικτή

Με βάση αυτή τη διαπίστωση που είναι κοινή και παραδεκτή από την πλειονότητα της κοινωνίας, καμία κυβέρνηση που έχει προοδευτικό προσανατολισμό δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της εάν δεν πετύχει να αλλάξει αυτό το αρρωστημένο και παρασιτικό καθεστώς της τηλεόρασης. Και μ’ αυτό το σκεπτικό, η χώρα χρειάζεται μια άλλη τηλεόραση. Μια καλή δημόσια τηλεόραση που έχει τις ακριβώς αντίθετες αρχές από την ιδιωτική τηλεόραση είναι απαραίτητη. Αλλά και η δημόσια τηλεόραση από μόνη της δεν φτάνει.

Το παράλληλο βήμα που πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβή είναι να δημιουργηθούν πολλές τηλεοράσεις, πολλά κανάλια, σε όλη την Ελλάδα, με προοδευτικό προσανατολισμό, από συλλογικότητες που λειτουργούν δημοκρατικά, με διαύγεια και διαφάνεια. Ποικίλες και διαφορετικές, ειδικού και γενικού περιεχομένου, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Και όχι μόνο τηλεοπτικά κανάλια. Ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, μπλογκ και σάιτ, πάσης φύσεως, από παρέες, συλλόγους, κινήσεις πολιτών, εκδοτικές ομάδες, πανεπιστήμια, καλλιτεχνικά σχήματα, αθλητικούς και επιστημονικούς ομίλους και κυρίως από ομάδες ακτιβιστών και νέων δημοσιογράφων, με έμφαση στην πολιτική, το περιβάλλον, τις τέχνες, την υγεία, την παιδεία και κάθε άλλο σημαντικό τομέα της ζωής που καλύπτεται μεροληπτικά ή δεν καλύπτεται καθόλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Σήμερα, η τεχνολογία διευκολύνει αυτή την επιλογή.

Το κόστος της υποδομής είναι προσιτό και σε συνδυασμό με τον εθελοντισμό, μπορούν να γεννηθούν πολλές εστίες ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα έχουν εν συνεχεία τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δίκτυα αλληλοτροφοδοτούμενα. Από τον τόπο δεν λείπουν oι ικανοί και πρόθυμοι άνθρωποι να συμμετάσχουν σε εγχειρήματα πολιτιστικής δημιουργίας και διεύρυνσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να καλύψει θεσμικά και να διευκολύνει πρακτικά την υλοποίηση της εναλλακτικής ενημέρωσης.

Ούτε λεφτά, ούτε ντιρεκτίβες. Ενθάρρυνση και ελευθερία. Αυτές οι εστίες εξ αντικειμένου θα στηρίζουν κάθε προοδευτικό φιλολαϊκό μέτρο της κυβέρνησης και με το δυναμισμό τους θα αποτελέσουν ταυτόχρονα προωθητικούς παράγοντες πολλών άλλων τοπικών δράσεων, στους τομείς του πολιτισμού, αλλά και του εμπορίου, του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, αναζωογονώντας τις πόλεις και τα χωριά.

Έτσι, θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ένα εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης και θα ενισχυθεί η πραγματική δημοκρατία από κάτω, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον συνολικό εκδημοκρατισμό του πολιτεύματος. Γιατί καμία κυβέρνηση, όσο ριζοσπαστική κι αν είναι, δεν μπορεί μόνη της να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή. Οι νέοι ασφυκτιούν μέσα στο σύστημα των ολίγων. Ούτε δουλειές βρίσκουν, ούτε χώρο για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, ούτε καλύπτονται νομικά για να κοντράρουν το κατεστημένο με τις εναλλακτικές δράσεις τους.

Τίποτα όμορφο και καμία πρωτοβουλία των νέων δεν περνάει από τα καθεστωτικά κανάλια. Μόνο οι φόνοι και οι ληστείες, η πολιτική συκοφαντία και η τρομοκρατία, η βία και οι επιτυχίες των πλουσίων αφθονούν στις ειδήσεις, τις ταινίες, τα σίριαλ και τις πάμπολλες εκπομπές μόδας και κουτσομπολιού. Για να αναγεννηθεί η κοινωνία, η ενημέρωση πρέπει να υπηρετήσει την κοινωνία χωρίς παραμορφωτικούς διαύλους και χωρίς τους όρους που επιβάλλει η πληρωμένη διαφήμιση. Γι’ αυτό τα ΜΜΕ, και ιδίως η τηλεόραση, πρέπει να περάσουν σε ανθρώπους με όραμα και με χέρια καθαρά.
Τότε μόνο η εξουσία περνάει στο λαό. Αυτό είναι το καθήκον μας. Καινοτομίες με αμεσότητα, συλλογικότητα και βάθος. Στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και με αυτά τα κριτήρια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, καλούνται οι πολίτες να διεκδικήσουν το μέλλον τους και να αποτιμήσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.πηγηΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθώοι Βουλγαράκης & Πελέκη για υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμεληματοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίννη Πελέκη, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορά στη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και ανήκε στον πεθερό του πρώην υπουργού.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων και η πρόταση του έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, τονίζοντας ότι «Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαράκη. Προτείνω την αθώωση τους».

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο, εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κ. Πελέκη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δε γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, αλλά ακόμα και να την ήξερε δε θα τον δήλωνε, και αυτό διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για τον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγο του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.

«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τοσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να μην το δηλώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Από την πλευρά της η κ. Πελέκη υποστήριξε: «η πραγματικότητα είναι πως κάποια στιγμή άνοιξα με πληρεξούσιο αυτόν τον λογαριασμό του πατέρα μου και αυτή ήταν η μόνη ενέργεια που έκανα με αυτόν τον λογαριασμό. Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς».πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!