EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

«Όχι» του ΣτΕ στην ανάπλαση & πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

«Όχι» στην ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σχετική απόφασή του.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμό 2152/2015 απόφασή της έκανε δεκτή την προσφυγή του τέως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ιωάννη Αλαβάνου, και άλλων Αθηναίων, που στρεφόντουσαν κατά της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν ως μη νόμιμη την από 12.2.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για «την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ σε συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρο της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου».

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση κρίθηκε μη νόμιμη, καθώς «πέραν του ότι εκδίδεται υπό μορφή έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έργου, ενώ αποτελεί πρωτίστως πρόγραμμα ή σχέδιο», ο σχεδιασμός της, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι μερικά αντίθετος με τον ισχύοντα κατά την έκδοση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι τις αρχιτεκτονικές και λοιπές μελέτες ανάπλασης και πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου χρηματοδότησε και δώρισε στο ελληνικό Δημόσιο το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 450 προσλήψεις στη ΔΕΗ

Εκδόθηκε η 3Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 450 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ ΑΕ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής (αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου της αρχής) στη διαδικασία αρχίζει την 1η Ιουλίου και λήγει στις 15 Ιουλίου 2015.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Σημειώνεται τέλος ότι η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 20ης Ιουλίου 2015.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογικές επαναστάσεις

Πιθανολογείται η κατάληψη του υπουργείου οικονομικών από τους δανειστές της χώρας, οι οποίοι στη συνέχεια θα εισέπρατταν βίαια όλους τους φόρους, αδιαφορώντας για την προστασία της πρώτης κατοικίας – η επίθεση στην εφορία της Δανίας
 .
Οι περισσότεροι ασχολούνται εύλογα με το θέμα που προέκυψε ξανά από την Ελλάδα, όσον αφορά τη μη εμπρόθεσμη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ – όπου όμως κανένας δεν μπορεί να συμπεράνει με βεβαιότητα, εάν ήταν μία σωστή ή μη κίνηση, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της.

Εν τούτοις, όταν η ελληνική κυβέρνηση δεν προτείνει ένα οικονομικό πρόγραμμα που να εγγυάται την επιστροφή στην ανάπτυξη, αφού δεν αναφέρεται στην απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση, στη διαγραφή χρέους 
, ενώ οι δανειστές της απαιτούν νέους φόρους και περικοπές, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να επιτευχθεί μία μακροπρόθεσμα βιώσιμη συμφωνία.

Το θέμα των φόρων δεν απασχολεί όμως μόνο τους Έλληνες, αλλά πολλούς άλλους Πολίτες – οι οποίοι βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι επιβαρύνσεις τους, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η ανταποδοτικότητα τους, με το διαρκή περιορισμό του κοινωνικού κράτους. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από την πρόσφατη επίθεση στη διοίκηση της εφορίας της Δανίας, όπου πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν δέκα υπηρεσιακά αυτοκίνητα – από αγνώστους, οι οποίοι αποφάσισαν με το βίαιο αυτό τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού οι επιθέσεις στην ιδιωτική εφορία της Ιταλίας δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες – ενώ πολλοί θυμούνται πως το 2010 ένας άνδρας, ευρισκόμενος σε σύγκρουση με την αμερικανική εφορία (IRS), για την κατάσχεση του σπιτιού του, πέταξε με το αεροπλάνο του επάνω στο κτίριο της σε μία πόλη του Τέξας (Ωστιν), αυτοκτονώντας όπως οι καμικάζι.

Με δεδομένο δε το ότι, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να αποτελεί πλέον παρελθόν, ενώ έχουν συσσωρευτεί τεράστια βουνά χρεών, οπότε οι κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να εισπράξουν περισσότερα χρήματα, περιστατικά όπως τα παραπάνω μάλλον θα κλιμακωθούν – ενώ θα καταλήξουν ασφαλώς σε μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις.

Με βάση τώρα τον πίνακα που ακολουθεί, η Γαλλία «προκρίνεται» ως ο πιο πιθανός υποψήφιος για μία φορολογική επανάσταση – αφού το 50% περίπου του ΑΕΠ οδηγείται στο δημόσιο, με τη μορφή φόρων και κοινωνικών ασφαλίσεων. Η Αυστρία δε θεωρεί πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη συνεχή αύξηση των φόρων – μέσω της οποίας δολοφονείται η μεσαία τάξη (πηγή).
.
ΓΡΑΦΗΜΑ - Ευρωζώνη, φορολογικοί συντελεστές b
.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς τι ακριβώς επιδιώκεται, με τις απαιτήσεις των δανειστών για καινούργιες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών – αφού θεωρείται εντελώς παράλογη μία τέτοια ενέργεια, όταν την ίδια στιγμή συσσωρεύονται νέοι ανείσπρακτοι φόροι, ύψους περίπου 1 δις € μηνιαία, λόγω της φοροδοτικής αδυναμίας των Ελλήνων που προκλήθηκε από τα λανθασμένα μέτρα (μνημόνια).

Η μοναδική επεξήγηση του φαινομένου αυτού θα ήταν προφανώς η πιθανή ανάληψη της διοίκησης του υπουργείου οικονομικών από τους δανειστές της χώρας, οι οποίοι στη συνέχεια θα εισέπρατταν βίαια όλους τους συσσωρευμένους φόρους – αδιαφορώντας για τους νόμους περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, ή για όποιους άλλους θα τους εμπόδιζαν.

Η υποψία μου αυτή ενισχύεται από το ότι η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, σχεδιάζουν μία κεντρική υπηρεσία στην Ευρωζώνη, για τη συλλογή των φόρων (πηγή) – ως μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για τη μεγαλύτερη ενοποίηση της νομισματικής ένωσης. Αποτελεί δε ένα πιθανό ενδεχόμενο μία ανάλογη αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες, στα πλαίσια του οικονομικού ΝΑΤΟ που προετοιμάζεται (άρθρο), θα έχει πολύ σημαντικά επακόλουθα για τη ζωή των ανθρώπων.
Ολοκληρώνοντας, απορεί κανείς διαπιστώνοντας πως οι άνθρωποι δεν αντιδρούν συλλογικά, στα σχέδια μετατροπής τους σε σκλάβους χρέους – με την επιβολή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, καθώς επίσης με την σκόπιμη υπερχρέωση τους που συνέβη τα τελευταία 35 χρόνια.

Γιατί δηλαδή δεν διαμαρτύρονται από κοινού, αντί να εξεγείρονται μεμονωμένα και βίαια, όπως στην περίπτωση της Δανίας, της Ιταλίας, των Η.Π.Α. κοκ. – απαιτώντας μία διεθνή συνδιάσκεψη χρέους, η οποία να επιλύσει ειρηνικά το τεράστιο πρόβλημα υπερχρέωσης που αντιμετωπίζει η Δύση. Πόσο μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν πως η εποχή της πρώτης παγκοσμιοποίησης οδήγησε στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σήμερα ζούμε τη δεύτερη εποχή της παγκοσμιοποίησης – η οποία οδηγεί νομοτελειακά στα ίχνη της πρώτης.Αλέξης Ζακυνθινός
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους 331 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Κίνα


Στους 331 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κρουαζιερόπλοιο που βυθίστηκε τη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα, ενώ 100 περίπου άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Το «Αστέρι της Ανατολής», μήκους 76 μέτρων, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν και της Τσονκίνγκ, όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι), το βράδυ της Δευτέρας. Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών, την ώρα που μία σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή, ενώ επέβαιναν σε αυτό 456 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα People's Daily, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε στην κανονική του θέση την Παρασκευή, αναζητώντας σορούς των αγνοουμένων. Μόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο Τζιάνγκ Τζάο, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κρουαζιερόπλοιο, ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κρατικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή, δηλώνοντας πως θα συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα. Παράλληλα, το Πεκίνο δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει «συγκάλυψη».

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου παραμένουν υπό κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, το πλοίο δεν είχε υπεράριθμους επιβάτες και διέθετε αρκετά σωσίβια.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς των οικογενειών των επιβατών του πλοίου έχουν φτάσει στην περιοχή Τζιανλί, με τους περισσότερους να είναι οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Την Παρασκευή ένας εξοργισμένος συγγενής δύο αγνοούμενων επιβατών ξέσπασε σε μια συνέντευξη Τύπου ανώτερων αξιωματούχων και δημοσίως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται τους ίδιους της πολίτες ως εχθρούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε επιβεβαιώσει ότι την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν μικρό ανεμοστρόβιλο με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα και διήρκησε για διάστημα 15 έως 20 λεπτών. «Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια», είχε δηλώσει ένας υπεύθυνος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τζενλί.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η απόγνωση της μεσαίας τάξης“Οι Αμερικανοί Πολίτες χρειάστηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια, καθώς επίσης τη χρηματιστηριακή καταστροφή του 2008, για να καταλάβουν τις αληθινές επιπτώσεις των αποκρατικοποιήσεων, καθώς επίσης για να αποδεχθούν τη θλιβερή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία: ο ταχύτερος τρόπος της ιδιωτικοποίησης του πλούτου είναι η κλοπή

μεσαία-τάξη

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. στέκεται απολογητικά μπροστά σε έναν ζητιάνο, ο οποίος κάθεται σε έναν δρόμο της Wall Street – προσπαθώντας να συζητήσει μαζί του, με ανοιχτά τα δύο του χέρια, όπως ένας παπάς κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Ξεκινάει δε τη συζήτηση λέγοντας του πως λυπάται που δεν έκανε καλά τη δουλειά του, όταν τον έπεισε πως η οικονομία της χώρας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση – υποσχόμενος, όπως ο κάθε πολιτικός για να κερδίσει τις εκλογές ότι, θα κάνει πολλά πράγματα για να βοηθήσει τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού και ιδιαίτερα την καταρρέουσα μεσαία τάξη.

Στην καρικατούρα της αμερικανικής χρηματοοικονομικής σελίδας, ο ζητιάνος κρατάει ένα πλακάτ, ζητώντας να βοηθηθεί η μεσαία τάξη – η οποία στις Η.Π.Α. ευρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης, με τους περισσότερους να προβλέπουν πως θα αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων κοινωνικών αναταραχών στη Δύση.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα WSJ απευθύνεται με άρθρο της στους «τσιγκούνηδες» καταναλωτές, ρωτώντας τους γιατί δεν ξοδεύουν χρήματα, με αποτέλεσμα να είναι στάσιμη η οικονομία της χώρας – προτρέποντας τους να ξυπνήσουν επιτέλους από τη «χειμερινή νάρκη», σταματώντας να αποταμιεύουν (5,6% περισσότερα από τον προηγούμενο μήνα).

Οι υπόλοιποι βέβαια συμμετέχοντες, ειδικά το δημόσιο, συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο – με τα χρέη να αυξάνονται σε δυσθεώρητα επίπεδα . Όσον αφορά τις τράπεζες, οι οποίες πρόσφατα διασώθηκαν με τα χρήματα των φορολογουμένων, παίζουν ξέφρενα στο χρηματιστηριακό καζίνο, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη – ενώ προφανώς δεν φοβούνται το ρίσκο, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει τη βοήθεια των Πολιτών, ειδικά της μεσαίας τάξης που συνήθως επιβαρύνεται με τους μεγαλύτερους φόρους, στην περίπτωση που θα κάνουν λάθη.

Χρεός-ανα-τομεα

Επεξήγηση γραφήματος: Η εξέλιξη του Αμερικανικού χρέους ανά τομέα από το 1977 μέχρι το 2009. (Στεγαστικά Δάνεια: κόκκινο, Πιστώσεις προς Καταναλωτές: σκούρο πράσινο, Νοικοκυριά και άλλα: μοβ, Επιχειρήσεις: γαλάζιο, Πολιτειακές και Τοπικές Κυβερνήσεις: πορτοκαλί, Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση: μπλε, Εγχώριο οικονομικό: ροζ ,Εξωτερικό: ανοιχτό πράσινο )

Οι καταναλωτές τώρα κατανοούν πως δεν τους βοήθησε και δεν θα τους βοηθήσει κανένας. Αντίθετα, ακόμη και οι αποταμιεύσεις τους συρρικνώνονται συνεχώς από τα χαμηλά επιτόκια, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που τους αποκρύπτεται έντεχνα από τις στατιστικές – όπως επίσης συμβαίνει με την ανεργία, η οποία διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, μέσω του αποκλεισμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το σύστημα.

Οι πραγματικοί τους μισθοί δεν έχουν αυξηθεί καθόλου από τη δεκαετία του ‘90, η αγοραστική τους ικανότητα μειώνεται, ενώ τα χρέη, με τη βοήθεια των οποίων προσπάθησαν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, τους έχουν πλέον «πνίξει». Εν τούτοις, η εφημερίδα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει, γράφοντας πως πρέπει να είναι ευτυχισμένοι επειδή δεν είναι στην οδυνηρή θέση των Ελλήνων – λόγω της «μητέρας του έθνους», της Fed, η οποία προστατεύει τα παιδιά της.

Οι Αμερικανοί όμως καταλαβαίνουν πως η Fed και η ελίτ που την ελέγχει είναι ο δήμιος τους – αφού αυτή μηδένισε τα επιτόκια, βοηθάει τις τράπεζες με τα χρήματα τους, μεταφέρει τον πλούτο από τα κάτω προς τα επάνω με τα πακέτα διευκόλυνσης (τετραπλασιασμός της ποσότητας χρήματος) και κυριολεκτικά τους ληστεύει. Εάν δε, αρνηθούν να υποκύψουν στις πιέσεις για αύξηση της κατανάλωσης, τότε θα απαγορευθούν τα μετρητά χρήματα, όπως ήδη συμβαίνει σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης – έτσι ώστε να αναγκασθούν.

Τα ΜΜΕ τώρα, τα οποία αποτελούν το «φύλακα-σκύλο» της ελίτ, προσπαθούν να υποκινήσουν τους καταναλωτές, λέγοντάς τους πως δεν είναι πατριωτικό να μην δαπανούν τα χρήματά τους, βοηθώντας τη χώρα να αναπτυχθεί – όπως τουλάχιστον συμπεραίνεται από την ανοιχτή επιστολή της WSJ.

Δυστυχώς δε, έχουν αποθρασυνθεί, προσπαθώντας να υπηρετήσουν δουλικά τους κυρίαρχους του σύμπαντος – ενώ ευτυχώς οι Πολίτες το έχουν πια καταλάβει, αρνούμενοι να υποστούν την καθημερινή «πλύση εγκεφάλου» που έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με το θάνατο της μεσαίας τάξης.

Μία μεσαία τάξη όμως που καταρρέει, αποτελεί συνήθως τον πρόδρομο των κοινωνικών αναταραχών και των επαναστάσεων – οπότε η ελίτ απειλείται από την ίδια της την απληστία, όπως συμπεραίνεται τόσο από τις Η.Π.Α., όσο και από την Ευρώπη.

Πηγή:analyst.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!